Friday, April 14, 2017

Aunt


Ahh. Harini hari istimewa lagi. Terkenang dimana enam tahun yang lalu, dimana masa tu kita masing masing masih memiliki ingus hijau, masih muda masih mentah, masih gilagila dan sewaktu dengannya. Tiba saja hari istimewa mu, kita, power rangers enam orang memilih untuk meraikan hari ulang tahun mu di tepi highway keramat Tawau town. Ahaha. Masih segar di ingatan mu bukan?


Dan hari ini, usiamu bertambah lagi. Walaupun nilainya masih sa, tapi angka itu bukan berakhir dengan sweet teen anymore hahahaa.



Terima kasih untuk sepuluh tahun yang berharga ini.


Mengenai jam yang aku beri, aku tahu ianya tidaklah semahal yang dapat kau banggakan, dan entah mau bagi kau apa, sakit kepala memikirkan benda apa yang tidak dimakan dan boleh dipakai dan boleh berguna dan boleh membuatmu mengingatiku ciacia. Hahaha semua yang aku lakukan hanyalah untuk membuatmu mengerti bahawa kau bukanlah sekadar sahabat bagiku. Ia melebihi dari perkataan buddys yang hanya memberi satu makna sahaja. Bagiku, kau kakak yang cerewet tahap naga dragonball . Bagiku kau kakak pendek yang kuat beremosi dan terkadang cengeng juga. Bagiku kau kakak tetapi tetap aku yg tua. Walaupun kau memang kakak tapi aku yang kakak ahhh pedulilah hahahaah



Semoga berbahagia selalu kakak merangkap macik gojes ketipak ketipung suara gendang bertalu talu. Hahahahaha



Tahun tahun mendatang, jika aku kaya, semestinya aku akan lakukan lebih dari apa yang aku lakukan hari ini hanya untuk membuatmu bahagia. Hanya untuk membuatmu tersenyum tersipusipu malu malu kusing.


Sahabatku Lia Fahriana Makmur, bertambah lagi usiamu pada hari ini. Dan hooray aku tidak lupa kans. hahahaha yala, macam mana mau lupa, selalu kena bagi ingat befdey ku nda lama befdey ku lama grr --'


Dear Macik,

Happy Birthday to the only girl I know who is almost as awesome as I am. I know how hard it is to be humble. You are the best friend anyone could ever want. I hope your birthday brings much joy and that your wishes come true. Whenever someone asks me who my best friend is, I immediately says, that is not u. Hahaha my macik, the one who laughs at my jokes and cries with me during my heartaches. I love you, and will always be here for you. I hope you never forget that I am your best friend and i am ur gadish sado peneman dikala duka lara till jannah insya Allah. Ur age is just a wonderful reminder of all the amazing years we spent together macik. I hope to have many more to come, to see ur jelek face in the future soon. May the stars align just right for the perfect night of ur birthday celebration. I love you and hope your day is everything you hoped for.

Sentiasa syukur. Stay gojes. Cepat tinggi.


From the very very bottom of ma hat.

-menik-






Monday, April 3, 2017

Empat




'Biarlah ku bersendirian. Terkurung dalam kenangan silamku.'

Macam separuh mau mampus suda ayatan kan? Hahahahah.


How are you ma readers? Does evitin goin well? Alhamdulillah. Masih sihat walafiat masih ohsem masih ceria seperti setiap hari hari yang berlalu.


Tengah malam begini, kalau hakak tidak boleh melelapkan mata, haa mestilah tulis satu entri. Sebelum tulis entri, berfikir sekejap mau share pasal kebende tu..


Okay. Bulan ni April. Let me say bulan April ni kira macam warm up suda. Warm up bukan mau apa, cuma kita nda lama ke pertengahan tahun. Hm dua bulan ja lagi kans?


Lepastu April ni kira bulan birtday orang orang yang paling aku sayang. Sebenarnya malas mau ingat. Tapi apakan daya, tuan punya badan balik balik becakap balik balik mengasitau, 'betdey ku nda lama ya. Aku mau seprais'


Nda malu sungguh kan? Hahhahaha. Tuak badak lepas tu mau seprais bagai nak rak lepastu dia punya aim kalau dapat seprais mahu live di fb atau di ig. Lepas tu take a selfi, sambil muka yang memang seprais gila babi lepastu dengan kapsyen yang hipster yang teramat itu. Hahahahahaa kan...


Jika ditakdirkan kita sampai ke hari dimana umur kita bertambah seusia lagi, bersyukurlah. Sebenarnya, nda perlu sangat ba semua tu, cukup doa. Paling legend doa dalam diam. Biarlah kita dianggap insan malapetaka sebab lupa akan hari penting orang orang yang kita sayang. Hahahaha


Nanti aku buat buat lupa la. Hahaaa. Doa dari sekarang pun boleh nda juga expired. Wkakakakaka


Berbekalkan kaca mata hitam yang macik aku baru beli for me, aku guna dikala malam dikala lampu bilik aku suda mati. Dengan cahaya henfon yang paling minimum sekali, lepastu night shift on, lepas tu pakai kaca mata hitam yang ada uv protect ni, perasaan macam cool habis suda. Hahaha btw itu bukan cool. Itu gila ya.


Itu saja untuk malam hari ini readers. Bagi yang masih blogwalking, teruskan. Nikmati malam ahad ini sebab esok isnin. Haaha daaa


P/s: do follow ma ig guys. @jwjfo hihu