Sunday, May 31, 2015

G-Terkejut




Bas putih baru lalu, destinasi ke Kota Kinabalu. Tidak banyak orang di dalam tapi yang pasti lebih dari satu. Walkman aku play lagu mcr-i dont love you. Lepas tu ulang satusatu. 

Baju merah seluar hitam. Tidak putih tidak juga legam. Lihat sekeliling yang macam banyak ragam. Bukan macam tapi memang banyak ragam. Beginilah saja sampai ke malam. Aku rindu si memeng sudah empat malam. Tunggu aku balik, aku cium kau guna talam. 

Aku masuk dalam rumah, niat ambil duit warna merah, tapi tertengok la pulak satu bijik jam yang buat hati aku bedarah. Aku ketawa hah hah haa ha. 

Jam comel berwarna biru. Bukan terang tapi tidak juga layu. Sebenarnya, aku beli untuk hargai 25jun itu. Untuk hargai tempoh masa yang berlaku. Tapi semuanya bertukar menjadi batu. Jam itu sangat bernilai bagi aku. Tutup mata tarik nafas satusatu. Jangan sampai kau keras jadi biru. Huhu

Pelahanlahan aku letak semula. Akan aku guna bila tiba masanya. Kerana hanya seorang sahaja yang berhak ke atasnya. Tapi, oh menit, sebaiknya lupakan sahaja. Tarik nafas, kau akan merasa lega. Kau tahu mahu cari tenangmu dimana. Sambil tepuk dada tanyalah selera. Jangan biarkan diri berputus asa.

Rabu nanti aku balik Tawau. Sebab geng keras aku suda melampau lampau. Meroyan sana meroyan sini, mahu aku balik cepat untuk befday yang akan datang ni. Aku tidak suka sebenarnya dibuat begini, tapi thankyou sahabat akan aku hargai. Sampai tidak kering gusi. Eh, ingat ni lawak iklan gigi?


P/s : terkejut dalam bahasa latin dipanggil 'shock' 'shocked' ataupun socks. Eh, itu stokin. Em. -.-

Saturday, May 30, 2015

kaamatan


Aku terpaku. Dengan handsfree yang masih ditelingaku. Lagu nidji-jangan lupakan aku. Mendengar orang bercakap kau aku. Rupanya itu mak dan bapak aku. Hm. Mereka bergaduh.

Aku terbangun. Aku betulkan pandangan. Berjalan kehadapan melihat semua pemandangan. Oh, hari ni kaamatan. Selamat aku ucapkan.

Fikiran ku berpusing pusing. Semacam gasing. Kalau ikut hati, mahu saja aku banting. Henfon ku ini tepelanting.

Diluar rumah aku bersila. Sambil dengar mak aku cerita. Apa sebab tadi pagi dia cerita. Aku dengar, diam tanpa kata. Tapi, di otak, aku simpulkan penghujungnya. Semacam cerita dongeng dahulu kala.

Semua hanya salah faham sahaja. Aku berkata, ini perlu masa. Bila difikirkan, mungkin pasal inilah kebanyakan kes perceraian berlaku di seluruh dunia. Kerana tiada sabar keduakedua. Kerana hanya menangkan ego sahaja. Sama ada lelaki mahupun wanita.

Aku mengerti kini. Segala tanda soal dalam hati. Buat kan aku bangkit dari tapak kaki. Memahami segala cubaan duniawi. Yang makin lama makin buat diri aku berani. Matang, dan semakin gigih. Hm aku ketawa tidak berhenti.

Hari ini hari sabtu. Hari indah bagi aku. Tenangkan fikiran jiwa dan ragaku. Sambil duduk di luar rumah melihat kenderaan lalu. Sekali sekala aku nampak orang tanpa berbaju. Eh, bagiku lucu.

p/s : mahu pegi jalanjalan. Tingu apa indahnya di kampong orang ni haa. Aku rindu tawau.

Friday, May 29, 2015

tenang



"Told me not to cry when you were gone.
But the feeling's overwhelming, it's much too strong"

Berkali kali aku putar lagu ni. Penyakit kronik aku, bila aku suka lagu, aku akan putar seberapa banyak aku mau. Sampai aku betulbetul puas. 

Kita akan rasa tenang, bila kita buka hati, memaafkan kesalahan orang lain, memaafkan segala apa yang berlaku. Alhamdulillah. Aku tenang. Tanpa perlu telolong, tepekik sana sini. Hahaha. 

Belajar redha. Belajar terima. Bangkit balik. Seperti itu hanya sejarah, ataupun satu lohong hitam yang buat kau hampirhampir saja terjatuh. 

Kepada insan itu, sy maafkan segala apa yang telah berlaku baru-baru ni. Sy redha dengan semuanya. Sy tau ada hikmah. Sy ambil sudut positif, dan sy tahu, bukan sy sendiri saja yang rasa perit benda ni. Sayang sy hanya akan hilang bila wujud seseorang dalam hidup sy nanti. Biarlah sy simpan. ;)

Lepas ni kita masih kawan. Kata wan, 'bila aku suka orang, tapi aku tak dapat, aku akan jadikan orang tu Sahabat. Macam kau..'

Hei stacy, kita sahabat. Haha. Aku boleh terima kenyataan yang jodoh memang tidak berpihak sama kita. Aku percaya, Tuhan suda atur semua dengan baik. Sebab tu aku tenang, sebab aku nda tanam rasa benci pun. 

Readers, 3hb aku balik Tawau. Terpaksa la balik sebab geng geng keras aku memaksa. Mesti balik katanya. Haha. 

Okayla. Tu saja. Adios. 



Thursday, May 28, 2015

2nd day.

Hirup udara kampong di tempat mak aku sedikit sebanyak hilangkan sesak dada aku. Huft. Happy, tengok sekeliling, walau tak sebesar bandar Tawau, tapi aku happy tengok orang orang kampong sini yang sibuk dengan hal masing masing, ketawaa... indah saja. Haha

Jiwa yang sedang menangis, sapa tau kan? Melainkan Tuhan satusatunya. Tempat aku mengeluh kepenatan aku yang berlipat kali ganda lelahnya.

Rindu pulak aku sama kucing aku ba. Si memeng. Hm apa la kau buat sana tu meng oi? Hahaha. Lama lagi aku balik ni..bila suda ada banyak orang tua, kenalah aku bahagi kasih sayang aku. Penat macik noi. Hahaha

Balik saja aku nanti, aku akan terus kerja. Lama jugak aku bambong. Hahaha. Aku kerja, then aku kumpul duit sebanyak banyak nya, lepas tu aku kerja lagi, aku kumpul duit, kumpul kumpul kumpul sampai aku bosan. Hahaha.

June, sepatutnya menjadi bulan paling bahagia bagi aku, tapi bertukar menjadi bulan mimpi ngeri aku. Hahahaha.

Masa aku datang sini, aku nda tau pulak ada lagi fiesta bundle di Tawau. Masuk kali ni, sudah dua kali aku ketinggalan. Aiyaaaaa. Nda beruntung betul. Aku suka pegi tengok fiesta bundle, sebab ada banyakkkk barang oldskool yang jarang kita dapat jumpa. Hahaha. Harap lepas ni ada fiesta bundle for the third times. Hope so.

See u soon readers!


take care of ma everything memeng.





Subuhsubuh ni, hatiku sebak pulak. Aku tau dia sangat menyayangiku walau dia tak pernah cakap pun. Mukanya tu...em. dia bagi aku duit tadi, dia suru aku jimat sikit. Jangan boros katanya. Pakai bila perlu.

Ya Allah, aku sedih. Aku menangis. Aku tahu macik, walaupun kau tegas, kau serius, tapi setiap kali kau solat kau mesti doakan aku. Riak mukamu, ingin aku berjaya kelak. Tiada lain harapanku. Aku ingin sihat, aku ingin berada di samping makcik aku,sampai nafas terakhir. Em.

Memeng, kau jaga macik tau. Aku pergi tak lama pon. Kau jangan berak sembarang tau. Hahaha. Yala, aku ja yang tiap kali bersihkan tai memeng. Yakkkk. Hahahaha. 

Aku rasa besyukur. Sebab aku dapat macik yang begitu. Yang sabar jaga aku. Barubaru ni kami gaduh. Aku tau readers, orang tua ni sangat sensitif. Jadi aku faham. 

Pagi ni aku gerak pegi kinabatangan. Aku naik bas. Babang hantar pegi stesen. Alhamdulillah, aku tenang. Aku kembali macam menit yang dulu. Ketawa, yang hanya tahu main saja. Hahahahahaha. 

Aku cuba balik secepat mungkin. Genggeng keras aku bertanya, 'menit, kau jalan esok? Bila kau balik? Kau balik kan sebelum befday kau..'

Aku balik juga ba tai. Hahaha. Aku balik secepat mungkin. Kau tau la kan, mummy aku ni susah betul kasi lepas aku balik tawau kalau suda datang sana. Tebahagi bahagi kasih sayangku. Dia mak aku. 

Kabel travel ada. Aku letak satu spare di sling bag aku. Manalah tau aku lupa kan, sebagai persediaan la katakan. Hehe. Apalagi yaaa,, em, handsfree aku, aku mmg tak bole dipisah dgn makhluk ni. Hahaahahaha

Bila aku pandang ke kanan, aku nampak si memeng tidur atas baju aku. Nyenyak nya dia tidur. Aku mesti rindu kau nanti. Nanti aku videokol eh. Hahahahaha

Okay la readers . Memandangkan bas gerak awal, so aku mo mandi dulu. To all bloggerian, selamat bekerja guys. Apa saja yang kamu lakukan hari ni, moga mendapat rahmat Tuhan. Amin. 

Cau. 

#repost 270515, 0648

Tuesday, May 26, 2015

Selipar.


U never learn bout how to rise again, unless u fall by urself. Dan, aku berkali-kali jatuh, tersandung, tepelanting serta tambling belakang.

Sid-sunset di tanah anarki. Lagu tu sedikit sebanyak naikkan semangat aku. Kalau aku sedih, patah hati, aku tak kan dengar lagu bekabung dan sewaktu dengannya. Aku dengar lagu betebalikan. Dari dulu macam tu. Akceli, dengar lagu hobby aku.

Walaupun dalam walkman aku, hanya ada tiga lagu saja. Dan semua tu lagu yang wan sendkan tuk aku sehari sebelum dia jalan ke Putrajaya. Menjadi sebahagian drpd anggota Jab.Imigresen di usia semuda itu. Hm. Aku bangga padamu sahabat.

Masa dia mula-mula jalan dulu, aku sedih, aku agak lepas dia jalan nanti, kami lost contact. Sebab aku faham, kerja baru dia sibuk macam mana. Tapi aku salah. Sikit pun dia tak lupa.

Kadang-kadang, dia tau ja timing aku tengah sedih. Tengah gundah gulana. Hahaha. Poyo kau incik wan amyrul. Hahahaha.

Masa dia masih kerja d cf chan dahulu as a driver, dia kerap kali kacau aku. Sungguh meluat. Aku benci. Aku tak suka dia. Tiap pagi, dia mesti sakitkan hati aku, dengan pijak-pijak lantai yang aku baru saja mop. Lepas tu dia jalan dengan muka tak bersalah dia tu. Bertuah betul pacik noi. Hahahaha

Dia selalu teriak teriak namaku bila aku ke gudang belakang. And i was like, 'nda gila ka orang tu?' Aku tak peduli. And satu masa tu, masa aku tengah cari stok meja dalam gudang, dia ada pulak aku tak perasan. Dia ikut aku sambil cakap, 'menit, menit, oi oi..menit... aku suka kau.' Lepas tu ketawa macam orang gila. Hahahahaha. Aku anggap dia sot. Aku tak peduli.

Aku rasa kan wan, semua gadis normal akan jatuh hati pada kau sebab, kau hensem, kau baik, kau sweet, kau bertanggungjawab even umur kau sebaya dengan aku, kau gila, and everything. Masa tu aku tak pandang pun kau. Sebab dalam hati aku hanya ada satu nama saja. Hanya ada zombi sahaja. Aku tak pandang orang lain sikit pun.

Ya, aku suka bekawan dengan kau. Kau cool. Kebanyakan minat kita sama. Muzik, cara hidup, orang yang kita minat, fesyen, pandangan pasal hidup..hahaha. sampai sampai kau kutuk aku, kau cakap aku hati kering, dress macam lelaki. -.-

Aku ingat lagi, masa kau kotakan janji kau untuk belanja aku makan bila saja kau dapat gaji pertama kau. Kita keluar makan dekat gerai bang jo. Aku tak banyak becakap. Masa tu, kau share cerita kau seolah olah kita sudah kenal bepuluh tahun suda. Hahaha. Aku dapat rasa time tu kau rupanya seorang yang matang. Aku hanya senyum dengar cerita kau.

Aku tau, kau dengar cerita pasal aku dengan zombi melalui kawan kawan kita. Aku ada dengar dari aida, aida cakap kau suka aku. Tapi aku cakap, kau saja main main. Kau tak pernah serius pun. Lepas kau tahu, cerita mengenai siapa zombi dalam hidup aku daripada aida, kau pelik suda. Hm. Aku anggap kau tak pernah serius. Sebab kau selalu mainkan aku. Ketawakan aku. Hahaha. Padan muka kau. Kotoh.

Kau tau wan? Kertas yang kau bagi masa kau bagi roti untuk aku buka puasa dulu, aku masih simpan baik dalam wallet aku. Tulisan kau yang comel, ayat kau yang macam tai, lepas tu signature kau 'yang cute,wan rontang.' buat aku ketawa terbahak bahak. Aku rasa diriku ni speshel sangat sampai kau buat macam tu sekali. Hahahahaha.

Masa kita duk belakang pikap, masa tu hujan kuat, aku tutup muka aku dengan beg aku, terus kau kesian, dan kau bagi topi kau. Tapi kau kena hujan. Ahahahahahahhaa. Aku ingat semua tu acap.

Kita sahabat kan. Aku sedih kau ada hina, kau gembira aku ada uluk kau. Hahahhaha. Terima kasih wan..

Kau tau kan pasal aku ada blog. Tapi sampai sekarang, kau tak dapat cari url blog aku, sebab aku tak share di mana mana pun. Hahaha. Dan aku tak akan bagi. Kalau pun satu hari nanti kau dapat url ni, mesti kau nangis, kau nangis baca post aku. Adaii. Ahahahahaahahahahaaaahahahaha.

Okayla guys. Tu pasal incik poyo,sahabat aku. InsyaAllah bulan November ni dia balik. Semoga kejayaan sentiasa ada untukmu geng keras. Xoxo.


Monday, May 25, 2015

liang liang moi.

Kau tipu.


'Hidup ku ni , seolah olah,hanya untuk aku rasa sakit saja.'

Ayat yang mungkin tekeluar bila kita befikiran cetek. Semalam adalah hari terakhir untuk aku luah segala apa yang terbuku di hati aku sejak sekian lama. Segala sakit hati, frust, kecewa tahap naga dragonball yang mati hidup balik, sedih, semua aku rasa. Aku berjanji. Berjanji kepada diri aku sendiri, kau insan yang last aku bagi seluruh hati aku, jiwa aku. Lepas ni, hidup aku hanya untuk macik aku, keluarga aku, dan semua genggeng keras aku. Jangan salahkan aku, jika lepas ni, sikit pun aku nda bagi hati dekat sesiapa pun. Jangan salahkan aku, kalau lepas ni, aku kejam.

Segala perkataan indah indah yang pernah kau karang dulu makin buat hati aku tebakar, hangus, nda sisa sikit pun. Aku luangkan masa aku for the last time lastnight, i read our first conversation in fb at 9sept. Dimana aku telah menerima kau untuk yg ketiga kali. Aku tak menyesal pon. Aku cuma nda boleh kawal rasa kecewa aku.

Aku nangis. Nangis semahuku. Rasa diri ni banyak kurangnya, hm. Aku sedar, aku ni nda secantik, sebaik mana, tapi seboleh kudrat, aku takkan sekali siasiakan orang semudah itu sahaja. And once aku rasa balik benda ni, seolah olah... hm. Susah kasi lambang readers.

Sekarang kau sejarah. Aku bukanlah jenis orang yang pasal benda ni saja, semangat terus hilang. Aku okay. Cuma hati aku. Aku masih boleh ketawa. Masih boleh hibur geng keras aku dengan lawak bodo aku. Only god knows. How is ma feeling right now. Macam mana teruk aku rasa sekarang.

Kenangan, semua aku buang. Aku tanak susahkan diri aku untuk ingat benda yang kerap kali bikin air mata aku jatuh saja. Sampaikan mata aku pedih, air memang kehabisan suda, hahaha. Aku tak tidur langsung pun.

Ma lovely buddys, dorang ada hibur aku. And, of course, lepas dorang hina aku. Hahaha. Hm.

Wan, yunus, zany, yak, anik, kak amie, jas, dan semua yang tak aku sebut, terima kasih. Janganlah risau. Kawan kamu ni baikbaik saja.

Janganlah risau, lepas ni aku nda kan muncul depan kau suda. Segala jejak aku akan bagi hilang. Teringat apa yang kau cakap semalam, kau cakap demi kebaikan, supaya aku nda sengsara.

Kebaikan? Supaya aku nda sengsara? Macam mana kau tau? Aku nda sengsara after this? Sedaya upaya, walau kau tak hirau aku sejak kebelakangan ni, aku tetap cari kau, sebab sedaya upaya aku pertahan. Tapi kiranya, apa usaha aku, semuanya macam sia sia. Semua yang kau cakap semalam, macam kau memang sudah lama mainkan aku. Haha.
Aku tau, kau tak rasa pa pa pun. Sebab kau memang tak ikhlas sayang aku. Aku ja ni, yang balik balik kuatkan hati balik balik fikir positif. Balikbalik.. haih. Aku sedih...

Sudahlah menit. Sudah tetulis pon. Hidup kau macam ni. Tulah, sibuk bahagiakan orang sampai diri sendiri teruk. Hm. Sibuk puaskan diri kau dengan ketawa padahal hati kau macam takda bentuk suda. Pepejal pun bukan cecair pun bukan. Aku tau otak aku tengah sinting sekarang ni. Jiwa aku kusut. Hahaha.

Terima kasih zombi.. terima kasih..

Bai guys. T-T

Sunday, May 24, 2015

Last weekend.


Assalamualaikum readers. Hepi weekend guys ;)

Harini tada papa aktiviti luar biasa. Mungkin dalam petang sikit. Geng keras ajak pegi kompleks, main badminton until the night comes. Sejak dua menjak ni, aku kerap kali spend time aku dengan badminton. Sebenarnya, badminton ni salah satu lambang femly aku sebab satu femly minat gila dengan sukan ni, selepas sepak bola indeed.

Perut pun rasanya kempis suda. Ahahaha. Sampai kawan pun tegur, 'menik, slim pulak kau.' Rasa macam mau tampar mukanya pakai batu pun ada. Kahkahkah.

Kadangkadang, setiap petang aku akan pegi tepi laut di hujung kampong aku, dengan boifren aku, junjun. Dudukduduk atas batu, sambil befikir, masa depan aku macam mana nanti ek? For five years soon, jangka masa pendek. Haha.

Aku bawa memeng sekali. Junjun mana ada bucket, jadi nda tau mo letak memeng dimana, terpaksa tangan kiri aku pegang dia. Ahahaha. Nanti, lepas aku sibuk kerja, aku mesti rindu sama memeng. Rindu main main dengan dia guna rambut saitan aku ni haaa. Wahahaha.

Sigh. Ndalama lagi aku ada kawan baru, tempat kerja baru. Aku akan sibuk kembali sampaisampai masa untuk apdet blog pun sipisipi sak ada. Duluu, masa aku masih kerja di cf chan, asalkan ada masa terluang saja, mesti aku isi dengan tidur. Ahahahaha. Tidur tu sangat indah guys bagi orang yang bekerjaya. Semestinya.

Kadangkadang, kita tak perlu showoff yang kita ni sedih, kita ni ada banyak serabut di kepala, sebab, hidup ni banyak manisnya. Bagi individu yang menghargai, dorang nda akan pernah mengeluh biar sikit. Haha. Betul tak cakap kak ton? Haha

Memandangkan ni lastweekend aku, kemungkinan lama lagi baru aku apdet ni readers. Keep in touch. Bagi yg ingin aku follow, letak ja url blog kamurang di chatbox sebelah kanan blog aku ni. InsyaAllah aku baca nanti.  Aku friendly. Haha.


Bai guys. Xoxo


Saturday, May 23, 2015

Terima kasih.


Hai guys.

Okay, mata masih terang benderang, rasa happy sebab dapat spend time dengan buddys yang memang gila tadi. Ahahahaaha.


Lepas tu, layan pulak karenah kawan2 sekolah di wasap sampai kita naik miring ketawa ketawa sendiri. Ahahaha. Teruk gila. Semua main throwback gambar dulu-dulu tu.. jauh beza. Ahahaahaha. Kesimpulan, semua hitam dulu. Wakakakakaka


Terima kasih buddys, cik Arpiani binti Arwis, kerana ajak aku jalanjalan tadi. Dia spen la. Aku nda minta pun. Hahahaha. Tq buddy.


Oya, tadi aku sempat pegi cybercafe sekejap, tupun nda lama, ada macam setengah jam ka saja. Haha. Tukar warna background blog ni naa. Nda sempat bah tadi koding lama lama. Rupanya aku masih campin lagi mengedit. Tapi oleh kerana nda sempat, warna ja sempat ubah. Aiyo macaa. Ahahaaha


Header pun nda sempat tukar. Ahahaha.


Okay, back to sad mood, hm salah seorang kawan aku ada musibah, Yak. Kakak dia mengalami kemalangan. Accident di jalan semporna-kunak tu yg heboh heboh tu, kereta vigo sama alza. Hm. Kesian yak. Tabah gink. Tu semua dugaan maha kuasa. Semoga kakak cepat sedar, amin..


Tu akceli kakak Yak. Kesian dekat kawan aku saturang tu. Sedih juga la. Hanya mampu berdoa geng. Tabah sak ya Yak.


Besok aku story pasal kerja baru aku. Lepas ni aku sambung tengok-tengok ig dulu. Okay la, bai guys!

Xoxo


Masa itu emas.


Hai guys.

Dengan mata sembam. Bengkak. Menggambarkan feeling aku sekarang ni. Yala, kalau suda menyayangi orang dengan sepenuh hati, kita mana sanggup buat hati orang yang kita sayang tu terluka, hm sebaliknya biarlah kita yang rasa.

Nda boleh digambar katakata guys. Hakhak. Masi boleh ketawa. Tapi nda terbahak bahak la. Hahakhak. Setiap kali aku korban masa aku untuk he's ma only one, aku rela, sebab aku nda mau dia rasa aku ni tak boleh luang masa dengan dia. Haha, even in that time, aku penat, aku ngantuk, tp aku tetap cakap aku still blum ngantuk, mata masih fresh, walhal, aku cuma mahu bagi dia happy ja. Haha.

Tapi, bila aku tengah sakit, bila aku tengah rindu, masa sejam, bahkan nda sampai sejam pun dia luang. Hahakhak. Perit la aku rasa kan readers. Aku masih rindu. Aku masih mau becakap. Masih mau luang masa. Haha.

Walau aku faham, kerja dia penat macam mana. Aku faham. Sebab tu, bila dia cakap dia mau tidur, aku just say genite, sleepwell syg, lahv u, walhal masa tu aku taip dengan air mata begenang suda. Hahahak.

Aku manusia. Ada rasa semua tu. Tipulah kan. And officially this is ma blog. Anything i want to share depents on me.

Hm.

Sebab aku percaya. Dari dulu. Sikit pun percayaku tu nda hilang sikit pun. Nda calar sikit pun. Hahakhak.

tapi hati aku ni haa, sakit. Haha. And when i say to him, i miss him, and he say, 'mw buat macam mana jg.'

I dont ask u to do anything. I just want to share ma feeling to u. Apa yang aku rasa sekarang ni. Cakaplah samting yang boleh buat aku tenang, yang boleh buat aku rasa jasadmu tu betul-betul ada sebelah aku sekarang ni. Speak to me. Aku hanya perlu dengar suara saja. Bukan banyak. Hahak.


Pernah ka sekali, at the end of the conversation, aku yang tidur dulu? Aku yg lelap dulu? Pernah?



Fikirlah sekejap sayang. Hahak. How much i give ma heart for u? Sebanyak mana sy bagi? Hahahak. Dari dulu, seluruh hati sy bagi. Dr dulu..


He's the only one sebab aku senyum tibatiba. Hahakhak. Dia jugalah sebab aku menangis. Haha. Woman readers. Hati tisu. Bila ada satu feeling bedenyut-denyut di siring hempedu, kami akan nangis. Sebab saraf tu besambung dengan kalenjar air mata. Hm.


Isi hati sy. Hahakhak. Sebab sy mo luang masa dengan u pun, masa tu selalu nda cukup. Sy tiada org lain mo cakap, selain blog ni haa. Hahakhak. Sy faham, kalau dibanding masa syg, dengan sy ni, mungkin masa syg lagi berharga. Sebab masa syg emas.


Manalah berharga sy ni kalau dibanding dengan emas kan? Hm.


Sokay menit. Malam ni, kau sendiri lagi, macam malam2 sebelumnya. Tough geng. Smile.


Bai readers~


Kemalangan di Jalan Kunak-Semporna




must read this

Monday, May 18, 2015

Selamat pengantin baru.

Smoothly done. Tulang pun bekakai la. Hahahaha. I wanna say congrats to both ma sista and brotha abg Amie and kak Dewi. Congrats to both of you. Selamat pengantin baru. Semoga kekal sampai akhirat dan jannatul firdaus. Aminn yaa rabb.

Satu sesi sudah pun selesai. Hahaha. Aku terus la betanya sama ma bff, Lak, 'hey, kau bila lagi?' Ahahahaha. Selamba dia becakap, 'aku? 5tahun lagi. Tapi aku mau, kau pun sama jugak!'

Amboi bukan main meroyan dia suruh aku kawin dengan dia togede gede. Ahahaahahaaa.

Majlis? Boleh tahan sibuk la. Hadeh. Mana mana majlis pun konfem sibuk kan readers kan. Haha. Sebelah pagi d rumah pengantin perempuan. Sebelah malam, d dewan Datuk Lau, yang belakang mpt tu. Boleh tahan superb. Boleh tahan banyak org. Haha.

Tema dia warna biru. Likely, im fallen to this kaler. Sweet, comel ja aku tingu. Hahaha. Biruu.. cantik.

Akceli aku nda suka pun kaler biru. Hahahaha. Tapi, after this, ham gona make this kaler one of ma fav kaler. Hahahhaha. Beside yellow indeed.


Susah kalau mo share gambar sini. Maklum la, aku just apdet pakai mobile ja. Haha. If u guys, wanna see, bole tingu di instagram wa okay?



So ma condition right now is, kepala berat, tulang betis sakit, lengan sakit, perut lapar. Hahahahahahaha. Dan disebabkan hujan, aku ta dapat la balik pagi ni, huft, how i miss ma macik and ma dungu brotha. -.- rindu zombi jugak. Haha



Syg okeh d rumah tuu? Kesian syg masak sendiri, apa pun buat sendiri, hahak. Jap lg sy balik okay. Rinduu syg. Hahahahahahaaaaha. Kepada ma readers, kalau ada yg mau muntah, silakan. Ni naa, kumpek. Wakakaaaaakkkakakaaakakakaka.


Okay la gais. Dats all for this time. Until we meet again soon. Daaa~


Xoxo.


Thursday, May 14, 2015

Sy minta maaf.


Sy tau. Ni susah bagi kita. Susah.

Tapi, sy kuat. InsyaAllah. Dan, tolong, jgn pernah fikir bukan2. Hati sy satu saja. And it is for u. Not for anyone else.

Kadang, sy sedih. Tak perlu cakap kenapa, mungkin u pun tahu apa sebab sy sedih. Hahak.

Tapi, sy mau u sedar. Sy usaha. Hm.

Dan, bila saja setiap malam, sy tunggu masa terbaik to spend time wif u., dan, sekejap saja. Tidak lama. Teman u sampai u lelap mata. Itu sudah cukup. Walau hati sy cakap, sy masih rindu. Tapi, sy faham. Bukan kemarin kita kenal.

Sampai pada satu masa, bila saja u bagitau sy, yang sayang u sudah hilang, and yaa, masa tu baru sy givap. Sayang, i know, u've try ur best for us. So am i.

Sekali syg ragu, berapa besar sayang sy for u, i'll dissapointed. Syg tda tau betapa susah sy jaga sinta ni di kejauhan. Hahakhak. Masih bole senyum. Hahak.

Kalau sy hanya susahkan hidup syg, cakaplah,, sy terima. Kalau sy hanya beban, .. Huft.

Bai readers.


Mr. Fiance.


Genite to all of ma readers.

Hei wasap wasap u ols? Haha. Okay, suda makan pun, alhamdulillah.. and now, tengah teman family aku nonton badminton piala sudirman. Haha.

Okay, zombi. Dia cakap dia jeles dgn abang dia, Jani. Hahahaha. Jeles sebab abang dia baru saja habis tunang. Alhamdulillah. Walau tak sampai, officially i wana say congrats to Jani. Hahakhak

Readers, kaum lelaki ni kan, comel kalau jeles. Hahahahhaa
Dan, dan, dorang memang nda sedar pun yang kejelesan dorang tu pun kan adui nampak comel. Hahahahahaaha.

And plis, jgn senyum2 kambing syg. Ahahaahahhahaha.

Sungguh, di usia mcm ni, kalau dinampak ciri2, memang sah sah cukup syarat suda. Hahaha. Tapi, kalau dipandang segi kesediaan minda, akal, dan fikiran, masih belum cukup lagi.. sangat jauh ke belakang.

Oya, tomorrow aku pegi jpj. Teman bro aku pegi buat balik kad moto yang hilang. And, tomorrow,mungkin aku pegi luang masa dekat cc. I want to change ma blog design. Lucu kalau aku tengok. Hahahaha.

Looks like, im 20 now, so kena tukar la. Mcm budak budak la. Hahahahaaahahaha. Mungkin simple saja, mcm first2 masa aku mula2 blogging dulu.. really kinda miss that moment.

Ditegur oleh satu kawan masa last day aku pegi kedai haritu,

'Menik, semalam aku baca blogmu'

Muka ku terus bengkok la. Sebab pelik kan. Ahahahaa. Aku rasa aku nda pernah share url blog aku dmana-mana. Melainkan dia stalk fb aku, tupun 2011 punya post. Pehh. Hahahahahaha

And i said,

'Oyaka? Haha. Lucu kan? Jan bising ar.'

Taula. Kawan aku satu tu bole dikategorikan wartawan part time. Ahahhahahahaha. Terus befikiran aku mau tukar url. Ahahahahaha.

Okayla readers. Game tamat. Dan malaysia win. Yeay! 3-2

Time to sleep now. Sleeping yang nda beauty sangat. Ahahaha. Bai readers!

Assalamualaikum.


#repost


Saturday, May 9, 2015

Writeup #2.


Love it is not to be own right?

Mcm ni la aku rasa skrg. Betapa menyayangi samone, tapi hanya dari jauh sahaja. Em.

Kenapa? Ni bukan la akhirnya menit. Jangan bersedih. Tuhan suda aturkan semuanya dengan baik. Ada hikmah behind this. Tuhan tidak sajasaja susun pertemuan kita. Dan tidak sajasaja susun perpisahan kita.

Teringat kembali masamasa gemilang kita. Hakhak. Ketawa diselang dengan airmata. Indah.. are u feeling the same? Depressed, missing, and heartbroken?

Sy, hanya boleh tengok dari jauh saja. Maybe, 2or 3 years, or mungkin juga tidak akan jumpa sampai bilabila. Mungkin. Tapi, mungkin juga, akan jumpa balik, dunia ni kecil sahaja.


Ta boleh menulis daa. I am totally sad now. Can anyone, anyone make some joke plis? T-T


Untuk kesekian kalinya. I lahv u. So much.


Fragile


Wif playing walkman and earphone, she was listening to sunghajung cover mp3. And she was wonder, what type of human is she? And deep. Sigh. And cry of her own.

Hei guys.

Today im not feeling well. From now on and soon.. not because i dnt love u anymore, it doesnt meant that i want to leave u, tapi keadaan yang makin himpit, makin himpit.. em.

Kenangan. Terlalu banyak untuk dipadam begitu saja. Hati yang kerap kali sakit. Kerap kali merindui orang nun jauh disana.

Dalam hidup, kita akan selalu melakukan kesilapan. Setiap kesalahan yang dilakukan akan mematangkan fikiran dan menyedarkan kita. Cinta pula akan selalu
menjadi punca untuk kita membetulkan kesilapan, kerana... cintakan universal fungsinya.

This life, penuh ranjau dan duri yang terpaksa kita tempuhi. Suka dan duka adalah lumrah kehidupan kepada insan yang bergelar manusia. Hanya semangat yang kental dan ketabahan yang tinggi saja yang mampu menetapkan hati seseorang itu agar terus berada di landasan kebenaran.

In life, we cannot be too greedy. Adakalanya kita diberipilihan dan adakalanya kita tak punya pilihan.
Pengorbanan, inilah yang dinamakan pengorbanan.
Kadang-kala kita terpaksa membuat pilihan walaupun pilihan itu akan melukakan perasaan kita sendiri. Tapi
kita harus berani menanggung risiko, kerana melakukan sesuatu tanpa kerelaan takkan ada kebahagiaan menanti di hadapan.


Yang penting, doa dan tawaqal harus diiringi dalam setiap langkah kita. Kita harus yakin pada Yang Maha
Esa. Tuhan itu Maha Adil. Suatu hari nanti kebahagiaan pasti menjelma. Hanya masa dan keadaan saja yang
akan menentukan bila hadirnya ia.

Take a deep breath. Think bout all that we have been through together. Looks like, ham gona use ma whole life, to forget u. :'(


La tahzan.


Assalamualaikum readers.