Thursday, December 17, 2015

bfffffff



'absolutely,dan aku sdh tgk blog mu psal aku,kbaii '


Rasanya, aku macam nda pernah share url aku. Confirm. Nda pernah share url. So how? Macam mana la budak taik mata kecik tu bole tau blog aku. Dan yang lagi teruk, dia suda skodeng habis lagi. Hadui. Mampus aku. Hahahaha. 



Rasa malu pon ada. Sumpah malu beb. Malu gilaaaaa. Argh. Okay, to the point, itu cerita lamaaa betul. Masa aku masih mamai. Masa otak masih nda betul bilang orang. Haha. Okay aku cuba sedaya upaya kawal kunu. Wekekeke


Itu dulu. 


Skrg? 


Itu dulu. 


Timing memang selalu nda kena tepat pada masa guys. Kadangkadang lambat, kadang cepat. Kadang kita nda sedar, dan bila suda celik minda celik mata yang besar itew, baru sedar, dan itupun sudah terlambat mak aih. Haha



Hei. Ko bila balek sini? Rasanya aku mo kuis kuis kepala ko. Hahaha. Btw, i missu. Riwi missu. 



Cubalah kau terbaca blog aku awal sikit. Wakakakakakakaka point? Haila. Mabok kau ni menit. Sumpah budu. Hahaha. 



Ko jangan bagi orang tau. Kira ko untung la, suda 'terjumpa' blog aku ni haa. Semua rahsia sapu rata ada sini haa. Haha. Kira nasib baik la jugak aku tulis entri yang bebaik pasal ko kan kan? Haha. Thanks fo evitin once again. 


Tu ja. Ko balek nanti, kita pegi lumba haram d highway okay? Jaga diri di tempat orang. 



Bye guys!


terjun



Like before. Smile. 

Sunday, December 13, 2015

hero



Ahad yg meriah. Sunday yang gemburi. Yihaa. 



Today will be de happy day fo me, sebab? Esok wa cuti. Monday, hari off aku. Tomorrow, hm rasanya di rumah saja manjakan junjun. Dia suda olmos dua minggu nda mandi. Hahah. 


Gambaa memang saja bagi sensored sikit. Nda mo la dedahkan muka gajah aku tu yang jelek mo mampus tu. Hahaha. 



Keja lulu guys! Bye!

flower



Emosi wanita memang susah ditafsir.  3:40pm gembira, ketawa terbahak macam dunia dia yang punya, 3:50 sedih, 4:10 nangis. 5:30 happy dan pegi makan, lauk menambah sampai tiga piring sekali. Hahhhahahaha. Woman. Diorang pon nda paham perangai diorang sendiri.



Aku pon sama. Aku wanita. Kadang-kadang, mood tiba-tiba swing beputar tiga enam kosong sekaligus. Diri sendiri nda paham, nikan lagi orang lain yedak? Sian hero aku..hahaha.


Bila ada something yang memang nda kena, mulalah aku jawab sepatah. Tanya sepatah jawab sepatah. Tanya dua patah, tetap jawab sepatah. Hailaa. Untung gajah aku faham. Dia tau macam mana nak faced penyakit perempuan yang cenggini ni. Bila aku tanya,


'Sekarang pandai pujuk orang yaa..'

'Bukan sehari kita kenal, syg kalau merajuk kalah orang babau.'


Wakakakakaakakakakakaakaka. Sampai macam tu sekali dia cakap aku. --' 


Woman ni kan perlu perhatian sikit. Ntahla. Kalah baby. Ada 'timing' bah. Right gurls? Ada timing yang susah dicakap la pokoknya. Haha. I think, akulah budak pompuan yang sporting sangaits, yes memang, akulah.. hahaha amboi bukan main konpiden cik adek oi. 


Aku ok. Asal kau tau jaga hati kau. Kau tau jaga otak kau untuk ingat aku walau kau sibuk macam mana. Sebab, aku pon sama. Sibuk macam mana aku tetap ingat. Kadang, ego aku besar. Tapi, aku tetap sayang.. tetap.. cui. Hahahahaha


Terima kasih la gajah. Aku tau kau ni jenis orang yang kebal, nda kuat melatah ini itu, matured walau kadangkadang kau tiap masa bagi sakit hati aku ahahaha, sibuk tiap masa, tapi sebolehnya kau cuba. Dan, aku nampak usaha kau tu. Thanks anyway.


Bunga handkerchief yang kau bagi, masih aku simpan rapi. Masa tu aku pikir kau ni ganas, sikit pun nda da sweet sawit. Haha. Tapi bila kau bagi aku bunga tu, tapi memang dialog kau tu tetap samseng la, hahaha 'nah, om aku mo bagi kau bunga.'


Om. Waakakakakakakakakaka om kau panggil aku? --'


Dan bila aku buka laci wardrobe aku, terus nampak bunga kau tu, aku senyum. Haha kalau dia kemek kan, aku kasi bagus-bagus dulu baru aku letak balek. Hee. 



Alamak sudah la sudah la. Haha. Nanti aku buat speech bajuta patah kata naik kembang bulu readers aku baca. Wakaka. Thanks fo reading guys. Bubai!


Friday, December 11, 2015

tua



Bila sebuah lori besar berwarna biru limpas depan dia, sebetulnya dia tidak mahu merenung lagi. Tapi mata tesekat. Memerhati satu gelagat seorang lelaki yang amat dikenalinya. 


Dua saat merenung dengan warasnya. Lepastu tunduk, membetulkan fikiran. Pandang lagi, dan ya, itu memang dia. Itu memang dia. 



Is that u? Atau aku yang terbayang sahaja. Mungkin orang mirip denganmu. Mungkin. 


Mungkin juga itu memang kau. Eh tidak. Bukan kau suda tidak lagi kerja disana? Eh apa aku mengabut pula ni. --'


Habis ja tu,aku betulkan pandangan. Cakap dalam hati. 'Ala nit, tu bukan dia la. Sala nampak bah ko tu'. Ya. Aku salah nampak. Then aku senyum kembali. Sambung becerita dengan kawankawan aku. 




Macam mana kalau bukan? Macam mana kalau itu memang kau? Lambat laun akan tejumpa jugak. Lambat laun akan face to face jugak. Emosi, susah aku kawal emosi. Masih pahit aku rasa. Haha. Masih. 



Dunia kecik saja. Putar putar masih disitu juga. Lagilagi kita masih satu negeri. Daratan lagi. Memang akan tejumpa jugak soon. 


'Hai awak. Apa khabar? Sihat ka? Samala. Aku pun sihat. Hahaha' 


Dialog bodoh. Wakakkkkkkakkkkkkaakakaka



Jangan risau. I sudah lupa semuanya sudah. I sekarang sudah happy. I rasa you pon sama. Alhamdulillah. I happy kalau u happy. Welkam to Tawau once again stacy. Haha 

Bye guys!

Wednesday, December 9, 2015

filem




Memori. Dalam erti kata lain ia bermaksud, ingatan. Sama erti dengan kenangan. Terbahagi kepada dua, berkaitan dengan deria rasa, pahit dan manis. Dekat dengan hati. Semat dalam minda. Berpusing-pusing 360darjah. 



Bila lalu dekat tempat yang ada kenangan, mesti dalam otak, ada wayang kulit, dia hero, dan aku heroin. Lepas tu ada suara bergema, 'lain kali kita pegi sini lagi ya' hm. 


Rupanya, tiada 'lain kali'. 


Walaupun food, drinks, even filem, atau lagu, semua ada maksud masingmasing. Hey girl, faced up. Jangan toleh belakang lagi. ;)



And today, aku dikelilingi insan yang amat menyayangi aku, mempunyai hero yang amat menghargai, memiliki geng keras yang begitu sehidup semati. Syukran. 


Kalau ada paripari datang bertanya, 'cik adik, apa hajat cik adik?'


'Aku ingin kembali ke darjah satu kembali' .

Monday, December 7, 2015

hidung



Hai guys!

Rasa lama betul nda apdet entri di blog kan? Ada sesetengah bertanya,

'Hei ko sihat ka?' 'Apa cer? Lama blog kau tiada entri baru.'


Alhamdulillah sihat walafiat di samping keluarga tercinta. So ma readers? How are u guys? Okay, first aku mo share pasal rawatan resdung yang baru ja aku buat tadi petang. 


Aku ni sejak di sekolah lagi selalu hatcuu hatcuu hatcuu. Bersin kuat betul. Masa dulu,aku bukan kisah betul, habis dalam hati cakap, ceh ini mungkin pasal habuk ja bah ni. Sampailah aku tamat form five dan sampailah aku bekerja sekarang ni. 


Bersin aku tu dak hilang, cuma makin kerap, mata kalau pagi kerap berair, hidung berair tp bukan selsema. Haii kawan kawan aku cakap, nit bagus ko p check up, free ja tu. So aku pun pegi la check up. 


Free. Ndada bayaran pon. Lepas tu kakak tu explain, yang aku memang ada resdung 100percent. Dia tanya kalaukalau aku mo teruskan rawatan atau nda, eh gila nda buat rawatan?? --'


First tu, dia cucuk telinga aku. Lepas tu dia suruh aku sedut herba. Peh, lepas aku sedut tu guys, punya nda berenti aku hatcu hatcu tu. Geng keras aku ketawa, (ya aku tau aku bersin kuat betul. Hahhaha) then lepas tu kakak tu cucuk lagi hidung aku. Masa tuu... waaa nda be cakap fell dia. Haha. Meletup guys. 


Aku bersin tanpa berenti, lamalama lepastu keluar lendir, (kalau aku sukat, maybe ada dalam dua gelas begitu) pehh nda masuk la di kepala hotak aku ni haa kenapa boleh ada lendir yg begitu banyak. Lepas tu mengalir ja non stop. Perit rasa dia. 


Tp, lepas habis semua, aku rasa lega. Hidung aku kosong. Aku boleh benafas. Aku boleh menghidu. Kakak tu bagi aku pantang makan satu minggu. Seafood, telur, carbonate drinks, kafein, dan lada yang memang aku bulat mata time dia cakap aku kena pantang makan lada and itu untuk seminggu walaweh. Hahhaha


Feeling better. 


For tawaurians, aku buat treatment resdung tu dekat Sinar Permata Solution, ba zhong commercial centre sana. So ma advice, kepada readers wa, yang ada masalah yang sama, pegilah kamurang check up. Bukan jg dbayar nung. And ya, it is for our own health. ;)


Dekat mo sebulan juga aku nda tulis entri. Hailaaa.. okayla readers, thats all for tonight.


Bye.