Tuesday, March 11, 2014

Oupus Oku Dika..

Hai guys!


comel kan? HAHAHA




 Nampak gambar tu? Hahaha. Aku lukis tadi guna tangan kiri aku. Sebab gila bayang tadi. Bahahhaa. Tak guna.






Dari pagi start keja sampailah tadi balik, masih teringat ma syg. Hahhaha apa buang tabiat ka aku ni? hahaha. Aduhai.




Malam ni onkol dengan ma syg. Lepas rindu lah katakan. ahaha. Beginilah rutin harian kami. Dalam seminggu, hanya dua hari ja boleh onkol. Tu pun kalau ma syg tidak outstation. Huu..





Tapi, tapi..






Kami tetap kuat kan? ahhaha. mau tiru? hahaha. Kadang aku rasa macam mau gila jak. Tapi, ma syg selalu nasihat, cakap dengan aku supaya tahan, jaga hati, kasi kuat sikit hati tu..





N, we did it until now. hahahak





Ok la. bai guys. Aku post awal sebab mungkin tak sempat kalau sudah onkol dengan zombi nanti. :)






adios!





Monday, March 10, 2014

3days Later..

Assalamualaikum guys.



Please save them. :(




Setiap kali aku tingu berita, mesti hati aku sayu. Pesawat tu masih jugak belum ditemui sampai sekarang. 3hari sudah berlalu guys.




Aku sering google news, sering baca blog yang ada cerita about MH370. Terlalu banyak andaian, terlalu banyak question now.






Sedih.






Cuba kita bayangkan.., jika salah seorang penumpang tersebut is ur family. Apa perasaan anda? Sampai sekarang tiada apa-apa berita. Kosong.




Tidak tahu yang mereka ok ka, atau even kalaupun pesawat tu terhempas, sekurang-kurangnya ada petanda so mereka boleh tahu walaupun berita tu merupakan berita yang semua orang tak boleh terima. 





Aku simpati. Sedih sangat bila tingu keluarga penumpang pesawat itu nangis. Ada yang sampai tersedu-sedu minta family mereka balik dengan segera. 






Satu dunia pun ambil berat tentang hal ni. Satu dunia babe. Banyak pihak yang bersengkang mata, bertungkus lumus mencari pesawat ni. Dorang tidak juga putus asa.




Keep it up guys. Seluruh dunia mendoakan kamu semua. Termasuk saya.





Hopefully, MH370 dapat ditemui secepat mungkin. Ya Allah, hanya engkau lebih berkuasa, lebih mengetahui semuanya.




Please help us God. Please...







-


Sunday, March 9, 2014

Please give me 'Because..'

Hai guys. 




Zombi memang macam tak peduli aku dah. Haha






Tak guna. Kenapa la aku selalu ja kena. Sebab bodoh la ni begini. Hahahah





Satu malam aku tunggu dia kol aku. Tak juga kol.


Pagi tadi aku tunggu text aku kena reply. Tak juga reply. Wahai kaum adam, begini kah cara kamu bagi 'sign' dengan kami untuk cakap yang kami ni kaum hawa sudah tidak penting bagi u? Beginikah?






Susah sangat kah kau mauh send text yg hanya 5 huruf? 'Gnite'? susah sangat kah?






Please give me 'because'.. Kenapa? Saya nda faham.





Jarak yang terlampau jauh ni syg sepatutnya selalu contact. Tapi ni tidak. Macam orang bangang ja saya rasa. Macam orang ndak penting ja. 




Macam pulak remeh temeh bah aku ni. Aii shial la puik.





Hilang mud aku. Tak guna.



.





All about MH370

assalamualaikum guys.



Lama aku tak cerita disini. Hahaha lama la sangat.




Satu dunia dikejutkan dengan misteri hilangnya pesawat MH370. Rasa-rasanya semua orang pun tahu ni. Tidak terkecuali sapa pun.




Sudah dua hari dia hilang. Kesian dengan keluarga mangsa right? Semua orang tertanya-tanya, pegi mana pesawat tu? Kemana hilang? Kenapa tiada isyarat kecemasan? Why?






Kalaulah aku salah seorang ahli keluarga mangsa, aku tak dapat mau bayang macam mana feeling aku. Waa, teramat dahsyat. wa cakap lu.





Setakat ni, kita hanya mampu doakan yang terbaik bagi MH370. Harap pesawat itu segera ditemui. Dan paling penting, semua orang safe. Tak da cedera or terkorban nyawa. Aminn. :')




Be calm guys. Ini mungkin ujian dari Allah. Please be strong.





:)




Bai. Adios.








Wednesday, March 5, 2014

bila boifren dengan bff~

Assalamualaikum guys!



Hai. Aku janji semalam yang aku akan cerita story about someone kan? Ok. forget it. Saja ja tu. Bikin lu suspen sikit. Ahaha





     
exactly like dis.-.-


Nampak muka konfius tu? ahaha. Ya itu la yang aku rasa sekarang.





bila saja boifren sibuk dengan bff dia, mesti kaum hawa ni rasa diabai right? Is that true girls? yeah,, memang betul. Hahaaha



Tapi aku faham. Aku tak kisah pun. Aku ok kalau zombi luang masa dengan bff dia, asal jangan buang masa dengan 'someone'. ehehem. -sakit tekak-




Tu pun kalau tak mau kena bakar oleh aku. Bahhaahaha




Girls, aku mahu kamu semua tahu something, At least, kita ni kaum hawa sekalian.., mesti juga bagi peluang kaum adam untuk lepaking dengan member dorang. Perlu kamu tahu girls, sebelum ur boifren or ur jantung hati get to know u, mereka lebih lama kenal dengan member dorang.




Boleh dikatakan masa dia susah, senang, mesti dengan member dia. So, no time to jealous girls. Hahaha






Tapi, yang sedihnya, malam ni makcik aku tak da. Main badminton as usual. So, zombi? melepas our chance syg.




Why i dont tell u? because i want u to spend ur time with ur friend.




I want to.





Syg, mungkin sebab aku lama tak relod, dalam mau dekat seminggu jugak la, haha. Kau balas aku dengan cara ni. Tapi, its okeh. Aku terima. Tak kisah pun.




Mungkin kita suda sedikit demi sedikit bole lupakan saya suda. Hakhakhakhak. Ya, aku tahu aku merepek kadang. Sori.




Tapi, aku cuma orang normal. I mean, manusia normal. Tipulah kalau aku cakap aku takda sikit berfikir macam,

'eh, mungkin dia dah jumpa someone kali. Sebab aku asyik2 tak peduli dia.'


'em, mungkin dia purapura suka aku kali. sebab, tidak mau aku bertepuk sebelah tangan.'




bahahhaha. bodoh.





atau mungkin zombi hanya 'kesian' dengan aku. Hahaha. nasib nasib.. alahai..




Lepas seminggu, baru semalam dpt onkol dengan zombi. Dia cakap dia rasa janggal. Aku tahu syg, mesti sebab feeling kau sama aku berkurang right? Right?



Aku tahu. Even kau tak cakap. Kau risau aku sakit hati. Kau risau itu kan zombi? Hahaha.





It's oke. Aku sudah biasa pun. Selalu begini. Hakhakhakhak. Hope kau jaga hati kau zombi. Sebab aku takut kau derma hati kau untuk someone nanti. Suatu hari nanti.




:')



Post malam ni taklah sedih, tapi aku nangis juga. Hahhaha bodoh.





why guys? because im totally rindu zombi. Tapi dia tak tahu pun tu. Hahaha. Aku betulbetul rindu. Seriously.




Jam pun sudah 9.30pm. Setengah jam lagi makcik aku datang. Huu, sedihnya aku malam ni. Hahaha. Sedih taff.




Maybe zombi cuma paksa diri untuk stay dengan aku. Ya, dia hanya paksa dirinya. Ye la, aku ni sudah la buruk, kasar, jelek pulak tu. Haha.


lain lah dengan zombi, hensem, comel, baik lagi. -.-





Aku sedih guys.


Aku memang tak layak untuk zombi. Totally disqualified. Haha. Kata orang, belum bertanding sudah kalah. Dah lah kalah, jatuh tersungkur pulak tu. Hahhhaa



Sedih!





Please kuatkan hati aku right now God. Dats all guys. Aku penat.




Otak aku penat. I need to rest now.




zombi? Gudnite.. :'(






p/s : Kau tak tahu banyak macam mana aku sayang kau. Kau rabun. Tak nampak tu benda yang exactly clear depan mata kau. 








Monday, March 3, 2014

Kenapa ek?





Aku jatuh hati sama seorang boi ni.


uhh~




Esok aku cerita guys. Bai.






Saturday, March 1, 2014

and, if u know...





 Assalamualaikum guys.



Am i a cruel girl? Am i?


 Adakah aku kejam? Ya, mungkin aku kejam. Mungkin. Aku sudah membiarkan orang kesayangan aku fell like dia tak dipedulikan. Feel like he's been forgotten. 


no. Aku tak pernah lupakan kau. Sikit pun tak pernah. Perlukah aku cakap yang sekarang ni aku sangat sangat sangat sangat sangat rindu dengan kau? perlu? Aku rasa tidak.




Kau pun tahu i really miss u right now. 




Kau perlu tahu.




macam english quote cakap,



' I wanna write I Miss You on a rock and throw at ur face so u know how much it hurts to miss u '



 And please.. Jangan pernah cakap yang aku dah tak pedulikan kau lagi syg. Jangan pernah cakap macam tu. 




Kau perlu tahu keadaan aku sekarang. And im sorry sebab tak boleh cakap lama-lama sebab kau sendiri tahu right? Aku tak boleh. Ya, memang nasib selalu tidak menyebelahi kita.



Aku perasan itu.




Kalau kau rasa aku menyusahkan, or selalu buat kau sakit hati, please do leave me. Aku tak kisah. Aku tak mahu dianggap kejam. Aku sayang kau. Tak perlu ulang. Iloveyou.



Big much. 




Memang sometimes catatan aku bergantung ma emotion. Sekarang ni tak berapa baik. Agak mendung. Haha. N guys, harap kamu semua tidur lena malam ni. 


Dan, aku akan cuba sedaya upaya masuk dalam mimpi zombi. Hahahaha. Pity.






itu saje. sekian.



p/s : please online now dear.. please..