Sunday, March 26, 2017

Skinny




Selamat malam para pencinta blog tegar yang mungkin pada saat ini tengah blogwalking or whtelse. Hm. Hakak masih belum dapat melelapkan mata lagi oleh kerana sel sel otak hakak masih berhubung dengan gahnya hm.


Kebelakangan ni, aku sering sakit. Sakit kepala yang teramat sangat. Sampaikan tidak membolehkan aku bekerja dengan sepenuh tenaga. Sakit. Sakit itukan anugerah. Bila mana kita sakit, tuhan akan gugurkan dosa dosa kecil kita.


Syukur. Sekarang sudah okay walaupun belum okay sepenuhnya. Zaman sekarang yang serba serbi moden ni, orang sering membandingbandingkan saiz badan? Yedak?


Saiz badan kerap kali menjadi ukuran. Yalah, bilang orang cinta tidak mengenal rupa. Oh please. Nda kenal rupa otak kau. Mau mengurat pun mesti tengok dp dulu hahahaha.


Bila si lelaki gemuk, dan si perempuannya kurus bagaikan ikan kering supermodel, ahh mulalah orang sekeliling cop dia ni makan hati. Makan hati bercicahkan lada sulah bikin pedis bikin sakit. Hahahaha. People now adays. No wonder la.



Bila mana si lelaki kurus dan si perempuan gemuk bagaikan tangki biru yang selalu ada di belakang rumah tu, mulalah orang cakap ohh si perempuan ni mesti kaya mesti tebal dompet blablablaaa. Susah mau puaskan hati semua orang kan?


Hidup mestilah jangan peduli apa orang mau cakap. Masingmasing memang ada pendapat. Boleh bah ambil pendapat orang tapi, jangan sampai makan diri sendiri. Cukuplah bahagia, diri sendiri juga bahagia. Kalau bahagiakan orang lain, tapi diri sendiri macam mau terjun bangunan?? Hahahahaah boleh pikir ba kans.


Hakak bebel pasal ni bukan apa, cuma rasa macam hm hm sangaits. Hakak akui memang sekarang ni kurus. Dulu dulu memang badan gemuks sikits. Bila mana kawan yang beratus puluh juta tahun ko nda jumpa, last last tejumpa setelah sekian lama, lepastu dia cakap, 'ohh wow kau kurus sekarang ya. Jauhh kurus. Kau diet ka?'


Semacam dulu ko memang tangki. --'


Tak apalah kurus. Yang penting bahagia. Dan, tak apalah gemuk. Gemuk itukan seksi. Hahahaha


Sudah. Itu saja. Lepas bebel sikit mata sudah mau tutup pula rasa. Bye guys. Tara rammm.



Saturday, March 25, 2017

Nyisu


Hai guys.

Baru baru ni, masa result SPM keluar, alhamdulillah, aku dapat 4A2B2C. Haha. Empat tahun aku tinggalkan zaman persekolahan, memang la struggle gila mau repeat. Susah. Syukur, result cukup cukup makan. Haha. Ndalah teruk sangaits.


Ive got A in bm sej sc and maths. Yg lain harem hahahahahah. Dan sekarang waktu menunjukkan pukul 1747, jam sekarang ni aku mesti lepak depan kedai sendiri sendiri sambil hidup udara bandar yang semakin dicemari oleh asap di sana sini. Huhu


Lepak sendiri sendiri, kadang main game, kadang nonton youtube, yalah orang bujang punya life. Haha. Semua orang, kiri dan kanan semua ada pasangan. Rasa malulah kalau bejalan solosolo lepastu poreber lonli bilang orang. Haha



Sampailah pukul enam. Pukul enam aku mesti balik. Nampak sangaits aku ni jenis menepati masa kans. sekarang ni, walaupun dunia ada 24jam, rasanya macam masih belum cukup. Bagilah berapa jam sekalipun, sentiasa nda cukup nyekepun.



Kadangkadang kalau aku beduduk sendiri begini, mulalah aku fikir pasal future, ohh bila aku umur begini apa aku buat? Aku masih begini atau akan begitu? Ada achievement kah? Itu dan ini. Semua la bepusing pusing kateko. Trisixti.


Lepastu datang bunyi semacam bunyi cengkerik yang menandakan aku sunyi. Aku rasa sunyi juga. Hm.


Hah readers, almost jam enam suda. Sampai jumpa. Daa.



Wednesday, March 1, 2017

tapak tangan




Kemarin, genaplah umur sang Februari. Semacam baru ja fefeeling new year. 

Jumaat lepas macik aku eksiden. Mungkin aku terlalu banyak ketawa, mungkin aku terlalu banyak bergurau senda, sebab tu Tuhan bagi secubit pedih yang membina.


syukur Alhamdulillah. Kecederaan tidaklah serius mana. Cuma tangan kiri patah dan perlu masa untuk kembali pulih semula. Gws macik :')


Nampak macik aku terbaring sayu ada sikit buatkan aku 'seram-seram' juga bawa moto. Tapi betul kata macik, walaupun kita bawa moto sepelan siput sedut sekalipun, kalau bala mau datang , dia tetap datang.


Sungguh, wanita itu wanita yang paling kagumi sedunia. Mana tidaknya, dia masih berkata 'tak apa nak, ini sikit saja.' padahal tangan dia sudah tepengkol macam apa saja. Hm bikin tambah nangis. At tht moment, hilang macho aku. Huhu


Nda dapat bayang kalau hidup tanpa wanita itu. Aku masih seorang oku tanpanya.




p/s : hebat bila menulis pakai keyboard yang sumpah besar. hahahha. ohh for spm candidates '16, termasuk aku, siap siap untuk meratapi result beberapa detik lagi!