Thursday, June 28, 2018

Pecah




Perempuan.

Perempuan dianugerahi satu firasat yang kuat tersemat di dalam sebijik hati kecil dan peratusan kebarangkalian benda itu betul adalah 99.9%. Sangat hampir. Bersyukurlah wahai gigirl out there kita memilikinya. Firasat ketepatan pendek kata mak mak punya feeling. Haha



For almost one week aku tidak mempunyai data. Ahh hidup umpama hutan. Hutan yang ada tv 42inci. Hm. Sunyi tapi sedikit terhibur oleh gegaran suara para penyokong Jerman yang kalah semalam. Its sokay guys. Boleh try next 4years. Aku? Nope. Aku Spain.


Untuk mengisi masa kosong aku, aku gigih siapkan baju sekolah anak buah aku dua pasang. Dengan berbekalkan handsfree, aku mendengar lagu sambil menjahit, tapi, hati aku kusut. Kenapa ya?


Tidak sedap hati. Seperti aku dapat rasa something fishy. Ahh balik balik rasa begitu balikbalik rasa hijau. Bilalah rasa merah jambu.


Lepas habis menjahit, aku nekad untuk pinjam wifi macik aku. Aku mesti memeriksa sesuatu. Dan.


Ahah. Apa yang dari tadi aku rasa hijau tu memang betul terjadi. Aku sedih lagi. Kenapa ya? Aku tanya. Aku jawab. Aku tanya lagi. Aku gila sudah.


Biarlah. Aku bukan rugi. Dia yang rugi.




Bye guys. #hatipecah





Monday, June 18, 2018

Happy raya


Assalamualaikum hey guys!

Hows ur eid this year? Mine? Syukur Alhamdulillah masih dapat merayakan Syawal dengan gembira gemburi bersama keluarga tercinta. Tahun ini rasanya raya lain macam. Dari segi apa tu lain macam? Dari segi rasa, bentuk, dan keterujaan. Cie


Ada sesetengah orang merasa raya tahun ini suam pun tiada. Hangat apa lagi lah, jauh betul tiada dirasa. Tapi bagi aku, raya tahun ini amat bermakna. Sebab, adik aku ada. Walaupun beliau tiada. Seluruh keluarga aku yang ada di Tawau ni bekumpul masa raya. Aku sangat gembira.

Kenapa aku rasa aku menulis macam budak tadika? Hahahahaa


Tawau? Masih permai dan tidak dapat dipisahkan dengan panas terik yang bilang orang melekat sampai bewap kau punya kulit. Hahaha macam kena stim bilang. Bukan tawau kalau nda panas bosku bosnya.


Sebenarnya banyak betul mau diabadikan apalagi mau dikongsi to all of u guys. Tapi sekarang aku belum dapat masa yang betulbetul menulis punya masa. Sekarang aku tengah duduk sambil minum satu tin sprite, makan roti 2.80sen dalam kedai roti. Nyaman. Kejap lagilah baru berfikir mau balik.


Lusa, masa untuk kembali bekerja. Sigh. Selamat bekerja kembali wahai diriku. Cuti raya nda lama lagi habis. Tolong jangan berangan mahu cuti lagi. Sudah sudahla tu. Hahhahaah. Jadi, nanti lagilah kan. Okay bye guys!