Sunday, October 25, 2015

weekend



'Ure the cure ure the pain ure the only thing i wanna touch.'



Assalamualaikum. Hai guys! Happy weekend! 





Today is the last Sunday for this Oct. Minggu depan suda masuk Nov suda. Cepatnya masa berlalu kan readers? Tutup buka mata tadaaa and we are here, di hujung hujung suda. Hehe. 


Harini macam biasa. Bangun pegi keja (ya ahad pun keja maaa). Aku tak bawa junjun. Hero aku hantaaa aku pegi keja. Ikut hati, aku nda mo la harap dia sangat (pasal dia lambat bangunn baa adui) hahahaha. Mau nda mau, ikut jugak. Sebab, aku risau, kalaukalau dia berubah jadi hijauu nanti. Bahahahaha. 



Takda apa plan harini. Cuma mungkin a little bit buzy, yes, harini weekend guys, ahad..--' 


Stop at 4pm. Then baru spent ma time dengan gajah aku. Hooray. Harini aku tapau duabelas puluh ratus bucket aiskrim. Hahaha eeh, dia suruh okay, bukan aku yg kejam. Hahaha. 


Okayla. Thats all fo today readers. Esok aku ada samting mo share. Ekeke. Apatu apatu? Tungguuuu.. 


Bye guys! 

Thursday, October 22, 2015

cheerleader




Oh men. Omos fogot. Haha. 


Hai guys! Assalamualaikum to all of you. Sedikit risau sejak kebelakangan ni sebab ma town, Tawau dilanda jerebu dan kadar IPU mencecah angka yang merisaukan semua pihak. Hopefully this will be end soon. Budak sekolah pun cuti semua ni.. alahai..



Right now, im sitting on ma bench chair, eh salah maksud aku swing chair kaler hijau, sambil goyang kaki, and play lagu pentatonix yang acap kirimkan aku. 



'She is always in my corner
Right there when I want her
All these other girls are tempting but
I'm empty when you're gone
And they say
Do you need me?
Do you think I'm pretty?
Do I make you feel like cheating?
I'm like no, not really 'cause'


Aku amat merindui sahabat aku tu, acap poyo a.k.a pacik wan. Hey wasap yo? Are u fine there? Haha. Ko jaga diri ko bebaik andd,, plis jangan menggendut okay? Hahahahha



This weekend, aku mok belajar drive. Harap gajah aku nda bizi la kan kan. Sebenarnya, aku memang dari dulu mok belajar drive ni. Yala, walaupun kan bilang orang kereta tu takda, tapi tu kan satu knowledge jugak. Manala tau, gajah aku tetiba sakit perut ka, mo tekencing ka apa ka, so siapa ganti dia drive? I mean, when i sit next to him, absolutely beside him..hm memang aku la kenak ba kan? Hahaha 


Excited! Mungkin si putih sado hangkang nanti oleh ku. Wakakaaaaka. For ma readers, yang nda tau 'hangkang' tu apa, em hangkang tu means, rosak, terbengkalai, jahanam belacan, sayur, eh nda ba nda baa. Hahahaha. Rosak sebenarnya maksud dia. Hee.


So enough for this morning. Hm. Tekak macam kering kontang. So aku mok pegi petron sebelah jalan ni and buy air bunga kotak besar ngiahahaha (ketawa seram) hahahaha.





Bye guys! Much lahv!



Wednesday, October 21, 2015

sky



Assalamualaikum and genite to all of ma readers. 


Hai guys! 


Bahagia. Satu perkataan yang boleh lambang perasaan aku sekarang ni. Happy. Suka. Senang. Lenang. Bergemburi dan sukaria. Hahaha amboii. Cik adik kita satu ni haa, bukan main bebunga bunga lagi mukaddimah huii. Ahaha


Today is the forth month. Bulan keempat bersama dengan gajah aku yang super duper sweet. Super duper mintak puji. Hm what else? Begaya. Kala ali baba. Hahaha. Lawak. Cool. Kuat jeles. Kuat saiko aku. Hahahaha. 



Terima kasih. Sebelas perkataan, lima suku kata, satu ayat. Tu ja boleh aku cakap now. Im happy wif u sayang.. thanks. :')



Minda aku tekunsi now. I cant berkatakata dengan gahnya. Haha. 

Esok aku apdet lagi. Ma promis. Hehe



Bai guys! Xoxo

Thursday, October 15, 2015

laugh



Hai guys!


A very blissful moning today. Cuaca baik. Terang. Damai. And, harini aku sampai awal. So, pala hotak aku pun cakap, eh menik ko buat satu entri. --'


Yesterday aku tak bawa moto aku, Junjun. Sebabkan kemarin awal Muharram (public holiday) eh eh bukan cuti, cuma kedai ada tutup awal sikit. Setengah petang. Haha. And ya, gajah aku ambek dan hantaa aku pegi keja. 


Dia ni kan guys, memang jenis yang tak boleh bangon awal (sebab malam ntah jam brapa baru dia mok tidur), so aku pun tanak susahkan dia, and i was prefer naik bas daripada dia ambek aku awal pagi. Haha. Tapi, steel steel kepala aku, steel lagi kepala dia. Hahahaha. Okay. He is ma boss. --'


Lepastu, balek ja dari kerja, semestinya penat la kan guys, i swear banyak betul ba customer. Haih nung. Patah pinggang. Hahahaha. But, when he comes, pick me up, bawa aku jalan, spend time together, aku rasa happy. Amboi. 


Bukan selalu dapat jumpa. Masa memang satu masalah besar to both of us. Bawa aku makan sana Kampung Jawa. Arrive, have a seat, order, dan talk about us. Banyakk benda aku share, banyak benda dia share. Hm. Terimakasih sayangg. 


'Acai suruh carikan cewe macam syg. Dia cakap, toy boleh tahan ko punya cewe. Kebal oh. Carikan juga ba aku.'


Dan aku ketawa mengilai. Terbahak-bahak. Hahahaha. Kebal? Mak aih gila ka kebal? Aku kalo kena parang ni kompom bedarah, kena shoot dekat kepala kompom mati. Haha. Im just no ordinary. And when i ask him,


Dia jawab,


'Syg lain. Tak sama. Perempuan-perempuan lain diluar sana hampir sama. Syg lain. Tak sama. '


Aku diam. Sambil membiutkan mulut aku. Lepastu, dia angkat tangan (mo tampiling latu wakakaakakaakakak) 


Dia buka telefon depan aku. Tunjuk satusatu foto wanita yang katanya rapat. Yang katanya sebelum ini rajin chat. Hm. Hati aku tertusuk sikit. Haha. 


Sampai dia tunjuk satu wechat profile picture, and when he say, itu ex dia, suda pon mo kawin november nanti, aku keraskan kepala tanak tengok. Dia tarik tangan aku, takpa katanya. Tengok saja. Rasa sayang takda suda katanya. Hm aku pun tengok. Cantik..


From a to z, i heard all of his stories befo. 


Finish. Masuk kereta. Duduk diam. Lepastu aku cakap satu, ak translate, sebab dia memang buta english, hahahahaha


'do u want to leave me oneday?'


'Nda. Nda mungkin. '




Okayla. Have a nice day guys! Love ya!


'I am determined to be cheerful and happy in whatever situation I may find myself. For I have learned that the greater part of our misery or unhappiness is determined not I am determined to be cheerful and happy in whatever situation I may find myself. For I have learned that the greater part of our misery or unhappiness is determined not by our circumstance but by our disposition.by our circumstance but by our disposition.'

Thursday, October 8, 2015

masa



Hai guys!


Good morning to all of you. Hm. Rasa mo tulis entri pagi pagi ni. 


I was totally sad. Sedih? Kenapa sedih nung? Dunia ini sangat indah, and why must u jadi sedih nung? Haha. Akceli aku sedih sebab, ya, aku admit, (walaupun aku tak pernah mengaku or blablabla on media sosial) aku rindu gajah aku. T-T


Thats all. 



I missu otek. Riwi missu. 



'Ku yakinkan diri demi rinduku. Penawar hanya, dari wajah kekasih.'


Girls, ya, kita admit yang kita ni kan bagi masa our man utk hangout dengan kengkawan dia, bagi masa our man dengan dia punya job. Walaupun kita kan bukan nya mo banyak ka apa ka, cuma at least give some time fo wanitawanita ini. 



Oh ya, pageviews aku menggila kemarin. Haii.. sampai macam tu sekali para readers ni haaa. Xoxo.



Bila aku rasa macam sebijik perasaan orang yang jatoh longkang, mulalah aku block gajah aku dmanamana media. Hide moment. Using black cover, using black picture like orang mati. Hm --' once aku suda buat semua tu, mulalah kau sedar aku ni rupanya penting fo u. 


Mulalah kau usaha cari aku. Dear elephant, bila aku ada, right beside u, kau bukan peduli aku. Sampai aku senyap, baru kau tecari cari tekial kial macam kucing cari ikan. Masa tu, baru aku tahu oh rupanya aku penting. 


Tahu kenapa? Sebab aku penat. Penat ajar hati aku untuk sabar lepastu try jaga hati orang walhal hati aku sendiri takda bentuk. Penat bejauh. Penat menjaga a piece of hat di kejauhan. Walaupon ya, ko memang ada, memang dekat, tapi soon? Bebatu gila ko jauh. 


Harihari aku stress pikir. 



Biarlah aku diam barang dua tiga hari. Maafkan aku kalau apa yang aku buat ni salah atau secara tak sengaja break ur hat oredi. Tapi, hati aku pon sama. At least, untuk bagi ko faham. :')


Okayla. Bai guys!

Friday, October 2, 2015

bocel



'Jujur saja ku tak mampu
Hilangkan wajahmu di hatiku
Meski malam mengganggu
Hilangkan senyummu di mataku.'


'That was one of the saddest things about people is their most important thoughts and feelings often went unspoken and barely
understood.'


Hai guys. Mata tak boleh lelap la. Terang benderang semacam ja, seterang lampu neon di ibu kota, sebulat duit syiling lima puloh sen. Amboi. Besar betul. Haha



Are u thinking samting yang buat kepala hotak hengko yakni saraf bersambung sambung dengan kusutnya lepastu susah lelap? Do u? 


Yes. Banyak benda aku fikir. Kalau aku simpulkan, em satu kesimpulan, rasanya nda dapat. Okay fine. Im just telling u what it is, yang mengambil alih all of ma attention tonight. Ngeh.


Before that, sekalung tahniah aku ucap kepada ex-classmate aku Cik Arliyanah Amran, yang akan bertukar title kepada 'puan' esok. Hm. Jeles. Haha. Im just kidding guys. 


Di usia seawal 20 ni, sudah pun memasuki alam rumah tangga, fuhh sememangnya superb wa cakak lu. Iman kena kuat,mental kena kuat, sabar setebal 500inci tembok batu,hm what else? Oh, tolak ansur, saling percaya one another. Hm. Kalau boleh, khawin sekali, nikah sekali. Ee macam aku yang mo kawin ba ee. Hahahaha. *miang


Back to story, beberapa minggu lalu, aku ada share in ma entry, yang bahwasanya Attoy (ma jantong dup dup dukstak haha) akan jalan. Pegi sana K.L. And not for five months like i said, tapi selama LAPAN bulan guys. Eh. Tak. Lapan bulan tu tak la lama mana. Tapi cukup buat hati aku benanah. Hahahahaha.


And on this Oct, bila bila masa sahaja dia akan jalan. Dan kejamnya, dia tanak bagitahu aku sampailah katanya esok dia jalan. So means, harini dia akan bagitau. Why not u tell me earlier? A week before? No, he says.


Dia cakap dia buat macam tu supaya aku tak sempat marah. Eh eh? Aku kuat marah eh? --'


Eight months...eights.. lucky number for chinese. Tapi haram jadah untuk aku haa. Haha 

'Aku nda kan biar ko sunyi. Setiap hari.'


Bye guys!