Monday, September 3, 2012

Tahniah``


^-^

tukang hacker ya encik ?? tahniah .. 


p/s : bekeringat aku,, mcm mok matii .. hahha 

Wednesday, August 15, 2012

Hari raya

Salam satu malaysia .. ihak 

hai readers .. jujur .. aku rasa macam diri aku ni orang hutan sal lama tak update .. 

hmm ~ ni kalau kita kenak karan.. haha

pendek kata .. dan ini entri terpendek. Em.. selamat menyambut hari raya yang ndak lama lagi datang..Aku baru-baru ni sudah habis buat kuih raya. Fels tyme tau u ols ~ haha

Kepada rakan-rakan aku, jemput pi rumah yaa .. 

chow ~





Tuesday, June 12, 2012

sulmalni maa




Assalamualaikum and hepi befday to me!!


Aku mok nyanyi untuk diri aku jap,

Allah selamatkan kamu, allah selamatkan kamu, allah selamatkan SUMARNI RUSLI, Allah selamatkan kamu.



Ehem. Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi telah memberi ana nafas. Hari ni genap aku berusia 17 tahun.
Di hari ketujuh belasan tahun ini aku mengharapkan sesuatu yang lebih baik dari sebelumnya, dijauhi dari segala kejahatan secara langung ataupun tidak, didekati dengan orang yang baik2 belaka, diberi kesihatan yang baik agar boleh aku padam semua dosa2 aku, Em

Memandangkan befday aku tyme cuti semester, jadi aku memang ndak kan kena tepung atau najis ka, hahahaha

Aku selamat Untuk hari ni Hemm

Tahun ni adalah dua tahun hari jadi aku semenjak aku mencecah dunia bebloging, walaupun aku bebloging mengenai diri sendiri jak, tapi maklumat la jugak tu, mana tau ada kawan lama yang aku cari2 , tiba2 jumpa di laman sengsawang. Haha


Text tuk pemly aku : hello guys, hi makcik n abang2 ku sekalian, thanks, selama aku hidup kamu orang memang best, sporting , dan aku memang sayang ngan kamu semua, I LOVE u ALL .. expecially makcik yang selama ni membesarkan aku, who grown m e up, I love u so much !


Text tuk frenster-frenster : hello frens ! op cos kamu ndak akan kamu lupa, u know what ? 2012 adalah tahun yang paling hepi, paling sibuk, paling enjoy aku ngan kamu semua! Temkiu kerana telah bagi aku kenangan tyme camping hari tu, tingkatan 5 2012 memang best! Semua gila, AKU SAYANG KAMU SEMUA!
And text tuk love yang akan datang : semoga aku tidak lagi dibutakan oleh cinta yang tidak bermata, sememangnya aku mengharapkan cinta yang kekal abadi, you know what right ? biarkan masa berlalu, biarkan tahun berganti, till aku betul2 matang meskipun aku agak gila. Pembetulan, bukan agak, tapi memang gila. Agagag


Aku tak banyak peminat, maksud aku,tak ada peminat, wakkakaa ! so, aku memang ndak suda harap hadiah2 dari manusia2 sekalian. Aku tak mok pun hadiah.Ndak mok la sangat . 
Lepas jak cuti skull ni habis, aku akan sambung balek sesi pembelajaran aku, masih form 5 , jadi banyak lagi mok dibelajar. And hopefully markah exam aku ndak buruk. Guys, aku sangat takut, takut mok pi sekolah , teutama mok menghadap kertas sejarah tu  WAKKAKAKAK DEYWM ~


Betul la kata orang. Masa remaja adalah masa paling emas seumur hidup kita. Kita akan ingat sampai bila-bila. Bila suda tua, masa muda la tu kita cerita sama cucu-cucu. Insya-Allah. Kalaulah aku boleh dibagi magic biarpun sekejap. Aku akan kasi stop masa selama yang boleh sebab aku takut mok pisah ngan kawan-kawan aku. Oh god, air mata mengalir ni kali. Haha! 

Ketahuilah bahawa sahabat adalah segalanya beb, aku tahu ndak lama lagi tahun ni abis. Boleh dikira dengan jari, cuma tinggal 5 bulan lagi. I hate to say that.


Pada befday aku ni kali, mana- mana kawan yang berkesempatan membaca blog aku, aku ingin memohon maaf sekiranya selama aku hidup, aku ada sakitkan hati siapa-siapa ka, aku ada terkasar ka, aku mungkin terpukul ka, ada termaki ka, kurang sopan dengan kamu, kurang baik, dan semua yang telah aku lakukan yang bikin kamu sakit hati, AKU MINTA MAAF GUYS.


Aku minta maaf, sebab aku tahu, umur aku tak panjang. 


Untuk kawan aku yang ‘speshel tu’ : sepanjang kita camping hari tu, aku dapat kenal kau lebih dekat, walaupun kau ni agak kelam-kabut orangnya, sikit-sikit cemas, bising, ndak pandai diam, Tapi ada satu masa tu masa kita dua jak, aku dapat rasa kau ni memang lain, rupanya kau ni serius orangnya, dan kehenseman mu terbukti di situ. I LOVE U. AKU SAYANG KAU BEB. Kau adalah sahabat aku yang paling lama sekali. Kau ingat ka masa kita dulu-dulu? Haha. Kau memang peng-onar, kita sama-sama ada orang kita benci, kita ketawak bahak-bahak kerjakan orang, sentiasa ada rancangan untuk kerjakan orang, selalu buat orang kering, pendek kata kau lah orang pertama yang akan aku rindu nanti, yang sangat aku rindu nanti. ;)



Untuk team aku, F-cusz’ : thanks, aku sayang semua, aku sayang acoi, agra, virgil, si pendiam melson, dan abang superman jonathan. Hakhakhak ! kita memang yang terbaik! 
Nampak macam aku tak boleh kasi abis text ne, aduidui. Hahhahaa. Okey readers~ kita cuci mata dengan pictul ngan kawan2 aku,











-Sekian-

p/s : aku suda 17 tahun, jadi aku mok handphone 17, kereta 17, ipad 17 .. emm sama blue tooth 17 .. wakkakakkakakkakaka

Saturday, May 5, 2012

im back ..err

dun wuri mr A. I'm just jenguk2 u.
aku tak kacau pun

assalamualaikum .. err waalaikumsalam .. 

alhamdulillah hari ni aku berpeluang apdet .. berkat lappy adek angkat aku .. em temkiu dek oi.. 
 Yap.. al maklum la, baru jak dua minggu ne lappy. Lappy baru la katakan. 

Berbekalkan wireless orang sebelah jugak lah aku bole onlain ni, Nduk. 
okok tutup bab tu.

Hari ni aku mok cerita pasal 2012. Apa yang jadi ? Kenapa ya ? Aku rasa janggal betul, aku rasa mcm aku orang baru yang bebloging, dan bla bla bla. Mcm janggal la. hufffffhuhhhh -tarek nafas ala syahrukhantak-

sekarang suda masuk bulan 5, bulan may. Sememangnya bulan yang amat sibuk bagi 'pelajar ting.5' mcm aku ne. aku terpaksa membijakkan diri untuk membagi2 masa belajar,besosial with my all boyfriend n girlfriend, bantu makcik aku kemas rumah,menjahit, bantu untuk persiapan hari guru n persiapan camping dan segala macam tu. puhhhh, mang kalau aku cakap,memang panjanggggg.


ditambah lagi dgn pertandingan syarahan hujung minggu depan. What? ya guys, aku sedar aku ni memang tak layak pun untuk berucap,mungkin aku bikin malu sekolah kali, hahhahaha. 

But, trust me, aku akan menang,<----- cewahh ! kompiden 


ok la itu jak. lepas ni aku mok mandi mok mandi mok download blablabla .. kbai !


-Sekian-

p/s : status tu untuk siapa?? ermm, kesian budak tu,, wakkkakkakaakkak



Wednesday, May 2, 2012

kompius


-Sekian-

p/s : haha . hari ni wordless wednesday kan ?? sikit aku lupa .. emphh .. shout box dah siap ! jadi bole la letak komen readers situ .. nduk .. kbai !

Friday, April 27, 2012

sekadar gambar hiasan

Assalamualaikum..

yap,, akan melibatkan diri dengan MTQ 2012 .. 


Sekian-

p/s : laju-laju pasal masa sudah mok abis .. ahhahahaha .. miss all readers .. :D n shoutbox dah haku kasi baru.. iskisksiskisk .. kesiann

Friday, March 16, 2012

chords : back to december Taylor Swift

 credits : cekik-cekik
 
Standard Tuning
 No Capo


D   Bm G (2x)

D
I'm so glad you made the time to see me
Bm
How's life, tell me how's your family
G                        D   A
I haven't seen them in a while
D
You've been good, busier than ever
Bm
We small talk, work and the weather
G                              D  A
You're guard is up, and I know why

Bm                    A
Because the last time you saw me
           D                          G
It's still burned in the back of your mind 
            Bm          A                  G    
You gave me roses and I left them there to die

   D
So this is me swallowing my pride 
            F#m
Standing in front of you saying 
                    G
"I'm sorry for that night" and I go 
D                A              
Back to December all the time
   D
It turns out freedom ain't
(D)
Nothing but missing you
F#m      
Wishing I'd realized what I had 
     G
When you were mine 
       D
I'd go back to December, 
A                           G 
Turn around and make it all right
     Bm *once         A*           
I go back to December all the time


D   Bm G (2x)

D                         
These days I haven't been sleeping
Bm
Stayin' up playing back myself leaving
G                                      D  A 
When your birthday passed and I didn't call
       D            
Then I think about summer all the beautiful times 
Bm
I watch you laughing from the passenger side
G                               D  A
And realized I loved you in the fall

Bm                     A
And then the cold came the dark days
     D                  G
When fear crept into my mind
            Bm                   
You gave me all your love and
      A           G
All I gave you was goodbye


   D
So this is me swallowing my pride 
            F#m
Standing in front of you saying 
                    G
"I'm sorry for that night" and I go 
D                A             
Back to December all the time
   D
It turns out freedom ain't
(D)
Nothing but missing you
F#m      
Wishing I'd realized what I had 
     G
When you were mine 
       D
I'd go back to December, 
A                         G 
Turn around and change my own mind
     Bm               A            
I go back to December all the time


D  Bm G (2x)
 
            Bm            G 
I miss your tan skin your sweet smile
   D              A
So good to me, so right
            Bm              G
And how you held me in your arms
               D
That September night
                   A           Bm -stop  
The first time you ever saw me cry
                              G -stop
Maybe this is wishful thinking
                          D
Probably mindless dreaming
(D)                                     A *once
If you loved again I swear I'd love you right

       Bm *once         A*              G*
I'd go back in time and change it but I can't
          Bm*              A*          G*
So if the chain is on your door I understand

    D
But this is me swallowing my pride 
            F#m                             
Standing in front of you saying 
                    G
"I'm sorry for that night" and I go 
D              A
Back to December...
   D  
It turns out freedom ain't
(D)            
Nothing but missing you
F#m                              
Wishing I'd realized what I had 
     G  
When you were mine 
       D  
I'd go back to December 
A                           G                           
Turn around and make it all right
       D         
I'd go back to December
A                         G
Turn around and change my own mind
     Bm *once         A*        
I go back to December all the time

D  Bm G         D  Bm G *once
        All the time
 


-Sekian-

p/s : wish if i can ..

Wednesday, March 14, 2012

14 march 11 till 2012


Hello readers, and hello to you too blog !

Lama aku tak conteng kau..yes, hari ni adalah hari speshel. Sangat. Disebabkan hari ni jugaklah aku ada sebab untuk conteng kau blog.


14th March


Hari ni masuk setahun aku kenal Mr. A. Semalam aku mimpi, aku text dengan dia. Hmm. Bila aku sedar, itu hanya mimpi dan aku kembali merebahkan diri aku untuk cuba tidur tapi ndak bole suda.


And aku tak harap pun kau mok baca blog jelek aku ne, even sebelum ni kau pembaca setia blog ni. Mungkin, url blog aku pun kau suda lupa. Kau buang jauh-jauh.


Aku masih ingat lagi, blog ni la jadi kayu pengukir semangat aku masa dengan kau dulu. Aku sedih disini, aku marah disini,tapi bila kau dah tak ada, aku pun kurang berminat untuk terus menconteng blog ni. Memang banyak kenangan pasal kau disini. Dan aku tak akan padam satu pun.


Kau masih ingat hari ni? Owh sori, mungkin aku yang terlalu over atau entahlah. Buat apa kau ingat hari ni, bagi kau aku ni bukan penting sangat pun. Tapi bagi aku, kau sangat penting.


Sampai hari ni aku masih menunggu text dari kau. Sim celcom aku tak aktif, tapi masih boleh terima call-in and text-in. Aku mok kasi patah tu sim, tapi ndak bole. Sebab dalam sim tu ada text2 kau yang dulu. Even h/phone aku bole save 80 text jak, tapi 80 tu la yang aku baca tiap malam. Tiap-tiap malam.



Aku cuba untuk lupakan kau, aku cuba untuk terima orang lain, tapi ndak bole. Ya, mungkin aku perlu masa. Tapi masuk setahun aku masih rasa kau ada dengan aku sejak kemarin.


Sekarang dah terbalik, aku adalah pengikut setia kau. Membaca setiap post kau, walaupun hanya mampu aku baca, dan tak mampu untuk like lagi-lagi untuk bagi komen. Tiap-tiap hari menunggu, mungkin kau suda ada pengganti aku? Atau memang dari dulu dah ada? Atau aku yang bodoh? ..


Kata orang, jika kita ingin melupakan someone, kita harus buang semua yang ada kaitan pasal dia. Dan aku tak buat pun. Aku bukan nya ingin lupakan kau. Aku tak mok. Tak akan. Gambar kau, text kau, dan semua aku tak nak buang. Aku sayang kau.



Dan hari ni aku mok bagi tahu kau satu rahsia, em, nombor2 yang tak kau kenal, yang selalu text atau miscall tu, aku. Itu aku. Tapi jangan risau, lepas hari ni, aku tak akan kacau kau lagi. Aku akan cuba mendisiplinkan diri aku. Cuba untuk terima kenyataan kau bukan milik aku.


Ya, kali ni post amat mendalam sedikit, hakhakhak! Walaupun aku ni bukan orang yang serius pun. Aku hanya ingin menyimpan catatan hari ni di dada kau blog. Terpaksa bangun awal pagi untuk siapkan satu post dan pigi cc untuk buka blog, tapi ia amat berbaloi.


- S e k i a n -

missu a lot . ngehh ngehh

p/s : selang dua hari kawan baik aku setahun dengan Mr dia. Yap, kami selang dua hari jak, tapi aku tegantung tengah jalan. Hakhakhak. Em, good luck to you Mr A. ;)


Sunday, January 29, 2012

5unday.. (maaf butang ‘S’ rosak)


hari ni aku masih berpeluang meng’hapdet’ sekali lagi . temkiu kepada rakan aku, Jessica yang sudi bagi pinjam beruk cap maxis tu. I appreciate it. Ekekke ~


Sebenarnya banyak yang aku mok cerita ni. Well, kita slow-slow. Mula-mula aku mok cerita pasal majlis perkahwinan Kak Mira (jiran aku) minggu lalu.






Memandangkan aku tak sekolah, jadi aku memang jadi perhiasan di rumah.. Haha. Masa pagi ahad tu, Jessica datang(akceli, aku yang ajak dia) pi rumah aku. Ya la, lama suda kami ndak jumpa. I miss her.


Lepas jumpa, banyak la cerita basi keluar. Bla bla jla jla. Al maklum la, mcm 10 tahun ndak jumpa. Hahahha!


Tapi malangnya, masa tu dia lupa bawa beruk nya. Aku pun gila. EMbtttrr ~. Gila mendadak.


Suda la Fb lama ndak buka, sampai2 sangkut masa mok masuk password. Herm, aku dah lupa password aku. Jangan kan Fb, blog pun behabuk. Penuh labah2 bekaki kuda.


Jadi, kami pun buat bodoh. Di pendekkan cerita memang bosan la tyme tu. Ya la, tu pun salah aku sebab lambat inform dia suruh bawa beruk. Aku inform pun tyme dia di gereja suda. Apalaa


Lepas tu jam 4 aku hantar dia pulang. Malam nya pulak, aku di bagi baju adat, disuruh pakai masa majlis tu nanti.


Punya besar babe! Macam karung baju tu. Keras, pas tu memang besar la. Apa bole buat,pakai jak la. Lagi pun aku suda janji ngan kak mira mok bantu dia. EMememmeme.


Wanna see gambar kawin kak Mira with baju adat yang gua pakai ? okok, lek lu.




And perkara yang paling memalukan tyme tu , aku di make-up. Grr~ aku ne cap tomboy sikit. Jadi make-up2 ne aku endak juga gila. Gelik adala.


Terpaksa la jugak pakai tyme tu. Kawan aku memang jadikan aku patung. Habis muka aku kena conteng. Eye liner la, blusher la, apa la, em sori kalau ada salah istilah.


Aku memang tak pernah make-up. Aku pun ndak sedar aku ni perempuan. Ehem ehem, maksud aku wanita. Buwekkk !


For all readers yang kaki fexbuk, kaki blog dan segala macam kaki, mesti tahu macam mana rasa kalau endak buka fb 2 bulan ? How’s that? Mesti rasa nya macam mok gila+minum kola+ panadol right? Ahahhaa. Atau kemungkinan besar ada yang terjun bangunan? ;p


Nasib baik fb ada orang jaga, jadi endak la fb tebiar macam pokok pisang belakang rumah aku. Em.


What? Sekolah? Sebenarnya aku masih sekolah la babe. Tapi lambat sikit. Insyaallah bulan dua baru aku masuk. Aku tahu ramai yang rindukan aku. Expecially my KILIK TEAM. Sudah tentu mereka amat merindui kapten mereka. Whahaaha (I mean, aku la)






Mr A ? o yah, bout him. Aku bole suda lepas dia. Ya la, law difikir-fikir, memang betul kata pepatah yang hari tu aku jumpa do novel cinta tyme pi library, it’s sound.. love is not to be owned. Yeah begitulah tu. Hakhakhak.






And bila aku nampak status dia yang agak menyindir bout ■QWERTYUIOP■, aku pun diam. And thinking. And thinking.tup..tup..tup . Memang susah. Dis is not mathematical reasoning. Kalau tadi kacang mcm maths, suda lama aku skor A++. Wahhahaha! Overkom (over-konfident)


Dan to all my jiwa raga, rakan-rakan yang ada di sekolah tu, tunggu kemunculan gua. N one more thing, simpankan aku tempat duduk weii..






-Sekian-


p/s : malam ne AJL. Sepatutnya Bunkface ada. But don’t worry. I owes love bunkface coz I’m Bunkers !! yeahhh ~ So, Yuna you go for it babe !

Wednesday, January 25, 2012

im back !!

hey .. may peace be upon you readers ~ suda lupa sama saya ka?? lupa ?? hhehhee


lama kan aku menghilang ?? al maklum la.. tinggal di hutan .. hahaha .. ne ada beberapa pictul .. kamu skroll bawah yaa .. ;)


dengan kawan haku.. lynda.. she's cute right??


























pictul guna baju merah tu tyme majlis kawin jiran.. guna baju adat tuu ,, jelek kan ??? and honestly,, tyme tu first time haku kena make-up .. wakakkakakkaka .. 

sekarang ne pun haku onlain di cc.. so ndak da banyak masa .. 1 jam jak .. bole la guna untuk update blog .. hihi.. and untuk makluman readers,, blog ne kawan aku yang jaga.. she will update this blog.. jadi aku ndak akan risau blog aku penuh habuk .. haha



that's all for now.. mungkin sebulan dua lagi baru aku update.. missu guyss .. muaxx !




 adios ~



p/s ; meskipun line memang mcm babun .. but thanks to this kedai .. hahhaa ;p