Saturday, September 27, 2014

I can take a good care of ma heart.

Waktu berlalu.. berlalu.. berlalu. Akceli ni post untuk 25hb yg lalu. Penceritaan kali ni ala-ala novel. Haha. So, readers if u wana laugh, ketawa ja la.. -.-

I still can remember our first met until today. I still can remember how u leave me, ur last word.. and then u come back. And then u leave me. And then u want me back. I still can remember macam mana kita boleh kenal, macam mana aku bole patah hati dulu. And macam mana..macam mana.. em.

Guys, i think tonait will be the emotional night at all. Hahahha.

Oh, lepas ni aku lagi hilang. Sebab tu aku apdet untuk kau baca..mana tau kau rindu aku, so boleh la kau baca blog aku ni haaa..hehew.

25. Sangat bermakna tarikh itu. Bukan saja befday u, tapi tarikh first u add me at facebook. Tarikh first u give me a text. And first we promise to being together. Em. Imsorry if ma english is batarabur. Ah. Nda kisah la. Hahaa

So, 13months. Waw. Lama juga yee. Hahaha. Can u imagine syg? ;)

Perempuan ni, walaumacam mana dia sakit hati, dia akan tetap bagi someone peluang sebab dia sayang. Dia nda akan bagi peluang kalau sayang dia tu suda hilang. U can carry an experimen to prove it.

And i want to say, i will take a good care of ma heart. Walau susah.

Im sorry kalau ada samting yang pernah sy buat yg bikin u terasa hati or apa ka.. im sorry. ;)

Lepas ni sy suda nda bole text u lagi. Haha. Internet tamat. InsyaAllah soon.. i try to make it faster.

Can i ask u samting? Ya, u can answer it deep in ur heart. I can hear it. Dun worry..

Em. Syg, do u love me? Can i know why u want me back? Am i important to u? Tu je. Ta banyak. Hahak.

Ma hero is a guy yang jarang siyes punya. Kuat main. Kuat kasi kena orang. Hahaha. U're lucky guy. Because u meet me. Ecehh. -.-

Ham gonna miss u there. Take a good care of urself. Ok? Btw, i missyou hero.

Ok la. Lama lagi wa apdet ni haa. Hadui. Tapala, asal dapat apdet sikit pun jadi laa. Kan?? Hahaha.

Ma loveli ohsem readers. Thank you for reading. Bai guys!.

image

“No matter what has happened. No matter what you’ve
done. No matter what you will do. I will always love
you. I swear it.”

Thursday, September 25, 2014

Rest.


Hey guys.

Lama nda apdet. Haha. Today im not going to work. Akceli niat mo rehat. Satu hari. Hm walau gantung, asal dapat release stress and jauh kesibukan dan kebangangan di tempat kerja waina. Hahaahahahaa.

When i wake up in the moning, nampak cermin... hm the one yang aku suka tingu, kening aku. Hahahaha. Nampak sangat penjahat. Bahahahaha.

So, nda da pa pa dibuat d ruma, mengemas ja, tugas abadi bila ada d ruma. Haha. Chat wif mr gila. Hahah. Ntah dia pun dak keja ni hari. I wait for him to come here akceli. Ali, ma kajen. Hewhew. Lama dak jumpa makluk paling seksa tuu. Wakakaka.

Bila ja kawan tau aku cuti ni hari, punya banyak mengajak jalan. Pi sana la. Situ la. Sin un laa. Heish. Malas. Tenkiu guys. Kalau jalan ada  duit lain kes la. Ini mengasi penat jaa? Haha. Lupakan. Bagus di ruma, makan tidur makan tidur. Makan. Hahaha. Ok dak tipu. Aku sedikit derom. Hahahahha. Heh? Ketawa yaaaaa..... haha

Boifren aku ni haaa, buat hal. -.- lama aku biar dia becaj, tapi nda jugak full full. Aish. Sakit lagi dia ni haaa. Dari tadi subu dia buat hal. Until now, nasib la ada powerbank babang. Bole pakai kejap. Em. Ya, i know.. kau suda tau niat aku kan?? Tu pasal kau mogok kan? Hahaha. Ngam la. Mogok la lagi. Betulbetul aku tinggalkan kau. Buang kau di parit tu haaa. And use ip. Jeles kau kan? Hahaaahaha.

Aku bagi kau masa sampai malam nanti. Nda juga kau bagus,, tunggu ja la. Haha. U are not ma byby anymore Sony. Haaha. Eh? Bingung da readers baca kan? Haha. Yahh.. its ma phone akceli. Haha. Nampak sangat penuh imaginasi. Wakakakakaka.

Cuti tapi macam bukan cuti. Phone balikbalik dapat call dr kedai.. bla bla blaaablaa. Heish. Aku cuti wei. Nasib la aku nda off satu kali. Haha. Jahat nyew. Hahhahahaa.

Ok la guys. Esok aku apdet lagi. Mo p pasar lulu. Sejak keja ni, lama nda tingu pasar officialllyy.. heheh. See ya!

image


Rambut wa. Waish. Gondrong bukan? Yaaa. Im a gonrong geng. Wakkakakakakakakakaka

Rest.


Hey guys.

Lama nda apdet. Haha. Today im not going to work. Akceli niat mo rehat. Satu hari. Hm walau gantung, asal dapat release stress and jauh kesibukan dan kebangangan di tempat kerja waina. Hahaahahahaa.

When i wake up in the moning, nampak cermin... hm the one yang aku suka tingu, kening aku. Hahahaha. Nampak sangat penjahat. Bahahahaha.

So, nda da pa pa dibuat d ruma, mengemas ja, tugas abadi bila ada d ruma. Haha. Chat wif mr gila. Hahah. Ntah dia pun dak keja ni hari. I wait for him to come here akceli. Ali, ma kajen. Hewhew. Lama dak jumpa makluk paling seksa tuu. Wakakaka.

Bila ja kawan tau aku cuti ni hari, punya banyak mengajak jalan. Pi sana la. Situ la. Sin un laa. Heish. Malas. Tenkiu guys. Kalau jalan ada  duit lain kes la. Ini mengasi penat jaa? Haha. Lupakan. Bagus di ruma, makan tidur makan tidur. Makan. Hahaha. Ok dak tipu. Aku sedikit derom. Hahahahha. Heh? Ketawa yaaaaa..... haha

Boifren aku ni haaa, buat hal. -.- lama aku biar dia becaj, tapi nda jugak full full. Aish. Sakit lagi dia ni haaa. Dari tadi subu dia buat hal. Until now, nasib la ada powerbank babang. Bole pakai kejap. Em. Ya, i know.. kau suda tau niat aku kan?? Tu pasal kau mogok kan? Hahaha. Ngam la. Mogok la lagi. Betulbetul aku tinggalkan kau. Buang kau di parit tu haaa. And use ip. Jeles kau kan? Hahaaahaha.

Aku bagi kau masa sampai malam nanti. Nda juga kau bagus,, tunggu ja la. Haha. U are not ma byby anymore Sony. Haaha. Eh? Bingung da readers baca kan? Haha. Yahh.. its ma phone akceli. Haha. Nampak sangat penuh imaginasi. Wakakakakaka.

Cuti tapi macam bukan cuti. Phone balikbalik dapat call dr kedai.. bla bla blaaablaa. Heish. Aku cuti wei. Nasib la aku nda off satu kali. Haha. Jahat nyew. Hahhahahaa.

Ok la guys. Esok aku apdet lagi. Mo p pasar lulu. Sejak keja ni, lama nda tingu pasar officialllyy.. heheh. See ya!

image


Rambut wa. Waish. Gondrong bukan? Yaaa. Im a gonrong geng. Wakkakakakakakakakaka

Monday, September 22, 2014

I don no wai.

Hey dear readers.

Lama nda dengar kabar, tup tup tup,, sekali apdet masalah la pulak.

Friday, September 12, 2014

Last day.


Holahola. How r u ma dear comel comel readers? Hehehe.

Today, sebelum wa punya internet tamat, wa mau apdet lulu laa. Haha. Share apa jadi dua tiga hari ni. Ikutkan hati, mo apdet semalam, tapi nda sempat.. terus dibuai mimpi laa pulak. Lalalalaa. Haha.

Last night ham going to see Stacy. Hahak. Stacy artis?? Noo. Noo guys. Just an ordinary guy, not a female akceli. A guy. A guy. Pendek kata someone speshel la. Ah senang cerita. Haha. Ya la, kalau nda speshel, takan la aku sanggup balik lewat sematamata want to see him? Er.

He late. -.-

aku sebenarnya yang awaaal betul. Haha. Bukan dia yang lambat. Ecece. Sekurangkurangnya aku suda menaikkan martabat semua gigirl luar sana. Kita mampu siap awal bebanding lelaki! Oye. Hahahahaaa.

Going to makan. Gerai biasa. Lelek.

Makan nasi gondrong. Wa memang lapar gila time tu. Dia pulak pigi oder nasi goreng aspar yg kemain lamaaaaaaaa betul baru siap. So, aku pun sindir,

'Kanapa nda oder payau yang mo kena tembak dulu baru d masak??-.-'

dia ketawa. Haha. And cakap, aku pandai buat lawakk..hahahambuii. hahaha.

Tapi betiga akceli. Bukan bedua okey? Haha. Tapi, bila dia becerita dengan aku, and tanya pasal mau ka ikut daki mount Kinabalu. Aku pun mcm segansegan. Haha. Ntah. Haha

Dia tanya sambil tingu aku.. tingu.. tingu.. aisemen, guys, aku kalau bab bab orang menanya samting sambil meningu dalamdalam ni, pantang ni... Haaahaha. Memang masa tu nda keruan la. Macam orang buasir pun ada. Hahahahaha.

Kalau dy baca post ni haa, kompem kompem sinyum sinyum da ni. Haha. Tauuu.. -.-

Eh, im just try to control ma heart beat oke? Hahaha. Laju betul bedegup. Ceih. Hahahahhaa. And, ma hobby? Bila dy nampak lain, aku nampak dia la. Ele, curi pandang kata orang. Once dia sedar, aku tingu lain la. Haaha. hobby dia? Air yang aku minum dia akan bagi habis. Hahhahaha. Hobinya tuu..

And da most nda bole kana lupa la. Pengalaman tu yang penting. Hehe. Aku dapat naik lori tu haaa. Pegi dekat gerai tmpat kami makan tu, guna lori tuu laa. Excited gila. Haha. Putar masa balik bole? Haha. He say, speshel katanyeee.. esesee. Haha

Tekejut jugak masa dia cakap, sempit atas lori tu, tda tmpat duduk. Haha. Er, aku pun telan liur.. what?? Mo suru aku malakat dtayar ka hapa?? Hahahahhaha. Ya, dia memang annoying. Sewel. Ehehehhe. Tau. Tengah sinyum dia baca ni. Hahhahaha. Hish. Malu la kite.

To u,

U know what? Fikir dulu sejenak, satu saat ka dua ka atau sepuluh minit.. i just want u to think, why and why.. i still accept u for the third time? Why? U oredi got the answer. And u know what? Im still gona be oke, if u do the same thing to me sebab i know Allah always there. Im just a human. Like u too. Ma confident is, if u search for any girl out there yg sebijik macam aku, paling beruntung kalau u dapat dua. Rarely like dis. Oh. Broken inglish. Em. Its not easy. Think bout it. If u in ma position right now babe. Heart cannot lie akceli. Even u say no, dia akan tetap cakap yes kalau dia mau. Nda akan pena tipu punya. Em. So, ten minutes to think start from now!! Hahahahahhha. Ily. Sm. Ilysm.

Ok dear readers. Nampaknye haku hakan mewindui kalian semua.. ngeh ngeh...

Deedaaa. Chaw!

p/s : line lidut. Haha. Tauuu. Amaran akcelii.  Cis!

Monday, September 8, 2014

As I Promise.

Sam Smith-Im not the only one.

Lagu yang teman aku sambil aku apdet blog kesayangan comey loteh aku ni.. hehehe.

Hey guys. Baru ja habis nonton Akademi Fantasia. Em. Firman, cayok cayok!

balik ja keja tadi, rasa penat fulblast. So terus memingsankan diri and tersedar jam sembilan lebih. Direct bangun terus nonton sebab ingat tonait af ada main. Hee. Mo tingu tawaurian nyanyi..

o ya, as i promise to all ma readers, aku apdet malam ni. Al maklum semangat mo menulis datang malam ni. Bekobar kobar pulak tu. Wakakkaka. Banyak betul mo cerita. Er.

Last night, aku pegi funfair dengan buddys. Niat memang mo pi enjoy and let go ma stress. All of ma tension. Ya. Aku stress. Hahhaha

Tapi mang enjoy berabis la. Haha. Sampaisampai ja sana, terus aku main game paling xtreme tu haa. Spacegun. Game yang nda ramai orang main sebab, 'weh, kau gila mau naik tu? Kau mau mati?'

hahaahahahahahaha.

Ya. Aku nda suka main game lain. Ada pun bikin pening ja. Haha. Cih. So, aku main la game tu. First round main bukan main teriak sampai anak tekak mo tecabut. Wakakkaka.

Maybe, orang yg duduk depan belakang aku naik panas. Haha. Ada ku kisah? Funfair memang tempat lepas tension pun. Kalau tanak orang memekik, pi sana kau muzium. Kahkahkah. Damai kau d sana. Haahahaha.

Lastlast, lepas habis main, efeknya kau memang nda akan rasa kau punya badan dari pinggang sampai kaki. Haha. Nda akan rasa punya. Kawan yang duduk sebela aku pun teriak taim kana gantung d atas tu,

'Weiiii! Kasi turun aku!!! Aku mau turun!!'

siap memaki lagi. Wakakakaka. Siapa jua suru? Mau jua naik. Ergh. Hahaha.

habis ja game tu, baru kawankawan cf chan datang. Readers, u guys cuba bayangkan.. aku baru lepas main game 'gila' tu, yang bikin hilang isi perut jantung pundi kencing hempedu dan samua laaaa. Belum aku ambil semangat, aku dipaksa pulak naik untuk seken time???? Wehh gila ka sewel ka???

-.-

Apa lagi. Aku memang nda waras da taim tu. Memang sapasapa bikin aku panas taim tu memang aku tumbuk suda. Hahhaa. Aku pun p beli token sambil jalan macam orang nda betul. Bengkok bengkok. Akakakaka. Apa tida, kaki aku bukan aku rasa suda. Haha.

Done beli token, naik for the seken taim. Aku memang rasa tida takut. Ntahlah. Hahha. Kalau mati, mati laa. Eii

image

Nampak tuu?? Orang kalau mau try game tu memang fikir bekalikali baru main. Hahaaa. Memang game sewel.

So mok dijadikan cerita.. aku duduk dengan geng cf chan aku, syah.. tibatiba kawan satu minta pindah tempat, alindang nama dia. So, aku pun bagi dia duduk dengan si syah tu haa. Jadi im alone now. -.-

So, for balancing, aku disuru ole brader tukang jaga tu, supaya pigi front seat. Behh. Sapasapa pun memang nda mau duduk paling depan. Haha. Kalau tengah tadi, ada jua cerita. Mana tau belt tibatiba tebuka, tesangkut jua p tengah kan?? Nda jua terus teburai badan kalau jatuh. Hahha

Bukan main tinggi pula hoiii kita kena humban tuuuu.... -.+

So, aku pun pigi la tempat duduk paling depan tu haa.

Rupanya ada suda satu boi duduk. Eish, i have to. Kalau bole, aku nda mo ada orang sebelah ku ni -_-. Tapi for balance, i shud. Ok go ahead. Conversation..

'Hai..'

'eya..'

'sendiri kau datang sini?'

'nda. Dengan member. Tapi dorang duduk belakang. Suma ada patner. Aku ja solo. Haha'

'haha. Kau nda takut main?'

'nda..'

'kau pernah main game ni?'

'Ni kali kedua. Baru ja aku main tadi. Kana paksa lagi naik. Jadi akuu naik la. -.-'

'Behhh. Gila kau ni. Haha nanti kau pengsan oo.'

'haha. Tiapa. Ada kau jua ma. Wakaka'

haha. Maybe budak tu mesti fikir, 'uish. Brutal juga ciwi ni... and aku mesti balas dalam hati, 'brutal apa, semangat hilang suda main tadi first tu. Ni tinggal jasad ja ni. Hahahaha'

and guys u know what? Masa dihumban di atas tu, bukan main lagi budak tu teriak. Hahah. Macam mo takaluar tai telinga ku weh. Hahhha. Penakut jua rupanya. Wahahaha.

Aku pulak speechless. Habis jiwa raga memang suda hilang masa main first tadi. Ni kan pula seken?? Jangan cakap la. Haha. Boi tu pun teriak, say to me..

'oii! Kenapa kau diam ja??'

'Semangat hilang suda main tadi!'

'Oii. Bole aku pegang tangan mu?'

Im shock! What?? Haha. Bah. Aku pun bagi ja la. Then, bukan main kuat dia pegang. Wkakakakakak. Takut gilaaa. Wakaaaaaaka. shame on eu boys!!! Booooooooo. Haahahahahhaa

Habis ja game tu, he say..

'Tenkiu. Aku takut tadi. First taim main ni game. Heran, kenapa kau mo main dua kali?? Kalau aku, memang lepas ni nda mo suda. Game cari mati ni. Hahahaha. Em, bole minta no fon ko? Bilabila ko free, aku bole ajak.. '

aku pun loya suda. Haha. Nda da becakap, aku terus ambil henfon nya, then taip no fon aku. Tenkiu he says. Sampai jumpa..

Lepas ja main tu, memang aku rasa ppppuuaaaassss betul! Tension pun hilang. Hahha. Macam orang mabuk aku taim tu, jalan pun macam master kungfu. Kungfu panda yang suda minum kloroks. Wakakaaaakaakaaka. Hahhahahaa.

Lepas tu kawan spen aiskrim, aku pun makan la. Dengan kapala yg mo tacabut suda tu. Macam sewel suda. Hahha. Mix samua, pening loya, mo muntah, mo menumbuk pun ada. Wkkkakakakakaka.

Lepas tu aut, go to mas joko. Gerai fevret aku.. orang Tawau memang kenal mas joko tu haa. Femes bakso tenis nya tu. So, kana spen lagi, melantak laa lagii.. hahaa.

Then, balik naik pikap. Efek spacegun tu terasa sampai laa sekaarangg. Kepala masi macam mo pecah. Kalau satu kali main mungkin sembuh suda tadi, tapi ni dua kali.. -.-

tanggung lee akibat. Haaha

Stop talk bout funfair. Cerita pula pasal kerja aku.

Guys, sekarang aku cashier. Em. Tanggungjawab yang besaarrr tuuu. Uish. Aku tiada pilihan. Kak amie nda mo suda jadi cashier pasal dia rasa tekanan. So, dia jumpa aku, pujuk aku. Em.

Mulamula aku nda mo. Bukan bah, susah bah tu. Besangkut duit bah tu. Em. Tapi, oleh sebab kawan, aku pun eyakan syak la. Lagipun ada beberapa bulan lagi aku d chan tu.. rasa sedih pulak. :'(

Start from 18th Dec 2012, aku jadi salesgirl. Lepas tu, October 2013 aku countergirl, sampai laa 4th Sept 2014, aku cashier..em perubahan job memang ketara la. Tapi mo cari pengalaman kan. Rasa beruntung sebab aku tau semua hal suda. Hee.

Panjang gila post. Haha. Cerita dua tiga hari ni betapau. Hahaahhha.

K la guys. Kapala masi berat ni. Em. U guys pun shud rest now. Babaiii!!

have a nice dream. Em.

P/s : confused bout ma study. Sakit otak gua pikir.  Sambadiiiii! Help me pwish!!
Em. ( ̄- ̄)

Sunday, September 7, 2014

Im killed.

image

Hey guys. Mabuk mabuk pun masi sempat apdet ni haaaa. Burp burp. Apa nda, naik spacegun twice time beturut turut memang mok cari mampus. Kakakakaka. Belum ada sepulu minit, naik lagi balek. Pehhhhh. Memang stress hilang, togeder wif de semangat. Kahkahkah. Aku pening. Mau muntah. Loya. Tapi yg paling penting,, aku HAPPPPPYYYYYYYYY!!!! YUHUUUUUUUUUU!!!!

HAHAHAHAHAHAHAHAHA. sori guys. Mabuk sikit. Em. Kurang siuman. I tada mood masi mau menulis. Tomorrow night, i will.. ok, dedaaa. Gua chaw. Mok tidur!

gulp.

P/s: memang rasa jahanam la. Hahaha. Takan lupa moment ni malam. XD. Wa gila. Em. Gila.. -.-

Saturday, September 6, 2014

Friday.

image


Selfshit. Salah satu penyakit mental. Ham de wan of dem. Em.

Tada mood mau menulis. Huu. Wait guys. Tada mood. Kbai.

P/s : tonight aku pigi funfair dgn buddysbuddys aku. Woaha hahahhahahahhahahahaa #feeling evil. Im stress. I need to let it go. Ya. Im stress. Totally. -.-

Wednesday, September 3, 2014

Pfft.

image

A bit bizi today. I guess.

Bai.

Tuesday, September 2, 2014

Key?


Hey ma lovli readers. Braderbrader yang hensom, sistasista yang comey lotehh. Haiiii.

Tonight mok cerita sikit la bout apa jadi dua tiga hari ni. Em.

Many of ma friends ask me, am i single? And, when i say yes, they dont beliv it. Urgh.

So, better pretend to be right? Kahkahkah. -.- nda kurang juga budak yang suka aku lagi sejak dulu tu haaa. Habis semua orang di kedai tu dia tanya, aku memang sah single ka? Apa ka? Did ma boifren is dead? Or what? Hm.

Dari dulu lagi dia pasang niat akceli. I know. But buat nda tahu ja la. Buat bodoh.

And yesterday he say to ma friend, he want to meet me, lepas kerja. So, aku nda mau. Dia cakap penting. Aku pun kesian jugak la, and i meet him after jam kerja.. conversation..

'Menik, aku ada mok cakap bah.'

'Ya. Cakap la.'

'em. Em. Ada bah aku mau cakap.'

'Yaa? Cakap la. Aku dengar..'

'Ak..akuu.. aku..anu. hish.'

'hahahaha. Apa bah kau ni. Hahahah. Susah betul ka mau cakap??. Cepat eh aku mok balik ni.'

'bah jap. Ok. Ok. Anu, menik. Menik, aku suka kau.. -dgn muka malu. Mata tingu lain-'

'hm? Ya. Aku tau. Ok la itu ja kan? Aku balik dulu. Baiii'

and i go. Nda mok nampak belakang. Sampai la pikap menjauh dari kedai. Hm.

Keesokan harinya, at the counter...

'Menik, kau tau?'

'tau apa? Semalam tu??'

'ya.. jadi??'

'Jadi apa? Pigi la keja. Nanti bos nampak.'

penat aku mengelak. Pffttt. Aku tahu budak tu suka aku. Sebelum aku kenal hemhem lagi.. masa aku dengan hemhem tu hari, dia selalu juga cakap, 'untungnya dia dapat kau ni menik.'

Aku pun nda tau. Hahahha. Untung meh? Aku rasa rugi kali. Pasal tulah aku kana kasi tinggal.
Hahahahaha

To u ma dear friend..

Im not ready yet. Ntah bilaaa. Aku pun bingung sama diri aku sendiri. Better biar masa yang bagi tunjuk nanti. Slowly.. slowly..hekhek

Aku rasa comfort lagi kalau sendiri. :)

Ok la guys. Mata pun mau begam da ni. Wakakaka. Ham so tireeeddddd ! -.-

jumpa di lain hari. dedaaaaaaa

image