Monday, November 9, 2015

past




'Biarlah rindu di kejauhan,
Menemani hati yang gelisah,
Semoga bertemu jua kebahagiaan.'


Bukan kerana kejam. Bukan kerana belum memaafkan. Bukan kerana menolak niat untuk berkawan. Bukan kerana benci. Bukan kerana dendam. Bukan. Bukan semua.


Benda ni sikit lagi jadi punca aku betekak dengan gajah. Tiada niat lain. Untung, gajah ni jenis orang yang nda tuduh melulu, walau dia jeles minta ampun jeles, ya aku tau sayang. Tapi sebolehnya, dia bertanya baikbaik, dengar jawapan aku baikbaik. Aku hargai sayang. 



Ya. Dulu aku sekat ko d fb. Itu sedikit sebanyak menolong hati aku untuk memadam semua pasal ko. Dari A sampai Z. Semua. Tiada tersisa. 


Lepas sudah beberapa lama, aku lepas sekat tu. Dengan niat, aku sudah memaafkan, aku suda melupakan. Tapi biarlah cukup sampai situ sahaja. Aku doakan ko bahagia. Selalu doa.



Kalau apa yg ko buat tu, utk berkawan kembali, aku nda tolak. Ko tau macam mana utk hubungi aku kan? Bukan melalui satu media saja. Bermacam cara. 


Demi jaga hati, aku sekat ko balik. Bukan kerana benci. Bukan kerana dendam, tapi aku perlu menjaga hati seorang yang sangat menyayangi aku, gajah. Aku tahu, lepas dia nampak, hatinya terguris walau dia cuba kaver dengan 'hahahaha' tapi aku tahu sayang, ko sedih. Im sorry. Kau tahu kan, hati aku cuma untuk kau saja. 



Terima kasih. Biarlah kisah kita terkubur begitu sahaja. Jangan lupa, jemput aku bila ko kawin nanti. Jangan lupa :')


Thats all guys. Bye.



P/s : gajah aku balik. Esok aku cerita. And dia bawakan aku tudung. Cantek. Ily sayang. :*

Thursday, November 5, 2015

bye



Selamat jalan awak. Selamat jalan kekasih. Jaga diri sebaik jaga hati.


Hai guys. Assalamualaikum to all of you. 



Thursday, harini hari last aku jumpa pak guard aku memandangkan esok dia pegi Kuala Lumpur, flight 10:30am. Hm. 



Nda tegambar kusut jiwa aku. Hahak. Menit, bedoa saja. Semuanya akan baikbaik saja. Hope so. :(


Tonight, will be the last time untuk aku nampak muka jelek dia, untuk aku sakithati dengan lawak bodoh dia, untuk aku tengok dia dari jarak dekat hm. Sebab, selepas ni, jarak akan berubah menjadi bejuta batu jauhnya. Bejuta batu..


Sayang, aku nda cakap mungkin depan ko, pasal ya, aku memang kaver macho, try senyum manis depan ko, walhal hati aku sakit, sebab tau, lambatlambat semua ni akan berubah menjadi perit nanti. Soon. 


Semua tempat kebiasaan yang selalu kita pigi, mungkin buat mata aku pedih nanti. :'(


Selalunya, kita memang tidak boleh letak hundred percent pengharapan guys. Sebab memang, efek bila jatuh someday akan bekecai teruk la result dia. Dan aku ndamo ini jadi yang kedua kali. Cukup sekali aku rasa. Nda perlu repeatation. No.



Beberapa minit yang last tonight, aku harap kau sado sikit menit. Yap, ko boleh nangis, tapi makesure jangan depan muka dia. Balek rumah ko kasi puas la ah mandak. Ahahaha. Infrontofhim, show yang ko senyum, ko ketawa, ko benarkan dia pigi sana dengan hati yang nda gundah bilang orang. Ko disini? Mesti kebal sekebal mungkin. 


Walau aku tahu, memang nda akan boleh. Haha. 


Bye sayang. Selamat jalan gajahku. Sampai jumpa lagi. Iloveyousomuch. T-T



Thats all.