Tuesday, August 8, 2017

white







Hi guys!


selepas berabad lamanya, berkurun lamanya, harini baru sis berpeluang untuk tukar header yang rasa-rasanya almost 4years sis pakai. ahahhaa nampak betul tiada masa kan? aiyer


lepastu sis ubah template. semacam mahu pakai warna putih sahaja. manis kan? oh aku semakin mature nampaknya. wooah



memandangkan suasana baru, header baru, skin baru dan sebagainya, aku rasa makin semangat la untuk meluangkan masa lama lama disini. hahahahh walaupun itu hanya bualan kosong semata, eh tapi bukan lah bualan kosong semata sebab, ia wujudkan satu memori. right guys?


niat sebenarnya mau membebel dengan lebih panjang lagi. tapi aku sakit gigi. ahh sakit teramat. 


bye guys.





Monday, August 7, 2017

delete




selama aku menaip, adalah sebanyak 500 post since 2011. aku belek sampailah post paling pertama sekali, pendek kata post memalukan dan menggiurkan emm hahhaha. Nda silap aku, 24mac 2011, tahun pertama aku mula terjebak dengan dunia blogging ini.


niat aku masa dulu buat blog ni bukanlah untuk menjadi terkenal bla bla and so on, macam aku cakap beribu ratus kali, aku hanya ingin berkongsi cerita suka dan duka. followers aku pun ndala begitu ramai, dan rata rata semua tidak mengenali aku dan cuma kenal di alam blog ini sahaja. 'oh si anu update lagi' 'lamanya si anu nda update' 'blog dia ni nda aktif suda kah?' dan macam macam lagi monolog terlahir di minda.


daripada 500post itu, aku sudah kurangkan dan sekarang tinggal 309post sahaja. itupun tulisan tahun pertama aku yang kamurang bayangkan la tahap lago ny mcm mana dewa. hahahhahahaha


bila aku baca balik, sumpah, ni aku kaini? astaga lago betul pulak. kenapa sampai begitu bidak sekali cara menulisnya tu tuhan. 

aku ingat lagi, tahun 2014 merupakan tahun gigih aku update blog. dalam banyak banyak tahun, tahun 2014 tulah yang macam setiap masa aku buka blog aku. update samtin. blogwalking. manis juga kadang bila ingat. Haha



shoutbox sebelah kanan blog aku ni yang kalau kamurang perasan, (bagi yang buka blog melalui pc sahaja baru boleh nampak shoutbox) aku rasa aku mau buang lepastu ganti baru. Blog punya skin pun aku mau tukar, oh begitu juga dengan header. 


Macik aku bercadang mahu pasang wifi. barubaru ni dia ada bertanya kalau kalau aku setuju bila wifi diwujudkan dirumah. mungkin, ini masanya aku bergiat kembali macam dulu kala itu ecewahhh


bagi yang gemar setting theme blog dan sedemikian rupa, mesti kamurang faham kan berapa banyak masa yang diperlukan kannnnn hahahha 


itu sajalah. sampai berjumpa di lain waktu lagi sayang sayang. 

wuvyou