Thursday, December 17, 2015

bfffffff



'absolutely,dan aku sdh tgk blog mu psal aku,kbaii '


Rasanya, aku macam nda pernah share url aku. Confirm. Nda pernah share url. So how? Macam mana la budak taik mata kecik tu bole tau blog aku. Dan yang lagi teruk, dia suda skodeng habis lagi. Hadui. Mampus aku. Hahahaha. 



Rasa malu pon ada. Sumpah malu beb. Malu gilaaaaa. Argh. Okay, to the point, itu cerita lamaaa betul. Masa aku masih mamai. Masa otak masih nda betul bilang orang. Haha. Okay aku cuba sedaya upaya kawal kunu. Wekekeke


Itu dulu. 


Skrg? 


Itu dulu. 


Timing memang selalu nda kena tepat pada masa guys. Kadangkadang lambat, kadang cepat. Kadang kita nda sedar, dan bila suda celik minda celik mata yang besar itew, baru sedar, dan itupun sudah terlambat mak aih. Haha



Hei. Ko bila balek sini? Rasanya aku mo kuis kuis kepala ko. Hahaha. Btw, i missu. Riwi missu. 



Cubalah kau terbaca blog aku awal sikit. Wakakakakakakaka point? Haila. Mabok kau ni menit. Sumpah budu. Hahaha. 



Ko jangan bagi orang tau. Kira ko untung la, suda 'terjumpa' blog aku ni haa. Semua rahsia sapu rata ada sini haa. Haha. Kira nasib baik la jugak aku tulis entri yang bebaik pasal ko kan kan? Haha. Thanks fo evitin once again. 


Tu ja. Ko balek nanti, kita pegi lumba haram d highway okay? Jaga diri di tempat orang. 



Bye guys!


terjun



Like before. Smile. 

Sunday, December 13, 2015

hero



Ahad yg meriah. Sunday yang gemburi. Yihaa. 



Today will be de happy day fo me, sebab? Esok wa cuti. Monday, hari off aku. Tomorrow, hm rasanya di rumah saja manjakan junjun. Dia suda olmos dua minggu nda mandi. Hahah. 


Gambaa memang saja bagi sensored sikit. Nda mo la dedahkan muka gajah aku tu yang jelek mo mampus tu. Hahaha. 



Keja lulu guys! Bye!

flower



Emosi wanita memang susah ditafsir.  3:40pm gembira, ketawa terbahak macam dunia dia yang punya, 3:50 sedih, 4:10 nangis. 5:30 happy dan pegi makan, lauk menambah sampai tiga piring sekali. Hahhhahahaha. Woman. Diorang pon nda paham perangai diorang sendiri.



Aku pon sama. Aku wanita. Kadang-kadang, mood tiba-tiba swing beputar tiga enam kosong sekaligus. Diri sendiri nda paham, nikan lagi orang lain yedak? Sian hero aku..hahaha.


Bila ada something yang memang nda kena, mulalah aku jawab sepatah. Tanya sepatah jawab sepatah. Tanya dua patah, tetap jawab sepatah. Hailaa. Untung gajah aku faham. Dia tau macam mana nak faced penyakit perempuan yang cenggini ni. Bila aku tanya,


'Sekarang pandai pujuk orang yaa..'

'Bukan sehari kita kenal, syg kalau merajuk kalah orang babau.'


Wakakakakaakakakakakaakaka. Sampai macam tu sekali dia cakap aku. --' 


Woman ni kan perlu perhatian sikit. Ntahla. Kalah baby. Ada 'timing' bah. Right gurls? Ada timing yang susah dicakap la pokoknya. Haha. I think, akulah budak pompuan yang sporting sangaits, yes memang, akulah.. hahaha amboi bukan main konpiden cik adek oi. 


Aku ok. Asal kau tau jaga hati kau. Kau tau jaga otak kau untuk ingat aku walau kau sibuk macam mana. Sebab, aku pon sama. Sibuk macam mana aku tetap ingat. Kadang, ego aku besar. Tapi, aku tetap sayang.. tetap.. cui. Hahahahaha


Terima kasih la gajah. Aku tau kau ni jenis orang yang kebal, nda kuat melatah ini itu, matured walau kadangkadang kau tiap masa bagi sakit hati aku ahahaha, sibuk tiap masa, tapi sebolehnya kau cuba. Dan, aku nampak usaha kau tu. Thanks anyway.


Bunga handkerchief yang kau bagi, masih aku simpan rapi. Masa tu aku pikir kau ni ganas, sikit pun nda da sweet sawit. Haha. Tapi bila kau bagi aku bunga tu, tapi memang dialog kau tu tetap samseng la, hahaha 'nah, om aku mo bagi kau bunga.'


Om. Waakakakakakakakakaka om kau panggil aku? --'


Dan bila aku buka laci wardrobe aku, terus nampak bunga kau tu, aku senyum. Haha kalau dia kemek kan, aku kasi bagus-bagus dulu baru aku letak balek. Hee. 



Alamak sudah la sudah la. Haha. Nanti aku buat speech bajuta patah kata naik kembang bulu readers aku baca. Wakaka. Thanks fo reading guys. Bubai!


Friday, December 11, 2015

tua



Bila sebuah lori besar berwarna biru limpas depan dia, sebetulnya dia tidak mahu merenung lagi. Tapi mata tesekat. Memerhati satu gelagat seorang lelaki yang amat dikenalinya. 


Dua saat merenung dengan warasnya. Lepastu tunduk, membetulkan fikiran. Pandang lagi, dan ya, itu memang dia. Itu memang dia. 



Is that u? Atau aku yang terbayang sahaja. Mungkin orang mirip denganmu. Mungkin. 


Mungkin juga itu memang kau. Eh tidak. Bukan kau suda tidak lagi kerja disana? Eh apa aku mengabut pula ni. --'


Habis ja tu,aku betulkan pandangan. Cakap dalam hati. 'Ala nit, tu bukan dia la. Sala nampak bah ko tu'. Ya. Aku salah nampak. Then aku senyum kembali. Sambung becerita dengan kawankawan aku. 




Macam mana kalau bukan? Macam mana kalau itu memang kau? Lambat laun akan tejumpa jugak. Lambat laun akan face to face jugak. Emosi, susah aku kawal emosi. Masih pahit aku rasa. Haha. Masih. 



Dunia kecik saja. Putar putar masih disitu juga. Lagilagi kita masih satu negeri. Daratan lagi. Memang akan tejumpa jugak soon. 


'Hai awak. Apa khabar? Sihat ka? Samala. Aku pun sihat. Hahaha' 


Dialog bodoh. Wakakkkkkkakkkkkkaakakaka



Jangan risau. I sudah lupa semuanya sudah. I sekarang sudah happy. I rasa you pon sama. Alhamdulillah. I happy kalau u happy. Welkam to Tawau once again stacy. Haha 

Bye guys!

Wednesday, December 9, 2015

filem




Memori. Dalam erti kata lain ia bermaksud, ingatan. Sama erti dengan kenangan. Terbahagi kepada dua, berkaitan dengan deria rasa, pahit dan manis. Dekat dengan hati. Semat dalam minda. Berpusing-pusing 360darjah. 



Bila lalu dekat tempat yang ada kenangan, mesti dalam otak, ada wayang kulit, dia hero, dan aku heroin. Lepas tu ada suara bergema, 'lain kali kita pegi sini lagi ya' hm. 


Rupanya, tiada 'lain kali'. 


Walaupun food, drinks, even filem, atau lagu, semua ada maksud masingmasing. Hey girl, faced up. Jangan toleh belakang lagi. ;)



And today, aku dikelilingi insan yang amat menyayangi aku, mempunyai hero yang amat menghargai, memiliki geng keras yang begitu sehidup semati. Syukran. 


Kalau ada paripari datang bertanya, 'cik adik, apa hajat cik adik?'


'Aku ingin kembali ke darjah satu kembali' .

Monday, December 7, 2015

hidung



Hai guys!

Rasa lama betul nda apdet entri di blog kan? Ada sesetengah bertanya,

'Hei ko sihat ka?' 'Apa cer? Lama blog kau tiada entri baru.'


Alhamdulillah sihat walafiat di samping keluarga tercinta. So ma readers? How are u guys? Okay, first aku mo share pasal rawatan resdung yang baru ja aku buat tadi petang. 


Aku ni sejak di sekolah lagi selalu hatcuu hatcuu hatcuu. Bersin kuat betul. Masa dulu,aku bukan kisah betul, habis dalam hati cakap, ceh ini mungkin pasal habuk ja bah ni. Sampailah aku tamat form five dan sampailah aku bekerja sekarang ni. 


Bersin aku tu dak hilang, cuma makin kerap, mata kalau pagi kerap berair, hidung berair tp bukan selsema. Haii kawan kawan aku cakap, nit bagus ko p check up, free ja tu. So aku pun pegi la check up. 


Free. Ndada bayaran pon. Lepas tu kakak tu explain, yang aku memang ada resdung 100percent. Dia tanya kalaukalau aku mo teruskan rawatan atau nda, eh gila nda buat rawatan?? --'


First tu, dia cucuk telinga aku. Lepas tu dia suruh aku sedut herba. Peh, lepas aku sedut tu guys, punya nda berenti aku hatcu hatcu tu. Geng keras aku ketawa, (ya aku tau aku bersin kuat betul. Hahhaha) then lepas tu kakak tu cucuk lagi hidung aku. Masa tuu... waaa nda be cakap fell dia. Haha. Meletup guys. 


Aku bersin tanpa berenti, lamalama lepastu keluar lendir, (kalau aku sukat, maybe ada dalam dua gelas begitu) pehh nda masuk la di kepala hotak aku ni haa kenapa boleh ada lendir yg begitu banyak. Lepas tu mengalir ja non stop. Perit rasa dia. 


Tp, lepas habis semua, aku rasa lega. Hidung aku kosong. Aku boleh benafas. Aku boleh menghidu. Kakak tu bagi aku pantang makan satu minggu. Seafood, telur, carbonate drinks, kafein, dan lada yang memang aku bulat mata time dia cakap aku kena pantang makan lada and itu untuk seminggu walaweh. Hahhaha


Feeling better. 


For tawaurians, aku buat treatment resdung tu dekat Sinar Permata Solution, ba zhong commercial centre sana. So ma advice, kepada readers wa, yang ada masalah yang sama, pegilah kamurang check up. Bukan jg dbayar nung. And ya, it is for our own health. ;)


Dekat mo sebulan juga aku nda tulis entri. Hailaaa.. okayla readers, thats all for tonight.


Bye.

Monday, November 9, 2015

past




'Biarlah rindu di kejauhan,
Menemani hati yang gelisah,
Semoga bertemu jua kebahagiaan.'


Bukan kerana kejam. Bukan kerana belum memaafkan. Bukan kerana menolak niat untuk berkawan. Bukan kerana benci. Bukan kerana dendam. Bukan. Bukan semua.


Benda ni sikit lagi jadi punca aku betekak dengan gajah. Tiada niat lain. Untung, gajah ni jenis orang yang nda tuduh melulu, walau dia jeles minta ampun jeles, ya aku tau sayang. Tapi sebolehnya, dia bertanya baikbaik, dengar jawapan aku baikbaik. Aku hargai sayang. 



Ya. Dulu aku sekat ko d fb. Itu sedikit sebanyak menolong hati aku untuk memadam semua pasal ko. Dari A sampai Z. Semua. Tiada tersisa. 


Lepas sudah beberapa lama, aku lepas sekat tu. Dengan niat, aku sudah memaafkan, aku suda melupakan. Tapi biarlah cukup sampai situ sahaja. Aku doakan ko bahagia. Selalu doa.



Kalau apa yg ko buat tu, utk berkawan kembali, aku nda tolak. Ko tau macam mana utk hubungi aku kan? Bukan melalui satu media saja. Bermacam cara. 


Demi jaga hati, aku sekat ko balik. Bukan kerana benci. Bukan kerana dendam, tapi aku perlu menjaga hati seorang yang sangat menyayangi aku, gajah. Aku tahu, lepas dia nampak, hatinya terguris walau dia cuba kaver dengan 'hahahaha' tapi aku tahu sayang, ko sedih. Im sorry. Kau tahu kan, hati aku cuma untuk kau saja. 



Terima kasih. Biarlah kisah kita terkubur begitu sahaja. Jangan lupa, jemput aku bila ko kawin nanti. Jangan lupa :')


Thats all guys. Bye.



P/s : gajah aku balik. Esok aku cerita. And dia bawakan aku tudung. Cantek. Ily sayang. :*

Thursday, November 5, 2015

bye



Selamat jalan awak. Selamat jalan kekasih. Jaga diri sebaik jaga hati.


Hai guys. Assalamualaikum to all of you. 



Thursday, harini hari last aku jumpa pak guard aku memandangkan esok dia pegi Kuala Lumpur, flight 10:30am. Hm. 



Nda tegambar kusut jiwa aku. Hahak. Menit, bedoa saja. Semuanya akan baikbaik saja. Hope so. :(


Tonight, will be the last time untuk aku nampak muka jelek dia, untuk aku sakithati dengan lawak bodoh dia, untuk aku tengok dia dari jarak dekat hm. Sebab, selepas ni, jarak akan berubah menjadi bejuta batu jauhnya. Bejuta batu..


Sayang, aku nda cakap mungkin depan ko, pasal ya, aku memang kaver macho, try senyum manis depan ko, walhal hati aku sakit, sebab tau, lambatlambat semua ni akan berubah menjadi perit nanti. Soon. 


Semua tempat kebiasaan yang selalu kita pigi, mungkin buat mata aku pedih nanti. :'(


Selalunya, kita memang tidak boleh letak hundred percent pengharapan guys. Sebab memang, efek bila jatuh someday akan bekecai teruk la result dia. Dan aku ndamo ini jadi yang kedua kali. Cukup sekali aku rasa. Nda perlu repeatation. No.



Beberapa minit yang last tonight, aku harap kau sado sikit menit. Yap, ko boleh nangis, tapi makesure jangan depan muka dia. Balek rumah ko kasi puas la ah mandak. Ahahaha. Infrontofhim, show yang ko senyum, ko ketawa, ko benarkan dia pigi sana dengan hati yang nda gundah bilang orang. Ko disini? Mesti kebal sekebal mungkin. 


Walau aku tahu, memang nda akan boleh. Haha. 


Bye sayang. Selamat jalan gajahku. Sampai jumpa lagi. Iloveyousomuch. T-T



Thats all. 


Sunday, October 25, 2015

weekend



'Ure the cure ure the pain ure the only thing i wanna touch.'



Assalamualaikum. Hai guys! Happy weekend! 





Today is the last Sunday for this Oct. Minggu depan suda masuk Nov suda. Cepatnya masa berlalu kan readers? Tutup buka mata tadaaa and we are here, di hujung hujung suda. Hehe. 


Harini macam biasa. Bangun pegi keja (ya ahad pun keja maaa). Aku tak bawa junjun. Hero aku hantaaa aku pegi keja. Ikut hati, aku nda mo la harap dia sangat (pasal dia lambat bangunn baa adui) hahahaha. Mau nda mau, ikut jugak. Sebab, aku risau, kalaukalau dia berubah jadi hijauu nanti. Bahahahaha. 



Takda apa plan harini. Cuma mungkin a little bit buzy, yes, harini weekend guys, ahad..--' 


Stop at 4pm. Then baru spent ma time dengan gajah aku. Hooray. Harini aku tapau duabelas puluh ratus bucket aiskrim. Hahaha eeh, dia suruh okay, bukan aku yg kejam. Hahaha. 


Okayla. Thats all fo today readers. Esok aku ada samting mo share. Ekeke. Apatu apatu? Tungguuuu.. 


Bye guys! 

Thursday, October 22, 2015

cheerleader




Oh men. Omos fogot. Haha. 


Hai guys! Assalamualaikum to all of you. Sedikit risau sejak kebelakangan ni sebab ma town, Tawau dilanda jerebu dan kadar IPU mencecah angka yang merisaukan semua pihak. Hopefully this will be end soon. Budak sekolah pun cuti semua ni.. alahai..



Right now, im sitting on ma bench chair, eh salah maksud aku swing chair kaler hijau, sambil goyang kaki, and play lagu pentatonix yang acap kirimkan aku. 



'She is always in my corner
Right there when I want her
All these other girls are tempting but
I'm empty when you're gone
And they say
Do you need me?
Do you think I'm pretty?
Do I make you feel like cheating?
I'm like no, not really 'cause'


Aku amat merindui sahabat aku tu, acap poyo a.k.a pacik wan. Hey wasap yo? Are u fine there? Haha. Ko jaga diri ko bebaik andd,, plis jangan menggendut okay? Hahahahha



This weekend, aku mok belajar drive. Harap gajah aku nda bizi la kan kan. Sebenarnya, aku memang dari dulu mok belajar drive ni. Yala, walaupun kan bilang orang kereta tu takda, tapi tu kan satu knowledge jugak. Manala tau, gajah aku tetiba sakit perut ka, mo tekencing ka apa ka, so siapa ganti dia drive? I mean, when i sit next to him, absolutely beside him..hm memang aku la kenak ba kan? Hahaha 


Excited! Mungkin si putih sado hangkang nanti oleh ku. Wakakaaaaka. For ma readers, yang nda tau 'hangkang' tu apa, em hangkang tu means, rosak, terbengkalai, jahanam belacan, sayur, eh nda ba nda baa. Hahahaha. Rosak sebenarnya maksud dia. Hee.


So enough for this morning. Hm. Tekak macam kering kontang. So aku mok pegi petron sebelah jalan ni and buy air bunga kotak besar ngiahahaha (ketawa seram) hahahaha.





Bye guys! Much lahv!



Wednesday, October 21, 2015

sky



Assalamualaikum and genite to all of ma readers. 


Hai guys! 


Bahagia. Satu perkataan yang boleh lambang perasaan aku sekarang ni. Happy. Suka. Senang. Lenang. Bergemburi dan sukaria. Hahaha amboii. Cik adik kita satu ni haa, bukan main bebunga bunga lagi mukaddimah huii. Ahaha


Today is the forth month. Bulan keempat bersama dengan gajah aku yang super duper sweet. Super duper mintak puji. Hm what else? Begaya. Kala ali baba. Hahaha. Lawak. Cool. Kuat jeles. Kuat saiko aku. Hahahaha. 



Terima kasih. Sebelas perkataan, lima suku kata, satu ayat. Tu ja boleh aku cakap now. Im happy wif u sayang.. thanks. :')



Minda aku tekunsi now. I cant berkatakata dengan gahnya. Haha. 

Esok aku apdet lagi. Ma promis. Hehe



Bai guys! Xoxo

Thursday, October 15, 2015

laugh



Hai guys!


A very blissful moning today. Cuaca baik. Terang. Damai. And, harini aku sampai awal. So, pala hotak aku pun cakap, eh menik ko buat satu entri. --'


Yesterday aku tak bawa moto aku, Junjun. Sebabkan kemarin awal Muharram (public holiday) eh eh bukan cuti, cuma kedai ada tutup awal sikit. Setengah petang. Haha. And ya, gajah aku ambek dan hantaa aku pegi keja. 


Dia ni kan guys, memang jenis yang tak boleh bangon awal (sebab malam ntah jam brapa baru dia mok tidur), so aku pun tanak susahkan dia, and i was prefer naik bas daripada dia ambek aku awal pagi. Haha. Tapi, steel steel kepala aku, steel lagi kepala dia. Hahahaha. Okay. He is ma boss. --'


Lepastu, balek ja dari kerja, semestinya penat la kan guys, i swear banyak betul ba customer. Haih nung. Patah pinggang. Hahahaha. But, when he comes, pick me up, bawa aku jalan, spend time together, aku rasa happy. Amboi. 


Bukan selalu dapat jumpa. Masa memang satu masalah besar to both of us. Bawa aku makan sana Kampung Jawa. Arrive, have a seat, order, dan talk about us. Banyakk benda aku share, banyak benda dia share. Hm. Terimakasih sayangg. 


'Acai suruh carikan cewe macam syg. Dia cakap, toy boleh tahan ko punya cewe. Kebal oh. Carikan juga ba aku.'


Dan aku ketawa mengilai. Terbahak-bahak. Hahahaha. Kebal? Mak aih gila ka kebal? Aku kalo kena parang ni kompom bedarah, kena shoot dekat kepala kompom mati. Haha. Im just no ordinary. And when i ask him,


Dia jawab,


'Syg lain. Tak sama. Perempuan-perempuan lain diluar sana hampir sama. Syg lain. Tak sama. '


Aku diam. Sambil membiutkan mulut aku. Lepastu, dia angkat tangan (mo tampiling latu wakakaakakaakakak) 


Dia buka telefon depan aku. Tunjuk satusatu foto wanita yang katanya rapat. Yang katanya sebelum ini rajin chat. Hm. Hati aku tertusuk sikit. Haha. 


Sampai dia tunjuk satu wechat profile picture, and when he say, itu ex dia, suda pon mo kawin november nanti, aku keraskan kepala tanak tengok. Dia tarik tangan aku, takpa katanya. Tengok saja. Rasa sayang takda suda katanya. Hm aku pun tengok. Cantik..


From a to z, i heard all of his stories befo. 


Finish. Masuk kereta. Duduk diam. Lepastu aku cakap satu, ak translate, sebab dia memang buta english, hahahahaha


'do u want to leave me oneday?'


'Nda. Nda mungkin. '




Okayla. Have a nice day guys! Love ya!


'I am determined to be cheerful and happy in whatever situation I may find myself. For I have learned that the greater part of our misery or unhappiness is determined not I am determined to be cheerful and happy in whatever situation I may find myself. For I have learned that the greater part of our misery or unhappiness is determined not by our circumstance but by our disposition.by our circumstance but by our disposition.'

Thursday, October 8, 2015

masa



Hai guys!


Good morning to all of you. Hm. Rasa mo tulis entri pagi pagi ni. 


I was totally sad. Sedih? Kenapa sedih nung? Dunia ini sangat indah, and why must u jadi sedih nung? Haha. Akceli aku sedih sebab, ya, aku admit, (walaupun aku tak pernah mengaku or blablabla on media sosial) aku rindu gajah aku. T-T


Thats all. 



I missu otek. Riwi missu. 



'Ku yakinkan diri demi rinduku. Penawar hanya, dari wajah kekasih.'


Girls, ya, kita admit yang kita ni kan bagi masa our man utk hangout dengan kengkawan dia, bagi masa our man dengan dia punya job. Walaupun kita kan bukan nya mo banyak ka apa ka, cuma at least give some time fo wanitawanita ini. 



Oh ya, pageviews aku menggila kemarin. Haii.. sampai macam tu sekali para readers ni haaa. Xoxo.



Bila aku rasa macam sebijik perasaan orang yang jatoh longkang, mulalah aku block gajah aku dmanamana media. Hide moment. Using black cover, using black picture like orang mati. Hm --' once aku suda buat semua tu, mulalah kau sedar aku ni rupanya penting fo u. 


Mulalah kau usaha cari aku. Dear elephant, bila aku ada, right beside u, kau bukan peduli aku. Sampai aku senyap, baru kau tecari cari tekial kial macam kucing cari ikan. Masa tu, baru aku tahu oh rupanya aku penting. 


Tahu kenapa? Sebab aku penat. Penat ajar hati aku untuk sabar lepastu try jaga hati orang walhal hati aku sendiri takda bentuk. Penat bejauh. Penat menjaga a piece of hat di kejauhan. Walaupon ya, ko memang ada, memang dekat, tapi soon? Bebatu gila ko jauh. 


Harihari aku stress pikir. 



Biarlah aku diam barang dua tiga hari. Maafkan aku kalau apa yang aku buat ni salah atau secara tak sengaja break ur hat oredi. Tapi, hati aku pon sama. At least, untuk bagi ko faham. :')


Okayla. Bai guys!

Friday, October 2, 2015

bocel



'Jujur saja ku tak mampu
Hilangkan wajahmu di hatiku
Meski malam mengganggu
Hilangkan senyummu di mataku.'


'That was one of the saddest things about people is their most important thoughts and feelings often went unspoken and barely
understood.'


Hai guys. Mata tak boleh lelap la. Terang benderang semacam ja, seterang lampu neon di ibu kota, sebulat duit syiling lima puloh sen. Amboi. Besar betul. Haha



Are u thinking samting yang buat kepala hotak hengko yakni saraf bersambung sambung dengan kusutnya lepastu susah lelap? Do u? 


Yes. Banyak benda aku fikir. Kalau aku simpulkan, em satu kesimpulan, rasanya nda dapat. Okay fine. Im just telling u what it is, yang mengambil alih all of ma attention tonight. Ngeh.


Before that, sekalung tahniah aku ucap kepada ex-classmate aku Cik Arliyanah Amran, yang akan bertukar title kepada 'puan' esok. Hm. Jeles. Haha. Im just kidding guys. 


Di usia seawal 20 ni, sudah pun memasuki alam rumah tangga, fuhh sememangnya superb wa cakak lu. Iman kena kuat,mental kena kuat, sabar setebal 500inci tembok batu,hm what else? Oh, tolak ansur, saling percaya one another. Hm. Kalau boleh, khawin sekali, nikah sekali. Ee macam aku yang mo kawin ba ee. Hahahaha. *miang


Back to story, beberapa minggu lalu, aku ada share in ma entry, yang bahwasanya Attoy (ma jantong dup dup dukstak haha) akan jalan. Pegi sana K.L. And not for five months like i said, tapi selama LAPAN bulan guys. Eh. Tak. Lapan bulan tu tak la lama mana. Tapi cukup buat hati aku benanah. Hahahahaha.


And on this Oct, bila bila masa sahaja dia akan jalan. Dan kejamnya, dia tanak bagitahu aku sampailah katanya esok dia jalan. So means, harini dia akan bagitau. Why not u tell me earlier? A week before? No, he says.


Dia cakap dia buat macam tu supaya aku tak sempat marah. Eh eh? Aku kuat marah eh? --'


Eight months...eights.. lucky number for chinese. Tapi haram jadah untuk aku haa. Haha 

'Aku nda kan biar ko sunyi. Setiap hari.'


Bye guys! 

Wednesday, September 23, 2015

sepuluh





'Ada orang mo pi Paris laaa..'


Excuse me cek habang oi. Paris in Sabah okay. Not in France talugung. Hahahaha



On ma way to Kinabatangan, aku menyempatkan masa aku untuk tulis satu lagi entri. Oh ya, guys, Selamat Hari Raya Haji. ;)



Tonight, i will leaving Tawau. TM202, TungMa Express, bas ekspres feberot aku. Malam ni, aku tinggalkan macik aku lagi. I love u ma number one woman. ;')


Kepala pening, loya loya, sebab bas ni kemain gila ko laju, hahaha. Takpa. Untuk satu lagi coretan abadi, aku gagahkan hotak aku juga. Jyeah


Seat number 23. Tidak di depan, bukan juga di belakang. Tengah-tengah. And, officially thanks to kawankawan aku, emong and the outsider wakakakkaa sebab hantar aku tadi. Oh, sorry bout your duit yg hilang. Bukan sedikit tu tuhan ya ampun, SERATUS tuuuu.. --' kepada si pencuri, rahmat bersamamu. 


And to ma lahv; terima kaseh sebab sanggup bangun awal, sengkang mata untuk hantar aku pegi keja tadi pagi. I riwi appreciate it sayang. Di tengah kesibukan ko yg menggunung, aku tahu, ko sentiasa curi peluang walaupun seciput kuman, to give ur fully attention to me. Aku nampak usaha tu. Thanks.


Right now, dia dekat Semporna. Masih kerja. Take care gajahku. Jaga Tawau baikbaik semasa ketiadaanku. Hahaha. 143.


" babay kuasa ku..ati2 d jln..jaga hati jaga mata..lup u kau slgi ak mmpu.."


Sedih gaban aku baca moment ko gajah. Wakaka. Jaga hati jaga mata, pikir aku semberono ka? Hahahahahaa. 


Okayla. Thats all readers. Once again, happy eid aidiladha to all of u. Xoxo.


Assalamualaikum.

Monday, September 21, 2015

duabelas





'True love is usually the most inconvenient kind.'



Sejak dua menjak ni, kebelakangan ni, entri aku penuh dengan ayat-ayat yang mak aih puitis, bunga raya, bunga kertas, rose, lily, dan sekarang mungkin pokok kaktus. Hahaha. Tak. Tu sebagai andaian saja macik jemah oi. 



Monday. Harini aku off. Duduk di rumah saja, tiada apa-apa aktiviti memandangkan junjun, skuter aku kena pinjam. 


Khamis nanti, umat Islam akan sambut Eid AidilAdha. Barubaru ni, dunia dikejutkan dengan tragedi yang melanda kota Mekah. Allah S.W.T mempunyai perancangan dan ganjaran bagi semua umat Islam yang ditimpa bencana disana. Banyakkan bersabar. InsyaAllah. 



Kali ni, aku pegi rumah mak aku. Kinabatangan. For those who doesnt know, Kinabatangan tu almost area Sandakan. Perjalanan dari Tawau memakan masa em.. lebih kurang tiga jam macam tu. Boleh tahan jugak la.huhu


Aku gerak malam. Menaiki bas. Alone guys. Aku sendiri ja. Haha. Woah rindu betul ana dengan ana punya umi disana. Imisssuu big much mmy. 


26hb kembali bekerja. 


Hey readers, im gonna ask u, what shud u do, when u want to tell the truth but its gonna break others feeling? Are u choose to be quiet dan letak zip 7inci infront of ur mouth? Atau, biarkan masa berlalu..dan berlalu.. sampai pihak yang satu lagi akan tahu dengan sendirinya. Walawe. Aku cakap apa ni. --' Hahaha. 


Aku konfius akceli. Haiya, later i story to u guys la. Not sekarang. Kekeke



Okayla. Kepada yang sedang bekerja, happy working day! Kepada yang bercuti sebijik macam aku ni haaa,.. jom tidorrr! HAHAHAHA


Bai readers! 

Sunday, September 20, 2015

3rd



Duapuluh yang ketiga. Bersamaan 90hari. 


Apatu? Nombor berganda? Sifir? Haha. Okay, tu tempoh masa, sejak aku kenal 'Gajah'. Gajah tu, attoy. Sahabat baik, merangkap pangeran biawak jantong puaka aku. Hahahahahahhha 


Okay for this third months, ive to admit, he just a very caring nice guy, and sometimes, boleh jadi seseorang yang amat teramat menyakitkan hati wif all the lawak bodo tahap naga yang akan mengeluarkan api. Kakakaka. 


Kadangkadang, dia jadi bestfrend to me,kadangkadang dia jadi number one haters yang perli aku apa saja yang aku buat, kadangkadang jadi uncle, yang kerap kali bagi nasihat itu ini, kadangkadang dia jadi sapoter right behind me, dan dengar segala apa yang aku bebel, walaupun siang malam pagi atau tengahari sekalipon. Hm. And yes, kadangkadang, dia jadi someone yang sangat lovely, uwekk mo muntah aku memuji. Haahaa. Tapi, thats the fact. 


Do i love him? Tak. Itu jawapan untuk tigabulan yang lalu. Today? Do i love him? Yes. I do love him. So much. 



Dia tak hensem. Seperti aaron? Izzue? Neeee jauh sama sekali. Haha. Dia chubby. Like a doraemon fo me, and can be ma bodyguard as well. Haha. Matured. Tapi kadangkadang ja..haha. setiap masa, kalau boleh satu area dengar kami ketawa berdua, lepas tu diam. Lepastu ketawa lagi. Bahaha. 


Semacam kawasan tu kami punya. Alamak. 



Kalau mo cakap pasal feeling, sampai sekarang, masih belum terkubur rapi, masih belum terkunci rapat. Hm. Tapi, alhamdulillah, aku anggap ni semua seolaholah nda pernah jadi langsung. Anggap yang aku nda pernah kenal, atau bla bla bla. Hm. Jikalau masa boleh diputar. Reverse. --'


Jika takdir, satu hari nanti, aku jumpa 'dia' lagi, aku akan senyum semanis yang boleh. Tegur dan bertanya kabar. Dan tidak lebih dari itu. 


Okay. Thats all for this subuh. Mata memang susah mo lelap jam jam begini. Maybe i shud become sekuriti. Wakaakaka. Dengan mata berair, hidung beringus, hm. Ya. Aku resdung. --'


Bai guys!




' We have to allow ourselves to be loved by the people who really love us, the people who really matter. Too much of the time, we are blinded by our own pursuits of people to love us, people that don't even matter, while all that time we waste and the people who do love us have to stand on the sidewalk and watch us beg in the streets! It's time to put an end to this. It's time for us to let ourselves be loved.'

Saturday, September 19, 2015

empatbelas



Angin tak perlu. Mood tak perlu. Apa pon tak perlu. Bila rasa aku mo tulis entri, aku akan tulis. Tak kira dimana jua, bila sahaja. Aisemen. Semacam iklan DiGi. Hahah bersamamu. 


Rasa simpati, sebab kawan aku, Yak, dia sekali lagi berhenti kerja. Nda tahan suda katanya. Berhentilah sahabat,bekerja disana hanya seakan meragut kewarasan akal dan fikiranmu. Sabarlah sahabat. Rezeki ada dimanamana. Itu sudah pasti. Berlatarkan usaha, konfem. :')


Aku tengah usaha bagi masuk dia di tempat kerja aku. Cuma, masalah, masa. Belum lagi menerima khidmat salesperson. Yala, sunyi. Sekarang sangat sunyi. Semua kedai pon, kalau boleh mengeluarkan bunyi 'krik krik' sebab terlampau sunyi tu naaa. Ya ampun. Hahahaha


Takpala. Semua tu ada seimbangnya. 



Minggu depan hariraya haji. Minggu depan aku tinggalkan Tawau tersintah ini. Hanya untuk barang sehari dua hari saja. Gila ko mo pegi lamalama?? Haa.... Jangan bak pakistan balek suda! Hahhahhhahahahahaa 


Kemarin aku ada share sebijik screenshot di wechat, tapi aku terlupa, alamak, ada teselit url blog aku, aduuu menit aduuu, why so stupid aaaa?? --' so aku pon cepatcepat la padam. Haha. Harap tiada yang dapat 'pick'. Sigh.


 And at this subuh, 1am, aku tebangun like usual nights. Lepastu aktiviti aku jangan cakap la readers kan, hahahaha aku mesti blogwalking punya la wa cakak lu. Jalan sana sini, eh akceli nda jalan pon, mata ja bah yang jalan..haha last last...


Aku nampak overview blog aku yesterday, 26. Ui? Orang baru ni baca...dalam hati aku la. Haha. Dan mintakmintak jangan la si mr.w tu wakakakakaka, bukan apa, aku malas bah tukar url. Huih gila ko? Mo tukar url? After 4years url ni betaik belalat bebauk and still jugak ko guna, lastlast ko mo tukar?? Uihh..gila. 


Menit..menit. hadeh. Please, next time jangan buat stupid things ba aina. 


Okayla guys. Tu saja untuk hari ni. And today is Saturday. Big day for me la. Walawe. Hahaha


Bai! Assalamualaikum. 




Wednesday, September 16, 2015

tujuhbelas



Ko perlu berapa lama?'

'Sebulan dua bulan masih deep. And now, the forth months, aku boleh benafas. Tapi kadang-kadang, rindu dalam limaminit datang.'


Sahabat aku, liok bertanya. Kerana kisahnya juga berakhir sama. Kandas tembok derita. Hahahaha em. 


Tigapuluh berganda empat, bersamaan 120hari. Still masih ada bayang. Still masih ada gelak ketawa, suara garau, bayangan muka yang kadangkadang bikin jiwa sesak. Haha. Bukan kerana masih ada seciput sintah, tetapi kerana ro alif nun dal wau saja. 



Kemarin? Aku luangkan masa aku dgn satusatunya sahabat handai yang sudah aku anggap seperti saudara. Tetapi mungkin manjanya masyaAllah gila. Haha. Lia Fahriana Makmur diberi nama. 



Sebab aku bizi, sampaikan masa untuk menulis entri terbatas, walaupon cerita setiap masa ingin aku abadikan di blog tercinta ini. Okay readers, mohon muntah beramai-ramai. Hahahahahaha


Bukan apa, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Malaysia to all of ma readers. Di tengah kegawatan ekonomi dan politik yang melanda negara kita Malaysia, harap ianya dapat dipulihkan seperti sediakala. 


Harini aku formal. Duii.. hahahahaha


Okay bye readers. Selamat ber'publicholiday! 

Tuesday, September 15, 2015

lapanbelas






I found myself dreaming
In silver and gold
Like a scene from a movie
That every broken heart knows we were walking on
moonlight

And you pulled me close
Split second and you disappeared and then I was all
alone

I woke up in tears
With you by my side
A breath of relief
And I realized
No, we're not promised tomorrow

So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing

I won't take you for granted 'cause we'll never know
when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

In the blink of an eye
Just a whisper of smoke
You could lose everything
The truth is you never know

So I'll kiss you longer baby
Any chance that I get
I'll make the most of the minutes and love with no regrets

Let's take our time
To say what we want
Use what we got
Before it's all gone
'Cause no, we're not promised tomorrow.

Saturday, September 5, 2015

duapuluhlapan




Hai guys. 

3hari yang lalu, kawan aku Yak, nda kerja. So ada jugak bah rasa pelik. Haha. Kekadang ada orang di belakang aku. Tapi sejak dia takda, aku rasa macam kurang samting, (walaupun dia berat gilaa. Hahahahha) But today, she starts working again. Hooray.

Last night, aku keluwaa makan dgn gajah aku. Aku park moto aku di kedai, lepastu dia datang ambek. Terus direct ke highway. Mo makan sana katanya. 

Lepas ja turn roundabout, (dia mo berenti suda park kereta) terus aku cakap aku tanak makan sana. Dia tanya di mana, aku cakap di takada. 

- Laaa. Kenapa nda cakap awalawal td?
- Orang sengaja bah. Orang sengaja. Biar lama bah (suara ada macam meninggi suda) 
- Yala yala yala. (Muka raja yang ikut sak arahan queen ny.) 

Ala tomey tomey. Hhhhhahahahahaha

Aku sengaja tau beb. So we have time to talk walaupun tak sepanjang mana masa tu. Aku hargai dear Gajahku. Wakkkkakak

Makan bakso tenis di gerai febret aku, 'bakso Mas Joko'. Aku ni, salah satu peminat bakso. Ngebbs. Haha.

Dlm perjalanan hantaa aku balek kedai, kembali bedebat. Dan tajuk syarahan kami semalam, 

'Ko pegi kl, aku disini ko disana, ko jangan pikir itu senang beb, lima tahun.'

Wakakakakkkkkakkaka

Aku ni jenis bukan yang mau aku jaa yang diikut cakap, aku ja yang didengar cakap, bukan, bukan. Aku nda begitu. Lepas aku membebel satu perenggan. Aku akan bagi dia becakap. 

Dia dengar saja. Bila dia becakap, aku tengok mata dia bekaca. Dalam hati aku cakap, 

'Alamak.. takan nangis budak ni.. adoiyoi'

He is a man. Yang susah mengalirkan air mata. Tapi sambil balas cakap aku semalam, suara dia ada sikit beketar. Sambil cakap,

'Syg, disana stail orang kerja, kerjaaa sak. Takda masa mo ini itu. Aku ndakan biarkan syg sunyi. Setiap hari aku kontek syg, kalau perlu setiap masa aku kol.'

Sambil tunjuk jantung dia, aku cakap, 

'Aku nda sunyi. Di sekeliling aku nda sunyi beb. Tapi sini. Disini sunyi. Haha. Lima tahun? Ko rasa disitu tak sunyi? Ko paham?'

Dan, krik krik..

Okay bye guys! 




"I imagine a line, a white line, painted on the sand and on the ocean, from me to you."