Wednesday, September 21, 2016

DiGi


Jam menunjukkan pukul lapan dua puluh enam malam. Masih awal kalau mau lelap. Aku sakit gigi --' tapi masih di tahap boleh tahan. Haha

Teringin mau tengok statistik blog aku sejak tiga bulan yang lalu. Tapi aku belum memuat turun google chrome lagi. Until i got enaf mobile data indeed.


Teringat satu ceramah, katanya masa perlu dibahagi tiga. 8jam for ibadah, 8jam fo kerja, dan 8jam untuk rehat.


'Sesiapa yang bekerja melebihi lapan jam, itu sudah berlebihan.'


Its all bout time. How to manage our time dengan bijaksana. Masa ni satu perkara yang kompleks. Untuk atur masa, bukan senang. Perlu ada jiwa kental dan tidak mudah tergoda. Fo example, if u oredi have ur time fo study,tapi alih alih ko tertengok kelibat handphone ko di hujung meja, then u reach it,.. And param pam pam. Study hanya tinggal kenangan. Hahahahahaha got it?

And now i have three sim card. Dan kesemuanya DiGi. --'

Last night, i wonder, why saiz sim kad aku yg dua bijik tu lagi besar cip nya then the other one? Aku memang tidak sabar orangnya, so aku ambek gunting kain aku, ambek simkad aku, aku gunting pelan pelan. Memang warna silver ada tegunting i dont deny. Aku gunting ja. Hahaha. Dalam hati, 'kalau nda fungsi, tepaksa pegi renew nombor balik lagi *keluhan manja'

Dengan mengenyit mata sebelah kiri tanda harapan agar skrin hp aku memaparkan huruf DiGi,........ Dan bila buka mata pelanpelan, tadaaa! It works! Hahahaahhaa


Satu keluhan panjang beserta sorakan yeay!


Pagi, bila kerja macam biasa aku tunjukkan profesionalisme aku. Malam, bila balik kerja, i always wonder, i cant deny yang makin lama aku rasa makin jauh.. Makin jauh.. Makin kabur, makin gelap dan sewaktu dengannya. Haha.


Then she open her fb, write a status sounds, 'Walau tidak serapat dulu, moga masih wujud doa dan rindu'



Wif hope, u read, u'll understand. There's no one changed.



Bye guys.



Monday, September 19, 2016

She's back


June to september.

Almost three months, aku biarkan blog aku kosong tanpa cerita. Mungkin dia berkata, 'blog dia sudah nda wujud lagi. Tiada post baru.' Mungkin ada lagi yang berkata, 'dia lupa password acc nya' wkakaak very kejam guys. Haha


Hai. How are u ma fellow readers. Since three months i never post anything in this blog, then kamurang boleh imagine kan berapa juta ratus ribu raban story i want to tell u. Fuhh banyak guys. Tak terhitung dek jari jemari wa. Hahaha

July, i lost ma handphone. Selepas dia berkhidmat selama dua tahun dengan aku, dia tiada sakit apa pun, tiada rosak apa pun, dia hilang begitu saja. Until now, im still missing ma experia C. Where are u my love? Siapakah gerangan yang telah mengambilmu dari genggamanku? Hahah kepada sesiapapun itu, jagalah dia dengan baik. I never been cruel to ma hp. Hmm :')


After that, im using old 5310ExpressMusic phone. Haha. Better ada daripada tiada right. Mulalah aku rasa seolah aku berada dalam hutan hujan tropika. No messenger. No chats. No moments. No socialife, dan yang paling parah sekali, ofkos, no blog. Tiada tempat curahan hati hamba. Haha

Sebulan lebih aku guna handphone oldskool tu. Lepas aku kumpul duit, then i buy new phone. Terdetik di hati ingin setia kepada legacy experia sahaja. Hmm. Bagi peminat setia experia macam aku ni, susah mok jelas macam mana bagus benda tu. Macam mana dia nda pernah bagi kau apa problem pun. But, then i change my mind. Dengan duit yang aku kumpul, aku beralih ke iphone. Not be able to buy the six, so say hi to the five.


So im not in the tropical forest now. Hahahaha.


Sebenarnya aku tidak nafi yang aku memang kira hari. Im counting the days guys. Pejam buka mata pejam balik, huft november just right of the corner. Dekaaaaatttt betul. Kata win, ala kau lalui saja, mau tidak mau dia akan datang juga.


Perasaan im still not ready, im still dont know what to do, aku masih bingung masih confused masih budu budu buta wkakakakakakaka hai.. Dengan erti kata lain, kau neves sebenarnya ni menit. Hahahah cehh


Memandangkan monday offday aku, so ini hari mengemas sedunia guyss! Hari berhadapan habuk bejuta --'

Sampai jumpa. Adios.



Bloguma


Before this im trying to use blogtouch, tapi bagi aku ia amat menyulitkan. Haha
Then i search another app oleh kerana aku amat merindui blog aku waina.

Bloguma. Test fo one two one two hahahah.