Tuesday, January 26, 2016

kambing

Selamat datang ke dunia blog oh poyo man yang jelek. Hahaha. Okay, now ini suda jadi media untuk kau sindir aku dan aku sindir kau. Kbai. Hahahahahaha.

Mungkin itu agaknya perasaan bila someone wrote bout u, and u tetiba tanpa sedar feels like ko tersengih-sengih macam kambing makan rumput. Ohh aku bukan kambing, he is kambing. Hahahaha


Akceli, bila kita share something walaupun takda reaksi, kadang-kadang dia boleh buat kita lega. Untung blog takda tangan takda kaki. Hanya ada selembar ruang putih yang luas untuk kau tulis apa sahaja kau mahu, apa sahaja yang terbuku, apa sahaja moment happy, sedih, bahagia semacam kera mendapat bunga, and sekali lagi bukan aku kera disini, tapi 'dia' hahahahahaha. Dan jangan ketawa oh pelisss, muka kau buruk okay hahahahahahahaha



Semua berkait dengan 'memori'. Ya memori. Ingatan untuk kau abadikan. Untuk kau simpan. Sebab sangat priceless guys. Priceless. Hm.


To him, ohh silakan kutuk aku as long as u can, dan jangan risau si pitung akan membalasnya kan pacik kan ahahahaha. Masa untuk bobok readers sekalian. Jum pejamkan mata and jadi the beauty. Woah sleeping beauty guys!

Daa!



Monday, January 25, 2016

kabus

Inai terlukis indah dijari. Dari hujung jari telunjuk sehingga ke pergelangan tangan, terlukis cantik bunga, tersemat indah, cantik sungguh la nda terkata. Walau bukan pakar dari manamana, tiada bernama tiada apa, tetapi tetap membuat si pengantin perempuan tersenyum manis sebab tangannya dihiasi oleh sahabat dia sendiri.



Kawan aku, I call her mila, dia kawin. Congratulations cip! Satu lagi teman seperjuangan semasa kecikkecik dulu pon sudah membina masjid. Aku? Bila lagi? Hahaha

Lama nda berjumpa kawankawan lama, so bila berjumpa mestila ada banyak perubahan yang ketara kan readers kan, and.. salah satunya, ramai yang tegur aku semakin kurus.. hm. 'Ko diet ka menik?' Nope. Manada diet oi. --'


Pegang bahu aku, sambil nampak atas ke bawah, baru cakap aku kurus. Haha. Betul, i swear, aku nda diet aku nda kawal makan pon. Alhamdulillah (memang mau kurus sebenarny) ekeke.



Mesti la ada bunyi2 agensi mencari jodoh oleh mak mak kita kalau dalam majlis keramaian macam tu..


'Eh besar nya suda perawan mu ni kak..cantik kak.. bole ko jadi besan ku ka? Ada anak ku lelaki.'


Then riuh rendah la. Hahahaha. Senyum saja. Senyum saja. Senyum lagi. Senyum lagi.


At the age semuda 20years old mila kawin. Agakagak aku kawin umur berapa ya? Jodoh ialah rahsia yang tiada siapa yang akan tahu melainkan sang pencipta satusatunya. No one knows.


Entah esok? Lusa? Nope. Kawin is just one word, tapi membawa maksud luar biasa. Penuh komitmen. Di usia yang akan mencecah 21years old on June nanti, aku rasa aku mcm nenek nenek tuhak bangka suda. Hahaha.



Masih tecaricari insan sejati yang akan menemani hingga hujung nanti. Menjadi teman bersedih, menjadi penyebab ketawa tersengih, menjadi pelindung, sahabat, serta penasihat hingga hilang gigi. Hm.


Kadang menjelma dalam mimpi. Samar-samar berkabus putih. Itukah putera yang dicari? Tapi kenapa hanya menjeling dari sisi? Mungkin sebab belum mengenali. Haha.


Two weeks before cny offday kitaorang dimansuhkan. Means, sepanjang dua minggu ni macik inoi tarak cuti. Alamat bepatahan la pinggang sekerat uii..


Okay. Thats all fo tonight guys. Sleeptight!



P/s : congrats to bunkface n noh. U always in ma hat.





Tuesday, January 19, 2016

i saw you




'Lamany nda nampak mukany live..' desis hati.


Ada rasa macam bukan dia. Ada rasa macam 'eh takan la kau ni depan aku'. Ada rasa gula. Ada rasa mint. Wakaka. Paling banyak rasa, rasa masam. Eh? Ko nda mandi eh...

Haha. 


Last time we meet, kali terakhir aku nampak lubang hidong ko yang jelek tu em jap jap aku bayang jap,.. eh aku pon lupa bila last time kita jumpa. Yang pasti lama..


Nda jalan pon nda pa. Janji nampak muka ko senyum macam otok pon okay suda cip. Rasa happy. Hooray. Hahahaha. 



Spend ur time memanyak dengan family ko, dengan sahabat2 ko, sebab mungkin lama lagi baru ko pegi sini cip. 'Hensem kan aku.. hensem kan..' kalau kau tanya begitu aku nda la ba cakap eya. Haha. Kau nda hensem okay.
--'


Lastlast bila aku masuk kedai balik, kawan aku tanya, 'nit siapa tu nit? Macam comel je.. macam hensem jee..' 


'Eya. Dia memang hensem.'



Hahaha. Masa tu aku rasa 'fishy'. Aku rasa 'fishy'.  


Okayla guys, time to work noww!! Bubyee!



P/s : done tingu Dilwale. Dan aku imagine aku heroin, dan ma hero is...




Tuesday, January 12, 2016

kuda

Kadang-kadang tinggalkan satu ayat tergantung bikin kita rasa 'jdjsjdueywiksj'. Haa. Something 'fishy' bak kata anik. Ndatau istilah fishy tu dia dapat dari mana. Dan yang peliknya, aku macam faham. Hahaha

Tadi, aku jenjalan sendiri. Wif ma junjun fo sure. Mungkin dalam 10, hanya ada dua atau tiga mangkali spesies macam aku ni haa. Macam mana tu, macam mana tu?


Kalau macam esok aku mo ke bandaa, malam tu lagi aku plan, aku writedown benda yang aku memang mok beli. List down in ma fone. Write a note.


Lepas tu esok, mesti pegi cari barang dan tupun mesti ikut urutan. Eh nda kesah sebenarnya jugak kalau nda ikut urutan, yang penting ada. Kalau pegi satu kedai, and found the thing tht i wana buy, price affordable, nice to see nice to wear, ohh aku memang nda fikir panjang. If i want to buy, i buy. Aku jenis orang yang malas fikir panjang. Kalau suka, suka.


Dan aku jarang menyesal. Haha.


Tapi memandangkan kedai yg aku mo pegi today, tutup la pulak haaa, so barang memang ada tepeleset sikit. (Tepeleset means ohsem bagi orang tawau) hahaha. I merepek.


Pertamanya wnt to buy a shoes, lastlast kedai tutup, so tebeli bag. --'


Penat yang terkumpul sejak sale tiga hari lalu masih belum berkurang guys. Semacam ada sikit lagi ni naa. Sakit belakang. Tulang semacam buat akrobatik. Waakkkkakaka. Result? Hampehh. Sale tarak. Apaaaa pun tarakk.



Listening to da song yang ems send kan aku, english song, aku nda tau apa title nya, yang pasti lagu duludulu. Haha. Peace ja rasa. And tomorrow, huft kembali bekerja semula. Back to see ma file wif one thousand++ nama customer yang bebelit belit(kadang aku ingat nama, nda ingat muka) hahahaha.


Rajinrajin kejaaa. Kata mok beli kudaa... hahahaha. Kuda kepang? Nope. Kuda hitam ahahhhhhhahhhaahaha.


Dedaa! I stop here!


Thursday, January 7, 2016

8



Lebih seminit pukul lapan, aku sampai depan rumah aku. Sebenarnya 8malam dikelaskan sebagai 'midnight' in ma family order. So, sebelom lapan malam aku mesti sampai rumah. Mesti! 


Tapi tadi aku baru habis jalan dengan gang aku sekalian. Pegi sana pegi sini, let go all of ma sakit hotak. Hm. Pegi makan. Then chaw. Itu ja. Tiada apa-apa aktiviti yg jahanam. Hanya baik belaka. Benar belaka. 


Tetap tidak boleh dimaafkan. Beb, lewat seminit pon tetap lewat!


Relakan telinga saja. Buka helmet, buka kasut, then masuk bilik, hm masa ni memang otak aku sakit betul and i dunno why. Dunno why.



maybe pasal....




ungu



Aku dalam satu dunia pelik. Dunia warna ungu. Aku pakai satu topeng putih. Sambil aku bejalan-jalan.. aku tesadung.. aku tejatuh. Ada satu tangan menyambutku dengan genggaman yang kuat. And slowly, i open ma mask.. to see, siapakah gerangan yang menolong aku tadi? 



Dia kucing aku, miming. Bila aku sedar, hidung dia suda dekat tangan aku. Within two second, nggaaapp! Habishh jilake. Hahahahaahahaha. 


I was dreaming. Eh pelik sungguh. Dunia? Ungu? Foget it. Bangun dan terus capai henfon lusuh aku, experia C. Gadget yang setia teman aku sejak July2014 lalu. Aku bersyukur sebab 'dia' nda pernah bagi aku susah. Huhu. 



Buka lock screen. Tarikh betdey aku. Pegi satu app, (and ofkos app untuk menulis entri). Then, write. 


Harini khamis, esok jumaat, then saturday and goes to sunday hooray! Ahad nanti aku akan luang masa dengan gang aku yang fulamak lama nda jumpa. Ahahaha. Spend time wif them and semestinyo it will be 'da most happy gilagila time wekeke'


Esoknya, monday, hari off aku. About plan, aku pegi service junjun. Pegi maintainance. Sebulan sekali aku buat macam tu. So tht dia nda sakit. :)


Buang selimut ko, post, leave ur henfon melekat dengan powerbank yang macik ko baru tebus(ohh thanks macik!), capai iron, iron ur baju, becos now jam sudah tunjuk minit yang ke 'lima puloh satu' okay. Ure totally late gila lahabau. Hahahahaahaa okay i chaw. Bye guys! 

Wednesday, January 6, 2016

one



Assalamualaikum to all ma lahvly readers! Dilwale le jayengge dil hai tumharaaa.. fulamak. Hahahaha.


This is da first note fo da first month of this year. Ohh tapayah story pasal azam kambing apa segala tu haa nda penting nda penting. Yang penting? Iman kuat. Ingat Tuhan. Sayang family. Sayang sahabat. And da most, sayang diri. Hihu.



Soon, sahabat aku, wan poyo balik sini haa(katanye) haha. Yesterday he called me, said tht entah mimpi apa aku kurang paham tapi aku eyakan saja hahahaha. Happy sebab dia masih ada masa kol aku. Aku tau dia bizi..(sangattt hahahaahaha)


Cant wait! 



Do u have ole-ole fo me? Wahaha. Cih tamalu. --' 


Asal ko selamat sampai suda cukup haa. Cukup. Asal ko balik sini selamat, sampai rumah ko selamat, and, dapat belanja aku kfc la cukup. Ahahaahaha. Hey dont laugh! Not funny. Haha



January.. hm. Rasanya nda banyak yang akan jadi, cuma, february nanti..ohmai amatlah sibuk dengan cny yg akan datang soon. Ni pon rasa macam di ambang-ambang suda ni. 


So guys, sudah expired bah kan kalau aku mok cakap happy new year to all of you..ahh aku mok cakap jugak! Happy neww yeaarr guyss! Semoga tahun ini lebih berkat dari tahun sebelumnya. 


I stop here. Dedaa~