Saturday, August 30, 2014

Masi ngantuk.

image

Moning guys.

Em masih ngantuk tahap naga kelaparan tujuh hari tujuh malam tiada makan. Oke. Hahha. Start working today. Ergg.

Full komitmen. Wa tada dayaa..-.-

kbai.

T_T

12:30

Until 2am.

Guys, can u beliv it? Aku masih di kinabatangan ni haaa. Hadoii. Tunggu bas. Pikir sampaisampai ja terus masuk kerja. Amboi. Batuah betul cf chan tu dapat pekerja macam aku ni haaa.

Maci ku d tawau tu nda habishabis membebel dr td malam. Perlu ka aku kerja? Perlu ka jam dua subu naik bas? Yaa. i know. She's worried. Em.

I have to. Over suda cuti ku wehh. Apply 3hari jaa. And now, 8hari suda?? Wehh seram wehh. Hhahahahhaha

Bos os pigi china. Esok dia balik. So, tula pasal esok i must start working as usual. Beehh. Betulbetul gua macam robot. Hahhahaha

Atta pulak buat lawak, dia pikir bas pigi dia tahan. Sekali tingu, rupanya lori transpot tu haaa. Wakakakakkakaka. Sakit perut ku katawa. Hahhahahaha

Atta .. atta.. he's very nice to me. Em..kesian mmy dgn atta tepaksa bangun tengah malam sematamata mok teman aku tunggu bas. Hakhak. Im gona miss u threee.. ;')

ok la guys. Harap cepat la bas dtg. Pukul satu kaa. Jangan la pukul dua. Hadehh. Matai naaa. Hhahahha

Bye. Assalamualaikum.

Friday, August 29, 2014

Im sick

Haluu..

Em. Suddenly wake up. Panyakit kali yah? Jam dua or jam tiga subu aku akan tebangun then lepas tu dak bole tidur sampailah azan subuh. Em -.-

lama suda begini pok. Dari duluuuuuuuuuuuu lagi. Kemain panjang 'u' nya tu. Mang lama betul la tu. Hahaha.

Lepas tu, kalau still nda bole tidur juak, aku apdet blog, jalan baca blog ka.. apa apa la.

Em. Mok dijadikan cerita.. alahai. I have a dream lastnight. Ergh.

Oke laa. Lama aku nda sebut nama dia da kan? Sejak dari hari tu, aku nda sebut dah nama dia. Ntahntah dia suda bahagia sana tu hah. Ntah url blog aku pun dia nda ingat. Ya la kan, untuk apa dia ingat blog ni haa. Tiada makna pun em. -.-

I dream bout stacy.

Hm.. lama suda otak aku nda ingat suda pasal kau stacy. I dont know la. Why suddenly i dream bout you walau aku nda ingat suda pun. Argh.

When i wake up, i feel like i wana cry. Oh god, kenapa la bagi mimpi? Tiada ka mimpi lain? Ok suda aku sekarang ni haa. Aku rasa pun dia sana bahagia jua bah. Aku ja ni haa yang sakit sini.

Kadang aku befikir, kalaulah dia datang balek sama aku then say to me,

'Sayang, i want u back. Please. Forgive me. I miss you.'

:'(

noope. Nda akan. Hakhakhak. Why must he came back walhal he oredi has his own way? Oke. Satu episod ja ni haa. Lepas ni, aku janji nda akan tulis lagi di blog aku. I swear.

Its okay then. Dia suda pun buat pilihan haritu. Harap cewe dia tu baik dari aku. Cantik? Of kos la. Kalau nda, kenapa dia sanggup cheating? Em. Aih. Aku dak tahan. Apdet sambil bejatuhan air mata gua. Shit.

Aku masih ingat ur last word. Tapi its oke. Aku ingat sampai bilabila.. em. Ndapa la, janji kau bahagia, happy and so on. Hehe. Aku ni bukan benci orang pun. Em. Asal choice kau tu betul, and nda sala, aku ok jaa.

Honestly, aku mang sakit hati sampai sekarang. Tapi mo buat macam mana kesian, suda orang mok tinggalkan kita, what else we can do? Kali kedua pulak tu haaa. So, mustahil la kan, kalau dia datang balek sama aku. Em. Third? Mustahil la. -.-

Tarik nafas.. huffttt..

Ok. Im ok now. Hakhak.

Yang bikin aku kecewa, kemain aku jaga hati aku di tawau tu haa. If i wana cheat, bole ja pasang dua atau tiga. But what? Nda. Why? Sebab bila aku suda sayang orang tu, aku nda akan bagi dia sakit. Semampu aku. Tapi what? Aku yang kena. Kemain kecewa aku tuhan ja tau. Em

Aku ingat lagi hari tu. Aku nampak lori marco tu haa depan kedai. Aku nampak sekilas ja. Aku tau tu dia.

Kau tau apa aku rasa time tu? Nampak ja muka kau terus darah aku naik turun. Em. Aku jalan. Ntahla. Tetiba masuk dalam office. And sampai di dalam aku nda sedar tibatiba aku pegang duadua telinga aku sambil pejam mata. Kerani semua pelik tengok aku. Misis pun ada time tu.

Selang seminit, baru aku sedar aku buat begitu. Dorang tanya aku ok ka. Yes i say. Aku okk.

U see? Macam mana susah aku mok tingu muka orang yang aku sayang depan mata aku? Orang yang suda khianat? Em.

Macam mana susah aku kawal emosi aku and jangan nangis? Start working as usual? Susah. Susah. Tapi i have to. Em.

Oke la. Guys, aku tau mana dia ingat suda blog ni. Hakhak. So, ma word to u..

'Im happy if u happy. Jangan risau. Aku nda pernah benci orang. Em. Bila kau mok kawin nanti, jangan lupa jemput aku. Hakhak. Walaumcm mana pun. Kau pernah jadi orang paling aku sayang dulu. I cant denied. Kalau kau tanya, am i still love you? U think? Hakhak. Berlaa kan, kata orang, love must have a risk. So, aku yg ambil risk tu disini. Hakhakhak. Aku masih bole ketawa bah. Haha. Najwaa dulu yg masa fels kau kenal. Masih macam duluu. 'lama suda ko kerja sini?' 'Baru sepuluu harii..' hm. Kau ingat tu? Hahahha. Aku ingat. :')'

Oke la guys. Dua bulan suda kan aku nda sebut pasal dia. Bole tahan jua aku ni haaa. Hahaha. Apaapa pun, dia pernah juak kasi pelangi aku punya hidup. Haha. The reason why i keep smiling ba ma self long time ago. Hahahhaha.

Thats all. Thanks for reading guys.

Kbye

P/s : today ham going hom. Tawau. Yeay!!

Thursday, August 28, 2014

Single is not a big thing


Gemoning guys.

Ala biasa la. Lepas solat subuh, dtg pulak feel mok apdet blog kesayangan aku ni haaa. Hehe

Bujang. Erti kata lain, single.

Aku kesian dengan budak tiga tu. Aku ni walaupun kejam, aku tau jugak macam mana rasa patah hati tu. Macam mana rasa dipermainkan. Em. So, aku let go. Aku nda mau la jadi jahat betul. Aku pilih stop. Em.

Dua bulan da aku bujang. Hehe. Im happy. Even sampai sekarang kalau aku tanya soalan dekat hati kecil aku ni, kompem-kompem dia jawab,

'Im still sick sumarni. -.-'

Masih d kinabatangan ni haa. Mmy aku macam nda bagi aku balik tawau weh. Hahaha. Seram suda aku. Nda lama kana buang kerja aku. Hadehhh

Kata orang, kita perlu cepatcepat lupa something kalau itu memudaratkan. So, i have to forget everything. I have to. Must!

Ma henfon clear. Dont have any text. The voice record. Ur number phone. Uhh, i cant remember it anymore walau aku cuba macam mana.

Aku pelik jugak dengan diri aku ni. Kadang aku nda mampu betul padam kenangan walau macam mana rasa pahit peria pun. Hahaha. Tingu ja la Mr.A dulu, dua tahun aku simpan text. Naik bangas di henfon aku tu haaa. Hahahaha.

Tapi entahla. Kata orang, lagi cepat lagi bagus kan? Hehe

'I may not be the girl like everyone wants,but at least i am not the girl that everyone had. :')'

hati yang karau sapa tau kan? Siapa mok ambil tau? Melainkan Allah ja. Tuhan ja tahu apa akan jadi seterusnya, masa depan and so on.. kita ni manusia cuma plan jaa. Walau bejanji sehidup semati tapi kalau bukan jodoh, nda kan kemana kan guys? Em. Im start to ceramah u ols. Hahahaha.

So, masa aku pata hati dulu... kawankawan tiada tau tu at fels. Ala, nda rock la kalau aku nangis nda belagu depan muka dorang kan? Wakakaka. Orang nangis dalam hati je. Kecewa ni kemain lagi. Tuhan ja tau. -.-

Tapi aku fikir juga, ala.. ni baru apa. Ada lagi orang susah dari aku. Baru boifren pun. Bukan laki. Hahahaaha. Thats why la aku kuat. Sampai sekarang.

Kalau aku tingu budak pmpuan yang lain, yg putus cinta kunu tu haaa,, bukan main lagi post moment wecet kecewa berabis tiga hari tiga malam. Wakakaakaka. Chill la. Suda bukan kau punya jodoh. Nda kan la mok paksa?? Ishish. Haha

Em. Stop talking bout jiwe dan rage ni. Hahhaha.

Pagi ni aku mok pigi ld town. Wif atta. Yeay! Gua yalan yalan lagi. Hehehe. Kalau mok ikutkan, banyak bah kawanku di ld ni.. tapi tu la, semua sibuk keja bah. Aiya. Ntah mok lepaking macam mana. Uhh. Suda la ruma aku jauh, d kinabatangan tu haaaa.

-.-

Oke la readers. Kepada yg bekerja, bangun weii!

Jap, bagi atta bangun jap. Guna air. #Feeling evil. Kahkahkahkahkah

Bye guys!

p/s : satu hari henfon aku buat hal. Em. Panik aku. Pikir sakit dia ni haaaa. Haduuii

-.-

image


Ma rabbit teeth. Only yunus ask me to sell it. Hahaahahahaha

Monday, August 25, 2014

Damai.


Assalamualaikum guys.

Selesai solat, selesai buka puasa. Alhamdulillah. Esok last aku puasa. Hehe.

Nampak intro bukan main gudmud? Haha. Ya. Aku bebaik ngan timor Yunus tu.. satu malam aku bepikir. Hem.

Pagipagi aku lepas block. Lantak dia la mau cakap apa kan. Kesah pulak aku. Dari dia la, mok minta maaf ka, mok kasi tambah teruk ka.. idc anymore. Em

Tetiba, masuk chat. Yap. Its him.

Yang berbunyi..

'Salam... Hari ni ak hampir kehilangan orang yang ak sayang baa... Ak xmau pulak kawan yang ak sayang kawan yang sentiasa ada tuk ak hilang jugak.... ndakmau :'(:'(:'(
Ak dah rasa dah macam mana... Im sori for being emo and ego... will u forgive me buddy????'

Hum. Nampak sangat mengharukan kan? Hahahaha.

Aku manusia. Aku pun bukan perfect. Aku pun ada salah gak. So, aku maafkan. Mungkin dia down pasal kes semalam tu hah. Aku paham bah om. Tu lah, ikut betul kau punya emosi taik tu. Kan teruk?

Em.

Im sorry too. Aku pun ikut emosi jugak. Block kau terus. I need to calm ma self. Kau tau kan yunus, aku nda percaya any boys kecuali kau. Aku nda rapat dengan manamana budak lelaki kecuali kau. Tiada satu pun yang rapat dengan aku, xcept u. I mean, boys.. em

I hate boys. Kau tau itu. Now, aku cuma kasi mainmain feeling dorang ja. Kau tau kan? And, banyak kali kau nasihat aku supaya jangan buat begitu kan? And banyak kali jugak la aku tunjuk keras kepala ketam batu aku kan? But, what can i do?

Aku penat kau tau? Aku penat siyes buddy. So, this is the time to make the boys pata hati. Hahaha. Jahat kan aku? Hahha. Em

Aku tau nda sepatutnya aku hukum dorang ni., tapi ntahla. Hati aku ni kering betul. Tiada belas kasihan. Aku ada jugak honest kadang. Tapi dorang ni yang nda mau pecaya. Lantak kamu la.

Em.

Boifren aku tiga. Hahaha. Hahahaha. Suma bodoh. Tapi ada satu budak ni, alahai baik betul. Balikbalik top up kan aku. Bodoh sangat.

-.-

Lagi satu biasabiasa ja. Satu lagi ada keta, viva.  Hahahahahaha. Penat jugak la kasi main satu kali tiga. Nda kisah pun. Duit aku bukannya melayang. Kredit aku ni hah, banjir ja nda. Hahahaha. Shit. Damn u boys.

Idc anymore. I told u aku jahat. Ntahla bila baru aku siyes balik. Hati aku kering skrg. Semacam nenek lampir. Dalam kepala hotak aku, mok sambung study ja.. tu ja. Nda mok kasi serabut palak ni hah. Cukup la mok bengkok dulu. Kakaakakaka.

So, yunus? Tunggu aku balik Tawau. Kita conquer tu funfair. Hahaha. Jangan kau lari. Aku tau kau pengecut. Pui. Pondan ni. Wakakakaakaa :P

Ok la. I have to go. Yunus ajak main coc ni haaa. Haduui.

Bai guys!!

p/s : bisuk last day d kinabatangan. Yihuuu~

Krezi.


Ham sori guys. Ni kali post agak gila sedikit. 

Take a deep breath.

image


Em. Agak sedikit gila.

Emosi diluar kawalan. Tau sapa punya angkara? Yunus. Aku bagaduh lg dengan si sewel tu. Lumrah guys , besfren ni mesti ada gaduh punya la.

Mok dijadikan cerita, berlaa aku memanas disini. Nanti aku memanas depan mukaknya alamat tetampar pulak la. Em.

Akceli buddy, aku tau kau panas. Aku tau kau kecewa kan? Kecewaa dengan gelfren kau tu kan? datang jauhjauh dr Tawau mok p Lahad Datu, lastlast,, cewe kau pula tiada. Dia dekat paris tu hah.

Kemain kau kecewa kan? Kalau kau sendiri td soke, ni ada mak and bapak mu lagi. Kompem la dorang kecewa kan??

Aku tau bro. Aku ja ni hah satu orang kau punya buddys ketat yang paham semua kisah hidup kau. Kau pun sama. Kau ja yang paham aku Yunus woi.

Tapi, nda bole aku terima kalau aku dijadikan tempat untuk lepaskan semua kemarahan kau tu. Agakagak la. Kau pikir aku apa? Terai la.

So, aku lambat reply chat. Mana nda, aku solat. Lepas tu buka puasa lagi. Lastlast bila aku reply, tetiba dia cakap,

'Macam tida mau kana layan ja. Kin hilang mud. Sory ganggu. Kbye.'

aina. Apa baitu? Kalau kau la jadi aku, nda kau bingung ka? Hah??

kalau kau, bejam jam baru kau reply chat ku, ada ku hilang mud? Ada?? Ada aku cap, k la. Sori ganggu.. ada??

ADAAAA??

kau suda bikin aku marah. Makan mu tu block. Kin panas. Cak kau fikir jap la, siapa yg ada time kau sedih bos? Siapa?

bukan aku ka?

Aku nda ungkit. Aku cuma mok bagi ingat kapala hotak mu yang aku tingu mcm sinting suda tu. Em.

Aku gagal kawal emosi aku. Sorry. Ntahla Yunus. Kau kawan aku. Bukan kawan. Kita macam abang adik suda. Bukan sekejap kita kenal kan?? Kan??

Jangan pasal wewek mu, kasi kecewa kau, kawan mu ni kau mau buang, and lepaskan semua kau punya marah. Bro, bunga bole carii. Sahabat? Kau pikir sehari dua ka dapat? Kalau 'kawan' mungkin la.. dua jam dapat da tu. Jangankan dua jam, sepulu minit pun ada suda tu. -.-

Aku malas suda. Kalau lah sebab wewek mu tu kita begini, aku cari dia di paris tu hah. Macam mau ja tampar mukanya.

Ok la. Malas aku. Dari kau la Yunus. Tingu ja la. Aku baik aku lepas la block tu.

Kau pikirpikir la lu. Ada juak otak mu kan???

em.

Saturday, August 23, 2014

Betapa.


Dua dan lima dua .

Wa tebangun subu ni haa. 2:52am. Tetiba mata nda bole lelap. Tebangun. So, datang la ilham mok tulis blog. Em.

Biasanya, masamasa begini, susah tidur, jiwa gua lagi kacau. Trip tenteram, walhal hati gua cakap..

' weh, im not feeling good today. '

Subusubu macam ni, aku banyak fikiran. Susah mok lelap. Ok then, aku terjemahkan. Thats why aku apdet ni haa maci tipa hoi. Em.

Semalam mula jam 6:30pm buka puasa, until 9:45pm, aku becerita dengan atta. Aku panggil bapak tiri aku tu, 'atta'.

Atta polis. Supt betugas di Bukit Garam. Tapi jarang turun pejabat. Bila ada operasi ja baru turun. Married wif ma mmy almost two years. No kids. Atta penyayang, lawak. Tapi mmy cakap, atta tegas orangnya.

Atta sayang aku. Aku bole tingu tu. He dont have any son or daughter. Banyak dia cerita semalam. About his life, betapa susah dia dulu, teruk. About pengalaman dia masa dia mulamula hidup sendiri. Em. Atta anak yatim. Bapa masi ada, tapi at indonesia. And, nda pernah jumpa.

Many advice he told me. Pengalaman dia, dia share dgn aku. Guys, akceli i wanna be some part in PDRM someday. Ya. Ketawalah. Hahaha. Hahaha. Em. Not funny. Aku mahu jadi polis. Bukan polis biasa. Narkotik punya.

Atta sapot. He will help me. Atta orang yg disegani d lahad datu. Hampir semua orang kenal dia. Dia 'gila' masa dulu. Atta sendiri cerita. How was his attitude before married to ma mmy. Aku segan sama atta.

He says,

'Nak, kau belajar macam mana pun, kalau tiada sapot,.or keluarga polis, memang susah mau masuk. Atta tolong nanti. Atta mau kau masuk narkotik. Atta tingu kau ni ganas.'

To be a cop is not easy macam kacang. Atta sendiri cakap. Hati kena kuat. Banyak orang suka dengan kita, tapi lebih banyak yang tidak suka. Em. Ya. I know. Itu risk dia.

Atta cakap. Someday, kalau citacita anak sampai, ingat pesan atta ni,

'Ikut hati. Itu tidak pernah bohong. Tidak akan bohong. Bila rasa tidak baik, itu memang akan jadi tidak baik.'

thanks atta. Aku besyukur dapat kenal atta. ;)

Just like ma dad. Em. I missuu bapak.

Ok. Throwback.

When i was 13. Kenalkan diri d kelas sambil cakap nama full, adress, dan citacita. Satu satu pelajar cakap. Bila tiba turn aku...

'Nama saya Sumarni bt Rusli. Tinggal d tg batu laut cikgu. Saya mau jadi polis nanti besar.'

kelas tetiba hening semacam ada malaikat maut lalu. And then, satu kelas ketawa besar. Aku duduk.

They laughing at me. All of them.

Em.. cita citaku rumours. Ianya bahan jenaka. Ok guys. Aku timbak nanti satusatu nanti. Hahhahahahaha. Ok. Itu baru lawak. -.-

Aku mahu jadi macam atta. He's ma idol.

Oya, guys, aku plan mok sambung study next year. Entah. Masi befikir. Tapi plan sudah ada. Atta suru. Mmy pun sapot.

Sigh. Membebankan otak dulu selama beberapa tahun. Uuuu. Tapi untung, aku ada pengalaman working. Almost two years aku d chan.

I want ma maci proud. Aku mok buat maci aku bangga and tida rasa siasia ada anak macam aku. Em.

Itu lah yg bemainmain di fikiran right now. Selasa baru aku balik Tawau. Kinabatangan macam 'rumah kedua' aku suda. Ulang-alik pigi sini.

Ok la readers.

Cuba untuk sambung tidur. Eh, cm nda suda dapat tidur ni maci minah hoii. Direct sahur la nanti.

Bai guys.


P/s : kadang befikir nasib aku baik. I have many parents. :')

Friday, August 22, 2014

Subuh d kota kinabatangan.


Assalamualaikum.

Done peform solat guys? Alhamdulillah.

Macam nda pecaya ja kini aku di dekat mmy aku lagi. Bole tahan laju juak la bas tungma tu cik bedah. Hahahaaaaha

Semalam tu, aku tahan mata nda tidur. Ma eni larang tidur, she said,

'Ni, jangan tidur nak. Kau tu kuat tidur. Sampai nanti telefon.'

and i leave her gain.

Bout ma work, boss aku memang bulat mata la masa aku minta cuti lagi. Haha punya besar matanya. Ye la, banyak bah suda aku cuti. Baaanyaaakk. But, what can i do? I have to. Sorry bos.

Kak amie, sorryy. Aku tau keja belambak bah sana. Tapi bukan aku pi sini mainmain. Aku ada urusan. Em. Bukan setakat jumpa mmy aku ja.

Erh. Luahan di subuh. Thanks blog.

Anyway, bangun guys. Bangunnn!!

kbai!

p/s : tonight supposed pigi funfair dengan suma buddys2 aku. Tapi malang, aku spoil. Hm. Im sorry guys. Riwi2 sorry. -.-

image

Thursday, August 21, 2014

Tinggalkan Tawau lagi.

Hey guys!

Tonight ham going to leave tawau lagi. Dedaaa tawau. Aku naik tungma. Kawan cakap laju. Heehehe.

Going to ma mmy place. Sedih juak tinggalkan maci. I have something to do there guys.

Jalan juga suda ni. Bai tawau. Ham gonna miss u macii. Uwaaaaa

T-T

image

Tuesday, August 19, 2014

Dedaaa Kota Kinabatangan.

Hey readers! Gudnite.

Malam ni malam last aku stay sini. Kota Kinabatangan. Damai rasa hati dapat lesap dari kesibukan Tawau selama 4hari. Hehehe.

Tapi, aku tahu, balik nanti banyak kerja menunggu. They wanna say 'hi' to me. Wakakaka. Hi menik, i miss youu. Hahaha

image

Wuuuww ma hair.. longer now. Mamy yang buat ni. Hakhak. Comey kan? Aku nda pandai cocang ni. Em, cocang melekat org panggil. Nda seberapa campin. Tapi, mamy mang campin. Wanna see ma mom? Ba, jap .. aku bagi gambar..

Tadaaaaa!!

image

This is ma mom. Ibu,, ibu,, engkaulah ratu hatiku.. hehe

Nampak sangat aku tembam kan? Yea, I know. Aku lagi besar dari mak aku. And, when i go out wif her, people gonna ask her,

'Kak, adik mu?'

hahahahahaha. Adik apanya? Mamy ku tu weiii!! -.-
Haha. Banyak betul suda orang sala anggap. Nampak mcm sibling. Em. Pasal aku besar bah. Tu pasal la orang kadang dak pecaya..

Tula pasal.

Bisuk balik Tawau da. Mamy sama papa rashid hantar. Yeay!

Bye Lahad Datu. Bye Kota Kinabatangan. We'll meet again in the future. Wif ma husband i guess? Wakakakakakakakakakakakakakaka. Buduhnya. Hahahaha

Kalau readers tegar blog aku ni, dorang mesti tau mantan aku dulu, Mr A orang lahad datu. Ingat? Ala, yg lesap tibatiba tu?

ya. Itu.

Aku ada bagitau aku ada d ld. Tapi malangnya dak sempat jumpa apan. Hm. Bukan jodoh. Sokie. Dia cakap bulan september dia jalan. Going to Selangor. Ish.

Tadi aku jalan dengan papa rashid. He wanna meet me. Habis mok mcm mana? Rumah dia jauh. D batu 6 segama. Takkan aku mok tunggu, and said to papa rashid,

'Etta, tunggu sekejap bole? Mok jumpa ex.'

wakakakakakakka. Bernas betul otak aku. Hahaha haha. Sangat bernas. Silapsilap kana lempang free ole papa rashid. Haha

Sokie la, nda dapat jumpa pun tida pa. Dapat lawat tempat nya pun suda ok. Hehe. Apan? Baikbaik kalau jalan nanti aaa? Tc d tempat orang.. :))

Still loviu. Ecececece. Malu gila kalau dia baca ni hah. Haha nasib la macam kana lupa da ni url. Uiyo.

Ok la readers. Selamat tidur bebadii. Rasanya lama lagi baru aku lelap ni. Hantu game. Hohoo. Game punya setangg. Hihak

Bai!

p/s : tawau. Nasi gondrong. Tawau. Abc. Nasi gondrong. Tawau. Pampe. Errrrr
noob! -.-

Monday, August 18, 2014

Sikit pun cukup.


Gnite bebadi.

Ada masih belum tidur? Mata nda boleh lelap? Rindukan someone secara tibatiba? Take it easy. Lumrah. Tuhan create feeling tu sebab mahu kita sedar macam mana rasa bila merindukan seseorang. Rasulullah sendiri pernah mengalirkan air mata sebab rindu akan kita ni, umatnya.. em.

Nampak? Sepata dua kata suda jebut pasal rindu? Hahaha. Ok. Topik suda tu. -.-

Btw, aku rindu Tawau. Sangat bebadi.

image

Err. Tegur. Hahahaha

Ok. Jangan bahas. Kira ok la ya, aku nda mengasi tinggi ego ku. Haha. Kira ok la ya, aku nda sombong atau blok kau terus. Haha. Eina tuhan, jahat nya aku. Er.

Tawau, rindu mau makan nasi gondrong. Balik tawau nanti aku bubut puasa syawal lagik. Lepas tuu, baru aku capai hasrat pi kanopi hujung makan nasi gondrong. Hehe. Rindu sama mas. Hahahahahaha.

Mas rindu aku ? Wakakakakakakakaka. Ok lawak kunu. Hahahahahaha.

Tinggal sehari aku dekat kota kinabatangan ni. Em. Sedih.

Mamy, rindu belum terubat lagik. I have to go. Em. Maybe, maci aku pun rindu kali d Tawau sana. Mungkin dia pun tekanan jiwa tunggu aku balik. Or, mungkin dia jeles, sebab aku suda jumpa mak aku now. Or? Mungkin timbul da rasa takut. Takut mamy ambil aku dari dia oneday..

Em.

Maci? Insan yang sangat aku sayang dunia akhirat,

Yea, i have mom. Aku ada mak. Tapi, bagi aku you are the best. Aku mahu balas jasa maci. Aku mahu jaga maci till i die. Aku mahu bagi senang maci oneday. Aku mahu bagi naik haji maci. Aku mahu maci bangga ada anak macam aku. I love you so much.

:')

Nda lama marni balik. Marni pun rindu sini. Em. Rindu sama lada maci tu naa. Hakhak.

Guys, keja aku. Em dapat aku bayangkan batimbun macam mana suda tu. Haha. Belum settle habis, suda cuti lagi. Aiyer. -.-

Kak amie, jangan membebel sana. Aku balek lusa. Ok. Lusa. Bukan next year. Hahaha.

Orait then. Guys, sudah sudah la blogwalking tu. U shud sleep. Babai bebadi. Wa tidur lulu..

gnite.

P/s : for two years i've been through it. And now, i think its not hard to do it again. Instead, bilang orang sabah, 'kacang baitu'. Hahahahahahahahahahahaha

Friday, August 15, 2014

Cant beliv it akceli.


Gnite.

Rasa nda percaya kini aku berada begitu dekat dengan mak aku. Begitu dekat. Kurus sangat mak aku sekarang. Tapi aku besyukur guys, dapat jumpa dia lagi. :')

Ma step father very nice to me. Baik sangat. And,penyayang. Hakhak. Oya, he's police guys. Betugas di Bukit Garam. Aku happy mak aku hidup dengan dia. Thanks god.

When i oredi sampai td, aku nampak muka mamy bukan main happy lagi. Huu. Aku tahu mi, lama mi tunggu ni masa kan? Tuhan dengar. Marni pun nda putusputus cuba cari mami. Nda pernah give up pun mi.. :')

selama ni papa rashid hanya dengar suara aku by fon ja. Nda pernah besua muka pun. So, bila jumpa td he says..

'Buk, besarnya si marni. Kala tinggi kau. Kau pindik.'

'Buk, comel comel si marni.'

adehhh.. hahahahaha. Malu aku tau tyme dibilang bgitu. Ya ka? Comey meh? Mcm muka tehampas ja aku tingu ni.. hahaha

Nda henti terus tingu aku dari atas sampai bawah. Hee. Malu oh.

Bisuk mau p tempat 'mama tua', kakak mamy aku. Orang yang jaga aku masa kecik dulu. Em.

Guys, tadi mamy tanya something.

'Nik, kau ada cewek nak?'

'tiada mi.'

'bagus la nak. Jangan becinta. Kejar citacita mu dulu.'

Aku senyum. Papa rashid pun senyum. Sambil cakap,

'Bagus anak ni. Tapi mustahil tiada yang mau kan nak?'

O'ooo.. itu aku sinyum ja la. Hahaha. Sambil cakap dengan mamy, aku mang nda urus benda tu semua.. habis handphone aku kena cek. Mau nampak text and picture.

Tapi mang sah aku memang tiada boifren. Hahahahahaha.

Ok la guys. Thats all. Ada masa aku apdet lagi. Selasa mungkin aku balik Tawau. Em

Terima kasih ya Allah.. terima kasih..:')

assalamualaikum.

P/s : im start missing ma maci dekat tawau.. maci, kejap lagi marni balik. I missyou...

Lahad Datu.


A very gud moning guys.

Today im going to Lahad Datu. Tengah apdet dalam bas ni haa. Hahaha.

Fels time pigi alone. And fels time naik bas. Em, aku naik bas sandakan. Kg paris tiga kan dekat hujung hujung suda. So, bas sandakan la aku naik. Kk pun bole juga. Tapi mana yg jalan duluan tu lah aku naik.

Awal gila aku bangun guys. Bahaahaha.

Just now mummy kol. She said dun worry. Mummy ada sana menunggu.

Mi, anak mu ni besar suda. Ya, aku perempuan but im a braver girl. Palingg la. Haha.

Ma head agak sedikit fizzy. Pening. Ihh. Lapar jugak ni. Adeeei. Haha

Bout ma work, baru aku kerja tiga hari suda apply cuti. Hem. Al maklum next month aku jadi org yang paling miskin d chan. Wakakakaka.

Ok la guys. Thats all.

Mulakan hari anda dengan sinyuman. Em sinyum selagi masih ada gigi. Haha.

Bai!

p/s : Mr.A orang L.D.. em i think mok jumpa dia bah. Haha. Ba jap wasap. Hoho

Wednesday, August 13, 2014

Sick.


Gnite guys. Assalamualaikum.

Em. Im sick.

Flu akceli. Suara pun macam Ramli Sarip versi telampau rock suda ni. Haha. Hidung aku sumbat. Batuk kuat. Sesak nafas. Kahak penuh d dada. Em. Sakkitt.

Tangan ja mampu apdet blog ni haaa. Hakhakhak.

image

Oya. Guys, lusa aku p Lahad Datu. I wanna meet ma mom. Baru berapa hari aku keja, suda cuti lagi. Hadehh. Miskin la aku bulan depan. Wakakaka.

Im going to there, alone. Waina. Sendiri. Suda la aku nda pernah naik bas L.D sendiri. Em, stesen tu tau la, tapi bab bab mau naik bas tu sedikit konpius.

Nda risau sangat, pasal mummy jemput aku d sana nanti. Em, nda silap nama kampung tu kg paris tiga. Haah. Betul la tu.

Hopefully, i get well soon. Suhu menggila buat masa sekarang.

Kepala aku ni naa, kepala batu, ketam batu btul. Suda tau sesak nafas, pigi lagi mengayas duwian dan wambutan nyekepun adui. Ishishish. Memang mok cari mampus.  Ahahahahaaaha. Susah tidur la aku malam ni agaknya.

Tidur duduk la ni. Hadoiiii.

-.-

Nda sabar mahu jumpa mummy. Lamaaaa gilaaaa nda jumpa mak aku tu. Em. Wait for me Lahad Datu!

Sejak balik dari kampung ni, kerja ku cuticuti malaysia ja terus. Haha. Lepas ni cadang mok p kk. Nah kan , cuti terus. Hahaha. Nda lama kana buang kerja ni. Pui pui. Jauhkan bala. Em

Ok la guys. Im happy wif ma own life now. Hebat rasanya dapat begerak sendiri.

No more benda untuk difikir. Otak aku clear. Sekarang pokes aku mok kerja kerja kerja kerja kerja and kerja. Tiada masa untuk ini itu.

I lav it.

Thats all for tonight ma lavly readers. Hope tonight aku boleh tidur dgn nyenyak. InsyaAllah.

Bai guys! Assalamualaikum.

P/s : tunggu maci balik ni haaa.. mata, plish tahan sikit nak. Almost there... almost...

Sunday, August 10, 2014

Such a long story.

image

Hey guys.
Gnite.

Ma hair? Its quite longer now isnt it? Hoho. Ya. I will not cut it anymore. Cukup la duludulu zaman kebangangan dan kenakalan melanda. Kahkahkah.

Ok. For tonight, i will story bout ma journey pigi kampung hari tu. Slowly.

Pada suatu hari... cehcehceh.

Ok siyes.

We go to ma hometown at 18th. Arrive at 20th, dalam pukul satu pagi.

Akceli kami ambil flight. Transit di balik papan and tarakan. Duadua perjalanan makan masa satu jam. Em. Lepas tu, sampai di bandar udara sultan hasanuddin makassar atau bahasa kita panggil airport akceli, dalam 4pm.

But what? Malang sungguh nasib beta. Kena tunggu sampai jam 8:45pm. Uhhh. Lama gila joo! Naik bangang da aku menunggu. Lastlast maci aku batcat, she decide ambil teksi lain walaupun waktu memang .. memang we shud go time tu jugak la. Takkan la mau bemalam disitu right? Hakhak.

And take 5hours untuk sampai hometown aku!!
Yippii!
Sampai kampung dalam 1am and disambut dengan dad, bro and ma lil sis. Woaah.. dorang sudah besar. They grow up now. And sadly, its not infront of ma eyes. Em.

And go to ma datuk house. Becerita sampai pagi. Al maklum. Adik beradik yang sudah tujuh tahun tak jumpa, mesti banyak cerita kan? Haha. And, i see ma lil sis wipe her eyes. Yea, she crying.

And ma dad said,

'Rindu adik mu tu nak..'

And aku terus peluk dia. Em. Tambah kuat dia nangis. Nanana? Perangai siapa la tu? Is that me? Nonono. Hahahaha

Kami nda lama pun d sana. Its just 18days? Dua minggu empat hari. Dan, target mahu ambil flight jugak, tapi.. booking lambat sangat, so terpaksalah jalan laut. Ambil masa 3hari 2malam. Nah. Kau punya lama. Wakakakaka.

Sengsara gila masa naik kapal laut tu. Ramaaaaiii btul orang! Nda paya cakap la. Tempat tidur pun susah. Aku tidur di tingkat paling atas tu na.. di sipi sipi. Maybe, kalau angin kencang, terus terjun la aku p laut tu. Wahahahaha. Eh, siyes guys.

Tapi, siok jugak la. Bole nampak laut yang tebentang luas tu. Kalau malam lagi la. Punya cantik wa cakak lu. Cantikk gila. Dengan bintang nya lg, bulan nya lagi, kapal sometimes. Em. Aku jarang tidur tyme belayar tu. I want to spend ma time akceli. Bila lagi kan??

Finally, selamat sampai to the last destination. Nunukan. Hoorrayy! Dekat da dengan tawau!

Stay for one night, and besuk jam 9pagi naik speedboat to Tawau.

In ma heart, i shout,

'Tawaaauuuu! Im cominggg!!'

dalam one and a half hour, selamat sampai. Alhamdulillah. Praise to God. :')

Memang rindu gila dengan Tawau. And i thought mahu bagitahu incik Irwan fels,.. but.. when i see his moment,. Em i think i shud forget it. So, i decide bagitahu ma mummy, ma laling Yunus, and ma bff Ayue and Liok.

Dorang pun nda percaya jugak aku ambil masa yang sekejap. I told u guys. Aku nda lama pun, aku sekejap ja.

Yang buat aku tekilan, kenapa la incik Irwan nda sanggup tunggu?

His moment,

'If someone wants to be a part of your life, they'll make an effort to stay, so don't bother reserving a space for someone who doesn't care.'

someone who doesnt care? Hahah. Agak lawak disitu. Perut aku ni hah, mau teburai ketawa. Hahahah.

Aku da agak da. Lelaki ni memang susah jaga hati. Memang susah. Haha. Pity.

Lepas tu selang sehari dia apdet lg,

'berserah pada jodoh. . kalau memang dah tertulis dgn dia syukur alhamdulillah. . kalau memang xda jodoh redha ja.. mungkin Allah akan jumpa kn dgn yg lebih baik. . gve up untuk 'berharap' .. selamat malam :')  '

What the??! Erh.

Aku bingung. Stop it. Ya, aku nda bagitau pun aku balik. Aku tau, kau tahu pun dari moment juga. Im sorry. Bukan apa ba, kau sendiri yang nda bole tunggu aku, so? What can i do? Lepas tu, when i oredi have ma own way, kau mengasi aku tamba bingung. So, can i know? What is the point akceli?

stop it guys. Im tired. Huftt.

Take a deep breath sumarni. Esok aku stat keja suda. Tapi kan tapi kan, rasa kekok pulak. Wakakak. Bongok.

Excited pun ada. Walhal cuti aku masi lama ba. Tapi macam mau gila suda aku tinggal ruma ni hah. Perasan macam beruk ja. Makan tidur makan tidur. Hahahah.

Oke la. I think u guys pun da penat suda baca kan? Like i told u, its a long story. Kahkahkah.

Bai guys!

thanks for reading!.

p/s : ada yg bertanya, aku tukar nick eh? Yea, aku tukar. Im using ma full name. Sumarni Rusli. Search it. Aku baik. Aku nda makan orang. Teeheee~

Im home.

Assalamualaikum readers!

Imissyouuu!!

hey guys. Alhamdulillah aku balik suda. Tadi pagi arrive at ma hom suit hom dlm jam sebelas begitu. Hem.

Sampai di rumah, take a deep breath and shout 'hey tawau!! Im here now!!' Hahahaha.

Ma frens. All of ma frens miss me. Hadeh. Haha. Kawan kawan cf chan. I know guys. Em cuti aku masih panjang sebenarnya. Thought mahu turun keja 18hb, tapi tingu la. Kalau rajin, awal la tu. Hee.

Banyak betul cerita i want to share to all of u. Mmg banyak episod ni kali. Haha. Sadly, aku kini sudah jauh balik dari ma femly. Ma dad, bro and ma lil sis. I missu guys. I missuu.. :')

Ma cute lil sis.. we both memang banyak sama. Hahaha. Hyperactive. Tiada malu. Kuat ketawa. Kuat lawak. I think ma femly ada darah kuat rumors kali? Hahaha.

image

This girl. Just like ma shadow. Haha. Ya,she is grow up now. And she's beautiful. Like mummy. Macam muka mummy. Name? Dewi. Dewi Sartika. Ma lil sis.

And last picture before i leave them.

Ma everything. Mang sedih gila masa mau  bepisah. Ya la, its seven years guys. Tujuh tahun baru bepeluang lagi.. hm.. sevenyears equal eighteen days.

Cukup ka? Haha is it fair? Nda kan? .. yea. Panjang umur kami akan jumpa balik. Lan? Please, jaga bapak. Jaga Tika.  I count on u brother. :')

image

Bisuk aku cerita bout ma journey. Pannnjangggggg gilaaa guys. Haha. Nda cukup satu episod!

ba. Enough for tonight. I need rest. U too guys!

bai. Assalamualaikum.

P/s : ma facebook has been activated. Woaaa. Three months aku deactivated. And now, on balik. Hoho

#Repost 6th August.