Thursday, December 25, 2014

Selamat Hari Lahir Kekasih..

Jika kata yang terucap
Dari bibir ini kedengaran kasar
Maka lembutkanlah dengan senyumanmu

Hari ulang tahun kelahiranmu kali ini
Memaparkan pandang indah masa lampau
Yang dulu keras menyapa
Yang kini lembut dibelai masa

Helai-helai yang memudar putih
Kau ubah menjadi indah
Dalam bayang jajar lilin yang enggan terbilang

Kusajikan dengan semanis rindu
Di atas lembaran kertas berwarna
Berhias bunga-bunga asmara
Dengan senyum kutulis sebait berjuta rasa
Sebagai ucapan tulus seadanya

Kuikatkan harapan pada bungkusan doa
Semoga sihat dan panjang umur
Tak lupa kuselitkan ucapan pula
Untukmu yang dihatiku teristimewa
Selamat hari lahir sayangku~

Twenty five.

Sixteenth twenty five.

Selamat ulang tahun yang ke-21 kepada sahabat baik merangkap kekasih hati yang berada nun jauh di sana. Happy birthday sayyangg.. :')

Suda dua kali sambut befday syg. Oh ya, sy harap syg sentiasa happy, dimurahkan rezeki, tercapai semua yang diingini, dijauhkan bencana, dipermudahkan segala urusan, dan sentiasa gembira disamping keluarga tersayang.. iloveyousomuch sayangg..

Tiada kata lain selain berterima kasih. Terima kasih for everything that u've done to me. As for me, u've do ur best. Sy benar2 hargai. Terkadang berlaku kesalahfahaman, hanya untuk menguji u and me. Terima kasih yang sentiasa sabar dengan karenah sy yang tidak menentu ni. Yang kejap cool, kejap mud swing. Terima kasih.

Ur present sy sudah sedia. Ia taklah semahal mana. Cukup untuk buktikan usaha sy dalam mememorikan nombor keramat kita. Harap sayang suka.

Kalau u dekat, suda pasti sy akan cuba sedaya upaya sy untuk spend time wif you. Tapi tapala. Semua ni, sebenarnya ada manisnya. :')

Sy bersengkang mata hanya kerana ingin menjadi yang terawal mengucapkan selamat ulang tahun for u. Kalaupun bukan yang pertama sekali, itu sudah cukup untuk membuktikan yang sy sebenarnya bersungguh sungguh dear zombi.

Sy minta maaf atas kesalahan sy samaada yang disengajakan atau tidak. All i do just because i want you here next to me. Be ma company wherever i go, whenever i had a prolems. I wish u will be the mr right for me in the future.

Again, selamat hari lahir sayangg.. :')

Ily. Imy. Imissyou big much..

P/s : ill story bout ur present next time. Ohh, happy monthsarry for us too..

Tuesday, December 16, 2014

Heart.


Tebangun. Secara tibatiba kerana mendengar bunyi bising yang mengganggu halwa telinga subu ini. Lepas tu tidak boleh melelapkan mata. Cara terbaik, hapdet satu lagi coretan di buku sy ini.

Hai. Kekadang sameone perlu masa. Perlu masa dan ketika. Tidak lama. Sekejap saja. Befikir tentang keadaan sekeliling, orang sekeliling. Befikir di dalam hati, siapakah yang kerap kali terlintas di sang hati kecil? Jika ada masa, siapakah yang tiap kali mengisi masa di fikiran kosong itu. Hmm. :')

Semalam,malam yg taff. Aku betul betul nda ada siapasiapa. Kawan? Disaat susah semalam, baru aku tahu mana kawan, mana lawan. Baru aku tahu apa maksud kawan. Baru aku kenal orang sekeliling semalam. Aku takut. Sangat takut. Terima kasih kepada kak Nyami yang tolong aku. Terima kasih. Aku betulbetul sedih semalam.

Kekasih hati? Emm..

Sendiri. Sunyi. Susah. Miskin. Depresi. Takut. Aku fikir aku nda bole balik rumah semalam. Alhamdulillah. Balik juga.

Tada sapa yg teman aku semalam. Zombi? I dont even know where he is. He doesnt care bout me at all. So whyy? T-T

Kemarin malam we have a little mittle fight. I think he jealous and dont trust me. Disini sy mo kasitau. Disini sy mo kasi jelas. Memang. Memang sangat sangat susah. Susah sy jaga hati sy sini. Terlalu banyak dugaan. Terlalu banyak.

Tapi kenapa? Kalau sy mau cheating on u, dari dulu sy boleh buat. Kalau sy pandang harta, berapa banyak kawan lelaki sy yang ada. Kalau sy mata tayar, i think now sy boleh ada tiga orang yang boleh kerap kali ambil dan hantar sy pegi kerja. Tapi, sy tiada satu pun. I dont care who u are. Jika sy suda cakap sy sayang, i really mean it.

Kenapa sy masih cuba sedaya upaya sy untuk jaga hati sy yang suda hancur hancur ni kesian? Sy nda tau kenapa sy masih jaga hati sy. Tolong hargai. Susah keadaan sy sini. Jangan anggap sy mainmain wif our relationship. As for me, sy betul betul jadikan u satusatu orang yang melekat di hati sy. Yang tiap kali sy fikir.

Kenapa ma honest dipertikai? Sy sedih.

If i really mean for u, please say it to me. Loudly. Sy tida pernah mainkan perasaan orang. Nda tau la. Ntahla.

Maybe we need time to rest our mind. Fikir panjangg. Kekadang semua ni nda selalu indah yang macam kita bayangkan. Kekadang ada satu petak hitam. Tengok macam mana cara kita kasi jernih balik keadaan. Or it getting worst. And worst..

Setelah fikir balik. Sy redha.

Setelah fikir balik, sy sayang u. Itu sebab kenapa sy masih betahan sampailah sekarang. Sy cuba padam kisah silam dulu. Sy nda ambil kira tu. Nda penting bagi sy. Ingat masa malam tu? Kita onkol panjangg betul? Cuba ingat semuaa benda yang sy cakap sayang.

Hm. Sy nda mampu suda taip. Emosi merundum. Sy rasa bisuk mata sy bengkak. Ibarat nangka belanda. Ketawa pun sy nda mampu suda. Menit, u're taff girl. Keep smile. Smilee geng.

Im trying. :'(

P/s : miko trading.

Friday, December 12, 2014

Otot kaki burn.


Assalamualaikum readers. Hai.

Ada yang belum tidur? Tahniah kepada team Harimau Malaya sebab layak pegi final Aff Suzuki. Meski nyawanyawa jugak la. Anyway taniah.. ;)

Today aku simpulkan satu ayat, emm 'penat'. Penatttt gila beb. Haha. Bejalan dengan dua orang buddys ketat. Penat tapi siok juga la. Jarang dapat spend masa betiga. Ingat masa skola masa duluu..

Jalan pegi tingu barang, makan tempat biasa, terus jalan lagi. Hehe. Guys u know what? Kami masuk kedai baby tadii. Aku nampak dari seberang jalan. Rasanya tu macam kedai baru tu. Dari jauh nampak barang baby. Aku pun ajak gelfren2 aku masuk.

'Geng, masuk?'

'Kedai baby tuu? Buat?'

'Sijap ja. Jum la'

Masuk dalam kedai tu. Ada macammacam barang baby. Kasut baby. Alamak comel. Fanatik gila aku dengan barang baby ni. Kids, ha laf them veri much. Jadi, geng aku terus sindir aku laa. Ai.

'Yu, aku rasa ada orang mo kawin suda ni..'

'Ha'a bah. Ada orang mo ada baby ni...'

Terus dorang ketawa besar hoke. Malu aku. Kakak penjaga kedai tu pun sinyumm. Eseh acam bepakat ja. -.-

So, to protect ma self yang memang check mate masa tu, aku pun cakap la..

'Weh, nda salah oke tingu barang baby. Jadi mamak mamak jugak kita nanti. Nda kamu mo kawin meh? Aku mauu kawin yah.. kan kak?'

Cuba untuk dapatkan sapot kakak tu. Hahahahaha. Dia sinyum siak. Hahahahahaha. Keluar dari kedai tu and sambung jalan balik.

Masa kami tingu barang di kedai jubah muslim di dekat area taman tikus tuu, ada tiga orang wanita datang dekat kami. Satu pegang buku sama pen, satu pegang gitar, satu pegang kotak kecil. Pun pelik jugak la pertama..

Apa pulak ni??

Kakak tu nyanyi lagu 'sayang' sambil main gitar dia. 'Sayang apa kabar denganmu, disini ku merindukan kamu, llalalaa..'

Lepas tu yang satu lagi buka satu buku. She gives the book to me. Ohh. Rupanya itu kira macam dorang minta sumbangan untuk anak yatim di area sandakan. Ada certified sijil lagi. Nampak list orang menderma tu, ada 10, ada 5, 'janji ikhlas dari hati dik..' kakak tu cakap.

Terus aku nampak kakak main gitar tu aku cakap la, 'sampai habis kak..' then dorang semua di kedai tu ketawa. Aku siap tolong nyanyi lagi yaa. Hahahhahaa.

Kami bagi derma juga. Kira macam kita yang bernasib baik ni yang masih ada orang tua kan, apa salah menolong budakbudak yang kurang benasib ni. Nampak raut wajah tiga orang wanita yang macam 30an, nampak di muka dorang kepenatan tapi masih tetap jalan dari kedai ke kedai cari sumbangan. Really bangga juga la. Masih ada orang begitu nowadays.

Feeling macam sedih campur syukur jugak la masa tu.

'Terima kasih dik. Tuhan saja yang mampu balas.'

Itu cuma sedikit sahaja. Tidaklah besar mana. Terima kasih kembali. Masih ada hati nurani teselit di jiwa anakanak muda ini. ;)

Balik rumah. Disambung pulak dengan kain langsir. Guna mesin makci jiran sebelah yang mak hoii manual hoke. Bayangkan siak macam mana suda condition otot betis aku masa tuu. Gegegegege. Tabakal naa rayang. Hahahahahaha. Tapala, janji makci aku happy, aku happy. Hahahaha

Bisuk, kerja macam biasa. Mesti ramai sindir aku ni. Sedangkan cuti satu hari, sudah ada menanya, 'jumpa boifren ke?' Hahahaha. Boifren kepala hotak kamu sana. Hahahahahha.

Hmm. Rindu zombi. Mcm mo nyanyi lagu tu balik. 'Sayang apa kabar denganmu? Disini ku merindukan kamu..'

Careful suithat. Hehe ilysm. :')

Hoke la readers. Itu sahaja yang bole dikongsi kali ni. Kepada yang bekerja, tidur awal geng. Gebai!

P/s : next, kak Amie pun suka.

Wednesday, December 10, 2014

Hati kaler merun. Bukan merah.

Ola! Hai geng. Puas rasanya dapat cuti hari ni. Alahai. Merasa jugak la aku dunia. Hahahha. Jalan dengan buddy beshh macam mana sebenarnyaa..

Beshh sangat. Sangaatt XD

kemanakah kami? Pusingpusing bandar ja. Habis seja dari Jabatan Pendidikan, aku dengan Win, jalan cari barang. Akceli ham looking for present. Dapat pun.

Wina belikan aku baju tau readers. Dia cakap mungkin ni last kami hangout. Pasal dia mo balik kk suda. Sedihh. Macam aku mo frame baju tu. Hahak. Tapi win cakap dia mo aku pakai terus. Biar sampai koyak. Jangan simpan katanya.

Hm. Tapi kalau pemberian horang ni kan, aku sayang betul tauu. Sayang mo guna, sayang mo pakai, kalau boleh kana frame, kana frame la tu. Haha jahatjahat aku, kejamkejam aku ni, aku penyayang tauu readers. Expecially, for the babies..ngehngeh hahhahahahahhahahahah

Oya. Pasal tajuk tu. Ada pepatah cakap, 'rambut sama hitam, hati lainlain'. Tapi kalau fikir kan readers kan, rambut yang ada macammacam jenis kaler, hati pulak yang ada satu warna jaa. Iaitu warna merun, coklat kemerahan. Haaa acam begitu la.

Becakap pasal ni, satu malam tu, balik kerja macam biasa la. Naik pikap, abang Rizal yang hantar. Abg Rizal? Seorang lelaki yang susah faham, kadang bikin panas, nda gentlemen, pelik, nda mo kalah sentiasa mo menang ja. Haa. Itu la abg Rizal.

Mo dijadikan cerita readers, malam tu kami limpas dekat area kampung aku. Sebab mo hantar aku balek. Jauh malam suda masa tu. Nda silap jam 9 lebih.

So, dari jauh nampak sekumpulan horang, ada enam orang. Lima budak kecik, seorang macikmacik. Aku rasa tu mak diaa tu. Dari jauh lagi dorang melambailambai pikap, rasanya dorang ni mo tumpang.

Dalam hati aku cakap, 'hm. Konfem nda mo singgah. Konfem takda rasa kesian langsung'.

Tapi, hati manusia. Jangan dinilai luarannya sahaja. Hmm..

Abg Rizal singgah. Bagi lampu signal. Aku pun faham. Dia mo tumpangkan family tu. Aku terus senyum. Terus aku panggil budakbudak tu.

Syukurlah. Dalam banyakbanyak sifatnya yang menyakitkan hati, dia masih punya rasa simpati sama orang lain. :)

Manusia, sukar diramal. Hati, siapa tahu? Kadang sifat luaran sahaja tida cukup untuk kita buat penilaian readers. Walau berapa lama suda kenal right? Eceh. Aku kalau bekatakata, kalah tu perunding motivasi. Hahaahahaaahaha

Ok la guys. Bisuk time untuk luang masa dengan Ayue. Sahabat aku. Eh, salah. I mean, saudara aku. Ya, dia saudara. Rindu dengan Ayue. Maklum, aku ni susah cuti. So bisuk memang masanya la. Hehe.

Bai readers!

P/s : next klu, merah.

Saturday, December 6, 2014

Hari pertama.


'Kau nampak sweet oh ni hari..'

'Kalau aku lelaki, tepikat suda aku eh.'

Mima, Anik.

And banyak lagi la yang cakap hari ni aku cewek la, aku piwit la, sweet la, kiut biut la. Alahaii.. --'

Ni sebab aku guna baju hijau yang aku cakap acam cewek tu la.

Habis meeting, sibuk hias kedai dengan semua belon bagai. Asal ada limpas, mesti tegur punya la. Yang perempuan, mo jadi lelaki. Hahaha. Yang lelaki, betambah tambah tambah la gatal.

Kalau aku ada kaler hijau lain, nda aku guna baju ni tauu. Siyes. Dari mula aku naik bas otw bandar, sampai bandar, sampai bas kedua la, nda paya cakap la macam mana. Sampai kedai lagi, habis meeting, sampai la balikan,, aiya. 'Pelik betul ka aku ni hari?'

Kalau masuk tandas,look inside the mirror, and asking ma self, am i weird? Nda jugak. Macam biasa jugak. Erh.

Ntahla. Ok. Lupakan pasal tadi,

Kita cerita bout 'trust'.

Trust? Percaya? Bersangkutan dengan kawan kan readers? Ada kawan yang bole percaya sampaikan semua rahsia, semua masalah kita, kita share dengan dia.

Dalam chan? Tiada saturang pun aku percaya. No one. Aku percaya diri aku sendiri. Sebab, biar macam mana, diri sendiri memang nda bole tipu beb.

Selama almost two years aku d chan tu, macam ragam la aku nampak orang. Suka jaga tepi kain orang, busybody, kuat sibuk, kuat gosip, suka tikam belakang dan banyak lagi.

Aida, she's telling me her secret oredi. Big secret. Tapi, masalahnya, dia juga cerita dengan satu perempuan ni. Let me call her name as, 'J' .

Aku sudah lama kenal aida. Masalah dia pun aku banyak tahu. Banyak faham. Dan bila dia cerita masalah dia barubaru ni, aku anggap dia curhat dengan aku. Sebagai seorang kawan, aku memang pendengar yang baik.

Ntah kenapa benda itu tesebar d kedai kemarin. Satu kedai tahu. And bila aku tanya aida, dia cakap dia ada share dengan si J jugak tu. Astaga.

'Dalam kedai ni nda da orang yang bole kita percaya da..aku nda cakap aku bole kau percaya, tapi kau tengoklah..aku suda bagitau ko awalawal kan?'

Aida sedih. Dia sedih.

Semua masalah dia aku tahu. Semua aku tahu. Tapi, aku tiada masa mo cerita dengan orang. Bukan main sakit kepalaku kalau kerja. Sibuk. Ada meh masa aku betoge? Kalau rehat, aku lah orang dalam kedai tu yang paling lambat rest. Sendiri pulak tu. So, do i have time? Tidak aku rasa.

To you cik J, kau nda sedarkah kau sudah malukan aida dengan cerita benda ni sama semua orang? Kau fikir ni mainan ka? Mungkin kau nda da keja? Banyak keja bole kau buat o indak. Banyak. Jangan kuat sibuk hal orang. Sibuk hal diri sendiri. Jangan kuat nilai orang nda bagus, walhal diri sendiri lagi buruk dari orang.

Benci betul aku nampak muka plastik mu harihari di kedai tu kau tau? Mcm aku mo tumbuk. Siyes. Tapi, aku dak mau la gajiku hangus sebab pigi tumbuk mukamu yang paling cantik tu indak. Haha. Padulilah kau sana. Janji kau nda kacau aku suda.

Nampaknya, notis aku nda pasang. Tapi tekad untuk berhenti makin kuat. Huftt. Keep counting days menik.

Memang pengalaman betul la kerja sana tu. Dari start aku nda tau apa-apa, sampai aku handle duit.. em banyak. Terlalu banyak pengalaman.

Hoke la. Itu ja. Bai guys. Weekend? Argh. Hari sibuk sedunia. Hahaha. Gebai!

P/s : next, macammacam corak.

Friday, December 5, 2014

;)

Hoke. Tanda tu maksud apa tu? Haha. Smiley main mata. Em. Ada orang sedang bahagiaaa.. -menari nari- hhahahahhaha

Guys, kemarin dulu zombi dtg.

Rasa acam mo peluk jaa. Ei. Gatal. Wakakakkaka. Tapi kita tepaksa la tahan. Tepaksa la buat bodo, noob. Haha.

Kalau tebayang muka zombi kana cucuk perut oleh kak Hasma kan, terus teketawa besar aku. Hahhha. Siyes ehh. Lucuu. Hahaahaha

Hamissu syg. ;)

Readers, zombi cakap kan kita kan comel. Haish. Malu la kita. Kita bukan comel pun. Biasabiasa ja pun. Muka biut, ada hingus lagi. Hhahahah. Hitam lagi. -.-

'Makin comel syg..'

Nah kan. Kalau kesayangan yg cakap barula kita perasan kita comel.. hahaha. Tapi kalau budakbudak laki, cakap kita comel kan, kita memang nda perasan, pasal kita anggap dorang tu mo mengayat. Gatal. Hahahaahaha

Terimakasih sygg. Sy dari pertama kita kenal dulu, masih jugak macam dulu..sama siak tauu..

Masa sy cakap perangai syg yg sy suka, yang sy cakap syg sweet tu, tapi syg nda percaya, memang la syg. Sygg sweet. Tapi nda perasan. Hahhahahaha.

Sweet jugak org gunung ni. Hahhaha.

Nanti, kalau u daki gunung Kinabalu, u bawa sy sama ya. U hatihati tauu. Sy tau superman sy kuat punya. Hahaha. Kan syg kan?

Nanti, kalau sampai puncak syg ambil gambar ya. Haha. Gambar paling gojes hoke. Syg kan cantik. Hahhahahahaaahahahahahahahaha. Sy hencem. Hahahahaha. Ih malu nya kite. Haha

jeles la -.- orang bole naik gunung Kinabalu..uiyo. hebat la. Jeles la. Haha. Aku pulak? Sibuk disini. Today, hari pertama offer. Harap bertenaga dari awal sampai baliklah. Hope soo.

Ada satu budak ni kan.. budak baru.. tinggi acam tiang..hidung acam paruh burung punya main mancung.

Mo dijadikan cerita, aku ke gudang, minta tolong dengan geng aku kasi keluar barang. Tapi, tiada saturang pun d gudang. Yang ada, budak tu la.. so, no choice.

'Eh, tolong bah. Ambilkan drawer tu na satu unit. Customer angkat sendiri.'

'Yg mana?'

'Tu na. Atas..'

'Inika? Bawa p mana?'

'Ko bawa p luar la. Letak di luar.'

'Luar? Oke. Luar sekali?'

'Eya. Luar sekali. Ma kasih..'

'Samasama. Sekali letak nombor mu di kotak yaa?'

'-.-'

Hadeh. Ada hati tul. Ni la ni budak laki ni. Aku layan? Ofkos nda la. Aku ada superman oke. Syg, ma hat satu ja. For u ja. ;)

Tapi nda senang kerja la. Budak tu siap pas pas lagi sama geng geng aku. Minta nombor fon. Hadehh. Asal limpas kaunter, mesti jelingjeling orang. Aku cucuk jugak matanya pakai gunting rumput dak lama. Erg ><

Hoke la. Thats all la. Time to kerah tenaga wif all da balloonnns. Haha. Kedai kami cantik tau readers. Warna biru putih. Cantikkkk.

Tapi, kami warna hijau hari ni, besuk merah, lusa biru. So, aku pakai baju yang kawan kasi. Malu lak pakai baju tu. Haha. Nampak cewek betul kalau aku pakai. Aku kan hensem. Jadi.... emm hahahaahahahahahahaha.

Bye guys!

P/s : third clue, handsome.

image

Tuesday, December 2, 2014

Geng. Kawan. Buddy.


Hai readers!

Nda lama lagi aku hilang saturang lagi buddy. Sedih. Balikbalik aku kena tinggal. Mesti nda lama kerja di cf chan tu. Aku pun heran, kenapa aku ja yang tahan di situ tu ehh.

Win, atau nama panjang Noorshima. Kemain jauh pigi 'win' kan? Hahahaa. Ingat lagi masa dia fels interview dulu. Masa tu, aku yg interview dia. Tanya itu ini. Masa tu, dia masih belum betudung lagi. Agakagak sekitar 6bulan suda dia kerja. Tapi fels aku jumpa win ni, dia sweet. Baik. Paling aku suka dia punya kening yg nda da tu. Haha

And she's try to pakai obuse eyebrow untuk bagi tebal kening dia, tapi nampak serabut. Haha. Tu aku suka tu. Aku selalu olok kening dia. Ahahaa.

Aku ingat lagi, masa hangout dulu, kami masuk kedai make-up aksesori. Masa tu aku cakap aku mo beli semuaaa barang mekap tau. Tapi dia cakap, 'menik, kau nda payah mekap la. Kau cute suda.' Win, kau tau? Kau cakap aku comel kan, baru aku tau aku comel geng. Hahahahhahahaha. Lepas tu kita pigi makan aiskrim. Bestnya jalan dengan kau geng. :)

Tapi..

Semalam, dia ada cakap bulan ni dia last. Dia minta maaf sebab lambat bg tahu aku. Dia cakap dia nda tahan. Balik malam, stress, penat. Ya aku tau. Memang penat. Dia cakap lagi, ni fels kerja yang buat dia surrender angkat kain putih.

Akceli dia dari Kk. Org tawau. Tapi merantau kk. Lama juga la dia d kk tu haa. Datang balik Tawau sebab mak dia suruh dia balik. Thats why dia cari kerja and lastlast dapat di chan tuu..

Win nda puas hati sama gaji dia. Nda setimpal dengan penat lelah dia. Komisyen dia mcm kana kira pelik. Banyak yang lesap ntah pi mana. So, dia pilih untuk berhenti.

Aku sunyi. Sekarang hanya tinggal dua orang geng keras aku.

Sedih. T-T

Tebayang masa jalanjalan dengan win hari raya haji lepas. Masa dia peluk aku semalam, aku dapat tahan nangis tauu readers.. tapi bila nampak air mata dia bejatuhan sambil cakap, 'sooryy menik' aduhh nda tahan la aku. Keraskeras aku ni,tapi kuat nangis jugak ni. Hadehh. Hilang hensem aku nangis. Hahhahahaha

Nda pa la. Jangan lost contact tauu. Keep in touch tauu. Aku faham. Ni kau yg pilih. Gud luck win. Aku minta maaf la jugak sebab aku selalu marah kau kalau kau salah buka bil. Aku selalu nda bagi peluang kau becakap padahal kau tua dari aku. Aku selalu tengking kauu. Aku selalu mengencang ajak kau betumbuk. Aku selalu jahat nda bagi pinjam pen aku pasal aku sayangg kau. Aku nda mau bos potong gaji kau kalau dia nampak kau guna pen. Aku sayangg kau buddy.

Nanti, nda da suda orang mo marahmarah kau. Nanti, nda da suda orang yang lokek sama kau, tengking kau, bagi kau stress. Nanti, kau happy. Kau jumpa kawan baru. Kau tinggalkan aku teperap disini. Hm.

Kau cool. Macam satu jiwa la jugak. Hahha. Kita hensem. Hahaahaha. Kau best. Senang bawak cerita. Mesti aku rindu tu semuaa nanti win. Mesti aku ingat semuaa. Jaga diri. Jgn tinggal solat. Biar kita jelek, yang penting jangan tinggal solat geng. Ada masa kita hang out. Kita pegi makan aiskrim sampai gila.. hahahhahahaha. Will missu buddy!

Sekian.

P/s : second clue, keras.

image

Monday, December 1, 2014

Bos besar Najwa.

Gemoning and have a nice day ohsem2 readers,yang tengah siapsiap mo p keja, baru bangun betahi mata, air liur basi, hahahaaha. Selamat pagi ^^

Siapa yg panggil kite acam tu? Siapa ek? Panggil kita 'bosh beshaa najuwaa' hahaha. Em, kite panggil die kan, panggil die kan, 'baby sha'. Hahahahahaha

Nama contact di handphone kite, tu laa. Baby 'sha'. Haha. Lawak kan? Mo cakap romentik, nanti ada la pulak reader temuntah berak disini na eh. Hahaahaha.

'Sha' akceli nama dia. Tapi bagi pindik sikit supaya ada bunyi macam 'shamila' ka 'shasha' ka 'sharifah binti al jabbar' kaa..wakkakakaakakakkakakakakkakaka

Sebab musabab? Eh! Eh! Jangan tuduh kite takut kena dapatan skendel hoke. Kite tada skendel hoke. Kite cume mo kaver jew. Kalo kite letak baby sha, konfem makci kite sangka tu geng kawan pumpuan kite.. huuu. So, kite aman.. ^^

Sampai masa nanti, aku akan tukar nama tu and let ma makci know siapakah gerangan yang telah bertakhta di hati anak kesayangannya ini yang telah sekian lamaa. Hambui. Paling puitis suda tu ayat paling.

Hahahaha. Memang lawak la nama tu. Haha. Lawaklawak aku bagi nama tuu, lagi lawak zombi letak nama aku tau ehh. Bos besaa katanya. Eceh! Kalau aku tingutingu, acam dia yang bos. -.- hahahaha. Leviu syg. Jangan bagi besar mata sanaa. Jgn trep ganas. Mata syg kicik punnn.. Hahaha.

Lepas tu zombi cakap perangai buruk aku, paling buruk la paling, em DEGIL. Degil katanya.

Aku degil eh? Ha'a. Kak amie pun ada cakap aku degil. Bestie aku pun ada jugak cakap aku ni degil, kapala lutut karas. Hahaha. Hoke hoke. I try ma best to fix it. InsyaAllah.

Tapi degil degil aku ni kan, akulah orang yang selalu buat geng2 aku ketawa. Aih. Siyes aku. Hahaha. Bole katakan ada siwil sikit laa. Ta banyak. Bagi yang suda kenal aku lamaa, durang tau suda tu aku punya perangai macam hapa suda. Kuat kacau orang, kuat merepek, kuat kasi malu orang, peramah betul. Hahahha. Kalau oneday tu, aku banyak kacau orang, bikin orang ketawa, buat lawak bodo, hari tu sebenarnya aku ada masalah tuu.

Mesti durang geng cakap,

'Nik, ko oke ka?'

Hahaha. Hoke jew.

Reader, nda lama lagi kan, aku ada boifren baruu. Hepi ta terkata. Aku minta maaf sama bubu. Sorry bubu, aku nda bole setia suda. Tapi aku sayang kau bubu. Siyes sayangg..

Soon, aku akan kembali menjahit balik. Rinduu gila mo giat balik. Maklum, bubu sekarang strok. Tiada yang faham sakit dia. Mo d buang, alahai sayang seribu kali sayangg. Jadi, letak la d penghujung bilik tu jadi perhiasan. Kesian bubu.

Tapa, walaupun soon aku ada boifren baru, aku nda kan lupa sama ko bah bubu. U owes in ma hat. Ko diamdiam ja sanaa oke? Aku bawakan ko madu. Hahahahha.

Oya, nda lama lagi aku buzy. Sekarang pun sibuk bukan main lagi. -.- mo patah balakang oi tiap hari balik jam lapan malam oii. Kanapala nda tacabut ka tebelah enam ka ni tulang ni. Penat. Siyess penat.

5th-7th December. Offer again di kedai. So reader area Tawau sabah, jum ramai ramai serbu. Bak duit banyak banyak k? Meet me. I'm cashier disana. Yang biut tuu. Muka hitam and banyak jerawat tuu.. pindik sama kurus tuu. Aku laa tu..

Eleh tauu..si syg kalau baca ni kan, mesti dia terus cakap tu,

'Kurus kunun. Punya main besar badan. Pui.'

Hahahahahahahahahahahahaa. Kan? Tampiling muka syg batubi sanaa. -.-Horang besar tapi comel hoke. Gojes hoke. Hahaha. Adehh.

Dia cakap lagi tu, ' comel lagi,, duuuii..'

Hahhahahahahahahahhaahaha. Oke la oke la. Kita kalah. Hahaahaha

So readers, dtg kedai ya. Ramairamai kamu. Ni offer december. Rasanya dekat Krismas pun ada jugak. Tp still bincang lagi. Ntah jadi ka nda.

So, harapan mo rehat memang nda la. Memang haram la. Jahanam laa. Haha. Sabar siak la. Lepas ja offer nanti, cuti. Apply cuti. Oh men, ta bole tunggu suda. Nda sabar mo rehat. Glup

Oke la. 4days to go! Happy December readers! Gebai!

P/s : setiap aku apdet blog. Aku bagi satu klu di hujung apdet. It's zombi's present. Klu pertama, benda. Kumpul klu syg! Hahahaha gud luck! :p

#repost 7:45am

image

Thursday, November 27, 2014

I must. Becauce i have to.


Hotspot sedekah. Aku amat beterima kasih kepada kawan aku. Terima kasih sahabat. Benarkan ana hapdet lagi blog ana. Yang memang sangat sangat penting bagi ana.

Sekarang ni, aku tengah mengira ngira hari. Sisa sisa hari. Dilema. Aku dalam dilema akceli. Geng, setiap orang ada dilema. Aku pun ada.

Takan la setiap masa kita mo happy ja kan? Haha. Nda best la kalau happy terus menerus. Mesti ada problem sikit.

Mcm yang readers tahu, nda silap aku ada pernah cerita yang aku akan sambung belajar balik. Yang lama suda tebengkalai.

Plan, habiskan hujung tahun ni di cf chan. Next year, mungkin masa yg struggle gila untuk aku. Sangat.

Dilema? Masih befikir lagi, mahu sambung atau tidak. Bila dengar nasihat orang sekeliling., mereka amat mendorong lebih lebih lagi kak Amie. Da most adorable and lovli sista.

Dia banyak kali nasihat aku, banyak kali cuci telinga yang lama suda bekarat ni. -.-

'Masa depan mu nik. Masa depan. Jangan stay sini. Tiada apa apa pun. Tingu macam kami ni na.'

Pftt. Berapa banyak suda hembusan keluhan aku kasi keluar. Hati nda kuat. Mahu tinggalkan orang yang aku sayang, maci aku sendiri. Orang yang paling aku hormat, paling aku sayang, lebih dari aku sayang diri aku sendiri.

Tebayang kalau dia tinggal sendiri nanti. Siapa mo jenguk dia? Kalau kalau dia nda sihat nanti? Dia sudah tua..

Lepas aku cakap begitu, mesti kak amie cakap, kau mesti. Demi masa depan mu nanti. Kalau bukan kau yang bagi senang macik mu, siapa lagi? Dia nda da siapa siapa menik. Kau seja. Kau satusatunya. Kau cakap kau mo bagi dia naik haji? Kau mo belikan dia rumah yang selesa? Kau mo bagi dia senang sama bangga ada anak macam ko ni? Kau mesti korban.

Di belakang setiap kejayaan, mesti ada pengorbanan. Mesti ada.

Lepas tu mesti semangat aku datang balik. Lepas lamalama, aku lemah lagi. Bodoh kadang bah. Lemah betul. Bikin malu. -.-

Aku mesti tinggalkan semua. Tinggalkan semuanya nanti.

Zombi? Mengenai dia, bila aku tanya macam mana, kalaukalau aku sambung belajar..

'Kita macam mana?'

'Masih lagi bah.'

'Sayang bole?'

'Bole bah. Kenapa pula nda bole?'

Memang. Memang bole. Tapi bukan senang. Lebihlebih lagi bila aku suda tiada di chan nanti.

Dengan tangan yang begegar gegar hapdet ni, aku mesti juga. Mesti keras hati sikit. Mungkin, sampai sini seja perjalanan kita. Sejauh ini seja. T_T

I'll let u go. Kata orang, kalau sayang, kita mesti lepaskan.

So, i let u go. Untuk apa bazir masa untuk someone yang belum pasti lagi jadi milik kita nanti? Lebih baik cuba buka hati untuk orang lain. Masa telampau beharga. Terlalu berharga untuk dibazirkan begitu saja.

Biarkan sesuatu lamalama, buat kita susah mo lupa nanti. Untuk kebaikan u, untuk kebaikan saya juga. Carilah orang lain yang bole jadi penyebab u ketawa, peneman u, yang paling penting, bole bahagiakan u.

Aku percaya jodoh. Aku percaya qada dan qadar. Aku percaya tuhan suda aturkan semua dengan baik.

Walau macam mana, susah macam mana, kalau u ditakdirkan untuk sy, kita tetap akan jumpa balik. Bagi sy masa. Sebab mungkin ia terlalu lamaa.

Nanti u sunyi. So, untuk memudahkan, u carilah orang lain, yang boleh jadi pengganti sy. Bila semuanya sudah selesai, sy sudah capai kejayaan sy, sy akan cari u balik. Sy akan cari.

Tapi, bila waktu sy suda jumpa u, and u suda bahagia dengan orang lain, sy redha. Sekurangkurangnya sy nda buat u tertunggutunggu. Pada masa itu, barulah sy tekad cari pengganti u.

Itulah sebenarnya yang sy mo bg tahu u semalam syg. Tapi, sibuk tingu bola. Guy and bola, nda bole dipisahkan. So, bukan masa yang sesuai untuk bg tahu akceli.

Thats why sy apdet. Untuk bagi u baca. Banyak banyak readers tegar sy, syg la reader yang paling speshel. Terima kasih syg. Sy tahu blog sy mungkin jarang syg baca, tapi sy tahu mungkin blog sy speshel bagi syg sebab blog ni hadiah hari jadi u tahun lepas.

So, take care. Take a good care of urself. Selalu sinyum. Kerja baikbaik. Jangan selalu buat sesuatu yg tidak baik, for ur health.

Journey kita masih panjanggg. Readers? Panjangg masi kan? Ya, sangat panjang. Kita bukan ada mesin masa macam Doraemon. Mesin masa depan. Masa depan adalah rahsia yang tiada siapa tahu. Tiada siapa dapat agak.

Usaha. Doa. Tawakal.

Hoke. Itu saja. Terima kasih readers yang suda luang masa membaca. Sejak ada app yg bole apdet blog di handphone ni, rasa macam janggal pulak kalau hapdet di pc macam dahulu kala. Banyak suda aku lupa. -.-

Ok geng. Assalamualaikum.

P/s : 30hari,1minggu,7hari,24jam, pun masi nda cukup. Do we need 9jutaratusribu jam untuk rest?

Tuesday, November 25, 2014

15th 25.

Malam tu, macam biasa, dia os Tawau and he stay. Riang hati Najwa. Dapat memandang wajah kekasih hatinya lagi. Untuk mengubat rindu sahaja katanya.

Nda silap, masa tu baru 8bulan. 8bulan kenal hati budi. Jumpa official memang belum sampai sepuluh kali. Tapi, itu manis. Kalau ja mo jumpa, jantung masingmasing mesti tengah main 'drum' dengan bisingnya. Haha. Neves guys. Till now, masih neves.

Hanya itu cara. Nampak kelibat kekasih hati yg berdiri, menunggunya dari jauh, menambah lagi degupan jantungnya. Semakin laju.. semakin laju..

Biasanya, bila jumpa, najwalah yang banyak cakap. Pot pet pot pet. Hahaha. Tapi kali ni, giliran si lelaki pula. Nda henti dia becakap. Sampai najwa tegur,

'Sayang nda mabuk juga kan?'

Hahahaha. Kerana pelik.

Pergi gerai biasa. Makan makanan biasa. Tempat duduk biasa. F&n dan 100plus macam biasa. Cerita mengenai kerja. Itu ini. Haha.

Tapi, malam tu, najwa balikbalik tingu jam. Limit hanya sampai jam lapan malam sahaja. Itu buat zombi rasa lain. Mulalah dia merajuk. Mulalah dia nda banyak cakap.

Sampailah depan satu restoran, tempat dimana mereka habiskan masa. Masa yg begitu singkat. Menunggu waktu berpisah...

Nda hentihenti tingu jam. Itu yg najwa buat. Kekasih hati pun merajuk. Terus nda banyak cakap. Yg tadinya bising, tiba tiba diam. Dibalas dengan jelingan tajam. Seolaholah mahu menelan najwa hiduphidup masa tu juga.

'Sayang, sayang kenapa ni?'

Dia risau. Drastik betul perubahan riak muka kekasih hatinya itu. Muram. Muram semacam. Banyak cara dilakukan bagi mengembalikan senyuman di wajah zombi. Tanya itu ini, gurau gurau. Tapi tada satu pun yg berhasil. Hanya jelingan.

Najwa faham. Mungkin zombi marah. Dia kesal. Sebab najwa nda menghargai masa yang mereka ada. Waktu memang nda lama mana. Tapi, mestinya itu dihabiskan dengan sebaikbaiknya. Ini tidak. Balikbalik tingu jam. Seolah olah mahu cepat balik. Itu sebenarnya yang bermainmain di fikiran zombi masa itu. Tetapi dia memilih berdiam saja. Najwa faham. Dia amat memahami perangai zombi.

Bila ada something yg nda ngam, dia pilih untuk berdiam. Sepatah pun nda cakap. Bila tanya kenapa, mesti jawapan yg diberi 'tiada pa pa..ok'

Jam pun semakin hampir. Lapan malam. Waktu untuk berpisah lagi. Entah bila baru dapat jumpa balik. Bukan selalu zombi dapat stay bila outstation. Jarangjarang.

Mahu tidak mahu najwa mesti pulang juga. Dengan rasa bersalah kerana suda buat zombi sedih. Dengan rasa bersalah dia mesti pulang juga. Walaupun dia tiada niat langsung pada masa itu.

...

Hai guys! Today hari speshel bagi kita urang tauu. Jodoh masih ada.. ;')

Hehe. Sayang ingat? Opkos la ingat kan kan? Syg, masa tu sy rasa besalah betul. Sepatutnya sy nda payah tingu jam. Bagus sy buang ja jam tuu. Hahha. Sy tau. Memang masa kita nda lama mana pun...

Tapi kan syg kan, syg comel masa tu. Syg jeling sy daaaallaammm betul! Mcm tetelan sy tauu. Siyesly. Ahhahahaa. Sebab sy takut, sebab tu sy peluk syg terus. Masa tu, sy dengar jantung syg. Sy dengar tauuu.. dup dap dugupp dap..

Sy tau syg marah masa tu. Sampai sekarang sy masih boleh dengar bunyi jantung syg tauu.. hehe. Alaa, janganla maluu. Mesti syg tapuk muka ni kan? Hahhahahahahaha. Ala tomey tomey.. hahahahhaahahahahaha. Ngong.

Ok for the 15th 25, terima kasih syg. Terima kasih tauuu. Kalau ada jodoh, bulan depan 25 yang ke16 kan? Lepas tu befday syg juga kan? Hehe. Sy ada hadiah for u. For the most speshel person in ma deep deep hat. Ecehhh ~ Deep hat gituuu.. hahhaha

Mo tau? Mo tau? Mana bule kasitau, nanti kw campin.. hahaahaha. Eh siyes, mana bule kasitau. Tunggu la sampai befday u yaa? Haha. Tua suda u suithat. Abangabang daaa. :p

Umur suda tua. Tapi perangai ya ampun. Sy seja paham. Haha. Ngong, kili, tapi sweet, manja juga kadang. Romantik? Em, bole la.. hahahaha. Kuat cakap, kuat lawak, spoting, kuat mrajuk. Hahaa.

Terimakasih kerana cuba menjadi yg terbaik untuk sy. Sy hargai. Amat hargai syg. Mungkin buat masa sekarang, kita jauhh. Jauhh betul. So, simpan sekeping hati u baikbaik. Sy pun akan simpan sekeping hati sy ni baikbaik. Sampai masa nanti, dengan izin Tuhan, kita gabung ya syg.. hahaha. Begabung, malatup. Hahahhaha

Sy ada satu wish bah. Sy kan, mahu tingu syg pendek rambut. Mesti nampak ohsem. Befday u ta bole ke u potong rambut? Hahahhahaa. Konfem nda. Haram. Hahhaa. Gurau jew hoke.

So happy monthsarry for us! Lav u! Lav u So much dear zombi! lav u so much sygg!!

:-*

P/s : tq hotspot ma kuncu berat. Tq veri much. Btw, readers bole lah muntah ramairamai now. Hahaahaa. Kemain jiwang kan post? Hati bebunge bunge.. biasa laaa.. Wakkakaka. Erg

..

Friday, November 21, 2014

Hantu.

'Kau pikir kau cantik betul ka?'

'Aik? Bila masa pulak aku cakap aku cantik? Tada kan? Jangan blok jalan bah!'

.

Rasa macam mo bakar ja semua lori di Tawau ni. Terutama sekali lori Teck Guan. Motif? Erg. Kasi naik stress aku terus tu. Stress terus.

Bukan sekali dua hoke. Banyak kali suda. Belum lagi campur budak budak transpot supplier yg lain. Em, kira yg lain tu jajal juga la, tapi tada kalah jajal budak Teck Guan ni. Mcm hapa.

Nda pernah jugak la aku membebel di blog ni pasal dorang ni. Tapi ni banyak kali suda. Nda tahan kadang. Macam mo menumbuk kadang.

Bukan bah, aku still ok kalau kana suru terima barang. Asal jangan minta puji bah. Ni nda, orang nda layan, macam tai pula sana. Makin nda dilayan makin menjadi jadi pulak.

Ni masuk keempat kali da, budak yg sama. Budak yg sama suka kacau aku. Minta no fon. Itu ini. Ih nda sopan la pokoknya. Geli geram panas stress sakit hati sakit gigi ahh samua laaa. -.-

Terus bila aku nda layan, ada ka dia cakap aku ni jual mahal? Trip cantik? Yg paling aku nda suka tu, siap halang jalan lagi masa orang mo balik kedai suda. Ih tolong la ya. Jadi lelaki, tolong hormat orang sikit bah. Ni nampak betul kurang sivik, kurang moral. Hormat la orang sikit. Coi. Kau pikir aku betudung so, aku lembik la? Ndak pandai memaki? Aku kestau ya, aku ni mulut jahat. Jahat betul.

Kalau bukan pasal kerja, nda mau aku tingu muka mu tu bah. Eh. Nda urus aku. Pedulilah kau cakap aku kasar ka apa ka janji aku nda kacau kau. Eh. Mcm sial. Mcm sundal. Ahh. Segala gala la. Kin hilang mud. -.-

Harap tadi bukan aku yg terima barang tuu. Tapi, hadeh..nampak gaya nya bejodoh aku dengan budak taik tu. Nda hormat orang langsung. Nasib kau bedua. Kalau tadi, kau sendiri, ntahlah. Mungkin perang suda kali. Hahha sedihh.

Tu last ya. Nda suda aku mo lain kali. Nda urusan aku dgn orang mcm ko ni. Kin panas. Sakit hati ja. Erggggggg

Kin hilang awet muda tau hapdet marah marah ni. Ahahahahaahah. Hei. Hari malang i guess. Malang semalangmalangnya.

Dats all ma lovli ohsem readers. Esokesok la aku cerita samting yang berfaedah sikit. For tonait, acam hilang segalagalanya. Aiyer.

Gebai!

Thursday, November 20, 2014

Thank you.

Malam semakin larut. Kepenatan masih terasa. Tiap tiap hari. Saban hari. Walau begitu, tetap cuba untuk tangkis demi insan sekeliling kita. Right?

Hehe. Mukaddimah punya main bebungabunga. Ntah bunga apa ka tu.. Haha. So, masih ada readers yg belum tidur ? Tengah sibuk blogwalking? Bah, pelan pelan saja la gink ya. Haha.

Sy? Ala, mata masih belum tutup lagi, cuma badan suda rebah la. Tunggu masa ja lagi tidur. Mata? Masih terang. Nampak gayanya malam ni hapdet lagi la jawabnyoo..

Hayoo.. hayoo.. bila jiwa tengah bebunga bunga ni, feeling baik hapdet blog kesayangan sy ni haaa. Haha

Bestfriend sy, kawan sy, lav, em he's everything i guess.. haha ada tanya sy tetiba dia rasa mo kawin. Tetiba dia ada feel mcm tu. Ditanya sebab, sebab best kalau ada anak, and he's reply, 'will you marry me? Haii.. siapa yg tidak mahu?

Zombi suda macam ada fikiran matang sikit. U senyum kambing ni kan sayang? Hahaaha.

He feel happy bila saja bayangkan bila dia ada anak nanti. Kalau sy? Harihari tingu baby di kedai bikin geram mo pingsan. Hahhahahahahahha. Sy ada sikit alergic tauu..

Tapi semua diserahkan pada jodoh. Kita belum tahu. Perjalanan still panjang lagi. Tak gitu? Hahaha.

Bila sudah tertulis, jodoh aku bukanlah dengan zombi, but wif someone else, aku harap zombi kirim kad jemputan kawin dia di hari bahagianya kelak. :')

Masa. Ianya singkat sekali. 24jam? Nda cukup. Sangat nda cukup. Aku kerja, zombi kerja, ada masa malam saja. Tu pun bergantung. Kadang aku ot. Kadang dia os. Hahaha. Sedih kan? Hahahah.

To u ma lav, ma besfren, how i wish u gona be mine in the future sayang. How i wish we had a lot lot lot lot lot lot many many many baby boy. Hahahaha hahahhahahahahahahahahaaha how i wish we're goin to be happily ever after. I wish..:') zam zam alakazam!

Haahah.

Guys, itu sahaja untuk malam ini. Zombi bagi aku lagu dusun sebijik. Hoke. I try to understand the meaning akceli. Bole tahan juga la. Haha. Ok bye!


P/s: repost akceli. Line acam kurakura labilabi siputsiput. Erg.

Monday, November 17, 2014

Cantik.


Balik keja terus merebahkan diri. Dan sekarang susah tidur. -.-

Wa penatt betul beb. Sumpah penat. Mana nda, tiaptiap hari balik jam lapan..lapan.. hadehh. Suda la ot nda da kira. Rugi berabis. Tp nda da jg mo melawan. Ikut seja acam budu. >.

Nasib la ahad mcm biasa jg. Kalau tda? Kalau balik jam enam? Aih, memang kasi menderita org seja. Budu.

Ok. Tarik nafas. Ambik balik mud. Mud mengapdet. Huffttt haaaaa.. ok :)

Cantik.

Satu perkataan yg maksudnya universal. Ianya umum. Kalau ada wartawan datang jumpa aku and interview....

'Cik, apa pendapat cik berkenaan 'cantik?'

Hahaha. Hoke. Pendapat sy? Em. Cantik tu umum. Cantik luar cantik dalam. Comel luar sopan peribadi baik bersopan santun menghormati dan banyak lagi. Tu semua definisi cantik. Kalau muka saja cantik, tapi akhlak tiada, kondem, sama seja. Jelek jg dipanggil tu..

Hahaaha. Nowadays, banyak wanita diluar sana sangat mementingkan kecantikan saja. Pentingkan kecantikan semata tiada juga guna. Se acam habuk seja. Habuk.

Haritu, sy ada nampak saturang cewe ni. Cantik memang nda payala cakap, memang cantik. Comel lagi. Tapi bila tingu cara dia becakap sama makci2, punya kau kasar. Punya nda da sopan. Huish. Nampak ja begitu terus lari miring suda tanggapan ku. Hahaaa. Huduh. Bukan suda cantik tu. -.-

See? Tanggapan orang bole meleset jika orang yang sudah cukup sempurna cantik dia, tetiba cakap punya main biadap sama orang tua. Siap main 'kau kau' lagi. Isk. Sedihh betul.

Sekarang, orang nda pentingkan kecantikan semata saja. Janji hati baik, kira wanderful suda. Tapi ada juga masih berbangga dengan kecantikan diurang. Em. Macam kumpau. Girls, itu hanya pinjaman sahaja. Pinjaman. Akan dibagi balik bila tiba masanya nanti.

Aku? Aku nda cantik. Biasabiasa saja. Tapi, tapi, aku hensem. Hahahaahahahahahahaaaahahahahah ahahahhahahahahahahahahahahahaa. Adehh. Adehh.

Ingat lagi abg Budi cakap,

'Menik, makin cantik bah dia. Piwit. Kawin sama abang? Tapi duit abang baru 40 ringgit..'

Wakakaakakakakakaakakakakakakak. Budunya kan? Hahaha. Abg Budi. Senior. Suka buat org d kedai ketawa dengan kili kili jahanam nya tuu.. -.-

Kalau aku tingu kan, nda juga aku tingu aku ni cantik. Nda juga pernah perasan. Biasa biasa saja bah.

Kekasih hati aku, zombi,, nda pernah dia puji aku cantik. Hahaha. Walaupun kita nda cantik kan, atau biasabiasa saja kan, tp kalau dapat pujian dr orang, lebihlebih lagi orang yg kita sayang, perasaan dia kan, kan, macam bebunge bungeee gitew. Hahaahahahaa.

'Sayang, sayang cantik harini. Sayang, sayang nampak comel hari ni.'

Terus aku buat reaksi hidung kembang kempis tanpa berenti kalau dia cakap mcm tu. Errr Hahahahahahahaahaaaaahahahahaaaa.

Kadangkadang orangorang kedai ada jg cakap, eh menik comel bah kau. Eh menik, suka tingu kau pakai tudung kaler biru, cantik ja nampak. Eh menik kau pakai botoks ka? Haaaaa. Itu komen paling parah wa cakak lu. Tetiba botoks pulak? Hahhha cucuk tang cini, cucuk tang canaa.. hahaaahahaa

Aku nda pernah sikit pun perasan. Haha. Aku anggap diurang tu ada masalah mata. Atau rabun akceli. Haha melainkan zombi yang cakap, hahahhahaha. Barulah aku pingsan. Hahahahaa.

Siyesly, selama setahun lebih sama dia ni, nda pernah sekali pun dia puji aku tau. Hahahhahaha. Ala, dia memang hati keras. Hahha. Sama macam aku. Jodoh kali? Hahahaahahahahahahha.

Tadi pagi, sebelum masuk kerja, i wait for him to reply ma text before i masuk keja. Tunggu punya tungguuu... lastlast dia kol. Cakap dia baru bangun. Eh suda agak. -.-

Yang lucu tu readers, masa mo off da tu, mcm biasa la. Dia mesti cakap, sayang, baikbaik kerja. Loveyouu.. hahahaaaaha

Neh muntah suda kamu ni kan? Hahahaaaaha.

Ok sambung. Ni pelik. Dia teriak. Hhahahahahahha. Macam nda da malunya sama driver dia sebelah tu. Hahaha. Aiyer sayang. Kawalkawal sikit bah. Malu orang tingu.. hahahaaa dia cakap, 'saja..' Mo bagi driver dia jeles kunu. Wahhahsh ahahha ha ahaahahaha. Jeles?? Wahaahsh ahahah

Ngong. Ngong betul. -.- Hahaha.

Hoke la. Tamat topik pasal cantik. Haha. For readers, bersyukur la dengan apa yg kita ada sekarang. Semula jadi. Dan jangan pegi tambah tambah kurniaan tuhan yang sedia ada. Nampak sangat kita tda besyukur tauu. Semua manusia ada keistimewaan dia sendiri. Kalau tidak di hidung, mungkin d gigi? Rambut? Di mata? Haha. Atau mungkin di akhlak dan peribadi itu.

Kecantikan seseorang diukur berdasarkan akhlak dan peribadinya. Bukan paras rupa. ;)

Thats all for tonight readers. Mimpi indah. Esok hari isnin. Rutin biasa.

Genite yo! Assalamualaikum..

Friday, November 14, 2014

Darjat. Pangkat. Dan sewaktu dengannya.

Assalamualaikum to all ma cenggih cenggih readers.

Selesai solat subuh, aku akan masak. Rutin. Sebagai anak yg baik, bila saja aku tingu makci aku belum bangun lagi, aku akan ambil alih part dia untuk masak. Ya la, kita ni suda besar panjang tebal naa semua laa. Hahahaha. Takkan semua mo susahkan orang tua kan? Hehe.

So, ada peluang untuk menulis lg. So, i write again and again.. for this wonderful moningg aku akan cerita pasal benda yang sangat diagung-agungkan di dunia yg fana ini, iaitu pangkat, darjat, harta dan wang. Hem, bunyi ada macam ustazah kah? Hahaaha. Aminnn..

Tiaptiap pagi, aku akan dengar Asmaul Husna beulang ulang kali. Tibatiba aku ingat  satu lagu masa aku kecik kecik dulu. Al maklum, aku masa tadika, aku tadika agama. So, ada jugak la exposed dengan lagu lagu nasyid ni. (Em, besar ja ni transfom p setan. Ahahaha)

Apa lagu? Hijjaz. Tajuk dia Sumayyah.

Aku pun buka site. Terus download lagu tu. Hem. Tegambar bayang-bayang masa dulu. So, teruskan topik kita pagi ni. Pangkat..

Kemarin, driver di tempat kerja aku, abg Adi ada hantar barang pigi Jabatan Pendidikan. Di wisma, em tingkat lima nda silap. Diorang pigi empat orang. Pasal tau la kan, bangunan mcm tu, kompem memerlukan banyak tenaga. Lebihlebih lagi lif dia bukan main sempit. Haha.

Diorang hantar tu meeting table. Punya basar wa cakak lu. Hahha. Balik seja dr sana, abg Adi ada cakap rasa tidak puas hati dia sama aku. Pasal pegawai disana tuh. Jaidi (bukan nama sebenar) pegawai disana tu kurang sopan sikit sama abg Adi. Dr cerita dia, nampak betul dia marah dengan pegawai tu.

'Suda la cakap kurang ajar. Mentangmentang kami ni kuli. Siap pakai kaki lagi. Semua pegawai memang bgtu ka?@#$%%&&'

Aku pun tanya. Apa cer sampai dia marah macam tu.. abg Adi cakap, pegawai tu kurang budi bahasa sama santun. Masa diorang tengah sibuk pasang meja tu, pegawai tu marah abg Adi suruh dia buat kerja tu cepat sikit. Lepas tu, dia guna kaki untuk tunjuk part meja yg sepatutnya abg Adi pasang dahulu..

Kaki?? Manusia.. walau setinggi mana pangkat kamu, kamu tetap manusia. Bukan tuhan.. sedih dengar abg Adi kena bagi 'kaki' dan bukannya tangan sebagai telunjuk. Hemm..

Ramai sudah aku perhatikan pegawai macam ni. Maklum seja la, bos aku punya kedai kan besar, so memang banyak la kawan dia org kerajaan and berpangkat semuanyaa..

Kalaulah ada sepuluh pegawai macam tu, sedih la negara ni. Sedih. Kalau aku berjaya nanti, harap tuhan tidak butakan hati aku, gila dengan 'gelaran' dan 'nama' di dunia yang memang sekejap saja. Em.

Kita sekarang memang manusia akhir zaman pun. Sana sini banyak dengar benda pelik jadi. Rusuhan, perang, penceroboh, bunuh, dan banyak lagi laaa. Kadangkadang, aku selalu buka site pasal kiamat ni. Aku selalu baca blogblog pendakwah dan banyak lagi la.

Setiap kali aku baca, aku rasa macam..ntah la. Becampur baur rasa dia. Sebagai manusia biasa, no ordinary person, memang akan lahir rasa takut la. Sebab kita ni manusia akhir zaman. Kalau cakap pasal mati, bila bila sahaja tuhan akan cabut nyawa kita. Kita tidak akan tahu pun.. bisuk ka lusa ka tulat ka. Nobody knows.

Sehingga ke hari itu, pernahkah kita tanya kepada diri sendiri, sudah sediakah kita? Cukup kah bekalan untuk ke sana? Kerana fasa seterusnya memang kekal abadi.. sekadar untuk berkongsi and memotivasikan diri sendiri pagi ini.

Aku pun harihari buat kesalahan. Tanpa sedar, mungkin harihari ada seja orang tersakit hati sama kita kan. Mana lah tahu, sebab katakata kita ka, perbuatan kita kaa..

So, guys, words for today. Muhasabah diri. Paling penting, cuba untuk memaafkan orang lain, and memaafkan diri sendiri. Yakin, harini ada keistimewaannya sendiri. Bersyukur la sebab masih ada peluang untuk memperbaiki diri. :')

Ok la. Time to bersiap now. Mau kejutkan anak p sekolah, baru pulak ingat yang aku ni bujang. Waaaakakakkakakakask akakkakaaakaaaaakakakalalakkakakakak.
-.-

Macam tu la, senyumm .. hehe. Gebai guys! Start ur wonderful febelos day wif smile!! Say 'cheeseee'! Haaaa barula gojes..hahaaha

Sekian.

Bye!

Thursday, November 13, 2014

Baby.


Selesai masak, masih ada sedikit masa. So, aku guna untuk apdet blog la. Topik? About baby.. -mata bepinarpinar- wahaaaha

Baby.. especially boy.. aduhh. Tuhan saja tahu. Setiap kali ada customer masuk di kedai aku sambil gendong bayi, mesti aku stuck tau. Aku rindu anak buah aku, Iman. Uwaaaaaaa. Tanpa segan sama malu, aku pigi dekat sama customer tu, minta gendong baby dia kejap. Haha. Tada malu kan? Euwwww. Peduli hapa. Janji dapat gendong sekejap, rasa puas suda. Hahaha

Aku ni memang fenetik betul dengan baby boy ni. Bukannya aku memilih jantina lelaki ka perempuan ka, sama sejaa. Tapi, ntahla. Taksub betul sama budakbudak ni. Hahaha. Sampai kan di area kampung aku dulu, semua geng main aku budak budak lelaki semua. Anak orang semuaa. Wakaakakakakaka

Mungkin kan, naluri to be a mothers. Mungkin.. semua wanita di luar sana ada naluri ni. Tuhan bagi. Dia semula jadi tauu. Hakhak

Kebanyakan kuota aku habis sebab search gambar baby ja. Hahahahaha. Seriously. Tiap tiap hari. Hahaaha.

Guys u jangan ketawa. Memang kedengaran lawak pun. Haahaha. Eh, kite ada impian tauu. Hahaah. Ceh, impian la katakan. Dream to be a milionnarreee..no! No! Bukan jutawan..

Em. InsyaAllah, nanti in future wif ma Mr right, aku mau ada anak sebelas. Wakaakakakakakaakakakakaakakakak. Semua boy. Wakaakkkakakakakakakakaaaakakakakakakakakakakakkakakakaka. Bole buat team bola terus. Biar bapak dia jadi coach. Mak dia pengurus. Waakakakakkaaaakakakakakakakaakakakakakakakaka. Ok semput. -.-

Hahahaha. Entah. Ketawa mcm setan. Blup. Haha. Tapi jujur tauu, itu impian aku. Em. Kata orang, tiada perasaan yang paling hebat di dunia selain perasaan menjadi 'mak', menjadi 'ibu'. Mo tau jugak la mcm mana kesabaran our mothers masa jaga kita semua yang memang jajal betul dahulu. Haha

So, perjalanan masih panjanggggg betul. Untuk hari ni, hanya berharap moga hari ni menjadi hari yang baik berbanding kemarin. Hope so.

Ya aku tau. Lepas ja aku apdet ni, kompem beduyun duyun pm aku. Hahahhahahah. Tau la, semua kawan aku merangkap readers tegar semua kadang macam tai. Hahhahahahahah. Fact hoke? Hahaa

So itu ja la. Jumpa lagi lain masa. Niat mo letak jugak gambar baby boi ni. Tapi lambat loading. Erg. Naik batcat aku. Hoke la hoke laa. Gemoning guys! Have a nice day. Keep dreaming!

Gebai!

P/s : yesterday kinabatangan. Baru ja balik. Rasa macam diri ini mayat. Penat betulll.. uwaaa T_T

Wednesday, November 12, 2014

.


Dari awal sudah tahu ini akan jadi jugak. Dari awal sudah pun jangka hal ini akan jadi. Tapi hati masih bekeras. Bekeras mahu beritahu perkara sebenarnya. Penat belakon seolah olah 'im okay' but actually it was not.

Niat hanya tidak ingin mengeruhkan keadaan. Tetapi niat itu dirasakan amat sia-sia. Langkah ingin berterus terang semata mata untuk mencari jalan penyelesaian tetapi dari jauh macam nampak bayangbayang jalan buntu.

Sy tidak minta begini. Kalau ditanya kenapa, sy redha.

Kenapa? Mesti soalan itu tiaptiap kali diajukan kepada sang hati kecil. Disetiap kali dirinya merasa kesakitan yang dulu dialaminya kekadang bedenyut semula. Tiap tiap malam. Tiada siapa tahu. Dia cuba. Dia mesti cuba menangkis perasaan itu. Tetapi, apakan daya. Dia hanya manusia biasa. Mempunyai hanya sekeping hati yang tiada duanya.

Manusia, kekadang dia memaafkan. Tetapi tidak mudah untuk melupakan apa saja hal yang pernah buat dia sakit. Yang pernah buat dia rasa macam dirinya seolaholah bukan manusia, seolaholah macam patung yang ada di sebuah kedai, siap ada tag harga lagi. Macam tula perasaan itu akceli.

Cuba tanya sebilangan manusia yang lain. Lakukan eksperimen. Kaji sendiri. Catat sendiri keputusan. Nilai sendiri. Memang ratarata jawapan akan sama. Sebab lumrah. Lumrah memang begitu. Tiada yang dapat elak.

Kenapa mesti tanya besar mana sayang itu? Kenapa mesti tanya besar mana cinta itu? Kerana jawapan itu sebenarnya buat diri dia kuat balik. Dia lemah. Bila hati berduka, hadiah besar macam mana pun tidak dapat terbitkan senyuman di bibir gadis itu. Walau apa sekalipun.

Kenapa datang dan muncul balik di hidup dia, kalau hanya buat luka menjadi parah kembali? Kenapa tidak buktikan yang dia betulbetul berharga dalam hidup u? Kenapa tidak beritahu dia besar mana sayang u? Kenapa tidak yakinkan dia balik? Kenapa salahkan diri tiap kali dia ingin beterus terang sahaja? Kenapa tidak buat semua tu? Kenapa?

Kalaulah soalan itu berbalik lagi,

Kerana hatinya sudah memaafkan. Kerana hatinya masih sayang. Sayang yang kuat. Kerana besar harapannya untuk buat u jadi insan terakhir dalam hidup dia. Kerana dia penat berharap. Kerana hanya u yang boleh buat dia senyum balik macam dulu. Kerana hatinya sudah rapuh. Kerana dia tidak ingin semua menjadi siasia. Sebab itu.

Bayangkan sahaja, fikirkan dalamdalam. Berapa banyak orang yang boleh terima org lain yang telah menyakitkan hati org itu dahulu? Sedikit. Tidak banyak. bila saja niat ingin beterus terang disalah erti, dikatakan dia mengungkit kembali, sedangkan jauh di sudut hatinya tiada niat ingin mengungkit cerita pahit itu yang dia sendiri sudah tidak mau ingat lagi. Kalau tahu begitu, lebih baik berdiam diri sahaja. Biarlah dirinya sendiri yang berduka.

Oleh kerana sayang la, mengapa sebab dia menerima u kembali. Oleh kerana setiap manusia tidak lari melakukan kesilapan. Oleh kerana peluang harus diberikan kepada semua orang. Hanya satu harapan, mengharapkan hatinya akan dijaga dengan baik, kerana ia tidaklah secantik dahulu.

Dia redha. Cerita hidup sudah tertulis begini. Tidak ada daya sekalipun. Jika ikutkan imaginasinya, dia ingin juga cerita hidupnya semacam cerita dongeng dahulu kala. Semuanya berakhir dengan gembira.

Perlukah lagi bukti bahawasanya dia sangat menyayangi u? Perlukah sebab lagi kenapa? Dia sudah penat menangis. Setiap kali malam sunyi datang, bila saja dia sendiri, dia tidak dapat lari dari bayangan masa dahulu. Malam semacam mimpi ngeri. Bangun pagi, bila u ada text dia, semangat dia bangkit kembali. Jika tidak, bayangan masa dahulu akan terus menerus mengacau fikiran dia. Sudah cuba untuk motivasikan diri sendiri. Tetapi tetap payah.

Kadangkadang dia mahu dengar dalam suasana sunyi, tanpa ada bunyi sekeliling, hanya suara u, cakap bahawasanya dia sangat bererti dalam hidup u. Hanya itu saja suda cukup bagi dia.

Tiada erti lain mengapa sy tulis begini. Hanya untuk buat u faham. Situasi kita bukan senang sayang. Kalau becinta lama mana pun, kalau sudah tertulis jodoh tiada, tidak akan ada sayangg. U kekuatan sy, harap sy jadi kekuatan u sampai u jadi halal bagi sy. Kalau memang sudah takdir kita tidak bersama, biarlah sy simpan cinta sy, biarlah sy simpan rindu sy sehingga sy benarbenar jumpa orang lain yg dapat membahagiakan sy kelak. Pada masa itu, barulah sy akan padam u dari hati sy. Semampu sy.

Harap u faham. Terimakasih. Sy cuma tidak mahu u salahkan diri u lagi.

Sorry guys. Emosi beta tidak terkawal. Sekadar meluah kepada kawan yang tiada anggota badan ni sudah cukup merasa sy lega. Selain mengeluh pada yang maha Esa. Em. Assalamulaikum..

Monday, November 3, 2014

Mungkin barah.


Assalamualaikum ma lovli readers. Genite guys.

Suda lega. Sikit ja la. Ta banyak pun. Dan sekarang susah mo lelap suda. Suda publas tidur tadi. Sekarang suda transform jadi burung hantu la pula maccaa. Hahaa

Entah la. Sejak kebelakangan ni kan, wa selalu sakit kepala tau. Sakit kepala yg ntah susah mo cakap la perit macam mana tu. Susah eksplein. Ok ok. I try. Dia tu kan macam ada batuuuuu, batuu besoo, beso sangat berat sangat. Lepas tu dia tindis sebelah kepala kau ni naa.

Hm. Kalau mo d gambarkan, memang la nda seperit apa dirasa. Haha. Se acam dua per sepuluh ja betul dia. Hhaha.

Oya, esok 10muharram.

Besok im fasting. Puasa Asyura'. Ganjaran nya besar beb. Dapat hapus dosa yg setahun lalu kita buat. And banyak lagi la ganjaran. Jarang dapat peluang. Tahun lalu, wa ta dapat la mo puasa. Al maklum la kesian. Perempuan. Paham paham siak la. -.-

This year, alhamdulillah. Tapi maci aku pula ta dapat. So, aku puasa sendiri ja la. ^^

Sekarang pun jam tengah malam suda. Jauh malam. Esok spm ba kan? Selamat menduduki exam esok bagi adik adik readers yang hambik. Buat baik baik hoke? Itu salah satu titik first kemana hala tuju kamu nanti.

Em. Nanti ada masa, aku akan ambik cuti. Ya la, sakit telinga aku ni haa. Mo keluar da nanah dia pasal hari hari dengar maci aku membebel. Suru aku cek kenen. Sakit kepala aku ni haa.

Honestly, d tempat kerja kan, aku buat biasa ja, cheer macam biasa. Walau sakit, aku try kaver semampu aku. Ala, pelakon terbaik kenen ni. Hahhaaa.

Tapi balik rumah, bila betul betul dak tahan, semua hapa hapa di sekeliling pun dak aku perasan yaa. Ntah la. Hei.

So, harap lepas apdet ni aku boleh lelap balik. Ya la, besok komitmen kerja lagi. Berdedikasi sangat maci bedah hoii. Haaha. Guys yang masi belum tidur tu, happy blogwalking, jangan ta tidur sampai bisuk suda. Hoke.

Genite!

P/s : superman os tawau. Be careful ma kiti miti citi titi yiyi mimi lavli baby . Ily Hahhahahahaha. Muntah lagi dia baca ni. Hahaahhhhahahahahahaha -.-

Sunday, November 2, 2014

Hai.

Good moning dear readers. Ada beberapa minit lagi. Peluang untuk hapdet belog yang lamaaaa betul wa ta tulis. Hm ham so sorii.

Kepada pembaca setia, sori. Wa betul betul tada masa. Kesian tingu blog ni macam behantu. Hahahhaha.

Ok. Happy sunday guys. Selamat berhujung minggu. Macam biasa la, rutin wa, hari minggu tatap keja as usual. Hm. Bila ntah cuti pun ta tau. Haahah. Bila ntah rehat pun ta tau.

Sebenarnya, aku ingin menghabiskan masa aku yang tinggal berapa sikit lagi di sini. Hm. Rasa sedih. Sekarang suda masuk bulan November. Eh. Ham not ready yet. Aiyer.

Lepas tu aku akan kejar cita cita aku balik. Yang tergendala sekian lama. I want to be success like everyone else. Hm.

Allah banyak plan sebenarnya untuk kita right? Kadang kadang, kita ja ni haa yang nda pernah hargai satu pun peluang yang hadoo.

Buat masa sekarang, ha want to let go semua hal yang bikin serabut kepala hotak wa. Semuaaa. Hm.

Oke la guys. Happy sunday gain. Keep hoping for tomorroww.. ^^

Gebai!

P/s : jangan bagi aku betul betul hilang. Dont.

Friday, October 17, 2014

Sayang, terima kasih.


Ni bukan penyakit ha hapa ka. Tapi memang untuk cakap terima kasih kepada cinta hati saya. Kawan baik saya. Sahabat saya. Kekasih saya.

Digi, masih dibagi peluang. Em. Kadang aku rasa pelik. Haha. Hapahapa pun, saya hargainya. Bersamamuuu.. lalalalaaa.. hahaha

U memang bukan pertama di hati saya. Tapi, insyaallah, kalau ada jodoh, u terakhir bagi saya. Saya akui, memang sy dapat rasa u bersungguh sungguh kali ni. Terima kasih sayang. Walau moment hitam pernah datang dulu, sy rasa macam anu syak ba tu, test test.. tapi see? Alhamdulillah, tuhan bagi nampak sayanggg :')

Sy minta maaf kalaukalau sy sering bagi sakit hati u tanpa sy sengaja. Sy juga manusia biasa. Sering buat kesalahan juga. About, tiga hari yang sy bediam tibatiba tu, sy betulbetul perlu sendirii.. sy tahu, sepatutnya sy share apaapa dengan u macam u cakap tu. But after this, yaa.. sy akan buat.

Bukan apa, sy paham kerja u. Penat macam mana, so sy cuma tida mau bagi u beban dengan masalah sy ni. Tapi,u pula sebaliknya.. oke, sy janji apaapa jadi lepas ni, we have to share. U too. Mesti bagitau kalau u ada masalah sayang. Macam sy cakap hari tu, we have to be besfriend ma dear boifren.

Sy sayang u. Dan terima kasih. Bila on call tanpa bagi mati tu, u tahu? Sy rasa macam u dekatt jew. Rasa acam u d sebelah sy jew. Sy ta tidurpun.. sy biar sampailah mati.. then baru sy tidur. :')

Dulu, sy ingat u memang suda lupakan sy. So, sy pun must have ma own way. Tapi, tak sangka la pulak, kita jumpa balik. Emm will i be the last for u sayang? Kalau dah jodoh, ustaz kasim elias.. hahaha.

Sy tahu, u baca ni, mesti u mo muntah kan? Sayang u ni tibatiba bejiwang maut la pulakk. Wakakaka. Nda kisah la sayang oi.  U muntah ka, hapa ka, u sinyum kambing ka.. em just want to say thank you. Thank you so much for everything. U cuba jadi yang terbaik untuk sy. Terima kasihh.. and i will,i will be the best for u too.

Hehe. Iloveyou. 143.

Asal sy cakap 143, mesti u ketawa kan? U mesti tau, sy time tu mesti dikerumun banyak orang atau sy d tempat awam. Thats why sy nda sebut ayat keramat tu officially. Haha. Then u mesti olok sy. Haha. Tapi, i riwi mean it u know. Hahahaha.

Hoke la. Baru rasa mau tidur balek. Sebenarnya sy dikejutkan oleh bunyi alarm yang ntah sapa pi pasang ni haa. Pelik aku. -.- tapi sokeh.

Sayang, be careful. Jaga diri u sentiasa. Hatihati. Ingatlah orang yang tersayang. Bahahahahha.

Tata.. ilysm. :*

Bye guys. Oke. U guys bole muntah suda. Haha hahahahhaha ha hahahah

-.-

Monday, October 13, 2014

Im alone now.

Kesedihan tahap naga melanda diri saat ini. Ntah.

Sakit kepala dari semalam semakin bertambah. Niat memang mahu turun kerja. Tapi apakan daya. Tekanan bertambah tambah. Masalah kerja.. masalah keluarga. Samtaim, i feel like i wana lari jauu. Jauuuhhhh dari semua orang. Alone.

Now im alone. Babang suda tinggalkan aku lagi. Dan tida akan balik suda. Aku sedih. Sedih yang teramat dahsyat. Stress. Tiada orang untuk berkongsi. Aku tiada siapasiapa pun. Kawan, semua sibuk. Family? Lagilah tiada.. kekasih hati yang tiap kali dengar masalah aku pun sibuk. Kerjaa. But i need someone. Really. :'(

Really need someone. T.T

Babang dgn maci begaduh lagi. Aku bukan sebelahkan babang, tapi memang babang nda salah apa apa pun. Maci, dengan ego nya yang memang tinggi dari dulu tida da sapa pun bole kasi kalah. Aku sedih.

Adik babang memang sudah lama nda tinggal dengan kami lagi. Sebab kongkongan maci la. Sebab dia masih belum boleh berfikir jernih, he still young akceli, belum kenal dunia jahat macam mana. Disebabkan desakan maci juga lah dia keluar dari rumah. Leave me and babang. Em.

Sehari semalam babang nda balik rumah. Henfon babang tiada. Rosak. Hanya aku yang tahu. Sebab babang memang tida mahu kongsi dengan maci. Maci tida pernah pahampun. :'(

So, babang mesej, cakap dia dekat kotes. Bemalam sama dadek. Pesan suru aku bagitau maci. And when i did it lastnight, maci cakap babang tiada d kotes pun. Dia suda suru orang cari babang.

And im konfius. Entah mana satu mo di dengar. Kepala hotak aku semakin serabut. Dan serabut... serabut.. kadang mau betul teriak sekuat hati. Kadang.

Pagi.. aku tebangun. Oleh suara maci yang memekak. Begaduh dengan babang. She tell babang to get out. Nda bedaya suda aku. Aku hanya diam ja. Dan bila maci jalan pigi keja, babang masuk rumah and pack baju dia. Dia nampak aku nangis..

Aku tanya dia dari mana ja. Dia cakap dia d kotes. Dia sumpah. Dia memang di kotes. Aku nda pernah nampak babang nangis. Aku nda pernah nampak air mata babang jatuh macam tu. Aku tahu babang sedih sebab maci nda dengar penjelasan dia dulu. Dia pegang kepala aku.. and say..

'Biarlah dik. Kau jangan nangis. Nanti kalau aku suda ada henfon, aku call kau. Kalau kau perlu apa-apa call dadek. Aku masi ada. Kau baikbaik disini.'

Nangis ja. Itu ja la mampu. Sampai sekarang emotion jatuh merundum. Tingu babang jalan. Dengan baju dia tu. Aku kasian tingu babang. Nda sanggup tingu. :'(

Maci nda pernah paham. Maci memang mahu menang saja. Dia hukum orang lepas dengar satu pihak saja. Kenapa?

Tinggal rumah sendiri, terus aku tebayang bayang macam mana aku hidup dengan babang dan dadek dulu. Dari kecil.. we owes trough anything together. Sentiasa bertiga. Tebayang bayang ketawa, gilagila, main, jalan, kemas rumah, semua aku tebayang tadi. Aku sendiri guys.. aku sendiri..

Kadang, kalau aku lambat, and kelam kabut pi kerja, aku akan paksa babang bangun. Dan dia akan marah, sebab aku kacau tidur nya. Dia marah, tapi dia tetap bangun, cuci muka, ambil helmet dia dan hantar aku. And after this?

Sama siapa aku mo begaduh? Siapa yang akan kacau henfon aku senyapsenyap and bila tahu henfon aku telock baru minta izin? Siapa yang tolong aku kemas ruma? Siapa yang teman aku nnton megamovie tiaptiap minggu? Babang. Dia saja. Kena pukulan emosi yang amat dahsyat kali ni.

Sedih bila tingu almari baju babang suda kosong. Sedih. :'(

Ya. Aku akan merindui babang. Memang akan sangat rindu sebab nda pernah pisah dari kecik lagi.. dan bila suda jadi macam ni, ntahlah. Sedar juga kadang, diri ni telampau sabar. Sabar ja jadi manusia. Kadang walau aku nda salah, aku akan diam ja. Sebab aku malas mo kasi keruh situasi.

Jauh sudut hati, befikir.. nda ka maci menyesal? Anak yang dari kecik dia jaga dia usir macam tu saja? Tanpa usul periksa?

Sedih Tuhan ja yang tahu. Harihari, lepas solat, aku mesti doa supaya dadek balik. Tinggal balik wif us. Tp, babang pula yg jalan now. Tinggalkan aku. Em.

Hubungan between maci dengan mama babang akan jadi tamba teruk now. Hanya disebabkan ego. Ego maci yang kuat betul. Aku tahu, maci usir babang, tapi dalam hati dia mungkin dia mau test saja. Mungkin dia befikir yang babang nda akan tinggalkan dia walau macam mana.. tp see? Makin parah..

Hopefully one day, maci sedar. I want u to know maci, kami tiga orang memang sayang sama maci macam mama sendiri. Nda pernah telintas di kepala hotak mo tinggalkan u dalam keadaan macam ni. Tapi pernahkah maci fikir, kadangkadang maci ketepikan feeling kami, dan biar ego maci tu ambil alih. Kami masih budak kecik tiga orang yang maci jaga dulu. Yang selalu berebut makan aiskrim kalau maci ada beli. Masih sama maci.. masih sama..
Harap kita sedar nanti oneday..

Thats enaf. Im ok now. Ya. Im lying. Lagi dan lagi..

:'(

Saturday, October 11, 2014

Dunia.

Assalamualaikum ma readers.

Penat. Sudah lebih kurang seminggu balik lambat. Al maklum. Kedai mo buat offer, so mahu nda mahu kana la kerja malam. Walau badan perlu rehat secukupnya. Kepala hotak juga. -.-

Tonait, saturday. Hari elon gua. Sabtu aku sendiri d ruma tu haa. Maci tiada, abang tiada,.. nobadi. But i still have ma blog. Olmos fogot.

Tadi, d tempat kerja, masa aku sedang rest ada satu kawan curhat. Talk bout her problem akceli. Habis ja makan aku jadi pendengar. Guys, aku memang pendengar setia. Ecehh. Haha

Dia ada masalah. Kewangan akceli. Hm. Kalau aku kaya, aku tolong kau geng. Tapi aku pun susah. Ta dapat la mok tolong.

Her family was depend on her sister sales.
Kakak dia beniaga. Jual barang kosmetik. Tapi dia mengadu, sales kak dia kurang sejak tiga bulan belakang ni. Dorang pun kurang pasti apa sebab. Tapi yang jelas, satu baris dengan dia punya kedai ada satu lagi peniaga. Jual baju and ebiting. Nampak bemusuh dan dengki dengan rezeki yang dorang ada..

Kalau dulu, sales dorang alhamdulillah dapat la jual sampai rm3000+ kalau weekend. Tapi now, 200 hinggit pun susah. Dengar kabar tapak kak dia tu kana buat orang. Astaghfirullahhalazim. Duniaa..

Kalau betul begitu, kenapa sesama muslim sendiri sanggup berbuat demikian? Bukankah rezeki masingmasing suda pun di atur oleh yang maha kuasa? Hairan. Becampur sedih pun ada jugak bila aku dengar keluhan sahabat tadi.

Orang tu memang terkenal d area situ sebab dia kuat buat orang. Orang memang tiada la mo cari pasal sama dia. Takut mangkali.

Perempuan. Muslim. Have her own family. And now sdg pregnant.. why? Kesian. Memang kesian. Bukan sekali dua kawan aku tu minta tolong dekat ustad, minta tolong tengokkan kalaukalau benar ada orang yang berhasad dengki dengan mereka. Sudah banyak percubaan dorang buat. Bukan sekali. Berkalikali.

And? Hasilnya tetap sama. Mengatakan bahawa jualan mereka dikacau. Pendek kata kena buatan orang. Sebab tulah, sales dorang merundum. Kawan aku cakap, ustad bagitau orang tu guna 'air jenazah'. Macammana mayat yang sudah tidak bole bangun, macam tu jugak la jualan dan dagangan itu. Tidak akan naik sampai bilabila.

Sedih bila dengar zaman sekarang masih ada yang sanggup berbuat demikian. Hmm. Tidak takut dengan hukuman kelak? Dunia sementara saja. Bukan kekal pun.. lambat laun akan terima balasan juga. Yang setimpal.

Aku hanya mampu mendengar sahabatku.. hanya mampu mendengar. Jangan risau. Bersabar selagi mampu. Cari inisiatif lain. Allah uji di batas kemampuan hamba-hamba nya. Ingat tu geng.. :')

Rezeki ada di mana mana. Usaha dan tawakal.

Itu ja untuk kali ni readers. Harap jadi pengajaran untuk hamba ni haa. Yang masih tida tahu apaapa. So, genite. Muhasabah diri..

Assalamualaikum.

Thursday, October 9, 2014

Whatdoyuwan.

Susah lelap. Cuba untuk lelap. Susah jugak. So, luang masa untuk blog aku ni haa. Lagipun lama juga nda apdet. Hamissu. Hehe.

Mungkin ada samting yang meracau di fikiran beta buat masa sekarang. Bila tanya pada hati, nating. Everything is fine. Just fine. Ntah kanapa dak boleh lelap. Nda macam ma syg. Mungkin tidur mati suda sana tu haaa. He's at labuan now. Hahahak. Lav u syg. ;)

Ohh. Loyal. Ma faith. Kana uji buat masa sekarang. Kalau ikut hati, aku malas suda mok ambil tahu pasal kau ni naa. Malas aku. Malass.

Kenapa munculkan diri? Eish. Aku pelik la. -.-

Tetiba chat aku cakap rindu. Apa kes? Sakit? Ntah la. Mcm bangang juga. Lif me elon incik Irwan.. ya? Biarla kau cop aku ni sombong ka apa ka, aku dak kisah. Nda kisah. Jangan kacau aku suda la.

Ntah mo cerita dengan sapa. Kalau lepas aku buang semua di blog ni na rasa lega berabis terus dapat lena tidur nyaman nda hingat dunia seacam barukang yang lapar tiga hari tiga malam. Ok. Noktah. Hahhaa

Aku ni sejak beralih kerja, sangat la stress wa cakak lu. Lain macam stress nya. Kadang aku rasa mo givap. Kadang. Lepas tu aku bagi diri kuat balik. Tarik nafas memanjang sambil fikir orangorang yang aku sayang. Haa. Itula penawar.

So aku malas mo kasi serabut kapala hotak yang macam mo beruban suda. Mungkin kalau ada uban, bukan kali wanna putih, kali orenn. Hhahahahaha. Dupang.

Stress yg kedua, susah mo apply cuti. Cf chan. Guys, haram cuti. Erg. Rasa bersalah to ma mummy. Besalah betul.

Cuti salah. Nda cuti salah. Arggg. Tacabut nda lama wayar wayar hotak. Haahaha.

Tomorrow will be the new cepter in ma life. Ma old fren, start keja bisuk. Alhamdulillah. Terima kasih buddy. Ndak bikin aku kecewa. Dun wurry, nda da yang bole buli kau selagi aku ada d chan. Hahha. Bunyi acam gengster? Hahahhaha. Macammm.. haahaha

Bila fikirfikir, kesedihan memang mesti dilalui jugak oleh manusia ni naa. Biar dia tahu, and ingat, bukan harihari dia gembira. Sekali sekala dia mesti faham erti susah, sedih,. Mungkin lepas tu, manusia akan lebih menghargai hidup sebenarnya.

Kadang kalau aku susah, aku ingat cakap bapak, 'ingat tuhan. Jangan ingat hanya masa kau senang nak..'

Rindu u heroo. Kadang kalau rindu tu datang, nda sedar air mata gua jatuh. Senyap senyap jaa. Hm. Bukanlah cengeng guys, tapi rasa sebak jugak la.. sebakk. Rindu tu kalau telampau rindu berubah jadi air mata wa cakak lu. Hahakhak.

Tapi, tapaa. Aku budak kuat. Hahha. Kuat dalam bab bab menghendel emosi ni.. haha. Disebabkan xperience la katakan. Haha.

So menit, sleep now. Bisuk mo bangun awal. Takan mo jadi pekerja cemerlang again next month? Wakaaaaka. Cukup la bulan ini sahaaja. Sengsara macii minah nak hoi. Hahaaha

Ok geng. Genite. Sleeptight. Muhasabah diri.

Assalamuaalaikum. :')

Sunday, October 5, 2014

Selamat hari raya.


1am.

And im done. -.-

Baru saja habis buat tugas abadi sebagai suri ruma tangga. Haha. Kemas ini kemas itu. Dari jam tujuh till now. Erg. Pennatt sangattt wa cakak lu.

So guys, selamat hari raya to all of u. Alhamdulillah masih bepeluang lagi kita sambut raya ye dak? Terima kasih tuhann. :')

Kalau tanya hamba, semestinya hamba merindui hero hamba yang nun jauh d sanaa, ma dad. Askaraskar gua.. ma lil bro and sis, hey selamat hari raya guys. Hamissuuu. Ngeh ngeh.

Nda pa la. Aku akan cuba mimpi aku celebrate raya dengan jantung hati guaaa.. em. Dear god, tolong sampaikan salam rinduu saye yee. Bapak, imiss ur laugh and rumours akceli. Hehe.

So, jika ada tekasar bahasa, terminum air, tetampar, ter ter terembat, temarah, or apaapa ja la, please do forgive me. Sesungguhnya yang buruk itu datang dari insan itu sendiri. Jangan salahkan agama, tetapi salahkan insan itu sendiri. Dan kalau ada perkara baik, sesungguhnya itu datang daripada Allah S.W.T yang secara kebetulan tepapar dari diri individu itu. Em. Ustajah. Hahahaa.

So, time for lelapkan mata now. Nanti nda bangun la pulak. Waduhaii. Again, selamat hari rayaa guyss. :)

Assalamualaikum.

P/s : i try to be ayu girl tomorrow. Wearing bajukurung silver and tudung. And slippers ala ala tajen. Haahaa. Omaigod, once for all. Ok bai.

Thursday, October 2, 2014

Fulus.


Assalamualaikum readers. Genite.

Baru berpeluang apdet. Hm. Ada tajuk untuk d bahas. Sepermalaman ini.

Fulus. Salah satu benda yang sentiasa tidak akan cukup selain masa. Ya. Duit.

Semua orang perlu duit. Termasuk aku. Aku pun. Kalau aku kena bagi satu juta sekarang depan mata aku, fels thing yang akan aku buat, aku akan bagi maci and orang tua aku naik haji, then beli rumah, barulah aku pikir aku punya senang. Hm. Sekadar berangan memang nda cukup geng.

Bila saja dengar hero aku in trouble, aku pun rasa susah juga. Hm. Sabar sayang,susah susah dahulu senang kemudian.

Sedih tingu dia bingung. Aku dapat rasa susah tu macam mana. Ya la, aku bukan orang senang jugak. Hm. Kalau aku kaya, i will help u. Jangan risau setiap masalah mesti ada jalan mo get out punya la.

Firstly memang susah la dia mo cerita dengan aku ni haaa. What is akceli masalah dia. Lepas pujuk, then dia cerita. Sayang, sekurangkurangnya walau sy nda boleh buat apa-apa,sy boleh jd pendengar, boleh dengar apa ja masalah u. At least, bekurang juga la sikit stress. U have someone to share with.

So, next time, if u have something burden u, jes tell me. We have to be bestfriend ma dear boifren. :)

Sleeptight. Dreaming yang kita adalah partner. Dan akan merompak salah satu kedai emas terbesar. Kita kaya! Kita kaya! Hahaha. Ngong.

Rutin. Setiap public holiday mesti cuti gantung punya la. Two days? Haram. -.-

Untung la orang yang cuti lamaa tu. Untung laa.

For all staff cf chan furniture, jangan harap kamu mo befoyafoya ar. Wakakkakakakaka. Nda cukup saitu cuti. Mcm d idung. Hahaha.

So mata berat. Time to get lost. Haha. Ok i want to help ma sayang in his dreams now. Mo rompak kedai. Haha. Wait syg! Eh. Eh. Eh. Ilysm. Hahaa -.-

Itu je readers. Terima kasih kerana membaca. Bai!

P/s : harap besok sign la. Aminn. Amin..

Saturday, September 27, 2014

I can take a good care of ma heart.

Waktu berlalu.. berlalu.. berlalu. Akceli ni post untuk 25hb yg lalu. Penceritaan kali ni ala-ala novel. Haha. So, readers if u wana laugh, ketawa ja la.. -.-

I still can remember our first met until today. I still can remember how u leave me, ur last word.. and then u come back. And then u leave me. And then u want me back. I still can remember macam mana kita boleh kenal, macam mana aku bole patah hati dulu. And macam mana..macam mana.. em.

Guys, i think tonait will be the emotional night at all. Hahahha.

Oh, lepas ni aku lagi hilang. Sebab tu aku apdet untuk kau baca..mana tau kau rindu aku, so boleh la kau baca blog aku ni haaa..hehew.

25. Sangat bermakna tarikh itu. Bukan saja befday u, tapi tarikh first u add me at facebook. Tarikh first u give me a text. And first we promise to being together. Em. Imsorry if ma english is batarabur. Ah. Nda kisah la. Hahaa

So, 13months. Waw. Lama juga yee. Hahaha. Can u imagine syg? ;)

Perempuan ni, walaumacam mana dia sakit hati, dia akan tetap bagi someone peluang sebab dia sayang. Dia nda akan bagi peluang kalau sayang dia tu suda hilang. U can carry an experimen to prove it.

And i want to say, i will take a good care of ma heart. Walau susah.

Im sorry kalau ada samting yang pernah sy buat yg bikin u terasa hati or apa ka.. im sorry. ;)

Lepas ni sy suda nda bole text u lagi. Haha. Internet tamat. InsyaAllah soon.. i try to make it faster.

Can i ask u samting? Ya, u can answer it deep in ur heart. I can hear it. Dun worry..

Em. Syg, do u love me? Can i know why u want me back? Am i important to u? Tu je. Ta banyak. Hahak.

Ma hero is a guy yang jarang siyes punya. Kuat main. Kuat kasi kena orang. Hahaha. U're lucky guy. Because u meet me. Ecehh. -.-

Ham gonna miss u there. Take a good care of urself. Ok? Btw, i missyou hero.

Ok la. Lama lagi wa apdet ni haa. Hadui. Tapala, asal dapat apdet sikit pun jadi laa. Kan?? Hahaha.

Ma loveli ohsem readers. Thank you for reading. Bai guys!.

image

“No matter what has happened. No matter what you’ve
done. No matter what you will do. I will always love
you. I swear it.”

Thursday, September 25, 2014

Rest.


Hey guys.

Lama nda apdet. Haha. Today im not going to work. Akceli niat mo rehat. Satu hari. Hm walau gantung, asal dapat release stress and jauh kesibukan dan kebangangan di tempat kerja waina. Hahaahahahaa.

When i wake up in the moning, nampak cermin... hm the one yang aku suka tingu, kening aku. Hahahaha. Nampak sangat penjahat. Bahahahaha.

So, nda da pa pa dibuat d ruma, mengemas ja, tugas abadi bila ada d ruma. Haha. Chat wif mr gila. Hahah. Ntah dia pun dak keja ni hari. I wait for him to come here akceli. Ali, ma kajen. Hewhew. Lama dak jumpa makluk paling seksa tuu. Wakakaka.

Bila ja kawan tau aku cuti ni hari, punya banyak mengajak jalan. Pi sana la. Situ la. Sin un laa. Heish. Malas. Tenkiu guys. Kalau jalan ada  duit lain kes la. Ini mengasi penat jaa? Haha. Lupakan. Bagus di ruma, makan tidur makan tidur. Makan. Hahaha. Ok dak tipu. Aku sedikit derom. Hahahahha. Heh? Ketawa yaaaaa..... haha

Boifren aku ni haaa, buat hal. -.- lama aku biar dia becaj, tapi nda jugak full full. Aish. Sakit lagi dia ni haaa. Dari tadi subu dia buat hal. Until now, nasib la ada powerbank babang. Bole pakai kejap. Em. Ya, i know.. kau suda tau niat aku kan?? Tu pasal kau mogok kan? Hahaha. Ngam la. Mogok la lagi. Betulbetul aku tinggalkan kau. Buang kau di parit tu haaa. And use ip. Jeles kau kan? Hahaaahaha.

Aku bagi kau masa sampai malam nanti. Nda juga kau bagus,, tunggu ja la. Haha. U are not ma byby anymore Sony. Haaha. Eh? Bingung da readers baca kan? Haha. Yahh.. its ma phone akceli. Haha. Nampak sangat penuh imaginasi. Wakakakakaka.

Cuti tapi macam bukan cuti. Phone balikbalik dapat call dr kedai.. bla bla blaaablaa. Heish. Aku cuti wei. Nasib la aku nda off satu kali. Haha. Jahat nyew. Hahhahahaa.

Ok la guys. Esok aku apdet lagi. Mo p pasar lulu. Sejak keja ni, lama nda tingu pasar officialllyy.. heheh. See ya!

image


Rambut wa. Waish. Gondrong bukan? Yaaa. Im a gonrong geng. Wakkakakakakakakakaka

Rest.


Hey guys.

Lama nda apdet. Haha. Today im not going to work. Akceli niat mo rehat. Satu hari. Hm walau gantung, asal dapat release stress and jauh kesibukan dan kebangangan di tempat kerja waina. Hahaahahahaa.

When i wake up in the moning, nampak cermin... hm the one yang aku suka tingu, kening aku. Hahahaha. Nampak sangat penjahat. Bahahahaha.

So, nda da pa pa dibuat d ruma, mengemas ja, tugas abadi bila ada d ruma. Haha. Chat wif mr gila. Hahah. Ntah dia pun dak keja ni hari. I wait for him to come here akceli. Ali, ma kajen. Hewhew. Lama dak jumpa makluk paling seksa tuu. Wakakaka.

Bila ja kawan tau aku cuti ni hari, punya banyak mengajak jalan. Pi sana la. Situ la. Sin un laa. Heish. Malas. Tenkiu guys. Kalau jalan ada  duit lain kes la. Ini mengasi penat jaa? Haha. Lupakan. Bagus di ruma, makan tidur makan tidur. Makan. Hahaha. Ok dak tipu. Aku sedikit derom. Hahahahha. Heh? Ketawa yaaaaa..... haha

Boifren aku ni haaa, buat hal. -.- lama aku biar dia becaj, tapi nda jugak full full. Aish. Sakit lagi dia ni haaa. Dari tadi subu dia buat hal. Until now, nasib la ada powerbank babang. Bole pakai kejap. Em. Ya, i know.. kau suda tau niat aku kan?? Tu pasal kau mogok kan? Hahaha. Ngam la. Mogok la lagi. Betulbetul aku tinggalkan kau. Buang kau di parit tu haaa. And use ip. Jeles kau kan? Hahaaahaha.

Aku bagi kau masa sampai malam nanti. Nda juga kau bagus,, tunggu ja la. Haha. U are not ma byby anymore Sony. Haaha. Eh? Bingung da readers baca kan? Haha. Yahh.. its ma phone akceli. Haha. Nampak sangat penuh imaginasi. Wakakakakaka.

Cuti tapi macam bukan cuti. Phone balikbalik dapat call dr kedai.. bla bla blaaablaa. Heish. Aku cuti wei. Nasib la aku nda off satu kali. Haha. Jahat nyew. Hahhahahaa.

Ok la guys. Esok aku apdet lagi. Mo p pasar lulu. Sejak keja ni, lama nda tingu pasar officialllyy.. heheh. See ya!

image


Rambut wa. Waish. Gondrong bukan? Yaaa. Im a gonrong geng. Wakkakakakakakakakaka

Monday, September 22, 2014

I don no wai.

Hey dear readers.

Lama nda dengar kabar, tup tup tup,, sekali apdet masalah la pulak.

Friday, September 12, 2014

Last day.


Holahola. How r u ma dear comel comel readers? Hehehe.

Today, sebelum wa punya internet tamat, wa mau apdet lulu laa. Haha. Share apa jadi dua tiga hari ni. Ikutkan hati, mo apdet semalam, tapi nda sempat.. terus dibuai mimpi laa pulak. Lalalalaa. Haha.

Last night ham going to see Stacy. Hahak. Stacy artis?? Noo. Noo guys. Just an ordinary guy, not a female akceli. A guy. A guy. Pendek kata someone speshel la. Ah senang cerita. Haha. Ya la, kalau nda speshel, takan la aku sanggup balik lewat sematamata want to see him? Er.

He late. -.-

aku sebenarnya yang awaaal betul. Haha. Bukan dia yang lambat. Ecece. Sekurangkurangnya aku suda menaikkan martabat semua gigirl luar sana. Kita mampu siap awal bebanding lelaki! Oye. Hahahahaaa.

Going to makan. Gerai biasa. Lelek.

Makan nasi gondrong. Wa memang lapar gila time tu. Dia pulak pigi oder nasi goreng aspar yg kemain lamaaaaaaaa betul baru siap. So, aku pun sindir,

'Kanapa nda oder payau yang mo kena tembak dulu baru d masak??-.-'

dia ketawa. Haha. And cakap, aku pandai buat lawakk..hahahambuii. hahaha.

Tapi betiga akceli. Bukan bedua okey? Haha. Tapi, bila dia becerita dengan aku, and tanya pasal mau ka ikut daki mount Kinabalu. Aku pun mcm segansegan. Haha. Ntah. Haha

Dia tanya sambil tingu aku.. tingu.. tingu.. aisemen, guys, aku kalau bab bab orang menanya samting sambil meningu dalamdalam ni, pantang ni... Haaahaha. Memang masa tu nda keruan la. Macam orang buasir pun ada. Hahahahaha.

Kalau dy baca post ni haa, kompem kompem sinyum sinyum da ni. Haha. Tauuu.. -.-

Eh, im just try to control ma heart beat oke? Hahaha. Laju betul bedegup. Ceih. Hahahahhaa. And, ma hobby? Bila dy nampak lain, aku nampak dia la. Ele, curi pandang kata orang. Once dia sedar, aku tingu lain la. Haaha. hobby dia? Air yang aku minum dia akan bagi habis. Hahhahaha. Hobinya tuu..

And da most nda bole kana lupa la. Pengalaman tu yang penting. Hehe. Aku dapat naik lori tu haaa. Pegi dekat gerai tmpat kami makan tu, guna lori tuu laa. Excited gila. Haha. Putar masa balik bole? Haha. He say, speshel katanyeee.. esesee. Haha

Tekejut jugak masa dia cakap, sempit atas lori tu, tda tmpat duduk. Haha. Er, aku pun telan liur.. what?? Mo suru aku malakat dtayar ka hapa?? Hahahahhaha. Ya, dia memang annoying. Sewel. Ehehehhe. Tau. Tengah sinyum dia baca ni. Hahhahaha. Hish. Malu la kite.

To u,

U know what? Fikir dulu sejenak, satu saat ka dua ka atau sepuluh minit.. i just want u to think, why and why.. i still accept u for the third time? Why? U oredi got the answer. And u know what? Im still gona be oke, if u do the same thing to me sebab i know Allah always there. Im just a human. Like u too. Ma confident is, if u search for any girl out there yg sebijik macam aku, paling beruntung kalau u dapat dua. Rarely like dis. Oh. Broken inglish. Em. Its not easy. Think bout it. If u in ma position right now babe. Heart cannot lie akceli. Even u say no, dia akan tetap cakap yes kalau dia mau. Nda akan pena tipu punya. Em. So, ten minutes to think start from now!! Hahahahahhha. Ily. Sm. Ilysm.

Ok dear readers. Nampaknye haku hakan mewindui kalian semua.. ngeh ngeh...

Deedaaa. Chaw!

p/s : line lidut. Haha. Tauuu. Amaran akcelii.  Cis!