Sunday, January 29, 2012

5unday.. (maaf butang ‘S’ rosak)


hari ni aku masih berpeluang meng’hapdet’ sekali lagi . temkiu kepada rakan aku, Jessica yang sudi bagi pinjam beruk cap maxis tu. I appreciate it. Ekekke ~


Sebenarnya banyak yang aku mok cerita ni. Well, kita slow-slow. Mula-mula aku mok cerita pasal majlis perkahwinan Kak Mira (jiran aku) minggu lalu.






Memandangkan aku tak sekolah, jadi aku memang jadi perhiasan di rumah.. Haha. Masa pagi ahad tu, Jessica datang(akceli, aku yang ajak dia) pi rumah aku. Ya la, lama suda kami ndak jumpa. I miss her.


Lepas jumpa, banyak la cerita basi keluar. Bla bla jla jla. Al maklum la, mcm 10 tahun ndak jumpa. Hahahha!


Tapi malangnya, masa tu dia lupa bawa beruk nya. Aku pun gila. EMbtttrr ~. Gila mendadak.


Suda la Fb lama ndak buka, sampai2 sangkut masa mok masuk password. Herm, aku dah lupa password aku. Jangan kan Fb, blog pun behabuk. Penuh labah2 bekaki kuda.


Jadi, kami pun buat bodoh. Di pendekkan cerita memang bosan la tyme tu. Ya la, tu pun salah aku sebab lambat inform dia suruh bawa beruk. Aku inform pun tyme dia di gereja suda. Apalaa


Lepas tu jam 4 aku hantar dia pulang. Malam nya pulak, aku di bagi baju adat, disuruh pakai masa majlis tu nanti.


Punya besar babe! Macam karung baju tu. Keras, pas tu memang besar la. Apa bole buat,pakai jak la. Lagi pun aku suda janji ngan kak mira mok bantu dia. EMememmeme.


Wanna see gambar kawin kak Mira with baju adat yang gua pakai ? okok, lek lu.




And perkara yang paling memalukan tyme tu , aku di make-up. Grr~ aku ne cap tomboy sikit. Jadi make-up2 ne aku endak juga gila. Gelik adala.


Terpaksa la jugak pakai tyme tu. Kawan aku memang jadikan aku patung. Habis muka aku kena conteng. Eye liner la, blusher la, apa la, em sori kalau ada salah istilah.


Aku memang tak pernah make-up. Aku pun ndak sedar aku ni perempuan. Ehem ehem, maksud aku wanita. Buwekkk !


For all readers yang kaki fexbuk, kaki blog dan segala macam kaki, mesti tahu macam mana rasa kalau endak buka fb 2 bulan ? How’s that? Mesti rasa nya macam mok gila+minum kola+ panadol right? Ahahhaa. Atau kemungkinan besar ada yang terjun bangunan? ;p


Nasib baik fb ada orang jaga, jadi endak la fb tebiar macam pokok pisang belakang rumah aku. Em.


What? Sekolah? Sebenarnya aku masih sekolah la babe. Tapi lambat sikit. Insyaallah bulan dua baru aku masuk. Aku tahu ramai yang rindukan aku. Expecially my KILIK TEAM. Sudah tentu mereka amat merindui kapten mereka. Whahaaha (I mean, aku la)






Mr A ? o yah, bout him. Aku bole suda lepas dia. Ya la, law difikir-fikir, memang betul kata pepatah yang hari tu aku jumpa do novel cinta tyme pi library, it’s sound.. love is not to be owned. Yeah begitulah tu. Hakhakhak.






And bila aku nampak status dia yang agak menyindir bout ■QWERTYUIOP■, aku pun diam. And thinking. And thinking.tup..tup..tup . Memang susah. Dis is not mathematical reasoning. Kalau tadi kacang mcm maths, suda lama aku skor A++. Wahhahaha! Overkom (over-konfident)


Dan to all my jiwa raga, rakan-rakan yang ada di sekolah tu, tunggu kemunculan gua. N one more thing, simpankan aku tempat duduk weii..






-Sekian-


p/s : malam ne AJL. Sepatutnya Bunkface ada. But don’t worry. I owes love bunkface coz I’m Bunkers !! yeahhh ~ So, Yuna you go for it babe !

Wednesday, January 25, 2012

im back !!

hey .. may peace be upon you readers ~ suda lupa sama saya ka?? lupa ?? hhehhee


lama kan aku menghilang ?? al maklum la.. tinggal di hutan .. hahaha .. ne ada beberapa pictul .. kamu skroll bawah yaa .. ;)


dengan kawan haku.. lynda.. she's cute right??


























pictul guna baju merah tu tyme majlis kawin jiran.. guna baju adat tuu ,, jelek kan ??? and honestly,, tyme tu first time haku kena make-up .. wakakkakakkaka .. 

sekarang ne pun haku onlain di cc.. so ndak da banyak masa .. 1 jam jak .. bole la guna untuk update blog .. hihi.. and untuk makluman readers,, blog ne kawan aku yang jaga.. she will update this blog.. jadi aku ndak akan risau blog aku penuh habuk .. haha



that's all for now.. mungkin sebulan dua lagi baru aku update.. missu guyss .. muaxx !




 adios ~



p/s ; meskipun line memang mcm babun .. but thanks to this kedai .. hahhaa ;p