Thursday, August 20, 2015

2nd



Its been a long long time. Tak sejaguh dulu, tak sesenang dulu, tak serajin dulu, hm. Hai readers! 

Banyakkk sebenarnya mok share. Banyyakk nda tekira beb. Bilang orang kalau dijadikan satu drama, pehh bejuta episod. Kehkeh

Seperti biasa dan selalunya, im good. Sihat walafiat dan bahagia di samping maitibu tersayang. Ih miang. Hahahahaha. 

Today, kitaorang genap 60hari da. Hm. Cepat nya masa. So, let me describe attoy ni macam mana orangnya,,..

Pengalah. Maybe dia nda suka aku marah mangkali ya. Dia lebih suka cakap, 'yaa..okay.. okay.. jangan.. okay.. okay..' haa macam tu. Hahahahhaa. Aku jahat ba. Kasar betul. Sikit pun dak belembut dengan dia.. wahai menit, kejam sungguh kau jadi orang. --'

Gila. Dia suka kasi kering aku dengan cakap gigi aku yang, hmm. Dia suka tengok aku marah sampai tahap naga yang hmm again. Dia suka buat lawak bodoh yang tahap sebodohbodoh tupai melompat eh? Hahaahahahahaha.

Comel. Ni? Aku nda la cakap dia comel. Haha. Sayang, sumpah ko jelek gilaa. Haahahaaaa. Maksud aku perangai dia comel. Hm.. bila aku mo marah, dia auto buat muka dia yang seposen tu, eh mungkin limasen mangkali, wakaaaaka, lepastu kompom la aku nda sampai hati.. nda sampai betul mo marah.. alahai.

Sibuk. Dia jarang ada quality time for me. For us. Sebab dia..ntah. haha. Dia ada kedai, kedai buat kaca, pintu ahh benda macam tu la. Kiranya dia bantu beliau dia urus dorang punya bisnes tu haa. So, sekejap ke sana, sekejap ke sini, hm. Sibuukk! Quality time? Jam satu-tiga subuh. Hai.. time orang tidor mimpi jadi puteri raja suda. Hhahahahha

So for the first 60days, thank you. Terimakasih babe. Tu ja. 

Untuk hari mendatang? Tolong makan, aku mo ko kekal mcm doraemon yang first aku kenal. Bahaahhahaa. And yes, kekal kebbal. Lahv u.

Bye readers!

Thursday, August 13, 2015

legs




Kemalasan membuatkan jari aku malas begerak untuk hapdet blog aku ni haa. Kadangkadang banyak cerita mo share tapi oleh sebab masa dan tenaga yang limit, so wa tak boleh mok buat entri. --

So hows ma readers? U ols okay ka? Sihat ka? Atau bulu hidong bertambah panjang seinci?? Hahhaha. 

Kemarin aku jalan dengan dua gink keras aku. Akceli that was for celebrated Jasek's betdey yang ke-22. Mak ko tuaa. Hahhaahaha. Nda tua betul pun pasal budak tu babyface sama kicik wa cakak lu. Hepi bornday babe!

Oleh kerana aku bekerja, so masa pun terhad. Tapi untong kemarin tu hari Ahad. So waktu memang sangat panjangg lebarr dan tabbal. Haha. 

First kitaorang pegi makan la. Mcd. Macam pulak tu kedai bapak jas. Habis ketawa gilagila macam kami tiga ja ada dalam tu, masyaAllah.. From 5pm, to 6:30. Lepas tu chaw. 

Pegi tengok muvi la pulak. Mission imposibble. So kalau dibagi lima bintang, aku tetap bagi mark full, sebab best beb. Siok oh. Nda rugi la pegi tengok semalam. Hahahahahahaha. And that was extremely fun moment yeay!

Aku rasa janggal pasal lama tak apdet. Eey pelik betul rasa. Hahahhaa. So do visit ma ig guys, @mennikwushlee. 

Okayla bye.


#repost 10.08.15 8:45pm

P/s : oleh sebab tanak hati sorang kawan terluka, kitaorang tipu dia. Hm.

Tuesday, August 4, 2015

Kingkong


Semua orang inginkan peneman hidup yang kerap kali menjaga hati, kerap kali menjadi penyebab kita tersenyum seolah olah macam kambing dapat rumput, kahkah, yang boleh buat kita terfikir sambil berangan angan apakah tema warna pelamin kita nanti. Amboi. Hahaaha

Tapi mana ada manusia sempurna beb. Tak hado punyala wa cakak lu. Kalau dia baik, mesti dia baran, kalau dia pemurah, mesti kuat jeles, dan banyak lagi andaian Prof cinta ni dapat imagine. Hahaha. Bayangkann..bayangkann...

Aku sayang kingkong. Dia buat aku happy walau kekadang emo dia boleh buat aku muntah darah. Hahhaha. Aku sayang dia sebab dia hormat aku. Aku sayang dia sebab dia buat our relationship as quiet relay as we can make. Toksa mok jerit satu town yang kitaorang tengah in lahv, tengah bebunge bunge dan sewaktu dengannya. Haha.

Dan, gigi, kerap kali menjadi topik perbualan hangat perdebatan sensasi yang mesti dia utarakan. Wakakaka. Sematamata mok tingu aku mejok katanya. Betapa dare dia. Hahah.

5years. Jika boleh bertahan sehingga ke waktu itu. InsyaAllah. Hati Allah pegang. Kalau mok cakap pasal jaga hati ni, nda la juga aku puji diri, tapi, nda pernah ada rekod aku tinggalkan orang. Em. Gagaga.

Masa malam tu, aku pegi makan la dengan attoy. Dekat gerai biasa, tempat biasa, makanan biasa, air biasa. Haha. Oleh kerana aku bak moto, so aku park ja di tempat keja aku, lepas tu pegi dengan dia.

Masa balik tu, sebelum turun kereta, dia ada bagi sekeping gambar. Tu gambar ukuran passport, gambar kanak-kanak dia. Wakaaaaka. Lucu sayang. Wakakakaakaaaaaaakak. Muka ko yang erhh, no komen. Ahaha. Aku ambik, aku simpan baik baik di wallet aku. And now, wallet aku suda ada kingkong. Yeay! Haha

Perjalanan masih panjang. Ntah macam mana bentuk penghujungnya. Haha. Sekarang, aku ndalah letak hundred percent, kata orang, ada ada, nda da nda da. Haa.

Lagilagi kingkong aku yang, hm, pendek kata susah jaga. Haha. He has everything, so perempuan mana yang nda mo, ye dak? Haha. Perempuan mana yang nda mengeluarkan emoji liur jatuhjatuh bersamaan mata lop lop? Hahahaha. Lainlah macam aku ni, tada papa bilang orang, kusung kusung.

Bukan rendah diri, tapi sedo diri. Hahahha.

Dulu, masa aku sekolah dulu, ada satu budak lelaki ni, nama dia Samsir. Let me called him as 'pak bendot'. Wkakakakaka oleh sebab dia besar bah readers. Besarr. Gendut. Jadi aku pun panggil la dia acam tu.

Aku benci dia. Aku nda suka. Tiap hari buat hari indah aku macam tahi. Hahaa. Start dari tu aku benci budak gemok. Dan sewaktu dengannya. --'

Lastlast, sekarang, orang yang aku sayang, let me say this is wat we called as kifarah of watever, haha, dia berisi la sikit. Eh gemuk la acam tu.  Hahahaahahaha.

And guess what? Attoy tu kawan baik dengan Samsir. Wakakkakakaaakaaaakkka jahanam dunia aku. Sungguh aku nda tau. Fulamak. Hahahaaahahah.

Kesimpulannya readers, dunia ni kecik. Kecik sangat tahu? Lebih lebih lagi Tawau haa, dobol tripol kicik. Haha.

Till we meet soon readers. Tu ja. Bye!

P/s : 9hb. Tak sabo. Yiha.