Friday, October 17, 2014

Sayang, terima kasih.


Ni bukan penyakit ha hapa ka. Tapi memang untuk cakap terima kasih kepada cinta hati saya. Kawan baik saya. Sahabat saya. Kekasih saya.

Digi, masih dibagi peluang. Em. Kadang aku rasa pelik. Haha. Hapahapa pun, saya hargainya. Bersamamuuu.. lalalalaaa.. hahaha

U memang bukan pertama di hati saya. Tapi, insyaallah, kalau ada jodoh, u terakhir bagi saya. Saya akui, memang sy dapat rasa u bersungguh sungguh kali ni. Terima kasih sayang. Walau moment hitam pernah datang dulu, sy rasa macam anu syak ba tu, test test.. tapi see? Alhamdulillah, tuhan bagi nampak sayanggg :')

Sy minta maaf kalaukalau sy sering bagi sakit hati u tanpa sy sengaja. Sy juga manusia biasa. Sering buat kesalahan juga. About, tiga hari yang sy bediam tibatiba tu, sy betulbetul perlu sendirii.. sy tahu, sepatutnya sy share apaapa dengan u macam u cakap tu. But after this, yaa.. sy akan buat.

Bukan apa, sy paham kerja u. Penat macam mana, so sy cuma tida mau bagi u beban dengan masalah sy ni. Tapi,u pula sebaliknya.. oke, sy janji apaapa jadi lepas ni, we have to share. U too. Mesti bagitau kalau u ada masalah sayang. Macam sy cakap hari tu, we have to be besfriend ma dear boifren.

Sy sayang u. Dan terima kasih. Bila on call tanpa bagi mati tu, u tahu? Sy rasa macam u dekatt jew. Rasa acam u d sebelah sy jew. Sy ta tidurpun.. sy biar sampailah mati.. then baru sy tidur. :')

Dulu, sy ingat u memang suda lupakan sy. So, sy pun must have ma own way. Tapi, tak sangka la pulak, kita jumpa balik. Emm will i be the last for u sayang? Kalau dah jodoh, ustaz kasim elias.. hahaha.

Sy tahu, u baca ni, mesti u mo muntah kan? Sayang u ni tibatiba bejiwang maut la pulakk. Wakakaka. Nda kisah la sayang oi.  U muntah ka, hapa ka, u sinyum kambing ka.. em just want to say thank you. Thank you so much for everything. U cuba jadi yang terbaik untuk sy. Terima kasihh.. and i will,i will be the best for u too.

Hehe. Iloveyou. 143.

Asal sy cakap 143, mesti u ketawa kan? U mesti tau, sy time tu mesti dikerumun banyak orang atau sy d tempat awam. Thats why sy nda sebut ayat keramat tu officially. Haha. Then u mesti olok sy. Haha. Tapi, i riwi mean it u know. Hahahaha.

Hoke la. Baru rasa mau tidur balek. Sebenarnya sy dikejutkan oleh bunyi alarm yang ntah sapa pi pasang ni haa. Pelik aku. -.- tapi sokeh.

Sayang, be careful. Jaga diri u sentiasa. Hatihati. Ingatlah orang yang tersayang. Bahahahahha.

Tata.. ilysm. :*

Bye guys. Oke. U guys bole muntah suda. Haha hahahahhaha ha hahahah

-.-

Monday, October 13, 2014

Im alone now.

Kesedihan tahap naga melanda diri saat ini. Ntah.

Sakit kepala dari semalam semakin bertambah. Niat memang mahu turun kerja. Tapi apakan daya. Tekanan bertambah tambah. Masalah kerja.. masalah keluarga. Samtaim, i feel like i wana lari jauu. Jauuuhhhh dari semua orang. Alone.

Now im alone. Babang suda tinggalkan aku lagi. Dan tida akan balik suda. Aku sedih. Sedih yang teramat dahsyat. Stress. Tiada orang untuk berkongsi. Aku tiada siapasiapa pun. Kawan, semua sibuk. Family? Lagilah tiada.. kekasih hati yang tiap kali dengar masalah aku pun sibuk. Kerjaa. But i need someone. Really. :'(

Really need someone. T.T

Babang dgn maci begaduh lagi. Aku bukan sebelahkan babang, tapi memang babang nda salah apa apa pun. Maci, dengan ego nya yang memang tinggi dari dulu tida da sapa pun bole kasi kalah. Aku sedih.

Adik babang memang sudah lama nda tinggal dengan kami lagi. Sebab kongkongan maci la. Sebab dia masih belum boleh berfikir jernih, he still young akceli, belum kenal dunia jahat macam mana. Disebabkan desakan maci juga lah dia keluar dari rumah. Leave me and babang. Em.

Sehari semalam babang nda balik rumah. Henfon babang tiada. Rosak. Hanya aku yang tahu. Sebab babang memang tida mahu kongsi dengan maci. Maci tida pernah pahampun. :'(

So, babang mesej, cakap dia dekat kotes. Bemalam sama dadek. Pesan suru aku bagitau maci. And when i did it lastnight, maci cakap babang tiada d kotes pun. Dia suda suru orang cari babang.

And im konfius. Entah mana satu mo di dengar. Kepala hotak aku semakin serabut. Dan serabut... serabut.. kadang mau betul teriak sekuat hati. Kadang.

Pagi.. aku tebangun. Oleh suara maci yang memekak. Begaduh dengan babang. She tell babang to get out. Nda bedaya suda aku. Aku hanya diam ja. Dan bila maci jalan pigi keja, babang masuk rumah and pack baju dia. Dia nampak aku nangis..

Aku tanya dia dari mana ja. Dia cakap dia d kotes. Dia sumpah. Dia memang di kotes. Aku nda pernah nampak babang nangis. Aku nda pernah nampak air mata babang jatuh macam tu. Aku tahu babang sedih sebab maci nda dengar penjelasan dia dulu. Dia pegang kepala aku.. and say..

'Biarlah dik. Kau jangan nangis. Nanti kalau aku suda ada henfon, aku call kau. Kalau kau perlu apa-apa call dadek. Aku masi ada. Kau baikbaik disini.'

Nangis ja. Itu ja la mampu. Sampai sekarang emotion jatuh merundum. Tingu babang jalan. Dengan baju dia tu. Aku kasian tingu babang. Nda sanggup tingu. :'(

Maci nda pernah paham. Maci memang mahu menang saja. Dia hukum orang lepas dengar satu pihak saja. Kenapa?

Tinggal rumah sendiri, terus aku tebayang bayang macam mana aku hidup dengan babang dan dadek dulu. Dari kecil.. we owes trough anything together. Sentiasa bertiga. Tebayang bayang ketawa, gilagila, main, jalan, kemas rumah, semua aku tebayang tadi. Aku sendiri guys.. aku sendiri..

Kadang, kalau aku lambat, and kelam kabut pi kerja, aku akan paksa babang bangun. Dan dia akan marah, sebab aku kacau tidur nya. Dia marah, tapi dia tetap bangun, cuci muka, ambil helmet dia dan hantar aku. And after this?

Sama siapa aku mo begaduh? Siapa yang akan kacau henfon aku senyapsenyap and bila tahu henfon aku telock baru minta izin? Siapa yang tolong aku kemas ruma? Siapa yang teman aku nnton megamovie tiaptiap minggu? Babang. Dia saja. Kena pukulan emosi yang amat dahsyat kali ni.

Sedih bila tingu almari baju babang suda kosong. Sedih. :'(

Ya. Aku akan merindui babang. Memang akan sangat rindu sebab nda pernah pisah dari kecik lagi.. dan bila suda jadi macam ni, ntahlah. Sedar juga kadang, diri ni telampau sabar. Sabar ja jadi manusia. Kadang walau aku nda salah, aku akan diam ja. Sebab aku malas mo kasi keruh situasi.

Jauh sudut hati, befikir.. nda ka maci menyesal? Anak yang dari kecik dia jaga dia usir macam tu saja? Tanpa usul periksa?

Sedih Tuhan ja yang tahu. Harihari, lepas solat, aku mesti doa supaya dadek balik. Tinggal balik wif us. Tp, babang pula yg jalan now. Tinggalkan aku. Em.

Hubungan between maci dengan mama babang akan jadi tamba teruk now. Hanya disebabkan ego. Ego maci yang kuat betul. Aku tahu, maci usir babang, tapi dalam hati dia mungkin dia mau test saja. Mungkin dia befikir yang babang nda akan tinggalkan dia walau macam mana.. tp see? Makin parah..

Hopefully one day, maci sedar. I want u to know maci, kami tiga orang memang sayang sama maci macam mama sendiri. Nda pernah telintas di kepala hotak mo tinggalkan u dalam keadaan macam ni. Tapi pernahkah maci fikir, kadangkadang maci ketepikan feeling kami, dan biar ego maci tu ambil alih. Kami masih budak kecik tiga orang yang maci jaga dulu. Yang selalu berebut makan aiskrim kalau maci ada beli. Masih sama maci.. masih sama..
Harap kita sedar nanti oneday..

Thats enaf. Im ok now. Ya. Im lying. Lagi dan lagi..

:'(

Saturday, October 11, 2014

Dunia.

Assalamualaikum ma readers.

Penat. Sudah lebih kurang seminggu balik lambat. Al maklum. Kedai mo buat offer, so mahu nda mahu kana la kerja malam. Walau badan perlu rehat secukupnya. Kepala hotak juga. -.-

Tonait, saturday. Hari elon gua. Sabtu aku sendiri d ruma tu haa. Maci tiada, abang tiada,.. nobadi. But i still have ma blog. Olmos fogot.

Tadi, d tempat kerja, masa aku sedang rest ada satu kawan curhat. Talk bout her problem akceli. Habis ja makan aku jadi pendengar. Guys, aku memang pendengar setia. Ecehh. Haha

Dia ada masalah. Kewangan akceli. Hm. Kalau aku kaya, aku tolong kau geng. Tapi aku pun susah. Ta dapat la mok tolong.

Her family was depend on her sister sales.
Kakak dia beniaga. Jual barang kosmetik. Tapi dia mengadu, sales kak dia kurang sejak tiga bulan belakang ni. Dorang pun kurang pasti apa sebab. Tapi yang jelas, satu baris dengan dia punya kedai ada satu lagi peniaga. Jual baju and ebiting. Nampak bemusuh dan dengki dengan rezeki yang dorang ada..

Kalau dulu, sales dorang alhamdulillah dapat la jual sampai rm3000+ kalau weekend. Tapi now, 200 hinggit pun susah. Dengar kabar tapak kak dia tu kana buat orang. Astaghfirullahhalazim. Duniaa..

Kalau betul begitu, kenapa sesama muslim sendiri sanggup berbuat demikian? Bukankah rezeki masingmasing suda pun di atur oleh yang maha kuasa? Hairan. Becampur sedih pun ada jugak bila aku dengar keluhan sahabat tadi.

Orang tu memang terkenal d area situ sebab dia kuat buat orang. Orang memang tiada la mo cari pasal sama dia. Takut mangkali.

Perempuan. Muslim. Have her own family. And now sdg pregnant.. why? Kesian. Memang kesian. Bukan sekali dua kawan aku tu minta tolong dekat ustad, minta tolong tengokkan kalaukalau benar ada orang yang berhasad dengki dengan mereka. Sudah banyak percubaan dorang buat. Bukan sekali. Berkalikali.

And? Hasilnya tetap sama. Mengatakan bahawa jualan mereka dikacau. Pendek kata kena buatan orang. Sebab tulah, sales dorang merundum. Kawan aku cakap, ustad bagitau orang tu guna 'air jenazah'. Macammana mayat yang sudah tidak bole bangun, macam tu jugak la jualan dan dagangan itu. Tidak akan naik sampai bilabila.

Sedih bila dengar zaman sekarang masih ada yang sanggup berbuat demikian. Hmm. Tidak takut dengan hukuman kelak? Dunia sementara saja. Bukan kekal pun.. lambat laun akan terima balasan juga. Yang setimpal.

Aku hanya mampu mendengar sahabatku.. hanya mampu mendengar. Jangan risau. Bersabar selagi mampu. Cari inisiatif lain. Allah uji di batas kemampuan hamba-hamba nya. Ingat tu geng.. :')

Rezeki ada di mana mana. Usaha dan tawakal.

Itu ja untuk kali ni readers. Harap jadi pengajaran untuk hamba ni haa. Yang masih tida tahu apaapa. So, genite. Muhasabah diri..

Assalamualaikum.

Thursday, October 9, 2014

Whatdoyuwan.

Susah lelap. Cuba untuk lelap. Susah jugak. So, luang masa untuk blog aku ni haa. Lagipun lama juga nda apdet. Hamissu. Hehe.

Mungkin ada samting yang meracau di fikiran beta buat masa sekarang. Bila tanya pada hati, nating. Everything is fine. Just fine. Ntah kanapa dak boleh lelap. Nda macam ma syg. Mungkin tidur mati suda sana tu haaa. He's at labuan now. Hahahak. Lav u syg. ;)

Ohh. Loyal. Ma faith. Kana uji buat masa sekarang. Kalau ikut hati, aku malas suda mok ambil tahu pasal kau ni naa. Malas aku. Malass.

Kenapa munculkan diri? Eish. Aku pelik la. -.-

Tetiba chat aku cakap rindu. Apa kes? Sakit? Ntah la. Mcm bangang juga. Lif me elon incik Irwan.. ya? Biarla kau cop aku ni sombong ka apa ka, aku dak kisah. Nda kisah. Jangan kacau aku suda la.

Ntah mo cerita dengan sapa. Kalau lepas aku buang semua di blog ni na rasa lega berabis terus dapat lena tidur nyaman nda hingat dunia seacam barukang yang lapar tiga hari tiga malam. Ok. Noktah. Hahhaa

Aku ni sejak beralih kerja, sangat la stress wa cakak lu. Lain macam stress nya. Kadang aku rasa mo givap. Kadang. Lepas tu aku bagi diri kuat balik. Tarik nafas memanjang sambil fikir orangorang yang aku sayang. Haa. Itula penawar.

So aku malas mo kasi serabut kapala hotak yang macam mo beruban suda. Mungkin kalau ada uban, bukan kali wanna putih, kali orenn. Hhahahahaha. Dupang.

Stress yg kedua, susah mo apply cuti. Cf chan. Guys, haram cuti. Erg. Rasa bersalah to ma mummy. Besalah betul.

Cuti salah. Nda cuti salah. Arggg. Tacabut nda lama wayar wayar hotak. Haahaha.

Tomorrow will be the new cepter in ma life. Ma old fren, start keja bisuk. Alhamdulillah. Terima kasih buddy. Ndak bikin aku kecewa. Dun wurry, nda da yang bole buli kau selagi aku ada d chan. Hahha. Bunyi acam gengster? Hahahhaha. Macammm.. haahaha

Bila fikirfikir, kesedihan memang mesti dilalui jugak oleh manusia ni naa. Biar dia tahu, and ingat, bukan harihari dia gembira. Sekali sekala dia mesti faham erti susah, sedih,. Mungkin lepas tu, manusia akan lebih menghargai hidup sebenarnya.

Kadang kalau aku susah, aku ingat cakap bapak, 'ingat tuhan. Jangan ingat hanya masa kau senang nak..'

Rindu u heroo. Kadang kalau rindu tu datang, nda sedar air mata gua jatuh. Senyap senyap jaa. Hm. Bukanlah cengeng guys, tapi rasa sebak jugak la.. sebakk. Rindu tu kalau telampau rindu berubah jadi air mata wa cakak lu. Hahakhak.

Tapi, tapaa. Aku budak kuat. Hahha. Kuat dalam bab bab menghendel emosi ni.. haha. Disebabkan xperience la katakan. Haha.

So menit, sleep now. Bisuk mo bangun awal. Takan mo jadi pekerja cemerlang again next month? Wakaaaaka. Cukup la bulan ini sahaaja. Sengsara macii minah nak hoi. Hahaaha

Ok geng. Genite. Sleeptight. Muhasabah diri.

Assalamuaalaikum. :')

Sunday, October 5, 2014

Selamat hari raya.


1am.

And im done. -.-

Baru saja habis buat tugas abadi sebagai suri ruma tangga. Haha. Kemas ini kemas itu. Dari jam tujuh till now. Erg. Pennatt sangattt wa cakak lu.

So guys, selamat hari raya to all of u. Alhamdulillah masih bepeluang lagi kita sambut raya ye dak? Terima kasih tuhann. :')

Kalau tanya hamba, semestinya hamba merindui hero hamba yang nun jauh d sanaa, ma dad. Askaraskar gua.. ma lil bro and sis, hey selamat hari raya guys. Hamissuuu. Ngeh ngeh.

Nda pa la. Aku akan cuba mimpi aku celebrate raya dengan jantung hati guaaa.. em. Dear god, tolong sampaikan salam rinduu saye yee. Bapak, imiss ur laugh and rumours akceli. Hehe.

So, jika ada tekasar bahasa, terminum air, tetampar, ter ter terembat, temarah, or apaapa ja la, please do forgive me. Sesungguhnya yang buruk itu datang dari insan itu sendiri. Jangan salahkan agama, tetapi salahkan insan itu sendiri. Dan kalau ada perkara baik, sesungguhnya itu datang daripada Allah S.W.T yang secara kebetulan tepapar dari diri individu itu. Em. Ustajah. Hahahaa.

So, time for lelapkan mata now. Nanti nda bangun la pulak. Waduhaii. Again, selamat hari rayaa guyss. :)

Assalamualaikum.

P/s : i try to be ayu girl tomorrow. Wearing bajukurung silver and tudung. And slippers ala ala tajen. Haahaa. Omaigod, once for all. Ok bai.

Thursday, October 2, 2014

Fulus.


Assalamualaikum readers. Genite.

Baru berpeluang apdet. Hm. Ada tajuk untuk d bahas. Sepermalaman ini.

Fulus. Salah satu benda yang sentiasa tidak akan cukup selain masa. Ya. Duit.

Semua orang perlu duit. Termasuk aku. Aku pun. Kalau aku kena bagi satu juta sekarang depan mata aku, fels thing yang akan aku buat, aku akan bagi maci and orang tua aku naik haji, then beli rumah, barulah aku pikir aku punya senang. Hm. Sekadar berangan memang nda cukup geng.

Bila saja dengar hero aku in trouble, aku pun rasa susah juga. Hm. Sabar sayang,susah susah dahulu senang kemudian.

Sedih tingu dia bingung. Aku dapat rasa susah tu macam mana. Ya la, aku bukan orang senang jugak. Hm. Kalau aku kaya, i will help u. Jangan risau setiap masalah mesti ada jalan mo get out punya la.

Firstly memang susah la dia mo cerita dengan aku ni haaa. What is akceli masalah dia. Lepas pujuk, then dia cerita. Sayang, sekurangkurangnya walau sy nda boleh buat apa-apa,sy boleh jd pendengar, boleh dengar apa ja masalah u. At least, bekurang juga la sikit stress. U have someone to share with.

So, next time, if u have something burden u, jes tell me. We have to be bestfriend ma dear boifren. :)

Sleeptight. Dreaming yang kita adalah partner. Dan akan merompak salah satu kedai emas terbesar. Kita kaya! Kita kaya! Hahaha. Ngong.

Rutin. Setiap public holiday mesti cuti gantung punya la. Two days? Haram. -.-

Untung la orang yang cuti lamaa tu. Untung laa.

For all staff cf chan furniture, jangan harap kamu mo befoyafoya ar. Wakakkakakakaka. Nda cukup saitu cuti. Mcm d idung. Hahaha.

So mata berat. Time to get lost. Haha. Ok i want to help ma sayang in his dreams now. Mo rompak kedai. Haha. Wait syg! Eh. Eh. Eh. Ilysm. Hahaa -.-

Itu je readers. Terima kasih kerana membaca. Bai!

P/s : harap besok sign la. Aminn. Amin..