Sunday, March 22, 2015

Lega.

The end of 3days.

#T-T


Extralasting.

Wehh. Gift wehh..


Assalamualaikum. Hola readers!

Ehek ehok (batuk). Okay okay. Sebenarnya salah bah tu tajuk tu. Hari ni mok cerita samting memang tada kaitan langsung dengan tajuk tu. Haha. Gambar tuu? Aduhai lagilah tada. Haha. Tu akceli eye liner. Macik bagi. Hahhaha. Tenkiuu macik. (Sejak dua menjak ni dia rajin beli barang mekap tuk aku. Ntah pa pa ntah. -.-)

Avon.. mahal yong. Haahahahah. Tapi, mungkin harga dia lain kan. Macik aku tu member avon since aku kecik lagi...naa kemain lamaaa.. hahahaa

Okay. Stop talking bout barang mekap dan sewaktu dengennye, aku mok share samting la dengan readers2 aku semua ni kan pasal kejadian semalam la kans..

Apa jadi?

Guys, semalam waktu balik, masa balikan laa kan, time tu hantar kak jum balik la, macam biasa la abg rizal yg hantar. Jalan punya jalan, aku tengah siok ni dengar lagu pasang handsfree (ala aku ni tiap masa dengan handsfree nda boleh pisah.) Tengah siok dengar lagu dusun (hhiiihii) tiba tiba..

Ketepakk!!!!

Brek mati. Terus masatu jugak aku nampak kelibat pempuan yang boleh tahan gendut la jugak, usia dalam 30an begitu, em tebanting, ada masuk tiga kali la jugak macam tu baru dia tesadai siring jalan tuu.. and i was like, whatt??? Bang rizal langgar moto? Weiii, orang tabanting weiii!!

Cabut handsfree, keluar dari pikap untuk buktikan yang aku ni nda mengkhayal la kan kan.. hahaahha. Dan, yaa.. astaghfirullah.. seorang wanita nampak lemah siring jalan. Memang sah sah la bang rizal langgar orang tadi. -.-

Abang yg satu tu pulak cedera ringan dekat siku sama jari kanan dia. Kesiann.. terus dalam sekejap ja, jalan jem, banyak orang.(and aku ni pening kalau nampak orang banyak) bedebat la. Abang tu cakap bang rizal bawa pikap macam jet lepas tu ta pasang signal. Ntahla. Aku diam ja la. Tepi tepi tu. Duduk memerhati. Al maklum laa laparr.. wahaahaha

Cerita punya cerita kan readers kan, datang satu kereta Alza hitam dak silap. Keluar lelaki dengan sorang macik. Rupanya tu abg ipar kakak yang jatuh tebanting tu. Poliss weii.. naik seram aku tingu muka bang rizal time tu.

Aku fikir kan, abg ni mo minta ganti rugi la kan. Moto suda la pecah habis depan. Kakak tu lagi satu hal. Tapi, sebaliknya, abg tu bincang elok elok(ada loghat semenanjung sikit la) dia cakap benda ni boleh selesai elok elok. And kautim masa tu jugak.

U know what readers, nowadays, jarang bah suda orang bincang bagusbagus kalau ada samting yang jadi. Contohnya macam eksiden malam tu la. Kalau aku jadi abg tu, mungkin aku mengamuk la kan. Terang terang bang rizal tu salah. Nda pasang signal. -.-

Oleh kerana berfikir, setiap orang pernah buat salah, so, settle la. Hantar kakak tu pegi hospital. And balik.. hari yang cukup panjang tau readers.

Lepas ni kan, harapharap la bang rizal sedar. Lepas ni nda la dia bawa pikap laju macam apa sak. Haahaha. Lepas ni sedar la yang abg tu bawa banyak nyawa. Bukan satu nyawa.

So, moral of the story, berhatihati di jalan raya. Ingatlah orang yang tersayang. Dan khas ditujukan jugak, for ma the only one, zombie.. hehehe.

Hatihati tau sygg.. takecare. Lahv u muchh..

Okayla. Next time wa apdet. Gebai readers!

P/s : 20-22th of March, another promotion. Huwarggg T-T

#repost


Thursday, March 12, 2015

Selamat Hari Lahir Sunshine.




*singing.

Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan Nyami binti Ruslan. Allah selamatkan kamu.

Selamat Hari Lahir kepada kakak gua. Hampirhampir lupa gink. Astaghfirullah.

Eh. Eh. Tapi aku ingat okay. -.-

Bila saja aku ingat, terus direct aku p sama dia dekatdekat then then terus tarik dia dekat aku. And i hug her ketat ketat sambil cakap.,

'Happy birthday kakak ku.'

Terima kasih jadi sorang kakak yang kerap kali bagi nasihat yang berguna. Yala. Nda serik bedepan dengan adek tak guna macam aku yang keras kepala macam aku dan kuat melawan macam aku. Ngeh ngeh.

Doaku, semoga dia dirahmati selalu. Bahagia di samping keluarga tercinta. Dijauhi bala bencana. Gembira and happy selalu. And last, mudah mudahan kak dapat jodoh yang baik. Amin yaa rabb.. :')

Ilahvyou. Aku sayang kau. Semacam anggap macam kak aku sendiri. Hahak. Thanks. Terima kasih bebanyak. Tuhan saja yang mampu balas segala jasa baik kak. InsyaAllah. Persahabatan kita kekal sampai bila bila..

Wif lav. Menik.

Wednesday, March 11, 2015

Handkerchief.

Am i?


Masih belum boleh lelap mata. Sebab mata sakit. Pedih sangat. Hahak.

Jiwa kental hati keras kepala batu tapi lembik. Rupanya tu luaran saja. Dalaman? MasyaAllah, lemah. Kalau dibanding agar-agar, mungkin kalah. Okay. Aku admit. Memang lembik.

Yala. Aku perempuan. Satusatu cara untuk merasa lega is nangis. Lepas tu, baru okay.

Memanglah aku happy. Memanglah aku gembira. Tapi, nda cukup. Rasa teruk. Rasa sunyi. Kena tinggal. Teruk.

Kau kena faham Menik, bukan kau saja. Dia juga pun sama.

Tapi, dia lelaki.

Tapi tapi kau lupa. Dia pun manusia menik. Sama macam kau juga. Terkadang need his beloves at his side everytime. Most of the time. Bukan kau sahaja yang kerap kali rasa sunyi.

Adakah dia penghalang? Tidak. Kenapa merasa diri jadi penghalang, sedangkan dia yg kerap kali bagi semangat dekat cik adik lembik satu ni. Em.

'Hati sy memang untuk syg ja.'

'Kenapa cakap begitu?'

'Jangan nangis..'

Hanya disebelah talian hayat saja. Jarak kilometer? Berbatu batu jauhnya.. hem. Kalaulah.. kalaulah, u're right here beside  me untuk tempiling kepala sy dengan kuat sekali kalaukalau asyik berfikiran cetek setiap masa.

-.-

Woman. Lega akan datang, bila habis nangis. Lepas saja dengar sayu dia cakap, bahawasanya waktu semalam memang nda cukup. Tapi dia tetap kuatkan hati. Kerana, ada manisnya.

Dan bertanya,

'Tidak rasa kalau kita lama nda jumpa, rindu bekumpulkumpul, baru dapat jumpa lepas lama, tidak rasa itu maniskah?'

'Rasa..'

And here i want to ask u.,

'Tidak rasa sedih kah, kalau u jadi sy, kena tinggal, and terpaksa cipta lagi jarak yang kemain bebatu batu jauhnya?'

Semestinya jawapan,

'Hati. Hati mesti kuat.'

Sy kumpul kekuatan. And i want u to be ma bestfriend. Sahabat baik sy. Senantiasa ada untuk sy. Share anything dengan sy. And, yea, ill be ur bestfriend too. Hear all ur problem. Bila u susah and  bila u senang..

Belum pernah nampak sy nangis 'live' kan? Sebab sy tanak la u tingu muka sy yg buruk dan tamba buruk lepas nangis. Em. Sebab tu sebolehnya sy 'kawal macho' seolah olah sy cool. Cool sangaat..

Tapi god knows. Hati sy rapuh. Sebab sy tanak hati sy patah lagi. Sebab sebab sy nda tau mo fix macam mana lagi kalau kalau patah lagi nanti.. em.

Memang la sy macho bila jumpa u. Sy happy. Sy kuat. Tapi lepas tu, sy mesti nangis. Sebab sedih. Kita pisah lagi.. haha. Tau. Tau sy lembik..

Tapala. Sy boleh. No worry. No worry. InsyaAllah. Ily.

Genite readers.

P/s : mata pedih. T-T


#repost.


Monday, March 9, 2015

143. 2 4(so much)

 25. 

Klik link. And dia akan bawa anda ke alam dahulu kala.. hahaha

Genite lavli readers!


Syg, sy suka tingu syg tadi. Hahakhak. Kesian topi merah tu, kotor dia syg.. hahahak. Lahv u!


P/s : happy.


Sunday, March 8, 2015

hero.



Apabila cara tafsir rindu secara mendadak. Tidak keruan. Hahahahahaha.

Rindu. Semua orang pernah rasa. Tahan? Tada orang yang dapat tahan. Semua pun ikut hangus. Hahaha.

Hero.

Thankyou. Hehe

Akceli memang mau tidur da, tapi sekejap la. Spend ma little time kimi kimi wif ma lavli blog. Hey readers! Ada yang belum tidur lagi?

Ni mesti blogwalking ni kan? Haha. Ya. Aku pun sama. Dulu laa. Masa masih apdet guna pc dahulu kala. 2011-2012 o guess. Haha

Lama jugak la suda..

Okay la readers. Bila ada masa, aku baca post yang lalu kan kan, rasa macam lucu, haha, terus teringat la kan.. macam ni pulak dulu. Eh macam tu pulak dulu.. kata orang, ia sebahagian dari memori. And will be a memory. Sampai bila bila.. ;)

For ma hero, thankyou for ur understanding. Nda cepat melatah. Hahak. Nampaknya, u suda matang. (Muntah) wakakakkkaakaka. Ily syg. Imy. Riwi. Hakhak

Bai guys!

Xoxo


Saturday, March 7, 2015

H


Tuesday, March 3, 2015

Sheila On 7 - Dan

Dan
Bila esok datang kembali
Seperti sedia kala
Di mana kau bisa bercanda
Dan
Perlahan kau pun
Lupakan aku mimpi buruk mu
Dimana telah ku tancapkan duri tajam
Kau pun menangis menangis sedih
Maafkan aku

Dan
Bukan maksud ku
Bukan ingin ku melukaimu
Sedarkah kau di siniku pun terluka
Melupakanmu menepikanmu
Maafkan aku

Lupakanlah saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala
Caci-maki saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulukala


.



Lagu ni banyak history. Sangat banyak history.

Playing dan dengar.. berulang ulang kali. Start bisuk, tada suda orang yang kerap kali kacau aku bila aku mau punch, tada suda tarik baldi ku ke hujung bila aku mop lantai, tada suda yg annoying betul kalau aku buat kerja. Tada suda.

To Wan Amyrul Ashraf: hey. Alhamdulillah. Rezekimu sebenarnya. Tahniah laa. Ada jodoh kita dapat jumpa lagi. Sekejap ja kita kenal kan? Rupanya, kau aku satu sekolah rendah dulu. Haha. Keep in touch la. Bila di tempat orang kan baikbaik. Paling penting kena jaga diri baikbaik. Jangan sekali kau lupa sini. Kau lupa Sabah. Kau lupa geng otok Cf Chan membermu ni. Lepastu, aku doakan kau sukses. Mcm mana kau suda cakap dengan aku dulu. Aku percaya sama kau. Lepas ni, tada suda orang yg kacau aku.. :( i hate you. Sebab harihari kau buat aku sakit hati. Balik balik kau kacau aku. Tiap tiap hari. Bila satu masa kau nda hadir, aku besyukur sangat. Tapi, esoknya, aku mesti berharap yg kau nda pernah ada pun di kedai tu. Buat semak aku siak. (Tp, ya, aku mungkin akan rindu tu semua nanti). Sebagai seorang buddys, ofkos la bah kan aku doakan kejayaan mu gink. Semestinya. Tada suda yang teriak teriak nama ku mcm orang gila kalau aku ke gudang. Siyesly aku bencik kau. Siyes bencik! (Aku tipu sebenarnya. Aku nda pernah benci pun ) Hahaha. Em, buddys semoga sukses.  InsyaAllah. Wish u the best of luck!


Pacik. T-T


Bencik.

Pirana.hahahhaha

Hai guys!

Harini merupakan hari bahagiaaaa bagi wa. Sebab kan sebab kan semalam babang datang. Dia stay di rumah. Walau sekejap ja.

Siyesly, aku nda rindu pun.(gilaa ndaa rinduuu?? Rindu gilaa tu weii!) Hahaahaa. Kembar siam aku. Rindu bodoh. Haahahah

Aku pun tekejut jugak la. Balik dr keja, buka pintu, ma shoes, .. 'assalamualaikum, sy balik..' tup tup tup, babang rupanya betapuk belakang pintu. 'Waalaikumsalam!' Tokk! Kedebuk di kepala wa. Hahhahaaa silaka.

Hek eleh. Kau rindu aku kan kan? Hek eleh poyo. Hahhhhha. Aku? Isk nda la ya aku rindu. Haahaa. Ya la yala rindu. Sikit. Yala yala. Banyaaaakkkk!!! Hahhaa

So, makan togede. Ya Allah, sumpah lama nda makan ramairamai macam ni. Sebak gak la. Tp gengster, so, kena tahan la. Jgn bagi tunjuk weii. Malu weii gengster nangis. Wkaakakakakakakaka.

Talk bout coc. And phone. And game. Hahaha. Itu la kami. Nda pernah cerita benda berfaedah kalau jumpa. Kahkahkah. Paling faedah? Tanya townhall dia level berapa daa.. hahaahaaahaa

Macik bagitau dia yg aku tengah kumpul duit. And ya, aku tengah kumpul duit. Dengan gigih dan gusinya. Hahhaha. Henfon aku macam kong. Macam..aish. so, sedang kumpul duit to buy ****** . Hahhaa. Kena sensored yaa. Hhahaha.

So babang cakap la,

'Kau bagi henfon mu la. Aku guna. Aku tambahkan duit.'

Eh eh aku nda kan tertipu daya okay. Hhaha. Tanak. Tanak. Biarlah aku usaha sendiri. Lagi satu, kong kong henfon ni pun, tetap tanak jual jugak. Sebab sebab ni keringat basi gua tau. Hahhaa. Biar jelek tapi riwi appriciate. Sungguh. (Mata bebintang bintang) Hhahahaha.



So today we merdeka. Hahhaha. Big boss oustation. Tapa tapa bos. Kami jaga kedai boss. Kami jaga. Hahhaha. Percayalah. Kedai akan baikbaik ja. Lepas tu banyak untung dan debabomm. Hahhahahaha.


Okay la readers. Time to work now. Selamat bekerja bagi yg bekerja. Haha

Bai! Much love!


Monday, March 2, 2015

Keyboard warier

Wakkkkakaaakakakakakakakakakakakakkkakakakkkakkkkkakakakaa


10years later..

Gugurl.

Hey readers!

Happy. Thirty's. Wif many many child. Wif lav.

Sepuluh tahun yg akan datang., pernah kalangan u readers, jangka agak agak apa jadi ya 10years later? Oh, nampaknya mungkin ada yang sudah pun berkahwin, sukses, ataupun masih lagi di tempat yang sama macam 10tahun dahulu..

Dream. Bila cakap pasal impian, semua orang ada impian. Kan readers kan?

Aku? Ofkos la ada impian. Impian wa yang tinggi menggunungg besaw dan raksasa ituw. Hhhahahahahaha. Tapi, kadangkadang, nda semua impian seseorang tu tecapai. Sesetengah sahaja. Tupun, bagi yang kerap berusaha. Dengan gigihnya dengan gusinya. Hahaa

Duludulu la kan, aku ni mok jadi cikgu. (Dulu laaa) beberapa hari yg lalu, aku ajar kak Amie cara buka bill guna sistem. (Disebabkan gst, dan tiada bill manual now)

Lepas tu, aku ajar la. Satu demi satu.. tapi kan readers, aku ni kalau mengajar sesuatu kan, orang yang aku ajar tu mesti cepat 'pick up' and kalau boleh jangan lembap tau readers. Aku ni cepat naik angin. Lepas tu, habis orang tu aku pukul. Hahhahahahahah.

Dan macam aku cakap, kak Amie lambat tangkap apa yang aku ajar. Sudah, naik hangin la aku. Hahha. Terus dia cakap,

'Kau ni nda boleh jadi cekgu kau tau? Nda payah sekolah rendah menengah, cukup untuk budak tadika. Mungkin arwah kali budak budak tu kalau kau jadi cekgu. (And she laugh. Dengan besar sekali)

Dan aku.. -.-

Hhahahahahaahahahaa. Terus ada suara latar datang.. 'ha ah betul tu Nyami. Ganas betul.'

Hah? Haha. Okay okay. Aku terima. Hahaa. Kadang aku pun sedar jugak. Yang kadangkadang aku ni cepat naik angin. Hahhaha. Ntahlah. Kepala wa mungkin agak keras sikit laa. Err

Okay, back to title. 10years later, apa jadi ek? Mungkin masa tu aku suda kawin? Wif? Hahha. Masih samar. Jodoh. Itu rahsia Tuhan yang satu orang pun tidak akan tahu. Hehe.

Atau, sepuluh tahun akan datang nanti, aku masih belum menemui pasangan sehidup semati aku. Siapa tau ye dak? Haha.

Last night, zombie call me. Akceli dia membangunkan wa dari tidur yang lena dan be-air liur basi ituw. Wakkakakakaaka. (Penat bah.. penatt betul.)

kadangkadang, kalau kita orang tibatiba diam, i was thinking bout his face, and suddenly i laugh. Hahaaha. Siyesly, ntah kenapa, why, aku tibatiba senyum dan terus ketawa. Haahaha. Sorry syg. But honestly, mang tada pa pa pun. Sy pun ndatau kenapa.

Oh! Mungkin, itu tindakan refleks kalau kita rindu someone, lepas tu sambil onkol, tapi nda cakap apa pun, lepas tu kan, dia di sebla kita siak kan(sebelah henfon) sudah tu kita bayang la dia sebla kita, kita tingu dia, dia tingu kita, and, ketawa. Haaaa. Panjang lebaw penerangan cekgu. Hhahahahaha

Tapi mang betul la. Itu sebabnya. Tindakan luar kawal dr otak. Hehehe. So, syg got it? Hahaha. Good.

Pendek kata. Its just to tell you, i missyou. Hehe. Lahaaii, sweet nya aku. Wakaakakakkakakakaakakakakaka



Monday. Definisinya, hari malas. Hahaaa. Tengs for reading guys. Xoxo!



.