Thursday, July 17, 2014

Thankyou everyone.

Hey bloggers! Gud moning.

Miss me? Ya. U guys should. Mungkin aku nda akan bepeluang lagi apdet blog lepas ni. Uh.

image

There u are. Muka yang akan dirindui oleh staff cf chan. Bahahaha. Hm rasa sedih tinggalkan kedai kemarin. Sedihh.

Kemarin , when i go to salam ma boss, dia tampar kepala aku. -.- kakakakakaka. Ya, boss aku mmg mcm tu. Kalau dia sayang orang, dia akan pukul orang tu berabis. Da la tu, mcm mau telempar kepalaku ni aaa. Wakakaka.

Tapi, i can see in his eyes, he want me to come back. I will boss. InsyaAllah. ;')

Thankyou for everyone. Mok sebut satusatu eh? Ok fine. Da most thankyou for mrs, kak nyami, kak tini, kak hasma, kak ana,kak fatimah, ma bff satria n anik, ma lil sis alfiah, ma ling Yunus, abg syah, abg acok, abg budi, abg paman, abg jul, ma ongkol liew,ma partner ac dpartment mr wong and ms lu, thankyou guys. Terima kasih for everything. Baikbaik kerja kamu aaaa orang gila? Kahkahkahkah.

Before i go, sedaya upaya aku bagi habis keja aku. The creditors, invoice, suppliers, fuel, punchcard, dn and samua la pokoknya. Aku nda mau bagi susah orang belakang yang ambil alih kerja aku nanti, kak nyami. Sorry kak myusahkan. Hehe

Oya, yesterday i went out wif all ma buddys ketat. Aku balik awal dalam jam 5bgtu. Hanya mahu buka puasa for the last time wif all ma suithat. Konco berat gua.

Just five of us. Akceli enam. Tapi Ayu nda turun. Hm. Aku sdikit kecewa. Tapi ok. Aku faham situasi Ayu. Iloveyou buddy.

Me, Yunus, Tiya, Ani and ma everything, kawan lama aku dr sekolah rendah lagi, Rara. Alhamdulillah aku happy. Tersangat happy. Terima kasih sahabat. Jaga diri kamu baikbaik. Panjang umur, kita jumpa lagi. :')

Today, abadikan diri di rumah sahaja. Pack itu pack ini. Uhh. U know what? Im going to feel dizzy. Hahaha. Nanti petang, i will go out wif ma suithat, kekasih hati aku, Incik Irwan. Hehe.

Last time aku d rumah. Hm. Habiskan sepenuh masa here. Bisuk jalan da, dalam jam dua begitu.

Like ma buddy said,

'Kami nda mau ole ole nik. Hanya mahu tingu kau balik sini selamat.'

Terima kasih. Thank you u ols.

image


Orang gila ni aaa. Haha. I will missu sayang. I will. Jaga hati. Aku cuba sedaya upaya contact u from there. Bukan lama aku tu. Satu bulan ja syg. Nda lama. Once aku datang balik, i want to see u mcm mana aku tinggalkan kau, mcm tu la juga aku mau tingu bila aku balik nanti. Aku tahu nda senang tu. Apa bole buat? If there is jodoh, were not going anywhere. ;)

Jaga urself. Jangan suka marah. Haha. Kerja baikbaik. Ilysm.

Ok la guys. Mok start kemas barang da ni. Lepas ni mo go to town. Beli henfon. Yippppiiii! Hahaha. Samsung? Nope. Aku nda minat pun euww.  Ma heart only for sony. Experia. Tingu la apa ku beli nanti. Kahkahkahkah.

Kepada yang bekerja, u should go now! Dadaaaa

Assalamualaikum!

Saturday, July 12, 2014

Will u takecare of ur heart?

Hey guys. Suda sahur? Good. Happy fasting guys.

image


6Days to go. Yah. Keep counting. Hm. Rasa begitu sedih. Teramat dahsyat. Haha. Sedih mahu tinggalkan everything here. Walhal aku balik bacuti ja pun. Hm. Tapi tetap lama because it is a month. Wooaaaa.

Aku pilih untuk berhenti. Stop untuk sementara. I know this will be pain for me and for u. But trust me, it is for our own goodness. InsyaAllah, if we are meant together, nda akan kemana incik Irwan.

I let u go walaupun aku tahu hati aku nda kasi pun. I let u go walaupun aku takut hati kau nanti nda kuat tunggu aku. I let u go because aku tahu and aku percaya dengan jodoh. Ya. Just wait and see.

He say,

'If u already homed, just tell me. We'll meet and see.'

ya. Kita lihat nanti.

Kau fikir senang? Senang ? Susah sayang. Susahh. Tapi what can i do? Nda da. Ini ja. Stop awal. I dont want to leave u sendiri nanti. I want u to get usual and biasa nanti. Once aku tiada suda. Hm. I cry.

Its really hard. Untuk tipu diri sendiri kau tw? Hahaha. See? Aku masih bole ketawa? Haha. Stress i think. Em.

Tapi for sure, aku akan cuba contact kau d sana. I will.

Ya Allah, hanya kau tahu. Jaga hatinya kalau memang dia jodoh hamba. And if not, show me ways.. :'(

Sebelum aku jalan, aku akan jumpa Incik Irwan..Tuesday., same place. Hm. Untuk tidak ego, ya, i missu. I miss you..

Tapi, pretend to be. Sekadar berpura pura. Haha. Pura pura nda kisah. Hahahaha. Allah tahu.

..

Ok la guys. Thats all. Bangun wei. Solat.

Assalamualaikum.

Thursday, July 10, 2014

After fight.


Assalamualaikum to ma readers yang masih belum tidur tu.

Aku ni haaa. Makin hari makin lama tidur. Makin kuat begadang. And kurang appetite mo makan. Haha. Misi? Mo kurus kunu. Hahahaha.

Guys. Let the picture becerita dengan sendirinya, and I will explain.

image

.....

image

.....

image

.....

image

.....

image

Paham?

aku bangga la dengan diri aku ni haa. Mewakili kaum Hawa diluar sana. Memang kita kuat la gurl. Haha. Tahan. Jaga hati tu yang the most hardest part.

Tunggu aku inci Irwan. Sebulan tu hanya jangkaan ja syg. Nda kan sampai tu sebulan. I promise, mcm mana susah nanti, i will try to call u from there.

Bagi kau kuat sikit. Iloveyou syg.. :')

ok then readers. Bai. Me too. I will dreaming happy happy gitew~

P/s : clear. Henfon ku suda kana format. Hahahaha. Yeah!

Wednesday, July 9, 2014

Sweetest memory.

image

Hey bloggers!

baru ja sampai rumah. Done maghrib. Hakhak. Today is the sweetest day that i could remember. I'll not forget it! Thank you so much incik Irwan.. hhehe

Happy. Happy gila. Hahahaha. Kili nya budak tu. Hahaha. He too nice for me.

Tadi, when i going to ask ma boss permission to go out earlier, aku bedebat. Dia nda bagi langsung. Hm. I feel wanna cry.

Lastlast aku minta izin dengan Ladyboss aku. Alhamdulillah yeay! Dia bagi!

Rupanya he wait for me outside. Haha. Nampak sangat muka lama menunggu. Aku mo cari bas ba going to town. Tapi nda tau kanapa, aku mo toleh ke kiri jugak!

and yea, its him. Hahaha. Comey je tunggu aku. Hahaha

'Lama tunggu??'

'lama jugak. -.-'

Hahahaha. Jalan jalan wif him. Suda book meja, still lama waktu sungkai, so we decide go to bazar. Hehe.

Matang nya budak ni. Uhh. Please. Dont make me fall to u. Adehhh. Hahahaha

Lepas tu, back to gerai. Tunggu azan sambil cerita panjang. Bout ma work, bout his work. Everything. Entah kenapa aku rasa selesa becakap dengan dia. Feel like i talk wif ma bff laling Yunus. Hmm. :')

Habis sungkai, he send me home. Terima kasih boss. U too nice for me.

Haha. And what? Ada satu insiden lucu tadi,, dia nda nampak pun bonggol jalan. Ntah la. Gelap sangat kali ya? Haha apa lagiiii??

Telompat la! Wakakakakakakakakakakakakakakakakaka! Nasib la nda aksiden. Isk isk isk. Hahahahaha teruk gila!

terima kasih again syg. Im happy. Very happy. Feel calm ja wif u. Hehe.

Temkiu for reading guys. Baii!!

muah!

P/s: published 8th July 2014, 7:50pm.

Tuesday, July 8, 2014

Tooo nice. Uhh

Gud moning ma readers. Haih. Harihari lambat. Harihari tida sahur. Hahaha. And everyday lemmas. Uhh. Babal katam batu. Hahaha

On ma way pi tempat kerja. Ya, aku lambat. Tersangat. Hoho

Today, i have a plan. Going to buka puasa wif Incik Irwan. He ask me out. Hopefully, bos kotakan janji dia. Dia janji hari ni mau bagi kami balik awal. Em.

Terima kasih. Banyak betul kau buat sampai bikin aku happy sekarang. But, kau telampau telampau caring wif me. Aku nda selesa. Im not comfortable. Segan. Lepas tau kau begini begini begini... aih aih segan.


Dia bagitau yang dia mau aku kenal dia mcm orang biasa biasa ja. Sekadar budak laki keja biasa biasa ja. Hm. But u lie to me at first. Why u dont be honest?

I know. Aku tahu mungkin mau mahu test aku kan? Tu pasal kau cakap kau bla bla bla,, biasa biasa ja. Ini itu.. walhal?? Haha. Nvm.


Kau baik betul. Make me feel want to cry. Wakakakaka. Jangan ketawa readers!

ok la okla. Cant wait until buka puasa soon. Hehe. Bai guys!

image

Sunday, July 6, 2014

if he was meant to me dear Allah.


Assalamualaikum guys.

Alhamdulillah. Sampai puasa aku. Haha. For tonight, i will story bout him. Encik Muhammad Irwan.

Ok. Where shud I stat?

aku sudah janji dengan diri aku. Never open ma heart lepas aku kecewa teruk. Em. But, Allah sudah atur everything. I meet him.

He's ma friend's friend. Kawan kepada kawan. Like I told u before, he is 24years old. 5Year older than me.

U know what? He's attitude. Make me comfortable. Walaupun tidak sehensem mana. Tetapi sifatnya memang hensem. Em. I never imagine that i can move on so faster.

Bila aku tanya hati aku? Aku nda ingat 'really not important person' tu suda. Alhamdulillah. Everyday, i was thinking bout him. Always thinking..

image

I told him. Aku tak secantik mana. Aku biasa biasa saja.

What he say to me?

'Bila kita mencari pasangan, kita kena tingu agamanya.. lepas tu tingu hati dan budinya..bukan paras rupa, paras rupa akan ditelan zaman. Kemana hilang rasa cinta itu jika bergantung kepada paras rupa saja?'

Aku tesentak. A guy told me that. He is caring. Tiap hari cuba contact aku. Happening. Lawak. Baik. Yg paling penting sempoi macam aku.

Emm. He is ma Adam?

Emm. Aku jatuh hati dengan kau incik Muhd.Irwan.

We still friends. Masih kenal hati budi masingmasing. Im not ready. But, remember ma word, i'll accept u if u wait for me until i come back to here again. I promise.

Just want to see. Sejauh mana kuat hati kau..

Ya Allah, memang betul. Kau bagi aku sakit, sebab kau mahu bagi tunjuk someone yang akan buat aku happy.

"Yg terbaik selalunya dtg lewat. Maka sabarlah, jgn berhenti berdoa. Allah suruh kita tunggu sekejap.Yg istimewa memang susah dimiliki"

I smile. After read his moment. Hem.

Let the time doing their job. Biarkan masa berlalu Sumarni.

One and a half week. Soon, i'll leaving u Tawau. :')

I will miss you so badly. Friends? Saya akan merindui kamu sayang..

Thats all. So tired. Mok mengemas rumah lagi, aduhai. Tugas abadi. Hahahaha.

Bai guys. Assalamualaikum.

Saturday, July 5, 2014

Scared. To. The. Rain.

Selamat subuh guys.

Uhh. Hujan kuat. Aku takut. I can't sleep. So bangun, kasi habis tingu bola then sekaligus makan sahur. Em.

Germany? Tahniah..

Aku tahu awal betul, and aku tahu harini Sabtu. Uhh. Will sibukkk gila. Kena kena lagi weekend pertama dalam bulan puasa.. ohmai


Guys, hohohohooo

U know what?

Semalam alhamdulillah aku gaji. So baru dpt peluang top up. And aku tahu incik Muhammad Irwan tengah tunggu aku. Haha

Aku text him. And....

Haha. He reply. Nda bagi aku can pun becakap. Haha. Always bla bla bla blaaaa. Kenapa lama sangat? Kenapa itu? Kenapa ini?  Dari tadi pagi tunggu! Rinduuuuu gilaaa! Hahaha.

Aku cakap satu, dia jawab sepuluh .. hahahadehhhhh. -.-

image

........

image


Bos.. bos.. hahaha kalau eya pun, bagila aku benafas sikit. Ini tida. Haha.

Tapi, seriously.. aku mmg malu mau kawan sama kau. Ya la, aku ni biasa biasa ja pun. Cantik pun tida. -.-

Huftttt. Tapi I can't denied yang kau memang buat aku happy. Hahaha. Nda padan dengan umur kau yang suda 'abang-abang' tu! Hahahaha. Childdishh! And one more one more.. manjaaaa !!! HAHAHAHAHA

fact.

image


Ok la. Suda pun bagi bangun dia tadi. Eh, kali aku yang talampau awal ni. Hahaha. Eh guys, aku ndaa bole tidur. Hujan kuat batul. -.-

Babai guys. Reda suda sikit sikit. Im trying..

Kbai!

Friday, July 4, 2014

Ow yea

image

Pagi ni hujan. Nda la kuat sangat. Hujan hujan rahmat giteww. Haha

Im fasting. Alhamdulillah. After ampat puasa aku tahambur batampiaran. Adoiii. Haha

Ma internet not allowed me to surfing anymore. And im late. Uhh.

Bai guys. Cant wait to meet him. Adehh. Kau kan . Kau kan . Bikin aku gundah gulana saja. Hahahaha issshhh!

dadaaa guys. Lav u ols!

:*

image

Thursday, July 3, 2014

Bro? Patience!

image

Look like someone is suffering now. Hahahahaha. One day left bro. Patience.

U miss me? I know. Hohohohohooo

;')


Gnite dear suihat tuti fruti nyummy blog. Haha. Im tired.

Selimut? Bantal? Im commminnnggg!


Errrrr..-.-

Am I addicted to eu?

image

Assalamualaikum bloggers.

Hey.

Lambat aku perasan yang sejak akhirakhir ni aku sering sinyum sinyum sendiri. Hahaha. Aiyer.

Lately, suka sinyum. Ihh. Mcm kili. Hahaha.

And yea, i get to know someone now. Akceli i want to jual mahal sikit. Alhamdulillah, hati aku nda tutup rapat pun.

Like eba said, 'kau kena cari lain. Yang lebih menghargai. Cari yang dekat dekat, emm siok menik.. betul aku siyes.'

yea, u said that to me. Jangan buat buat lupa!
Hahahahaha bluek!

firstly, to be honest i want to get revenge for this kaum adam. Uh. Banyak kali buat hati aku mcm balacan. Hahaha. Tapi, entahla. Haha. Mungkin aku jenis manusia yang mudah simpati or baik hati la pendek kata. Uwekkk. Muntah. Haha

Aku fikir dia budak laki yang biasabiasa ja. Haha. Malas la aku layan. Lastlast aku stalker dia diam diam. Mau juga la aku tau, sifat, apa ka apa ka.. and what????

Whhaaaaatttttt??????

aku salah. Banyak salah. Salah anggap. Uhhh. Malu gilaaaaa. -.-

Dia seorang berpelajaran. Baru ja tamat pengajian di Kota Kinabalu. 24Years old. Maluu aku bila dapat tahu budak tu org yg have knowledge u ols... engineering course.. woahh. Tutup mulut aku. Aih aih malu..

Betul la omputih cakap, dont ever judge a book by its cover.

Haha. Lepas ja tu, i was wondering, why he keep try to win ma heart sedangkan aku ni spesies eksotik. Wakakakakakakaka. Eh, im serious guys.

And why i keep hearing his voice over and over again and then smiling ba ma self ?

'lamaa ni. Tiga hari. Jangan nakal nakal sana. Kau lupa aku. Aku tumbuk muka mu!'

ganas and sangat efektif. Hahahahaha

Malu la mau kawan wif him. Aku ni biasa biasa ja. No ordinary. Hemm.

Aku pandang rendah sama kau. Im sorry. I dont even know eu before.

I feel like, u are the one that gonna steal ma hat, and bring it awayyy. Oh mai inglish.

Im just testing u for now. Watch out.

Ada best juga bekawan dengan orang yang lebih matang dari kita right? Ihh. Ok la ok la. Mesti u guys macam mok muntah berak da baca kan? Wakakakakakakaka

Eba, yes.. u're right sayang. ;-)

Get to work now. Happy fasting guys. Babaaaaaaaiii. Ma hat is full of bunga tai ayam now. Hahahaahahahaahaha

Ashamed!

Wednesday, July 2, 2014

U're so mean.


Totally sad.

He is going to leave me too. :'(

Yunus, ma laling. Kemarin dia berenti. He quit from chan now. Ohhmai. Aku sedih betul. Mm. Abg Black too. :'(

Kanapa cf chan ni makin teruk? Apa la maksud aku kerja balik once aku dr kampung nanti? Apa? Nda da maksud suda. Ma only bff tiada suda. Betulbetul lonely aku. I missyou setan. Sampai hati kau tinggalkan aku .

image

.....

image


.....

image

.....

image


....
Banjir habis aku semalam. Ditambah lagi aku flu. Em. Teruk.

Jangan kau berani lupa aku. Aku santet kau sial. Just try. If u want to see mee mangamuk tengah bandar. Emm. -.-

Patience. Sikit lagi. Mang tda guna da kerja disitu. Satu demi satu member keluar. No. Nda siok. Aku benci now. Everything.

Allah suda atur maa sumarni sayang ..

Jangan sedih. Yunus selalu ada juga.. right ling?

Aku sayang kau budu. Em.

Ok la. Dats all.

Bai guys.

:'(

Tuesday, July 1, 2014

July. -.-


Moning world.

Hai bloggers. Awal aku bangun. Hari ni aku ada urusan. Mok pigi stesen bas Lahad Datu kirim barang to mak aku di sana. Ya, kena awal babe. Alhamdulillah, aku suda dapat contact mami now. I miss her.

Suda pun habis pertengahan tahun kan? July dah ni. -.-

Uhhh. 17More days. Keep counting. Hahahaha. Nda sedar ba kan? Cepat ja masa berlalu. Aku nda suka. Totally.

Paning aku mau atur reunion ni. Banyak member mok jalan jauh suda. Ya la, meet sebelum rindu publas nanti. Ada yg kerja, study ..aku? Pegi melancong. Menenangkan diri aku yg memang suda nda tau pi mana. Hahaha. Ba. Merepek.

Sajuknyaaaaa. Haha. Lain macam sajuk sini. Menusuk. Haha. Even aku yang tahan sajuk ni,pun surrender juga. Haiyamak. Sampai flu aku pagi pagi. Haha ingus batampiaran. Hahahahahahahahhaha. Budu

image

Smile...

Kekadang ianya fake kan? Sematamata mau bagi tau people around of eu, 'oh, im okay. Im happy. Bla bla bla' . Even hanya Allah tahu what is akceli ur feeling right now. Walhal kau nda bole manipu pun. Haha.

Oya, im happy. Aku dah baik dengan Yunus. Hahahaha. Budu betul makhluk tu. Hahahahahahahahaha

He come to the counter and call ma name. Akceli aku nda parasan pun..

'Menik, pinjam mata bor ba.'

Aku pun menoleh. Adeh! Kanapa la aku pigi manjawab.. hahaha. Nda jadi mau jual mahal lagi. Em. Work. I have to be proffessional. Haha ok fine.

Aku ambik barang tu and bagi pinjam sama dia...

Suddenly,

Stuck!

He say, (sambil dua dua memegang mata bor)

'I missu setan.'

Wakakakakakakakakakaka. Uh. Aku kalah. Ok la ok la. I admit it too. Ok la..

'I missu tu sial ni. Hahahahaha'

Ok. Bebaik da. Haha.

Hahahaha. Nda lama pun kan aku marah? Kan? Haha. Aku sayang kau ba buddy. Kau ni pun budu. Haha. Budu gaban. Hahahahahahahahaha

Ba. Mangutuk ja keja ku dari tadi. Hahah.

Aku nda sahur, nda juga puasa.. em. Sedihnyaaaa. Haha. Tapi nda lama ba. Soon. InsyaAllah. And July? Please be nice ya sayang? Aku mok sinyuuummm ja ni bulan. Paduli sana orang bilang gila ka sinting ka, budak ni kurang siuman ka, gigi mok tacabut ka, hahahahahahaha.

Ok. He's wake up now. Suda sahur pun dia. Ok la. Bai guys.

Puasa elok elok oke?

Dada. Muah di dahi badobol. Hahahahahaha