Thursday, April 30, 2015

R i n d u

29thAPRIL,19:25

'iya no lansanonku id timpu2 do rumikot' : 10Jan,22:16

'Kaulah harapan sy d masa2 yang mendatang'

Every single word, yang bagi makna bagi aku, aku susah lupa. Everything. :')

Rindu. Ia mengajar manusia erti sabar sebenarnya. Its been four days without you sayang. I missyou.

Sekiranya dalam masa empat hari tu, hati u sedikit sebanyak, perlahan-lahan lupakan sy, sy terima. Hakhak. Sekiranya dalam masa tu, muncul someone for u, i will smile.

How are u sayang? Kerja baikbaik, and the most, berhatihati selalu.


30thAPRIL,22:26

Dapat onlain. So wasap first. Sematamata ingin say hi kepada jantung hati wa. Are he's okay?

Seperti yg dijangka, he is not okay.

Macam mana la nanti kalau kalau aku sudah nda da.. kesihatan dia, dia nda jaga sepenuhnya. And i was sad, when he needs me, and i was not beside him. Uhh..  very bad. Menik so bad bad.. -.-

Bila saja dia perlu someone, to hear everything yang dia wan tu share, and there is nobodi.. hakhak.

Sebolehnya, aku ingin berada dekat dengan dia. Berkongsi apa juga yang dia hadapi. Berkongsi gembiranya, sedihnya, masa dia ketawa, masa dia sedih, pegal
.. em. Everything.

U know that u always here in ma mind, kan syg? Lahv you.  Hahhak

So, to readers. Happy workers day. 1st may. Selamat hari pekerja youuolsss. Hahaaahaha.

Hari yg indah kepada semua pekerja di seluruh dunia. Yippi!

So. Bai readers!

Xoxo

Saturday, April 25, 2015

Duapuluhlima yang keduapuluh


Gud evening, sweet evening in this sabtuday. Aku masih belum kerja guys. Mungkin, monday soon.

Oh ya, mummy datang beb. Baru ja sampai. Happy. Yeay!

Tapi esok dorang balik suda. Tapala, ada masa jugak walaupun sekejap saja.

^^

Alhamdulillah. 

Harini 25yangke20. Hakhak. Dan seperti biasanya, he's forgot. Hahahaha dia lupa lagi la menik woi. Hahaha

Fact. Girls? Lelaki ni memang takkan ingat pun tarikh tarikh penting dalam hidup dia. Dia hanya akan ingat peristiwa, and not the date.

Ma syg sibuk. Dan macam biasalah, oleh kerana sibuk dan kestressannya kepun hadui, hhahhahahaha dia lupa. Alaa, itu tarikh je pun.

So, for this short entries, happy monthsarry syg! Lahv u much! Xoxo

 it was ur birthday. and my birthday, its ours. 

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you.



Bai readers!


Wednesday, April 22, 2015

Pesanan ibunda buat anak tersayang


Hai readers!

Rajin kan aku apdet blog? Ya la, di tempat orang ni boleh tahan la jugak bosan dia. Bosan dan tersangatlah bosan. So dimanfaatkan untuk menulis la. Bila bosan macam ni, kepala hotak aku,dia punya sel sel otak behubung beb. Hahhahahha so banyak cakap la katakan. -.-

Semalam aku nonton cerita xmen. Woah. Rasa macam aku pulak yang ada di dalam tu belakon, hahahahhaha. Kalaulah aku, aku rasa aku patut jadi, diamond woman, kalau nda pun jadi Raven. Haha

Semalam bila aku bepeluang beceritacerita kosong dengan mak aku, dia banyak bagi aku nasihat. Hati seorang mak. Manamana mak pun mesti sangat menyayangi anaknya.

Mummy says,

'jangan sekali jalan di jalan yang bengkok nak. Ingat pesan mummy. Sentiasa jaga maruah diri, jangan tinggal solat.'

And she kiss ma forehead.

Ibu. Mak. Aku panggil mak aku mummy. Tapi beza dengan siblings aku yg lain. Diorang panggil mak aku 'ibu'. Aku pun nda tau kenapa aku ja panggil dia beza. Dari aku kecik lagi.

Ketahuilah bahawasanya anakmu ini seorang yang sangat menghargai sesuatu. Penuh dengan motivasi. Tau pasal agama. Sayang agama dia. Dan selalu berfikiran ke depan. Hakhak. Yang buruknya, anakmu ini terkadang kuat emosi, marah, dan baran tibatiba. Tapi, tidak lama. Rasarasanya keturunan mangkali yaa, hahahaha sebab bapak aku pun pemarah orangnya. Kata orang, marah tu tandanya sayangg. ;)

Bulan ni aku miskin, sebab cuti aku banyakk beb. Hahahahaha mana mau beli susu anak, pampers, barang dapur, haih haihh. Tension beb. Hahhahahahhahaha

Bila masa aku ada anak pun aku nda tau. Hahhahahaha kittens mangkali. Hahahahahahahahhaha


Gebai!


#repost 19thApril 14:56


Saturday, April 18, 2015

3rd days.

Assalamualaikum and happy weekend to reader2 comeycomey loteh sana tu haa..

Hari ketiga di tempat orang not bad jugak la. Bosan tu mesti ada kan kan kan, tapi cara kita handle bosan tu sebenarnya yang beza. Aisemen macam pakar motivasi pulok hai hahhahahaha

Today, tada plan pun. Di rumah saja bersama bunda tersayang(nda lama aku babat wei makan tidur makan tidur) hahahhahaha tingu perut, lahaaiii kemain banyak lemak iskiskisk T-T

Kalau sana Tawau tu, aku jarang makan. Boleh cakap, aku makan nasi satu hari satu kali. Hahhaha tapi sini., hadeiii makan terus. Nda tahan weii. Lepas tu nda da buat papa pulak tu. Mcm mana la lemok den mo cair. Wakakakkakakaa

Okay. Sebenarnya semalam aku ada tebaca satu blog ni,(masa aku blogwalking lastnight) sebab tu aku lamaaa baru tidur. Sebenarnya duludulu aku memang hobi ni blogwalking beb, siok. Semacam seeker. Semacam coc jugak, yang tengah sibuk cari loot banyak tuu. Ahahahahaha okay merepek

Back to story, i was reading one blog lastnight entah apa url blog dia aku pun lupa, she was talk bout nikah, nafkah zahir yang kawan dia tak dapat. I think she is a big supporter of her friend akceli, sebab boleh nampak di postpost lama dia.

Sedih jugak la cerita dia. Kawin tu memang dasar cinta la, tapi lepas kawin, si suami tidak pulak menunaikan tanggungjawabnya sebagai seorang suami. Let me tell u bout sedikit sebanyak pasal benda ni yang aku tau. Aku memang baru ja 20y/old, tapi aku rasa aku cukup mature untuk faham pasal benda ni.

Nampaknya mood tengah siyes da ni.

" Aku Terima Nikahnya, Si Dia Binti Ayah Si Dia Dengan Mas Kahwin RM . . "

Ada beberapa patah perkataan saja. Tapi maksud dia mendalam beb. Erti sebenar dia cukup untuk buat para kaum adam disana rasa takut sebab ni merupakan perjanjian bukan saja dengan isteri, ibu bapa isteri, malah perjanjian dengan tuhan.

Maksud tersirat dia,

“Aku tanggung dosa-dosa si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat,dari dedah aurat hingga ke tinggalnya solat, aku tanggung dan bukan lagi ibu bapanya tanggung, dan aku tanggung semua dosa bakal anak-anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka dan malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badan aku”

Hm. Maksud besar. Hawa, jika belum berkahwin, syurga terletak di bawak telapak kaki ibu. Selepas berkahwin, syurga hawa adalah di bawah telapak kaki suami tercinta.


Berat bukan tanggungjawab suami?


Lastnight, when i was reading, blogger tu ada cakap, suami kawan dia tak bagi nafkah zahir langsung kepada isterinya. Sedih jugak cerita dia, and i was reading and reading, berat sebenarnya tanggungjawab kan guys. Patutlah nowadays semakin banyak berlaku kes perceraian, walaupun kahwin atas dasar cinta, tetap perceraian jadi jugak.

Berbeza dengan orang tua duludulu, our parents yang boleh bertahan lama rumahtangga diorang. Walaupun kebanyakannya berkahwin atas permintaan ibubapa. Jauh beza right?

Kawan aku ramai jugak la yang sudah mendirikan rumah tangga. Kalau ada masa hangout, diorang cerita bout feeling masa tengah akad tu, memang best la. Haha ada cakap feeling dia feeling yang nda akan pernah kau rasa seumur hidup beb, dia punya nervous memang lain semacam. Em macam tu la lebih kurang.

Aku ni tidaklah mempunya pengetahuan yang luas, masih mendalami, masih memahami. Dan masih jomblo dan solo. Hahahahahahahahaha -.-

So readers, hidup ni pelik bah sebenarnya kan? Hahaha. Kadangkadang buat kita nda faham kenapa jadi begini, kenapa tidak begitu? Dan pada akhirnya, kita akan sedar, kita cuma manusia biasa, selagi masih diberi nafas oleh maha Kuasa, cubalah untuk menjalani kehidupan sebaikbaiknya.

Wehh, berbakat jugak aku ni jadi pemidato. Hahaha itu saja la yang boleh aku share today. Sharing is caring. Again, happy weekend guys!

Im missing Tawau akceli. Ngehngeh


Friday, April 17, 2015

Cuti panjang

Hei guys.

Rasa damai. Tenteram. Dan happy. Sebab sekarang im here, at kota Kinabatangan to visit ma mummy.

Akceli kitaorang gerak semalam dalam jam enam petang, sampai sini dalam jam sebelas malam begitu.

And im not alone. Togede wif macik and babang. So, semua sekali, we're 4fast and 4furious. Aahahahaha

Tapi tadi tengahari, macik balik suda pigi Tawau. Because bisuk, dia mesti kerja balik. Hem. Susah jugak bah kan kalau jadi the one yang amat dan tersangatlah penting.

Sedih jugak la tinggalkan kak tini saturang di kedai tu haaa. Lepastu bisuk saturday, konfem konfem nya kedai akan sibuk memanjanggg. Konfem! So sorry kak. So sorry.

Zombi sekarang sampai da. Tengah rest. Kesian dia. Aku faham jugak la penat nya macam mana tuhan saja yg tau. Hakhakhak.

Mcm biasa la, jodoh nda bepihak lagi guys. Cant meet akceli. Sebab aku suda jalan jam enam petang kemarin, direct pergi Kinabatangan, leave him yang memang sah sah sampai tawau da. Hahaha. A bit funny. Sebab dia di tawau, and aku tinggalkan dia pulak. -.-

He was stay lastnight. Kesekian kalinya, peluang memang tehumban sia sia saja la. Jangan cakap la, aku ni banyak kali jugak la merepek kerepek cakap sembarang sama zombi. But he's understand.

Readers, tadi pagi masa on ma way pegi Ld town, kereta kami beselisih dengan lori zombi di jalan. Hahakhak. Sedih kan? Ke arah betentangan la pulak.


Distance jangan cakap la. Reason nombor satu. Aku pun hairan jugak, macam mana la dia boleh think positively sama kuatkan semangat dia tu. -.-


Sedihnya kan our love story, and mesti ending pun parah habis nanti. Hahahhaha. Ma syg mesti mau ketuk kepala sy suda ni. Hahaaha

And now, rehatkan minda dan fikiran. Berada di luar rumah saja sambil apdet blog sambil dengar bunyi kereta, lori, motor, lalu lalang. Sounds calm. Sebab tu aku suka pigi sini. Tenang semacam. Lagilagi dekat dengan mak aku. Rindu pun sedikit demi sedikit hilang.

Kesian pulak dekat macik aku. Dia sunyi ni mesti. Hm. Im missing u macik. Tc there. InsyaAllah tada papa halangan selasa aku balik Tawau.


So itu saja untuk hari ni. Happy weekend guys! Bai!



Wednesday, April 15, 2015

Comma separated

Well, when you go
Don't ever think I'll make you try to stay
And maybe when you get back
I'll be off to find another way


And after all this time that you still owe
You're still a good-for-nothing I don't know
So take your gloves and get out
Better get out
While you can


When you go
Would you even turn to say
"I don't love you
Like I did
Yesterday"


Sometimes I cry so hard from pleading
So sick and tired of all the needless beating
But baby when they knock you
Down and out
Is where you oughta stay


And after all the blood that you still owe
Another dollar's just another blow
So fix your eyes and get up
Better get up
While you can
Whoa, whoa


When you go
Would you even turn to say
"I don't love you
Like I did
Yesterday"


.


Monday, April 13, 2015

Sayang.

Ihsan google.


I only have chance to text, and it is twice. So i hold it. Because, when u text me, i'll be able to reply. Maybe u think im fool. But that is the truth. -.- i thought u're os tonight.

He text me once, and i replied. And, he call me. Ask am i sleep or not. I say yes. Just now. Because, itu rutin. Every sunday, when i get back home, after maghrib as well, ill sleep.

He asking, is it ma internet okay? I said, no. Pelan internet tamat. Akceli dia ada wasap, sebab tu la ta masuk. Ma big apology dear mr Right.

When he call me, and mcm biasala, kebuduhan aku tu datang, u know what guys, akceli i just want to hear dia ketawa. Hahahaha. So, aku cakapla, esok baru aku top up. Sebab kedai tada bukak malammalam macam ni.

Takan aku mo pegi goyang pagar kedai orang? Haha. And he's laugh. And say, 'bukan top up dia bagi sayang, parang dia bagi'. Haha. And i laugh. And i say, sy pun bawa parang la. And he say, 'buat apa?' And i say buat belawan la. Hhahaha. He laugh again. And say, buduuu. Hahaaahhaha.

Dia cakap, he just want to hear my voice before he fall asleep. But for me, i just want to hear his laugh. Because, itulah ubat rindu sy. Haha. Sounds horrible. But its the truth.

Bila waktu tibatiba senyap, and didalam fikiran suddenly ndatau mo cakap apa, tibatiba serentak cakap.

'Lahv u.' -he
'Misssuu.' -she

Haaahaha. Sounds funny. Hahaha. Terus samasama cakap 'ishhhh'. Lepas tu replied,

'Misssuu too' -he
'Lahv u too' -she

Hahaha. Because i miss him so much. Sebab sy rinduu.

Readers, i like to hear dia ketawa betulbetul depan aku. Rasa macam bahagia semacam ja. Hahaha. Ketawa zombie ni funny. Hahaha.

He asking, bisuk sy kerja ka. And i say yes. Tanya lagi, bukan bisuk tu cuti sy ka. And i say, yes, tapi kalau sy cuti, siapa mau beli susu anak?

'Sy kan ada..' he's answer.

See? Guraugurau macam ni pun sy suda tunjuk yang sy ni akceli seorang yg berfikiran kedepan. *bajetpujidiri. Hahahaaha. Untungla, sebab ada bakal pedamping hidup yang matang, sweet, lucu and protective mcm aku. *mau muntah. Hahhahahahaha

all i wanted is, to keep all this feeling, the same feeling, bila u jd halal for me. As for now, we have to jaga batasbatas pergaulan. Good for u. And for me too.

Talian dimatikan. So, sayang, sleepwell. Untuk faced up hari esok. ^^

Zombie ni, (bukan mo puji dia ya) dia ni, hardworking. Maksud aku, dia kuat kerja. Jarang cuti. Aku tau kerja dia tu bukan main berat. And insyaAllah, dugaan yg sangat besar, when i become his number one woman soon.

He's understanding. Nda cepat melatah. Nda cepat marah itu ini. Dia faham stress kerja aku, aku faham stress kerja dia. Tapi kalau dibanding aku ni, mungkin aku ni kuat marah. Emosi. Dia lain sikit,kalau dia marah, dia marah diam ja. Tanak betekak. Lepas tu, dia perlu masa sekejap. Tapayah contact dulu,(mungkin sebab mo tenangkan fikiran) and then baru dia akan text aku. And say sorry. Walaupun bukan salah dia. Because of that i love him so much.

I dont know dia sayang aku besar mana. Tapi yg aku tau, he'll keep stay for me. InsyaAllah.

Keep holding. Keep in touch. Hold ur heart. Im holding ma heart. For our own goodness. For future. For everything. #lahvumuch.

Najwa.

Bai readers! Xoxo.


World Nowadays


Assalamualaikum readers.

Sedih bila tengok, bila dengar ada banyak perkara yang buruk jadi sekarang. Masalah ini, masalah itu, hm lagilagi yang melibatkan remaja masa kini. So, jari mesti dituding ke arah siapa ya? -.-

Aku ndala alim, aku biasabiasa saja. Menjaga tatasusila, kehormatan sebagai perempuan, ada banyak hak milik Tuhan yang mesti kita jaga. Aku pun becinta jugak, tapi tidaklah sampai melebihi batas. Aku dulu sekolah agama. Aku tau had.

Tapi, sedih. Bila lihat kawan sendiri semakin tidak mengambil berat pasal maruah diri sendiri. Mulut ni, penat bebuih sana bebuih sini bagi dia nasihat walhal aku sendiri pun memang masih perlu bimbingan orang jugak.

Wanita. Anugerah Allah yang sangat bernilai. Martabat paling tertinggi di sisi Allah, kerana wanita adalah ibu.

Untuk kesedaran diri sendiri, aku selalu cuba untuk menasihat diri jugak. Always. bagi sahabat sy, maruah diri kita paling tinggi gink. Jangan sekali gadai. Oleh kerana mata kau tu buta oleh cinta yang kaburkabur.

Berfikiran luas. Matang. Rasional.

'Dia ni luar ja kasar. Tapi hatinya ni lembut'

Bila salah seorang sahabat berkata demikian.. aku tersenyum. Manatau ek? Haha. Sahabat2 yg sudah lama sebati dengan aku ni,mesti faham perangai aku macam mana. Paling fels, benda pertama yang amat penting dalam hidup aku, perasaan makci aku.

Tak akan sekali aku menjatuhkan maruahnya, airmukanya. Tak akan sekali aku buat dia kecewa, insyaAllah. 

Hm. Nampaknya aku terpaksala harungi beberapa hari lagi bersendirian readers. Huwaaa T-T kak amie, balik cepat pwis.. wa linduuu. Haiyaaa.


Sunday, April 12, 2015

She's gone.

Gelfren.


Hey. Looks like im going to miss you soon kak.


Bukan sekejap tu. 10hari tu weiii. -.- u know what? Kau la satusatunya penyebab aku betahan lama d chan until now. And once bila kau tada nanti, hfffftt feel like, matai la aku. Besendirian di neraka dunia tu.


Paling ditakuti, kalaukalau aku terlalu ikutkan emosi aku, ya i know aku ni cepat marah, panas baran,, thats why la bila kau tada kelak, tada yang kerap kali bagi aku nasihat, selalu remind aku supaya sabar.. kau takda..


Kak, sorry la sebab kalau kau ada kan, aku selalu buat kau marah. Hahaha. Barang2 mu habis aku hambur. Hahaha. Sebab, aku sayangg kau tauu. Aku suka tingu kau membebel. Readers, aku kan anak sulung, so nda tau la mcm mana feel kalau ada kakak ni. Hahaha.



Sounds annoying, tp tu truth.



Hopefully, semuanya okay sampai la kau datang balik nanti. InsyaAllah will be fine. :)



Jaga diri disana. Aku nda minta apaapa pun. Mau kau balik Tawau dengan keadaan selamat okay. Tada cacat cela pun.



Wif lahv. Menik.


Thursday, April 9, 2015

All by maself.

Assalamualaikum and a very blissful monday. Hey readers!

Seharian bejalan di Tawau Town rasa puass. Walaupun alone, tapi happy. Rasa macam, entahlah.. dunia bagai ana yang punyaa. Haha

Bangun dalam sekitar jam 10pagi. Mengemas dulu, tugas abadi, right girls? Hahaha. Lepas tu, dekatdekat jam 12 aku jalan. Tanpa plan. Tanpa apaapa. Nothing. Hahak.

Eastern, first destination. Pegi one bucks. Lepas tu, niat mo pegi sumbang suara, hahahahaa tapi nda jadi guys. Lepas tu go back to Town, pegi cari barang sikit, then pegi tepi highway, let goo all of ma stress. Desire. Everything. Huwarg.

Clock, 2:46. Duduk di satu meja sambil pegang henfon aku, sambil tu jugak aku apdet belog mashmello aku. Hahhaa.

Tak makan. Entahlah. Macam orang nda tentu arah pun hadoo jugakk. Haaha. Jalan straight ja,lepas tu pusing sana pusing sini. Hahaaaa. Fikiran memang ta mo balik rumah. Mo duduk di tepi highway ja. Sambil teriak, 'heyy tawauriann!! Today, im freeee!!' Hahaahaa.

Lepas tu, balik pegi Lisa Fashion because i want to buy something there. And got it. Dan readers, before aku balik, i meet someone. Guess who? Hahaha.

Ya a guy. Classmate lama aku. He's alone. Jadi cerita cerita sekejap, apa dia buat sekarang, hahhha. And yang paling nda tahan kan, his question,

'Kau suda kawin?'

And i was like, what?? Wakakkakakakakaaakakakakaaka. Looks like ma laugh sounds terrible to u readers. Ahahaa i dont care. Haaahaha.

Kau nampak aku jalan sorangsorang kan? Kau tanya kalau kalau aku suda kawin ka belum? Aisehmen. -.-


Dan got home. Tired. And rest ma mind. Yah, because ive to work tomorrow. A blissful Tuesday.


^^


Bai guys! Xoxo


Sunday, April 5, 2015

3th April.


Hari ni cuti umum. Tanggal merah di kalendar. Tapi aku langsung nda tau. Heisy.

Tupun kak amie yg bgtau.

'Eh kita balik awal bah harini. Good friday. (Sambil tingu kalendar)'

Biasa la kan, kalau namanya public holiday, balik awal, mesti la jawabnya dapat rest awal kan kan kan.. lahaii syurga dunia bagi macam aku ni haa, kerja teruss siak.

Yang aku ingat, today macik aku ada tournament, badminton d Dewan Masyarakat. So i would like to support her. Ma only one. Readers, kalau mau tau, kalau kami duaorang jalan samasama kan, bukan macam ibu saudara dengan anak saudara nya, tapi lebih kepada macam bestfriend. Haha. Kawan aku yg cakap. Sebab kan macik aku ni nda la nampak tua sangat, walaupun umur suda masuk 47 this year, tp mang awet muda laa. Hahaha

Dialah satusatunya idol wa. Aku mo jadi macam dia tau readers. Tabah, nda mudah kena tindas, happy go lucky, tegas, berkebolehan, dan sentiasa senyum, eh satu lagi, dia ni penyayaanggg betull. Siyesly.

Org cakap, org 'ganas' ni akceli penyayang. Em, macam aku. Hahaahaha. Eh betul la readers, bukan setakat kajian okay, suda terbukti pun. Sebenarnya walaupun orang tu penuh tatu d badan dia kan, tp dia ttap seorang ayah yang penyayang sama anak dia. Aku cakap begini, sebab aku pernah tingu.

Makci aku ni memang nda pernah cakap pun dia sayang aku tau readers. Tapi, dari perbuatan nya, aku dapat rasa. Her attention to me, and everything. Aku rasa sangat dihargai. Aku rasa bersyukur sebab Tuhan bagi aku macik macam dia. Rasarasanya jarang jumpa makci yang sebegini. She always try to be the best for me. Aku tau tuu. And i love her very much lebih dari aku sayang nyawa aku.

Aku akan cari orang yang hormat makci aku. Ya, dia mesti hormat dengan makci aku dulu, sebelum dia hormat aku.

Aku ni akceli nda jugak mo sedihsedih. Hm. Tapi kalau dibayang berapa besar jasa makci aku tu, sampai mati nda tebalas.

Since aku kecik sampai aku besar, dia tanggung makan minum aku. Sekolah aku dia tanggung. Walaupun dia belum kawin lagi. Aku tau, aku satusatunya 'harta' yang dia ada. Di dunia dan akhirat kelak. Aku sayangg dia. Walau aku pun nda pernah cakap.

Kami macam kawan baik. Gurau, cerita pasal ini itu, bila gaduh, mcm anjing dengan kucing. Dia faham perangai aku, aku faham dia. Ya la, dari kecik pulak tu. Since aku belum tau dunia lagi. -.-

Sebelum aku cari kebahagiaan aku sendiri, janji aku, aku mau makci aku bahagia dulu. Semampu aku, aku cuba balas semua jasa dia. Walau aku tau, memang nda akan tebalas punya la.

Dan, aku nda dapat bayang kalau nanti satu hari, dia suda nda da lagi. Ntah macam mana aku mo teruskan hidup. Sayangnyaa aku dengan dia. T-T

Ingat lg, hari tu dia ada event badminton, and tepaksa pegi Kota Kinabalu selama tiga hari. And she leave me.

Hari kedua tu, aku nda tahan tau readers. Aku message dia, aku nda sedar sambil aku taip tu air mata aku jatuh,, message aku,,

'Mak eni bila balik? Marni rindu.'

And she reply,

'InsyaAllah bisuk nak. Suda makan ka?'

Sedihnya aku tuhan saja tahu. Barulah aku rasa macam mana feeling kalau tada orang tua disisi. Tu baru tiga hari tau readers. Hakhakhakhak. Lahaii sumarni, ko ni lembik betull -.-

InsyaAllah, doa aku, semoga aku berjaya, semoga aku dapat buat makci aku bahagia dan bangga, dan pastinya segala apa yang dia buat sama aku dia nda rasa sia sia. U know what macik, i loveyou so muchh.. :')

So lesson for today readers, hargai orang tua kita selagi durang masi ada di depan mata. Jangan sekali buat air mata dorang jatuh. And ya, aku juga sangat merindui ma father di seberang sanaa. Huwaaaa. Akuu rinduuuuu.. erg

Bai readers! Much love! Xoxo.

#repost


Writeup.


1st April. Satu Malaysia sibuk dengan gst. So, kedai aku pun nda lepas jugak dengan sibuk dia. Bil? Memang susah mo buka la. Rumit. Pening. Susah. Dan sewaktu dengannya. Pfftt.

Work? Macam biasa la readers. Tegang semacam. Sibuk. Stress. Watak kalau time keja dengan time balik memang jauh beza readers, sampai sampai aku sendiri nda kenal diri aku. Hahaha. Sounds funny, tapi tulah realitinye. Hahakhak.

Why? Sebab kalau keja, jap aku gambarkan diri aku, em, aku ni pendek kata serius. Hahaha. Jarang betul nampak aku senyum tau readers. Lepas tu, kuat marah. Errr. No komen la. Tapi, bila datang sindrom aku, mulalah aku bawak kak amie and kak tini bemain. Haha. U know what? Sometimes, kita kena kawal situasion. Kadangkadang.

Ya, kalau diluar pulak, like ma frens said, aku ni gila gila. Hahhahahahaahhaaahaha. Am i? Lepastu cakap aku ni lucu, kuat ketawa la hapa laaa. Haha. Am i? Tapi rasanya, ya mangkali. Hahaha.

Aku lebih rela fizikal aku yang penat readers, jangan aku punya otak. -.-

As for now, tau la keja aku macam mana. Sentiasa sibuk. Otak aku jangan cakap la. Memang fullblast stress. Hahhaa. Mau jugak cari keja lain yang nda penat otak. Lebih rela badan penat dari otak. Silap hari bulan aku gila. Hhhhahaaaahhhhhahaha

Umur suda meningkat 20. Eh, for this year la. Dan akan genap on this 4th June. InsyaAllah. Kalau dipanjangkan umur, disihatkan badan. Amin..

Cik? Apa perubahan cik bila sudah menjangkau umur bepuluh puluh ni haaa?

Semestinya befikir ke depan la kan. Nda sangka la cepat betul masa berlalu kan readers kan. Rasanya baru kemarin aku habis form 5 agaknya. Hahahahha. Tup tup, eh tu rupanya 3years agoo.. fulamak. Lama betul yop. Hahha


Jadi, bimbing diri sendiri untuk sentiasa berfikiran positif. Haters memang sentiasa ada. Tp yang beza? Cara kita faced up. Ok la baii!