Monday, June 30, 2014

Am I giving eu a hope?

image

Budak perempuan yang suka betul bagi muka jelek. Hahaha. Suka betul tu. Feveret nya la tu. Haha.

Hai readers!

Sedih nda dapat feel Ramadhan pertama.. uuuuu. Jeles. Terawih pun nda dapat ni. Uuuuu. Jeles lagi. Hakhakhak

Its ok. Palanpalan bah. Nda lama lagi aku puasa. Oyea.

Guys, makin cepat aku tinggalkan Tawau ni. Tekezup aku bila dengar maci aku cakap,

'Ni, 18hb kita gerak. Nda bawa byk barang. Baju kau ja. '

18?? Ai. Hari tu cakap 21hb. Aih aih kili juga maci ku ni. Hahahaha kalau begitu, nda lama la tu.. uaaaawaaaaaaaaa

Nda lama lagi. Hahadehh.. -.-

sedih pula aku bah. Haha bukan la mok emo ka apa, cuma wainaaaa, bukan sekijap tu, lamaaa tuuu.. satu bulaaaannnnnn.

Em.

Wait for me tawau. 

Am I giving eu a hope boy? Adakah sy bagi harapan sama kau?

Please we just friends. Nda lebih. Aiyaa. Aku nda suka mainkan feeling orang ni weiii. Aiyaaaa macaaa. Hahahaha

Budak tu macam.. uhh.. ntah la. Hm. Ntah la. Hhahaha.

Aiya pening la guys mok cakap macam mana ni. Haha. Ahh. Aku lambat suda ni.. haha. Lambaaattt!!

kbai!

p/s: paning mau atur reunion ni. Mau cari tarikh sesuai.  Emph. Paning lagi. Macam guni guni da ku rasa. Hahahahahahaha. Ahh  chaw

Sunday, June 29, 2014

In the bus.

image


Akceli want to sell ma rabbit teeth. But no one want to. Hahaha. Except Yunus. He always make a trouble wif ma teeth. Hahaha. I missyou bestie. :')

Hey. Moning guys. Fels time apdet blog dalam bas. Wooahh. Sambil begerak. Nah kau campin. Hahahaha

Akceli im late now. Lambaaaaatttt sanggaaattt!

Lambat bangun. Aiyer. Ntahla. Alarm aku barusan tda befungsi. Uhh. Aku nda puasa. A girl. Its normal.

Bole tahan paning juga la kapala ni. Hahaha. Ditambah lagi lagu betharia sonata yang playing in this bus now. Wakakakakakakakaka

Lama aku nda pakai tudung ni. Feveret aku akceli. Last aku guna pun aku nda tau bila pasal memang lamaaaa gilaa. Hahaha.

When i wearing it, people gonna call me 'najwa'. Uhh. Akceli, i dont like her. So please , jgn mok samakan aku. Yg pasti dia ayu, and me? Hahahahaha. Only ma fren knows  -.-

siok juga apdet dalam bas ni. Rasa macam naik roller coaster tu naaaa. Woahahahahaha

Im start to feel dizzzyy now guys. Haha. Ok la ok la. Thats all for this lovely weekend.

Bubaaaaaaiiii . Lav u!

Saturday, June 28, 2014

Happy fasting.

image

Kemaskemas bilik, lastlast ada bunyi something terjatuh. Kena tepat kaki aku.

Eh apa ni?

Simcard aku. Tertera nombor 0138693471. Lepas tu ada tarikh bertulis,, 9.8.13 ..

Oh.. satu lagi kenangan. Hm. Sememangnya kenangan dekat betul dengan kepala hotak kita sebagai manusia. Nda lari punya la. Wa cakak lu.

Imbas kembali macam mana aku boleh guna celcom ni walhal aku nda suka pun. Hahaha. Fact.

Aku beli simcard ni sebab zombi. Malas mahu sebut nama dia lagi. Buat hati aku menangis ja. Em.

Sebab nda tahan. Haha. Im DiGi user u know, dan dia celcom masa tu. Nda parah ? Ahaha. So, i decide untuk beli simpack selkom. Niat hati aku kuat masa tu. -.-

And.. uhhh. The end.. first aku nampak bungkusan sim ni, aku tebayang masa mulamula aku kenal zombi dulu. Aku senyum... lepastu kalau ingat apa yang suda dia buat sama aku, tibatiba ja muka ku lain. Hati aku bedenyut. Aku tahu dia sakit. Hahaha. Its pain guys. Really.. :')

Aku tahu kau tengah bahagia sekarang. Kau tak tahu pun aku sakit sini. Aku nda akan lupa. Nda akan.

its ma lesson. Never give someone else a chance. There's must be second chance. Not a third.

Ya Allah, hati hamba. Kuatkan hati hamba. ;')

image

Penyesalan. Ya. Betul tu.

Happy fasting ma lovli readers. Semoga bulan ni bulan penuh berkat bagi kita semua. Amin ya rabb.


Jgn nda puasa ya.. puasa puasa! Hahakhakhak.

Dats all guys. Mata barat dah ni. Aku chaw lu.

Assalamualaikum!

:*

Hahaha

image

Eleleleee. Rindu aku juga yaaa. Hahahahaha.

Hey guys. Fuuhh baru salasai kenduri. Alhamdulillah.

Yeay, Ahad puasa suda. Haha. Banyak betul perubahan di sekeliling aku. Banyak betul. Em. Semua tu kenangan.

Ada hikmah semua tu. Haha.

Hujung bulan suda ni. Aiyer. Nda lama lagi aku tinggalkan Tawau. Uwaaaaaa. Aku ndaa mauuuuu. Uwaaaaaaaa

Bout Yunus and me, still masih tegang. Haha. Aku blocked dia d wecet.. lastlast dia add aku d Line. Uhh. Lupa aku. Aiyer!

Hahaha. Jual mahal betul kau yaa Sumarni. Haha. Mahal betuul!

Aku mahu kau sedar, kau senang ka susah ka, aku tetap ada kan? Fikir itu buddy. Bukan susah pun.

Please. Jangan buat aku benci kau. Aku sayang our friendship. :')

Ling, aku rindduu kau ngok. Haha biasa la.. jual mahal kan. Hahaha. Aku tau bah kau pun rindu aku kan? I know. Hahaha.

Eh, banyak bah kerja ku ni. Haha. Estege. Ok la. Ok la. Selamat Berpuasa guys! Jangan pontengponteng arr. Puasa sbetulbetulnya. InsyaAllah berkat~

Much love! Bai!

image

Funny do ya? -.-

Thursday, June 26, 2014

First date.

image


Hey guys. Haha

Nebes gila aku tadi. Hahahahahahahahaha sial.

Padahal aku la cewe paling nda da nebes di dunia. Bisa bisanya aku nebes. Haha mungkin pasal dia cumel kali yaa. Haha ntah la. :P

Tengs for treat me. Ma feveret nasi gondrong. Haha. Gentlemen juga kw ar. Haha face to face ngan aku. Solo solo. Hahahahaha

Guys, im fallin again...am i? -.-

hm. Hati aku masih sakit sebenarnya. Haha. Masih sakit. :')

Oya, cumel ja cara dia becerita bout himself dengan aku. Haha. Panjang ceritanya. Aku pula yang malu. Kiayam. Hahahahahaha

Masih sinyum sinyum ni. Hahaha. Aiyaaaaaaaaaaa!!

Nda bole tahan nampak sinyum nya. Adehhh sial. Hahahahaha. Sial. -.-

Bye guys.

Bagaduh.

image

I have a fight with Yunus.

Ntah la. Lumrah. Sebagus apa persahabatan, mesti pernah ada salah faham sikit. Itu yang buat dua orang itu saling memahami after that.

Hm. Aku jahat. Im sorry ling. For now, i've blocked u. Its for our own good. Buat masa ini.

Bro, kau ja yang faham aku. Kau bff aku dari dulu. Aku susah kau susah, kita still together. Tapi, kenapa sekarang, kau macam nda bole faham aku biar sikit.

Atau aku yang jahat ni? atau aku yang .. ntah la.. konfius aku. -.-

Aku stress. Pikir pasal itu ini. Rumah nda pandai habishabis mgemasnya. Kerja aku lagi batimbun.
Mcm apa. -.-

No wonder aku teteriak kau tadi. Aku tiada maksud buddy. Aku cuma mahu kau tahu ling. I need eu as for now. Aku minta tolong sikit pun kau nda bole. Bukan susah pun. Tu pasal aku tekilan. Biarla kita dua senyap.

Kalau aku salah, aku akan minta maaf. Aku perlu ruang sekejap.

Biar aku jahatjahat begini, aku sayang kau bah bro. Aku still menik yang kau kenal dulu.

Aku tiada kawan ling. Kau ja la kawan aku. Bila kita suda begini, lebih bagus aku sendiri. Bukannya aku nda biasa pun hidup sendiri.

Aku sedih kita macam ni ling. :'( kau fikir aku happy pigi block kau? Kau fikir aku happy? Fikir aku ketawa terbahak bahak lepas buat tu semua? Tida... tidaaa..

Nanti aku suda tenang, aku lepas block tu. Aku sinting. Tanpa fikir panjang, aku terus keluar dari group, terus block kau. Emm. Aku sinting.

Aku tahu aku jahat suda. Ntahla. Tiada guna aku rasa jadi baik ni. Aku penat jadi baik guys. Result nya sama juga, aku bukan dihargai pun. Hahah. Kin panas ja.

Biarla masa nanti yang urus. Aku sayang kw buddy. :')

Bai readers.

image

P/s : Esok kenduri d rumah aku. Sibukk lagi. Wainaaaaaa kanapa aku nda jadi menteri satu kali. Ahahahahahahahahahahahahaha saitan

Tuesday, June 24, 2014

Monday, June 23, 2014

Throwback ma sista bornday XD


Assasalamualaikum!

Ola guys! Aga kareba? Haha. Nah mula la bingung tu. Aiyer. I mean, apa kabar.. tu cakap bugis la. Haha. Aku bugis campur timur. Hahahaha. Joke.



Want to share some pictures untuk diabadikan di blog ini. Masa sambut befday kak timah kemarin.

Cekedaut~

image

image


Akceli ada baaannyyyaaaakk batul gambar. Nda bole aplod semua pasal aku apdet guna handphone buruk aku ja pun. Adadaadaa. Hahaha

Oya, selamat ulang tahun kelahiran to kak Fatimah. Semoga kak selalu berada dalam rahmat Allah, moga tercapai apa yang kak ingini dari dulu, moga jumpa insan yang baik yang akan jadi pendamping hidup kak sehingga akhir hayat nanti.. InsyaAllah.. Saya sayang kakak.. :')

Nampak gambar tu? Makin gendut kan? Benci tingu pipi tembam mcm budu. Hahaha senang hati kan.. tu laaa.. hahahaha

C daus ni haa. Minta puji macam apa. Begayaaaaaa batul! Huh. Hahaha. Tapi bila jumpa depandepan, malu pulak. Mcm aku mau plying kick pun ada. Mau tampiling pun ada. Hahaha.

image

Hahaha.. see? Itu baru sikit tu. Hahaha balum lagi tingu kebuduhan sinting kapala hotak lututnya. Hahaha. Buduh berabis. Im glad dia ada. Dia lah sebab kanapa aku happy sekarang.

Rasa mau muntah kalau cakap ni, tapi ada ku kisah? Nda juga kau tau blog ku. Haha anyway, thank youu.. uwekkk (muntah) HAHAHAHAHAHA

Mengenai rumah baru yang aku tinggal sekarang ni, sejuk gila babe. Maklum la makin ke hujung. Apa tida sajuk. Hahaha mungkin kalau ada tsunami, duluan rumah aku rata. Ya la, dekat laut yang terbentang luas pulak tu. Haha. Emm.

Aku sibuk. Tapi ada juga masa apdet. Aku sayang kau blog. Haha. Aku tau, kawankawan aku kuat stalker blog aku ni naaaa. Haha its okay. No prob. At least, dorang tahu kisah hidup aku kemarin, hari ini bla bla bla. Kekadang mencatat sesuatu lebih baik berbanding bercerita mengenainya. Lebih tahan lama. Hakhakhak

Dats all guys. Tibi aku suda kana sambung. So...finally, aku dapat tingu world cup lagii! Oyeah!

dadaaaaaaa.

-.-

Sunday, June 22, 2014

Miss ma mom.

image

Malam yang sejuk. Kuat betul angin tadi. Pasir berterbangan.

Pelik ja angin tadi. Tibatiba rasa takut ni. Baru ja dibagi angin biasa dan bukannya taufan. Sudah rasa takut. Emm.

Sudah selesai mengangkat barang. Terima kasih kpd kawankawan aku. Terima kasih. Hanya tuhan yang akan balas jasa baik kamurang. Thanks.

Lepas tu, aku rehat kijap. Lastlast aku terima call dari private number.

Mengamati suara perempuan itu, sayupsayup kedengaran..

'Assalamualaikum, kakak sihat?'

'kakak'.. hanya seorang insan yang panggil aku dgn gelaran macam tu. Suara tu.. aku kenal betul..

Mummy.. itu suara mak aku.

Bila saja terdengar dia cakap,

'Marni apa kabar? Sihat nak?'

Pelanpelan aku menangis. Rindduuuunya dengan mummy. :'((

T-T

Berbual panjang. Rupanya mak aku kini menetap di Lahad Datu. Mi, marni rindu mi.. rindu betulll mi.. kenapa mi jauh betul? Penat marni cari, cuba call mi, tapi nda dapatdapat. Marni rinduu.

Terima kasih YA ALLAH. terima kasih.

Jaga mak hamba walau dimana sahaja dia berada.. sungguh, nda pernah lepas doa untuk mak aku setiap kali aku solat.

:') imissyou very much. Hanya Allah tahu..

Nda larat lagi mahu post panjang. Nanti kita jumpa lagi guys.

Sweet dream. Gnite.



P/s: esok aku post cerita sensasi. Wait arr. Wait..kbhai!

21st June to 21st July


Readers? Ada diantara kamu belum tidur lagi? Kita geng. Hahaha. Aku pun belum tidur.

Tonight,21st June, hari pertama aku tinggal di rumah baru. Belum pindah secara rasmi sebab masih ada barang di rumah lama.

Tapi, stay sini lebih awal sebab hampir 70% our things ada dekat sini. Hopefully sempat sebelum datangnya Ramadhan kelak. Em. InsyaAllah..


Maci mahu kenduri sekali di rumah baru ni. Sekaligus buat kenduri kesyukuran dalam menyambut bulan Ramadhan dan tinggal d rumah baru.

Masih lagi mengemas guys. Haha. Penat gila aku. Tapi tinggal sikit ja la. Cat, tikar, air, elektrik dah oke. Maybe sehari dua lagi ni ok habis. Hahak.


How about 21st July?

Guys, maci suda booking tiket. 21Hb July jam 12pm jadual flight kami. Genap sebulan dari sekarang. Aku tahu sebulan tu cukup singkat.

Pejam celik pejam celik tup tup tup , goodbye Tawau. Hahaha. Apalaa.. -.-

I wonder, adakah aku akan kerja balik di cf chan or I'll quit? Find another good job and insyaAllah happy atau stay dengan kerja lama yang sudah sebati dalam diri aku. Hmm. Only Allah knows.

Tadi ada girl apply kerja. I think she will be replaced me for a while. Ya. Mungkin, jika aku memang nda ada hayat suda d cf chan tu, dia akan ganti aku. Girl, please take care of ma two little sista. I love them very much.

Nampak gaya aku perlu ajar semua kerja aku sama budak baru tu bisuk. Uhh. Kerja yang susah. Harap budak tu seorang yang fast learning. Nda la susah kerja aku.

Hahahaha

Menjalani hidup aku seperti sedia kala nampak happy. Hahahaha. Aku perasan Sumarni yang dahulu sudah kembali. Hahaha. But beware, she's too bad sometimes. Hahaha.

Thats all readers. Ada masa aku apdet lagi.

Wayar belum kana sambung. So, tibi nda bole hidup. Uhhh. Nda bole aku tingu bola ini kali. Uwaaaaa.. hahahahaha

Sweet dream guys. Hope Argentina will win. Kirim salam ja sama Messi hensemboi tu. Waakakakakakaka

Bai!

Friday, June 20, 2014

Kepenatan berganda.


Rasa macam mau rebah pun ada. Rasa macam tengkuk mau patah pun ada. Ya Allah, pennnnaaattnya aku hari ni.

Satu hari cat rumah. Tu pun masi belum clear lagi. Tinggal sikit ja la. Adoooyy

Muka suda becat sana sini. Mau kasi hilang punya payah. Haha. Rupanya ma laling suda menunggu gua lama. Errr

image

Sory ling.. hakhak. Jumpa bisuk ok? Kerja penuh komitmen. Walau badan sakit tetap komited mau turun keja. Waina. Pekerja cemerlang bah aku ni rupanya. Haha

Ni guys, orang ni difikirnya aku lelaki. Hahahaha. Mau pecah perutku. Hahahahahahahahahahahaha lantak kau la. Nda da urusan ! Hahaha

image

Nda larat mau post panjangpanjang. Esok insyaAllah.. mau dapat semangat balek. Recover dulu dalam beberapa jam. Haha.


Dats all. Gdnite guys.

Assalamualaikum.

Painting part two.


Ola!

Cuti lagi aku hari ni. Woaaahh. Menik..menik.. barusan aku cuti fullblast. Hahaha. Aku tahu bos marah dengan aku. Baru juga aku dapat tahu kak Nyami pun nda turun keja jugak. Aiyer. Manala aku tahu.

Ikutkan hati, aku mau turun kerja guys, tapi masih banyak yang perlu aku buat hari ni. Mengecat, pasang tikar, pindah barang.. bla bla bla.. hufttt. Stresss gua!

Baru juga mau pi town ni. Pi beli barangbarang semua. Wait for ma maci. Dia buat kerja dia sikit lepas tu chaw pegi bandar. Mau harapkan abang aku? Huh. Tidur ja kerja nya tuh. Dia shif malam. Bro, im understand.

So, siapa lagi yang boleh maci aku harap selain aku? Haha. No one.

Alamak! Maci aku sampai.


Hahaha. Bai readers!!

-.-

image

...

image

...

image

...

image


P/s : buduh gila sinting. Hahahahahahahahahahahaha. Im wake up. Watching bola. Haha. Kutu rayau. Hahahahahahahahahahaha

Thursday, June 19, 2014

3Years later.

Hey readers!

Amacam hari ni? Ok? Haha. Aku penat. Penattttt gilaaaaaa!

Satu hari aku cat rumah. Boleh jugak rupanya aku jadi tukang cat. Bahahaha. Tengkuk aku guys, mcm mau tabalah. Hahaha damn.

Ma lovely readers, masih ingat Mr A?

Masih?

ya. Betul. Abd Affan Asfar. Kekasih lama aku yang tinggalkan aku senyapsenyap dahulu. Tanpa kabar terus dissappear mcm tu ja. Tda angin tda ribut.

Haha. Lepas tiga tahun, baru dia munculkan diri.

At whatsapp.

Tekejut aku bukan main. Hahahaha. Rindunya ma budak gila tu. Hahahaha. Masih jugak dia macam yang aku kenal dulu. Masih gila. Hahaha

image

image

image

Cant believe it right? Haha. Chat until midnight sampailah aku ttidur. Haha. Ma lope, seriously saya masih sayang kita sampai sekarang. Haha. Malu mau cakap itu semalam.

Amissu ma lope.

InsyaAllah, kalau aku datang Lahad Datu, i'll find u. Hihihihii.

Dari dulu until now, tempat kau memang speshel di hati aku. Sebab kau tinggalkan aku tanpa sebab. Even zombi sekalipun tida boleh ganti tempat kau. I wish u know that ma lope. :")

Still love you since u leave me three years ago. Hakhakhak.

Amissu so much Abd Affan Asfar.

So much.

Bai guys!

.

Wednesday, June 18, 2014

Date wif ma laling.

image

Ola guys!

Huft. Baru ja balik ni. Haha. Aku dari jalan dengan laling Yunus. Bff aku.

Oleh sebab aku ada helmet, so dia cakap biarla dia hantar aku balik. Lagipun we both have something to do tonight.

Memandangkan bisuk aku cuti, so dia suruh aku call ayue. Ma bff too. Akceli bekas kekasih Yunus. -.- because, bisuk hari jadi Ayue. So, mahu wish walaupun sehari lebih awal.

Aku takut aku sibuk bisuk. Lastlast lupa befday kawan tersayang aku tu. I mean, ma sahabat dunia akhirat. ;')

So Yunus ajak aku makan first. Ngam sangat la tu. Satu hari aku nda makan. Haha kami makan dekat our feveret gerai.. mas joko bakso tenis. Woooaaahhh... kenyang gila. Haha toce laling!

habis makan aku terus call Ayue. Say happy bornday to her. Iloveyou sahabat! Semoga kau dalam keadaan baikbaik saja. Dalam berkat Allah S.W.T, dan moga persahabatan kita kekal sampai jannah. Aminn. ;')

Akceli aku mahu bagi peluang to Yunus. Walaupun he is oredy has someone now, aku tahu jauh di sudut hati dia masih sayang sama Ayue. Aku tahu.

Lepas ja becakap dgn Ayue, ma laling said,

'Ling, begegar aku ohh. Haha'

'ling.. kau masih sayang tu. Tu pasal
begitu.. hahaha'

aku tepuk bahu dia. Ling, dia sudah happy wif her own life now. So, kau kena tunjuk kau juga boleh. Kau pun boleh. Haha oya! Thank you for the treats!

Em. Guys. Tadi tengahari Zulfian text aku. Haha.

Si panakut tu. Aku cabar dia tunjuk muka depan kedai. So aku suruh dia bawakan aku kola. Mau juga tingu, dia berani ka tida.. haha

Dengan beratberat hatinya tu, dia still datang juga. I want to see his face. Takkan dalam wechat ja berani. Hahaha.

He call me and say,

'Kau dmana?'

'dalam kedai la.'

'aku d luar da ni. Tapi telimpas pi sebelah shell. Cakap mau kola. Cepatla lembap.'

'amboi. Haha. Jap!'

aku pun kuwar sambil terpinga2. Al maklum aku nda tau orangnya. Sekadar kenal lam fon ja. Haha.

Guys, u know me. Manalah aku pernah malu. Haha. I see someone lambai2 tangan dari dalam myvi.

Aku tahu. Itu zulfian. Hahaha. Aku dekat dan dekat.. haha

'Bos! Haha. Kola ku mana?'

'nah. Ni.'

'Kau spen kan?'

'buli bah bos. Haha'

'thankyou fian. :)'

Tutup pintu. And chaw. Hahaha im satisfied now! Hahaha. Hahaha

Aku kasar. Aku suda bgtau kau awalawal kan? Haha. Jelek lagi tu. Hitam. Pindik. Bajarawat. Haha everything la! Hahaha.

Banyak sangat perkara yang jadi today readers. Buat aku sinyum satu hari. Haha

And yang paling penting....

BESUK AKU CUTIII! OYYEAHHH!!

bai bloggers. Assalamualaikum.

;-)

Wait. wait. Wait!

Hey guys. Gudnight.

Penatnya.. huhh. Penat aku ni hari. Lain macam penatnya bah. Hahaha.

Ada satu insiden lucu tadi di kedai..

Throwback..

Teleluit.. teleluitt (bunyi telefon)

hello? Cf chan ke? Em. Ni dari risda... bla bla bla..

...

Dapat call dari Pejabat Risda. A guy. Dia cakap dia konfem mahu order sofa. And, bila aku tanya bout quotation, dia cakap dia nda tau. Yang dia tahu, quotation tu barubaru ja dibuat.

Who and when? Aku tak ingat. So, i keep searching the letter.

Cari punya cari nda jumpa jumpa. -.-

'Uhh? Mana ni? Nda kan la hilang?'

Finally, jumpa! Dan salesgirlnya kak baya,haha ha. Aku panggil kak baya, suruh call balik customer tadi.

Kak baya pun becakap .. bla bla bla and so on.. kak baya tambah bingung. Semakin bingung.. bertambah bingung.. lastlast dia tanya..,

'Em, bos? Bos ingatkah salesgirl tu yg mana satu?'

'em..yang kasar tu..'

'Kasar?'

'ya.. kasar. Suara dia serakserak. Hari tu dia layan aku kasar. Budak tu betudung. Em. Yang d counter tu. Yang rock tu'


dan kak baya mula ketawa. Bukan main dia ketawa. Hm. I've heard that. nda da orang lain yang ada d counter bertudung. Aku la tu. -.-


What?????

Kasar? Suara serak? Bertudung and rockrock tu?

amboi. Bukan main lagi dia gambarkan aku. Hahaha. Habis semua kawankawan aku ketawakan aku tadi. Hahahaha

Sampai sekarang aku sinyum ni. Hahahaha buduh punya orang. Hahahahaha.



Hahahahaha. Ya. Aku memang kasar guys. Haha. Suara macam laki pulak tu. Haha. Damn.



Im a girl or what? Haha. Pondan? Huffftttt.


image

Mm.. laling yunus.. dia ja faham feeling aku. Hakhak. Bila ja semua orang d kedai talk bout 'really not important person' tu, dia mesti tingu aku.



Guys, jgn sebut nama dia lagi. Kau orang nda kesian ka dengan aku woi? Nda kesian? Mcm mana hati aku mau sembuh kalau kamu orang balikbalik cakap pasal dia. How?



nasib la Jack yg datang barubaru ni. Kalau dia yg dtg, aku nda tau la mau face mcm mana. I dont want to see his face anymore. I hate you. I hate you. :'((




Sabar. Nda lama bah July. Tinggal sikit nafas kau d chan tu Sumarni. Be patience. Hanya sedikit masa lagi.


I will readers. Hahahaha



Oke la. Dats all. Haha. Nanti malam aku apdet lagi. Oya! Talk bout ma future plan. Agagaggaga.

Bai readers! Chaw!


p/s: re-edit. Nda sempat mau publish semalam.

Tuesday, June 17, 2014

Portugal.. oh no..

Aku bagi sajak yea readers.. hahahaha

Izinkan diriku meluahkan rasa
Maafkanlah aku andai kau terasa
Biar kupaparkan apa yang terjadi
Moga engkau tak ulangi

Sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
Setelah lamanya menjalinkan cinta
Dalam diam-diam kau sudah berpunya
Tanpa aku menyedari semuanya

Aku mendoakan agar kau bahagia
Bersama si dia insan yang kau suka
Percintaan kita tak sampai ke mana
Setakat di bibir saja sayang

Kau bina mahligai dari air mata
Yang jatuh berderai di wajah sepiku
Hancurnya hatiku bisa tak terkata
Terhumban rasa diriku

Oh aduhai ku masih ingati
Janji manis dan saat romantis
Kau pintaku supaya setia
Akhirnya kau yang berubah

Oh tuhanku tabahkan hatiku
Temukan ku dengan ketenangan
Jiwa ini dibelenggu rindu tetapi apa dayaku

Kucuba pejam mata tapi tak terlena
Kerana ku masih teringat padamu
Begitu payahnya nak ku melupakan
Pernahkah engkau fikirkan oh sayang...

Hai readers. Haha. Nda bole tdur disebabkan kekalahan portugal. Uhhh. Mati la aku ni hari.

Adehh . Kalah teruk. Hahahaha
Bro? Ok. Aku jenis yang menepati janji.. hahaha jumpa nanti d kedai. Aiyer..

image

p/s: so hard.. huh kima. -.-

Sunday, June 15, 2014

So many things in short time.

image


Assalamualaikum pencinta blog. Hai readers, we meet again. Hihi

Hows ur day today? Good? Alhamdulillah..


Aku? Sihat macam biasa, cuma tu la, a little bit buzy, sebab baru ja habis promotion. Huft. Penat gila wa cakap lu. Kaki aku ni haa, mau patah. Haha. Teruk betul aku rasa ni hari..


Damn.

Balik ja rumah, got message from daus. Hm. Sori bro. Aku sibuk bah kebelakangan ni. Kerja aku, everything. Lain lagi pasal aku mau pindah rumah. Naik sinting otak aku fikir.

Bro, understand sikit. -.-

Aku kerja. Awal pagi suda chaw. Malam baru balik. Malam baru pegang henfon. Bila balik, penat. Dalam otak fikir mau restt jaa. Memang aku tiada masa. Huftt.


Rindu dengan hidup aku yg dulu. Haha. Nda sibuk. Nda banyak kerja. Semua nda la pokoknya. Hahahaha


Tapi, kita mesti bersyukur dalam apa jua keadaan. Because, ini semua suda kena atur ma.. hihi


Guys, nda lama lagi aku pindah..

Hm. Rasa sedih mau tinggalkan rumah tu. Sudah sembilan tahun tinggal situ. Banyak kenangan rumah tu. :')


Pindah tempat baru nanti aku tahu aku akan kekok. Suasana baru, kawan baru, everything is new soon.

Everything.

Lepas tu, aku mahu balik kampung lagi. July nanti. Adui. Banyak betul plan. Huftt. Kadang buat aku stress. Stresssss!!

But what? Setiap kali, lepas aku solat, tenang ja aku rasa. Damai ja. Aku tahu ujian diberi berdasarkan kemampuan manusia. Tuhan tidak akan bagi ujian di luar kemampuan hambanya.

Dari kecik aku selalu dengar maci aku cakap begitu. Sedar nda sedar sekarang suda pertengahan June. Tak sangka cepat betul masa berlalu right?

nda lama lagi July. Hm. Sedih juga bila fikir mau tinggalkan Tawau ni. Tapi dalam masa yg sama aku happy. Sebab soon aku akan jumpa ma dad and ma bro sista. I missu so muchh ma everything. Hanya Allah tahu.

Aku teramat merindui kamu semua syg. Ekspeceli ma dad. He's my everything.

Bapak, happy fathers day. I love you. You're ma everything. I missuu. :')

Dats all guys. Nda lama lagi rebah la ni. Nda tau dapat sedar ka tida. Hahaha. Kesian betul to ma self.

Bai readers. Gudnite.

image

Friday, June 13, 2014

Tired.

Aku tak jiwang. Tapi lirik ni, emmm. Haha. Masa balik semalam kawan ada putar lagu ni.

Heish jiwang sangat kawan aku tu. Tapi bila dengar dia nyanyi, sebijik macam perasaan aku. Hahahaha

Malas mahu apdet. So aku share la lirik tu. Guys, hope kamu nda menyampah baca. Wakakakaka

...

Menggigil tubuh ini,
Melihat kau bersamanya,
Tergamam aku tak terkata,
Meraung di jiwa…
Puas ku pertahankan,
Cinta kita sejak dulu,
Tapi sayang sikit pun tidak,
Menghargai cintaku…
Sia - sia saja,
Pegorbanan dan kesetiaan ku ini,
Ku sangka kau permata,
Rupanya duri paling berbisa,
Ku pasrah dan berdoa,
Moga tabah jiwa ku,
Oh tetapi bagaimana,
Nak ku lawan jiwa yang siksa..
Kemana arah hendak ku tuju,
Bila hatiku rindu padamu,
Pernah ku cari tapi tak guna,
Kau bahagia dengan si dia…
Di kamar sepi aku termenung,
Terbayang - bayang kenangan kita,
Tidak ku sangka kau tergamak pergi,
Saat ku masih perlukan mu….
Meraung di jiwa…
Apa lah daya kiranya orang dah benci…..
Meraung di jiwa…
Tapi tak pernah ku benci dirimu sayang….


Dats all. Bai guys. Hopefully promotion bejalan lancar hari ni. Aku tahu aku akan penat..I will stress too. Wakakakaka

Thats why, ma boss always call me 'terkaran'. Dia maksudkan tekanan bah tu. Haha maklum la, cina. So, bahasa kurang memuaskan.  Hahaha

Ok then. Take care readers!

chaw!

image

Thursday, June 12, 2014

We're not.


Gud moning world. Assalamualaikum bloggers.


Akceli mahu apdet dari semalam lagi, tapi oleh sebab nda larat, pennaatt sangat so hari ni baru dapat peluang.



And when i remember it, aku akan senyum sendiri. Hahahaha

Macam ni....

Kemarin Yunus ajak aku keluar. He want me find a watch for his girlfriend. Ya, finally dia buka pintu hatinya. Im glad for him. Girl? Kau untung sangat. -.-


And I say yes. Kami dah macam adik beradik dah. Apaapa jadi mesti dia akan share dengan aku. No matter what. I can't imagine if I lose him. Hm.

So, lepas makan aku jalan. Naik moto dia la. Lagipun masa rehat aku setengah jam ja. Huhhh. Kelam kabuut!
Nasib dia sudah survey jam already. Hanya bawa aku untuk pi tingu jam tu. Dia mahu pendapat aku.

So in our way,

'Mana kau tengok jam tu ling?'

'di fajar ling. "Leno"..'

'uhh.. leno...'

finally sampai.

Masuk dalam kedai tu sambil ask him,

'Mana ling?'



dia pun tunjuktunjuk dalam kabinet kaca tu.


Hahahaha. And this is the lawak part. Lawaakk!!



salesgirl kedai tu tanya aku, mahu tingu jam mana satu? Jam couple ka? And I say yes.



What they say??


'Uhh.. so sweet...'



Senyum aku. Hahaha. Nampak muka yunus pun muka malu suda. Hahaha. Aku tau suda ni. Salesgirl tu mesti fikir yang aku dengan Yunus ni couple. Hahahahaha



Aku pun tingu la jam tu. Boleh tahan juga pilihan laling aku tu. Hahaha readers? U know what? Kalau la aku girlfriend yunus, aku rasa untung betul! Mahal tuuuu!!! Hahaha

Apa tidak. Jam tu bukan murah babe. Fuyoo. Satu biji 50ringgit. Dua 100ringgit. WOooOooaaaa. Tutup mulut aku dia buat. -.-

but, they have discount. And after sales, harga dia jatuh to RM89.90 for two. Hehe. Glad.


Tibatiba , one of the salesgirl ask us.


'untuk kawin ka?'


Im shocked. Hahaha. Soalan cepumas betul! Terus aku tingu muka yunus yang sudah merah malu tu. Haha selamba aku cakap...

'Nda.. lama lagi.. insyaAllah..'

They smile. Uhh. Malu gila aku.

Keluar dari kedai tu rasa macam mau ketawa terbahak bahak ja. Wakakakakakaka

On our way balek kedai nda habishabis kami ketawa. Hahaha. Ya, aku tahu. Siapapun yang tingu aku dengan Yunus akan fikir mcm tu. Even we're just friend. I mean Bestbestfriend. Hee.

'Tula kau ling. Kau panggil lagi aku ling. Apa nda.. hahahaha!'
yunus said.

Dia salahkan aku pulak. Manala aku perasan. Hahaha -.-

untungnya budak tu. Girl, im telling u. Dont ever siasiakan Yunus. Dia baik. Caring. The most sweet guy in ma world. Hmm. :')

Aku tenung jam tu, sambil fikir.. im glad to see u happy like this ma bro. Harap ia berterusan. Im your twins. If u sad, i will sad too..

image

Terima kasih ma bro for everything. Persahabatan kita will be everlasting. Harap sampai akhirat kelak.

And yeah. Belum sempat aku buka mulut. Dia duluan suda tanya ,

'He hurts u again right?'

aku hanya senyum. Hakhakhak. He hold ma hand and say,

'Cukup. Jgn harap lagi. Sedih tingu kau mcm ni. Buduhnya dia tu. Nda nampak. SUDAH. Jangan kau nangis. Awas!'

Im just quite. And try to give ma sweetest smile. Cakap dalam hati aku. ..

'Bro, im okay. :')'

Readers, that's all. Hahahaha. Sampai jumpa lagi. I think malam ni aku balek lambat lagi. Ya. Nda lama lagi kedai aku ada promosi. I will buzy in this short time.


Bai guys. Dadaaaaaa!!!

image

Tuesday, June 10, 2014

Hati. Please. Stop it.

image

Tidur jam sebelas. Bangun jam satu. Sampai sekarang nda tidur.



Im still thinking what i have done to u? Apa? Kenapa? Susah. Susah.



Begegargegar aku. Oh my lord, hati aku tuhan. Boleh aku bagi hilang? Its okay kalau aku suda nda da organ tu. Aku nda mau. Hanya buat aku sakit.


;'(

Teruknya aku rasa. Teruk!

I should not say yes yesterday. I should not know u. I should not say that i love u. I should not let u play wif ma heart.

But im fool. Bodohnya aku. -.-




Apa yang kau buat cukup buat aku down betul. Cukup buat aku separuh gila. Cukup buat aku depressed. A lot.

image

Duhai hati kecil, jangan nangis lagi. Stop it. Terima kenyataan yang kau telah diperbodohkan selama ini. Hati kau mainan. Hahaha.


Nampak depan. Dont ever look back. Tipu. Sesiapa sahaja yang rasa begini akan tipu kalau dia cakap dia sama sekali nda kisah. Haha lying.


Penat. Aku dapat rasa penatnya diri aku. Penaaaattttt!!!!


aku tak tahu mau cakap macam mana dengan Yunus nanti. Aku tahu dia akan cakap,


'Kan. Aku sudah agak. hati kau akan sakit lagi.'


What can I do? Macam tu lah. Haha. Stay strong. Be as usual. Kau boleh. Sebelum ni kau boleh sumarni. Please. -.-



Dua kali guys. Hahaha. Dua kali aku rasa macam ni. Teruk sangat ka aku ni?




Teruk sangat ka aku ya Allah? ;'((
Teruk sangat ka aku? ;'(((





Aku benci lelaki. Aku benci. Im going mad now. Thank you.


Monday, June 9, 2014

no title akceli.

Calm. Keep calm. Itulah yang aku cakap dekat hati aku. Hati? Tenang.

Bodohnya diri ini hanya tuhan yang tahu. Bodohnya hati ini sebab masih sayang dengan orang yang sama sekali mensiasiakan mu.


Aku tahu ini akan jadi jugak. Aku tahu hati aku akan patah dua kali. Aku tahu itu. Tapi, yang bodoh nya aku still accept u time tu, sebab i dont want to break ur heart. Even it hurts me already.

Aku tahu aku terlalu baik dengan orang.

So, it is twice now. Haha. Kesian dekat hati aku. Hanya Allah tahu betapa hancur hati aku sekarang. Betapa sakit. Hahaha. I will make sure it is the last time.

U have chosen her. Finally, kw mengaku juga. U already have someone. Awalawal lagi aku perasan. Tapi selalu menasihati hati aku, please stay positive. So, aku biarkan ja kata hati aku cakap, walhal kita sendiri tahu firasat tu sentiasa betul.

And, yes. It is true.

Dia mainkan aku lagi. Ya Allah, kuatkan hati hamba.

Dont treat her like u treat me. Please take a good care of her heart. Aku tak dendam. Sama sekali tidak.

Now, tak ada alasan untuk aku stay d chan. Ya, i will quit. Hanya kau yang buat sy stay d sana. Until now. Hakhakhak.

Soalan, apa yang buat syg sayang sama sy?

So sad. Dari awal kau tak sedar. Its okay. Im fine stacy. Rasa sakit sekarang aku bole kawal. Lebih tenang sedikit berbanding masa pertama dahulu.

Senangnya kau buat aku macam ni. Hakhak. Betul apa cakap Yunus and ma bestie. I should not accept u yesterday. Sekarang tak da masa mau menyesal. Its too late.

Rasa macam mau lari ja sekarang. Rasa macam mau terjun dalam laut dan nda mau timbul timbul. Haha.

Readers, u know that ma laugh is fake already. hahahahaha.

Sumarni Bt Rusli... Dear, dont look back. Make it a lesson to u. Ada lebih baik menanti. Allah ada. Ingat, Allah pegang hati manusia. Ingat itu.

Guys, dont worry. Im fine. Kisah cinta najwa end now. Hakhak. Finally, she win. She's no longer Stacy fans.

Start besuk, ill change. Just see it. Hakhakhakhak.

Bai guys, assalamualaikum.

Hati? Percayalah, yang kau ... em..

Gdnite.

Bosan gila.


Hey. Baru ja bangun. Satu hari aku kemas rumah. Hahaa. I know. Im a gud girl. Anak solehah. Like ma auntie said. Adadadada



Bangunbangun ja terus tertingu rambut aku. Haha. Waaa, panjang suda. Baru aku perasan.



Im not going to cut it anymore. I loved ma hair now. Lain lah dulu, asal panjang sikit, rasa mau potong ja. Rimas.

Hehe hehe.

Bosan gila aku d rumah. Lepas mengemas nda tau suda mau buat apa ni. Haha macam orang sinting pun ada. Nasib ada budak tu. Satu hari kacau aku. Damn.

image


Rindunya mau buka facebook aku. Aku tahu ramai yang cari aku. Hakhak. Aku hanya aktif sementara d wechat ja. Eh, dekat twitter juga. So, anyone? Aku ada di sana. Hakhak


Why? Apa jadi facebook aku?

Rosak. Dia rosak. Hahaha. Kecewa la aku sampaisampai mau buat baru pun nda da feeling suda. Haha. Ya la, dapat contact dgn kawan lama pun dari situ juga. Haha.


Tonight, mcm ada plan mahu jalan. Mak Daus ajak maci aku jalan p makan. Ya la, maci aku suda ada d tawau now. She's asking me too. Tapi macam rasa malas mau jalan. Malassss erhh


Daus pulak nda habishabis pujuk aku. Aihh. Malas. Hahaha. Bila masa aku rajin aku pun nda tau. Wakaka. Buduh.


Oya, guys, aku jeles dgn abang aku. Maci beli banyak oleole from kk for him. Aku hanya dapat baju sekeping ja. Uhh.


Tapi, aku tak mau pun. At least maci aku selamat sampai Tawau. Itupun sudah cukup. Hihihi.

Besok? InsyaAllah kalau ada semangat kerja tu, turun lah aku kerja. Kalau teda tu, pahampaham la. Al maklum la, lama tidak cuti. Hahaha.



Sehari cuti, aku tahu kerja aku suda belambak. Hahaha. Just imagine meja aku penuh dengan invoice. Wakaka. Kak nyami? Dont u dare bagi sepah meja aku. Watch out! Hahaha




Thats all guys. Ada masa aku apdet lagi malam. Mau chaw p masak. Lamanya tak masak. Hahaha. So on ma duty now.



Kbai!

Changed

Assalamualaikum bloggers. Gud morning.




Niat mahu kerja. Tapi nda jadi. Ntah kenapa hati rasa tak sedap ja. Lepas tu kepala otak cakap, i need rest. So cuti untuk hari ni.



Asking to ma little heart, am i ego? Or u ego? Are we both ego?



Jika sy ada salah kepada tuan hamba, please say to me. Entah dimana kurangnya saya. Entah dimana cacat diri saya.



Everything i have share with u. My time, my attention to u, ma focus to our relationship, ma goodcare of ma heart. Everything. Sometimes it makes me fill suck.



Saya penat. Saya penat dipermainkan macam ni. Saya ada buat jahat ka sama kamu? Jika ada, sedarkan saya. Im just no ordinary girl.



When im alone, i always hope that u will be ma friend. Temankan saya. Saya sunyi. But what? Ur handphone is everything to u dear. Saya sedar im no longer have ur attention.


Saya tiada tempat lain selain ma blog. I dont have friend to talk with. To share with.




Dalam jarak begini jauh, we have communicate each other. Tapi ya Allah, nampaknya hanya saya sahaja yang keep trying. Mcm saya sahaja yang berusaha.



Im confused. Depressed. Sad. Alone. Everything.



Pernah bertanya pada hati kecil ini, mana zombi saya hilang?



Kenapa aku rasa macam aku sudah nda kenal zombi aku suda. Whyyy????



Jika boleh saya sedarkan u dear, saya akan bagi baca semua text yang beribu tu. Saya akan bagi dengar rekod beratus tu. Hanya mahu kamu befikir sejenak. Adakah saya yang berfikiran pelik, or u have changed?


take ur time. Think about it.



Saya juga manusia. Saya ada perasaan. Bukan kamu sahaja. Bukan kamu sahaja.


Tapi its okay. Mengalah bukan bermaksud kita kalah right. Its just want to save this condition. Being critical now.




Im fine. Its okay. Please, think about it.



Bai readers. I love u so much blog. Yet, i missu.

-.-