Saturday, July 25, 2015

loaded

Bila jiwa tengah happy, gigi pun tanak tayang.
Wakakakakakakaak




'Ak keja sendri..xada bos bos sndri2'



Desakan demi desakan dan akhirnya, dia memang sah sah tipu aku. Huhu. 

Dia ada kedai. Batu tiga. Lucunya lahai lucunya menit. Patutnya ko perasan dari dulu ba. -.-

Masa mulamula aku kawan dengan attoy ni guys, dia cakap dia takda keja. Aku okay sak, pasal bagi aku kan dia cool ba. Bilang orang selesa, masuk tiun, na acam tu la. Haha.

Lepas tu dia cakap dia keja bengkel. Gaji biasabiasa sak. Keja biasabiasa. So, aku pun okay juga. Dia cakap lagi, dia beniaga, di bazar Ramadhan haritu, petang petang dia bawakkan aku air. Guna moto. 

Selang tiga hari, dia pakai vigo. Aku nda tanya la, manatau dia pakai kereta kawan dia, ye dak ye dak? Haha. Tapi, bila jalan dengan aku, ambek aku balik, guna kereta yang sama. So aku musykil la ba. Ni kereta dia ka kereta orang? --'

Im just quiet. Sambil befikir, 


'Ala. Dia keja bengkel sak pun menit. Kereta kawan dia laa..'



Sampailah kemarin malam. Dia bagitau. Dia nda keja. Dia ada kedai. Maybe bisnes keluarga. So, bos sendiri sendiri, tapi ada pekerja. Hm. Kereta tu kereta dia. Hm. Banyak nya kejutan aku dapat. Aku tediam. Tepaku. Temenung. Sebab aku kana tipu hiduphidup.  Hhahahahahaha

Dengan baju lusuh, gaya sempoi, selipar jepit, pendek kata selipar jepun, ko sah sah tipu aku toy. Fulamak. Hahaha. 

Kenapa la masa first kita kenal ko dak kasitau oh. Readers, dengar ja begitu terus aku down. Aku rasa rendah diri. Rasa diri ni macam, alamak jauhnya ba bezamu menit. Wakakaaaakakaka.

Kekadang aku befikir, kenapa dia dak honest dulu? Mo tengok hati ko menit. Mo tengok ko still mo kawan dia ka bila dia nda da keja. Hm.

Perluka semua tu? 



Ya. Perlu. Nowadays, orang nda pandang muka suda menit oi. Biar dakda rupa, kalau harta ada, itu boleh kaver hundred percent. Dunia.. dunia.. 

Tapi shocked ba. Tekezup macik noi. Dakla sampai tahap macam kena karan. Tapi aduhai, bikin sakit otak jugak la. Hahhahahahahahahahha. 

Untuk bagi ko tau ja., kalau aku pandang rupa, aku pandang duit, aku nda akan kawan ko. Ko tau ka? Sebab, masa tu, ko tada keja, dress yang macam, haih nauzubillah, hahahaaah. Tapi rupanya? Aku yang miskin oh. Hahaaaahahahaha. 

Rupanya aku yang banyak kurang. Terima kasih sayang, u show ur love to me. Semacam ko anggap aku geng keras mu. Ur respect to me. Dan semuala. Haha. 

Kekadang, aku rasa diriku untung betul.. haha. Untung la. Sebab aku dak cantek aku dak kaya. Aku biasabiasa jak. Aku pun heran, where is the strong point that u see inside of me. Hahak.

Ko buat aku feel beruntung. Feel happy. Cool bila jalan dengan ko. Hakhak. Bila kita makan, ko depan aku, aku depan ko, kita masingmasing beketawa sambil buat lawak bodoh. Haha. Hanya kita dua. Memperli semua orang di sekeliling kita. Hahhahahahha. 

Terima kasih konco. Haha. Mungkin, kalau kita dluar, kita ndalah mesra macam pasangan yang wujud. Paling pun, orang akan cakap, 'oh, mungkin dorang bestfriend..'

Sebab, ntah. Hahaha. Pendek kata, ko matang, aku matang, so we just follow the flow kan beb? Kemana hujungnya nanti.. jangka masa kita hambek dalam lima tahun la. Ahahahhaaha. Aku tau, masa tu ko tua bangka suda. Hahahaha. 

Okayla guys. See u soon. Bye. 



P/s : he is 23years old. As for me, cukup tuhak. Wkakakakakaa. 143

Thursday, July 23, 2015

musykil

Guniguni barsatu.



Hai guys!


Lastnight, aku pegi makan dengan bodyguard aku. Dan lepas balik dari keja la ofkos, badan memang la bepatahan kan, wakaakaka. 



'Jam berapa balek? Aku datang ambek..'


'La. Aku bak moto.'


Hahaha. Tapi jadi jugak. Jumpa di gerai biasa. Tapi bukan gerai bang jo, sebab tutup plak semalam tu haa. Jadi kitaorang makan di gerai sebelahnya lagi. Hahaha. 

Aku? Memang lapar gila la ba. Tapi kaver. Hahaha. Satu hari plak aku dak makan tu. Dan bila dia tanya aku mo makan apa, aku kalau ikut hati kan guys mo makan 'nasi gondrong' bah, haha tapi nda da. So niat dikenselnyekepun, ubah pegi nasi rakyat, nasi lalap. Hahahaha.

Tapi budak tu nda makan la pulok hai. Kalau aku tahu... hahahahahaha. 

So, becerita. Bout ma life, bout his life, ma work, his work. Tapi kan readers.., aku dapat rasa la kan,, semacam ada something he surely hides from me.

Em. Ntah la. Semalam dia ada telepas cakap ba. Bila aku tanya pasal kerja dia, dia cakap dia kerja biasabiasa jak. Batu tiga sana. Kedai apaka suda namanya tuh. Lupa aku. Hahahaha

Lepas tu bila aku tanya kedai tu besar ka, dia cakap tak. Kedai tu besebelahan dengan kedai pacik dia. Kedainya, baru kedai pacik dia. Aik??

Lepas ja dia telepas cakap tu, mata dia bulat. (Macam orang checkmate tu ba hahhhhhaha) jadi aku pun cakap la.. aik??


'Ko keja ka apa ni? Ko ada kedai? Ko keja ka, eh apa ba ni?'



Dia senyum. Dia cakap dia keja. Makan gaji. Gaji pun sikit ja. 

Tapi kan readers, aku nda rasa bah. Kereta dia tu. Lepastu, haritu aku ada tenampak dia pakai satu scooter. (Semacam lodet ba budaknya) tapi dia macam bertungkus lumus hide dari aku. Heish.

Sayang, better u honest. Aku lagi okay, terima fact yang ko dak da keja pa pa pun, daripada dapat tahu yang ko orang loaded tapi berpura pura miskin sebab ko mo tengok hati aku. Aku nda suka. Aku nda suka. T-T

Bila masa kita hangout, ko keluarkan wallet ko, mo bagi aku duit kunu. Eh, aku bukan kawan dengan ko pasal duit mu. Bekali kali aku cakap kan. Untung ko ndatau blog ku. Hahaahahaha so im free to say what im going to say. Haha

Kalau, kalau betul ko purapura miskin, dan bila aku dapat tahu soon, percayalah, aku sedih. Beharap sangat ko memang budak no ordinary yang biasa biasa saja, daripada terima fact yang ko ini itu bla bla bla. Hm. 

Aku betul nda pandang duit. Aku betul nda pandang what kind of ur car. Even ko jalan kaki sekalipun, aku tetap kawan dengan ko. Please, jangan buat aku dak selesa. 

Aku pandang hati tau syg. Aku pandang hati. Kau cool. Kita cool. Aku happy. Alhamdulillah. 

Bila aku dapat buat ko ketawa dengan lawak bodoh aku tu, aku rasa macam haihh..dunia macam la aku yang punya. Waakakakakakakakaaa. Bila ko ketawa, lepas tu gigi ko nampak., haihh.. betambah tambah la aku terbang. Hahahhahaahhaaha

Ko tak hensem tau syg, ko nda hensem. Tapi kau comel. 

Okayla guys. Aku kena bangun masak for ma both brads, jadi aku kena tahan mata la. So, aku apdet blog untuk luang masa aku. Hahahah. 

Till we meet soon readers. Daaa~


Assalamualaikum. 



P/s : January.. lama gilo mo tunggu ko. --'

Wednesday, July 22, 2015

arab



Bila kau ragu, tanyakan pada gunung yang tinggi, maka dia takkan mampu menjawab pertanyaanmu.' - ungu, hanya untukmu. 

Kite tak kisah tau buruk acam ane muke awak. Jelek mcm mane. Huhu. Kite sayang tau. Kite tak kisah tau awak saiz xl ka xxl ka sekalipun kite tetap sayang awak tau. Hakhak

Sebab? 

Aku happy dengan ko. Aku rasa aku bukan dalam situasi 'besintah' (fuik fuik geli) hahahahaa. Aku rasa aku besahabat dengan ko. Haaa. Macam tu beb. 

Dengan perangai ko yang sebijik macam aku. Cuma mungkin aku lagi keras kepala, aku lagi kerash hati, aku lagi bebal, baran, perhh lagi dan lagi.. hahahak. 

Aku kawan dengan ko bukan pasal duit beb. Ko kena ingat tu. Bukan pasal harta benda. Bukan pasal rupa. Bukan pasal semuasemua tu. 

Tapi hati. Aku kawan dengan ko pasal hati. Aku nampak kesungguhan ko masa kita mula mula kenal dulu. Cara aku layan ko, wakakakakkkak lucu ba. Hahahaaaaha. 

Kata orang, cukup ko rasa selari dengan aku, aku plak rasa sebati dengan ko. It will be perfect soon sayang. 

Ingat lagi masa kita jalan pegi funfair. Haha. Masa tu aku belakangmu, aku nda sedar pun ko depan ku (pasal situ orang punya kau ramai gila) haha. Lepas tu ko balik balik tengok belakang. Mungkin pasal ada abang ku ba, tu yang ko takut mok tegur tu. Hahaha

Lepas tu kawan ko cakap, 



'Sapa tu toy?'



'Bakal bini ku..'



Wakakakakakakaakaka. Selamba ja ko cakap sayang. Gile. Hahaaaaha

Kawan ko cakap aku macam arab. Pasal kening aku tebal mak aihh. Hidung aku nda berapa la mancung sangat. 

Tapi ko burukkan aku. Ko cakap, manada orang arab gigi tekaluar. Perggh. Hinaan ko sayang. Hahaaahahha. Eleh. Ko takut kawan ko urat aku kan kan kan. Hahahahahahhahhaaha

Masa ko ambik aku balik, masa tu aku rasa aku mcm bekawan dengan ko suda sepuluh tahun oh. Cerita itu ini. Beketawa gila gila. Bahahahahhha. Aku olok ko. Ko olok aku. Hek eleh. 

Bila masa aku mo turun dari kereta, muka ko mcm muka tehampas, hahaaha. Aku tau, ko rindu. Tapi ko tanak cakap. Pasal ko ego. Aku lagiii ego sayang. Hahahah. 

Tapi aku happy. Readers, aku fallin once again. Fulamak. -.-



'She didn't belong anywhere and she never really belonged to anyone. And everyone else belonged somewhere and to someone. People thought she was
too wonderful. But she only wanted to belong to someone. People always thought she was too wonderful to b elong to them or that something too wonderful
would hurt too much to lose. And that's why she liked him, because he just thought she was crazy.'

143.


Bye guys!

P/s : and ive choose Monday sebagai offday. Yeay!

Tuesday, July 21, 2015

bahagia #partTwo

Friendship is something that creates equality
and mutuality, not a reward for finding equality
or a way of intensifying existing mutuality.


Makci ayue danieya. 


Kerana suda ada title bahagia tu sebelum ni. So aku letak hesteg part two. Hahahhahaaa.

Okay, let me stori bout aktiviti aku raya ni. Jyeahh.

Cuti tigahari ja beb. Tupun kira ohsem. Haha. Hari raya pertama, mcm biasa la ziarah kubur, kunjung rumah keluarga. Kitaorang pegi batu dua, lepastu batu lima then niat mok tembus batu payung direct ba. Tapi....

Kami konboi empat moto, lastlast moto adek aku pancit. Kena kena raya first lagi. Hadehh, kedai ada buka ka ko rasarasa? Hahhahahaah. 

Buka tayar. Begegas cari bengkel untuk tampal sementara. Hadehh. Sapa suru pakai tayar mcm tu. Hek ele. -.-

Lepas tu selang dua jam, sambung journey. Yang tadinya plan mok ke batu payung, nda jadi. Sebab tayar tu mana dapat tahan. So, stop di batu lima ja la. By the way, it was fun guys. Yihaa. Hhahahahaa. And i was ride ma scooter, junjun. 

Second day, pegi rumah geng glory aku. Ya, naik junjun jugak. Haha. Penat beb. Dari rumah aku, lepas tu naik apas, panas pulak tu. Pehh, Tawau jangan cakap la panas dia. Panas yang memang bole hangus oh. Hahahhahahaa. 

Agak agak dalam lima buah rumah la begitu. And, third day, hari geng keras aku, and ol of ma classmate. And i was extremely happy gink. Hoho. 

Aku happy sebab aku ada bodyguard aku. Hahaha. Sabar ja kalau aku marah, kalo aku meroyan, dia tetap sabar. Andu bah kasihan oh.  Aku sayang kau jo.

Tomorrow night funfair time!! Aku nda keluar duit sesen pun, sebab dalam tu semua kawan attoy, ma lahvly chubby bodyguard. Hahahaha. So aku masuk free. Main free. Haha. Thanks sayang. 

Mo beleter panjang ba lagi, tapi ntah blur suda. Mata pun kuyu. Otot tangan pun lenguh. Hahaha. So, guys, genite! Have a wanderful sleep yo! Do visit ma ig guys, @mennikwushlee. 



Bye. 

P/s : he is hati kering. She is hati kering too. So, they are, batu bata punya couples. -.-Wakkakakakakakaka


#repost 00:56

Thursday, July 16, 2015

fullfill














"Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts."

Tuesday, July 14, 2015

Aidilfitri.




'Melati ku pergi, tak pernah kembali, dia tinggalkan aku, sendiri disini.' -tipe x, melati.

Hai guys. Alhamdulillah. Sampai juga kita dipenghujung Ramadhan.

Sedih. Sebab, kita manalah tau, kalau ni kali yang last kita sambut Ramadhan. Ajal, maut, jodoh pertemuan di tangan Tuhan.

I wana say, happy eid aidilfitri to all of ma readers. Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.

Raya tahun ni nda macam tahuntahun sebelumnya. Raya tahun ni ada banyak benda yang berlaku dalam hidup aku. Yang sedikit sebanyak bagi kesan. But im still happy. Happy dengan perancangan Allah S.W.T yang memang ada teselit hikmah di setiap satunya.

Pacik, i want u to be the last till the last. I want u to be ma friend macam mana masa mulamula kita kenal dulu. Tetaplah menjadi sahabat. And yes, im happy with u. Mulamula memang aku susah. Susah betul wa cakak lu. Tapi, all of ur kesungguhan, buka mata aku, yang aku nda bole hukum semua orang hanya disebabkan saturang sahaja. Huhu.

Aku admit. Kau ndalah hensem mana pon. (Untuk pertama kali aku rasa confident comel wakakakakakakakaka). Yang penting cukup dua mata telinga, sebijik hidong, ada kening, hahahaha.

Aku bukan dekat dengan ko sebab ko ada kereta apa semua tu. Aku nda tau pun. Aku nda pandang pun. Bytheway, u are a good actor. Siap belakon macam budak bekurap nda terurus berak dalam seluar
-.- Wakkkkaaakaaaakaakaakaakkaka

Ingat masa first dulu? Aku sangka ko ni budak yang tada keja apa semua. Tapi aku still kawan dengan ko, sebab bagi aku, ko ni bodo bodo. Hahahahahaaaa. Aku bole selari. Hahahaa.

Kau cakap aku 'budak pelik' hahahaahahaha. Aku pelik eh readers? Ntah. Haahahaha


Tapi lepas aku tau, hidup mu, apa semua tu, buat aku cuak la jugak. Hahaha. Yala, aku mana da apaapa. Aku no ordinary. Ko tu, keja, beniaga, ada kereta lagi. Hadeh, tu cukup buat budak perempuan mana pon cepat sangkut ko tau. Biasalah, nowadays, orang wana be ur friends, orang mau dekat hanya untuk memanfaatkan sahaja. Hm. Tapi aku bukan macam tu. Sikit pun aku nda tau.

Kalau, kalaulah aku pandang harta ko, aku nda kan mau jadi kawan ko for the first time. Ingat? Sebab? Ko tada papa. Behingus lagi. Jelek lagi. Euw. HAHAHAHAA.  itu hanya kalau aku pandang kebendaan okay?

So, buat masa sekarang, dikala kita dak bole contact ni, semestinya aku akan rindu la. Ceh.. hahahahaa. Aku tau, ko pun rindu kan, cehhhcehh. Hahahahahahhaahaha budu.

Readers, mengikut plan, rasarasanya aku sambut raya di tempat mak aku. Tapi hati aku bebelah bahagi. Aku sayang duadua. Macik aku sayang. Mummy aku sayangg. Hadehh. Someone help me please... T-T

Aku nda pernah sambut raya di tempat orang. Shud i go? Or stay wif ma macik? Later baru pegi? Argh. Sick.

Nampaknya aku dalam dilema once again. Hahahaaaahaa.

Okaylah. Bai readers. Make today special geng!

Assalamualaikum

P/s : tawau. Kinabatangan. Tawau. Kinabatangan. Tawau. Argh. Milo? Ya. Milo!

Sunday, July 12, 2015

Gila

Insane - mentally deranged; crazy; of unsound mind

Gila - Gila ialah satu gejala atau tanda kurang siuman yang merujuk kepada manusia di mana mereka tidak mampu
membuat pertimbangan seperti biasa.

Or we called it as madness.

Gila. Salah satu perkataan familiar. Haha. To me? Yess. Kepada aku.

'Gila ba ko ni..'

'Eh. Gila.'

Becakap pasal gila ni, kemungkinan, eh bukan kemungkinan, tapi kebanyakan orang jadi gila ataupun dak siuman sebab tekanan yang melampau lampau. Boleh jadi akibat stress jugak. Haha

Bila aku duduk tadi pagi, macam biasa la tunggu customer datang kan, aku ada nampak orang gila saturang ni, dia wanita tua berambut putih dan memang familiar di Tawau ni haa. So aku tefikir mo tulis entry pasal orang gila.

Nama dia aku dengardengar, Rosalinda. Aku nda tau tu kabar angin ka atau fakta. Tapi kalau suda namanya orang Tawau, konfem mesti kenal punya dengan wanita tua ni.

Fizikal, em, sedih. Rambut dia putih. Kulit hitam, (mungkin pasal banyak bepanas), bekaki ayam, tinggi, lebih kurang begitu la ciri ciri dia.

Aku kenal masa aku sekolah rendah lagi. Aku selalu nampak dia bejalan jalan kehulu kehilir. Kesian...

Dengar ura-ura, dulunya dia orang kaya, ada anak, tapi ditinggalkan oleh anak dia. Means anak dia buang dia la. Oleh sebab dia stress, jadi dia begitu. Hm. Nda cium bau syurga anak dia tu. Kalaulah betul cerita begitu.

Befikir jugak, kenapa emosi boleh mengakibatkan seseorang itu hilang kewarasan minda dan akal fikiran. Kenapa? Sebab, iman. Iman takda dalam diri. Bila berlaku sesuatu, kadangkadang manusia ni dia biarkan dirinya terkapai kapai tanpa mencari satusatunya yang boleh wujudkan balik ketengan diri. Tuhan.

Sang pencipta. Itulah satusatunya.

Kadangkadang, aku sendiri kalah oleh emosi. Tapi aku dapat cari balik aku punya tenang dimana. Hakhak. Alhamdulillah. Tuhan uji, sebab Tuhan sayang. Mahu nampak sejauh mana kita mengeluh, sejauh mana kita cari Dia.

Lepas suda jadi peristiwa pahit dalam hidup kita, percayalah, Tuhan akan wujudkan kemanisan berlipat kali ganda.

Guys. Today genap seminggu aku keja. Alhamdulillah. Okay. Lebih daripada okay. Cuma ma condition,bepatahan la. Hahaha. Kenakena mo raya suda ni. Teruja oh. Hahahaha.

Till we meet readers. Daa~

P/s : tuwenti. Fo. Seven.


Thursday, July 9, 2015

sky

Gambar hiasan



Salah satu hal yang akan buat kita dewasa dan semakin dewasa adalah., pengalaman. 

Cakap pasal pengalaman, diusia yang baru bilang orang setahun jagung, pengalaman tu ndala ba banyak sangat, tapi cukup la untuk bikin dewasa diri. Bikin berdikari. Bukan makan kari ah. Hahahaha. 

Okay, pengalaman macik noi.. hm.. 

Aku penah jatuh moto. Haha. Masa tu, aku first time belajar bawak moto. Nda silap aku masa aku darjah enam. Huhu. Suda la kaki nda sampai. Pindik lg. Naa. Habis. Haha. Tapi aku nda serik. Rasa mcm best pulak. Di betis kanan aku ada parut. Garagara jatuh moto. Huhu lambang nike wa cakak lu. Haha. Di siku kanan aku pun ada. Macammacam la parut di badan alahai. 

Gangster-gangster aku ni, aku pernah juara tilawah tau readers. Masa aku sekolah rendah dulu. Aku pernah naib johan pidato peringkat menengah. Haha. Am i? Pidato? Wekk. Tu sejarah lama. Mungkin basi. Hahaha. 

Aku ingat lagi, masa tu aku form 5. Aku jadi g.s team netball sekolah aku. G.s tu (goal shooter) ala, tukang shut gol ba. Haha. Punya besar keeper masa tu, aku ingat lagi. Berdiri sebelah pulak tu. Tapi dia badan ja besar, aku ni keras. Wkakakakaka langgar la kunun. Haha. Dan masa tu kami juara. Yeay. 

Pengalaman manis masa sekolah kan readers. Kalau diingatingat, bole sumbing mulut ketawa sendiri. Hahaha. Sweet. Macam stoberi. 

Aku pernah begaduh dengan budak laki. Masa tu bulan Ramadhan. Dorang main mercun dekat sarung aku. Aku tekejut la. Punya la tekejut time tu. Aku nda tinggal diam la. Aku toleh belakang. Cari siapa yang buat, aku tumbuk masa tu jugak. Wakkkkakakkak. Aku balik, aku puas walaupun aku nangis. Hahah. Lucu..lucu.. 

Sebab tu masa aku kecik dulu, kawankawan aku gelar aku 'badang'. Bahahahahahahahahahaa. Aku ramai kawan lelaki. Aku senang bekawan dengan budak lelaki. Mungkin sebab aku membesar, semua di rumah aku lelaki, abang aku, adik lelaki aku, kajenku. Semua la. Mungkin sebab tu la. Huhu. 

A little bit 'tomboyish' i guess. --'

Last aku potong rambut aku pendek masa 2012. Masa tu aku form5. Pendek dia macam rambut budak sekolah lelaki. Pehh punya pendek. Sampaikan kawankawan abg aku heran, dorang kirakan aku adek sepupu dr mana. Hahah. Dorang kata hensem. Mak aih. Menangis jiwa raga macik. Huhu. Lepas tu sampai sekarang aku nda potong suda. Tanak potong. Panjang suda. Yeahh. 

Guys, sekarang ma condition is bepatahan. Hahaha tiap malam balek jam 9. Tidur jam 1. Bangun jam 5. Huft. Indahnya hidop.

Sedikit sebanyak buat aku kembali pada dunia aku yang dulu. Maaf jika nda tejenguk suda blog ni haaa. Sori ya sayang.. :-*

Masa menghadkan. Padahal idea bejela jela. Time kita melepas tu la, idea beduyun duyun datang, bila suda flush, huina taikut semua. -.- hahaaaahahahahaha. 

Bila ada masa, otak pulak kosong. Huuu. 

Okayla. Kepada yang bekerja, moga hari ini indah dari sebelumnya. InsyaAllah. Keep ur face up to the sky and say, alhamdulillah, praise to God. Sebab kita masih diberi peluang hidup harini untuk baiki hari semalam. Bye guys!

P/s : lastchild- takpernah ternilai.

Sunday, July 5, 2015

pertama



Furniture at its best


Meski penat nda terkata, dengan jari yang masih tidak memberikan khidmat sebaiknya, tapi aku gagahkan juga. Demi secebis lagi pahatan di belog tecinta ini. Wahsemen. Hahahahahahahaha. 

Siyes. Aku penat gila beb. Huhu. Yala, bambong dua bulan, lastlast keja. Start hari Ahad pulak tuh. Pehhhh. Sebagai salesgirl. Jadi, paham paham la ah, karenah customer yang bermacam ragam. 

Pengalaman? Oh itu cukup buat aku lega. Punya lega. Kalau mo dibanding, jauh beza ba semua. Sampaikan aku kekok. Ntah mo buat apa. Sebab tiada kerja tu na. Kerja satusatunya, hanya serve customer. Tu ja. --'

Mungkin kalo aku nda da pengalaman, mungkin agak susah la mo paham ini itu kan? Tapi, oleh kerana suda paham, suda sebati pun semacam mi kari pehh hahaha jadi itu bukan nya jadi masalah pon untuk aku. Huhu.

Aku datang awal tadi. Awal gila. Aku pelik la. Sebab, kalau jam bgtu, tu kira lambat oh. Tapi u know what? Aku paling awal! Mak ko hijau. Wakakakkkkka. 

Lepastu, ada satu macik ni (aku panggil jugak macik), dia ramah oh. Suka ketawa dengan aku. Kuat sakat aku. Ntah. Hahaha. Di muka ku ni ada taik lalat offside ka? Hhahaha atau di celah gigi ada teselit lada ka sampai sampai dia ketawa terus nampak aku. Hahahaha. Hairan. Kuat pulak tu belucu. Naa. Jumpa la jugak ko budak kuat belucu. Naa. Sanala kemamaian. Hahahahhahaha. 

'Sapa ba jugak namamu ni?'

'Sumarni.'

'Apa?'

'Sumarni..'

'Somalia?'

Uinah belucu kan dia? Ahahahahahahahahahahahha. Happening la keja sana. Hari pertama memang ohsem. Jadi nda da masalah la untuk betahan selama mana yang mungkin. 

Kondisi mata aku sekarang ni, pedas, semacam ada cili serbuk, haha. Lepas tu betis ni macam suda kena cincang bepuluhan orang beganasan. Hahahahah. Maybe i shud sleep now.

Okay la. Jumpa di lain ketika. Salam sayang untuk semua. (Lucunya ahahahahahahahahh)

Bye guys. Macik noi belanja satu gambar ah. For those who miss me. Hoho.

Assalamualaikum.


P/s : 5juzuk left. Kamemon menik. Fight ur own tanaga kepenatan ketamblingan hoi mandak. --'


syukur



Sinyum semanis kurma. 


Hai guys. Berbekalkan jari hantu aku, aku gigihkan jugak menghapdet. Ibu jari? Huhu. Koyak kena parut. Wakakakakakaaaaaka. Hadehh. 

So agak lama jugak la mo menaip kan. Satusatu pulak tu. Huhu. 

Readers, u know what, setelah almost dua bulan aku bambong, tada keja maksudku, finally, syukur alhamdulillah aku dapat keja. Start esok pulak tu. Doa ku terkabul. 

Dimana ? 

Mesti uols tekejut memkhinzir buta. Wakakakakak. Glory east sb. Tu salah satu kedai perabut, and ya, saingan cf chan furniture sb. Looks like im betrayer am i? 

Nda. Sikit pun nda. Aku bukan tanak kerja beb, cuma aku diberhentikan. Tanpa sebab munasanab. Tanpa alasan kukuh. Aku rasa dipermainkan la. Hahaha. 

Lepas aku berhenti di tempat kerja lama aku, Allah sahaja yang tahu, betapa aku strugle cari keja. Kesana kemari. Bila nda dapat aku berehat jap, kasi rehat otak jap. Lepas tu aku ikhtiar lagi. Satu tawau. Dengan kudrat yang aku ada.

Setiap solat pulak, dak putusputus aku doa. Tunjukkan jalan dmana ada kerja, permudahkan urusan, hm semuanya readers. Bila satu masa tu aku penat, aku beserah. Hm. 

Usaha suda. Doa suda. Tawakal suda. 

Lastlast, aku dapat panggilan dari salah seorang kawan aku, suruh aku datang interview sana glory. Aku tekejut jugak la. Uinah. Hm. Nebes pun ada. Wakakakaa gila ko nda nebes?

jadi aku dtg. Aku jumpa miss,,, apa kah namanya, aih lupa aku. Aku isi borang. Nda lama lepastu, dia ajak aku duduk. Dia tanya aku macammacam. 

Pengalaman aku. Gaji. Apa aku tahu. Semua. Huhu

Thanks la boss. Sebab kerja di sana tu dulu, aku dpt banyak pengalaman oh. Sales suda. Counter suda. Cashier pegang duit pun suda. Lengkap oh. Hahahaha. 

Tadi, miss tu ada tanya pasal barang. (Mungkin dia mok test aku ba kenen) jadi aku cakap la sak apa ku tahu. Haha. Dia angguk ja tanda setuju. 

Bila saja dia tebalikkan kertas tu, lepas tu suruh satu budak ambikkan dia calculator, masa tu aku sedikit semangat la ba. Haha. Dia mo bincang gaji baini suda. Pehh. Aku almost beb!

Ya. Aku diterima. Start keja esok. 

Kembali ke dunia aku yang bizi. Kembali ke kenangan lalu yang 64gb tahap ipong. Wakakaakaka. 

Hm. 

Kata orang, salah satu cara untuk melupakan sesuatu, adalah melaluinya semula. 

Jauh di sudut hati, aku ingin pergi jauh. Jangan la ada teselit kenangan biar sedikit. Tapi, semua ada hikmah. Kenapa aku kerja chan. Kenapa aku jumpa. Kenapa aku sayang. Kenapa aku berenti. Kenapa aku betahan. Semua ba. 

Aku happy. Sebab, aku rasa kerja d glory tu dakla seteruk kerja d chan furn dulu. Sebab teruk gila beb kerja sana huhu. Aku pun heran oh dengan kekebalan diri sendiri. 

So menit. Gudluck girl! Semoga aku bole bertahan macam mana aku bertahan di tempat kerja lama dulu. 

Sakit jugak ba tangan satusatu ditaip. Wakakaaaka. 

Okay la guys. See u soon! 

P/s : jika tidak dapat memaafkan, cubalah melupakan. Jika tidak dapat melupakan, cubalah memaafkan. La tahzan.