Friday, February 27, 2015

18th 25

'Hari ketujuh. Semua kemas. Kemas.'

Aku fikir bos aku tu buat lawak. Suruh kami balik? 5.30pm? Mimpi ka buang tabiat ka? Hahahaha.

Its seventh days. Mungkin raya dorang yang ketujuh la tu nampaknya. Alhamdulillah.

Rest ma mind di luar kedai. Di belakang wa kereta moto semua lalu lalang. Vroom..ngongg.. ngengg.. haahahahaa. Bising tapi indah. Jarang dapat rasa suasana indah permai macam ni.

Balik awal, cium bau asap yang berbagai bau, hahahaha. Kena tebar angin oleh lori yang kemain besaaarrr. Sekali sekala buat tudung kaler oren wa miring. Hahaaahha.

Aku takan balik selagi henfon aku nda vibrate. I was waiting for zombie's text. Biarlah dia text aku dulu, bahawasanya dia keluar suda dari Tawau. Dan pada masa itu, baru aku akan balik. :)

Its sokay. I will wait.

Jam henfon wa sudah pun menunjukkan jam 5:59. Zombi where are you?

He reply ma text just now.

Nda stay. Okay, time to get up and take a deep breath. 'I missyou. Not this time, but soon..'

Orite. Time to go home now. Im just imagine just now, if he stay, we'll celebrate our 18th 25. Hahakhak. Tapa, manis sebenarnya katanya.. dalam perjalanan balik nanti, aku bayang aku sambut dengan dia. Hahak.

Ta pernah sekali pun kami celebrate tau readers. I mean, ta pernah celebrate togede gede. Dan, yang ke-18 suda. Alhamdulillah. Masih sefahaman. Masih jaga hati. Masih pegang janji. Masih seorang kawan yang akrab. Masih rinduu. Masih seringkali cakap 'satu empat tiga'. :)

Syg, u are ma strength. Ta pernah expect u akan jadi penyebab sy senyum kembali kala sy down. Sy upset. Sy givap. Hmm. And u know what,sy nda suka u cakap pasal benda jelek. Ta suka. -.-

Mesti u cakap balik kan?

'Sy pun nda suka syg cakap bukan bukan.'

Tau.. hahahaha. Mcm sy cakap, as long as u take care of u heart, i will take a good care of mine too.

Beb, bila i see u, wearing ma cap, nicely, sy rasa dihargai. Sebab, nama sy ada situ. It just like, i always follow u, right above u wherever u are. Hakhak.

Readers,

Penat betul wa rasa todayy.. tonight, wa sendiri lagii.. aigo. Hahaha.

Gebai. Asalamualaikum.

Xoxo.

#repost.


Tuesday, February 24, 2015

Move on. Step forward.



Hari Ahad lepas. Balik awal. Pegi cari remote control car. Hangout. Jalanjalan. Let go stress. Hm.

Will that pict be the last one for us? 

Sedih. 

Jobless. Seperti aku tidak lagi mempunyai apaapa fungsi di situ. Its sokeh. Menik, maybe this is the time you go out from there. Find another job. 

Today memilih untuk tidak pergi kerja. Sebab, im going to find job with ma own. Tanpa pertolongan siapa pun. Ya i know, bukan senang mo berenti. Aku mesti pasang notis. Tu pun sebulan. But, what option i have? 

Aku suda fikir panjang. Apa akan jadi seterusnya, seterusnya..suda aku fikir pun. And, when i want to talk wif zombi about this thing lastnight, aku ta bepeluang pun. 

Satusatunya penghubung, selagi aku masih kerja sana. Ya, aku tahu tu. Tapi, apa boleh aku buat? Kalau situasi susah macam ni? 

Kalau ini yg terakhir, aku terima saja. 

Will be the best for u too. For us. For we both. I love you. Millions time i say it. :'( millions time i prove it..


Ya Allah, kuatkan hambamu. Aku lemah betul. Rasa kerdil betul diri ni. Macam semut. Lebih kecil daripada semut. :(

Fungsi suda nda da. Kau sikitpun nda d hargai menik. Untuk apa kau stay? Buat diri dorang bangga, seolah olah rezekimu hanya disitu sahaja? Move on. Smile. Take a step forward. 

Nda da niat mo beban orang di sekeliling wa. Ma adorable sista, kak amie. Im really sorry. Aku lembik. T-T kau nda bole expect yang aku kuat lepas apa yg jadi ni. Kau nda dapat tangkap? Apa yg dia buat, hanya untuk aku tau, aku sedar, yang aku ni suda tidak diperlukan lagi di sana. 

All of this because that one hundred ringgit. Aku sedia btgjwb. Sebab benda tu memang sah sah tgjwb aku. So, the one who is going to blame, is me. Not the others. 

Ma position, jauh ke hujung. Seolaholah dia tak izin aku becakap dengan dua orang kakak aku tu. If u readers jadi aku, apa yang kamu rasa bila dikasi macam tu? Sedih. Sedih tahap naga. 

Rasa macam dikasi asing. 

Its okay. I understand. In that reason, i will go. Aku rasa pengalaman dua tahun setengah di sana suda cukup buat aku berdikari di luar. And ya, i will. Terima kasih for everything. 

To ma boss, tengkiu. 

Assalamualaikum.



P/s : hampir sahaja kehilangan blog. Cant imagine akceli. I riwi love this blog. Riwi. 
:')

Friday, February 20, 2015

happy holiday.



Seharian berjalan di Tawau Town pun ta dapat jugak. Mesti. Mesti kotakan janji wa. 

Jalanjalan wif ma all classmate buddy. Last minute, ki ada. So, lepak dengan ki lepas besurai dengan kawankawan tadi. Guys, nda lama ki balik. Ma bestfriend gonna leave this sweet hometown again.

Oya, tadi masa jalanjalan dengan ki, kami ada singgah satu kedai aksesori ni guys. Ki dari dulu dia tahu, aku ni peminat tegar gelang. Sebab kalau lain, aku alergi, contohnya rantai, subang, haa macam tu la. Hahaha. So, i am the save budget gelfren. Ngahahaha

So, tenampak satu gelang ni. Cantik tau readers. Dia kaler hitam. Comel. Haha. Aku pun cakap la, 'ki, comel nya tu, yg hitam ki..'

'Yg mana?'

'Yg tu naaa..'

And dia buat muka jeleknya tu. Haha. Cakap yg aku ni orang gila. Boleh suka gelang yg ntah pa pa tu. Hahahaa. 

So, kami pun beredar dari kedai kakak tu. Lepas tu, round lagi, cari kereta remot tuk adik aku. Hm. Penat.

Masa otw balik tu, masa aku turun dr kereta ki, dia cakap, 'eh babat, sekijap. Sini lu..'

Eh, apa la pulak si taik ni mau lagi. Hahahaha.

And, readers, dia ambil something dr poketnya, dan give it to me. 

Whatt?? 

Dia beli gelang yang aku tingu tadi. Hahahhahahaa. Tengs ki! 

Sambil cakap, 'simpan baikbaik. Kirim salam sama macik okay?'

Ki.. ki.. hahaha. Perangai kau nda berubah. Haha. Thanks u untuk gelang tu. Hahaha. 

Im gonna missu buddy. Semoga kau jadi insan yang berjaya kelak. :)

So, tomorrow is the last holiday. Huwarg, sememangnya cuti takat tiga hari ja memang tidak akan pernah mencukupi. Haha. Never.

Hoke la. Happy holidays guys!

Xoxo.

Thursday, February 19, 2015

Old friend.



Genite.

Menghabiskan sepenuh masa di rumah sahaja, buat kepala wa berat. Lahai.. baring teruss. Ta segar rasanya. I need some exercise. Hahaha. Sounds funny. -.-

Esok. I've date. Wif ma all buddys. Kalau nda ambil peluang yg ada sekarang, bila lagi kan? Suda la aku ni jenis yang susah cuti.

Ive met ma old friend. Ta sangka dapat jumpa balik. Honestly. Ma besfriend long time ago.

Ntah dari mana dia dapat nombor fon aku. Lama ta dengar cerita dia. Nama pendek, i call him 'ki'. Ki sambung study di semenanjung, lately balik tawau.

Lepas tu ada satu private number call aku. Ya la, aku ni kalau nombor nda kenal, sampai gila memang aku nda kan angkat. Hahaha.

Lepas tu, zzz zzz. One text messages received.

'Menik. How are u? Im here now. Di tawau. -ki.'

What?? Ki?? Long time agoo?? Macam nda caya pun ada jugak.

Pagi tu, dia ajak jumpa. Akceli dia ada urusan pagi pagi tu, so aku ni yg pagipagi besiap pegi keja pun say yes. Lama nda dengar cerita dia.

Pandu kereta bapak dia. Saga. Katanya warna golden. Kalau boleh gadai, dia lah tu. Hahahaha.

And, once aku sampai bandar, aku pun pegi tempat yang selalu aku tunggu dia dulu. Dulu laaaa. Tanak la cerita since when.

Rupanya sudah ada satu kereta park dekat situ. Dalam hati aku, 'kau ka ni ki?'

Ya. Dia. Hahahhaha.

Agaknya lama nda jumpa mesti la cerita enam bab novel nda pandai habis kan? Hahahaha. Banyak perubahan dia. Dia kurus. Dulu nda la kurus, tapi agak chubby sikit. Hahhaa. And u know what readers? Dia kata aku comel. Hhahahahahahaha. Because of gendut? Damn.

Bawa aku pegi makan mee tauhu dekat batu tiga tu. Cerita kosong. Akceli dulu kami ni rapatt betul. Mcm belangkas. Haha.

Macik pun kenal baik sama dia. And when i told her, 'tadi pagi aku jumpa ki..dia balik..kejap ja.'

'Ki balik? Apa cerita la suda budak tu..'

Mak ki dengan makci aku kawan baik. Lagipun masa tu, ki satu sekolah dengan aku masa darjah dulu.

'Kau nda berubah ya. Haha.' *senyum sambil menjeling. Ntah apa dia jeling

'Heisy. Kau pun apa kurangnya. Dak lama jadi org berjaya. Nda macam aku ni. Haha'

Sempat jugak la kena gosip ngan budak kedai aku. Ek eh dorang ni. Ki pun satu, park kereta depan pintu kedai. Banyak orang pulak tu. Hahahaa.

Semoga kau sukses ki. Im happy for u. Oya, tengs for treat me. Thanks uu.

Guys. Dats all. Genite.

Xoxo.

P/s: tepaksa derma duit ampau beli kereta remote untuk adik kesayangan aku. Huwarg, converse? Postpone kijap. T-T

.

Wednesday, February 18, 2015

the Red Anvelope.



Hei guys!

Kalaulah trip ke Kota Kinabalu jadi, mesti malam ni aku jalan, petang tadi mesti aku kelam kabut pack barang. Hm.

Nampak gayanya, aku d rumah ja la. Bisuk, mungkin pegi dengan cf chan members. Yippii.. Pegi sana shan shui. Mesti best gilak. Haha. 

Boss, tengkiu for the red anvelope. Toce toce. Gongxifatcai. :)

Lusa ada makanmakan d rumah boss wa. Sementara, kalau ada waktu terluang, ham just tidurr, tidur, and tidurr.. haha. Badan wa ni naa, fenad. Loyo, ta betenaga langsung. 

So, cuti tiga hari ni akan dimanfaatkan dengan sebaikbaiknya. 

Bai. Xoxo.

happy cny twenty fifteen.



Hai. Gemoning guys. 


Sempena cny ni wa mok cakap la to ma boss ma mem and ma all lavli kengkawan. Hei geng, selamat tahun baru cina. XD


Thats all la. Gatai tangan wa. Angpau lai lai. Wakakakakakakkakakakaka. Sweetie? Careful. lahv u. Haha.




Gebai!



Tuesday, February 17, 2015

Hat broken.

Money. Lost.


Assalamualaikum guys.

Bukan pasal amount, akceli aku ta kisah pun jumlah yang hilang tu berapa banyak. Tapi, tulah, amanah yang dr dulu wa pegang, hm. Ntah dimana hilangnya.

Seacam Mh370 yang lesap begitu sahaja. Pheww. Macam angin. -.-

Banyak betul penyesalan. Kalaulah aku jaga kaunter td, kalaulah orang nda banyak td, kalaulah aku ada empat mata empat kaki dan tangan. Tapi, ni, just no ordinary person.

Rasa macam mo berhenti direct jadi cashier. Givap. Cuainya aku. T-T

Officially minta maaf to ma boss. Sorry boss. Yah, its all ma mistake. Dan sure ill be the one yg btanggungjawab. And pelis, jangan babitkan dua orang kakak yang sama sekali tada kena mengena wif this issue.

Sedihh.

Sampai sekarang masih berharap, semoga bill yang salah, or kami yang salah kira. Aku yakin, sangat yakin, tada satu pun duit yang aku terima kurang. Really sure wif that.

Imbas kembali bila Mrs minta aku jadi cashier ganti kak Amie, masa tu aku fikir banyak kali. Yala, ni amanah. Amanah yang besar. Aku bawa nama makci aku. Dan sebolehbolehnya, aku tanak la hal macam ni jadi. Siapa mau ye dak?

Memang totally da most horible cny. Pftt. Buruk gilaa.

Sokay la. Mcm ma hero cakap, semua ni ada hikmahnya. Kenapa jadi macam ni, macam tu, semua ada hikmah. Keep smiling. :)

Readers, start ur day wif smiling. Akceli itu sedekah juga. Gebai!

P/s : kalau aku kaya..

Monday, February 16, 2015

P.e.n.a.t

Poyo. Em

Hey guys. Assalamualaikum.

Da agak da today will be 'jahanam' sunday again. Pfft. -.-
Ingatkan dapatla merehatkan diri, otak dan semua ni. Tulang belulang memang tahap kronik suda. Tinggal teburai ja ni. Balik jam lapan. 8pm? This beautiful sundays? Erg. Semacam mimpi ngeri tiaptiap hujung minggu.
Ta larat makan. Sempat mandi, solat. Then tebengkalai tidur. And right now, bangun. Lepas tu mata suda nda bole tetutup daa. Heish.
Lepas tu, bisuk kepala mesti bingit. Letak pelekat salonpas dua bijik. Dan beharap akan feel okay. Haa. Tulah rutin akceli.
Lepas tu buzy. Urus ini urus itu. Mula dengan punch card masuk kerja, memang direct sibuk gila. Ingat mo kerja saja. Semacam kontrak tu naaa.. amboii.
Kerja memang nda pandai habis. Kadang balik, penat. Suda nda larat mo buat apa-apa pun. Rebah, then lima minit kemudian, memang nda sedarkan diri suda. Totally.
Pity.
I cant wait for this incoming holidays. Kemon faster pelis. Memang jiwa raga mok rehat full seja ni. Ta fikir yang lain sudaa. Huwaaaa. T-T
Oya, tadi kan readers, time aku tengah sibuk gilaa, masa tu aku tengah serve customer, aku ingat zombi. Em.
Di tengah tengah kesibukan yang gila tu, i remember him.
Masa tu aku serve customer cari almari baju. So tengah serve ni, aku ternampak ada satu almari ni. Almari tempat dimana aku menyandar tapuktapuk supaya nda ditingu oleh bos sematamata mok balas text zombi masa aku masih salesgirl dulu.
Masa awal perkenalan dulu. Haha. Its so funny. And i smile. Ta tahu la kalaukalau kakak tadi tu perasan aku senyumsenyum sendiri. Lahaaii... -.-'
Kesian dia. Kadang aku ni tada masa for him. Banyak kali jugak aku suruh find someone else, asal jangan yang sibuk macam aku ni haaa. Tapa, yang penting dia happy. 
As long dia gembira, aku lagi gembira.
Banyak kali jugak la dia cakap dia faham kerja aku sibuk macam mana. And as for me, aku pun paham kerja dia macam mana. Samasama sibuk.
Ditengah-tengah sibuk dia tu, aku perasan, dia mesti try contact aku. Ya, aku hargai. Really.
Thanks u. :)
Tulisan tuuu..,.. hahahaha
Masa tu ntah apa aku buat, tiba tiba aku capai pen, thinking of him, and suddenly smile, dan terus tulis merepek ni. -.- hahaahaahaha.
Masa tu kak amie tegur, 'eh kau ni nda da kerja ka?'
Lepas tu dengan senyum senyum telengong tu, aku cakap la dengan sweet, 'heheheh, i lav u.. -main mata-'
Hahhahahaha. 'Gatalllll.. '
Hek eh. Kakak ku satu ni. Ta bole beza gatal dengan sweet sebenarnya. Hahahaahahhaha.
Sebab mata masi belum boleh lelap la ni, wa apdet. Lagipun app baru ni kemain beshh. Better than app sebelum ni. Yang kalau mok post something, tunggu kita gila dulu baru tepost. Heii.
Credit to cik jen.
Okay la readers. Tengs for reading. Pukul duabelas da ni haaa. Time to rest ma mind now.
Selami minda, jiwa, selami alam lautan. Hahahhahaahahaha. Ok bai.
P/s : terima kasih for that small present. Riwi epreshiet. Tq. ;)
#repost

Sunday, February 15, 2015

Teeth.Tooth fairy.

Assalamualaikum. Gemoning and happy weekend readers!



Harini macam biasa la. Pagi ahad yang harmoni. Alhamdulillah kepala wa ok da. Kemarin, pening yang teramat. -.-


Berbekalkan salonpas incik bos, aku ok. Haahahahaha. Ikutkan hati, kemarin mok balik kalaukalau tadapat tahan sakit kepala tu.



Hopefully, hari ahad hari ni nda la macam Ahad lalu. Totally damn. Sepatutnya hari ahad la hari 'berehat' for cf chan staff. Ni pulak, kerja sampai malam. Alahai. Bekarat la otak, tulang, naa semua la garagara tada rehat.


Teeth. Ataupun kata lain dalam dewan bahasa, gigi. Kita punya gigi tada la macam gigi model colgate ka apa ka, takat ada gigi ja. Sudala jelek, tabongkar lagi, paling penting wa ada dua bijik gigi rebit haaa readers. Haahahahahahaa

Kemarin, ada satu customer ni, tanya harga barang. Itu ini.. and ta sangka la pulak, aku becakap panjang lebar, dia pulak rupanya dari tadi meningu gigi ku ni haaa. Haha.



Tengah siok aku becakap, terus dia potong,


'Dik, comel gigi adik. Dua di depan tu.'



Aih aih.. ni apa ni. Olok ka puji ka apa ka ntahla. Hahaaa. Aku terus diam suda. Malas suda banyak cakap time tu. Malu pun ada. Ahahaaaaaa. Tapala, sekurangkurangnya kan readers kan, kita ada gigi. Kan?



Syukur. Tapi, ada jugak manusia, sesetengah ja la, yang semacam nda menghargai ciptaan Tuhan tau readers. Gigi suda cantik, teratur, ek eh pegi lagi pakai pendakap gigi. Seolah olah tidak bersyukur. Hm.



Hoke la. Selamat berhujung minggu readers. Nda lama lagi cny. Semangat tiada suda. Hahaaahaha. Sokeh.



Gebai! Xoxo.


Saturday, February 14, 2015

And he was smiling.


Blogaway.



New one app. Hopefully better than 'soffice'.



P/s : uninstall soffice sebab banyak kali buat problem masa gua tengah nak publish post ni haaaa. -.-



Posted via Blogaway


Wednesday, February 11, 2015

Ma dream RUINED.

'Atta ada kol td. Dia larang kau jalan. Sini jak. Jangan pegi kk sana.'

Kepenatan wa betambah bila dengar macik cakap begitu semalam. Kenapa mungkir janji? Kenapa dera hati ni?

Baru dapat bejumpa kekasih hati kemarin. Sekejap saja. Harap dapatlah spend time wif him nanti cny ni. Tapi semuanya mcm cerita dongeng. Habuk pun tarak.

Aku penat. Penat kecewa. Sakit hati. Kadang aku givap. Ntahlah.

Kekasih hati, heran juga kenapa dia beria-ia bagi aku semangat bila aku sudah givap. Kesian dia. Terpaksa menghadap aku ni yang cengeng membabi buta saja. Em.

I feel like this is the taf relationship. Paling susah. Paling banyak betul cabang.

Aku kerja, dia kerja. Kadang harap dia stay Tawau seja la baru dapat jumpa. Walau tida lama. Itupun suda amat bersyukur.

Bila aku sudah kirakira hari, agaknya ada dalam seminggu lagi baru pegi tempat dia sana. Tapi, hancur. Teburai. Hangus. Betempiaran semua.

Susahnya Ya Allah.

Aku tahu, dia juga sama. Dia juga kecewa sama macam aku rasa. Selalu nasihat aku untuk think positively. Semua ada hikmah katanya. Syg, all i do is for u. Semuanya sy buat untuk u sahaja.

Sedihnya aku Tuhan saja tahu. Sampai semalam balik lambat pun kepenatan macam baru habis betempur pun nda bole suda tutup mata gegara fikir terus pasal ni. Why not bukan sehari sebelum aku jalan macik larang? Kenapa? Aku bukan dak biasa nangis. Bukan nda pernah kecewa. Banyak kali. Sampai penat suda aku.

Betul la kata orang. Kita merancang. Selebihnya kerja Tuhan. So, untuk menenangkan diri, befikir bahawa semua ni ada hikmah. Mungkin ada masa. Walaupun ta pasti bila.

Sekarang ni, u sahaja ma strength. Kekuatan sy. Jangan sekali u lemah. Kerana sy lebih lemah. Menit, ure strong woman. Hei, smile. Keep smiling sampai orang tegur kau Gila. Hakhak.

Rindu sy nda pernah kurang. Bila jumpa, peratus tolak sikit, lepas tu naik mendadak. Hero, are u feel the same?

So, masih tada plan lagi pegi mana cny ni. Hati suda hancur lebur. Nda mau beharap suda.

I think this is the horable cny. Totally. Buruk gila.

Kemarin, when i meet him. Ahh macam biasala neves sampai skrg nda pandai hilang. Em. Hatbeat laju macam apa saja. -.-

Rindunya tuhan saja yang tahu. Padahal semalam tu aku emosi gila. Frust. Ta dapat jumpa. Eyala jarang dia stay tempat aku. Lastlast, keja lebih masa la pulak semalam. Taik unta. Em

So, keluar la segala ayat merapu kerapu. Tanpa befikir panjang. Sangat depressed nyampun.

Nda sangka, esoknya dapat jugak jumpa. Zombi ni kan, lain. Lain sangat. Haha. Kadang tu, dia pandai ambik hati. Hahahaha. Syg, is it ur speacialism? Haha.

Happyy nya satu hari tu. Start dari turun lori, sampai la balik malam, senyum saja. Happy. Gembira. Lastlast, balik. Terus macam hilang mood. Semua hilang. Balik lagi emosi macam biasa. Argh.

Tenkiu for holding ma hand. And transfer ma nervous akceli. Hahakhak. Tenkiu for being the patience man for me. Tenkiu for ur understanding. Everything. Iloveyou sayang.

So, dongeng cerpen tajuk Kota Kinabalu Im Coming Part Two ta jadi release. Sebab ta diluluskan oleh FFM. Haahahahaha. *untuk ubat sakit hati jew wa ketawa.

"And scientifically it has been proven
that crying actually makes you feel good.
That’s sometimes it’s good to cry your
heart out as it takes load of your chest and you finally feel ready to let go."

Ok la. Tenkiu for reading guys. See u soon. Gebai! Xoxo.

#repost

Thursday, February 5, 2015

2nd trip


Assalamualaikum. Hi readers!

Seperti yang digembargemburkan, haritu tu aku ada cakap kan, im going to Kota Kinabalu for this chinese new year tidak lama lagi. Kalau diizinkan Tuhan, ye la, kita human. Hanya mampu plan saja.

Aim? Untuk bercuti, sekaligus teman Kak Amie sekali. Dia cakap, dia mok jumpa kawan di sana. As for me? Jalanjalan, lawat Kk once again and ya of kos le ketemu dengan buah hati. Sambil menyelam minum air,..ahh banyak la kau menyelam sana menik oi. Haahahahaha.

Niat nda mo susahkan zombi jugak. Nda mo paksa jugak. Kalau ta bole jumpa pun, tapa, ada masa lagi. InsyaAllah aku datang balik juga sana. Sungguh, geng, baaaannnyyyaaakk betul plan aku kasi tebongkar ni. Because of this coming soon trip ni. Apakan daya, beb, badan wa satu saja. Haha. Ta boleh ada di dua tempat yang berbeza dalam masa yang sama. Kan readers kan?

Reunion? Nda pegi. Pulau Mabul? Pun tolak. Kinabatangan? Em, sorry mummy. And last, balung river wif ma lavli Cf chan member, pun nda bole join. Pfft. Memilih untuk pegi tempat yang kemain jauhhh memangg jauhhhh. But its sokay, ham a superwoman. Woahhh. Haahahahahah

Kalau 18hb tu balik awal, kemungkinan besar jalan malam tu jugak. So, sampai pagi 19hb. Lepas tu rehat. 20hb, jalan. 21hb balik Tawau. 22hb rehat. 23hb start working as usual.

Hopefully going smoothly as i plan.

Timing yang ngam jugak la mo release stress yang bekulat di otak wa ni haa. Hahaha. Lupa sekejap pasal kerja yang nda pandai habis ni. Lari sekejap dari 'cf chan world'. Hahahaha.

So im going to pisah gain wif ma macik. Tada la yang tingutingu dia nanti. Tada yang jaga dia nanti. Hm. Macik, sy pegi nda lama juga. Sekejap saja. Ill buy eu 'oleole' okeh? Hehew.

Paling best kalau dapat pegi kampung zombie tu hah. Hoho. Tapi, tauu, ta dapat. Ta dapat pegi. Mok jugak tingu mak bapak zombi. Haritu dapat dengar suara ja. Tapi memang ta mok susahkan zombi. Okeh sayang?

Kalau ta dapat jumpa pun ta apa. Janji i datang tempat u. U luang masa saja wif ur family. :) im surely, riwi riwi okeh wif dat.

Kalau pun ta dapat jumpa, make sure u hantar i masa i balik nanti. MAKESURE. hahahhahahahaha.

Lepas tu makesure ma trip ni trip paling sweet yang mungkin sy nda akan lupa. And make sure, it will be the most memorable moment for us. Kalau ini yang last.. hehe

So much lav for u!!!

XD

Bai guys!!

Tuesday, February 3, 2015

Woman

9:15pm. Dapat satu panggilan kecemasan. Ma sista. Kazen akceli, keguguran. Em pity on her. Its sokay dear sis. Keep smile. God have a better plan akceli. :)

Bakal anak buah yang ke lima belas. Hm. Tuhan lebih sayang dia sebenarnya.

Duduk depan tivi dengan ma number one woman, makci aku. Then kena kasi kejut oleh satu panggilan telefon. Ali, kazen yang paling rapat mcm belangkas la bole la katakan. Kak .Hasni masuk hospital, sebab keguguran. Oleh sebab anggota femly yang paling dekat ialah kami yg d tg batu ni haa, so dia minta tolong bawa pad sama seluar lebih.

Ingatkan makci ja yang pegi saturang. Lastlast, aku ikut jugak. Macik cakap dia rela kena cekik hantu or penjahat tengah jalan kalau dibanding pegi hospital sendiri malammalam. Hahahahaha. Lawak makci ku ni. Alahaii..

Fels cakap tingkat tiga, then pegi, tu wad kanakkanak la pulak. Lepas tu cakap tingkat satu. Adui. Lastlast, tingkat satu, wad tigaa.. haah, barulah betul.

Lepas tu saturang ja dibenarkan masuk time tu. Macik tanak masuk. So, aku sebagai hero masa tu pun masuk la. Tanya dekat kakak nurse tu, minta izin, cari orang aku cakap. Dorang pun kasi..

Bayangkan readers, masa tu muka wa memang macam muka pecah rumah. Hahahahaha. Masuk dalam wad, sambil tenung muka pesakit dalam wad tu satusatu. Kemain pening aku cari kakak sepupu aku tu hah. Heish. Lastlast nda jumpa.

So duduk di luar, tunggu sampai la kakak aku tu yang keluar cari kami dua ni. Erg.

Ni aku mo share sikit ni readers..

Masa aku dengan makci duduk luar di bangku tu, ada banyak ragam la aku tengok orang masa tu. Pertama sekali, aku nampak sorang perempuan tengah sarat mengandung, dalam hati aku, 'ni mesti tunggu masa bersalin ni.'

Dia jalan sambil pegang beg plastik di tangan kiri dia. Jalan dari hujung bangunan tu, sampai la dekat kami dua orang. Sambil tarik nafas. Semput agaknya kakak tu. Hm.

Masa tu, aku tebayang muka mummy. Agaknya la kan readers kan, macam tu kali mak kita masa dekatdekat mo bersalin kan? Kesian. Berat sungguh. Bukan senang. Antara hidup dan mati tuuu..  Bangga jugak la jadi woman ni. Ecehh. Haahhaha.

Ni sweet. Lepas tu dari lif keluar dua orang nurse. Yang satu tolak kerusi roda yang ada perempuan mengandung jugak. Kakak ni memang dari muka memang nampak sangat tahan sakit. Pucat, lesu habis. Nafas pun nda tentu.

Di belakang dia, ada saturang lelaki. Tu hasben dia kali. Dia pegang beg masa tu.
Kesian. Hasben dia pun ikut pucat.

Masa mo masuk wad besalin tu, nurse tu ada bagitau abang tu,.

'Ncik tunggu luar sini. Minta dia punya tuala satu. Pad, sama dia punya spender ya ncik.'

Abang ni pulak kemain panik. Kalah panik bini dia. Hahaaahaha. Sambil begegar gegar terus abang tu bagi pad satu pek besaarr tau readers. Hahahhahahaha. Masa tu aku berabis ketawa la. *tapi dalam hati la. Hahhahaha.

'Satu bijik ja ncik. Satu ja.'

Kesian. Neves sangat abang tu. Hahaha. U know what? Masa tu aku tebayang.. kalau aku yang duduk di kerusi roda tu, terus hasben aku time tu zombi. Hahaahaha. Mungkin aku ketawa kali. Ya la, suithat aku saturang ni cepat neves. Entahlah. Walau banyak kali jumpa suda, tetap neves katanya. Hahahaha.

Hei. Dilarang senyum kambing hoke. Hahahaa. :p

Woman, kita ni tulang belakang setiap lelaki. Kita hebat. Sebab, kita lahirkan insan di dunia ni. Ya, for me, its in the future.

Lepas tu balik. Rehat. Dan tidur. Hm hari yg taff sebenarnya.

Oh ya, today im going to attend Aida's wedding. Tahniah geng. Kau kawin suda. Jadi isteri orang suda. Jodoh kau suda sampai geng.

Ma word for u, be the best woman. Be a hard saporter for ur man. Jadi isteri solehah. Sesungguhnya, bila kita suda jadi isteri, syurga tu pindah di tapak kaki suami. Yang paling penting sekali, trust. Selalu percaya sama pasangan u. Bila gaduh, yang penting bukan siapa yang salah, tapi,, siapa yang minta maaf dulu.

Hm. Aku tau berat. Sebab kau nda kenal pun jodoh kau tu. Tapi apa aku boleh cakap, kau anak baik. Kau dahulukan orang tua kau. Berkat Allah sentiasa ada. Jangan risau. Walau macam mana buruk pasangan kita sekalipun, percayalah, Tuhan suda atur semuanya dengan baik. So, means, jodoh kau suda pun sampai. Itulah 'adam' yang kau cari. Keep smile. InsyaAllah u will be okay geng.

Aida, tua setahun dari aku. Jeles jugak la. Hahahahaha. Perjalanan masih jauh sebenarnya. Akceli, kite tunggu anak raje datang pinang kite ni. Hahahaha. Laju,, laju,, buai ku ladjuu.. amboi kemain. Hahhahahahahahaha.

Thats all. Terima kasih readers. Ada masa wa apdet lagi. Akceli akan bizi memanjang sebab kedai ada offer sebulan sempena chinese new year ni. Argh. A taff month! -.-

Bai guys.

P/s : macik suda senyum kembali. Dadek have been found. Terima kasih god. :')