Thursday, December 25, 2014

Selamat Hari Lahir Kekasih..

Jika kata yang terucap
Dari bibir ini kedengaran kasar
Maka lembutkanlah dengan senyumanmu

Hari ulang tahun kelahiranmu kali ini
Memaparkan pandang indah masa lampau
Yang dulu keras menyapa
Yang kini lembut dibelai masa

Helai-helai yang memudar putih
Kau ubah menjadi indah
Dalam bayang jajar lilin yang enggan terbilang

Kusajikan dengan semanis rindu
Di atas lembaran kertas berwarna
Berhias bunga-bunga asmara
Dengan senyum kutulis sebait berjuta rasa
Sebagai ucapan tulus seadanya

Kuikatkan harapan pada bungkusan doa
Semoga sihat dan panjang umur
Tak lupa kuselitkan ucapan pula
Untukmu yang dihatiku teristimewa
Selamat hari lahir sayangku~

Twenty five.

Sixteenth twenty five.

Selamat ulang tahun yang ke-21 kepada sahabat baik merangkap kekasih hati yang berada nun jauh di sana. Happy birthday sayyangg.. :')

Suda dua kali sambut befday syg. Oh ya, sy harap syg sentiasa happy, dimurahkan rezeki, tercapai semua yang diingini, dijauhkan bencana, dipermudahkan segala urusan, dan sentiasa gembira disamping keluarga tersayang.. iloveyousomuch sayangg..

Tiada kata lain selain berterima kasih. Terima kasih for everything that u've done to me. As for me, u've do ur best. Sy benar2 hargai. Terkadang berlaku kesalahfahaman, hanya untuk menguji u and me. Terima kasih yang sentiasa sabar dengan karenah sy yang tidak menentu ni. Yang kejap cool, kejap mud swing. Terima kasih.

Ur present sy sudah sedia. Ia taklah semahal mana. Cukup untuk buktikan usaha sy dalam mememorikan nombor keramat kita. Harap sayang suka.

Kalau u dekat, suda pasti sy akan cuba sedaya upaya sy untuk spend time wif you. Tapi tapala. Semua ni, sebenarnya ada manisnya. :')

Sy bersengkang mata hanya kerana ingin menjadi yang terawal mengucapkan selamat ulang tahun for u. Kalaupun bukan yang pertama sekali, itu sudah cukup untuk membuktikan yang sy sebenarnya bersungguh sungguh dear zombi.

Sy minta maaf atas kesalahan sy samaada yang disengajakan atau tidak. All i do just because i want you here next to me. Be ma company wherever i go, whenever i had a prolems. I wish u will be the mr right for me in the future.

Again, selamat hari lahir sayangg.. :')

Ily. Imy. Imissyou big much..

P/s : ill story bout ur present next time. Ohh, happy monthsarry for us too..

Tuesday, December 16, 2014

Heart.


Tebangun. Secara tibatiba kerana mendengar bunyi bising yang mengganggu halwa telinga subu ini. Lepas tu tidak boleh melelapkan mata. Cara terbaik, hapdet satu lagi coretan di buku sy ini.

Hai. Kekadang sameone perlu masa. Perlu masa dan ketika. Tidak lama. Sekejap saja. Befikir tentang keadaan sekeliling, orang sekeliling. Befikir di dalam hati, siapakah yang kerap kali terlintas di sang hati kecil? Jika ada masa, siapakah yang tiap kali mengisi masa di fikiran kosong itu. Hmm. :')

Semalam,malam yg taff. Aku betul betul nda ada siapasiapa. Kawan? Disaat susah semalam, baru aku tahu mana kawan, mana lawan. Baru aku tahu apa maksud kawan. Baru aku kenal orang sekeliling semalam. Aku takut. Sangat takut. Terima kasih kepada kak Nyami yang tolong aku. Terima kasih. Aku betulbetul sedih semalam.

Kekasih hati? Emm..

Sendiri. Sunyi. Susah. Miskin. Depresi. Takut. Aku fikir aku nda bole balik rumah semalam. Alhamdulillah. Balik juga.

Tada sapa yg teman aku semalam. Zombi? I dont even know where he is. He doesnt care bout me at all. So whyy? T-T

Kemarin malam we have a little mittle fight. I think he jealous and dont trust me. Disini sy mo kasitau. Disini sy mo kasi jelas. Memang. Memang sangat sangat susah. Susah sy jaga hati sy sini. Terlalu banyak dugaan. Terlalu banyak.

Tapi kenapa? Kalau sy mau cheating on u, dari dulu sy boleh buat. Kalau sy pandang harta, berapa banyak kawan lelaki sy yang ada. Kalau sy mata tayar, i think now sy boleh ada tiga orang yang boleh kerap kali ambil dan hantar sy pegi kerja. Tapi, sy tiada satu pun. I dont care who u are. Jika sy suda cakap sy sayang, i really mean it.

Kenapa sy masih cuba sedaya upaya sy untuk jaga hati sy yang suda hancur hancur ni kesian? Sy nda tau kenapa sy masih jaga hati sy. Tolong hargai. Susah keadaan sy sini. Jangan anggap sy mainmain wif our relationship. As for me, sy betul betul jadikan u satusatu orang yang melekat di hati sy. Yang tiap kali sy fikir.

Kenapa ma honest dipertikai? Sy sedih.

If i really mean for u, please say it to me. Loudly. Sy tida pernah mainkan perasaan orang. Nda tau la. Ntahla.

Maybe we need time to rest our mind. Fikir panjangg. Kekadang semua ni nda selalu indah yang macam kita bayangkan. Kekadang ada satu petak hitam. Tengok macam mana cara kita kasi jernih balik keadaan. Or it getting worst. And worst..

Setelah fikir balik. Sy redha.

Setelah fikir balik, sy sayang u. Itu sebab kenapa sy masih betahan sampailah sekarang. Sy cuba padam kisah silam dulu. Sy nda ambil kira tu. Nda penting bagi sy. Ingat masa malam tu? Kita onkol panjangg betul? Cuba ingat semuaa benda yang sy cakap sayang.

Hm. Sy nda mampu suda taip. Emosi merundum. Sy rasa bisuk mata sy bengkak. Ibarat nangka belanda. Ketawa pun sy nda mampu suda. Menit, u're taff girl. Keep smile. Smilee geng.

Im trying. :'(

P/s : miko trading.

Friday, December 12, 2014

Otot kaki burn.


Assalamualaikum readers. Hai.

Ada yang belum tidur? Tahniah kepada team Harimau Malaya sebab layak pegi final Aff Suzuki. Meski nyawanyawa jugak la. Anyway taniah.. ;)

Today aku simpulkan satu ayat, emm 'penat'. Penatttt gila beb. Haha. Bejalan dengan dua orang buddys ketat. Penat tapi siok juga la. Jarang dapat spend masa betiga. Ingat masa skola masa duluu..

Jalan pegi tingu barang, makan tempat biasa, terus jalan lagi. Hehe. Guys u know what? Kami masuk kedai baby tadii. Aku nampak dari seberang jalan. Rasanya tu macam kedai baru tu. Dari jauh nampak barang baby. Aku pun ajak gelfren2 aku masuk.

'Geng, masuk?'

'Kedai baby tuu? Buat?'

'Sijap ja. Jum la'

Masuk dalam kedai tu. Ada macammacam barang baby. Kasut baby. Alamak comel. Fanatik gila aku dengan barang baby ni. Kids, ha laf them veri much. Jadi, geng aku terus sindir aku laa. Ai.

'Yu, aku rasa ada orang mo kawin suda ni..'

'Ha'a bah. Ada orang mo ada baby ni...'

Terus dorang ketawa besar hoke. Malu aku. Kakak penjaga kedai tu pun sinyumm. Eseh acam bepakat ja. -.-

So, to protect ma self yang memang check mate masa tu, aku pun cakap la..

'Weh, nda salah oke tingu barang baby. Jadi mamak mamak jugak kita nanti. Nda kamu mo kawin meh? Aku mauu kawin yah.. kan kak?'

Cuba untuk dapatkan sapot kakak tu. Hahahahaha. Dia sinyum siak. Hahahahahaha. Keluar dari kedai tu and sambung jalan balik.

Masa kami tingu barang di kedai jubah muslim di dekat area taman tikus tuu, ada tiga orang wanita datang dekat kami. Satu pegang buku sama pen, satu pegang gitar, satu pegang kotak kecil. Pun pelik jugak la pertama..

Apa pulak ni??

Kakak tu nyanyi lagu 'sayang' sambil main gitar dia. 'Sayang apa kabar denganmu, disini ku merindukan kamu, llalalaa..'

Lepas tu yang satu lagi buka satu buku. She gives the book to me. Ohh. Rupanya itu kira macam dorang minta sumbangan untuk anak yatim di area sandakan. Ada certified sijil lagi. Nampak list orang menderma tu, ada 10, ada 5, 'janji ikhlas dari hati dik..' kakak tu cakap.

Terus aku nampak kakak main gitar tu aku cakap la, 'sampai habis kak..' then dorang semua di kedai tu ketawa. Aku siap tolong nyanyi lagi yaa. Hahahhahaa.

Kami bagi derma juga. Kira macam kita yang bernasib baik ni yang masih ada orang tua kan, apa salah menolong budakbudak yang kurang benasib ni. Nampak raut wajah tiga orang wanita yang macam 30an, nampak di muka dorang kepenatan tapi masih tetap jalan dari kedai ke kedai cari sumbangan. Really bangga juga la. Masih ada orang begitu nowadays.

Feeling macam sedih campur syukur jugak la masa tu.

'Terima kasih dik. Tuhan saja yang mampu balas.'

Itu cuma sedikit sahaja. Tidaklah besar mana. Terima kasih kembali. Masih ada hati nurani teselit di jiwa anakanak muda ini. ;)

Balik rumah. Disambung pulak dengan kain langsir. Guna mesin makci jiran sebelah yang mak hoii manual hoke. Bayangkan siak macam mana suda condition otot betis aku masa tuu. Gegegegege. Tabakal naa rayang. Hahahahahaha. Tapala, janji makci aku happy, aku happy. Hahahaha

Bisuk, kerja macam biasa. Mesti ramai sindir aku ni. Sedangkan cuti satu hari, sudah ada menanya, 'jumpa boifren ke?' Hahahaha. Boifren kepala hotak kamu sana. Hahahahahha.

Hmm. Rindu zombi. Mcm mo nyanyi lagu tu balik. 'Sayang apa kabar denganmu? Disini ku merindukan kamu..'

Careful suithat. Hehe ilysm. :')

Hoke la readers. Itu sahaja yang bole dikongsi kali ni. Kepada yang bekerja, tidur awal geng. Gebai!

P/s : next, kak Amie pun suka.

Wednesday, December 10, 2014

Hati kaler merun. Bukan merah.

Ola! Hai geng. Puas rasanya dapat cuti hari ni. Alahai. Merasa jugak la aku dunia. Hahahha. Jalan dengan buddy beshh macam mana sebenarnyaa..

Beshh sangat. Sangaatt XD

kemanakah kami? Pusingpusing bandar ja. Habis seja dari Jabatan Pendidikan, aku dengan Win, jalan cari barang. Akceli ham looking for present. Dapat pun.

Wina belikan aku baju tau readers. Dia cakap mungkin ni last kami hangout. Pasal dia mo balik kk suda. Sedihh. Macam aku mo frame baju tu. Hahak. Tapi win cakap dia mo aku pakai terus. Biar sampai koyak. Jangan simpan katanya.

Hm. Tapi kalau pemberian horang ni kan, aku sayang betul tauu. Sayang mo guna, sayang mo pakai, kalau boleh kana frame, kana frame la tu. Haha jahatjahat aku, kejamkejam aku ni, aku penyayang tauu readers. Expecially, for the babies..ngehngeh hahhahahahahhahahahah

Oya. Pasal tajuk tu. Ada pepatah cakap, 'rambut sama hitam, hati lainlain'. Tapi kalau fikir kan readers kan, rambut yang ada macammacam jenis kaler, hati pulak yang ada satu warna jaa. Iaitu warna merun, coklat kemerahan. Haaa acam begitu la.

Becakap pasal ni, satu malam tu, balik kerja macam biasa la. Naik pikap, abang Rizal yang hantar. Abg Rizal? Seorang lelaki yang susah faham, kadang bikin panas, nda gentlemen, pelik, nda mo kalah sentiasa mo menang ja. Haa. Itu la abg Rizal.

Mo dijadikan cerita readers, malam tu kami limpas dekat area kampung aku. Sebab mo hantar aku balek. Jauh malam suda masa tu. Nda silap jam 9 lebih.

So, dari jauh nampak sekumpulan horang, ada enam orang. Lima budak kecik, seorang macikmacik. Aku rasa tu mak diaa tu. Dari jauh lagi dorang melambailambai pikap, rasanya dorang ni mo tumpang.

Dalam hati aku cakap, 'hm. Konfem nda mo singgah. Konfem takda rasa kesian langsung'.

Tapi, hati manusia. Jangan dinilai luarannya sahaja. Hmm..

Abg Rizal singgah. Bagi lampu signal. Aku pun faham. Dia mo tumpangkan family tu. Aku terus senyum. Terus aku panggil budakbudak tu.

Syukurlah. Dalam banyakbanyak sifatnya yang menyakitkan hati, dia masih punya rasa simpati sama orang lain. :)

Manusia, sukar diramal. Hati, siapa tahu? Kadang sifat luaran sahaja tida cukup untuk kita buat penilaian readers. Walau berapa lama suda kenal right? Eceh. Aku kalau bekatakata, kalah tu perunding motivasi. Hahaahahaaahaha

Ok la guys. Bisuk time untuk luang masa dengan Ayue. Sahabat aku. Eh, salah. I mean, saudara aku. Ya, dia saudara. Rindu dengan Ayue. Maklum, aku ni susah cuti. So bisuk memang masanya la. Hehe.

Bai readers!

P/s : next klu, merah.

Saturday, December 6, 2014

Hari pertama.


'Kau nampak sweet oh ni hari..'

'Kalau aku lelaki, tepikat suda aku eh.'

Mima, Anik.

And banyak lagi la yang cakap hari ni aku cewek la, aku piwit la, sweet la, kiut biut la. Alahaii.. --'

Ni sebab aku guna baju hijau yang aku cakap acam cewek tu la.

Habis meeting, sibuk hias kedai dengan semua belon bagai. Asal ada limpas, mesti tegur punya la. Yang perempuan, mo jadi lelaki. Hahaha. Yang lelaki, betambah tambah tambah la gatal.

Kalau aku ada kaler hijau lain, nda aku guna baju ni tauu. Siyes. Dari mula aku naik bas otw bandar, sampai bandar, sampai bas kedua la, nda paya cakap la macam mana. Sampai kedai lagi, habis meeting, sampai la balikan,, aiya. 'Pelik betul ka aku ni hari?'

Kalau masuk tandas,look inside the mirror, and asking ma self, am i weird? Nda jugak. Macam biasa jugak. Erh.

Ntahla. Ok. Lupakan pasal tadi,

Kita cerita bout 'trust'.

Trust? Percaya? Bersangkutan dengan kawan kan readers? Ada kawan yang bole percaya sampaikan semua rahsia, semua masalah kita, kita share dengan dia.

Dalam chan? Tiada saturang pun aku percaya. No one. Aku percaya diri aku sendiri. Sebab, biar macam mana, diri sendiri memang nda bole tipu beb.

Selama almost two years aku d chan tu, macam ragam la aku nampak orang. Suka jaga tepi kain orang, busybody, kuat sibuk, kuat gosip, suka tikam belakang dan banyak lagi.

Aida, she's telling me her secret oredi. Big secret. Tapi, masalahnya, dia juga cerita dengan satu perempuan ni. Let me call her name as, 'J' .

Aku sudah lama kenal aida. Masalah dia pun aku banyak tahu. Banyak faham. Dan bila dia cerita masalah dia barubaru ni, aku anggap dia curhat dengan aku. Sebagai seorang kawan, aku memang pendengar yang baik.

Ntah kenapa benda itu tesebar d kedai kemarin. Satu kedai tahu. And bila aku tanya aida, dia cakap dia ada share dengan si J jugak tu. Astaga.

'Dalam kedai ni nda da orang yang bole kita percaya da..aku nda cakap aku bole kau percaya, tapi kau tengoklah..aku suda bagitau ko awalawal kan?'

Aida sedih. Dia sedih.

Semua masalah dia aku tahu. Semua aku tahu. Tapi, aku tiada masa mo cerita dengan orang. Bukan main sakit kepalaku kalau kerja. Sibuk. Ada meh masa aku betoge? Kalau rehat, aku lah orang dalam kedai tu yang paling lambat rest. Sendiri pulak tu. So, do i have time? Tidak aku rasa.

To you cik J, kau nda sedarkah kau sudah malukan aida dengan cerita benda ni sama semua orang? Kau fikir ni mainan ka? Mungkin kau nda da keja? Banyak keja bole kau buat o indak. Banyak. Jangan kuat sibuk hal orang. Sibuk hal diri sendiri. Jangan kuat nilai orang nda bagus, walhal diri sendiri lagi buruk dari orang.

Benci betul aku nampak muka plastik mu harihari di kedai tu kau tau? Mcm aku mo tumbuk. Siyes. Tapi, aku dak mau la gajiku hangus sebab pigi tumbuk mukamu yang paling cantik tu indak. Haha. Padulilah kau sana. Janji kau nda kacau aku suda.

Nampaknya, notis aku nda pasang. Tapi tekad untuk berhenti makin kuat. Huftt. Keep counting days menik.

Memang pengalaman betul la kerja sana tu. Dari start aku nda tau apa-apa, sampai aku handle duit.. em banyak. Terlalu banyak pengalaman.

Hoke la. Itu ja. Bai guys. Weekend? Argh. Hari sibuk sedunia. Hahaha. Gebai!

P/s : next, macammacam corak.

Friday, December 5, 2014

;)

Hoke. Tanda tu maksud apa tu? Haha. Smiley main mata. Em. Ada orang sedang bahagiaaa.. -menari nari- hhahahahhaha

Guys, kemarin dulu zombi dtg.

Rasa acam mo peluk jaa. Ei. Gatal. Wakakakkaka. Tapi kita tepaksa la tahan. Tepaksa la buat bodo, noob. Haha.

Kalau tebayang muka zombi kana cucuk perut oleh kak Hasma kan, terus teketawa besar aku. Hahhha. Siyes ehh. Lucuu. Hahaahaha

Hamissu syg. ;)

Readers, zombi cakap kan kita kan comel. Haish. Malu la kita. Kita bukan comel pun. Biasabiasa ja pun. Muka biut, ada hingus lagi. Hhahahah. Hitam lagi. -.-

'Makin comel syg..'

Nah kan. Kalau kesayangan yg cakap barula kita perasan kita comel.. hahaha. Tapi kalau budakbudak laki, cakap kita comel kan, kita memang nda perasan, pasal kita anggap dorang tu mo mengayat. Gatal. Hahahaahaha

Terimakasih sygg. Sy dari pertama kita kenal dulu, masih jugak macam dulu..sama siak tauu..

Masa sy cakap perangai syg yg sy suka, yang sy cakap syg sweet tu, tapi syg nda percaya, memang la syg. Sygg sweet. Tapi nda perasan. Hahhahahaha.

Sweet jugak org gunung ni. Hahhaha.

Nanti, kalau u daki gunung Kinabalu, u bawa sy sama ya. U hatihati tauu. Sy tau superman sy kuat punya. Hahaha. Kan syg kan?

Nanti, kalau sampai puncak syg ambil gambar ya. Haha. Gambar paling gojes hoke. Syg kan cantik. Hahhahahahaaahahahahahahahaha. Sy hencem. Hahahahaha. Ih malu nya kite. Haha

jeles la -.- orang bole naik gunung Kinabalu..uiyo. hebat la. Jeles la. Haha. Aku pulak? Sibuk disini. Today, hari pertama offer. Harap bertenaga dari awal sampai baliklah. Hope soo.

Ada satu budak ni kan.. budak baru.. tinggi acam tiang..hidung acam paruh burung punya main mancung.

Mo dijadikan cerita, aku ke gudang, minta tolong dengan geng aku kasi keluar barang. Tapi, tiada saturang pun d gudang. Yang ada, budak tu la.. so, no choice.

'Eh, tolong bah. Ambilkan drawer tu na satu unit. Customer angkat sendiri.'

'Yg mana?'

'Tu na. Atas..'

'Inika? Bawa p mana?'

'Ko bawa p luar la. Letak di luar.'

'Luar? Oke. Luar sekali?'

'Eya. Luar sekali. Ma kasih..'

'Samasama. Sekali letak nombor mu di kotak yaa?'

'-.-'

Hadeh. Ada hati tul. Ni la ni budak laki ni. Aku layan? Ofkos nda la. Aku ada superman oke. Syg, ma hat satu ja. For u ja. ;)

Tapi nda senang kerja la. Budak tu siap pas pas lagi sama geng geng aku. Minta nombor fon. Hadehh. Asal limpas kaunter, mesti jelingjeling orang. Aku cucuk jugak matanya pakai gunting rumput dak lama. Erg ><

Hoke la. Thats all la. Time to kerah tenaga wif all da balloonnns. Haha. Kedai kami cantik tau readers. Warna biru putih. Cantikkkk.

Tapi, kami warna hijau hari ni, besuk merah, lusa biru. So, aku pakai baju yang kawan kasi. Malu lak pakai baju tu. Haha. Nampak cewek betul kalau aku pakai. Aku kan hensem. Jadi.... emm hahahaahahahahahahaha.

Bye guys!

P/s : third clue, handsome.

image

Tuesday, December 2, 2014

Geng. Kawan. Buddy.


Hai readers!

Nda lama lagi aku hilang saturang lagi buddy. Sedih. Balikbalik aku kena tinggal. Mesti nda lama kerja di cf chan tu. Aku pun heran, kenapa aku ja yang tahan di situ tu ehh.

Win, atau nama panjang Noorshima. Kemain jauh pigi 'win' kan? Hahahaa. Ingat lagi masa dia fels interview dulu. Masa tu, aku yg interview dia. Tanya itu ini. Masa tu, dia masih belum betudung lagi. Agakagak sekitar 6bulan suda dia kerja. Tapi fels aku jumpa win ni, dia sweet. Baik. Paling aku suka dia punya kening yg nda da tu. Haha

And she's try to pakai obuse eyebrow untuk bagi tebal kening dia, tapi nampak serabut. Haha. Tu aku suka tu. Aku selalu olok kening dia. Ahahaa.

Aku ingat lagi, masa hangout dulu, kami masuk kedai make-up aksesori. Masa tu aku cakap aku mo beli semuaaa barang mekap tau. Tapi dia cakap, 'menik, kau nda payah mekap la. Kau cute suda.' Win, kau tau? Kau cakap aku comel kan, baru aku tau aku comel geng. Hahahahhahahaha. Lepas tu kita pigi makan aiskrim. Bestnya jalan dengan kau geng. :)

Tapi..

Semalam, dia ada cakap bulan ni dia last. Dia minta maaf sebab lambat bg tahu aku. Dia cakap dia nda tahan. Balik malam, stress, penat. Ya aku tau. Memang penat. Dia cakap lagi, ni fels kerja yang buat dia surrender angkat kain putih.

Akceli dia dari Kk. Org tawau. Tapi merantau kk. Lama juga la dia d kk tu haa. Datang balik Tawau sebab mak dia suruh dia balik. Thats why dia cari kerja and lastlast dapat di chan tuu..

Win nda puas hati sama gaji dia. Nda setimpal dengan penat lelah dia. Komisyen dia mcm kana kira pelik. Banyak yang lesap ntah pi mana. So, dia pilih untuk berhenti.

Aku sunyi. Sekarang hanya tinggal dua orang geng keras aku.

Sedih. T-T

Tebayang masa jalanjalan dengan win hari raya haji lepas. Masa dia peluk aku semalam, aku dapat tahan nangis tauu readers.. tapi bila nampak air mata dia bejatuhan sambil cakap, 'sooryy menik' aduhh nda tahan la aku. Keraskeras aku ni,tapi kuat nangis jugak ni. Hadehh. Hilang hensem aku nangis. Hahhahahaha

Nda pa la. Jangan lost contact tauu. Keep in touch tauu. Aku faham. Ni kau yg pilih. Gud luck win. Aku minta maaf la jugak sebab aku selalu marah kau kalau kau salah buka bil. Aku selalu nda bagi peluang kau becakap padahal kau tua dari aku. Aku selalu tengking kauu. Aku selalu mengencang ajak kau betumbuk. Aku selalu jahat nda bagi pinjam pen aku pasal aku sayangg kau. Aku nda mau bos potong gaji kau kalau dia nampak kau guna pen. Aku sayangg kau buddy.

Nanti, nda da suda orang mo marahmarah kau. Nanti, nda da suda orang yang lokek sama kau, tengking kau, bagi kau stress. Nanti, kau happy. Kau jumpa kawan baru. Kau tinggalkan aku teperap disini. Hm.

Kau cool. Macam satu jiwa la jugak. Hahha. Kita hensem. Hahaahaha. Kau best. Senang bawak cerita. Mesti aku rindu tu semuaa nanti win. Mesti aku ingat semuaa. Jaga diri. Jgn tinggal solat. Biar kita jelek, yang penting jangan tinggal solat geng. Ada masa kita hang out. Kita pegi makan aiskrim sampai gila.. hahahhahahaha. Will missu buddy!

Sekian.

P/s : second clue, keras.

image

Monday, December 1, 2014

Bos besar Najwa.

Gemoning and have a nice day ohsem2 readers,yang tengah siapsiap mo p keja, baru bangun betahi mata, air liur basi, hahahaaha. Selamat pagi ^^

Siapa yg panggil kite acam tu? Siapa ek? Panggil kita 'bosh beshaa najuwaa' hahaha. Em, kite panggil die kan, panggil die kan, 'baby sha'. Hahahahahaha

Nama contact di handphone kite, tu laa. Baby 'sha'. Haha. Lawak kan? Mo cakap romentik, nanti ada la pulak reader temuntah berak disini na eh. Hahaahaha.

'Sha' akceli nama dia. Tapi bagi pindik sikit supaya ada bunyi macam 'shamila' ka 'shasha' ka 'sharifah binti al jabbar' kaa..wakkakakaakakakkakakakakkakaka

Sebab musabab? Eh! Eh! Jangan tuduh kite takut kena dapatan skendel hoke. Kite tada skendel hoke. Kite cume mo kaver jew. Kalo kite letak baby sha, konfem makci kite sangka tu geng kawan pumpuan kite.. huuu. So, kite aman.. ^^

Sampai masa nanti, aku akan tukar nama tu and let ma makci know siapakah gerangan yang telah bertakhta di hati anak kesayangannya ini yang telah sekian lamaa. Hambui. Paling puitis suda tu ayat paling.

Hahahaha. Memang lawak la nama tu. Haha. Lawaklawak aku bagi nama tuu, lagi lawak zombi letak nama aku tau ehh. Bos besaa katanya. Eceh! Kalau aku tingutingu, acam dia yang bos. -.- hahahaha. Leviu syg. Jangan bagi besar mata sanaa. Jgn trep ganas. Mata syg kicik punnn.. Hahaha.

Lepas tu zombi cakap perangai buruk aku, paling buruk la paling, em DEGIL. Degil katanya.

Aku degil eh? Ha'a. Kak amie pun ada cakap aku degil. Bestie aku pun ada jugak cakap aku ni degil, kapala lutut karas. Hahaha. Hoke hoke. I try ma best to fix it. InsyaAllah.

Tapi degil degil aku ni kan, akulah orang yang selalu buat geng2 aku ketawa. Aih. Siyes aku. Hahaha. Bole katakan ada siwil sikit laa. Ta banyak. Bagi yang suda kenal aku lamaa, durang tau suda tu aku punya perangai macam hapa suda. Kuat kacau orang, kuat merepek, kuat kasi malu orang, peramah betul. Hahahha. Kalau oneday tu, aku banyak kacau orang, bikin orang ketawa, buat lawak bodo, hari tu sebenarnya aku ada masalah tuu.

Mesti durang geng cakap,

'Nik, ko oke ka?'

Hahaha. Hoke jew.

Reader, nda lama lagi kan, aku ada boifren baruu. Hepi ta terkata. Aku minta maaf sama bubu. Sorry bubu, aku nda bole setia suda. Tapi aku sayang kau bubu. Siyes sayangg..

Soon, aku akan kembali menjahit balik. Rinduu gila mo giat balik. Maklum, bubu sekarang strok. Tiada yang faham sakit dia. Mo d buang, alahai sayang seribu kali sayangg. Jadi, letak la d penghujung bilik tu jadi perhiasan. Kesian bubu.

Tapa, walaupun soon aku ada boifren baru, aku nda kan lupa sama ko bah bubu. U owes in ma hat. Ko diamdiam ja sanaa oke? Aku bawakan ko madu. Hahahahha.

Oya, nda lama lagi aku buzy. Sekarang pun sibuk bukan main lagi. -.- mo patah balakang oi tiap hari balik jam lapan malam oii. Kanapala nda tacabut ka tebelah enam ka ni tulang ni. Penat. Siyess penat.

5th-7th December. Offer again di kedai. So reader area Tawau sabah, jum ramai ramai serbu. Bak duit banyak banyak k? Meet me. I'm cashier disana. Yang biut tuu. Muka hitam and banyak jerawat tuu.. pindik sama kurus tuu. Aku laa tu..

Eleh tauu..si syg kalau baca ni kan, mesti dia terus cakap tu,

'Kurus kunun. Punya main besar badan. Pui.'

Hahahahahahahahahahahahaa. Kan? Tampiling muka syg batubi sanaa. -.-Horang besar tapi comel hoke. Gojes hoke. Hahaha. Adehh.

Dia cakap lagi tu, ' comel lagi,, duuuii..'

Hahhahahahahahahahhaahaha. Oke la oke la. Kita kalah. Hahaahaha

So readers, dtg kedai ya. Ramairamai kamu. Ni offer december. Rasanya dekat Krismas pun ada jugak. Tp still bincang lagi. Ntah jadi ka nda.

So, harapan mo rehat memang nda la. Memang haram la. Jahanam laa. Haha. Sabar siak la. Lepas ja offer nanti, cuti. Apply cuti. Oh men, ta bole tunggu suda. Nda sabar mo rehat. Glup

Oke la. 4days to go! Happy December readers! Gebai!

P/s : setiap aku apdet blog. Aku bagi satu klu di hujung apdet. It's zombi's present. Klu pertama, benda. Kumpul klu syg! Hahahaha gud luck! :p

#repost 7:45am

image