Monday, June 27, 2016

Thursday, June 23, 2016

setahun jambu


Setahun, macam macam boleh kenal. Setahun, macam macam boleh rasa. Setahun, macam macam yang boleh jadi. harini, genap setahun. 


setahun yang lalu, aku ingat lagi, masa tu kau add aku dalam wechat using people nearby features, ohh masa tu wc memang famous. haha. Aku masa tu? Aku pun guna people nearby, showing that aku sangat bosan, dan yes mahu menambah rakan la haaa begitu, ecece klishe. Hahahaha. 


And u add me. I accept. 


Kau tanya aku, aku tanya kau, becerita itu, becerita ini, seolah olah kita sudah kenal sepuluh tahun lamanya wakakaka. Kau okay, aku masuk air, lepastu peramah lagi, memang asal becakap like bla bla itu ini membebel apa semuaa haha. Comfy. Itu ja sebab satu. Sebab, selesa. 


today, we just like dua orang yang sangat asing. sibuk dengan kerja memasing. Masa amat mahal, tidak semurah dulu. Today, ive to admit kadang kadang dia rasa masam, pahit pun ada. Cuba pujuk hati, tapi gagal juga. Tak apa, biarkan begini saja. kau dengan kawanmu. Aku dan motoku. Aku dan bukuku. 



Aku dengan sibukku. Kau dengan sibukmu jalan asing asing. jangan sampai jatuh sandung batu. Hm.


Bye guys.

Thursday, June 16, 2016

surprise


Pagi 4hb June yang indah. Cuaca baik baik sahaja. Semalam aku lelap awal sebab terlampau penat. Bagi sesetengah orang, dia akan tunggu detik 12malam. Detik bertambah usia setahun lagi. Aku? Tidur sahaja. 



Pagi nya seperti pagi biasa, bangun, mandi, dan pergi cari rezeki semestinya dengan junjun, moto aku. to be honest, yes, aku memang menunggu ucapan, 'oh selamat hari lahir sayang' namun bisu. Tiada satu ucapan langsung menghiasi skrin experia C aku. huhu.



Tak apa, hati aku kata. Aku faham mungkin dia lupa sebab kesibukannya. Bukan hal besar betul bila dia lupa akan hari lahir ko terus ko mo mangamuk macam orang gila pegang parang. Hahahahaha aku pun cool. dan terus cool. Sampailah ke tengahari..


Hati aku masih mengharap lagi. masih mengharap akan ada satu vibrate di telefon aku yang ada di dalam poket. Hari tu hari Sabtu, hari cuti umum pula tu, customer banyak sangaits walawle. Hahaha. Pun masih tiada juga. Hati kecil aku pun try memujuk., its okay tak apa, dia sibuk ba tu.. Tapi susah mo nafi, tetap ada sedih di sipi sipi. Hm. 



Masa tu pukul 12:30 tengahari. Aku sedang sibuk melayan satu customer wanita yang sedang mencari katil untuk anak perempuannya. Sibuk di luar, tetapi otak mengkhayal ntah kemana..


Datang kawan aku, datang dekat aku bagitahu, 
'Menik, ada orang mo jumpa. Dia mo bagi bunga..'
'Lelaki ka perempuan?'
'Perempuan..'


Sumpah, masa tu di kepala hotak aku ada satu nama saja, mungkin sahabat aku, LFM yang datang bawa bunga. Ahh sampai macam begitu sekali hahahaha. 


bila pigi depan, aku nampak satu wanita cina memegang satu bunga comel sedang menunggu. sumarni? Ya saya. Oh sign sini yaa, katanya.. 

Masa tu fefeling kita macam retis gituw hahahahaha. Eh sapakah gerangan yang bagi bunga? Rasa malu. Sipu sipu malu. Seumur hidup, belum pernah aku dapat bunga. Lepastu, nda tahu pengirimnya lagi. --'


Hati aku kuat berharap, ndut yang bagi. Oh, ada sekeping kad segiempat warna turqoise di atas bunga, dengan gelojoh aku membukanya dan baca,


 'to: sumarni  happy birthday! Sorry lahv, ini ja org mampu bagi, jangan mengolok ar tulisan doktor ni, moga panjang umur murah rezeki.' Hahaha -atoy. 




senyuman panjang sampai ke telinga. Oh,.. sengaja buat lupa, rupanya ada kejutan yang tersedia. Hahaha. Padan muka. 




Terima kasih cinta. 





Bye guys!

Wednesday, June 15, 2016

scarf



Hey guys. 

Selamat menempuh ramadhan yang seterusnya pada hari ini. Im fasting too. 


Lepas aku serve satu customer tadi, sampai sekarang aku rasa 'fishy'. Something yang susah mau jelas macam mana rasa dia. Ya, fishy tu la tu. Something yang susah mau jelas. Haha.


A woman. Pandu kereta hilux hitam, park depan kedai. Dia seorang wanita berpurdah. Mencari barangan untuk rumah barunya. Oh, dia suka putih, sangat suka putih. Semua barang yang dia book, semuanya kaler putih. 


Bila aku pandang dia ni kan, oh bytheway her name is masyaAllah cantik sungguh nama dia, Iraqis Galfreda Harry, dari nama macam bapa dia non muslim, eh balik cerita, bila aku pandang dia ni kan, rasa macam happy. Aku senang melihat wanita berpurdah berkasut converse hijau lumut yang sebiji macam gaya aku. Hahahaha. Dia cool. 



Matanya, hm, aku rasa tajam betul pandangan matanya sampai sampai aku menjawab harga diskaun pun gagap gagap. Hahahahaha. Nampak sekejap dia punya henfon, ada gambar baby, ohh sudah berkahwin rupanya. 


Hai kak Iraqis yang cantik. Kita baru kenal kan tadi? Rasa macam kita sudah kenal lama. Suara, mata, rasa macam sudah dekat. Dimana ya? Semoga oneday aku pun macam kak juga. Hopefully. 


Oh guys nda sedar ramadhan sudah masuk minggu kedua kan? Ada yang sudah ready buat kuih la, jahit baju la, cat rumah dan macam macam lagi. Aku? Ready untuk makan iftar nanti. Hahahahahahaha 

Bye!

Saturday, June 11, 2016

lidi

Hey guys.


Today is ma fels day berpuasa. Banyak minum air. Lepas tu minum milo panas. Haha. Mesti tenaga mau full up sebab harini Saturday.. hari yang akan memerlukan tenaga yang banyak u know..


oh menit jangan lupa bawa baju kurung u. Bebalik lupa bebalik lupa --' ko pikir masa ko banyak ka hah? Ko kena bijak bahagi masa fo ur study, fo u job as well, lepastu mo jahit baju lagi, silap silap nda bebaju raya kawan ko nanti hahahahahahaha.


Katy, i try ma best okay. Kalau jahitan aku ada sikit miring oh so sorry, kau tau kan aku sedang cuba yang terbaik. Kalau pasal mamai tu, paham paham la, itu mesti sebab tidur tak cukup, dan stress. Hahahahaha


Azan sudah berkumandang. Haa. ta bole makan suda haa.  u know readers, ramai kawan kawan aku tegur aku makin kurus dan makin sekeping makin lidi makin ikan kering, hahaha. Ntahla. Lepas aku sakit lama haritu aku pun perasan badan aku ringan.


Timbang punya timbang, berat drop pigi 49kg. fulamak. Sekilo pun nda pernah turun dulu dari zaman aku sekolah lagi. Hailaa macaa ya podah hahahaha



'Makan hati ka?' Haaaa itu ndut yang cakap. Suka suka nya cakap aku makan hati tu pasal kurus sekeping hahaha amboi amboi. Tapi aku happy dengan saiz lidi macam ni. Ndalaba lidi betul tapi ada sikitlah lidi... bahaha


Okayla guys. Selamat beribadah! Selamat maju jaya. Dan happy weekends. Haha. Lavya.

Friday, June 10, 2016

debu




Woah. nampak gaya banyak sangaits debu di blog yang sayu ini. Walawle. Lama sangaits beb ko tinggal. Itu, kata hati aku.


Why must satu hari hanya ada dua puluh empat jam sahaja? eh eh kau mempersoalkan ciptaan agung sang penciptamu. Haa.. aku bergurau sahaja. *smile emoticon.


4june yang lalu, it was ma birthday. Im 21 now. huwaaaa.. aku dah tuaaaa.. lepas ni kena pandai control ini itu, kemarahan nda boleh publas sangaits kalau nda mahu kedut di muka bekilo kilo wakakaka. 


aku sedang duduk bersila, tepi katil putih di kedai tempat aku bekerja.. fuhh, jam begini sesungguhnya jam santai suda. Almaklum la, dekat dekat mo balikan.. haha

to all ma readers, selamat menunaikan ibadah puasa guys. Aku? Esok i will start. Ekeke.


Sibuk aku tuhan saja yang tahu, kalau mahu sukat, timbangan pun nda cukup guys. Kerjaa betimbun, when im home, masa aku hanya untuk buku buku dan buku. tapi, sumpah, sikitpun aku tidak lupa blog tercintaku ini. Aisemen.


mungkin masa depan akan ada suda apdet blog guna voice? Hahahahahahahaha. Sapa tahu kan? semakin canggih, dan semakin merisaukan. Huhu.


Tanpa sedar kan readers kan, bulan  depan, July, aku mo masuk satu tahun suda kerja di sini ni haa. Nda sangka cepat masa berlalu stagaa. bukan nda pernah aku buka blog, pernah tu pernah, bahkan kadang selalu, tapi? Kepala hotak kosong. Minda kosong. hanya sempat baca satu komen di chatbox aku, bunyik dia, 'bila tulis blog lagi?' Hm, nampaknya ada juga pengikut nya sian. Haha. 


Terima kasih. Kadang senyum baca komen komen yang bikin aku kadang kadang mau terapung. Hahahaha.



Okayla. Thats all. Sampai jumpa esok sayangsayang. xoxo