Monday, May 26, 2014

Dissapear again.


Hi bloggers! Assalamualaikum.

Rasa sedih pula sebab lama lagi baru dapat apdet ni. Uhh. Blog, i'll missu.



Lepas ja habis solat, aku mesti iron baju aku. Mau kerja kan. I mean, aku pekerja. Hakhak. Lepas tu aku akan capai henfon aku and visit blog kawankawan aku.



Sampailah.. Aku kelam kabut mahu pigi kerja. Uahahha.



Oya! Bout last night, zombi nda lupa. Dia ingat juga. Hakhak. Timaseh ma lav. :*


Tapi agak sedih juga bila dia cakap lama lagi dia ada trip p Tawau.



What? Lama lagi.. Oh god, please make me strong. Hati aku, bukan badan aku. Aku memang kuat dari dulu. Al maklum minum anlene. Uahhahaha. Joke -.-



Jaga hati aku sampai dia datang. Sampai dia ada depan mata aku nanti. InsyaAllah~


Same to him. Pelihara hatinya juga. :)



Sayang, sepanjang kita tida behubung nanti akan ada tu angin ketuk pintu rumah syg. Hahaha. Ya. Angin dr Tawau. Bawa rindu kunu. Hahahaha jangan ketawa readers. -.-



Baikbaik kerja. Bila os bagitahu sy. Walau sy tida bole reply, u know that sy selalu ada kan? Walau bebatubatu macam ni.



I wish tiada bulan July. Aku sedih mau tinggalkan Tawau, sedih mau tinggalkan zombi, sahabatsahabat aku. Friends? Aku tahu kamu semua akan merinduiku nanti. Aku pun sama.

Aduhh. Kenapa mata aku pedih ni? Aih. Kuku aku panjang ni. Tulah garu punya garu sampai tecucuk ni. Hahaha damn.

Ni hari kak Tini cuti. So, kami dua ja la. Wif kak Nyami. Uhh. Sokay, memandangkan ni Monday aku tahu kedai nda akan sibuk dengan banyaknya. Hahahahaha. Amboi. Ketawa besar. Haha

image


Hakhak. Ingat ka dulu? Masa mulamula dulu. Saya tahu masa tu syg malu. Haha. Tapi u still want to hold ma hand.

So, syg tarik tangan sy, tapi mata syg nampak lain. Hahahaha

Masa tu, sy perhatikan syg. Haha. Budak ni malu ni. Hahahaha. Happy nya masa tu. Walau bedua, nda pun sampai satu jam dapat jumpa, tapi lucu. Haha.

Ingat lagi sy bila syg banyak cakap pada satu malam tu. Sy tanya , 'syg, okay ka? Mcm mabuk ja ni -.-' hahahaha. Habis syg becakap nda berenti. Hahaha

Ingat lagi masa sy tipu cakap yang kita nda bole jumpa. Haha. Tapi rupanya syg nampak sy dari jauh. Hahahaha. Astaga. Malunya sy. Hahaha

Ingat lagi masa syg neves? Sampai sekarang we both still neves juga. Uhh kenapa tu ek? Masa tu sy siap uluk2 syg lagi. Hahaha well, lelaki guys. Lucu tingu dorang neves semacam. Haha

Ingat lagi masa kita duduk sebelah kfc. Becerita bout ini, itu. Hakhak. Eu here beside me. Depan mata hanya ada bangunan and kereta lalu lalang. Tapi i feel like only we both there. ;)

Ingat lagi masa syg dtg kedai? Bila ja mahu balik, sy hantakhantak kaki. Minta ikut. Haha. Sungguh sy serius masa tu. Berharap yg syg dapat baca isi hati sy. Sebab masa tu we still friends.


Ingat lagi masa syg uluk sy nangis? Haha. Sambil meningu sy. Huish. Tumbuk juga mata syg nda lama. Hahaha



And last, ingat lagi masa kita duduk sambil tunggu jam sy balik, sy ada membebel. Balikbalik cakap sy rindu syg. Haha. What u do time tu? Tiada. Tingutingu sy sambil tesengihsengih. Uhh sungguh annoying. Hahahaha


I remember all that. Semua sy ingat. :')

How i wish eu here beside me now. Hakhak. Sy tahu syg akan jaga hati syg sana. I will too. Take care of urself. I love you big much.


Ok then. Bai readers. U guys gonna miss mee!!


Hahahak. Assalamualaikum.

Sunday, May 25, 2014

9th Monthsarry.

image


Hello bloggers!

Sambil sambil tingu piala Thomas, sambil tu aku apdet. -.-


Hope Malaysia win tonight. Amin.



Ohh. 25.05.2014. 8:49pm
9th monthsarry. Entah zombi ingat atau nda. Hakhak



Sembilan bulan suda with him. Sembilan bulan kenal hati budi masingmasing, kenal sifat masingmasing, perangai and everything. Its been a long time.


Nine months we've been together syg. Sampai saat ini, i still love you macam mana dahulu. Hakhak

Sampai saat ini, saya masih macam dulu. Tapi jujur, syg ada sikit berubah. Itu tak merubah sikit pun ma feeling to eu. Sama sekali tidak.

Happy monthsarry. Terima kasih syg. Terima kasih boleh tahan sejauh ini. Walau peristiwa hitam dulu sempat jadi, its sokay. Mungkin tu hanya utk bagi space to we both. Hakhak

Readers. Aku hanya mengikut sahaja kemana ia berjalan. Pigi mana dia akan stop. Until the end of the day, kita akan bergantung dengan jodoh.

Ilove you syg. Its sokay kalau syg nda ingat hari ni. :')
Mungkin hari ni bukan speshel bagi syg. Hakhak.

Saya masih jaga hati saya disini. Still. Still nama syg. Hakhak. Saja mahu bagi tahu, bisuk saya tamat tempoh. Saya nda da kredit suda. Hakhak. Pity.


Maybe lama lagi baru ada. Tapi blog? Akan ada. Hakhak. Cuma henfon mungkin sunyi.

Hem. Sedih nya aku malam ni.

Emm.


Guys, im cry. Hakhak


I dont know kenapa mata ni susah betul mau kena sumbat. Uhh. I dont know. Dear eyes? Jangan cengeng boleh kaa??

Aku rindu zombi yg dulu. Zombi yg tiap hari sebelum kerja akan call aku and say, 'syg, baik baik kerja...syg..iloveyou..'
Lepas balik kerja mesti cakap , 'syg, suda habis kerja?'
I miss ma zombi. Uhhh


Jangan sedih duhai hati. Jangan sedih. Kau sepatutnya gembira sebab kau akan selalu dapat jumpa zombi kau tu. Marco kan ada suda? Dont be sad.



Im feel alone. Itu ja. Aku rasa sunyi. Walau zombi ada, tapi he always busy wif his fon, sleep, andd.. His work. Saya tidak minta lebih, sy cuma mahu sedikit masa syg ja. Nda lebih pun. Sy cuma mahu dengar suara syg ja. Adakah itu lebih??


Sorry. :') stop! Jangan nangis! Huh. Macam budak budak ja. Ihhh


I just want eu to be wif me until im sleep. I just want eu to be wif me and hear all that happen in ma day. I just want eu to hear sometimes. T-T

I just want eu to hear....tidak lebih...


Sorry guys. Sudah bikin kamu semua bazir masa baca post aku. Hakhakhakhk. Thank you again dear blog. Eu always there for me.


Terima kasih.

Gdnite guys.


P/s : i wish i can meet u in ma dream and say, i missu so badly. Hakhak

Better speak to ma own blog.

Assalamualaikum and a very gud moning to all of you.






Sunday. Moga hari ini hari yang baik bagi kita semua. Amin.







At last, pada penghujung cerita, blog jugalah tempat aku bercerita. How I wish u have a mouth. Bercakap dengan aku like, 'oh. Im happy for u!' hahaha. Damn.







Guys, aku nda tahulah ini berita baik or bad news. Tapi its make me happy. So ia diklasifikasikan sebagai gud news! Yipppii.









After 7months tidak lagi mengambil order dari Marcoco Sdn Bhd, akhirnya bos aku ambil balik. Haha. Aku happy. Yala dapat jumpa buah hati aku sudah cukup. -.- kalau mau harap dia stay Tawau semacam 30% ja harapan.





Tahniah kepada semua salesman Marco kerana tidak putus asa pujuk bos aku tu. Haha. Aku tahu kamu berdua saling bergantung. Pasaran ekonomi sekarang yang sekejap naik sekejap turun ni mungkin salah satu sebab kenapa kamu tidak give up.






Bos aku pulak, almost barang kedai semua barang dari Marco. So masa fels tidak lagi order barang, agak taff juga la. Haha. Balekbalek cakap dengan customer, 'oh kak barang ni tda bole order suda'. Aiyeerr.



Hanya mau bagi tahu itu saja. Ya sygku. Hanya mahu kongsi ini saja. Maybe its not important to eu. Budak ini sangat memahami semua sifatmu. Budak ni faham masa mu, faham penat mu faham kerja mu. Tempoh 9bulan bukan suatu tempoh masa yang singkat sygku. Kalaulah ia digambarkan sebagai ibu mengandung, alamat lahir la sudah anaknya. Haha. Not just for a while.



Memandangkan syg sentiasa busy, so blog juga la tempat saya becerita. A good friend di alam maya. Ahaha







Oya! Kawan baik aku ada blog. Haha. Dear? Welcome to blogger world! :*


Missayiem? Kijap lagi aku share blog aku ya? Hahaha.




Hmm. Now pun zombi tidak boleh luang masa dengan aku. I wonder in the future? Hakhak. Congrats sebab dapat budak yang amat memahamimu.




Thats all. Bai guys. Jangan lupa senyummmm. No one will say u 'gila' . unless they'll say,





'Dik. Kau ok ka?'




Hahahahahahaha adios!




image

Saturday, May 24, 2014

:D:D

Assalamualaikum lovely readers!





Haaa.. Tingu tajuk tu kemain happy lagi.  Padahal tipu saja tu. -.-




Hahaha. Tadi pagi, masa aku mok post something, tibatiba ja jem. Uwaaaaaa.. Habis tedelete semua. Suda la panjang tuuuuu.. Haha

Sabar.

Baru saja balik ni. Today boleh tahan juga la. Penat jugak. Tapi sikit. Nda juga telampau penat.



Em. Disini aku mok luah something. Yes, to u dear Mr.Adam...


Bro, kan aku cakap kita kawan dulu. Kenapa kau mau kasi rosak? Suda bagusbagus kita kawan. Kenapa kau nda boleh faham? Aku sudah ada someone. Lepas tu kau cakap aku tipu. Aku sengaja cakap macam tu? Aih, nda beres kau ni.. -.- salah anggap aku. Aku fikir kita boleh jadi bestfriend. Tapi not. Apa guna kau cakap feeling kau tu, if u know that i already have someone. Ke kau mau aku kasi mainmain kau? Aih. Bole. Apa salah. Lepas ni jangan kacau aku suda. Jangan kasi nampak muka kau suda. Aku tumbuk kau tu. Serius. -.-



Dear readers, kenapa kaum Adam macam tu?

Berfikiran singkat. Why?? Aku tak tuju soalan tu kepada semua. Hanya segelintir saja begitu.



Tapi beza dengan Yunus. Daling aku. Hahaha. Sampaisampai orang kedai pun pelik bila dengar Yunus call me 'ling'. Haha lucu tingu muka dorang kehairanan.



Yunus tidak lebih dari kawan. Oh. Dia bukan kawan. Dia sahabat aku. Dari dulu. He's only one that understand me a lot. That's why kenapa aku rapat betul dengan Yunus.



Akceli Yunus bekas boifren kawan aku. Tapi kawan aku leave him. Kesian dia. Tapi apa yang aku boleh nampak, dia masih sayang dengan kawan aku tu. -.-



Masih ada guy macam tu?

Ya. Masih ada. Rugi kawan aku tu. Aku pun nda faham. Suda la baik, caring, sopan, pandai masak pulak tu. Hahaha. Nasib dia nda tahu blog aku. Wakakakaka if he know, matttaaaii naa. Haha





Zombi busy. Nda mahu la kacau dia. Hakhak. Dapat tahu dari cara dia reply text aku. Emm. So sad. Ma boifren selalu sibuk.




Its sokay. Da biasa dah. Haha




Orait then. Puas dapat luah something. Hmm. Bro? Capital A? For the last time aku cakap, tu pun kalau kau faham bahasa melayu la. JANGAN KACAU AKU. LEAVE ME ALONE. Haa. Omputih lagi aku bagi. Haahaha




Bai guys. Nampak gayanya sendiri lagilah aku malam ni.. Emm.. So sad.




Chaw!

Thursday, May 22, 2014

A little bit tired.

Hey. Gudnight readers. -.-


Hari ni aku agak penat sikit. Kepenatan ditambah dengan sakit kepala yang amat dahsyat. Haha. Still aku boleh jugak apdet. Emmm.


Aku pening. Salah satu kelemahan aku ialah.. Aku tak boleh naik lif. -.- TAK BOLEH. Once bila aku naik, aku akan pening nda habis lepas tu dlm kepala aku asyik beputar putar ja. Uhh. Sungguh mengerikan. Dahsyat.



Mana tidak. Ulang alik naik tingkat 6 sambil angkat kerusi 100biji. Uhh. Sangat menyeksakan. Nasib la baik aku tidak pengsan tadi. Hahaha




Em, tonight zombi os Sandakan. Aku sangat hargai cara dia bagitahu aku kemana saja dia outstation. Terima kasih sayang. :)




Tapi, if u really really tired, atau nda boleh mau layan karenah saya yg nda habishabis ni, sokay. Saya faham. U just text me once, lepas tu tidurlah. Daripada reply ma text macam mahu tidak mahu saja. -.- Saya sedikit pelik. Ya, saya pelik orangnya.





Saya kurang suka messaging. Lebihlebih lagi bila orang reply sepatah ayat. -.- Mud aku boleh hilang. Better u dont text me. -.- Saya cukup faham kerja syg. Penat. Sentiasa sibuk. Tapi...saya tidak boleh tipu diri.. -.-


Ma boifren is such a buzy guy. Hakhak. Yala, kalau saya jadi dia pun, kemungkinan besar begitu jugak. Hahaha.



Dear kaum adam, kamu perlu tahu, bila kaum Hawa say 'nothing', percayalah its mean 'Everything'. Semua tidak kena. Bila she's says 'okay', akceli its not. Ia tidak okay.


Perempuan memang bijak menyembunyikan emosi mereka. Hahahaha. Right girls????


Ok then. Terima kasih readers. Ma syg mesti tengah bedengkur atas lori suda.. Hahaha mesti beliur da.. Wkakakaa ups sorrryyyy.  Haha


Gudnight readers!



Sweet dream. Sleeping beauty yo. Assalamualaikum. ^_^

image

Wednesday, May 21, 2014

About 50days to go.

image

Assalamualaikum guys. Hey jangan lah beteriak situ. Haha. Aku tahu kamu semua rindu aku. Bahahahaha.






Im back.


So apa kabar? Ececece. Aku? Alhamdulillah sihat. Sihat walafiat. Cuma macam ikan buntal suda. Wakakakaka. Shut up!




Huu. Counting the days. Sangat sukar bagi aku. Tapi mesti face jugak sebab lambatlambat masa tu datang jugak nanti.






Readers, nda lama lagi aku tinggalkan Tawau. Hm? Kemana? Lamakah? Pindah? Or apa?






Nope. Aku hanya balik ke Indonesia jap. Mungkin dalam sebulan aku di sana. I know. Dalam sebulan aku akan merindui Tawau. Expecially zombi aku. T-T



Sayang, please take care of urself. Jaga hati syg, macam mana sy jaga hati sy nanti. Wait for me until i come back. Boleh? Sy tahu ini susah. Tapi nanti sy akan cuba macam mana so that we both can contact each other. Walau macam mana. U know that i love u right? Kalau ja ada girl yg mengurat, jgn peduli. Hati mesti kuat maa. And sy juga begitu nanti. Take care of ur heart carefully. Sy tahu sebulan tu memang lama. I will missuu nanti..

Once bila sy balik sini nanti, sy harap semuanya macam yg sy tinggalkan dulu. I hope so. Kita lihat nanti. :')


So guys, kamu mahu ole-ole? Hahaha. Mesti la kan?? Huh. Suda agak. Nampaknya aku beraya sana. Beraya wif ma dad over there. Betapa aku sangat merinduinya. Imissu so much bapak. N u see nanti, anakmu suda besar. Haha tapi, sygnya.. Tidak cantik. Emuahahaha. Comel? Bole la. Itupun sikit sikit. Hahahahaha




Cant wait until July nanti. Haha. Ohh ya, nda lama June ni.. So.. Guys .. Sediakan hadiah aku errk?? Haha kidding. Rasa takut sama cuak pun ada. Huft. Aku tahu befday aku sangat dinantinantikan sama kawankawan jahanam aku. Ya la. Dorang kan mahu get revenge. Wakakaka -.-



Ma ladyboss? Dia risau betul bila aku minta cuti. Mana tidak guys, sebulan pulak tuu..fulamak. Sibuk dia mencari pengganti aku. Interview sana sini. Hahaha.


Kak Nyami pulak? Sedih semacam ja. Hahaha. Asal aku becakap pasal benda tu, mesti muka nya monyong. Haahaha. Sambil cakap,

'Sunyi la kak nanti menik. Tak ada orang yg mau kacau kak jahanam.'



Ahahahahaha. Ishishish. Sampai macam tu sekali. Hahaha ma bff? Yunus? Dia cakap aku mesti balik Tawau jugak. Jangan tinggal sana dia cakap. Kalau aku nda balik, dia pi sana bawa aku balik. Wakakaka tinggi betul anganangan mu taik. Hahaha


Time? Could u be slower and slower again.. Please.. -.-


Ok then. Itu sahaja. Dun wuri aku nda lambat pi kerja. I've ma ghostrider. Sudah tiga hari abang aku hantar. Hahahahaha. Cilaka punya adik. Haha



Bai guys! Much love~






image

Tuesday, May 13, 2014

U guys gonna miss me.

Assalamualaikum readers!



Post last sebelum aku menghilang for couple of days. Haha



Kemana? Tidak kemana-mana. Disini sahaja. Cuma ketiadaan encik kredit membuatkan aktiviti aku terhad. Uahahahaha. -.-





Hari ni macam biasa jugak. Tapi a little bit buzy. Huhh.. Ramai betul customer ni hari. Ramaii gilaaaa.




So i will dissapear mulai esok. And, aku tahu zombi gonna miss me. Jgn risau syg, malam esok makci main. So ada peluang.. Tupun if u dont buzy suithat..




:*


Kesian dia. Penat betul kerjanya tuh. Hakhak. Outstation ja terus.. Selalu pigi labuan..

Tapi, satu coklat pun tda dibelikannya.. Uahahahahahaha kidding sayang... -.-



Terima kasih again dear Lord. Terima kasihh.. ;')



Em, guys? Mata aku pun sudah berat ni.. Macam ada batu besar yong. Hahaha astaaagaaa naaaa..


Time to sleep now. Bai readers! Sweet dream oke?



Much love!

image


143 dear zombi.. Eheheheheee..

Get ma Harry Potter back.

Assalamualaikum guys.





Aku sangka semalam tu mimpi. Sampai-sampai aku takut mau sedarkan diri aku untuk bangun. Tapi it was not.






9.42pm
Jodoh kami masih kuat. Terima kasih ya Allah. :')
Rupanya dia macam aku juga. Sungguh dia buat aku menangis macam baby minta susu semalam. Wakakakakakaka.






How dare u syg! Huhhh



We still need each other dont we? Hm. Betul la apa kak hasma cakap dengan aku dulu..



'Nik, kau percaya jodoh kan? Kalau jodoh kamu ada, nda kan kemana dek. Biar macam mana. Dia akan cari kau kalau betul dia sayang sama kau. Dia akan cari.'






Syg, now u realize kan? Distance bukan sebab kenapa kita mesti stop sampai sini. Distance hanya test.





Bila kita tanya, am I still love u? Ya. Hati aku masih macam dulu. Bukan senang mahu buang orang yang aku sayang macam tu saja.





And guys, guess what? Rupanya bukan aku saja yang kuat stalker dia. He was too! Eiii.. Hahahahahaha





Lepas habis ja semalam. Aku susah tidur. Nda tau kenapa senyum terus ja aku. Haha. Macam orang sinting pun ada. Hahahaha.



Astagafirullahalazim. -.-




Aku tahu Kau cuba cakap jodoh kami masih ada ya Allah. Aku tahu itu. Terima kasih. :')





Ini semua jadi sebab kita disuruh berfikir,, are we need each other? Sti love each other? Mungkin rindu yang bertangki-tangki kali.





Haha. I missyou so much syg. More than eu do.. Terima kasih..






'Sometimes, two people have to fall apart to realize how much they need to fall back each other.'

Got it??

image

Bai readers. Have a nice day!! ^_^





Monday, May 12, 2014

Waste ma time.

Hey.

Nda sempat apdet pagi, malam baru ada peluang buka blog.

Tupun aku baru balik beb. Like I told eu before, we are suffering until today. Hufftt. Akhirnya penderitaan berakhir.

*hembus nafas

Penat sangat aku hari ni. Kepenatan aku bertambahtambah bila Mr.Wong, kerani ac department aku menyuruh aku handle akaun semua cawangan kedai aku. Tapi just wif Marcoco sdn bhd.

Why me? Kenapa mesti aku? Kenapa mesti aku handle benda tu? Kenapa mesti aku nampak logo tuuu?? And... Why I must see his name in front of ma eyes?? Kenapa?

Could anybody explain to me?

-.-

Waste ma time. Buang masa aku buat semua tu. Aku tahu ive to be profesional. Its past.. Past is past..


Tapi aku tak boleh tipu diri aku. Sudah lah susah mau minta credit note dengan company tu. Hufftttttttt

Sakit hati aku. Its okay. Aku terima. And dear Mr. Wong.. This is the last time I handle this.. Next time?? Jangan harap.

-.-







I wonder, mana senyum aku yang dulu?? Mana diri aku yang duluu??



image

Hati aku mati. Najwa sudah ndak da. Lama sudah mati. Dont ask me why aku jadi macam ni.

Wif all that eu have done to me, eu told me not to hate eu?? Jika kau ditempat aku.. I ask u, could you?? Boleh kau anggap benda tu macam tiada apa yang berlaku? Bolehh???



Im cruel. Akceli malam ni, kalau aku mahu, aku boleh ikut pakci aku to KK. Tapi.. Hati aku tawar.. Aku malas.. Ntahlah. Aku pun ndak tahu.. Hmm Ntahlah.. Aku benci tempat tu now. Aku benci semua yang berkaitan dengan kau.



Ndak da guna aku bahas semua disini. Hakhakhak. Oh, Adam, thank you so much sebab bagi aku happy kebelakangan ni. Thanks,.


I really appreciate that. Aku sangat hargai.. :-)


Sorry, kalau kadang aku nda layan kau. Kau mesti pelik kan?? Ahahaha. Ya, aku pelik. Kau kena sabar dapat kawan macam aku ni.

Silap hari bulan, kau aku makan. Wakakakakakakaakaka buduh..



Susah aku mahu pujuk hati aku. Susah.. Heishhhh..




Orait then. Thats all.. Bai readers!


Much love!

image

Sunday, May 11, 2014

Selamat Hari Ibu

image

Pagi ni dada ku macam sesak. Sukar bernafas. Apa ni??






Lepas berfikir lama. Hari ni hari ibu. Dada yang sesak tadi sebenarnya adalah rasa rindu. Rindu dengan insan yang bergelar mak. Aku panggil mak aku, 'mommy'.





Sudah lama aku tak panggil. Lama aku tak jumpa.


:'(


Bila saja semua orang sibuk meraikan hari ibu dengan mak dorang, aku jeles. Aku sedih. Aku rindu mak aku.



Hanya tuhan tahu. Mommy, dimana sahaja mmy berada, saya sangat merindui mommy. Saya mahu peluk mmy kuatkuat. Saya.....





Em. Sungguh aku tidak berkecil hati. Sungguh aku tidak mempersoal kenapa takdir aku macam ni. Kasih sayang seorang mak tak pernah aku rasa.




Tapi aku bersyukur. Aku ada macik. Aku berjanji aku akan balas semua jasa dia once aku dewasa nanti.




Aku berjanji aku akan jaga dia sampai tua, macam dia habiskan masa dia hanya untuk menjaga aku.



Itu janji aku.



Masa aku kecikkecik dulu, aku pernah berfikir... Bila besar nanti, aku mahu jadi pandai, berjaya. Bila berjaya, aku mahu kumpul duit beli rumah untuk macik aku. Lepas tu, kumpul duit, aku mahu macik aku naik haji.





Fikiran seorang budak. -.-





Sungguh aku sangat menyayangi makci aku lebih dari ma self. Lebih dari semua. Even dia tegas, aku boleh nampak in her eyes that she loves me very much.



Ya allah, Tempatkanlah wanita ini di tempat tertinggi ya Allah. Aku sangat menyayanginya.




Macik, happy mothers day. Ilove you veri much.



Guys, aku nangis. Sebak aku rasa. Aku... Aku rindu mak aku.. Jauh di sudut hati, aku...




:'(


Aku rindu. Dear Lord, jaga mak aku dimana sahaja dia berada kini. Bagitahu dia, anaknya sangat merindukannya.




To all mothers, u guys are backbone in the family. Anda semua adalah insan yang tak pernah kenal penat. Tak pernah mengeluh. It is great to be a mothers. Saya salute.




Aku wanita. Tapi aku bukan mak. Oneday, insyaAllah i'll become mak.. With ma mr. Right. Masa tu baru aku tahu, apa feeling bila jadi mak. Budak sekarang tak pernah letakkan diri dorang macam mak. Sebab tu banyak yang tak hargai mak.




Aku sedih. Dunia di ambang kemusnahan.




Thats all. Happy mothers day again. Ilove you mom.




Huu.. Nangis di pagi.. Hakhakkak.

-.-

image



Bai guys. Assalamualaikum.

Saturday, May 10, 2014

Dont be silent.

image

Rupanya dalam diam dia suka aku eh... Haha dia crush dengan aku eh.. Haha baru aku tahu eh... Hahaha




Ok. Assalam.. Hai guys! Miss me? Ahaha. Macam setahun tidak apdet. Huh.




Aku fikir aku ja yang selalu perhatikan dia. Rupanya he was too. Dia pun sama. Tapi biasalah aku kan buzy woman, manalah aku perasan. Haha.




Setiap hari dia akan datang kedai aku, hantar surat or dokumen penting. And, aku jugak la yang terima benda tu everyday.




Ndak tahulah pulak dia tu.. Dia tu.  .... Em.. Haiya!





9hb. Dia datang macam biasa. Aku tak sedar pun. So, once aku balik pigi meja aku, aku tekejut! Sebab tingu dia disitu.


'Eii..lama sudah ka dia bediri sini.. Haha. Kesian ndak da layan. -dalam hati'



So as usual.  Aku sign and chop. Dia bawa dokumen penting masa tu.





Bila ja selesai, then dia ndak jalan. So, aku pun rasa pelik jugak la sikit. Ai? Kenapa dia ndak jalan ni?





'Ya?? Ada papa lagi ka??'



Muka dia. Bingung aku tingu. Haha. Lucu.



'Em. Nombor telefon. Letak sini. -sambil tunjuk space dekat ruang chop company tu-'




'Aik? Kenapa minta nombor ni? Pelik ni. Haha -dalam hati lagi-'




Aku faham suda maksudnya. Ahahahahahahaha. So, why not? Aku pun bagi jugak la. Maybe, dia mau bekawan kali.. Kenapa tidak kan?





Hakhak. Lepas tu dia suruh aku tulis nama aku lagi. Hadoishhh?! Kenapa nama lagi ni?? Haha






Ndakpa. Aku ikut jugak. Tulis real name aku bawah nombor tu. Hahaha.


Then, dia cakap ..


'Terima kasih..'




Dan dia jalan.. Hahaha. Lepas tu aku ketawa. Hahahaha. Lucu tau cara nya guys. Haha sorrryyy..




Akceli, dia ajak aku kuwar malam ni. Pigi tingu festival kebudayaan Tawau. Im sorry. Aku jarang kuwar malam. Sorryy.






U? Kita kawan dulu ok? Hakhak. Give me one month ok? Saya betulbetul hargai apa yang suda kau cuba buat. Tapi saya perlu masa.




Its not easy. Hati aku masih broke. Kita kawan ^_^…



By the way... Dia cute guys. Ahahahahahahaahaha gatal jugak aku ni. Huhh ndak malu punya cewek! Wakakaakakaka







Hish..   Ahaha I wonder,, if I were fall in love again???




Dun know.





Bai guys!




-.-

Friday, May 9, 2014

Exhausted

image




Gud moning pipol.








Waaa. Penat beb. Semalam aku balek dalam jam sepuluh begitu. Staga.








Dua tiga hari akan datang ni, mungkin akan bertambahtambah buzy aku. Sibuk. Sssiiiiibbbbuuukk.





-.-



Kedai ada buat expo. Tulah pasal. Kasi pindah perabot semua pigi dewan. Stagaa. Rosak badan. Wakakaka







Aku rasa aku boleh apply kerja angkat tong gas suda ni. -.- Kemarin bukan main lagi angkat sofa. Uwaaaa. Beraaatt gila.






Bukan leather beb. Sofa jenama 'hatch' taik tu. Punya berat. Lepas tu angkat tilam, fibre pulak tu. Uwaaaaaa.




Sebab kami kurang the boys. Semua sibuk di dewan. So, the girls yang loading barang di kedai. Yang jeleknya.. Aku pun kena??


Huhh. Tak patut tak patut.








Tangan aku guys. Jarijari ni macam bukan jari suda. Hahaha. Mana ndak, hampir 3000++ nombor telefon aku key in kemarin. Sendiri pulak tu.
>.<





Mata ku macam mau juling tingu nombor. Ndak boleh suda beza nombor 6 sama 9. Wakaka. Parah.






Ini akan berterusan sampai 12hb. My god.  Please. Huftttt.





Sengsara. Wakakakakaka




Mungkin ni malam teruk juga.. Uwaaaaa.. 



Ok lah. Mau ndak mau kena turun keja jugak. Hish. Bos sudah ugut. Hish. Taik betul hahaa.




Ok then. Bai guys. Macam biasa. Start ur day wiff smmileeee!






Assalamualaikum.




^_^

image

See? Itu juga betul. -.-

Thursday, May 8, 2014

Rutin.

image

Assalamualaikum guys.






^_^







Today Thursday. Hari baik. Haha. Hopefully hari baik. Biasanya setiap hari aku akan..





Em.. Aku story..






5.00am
- bangun. Bergegas ke tandas. Cuci muka. Solat.







5.30am
- iron baju. Iron tudung. Masak jika mahu. Makan. Minum. Kadang aku nda makan. -.-







6.00am
- capai handphone. Buka blog. Kadang post something. Tapi selalunya I will. Jalanjalan tengok blog kawan. Googling. Buka facebook jap. Out. And then buka blog until.....







6.40am
- mandi. Bersiap pigi kerja. Bersiap bersiap bersiap. And then...






7.00am
- jalan.-.- jalan pigi cari rezeki. Hee








Haaa. Tu lah rutin harian aku. Agak bored. Tapi tak juga bored bagi aku. Hahaha. Happening yo!



Hari ni macam banyak kerja. I can feel it. Waw! Ada deria rasa aku ya.. Ahahaha.






Hopefully mido bagi aku invoice hari ni. Taklah aku kena tagih dengan ladyboss aku terus. Hufttt.




Mido? Tepati janji anda pwish?? Haaha.





Ok then. Bai guys. Start ur day wif smileeeee!!!!



^_^


Assalamualaikum!












image


Yes.. Betul tu. -.-

Wednesday, May 7, 2014

Finally.. Its time to move on.

Assalamualaikum my lovely readers. Hey!


Bangun awal. Pintu rezeki buka awal maa. -.-


Guys, after one week baru kawan-kawan di kedai aku tahu yang aku tidak lagi bersama zombi. Ya, hanya beberapa orang tertentu sahaja yang tahu.



Ma bestfriend, Satria.. Ma bestboifriend, Yunus.. Jasmiah, and last, ma adorable sista, Kak Nyami.

Aku tak share. Once kau dapat broken heart, perlukah satu dunia tahu?? Perlukah??







Kelmarin, agak tengahari sikit, lori Marco ada limpas. Masa tu jugak Kak Hasma usik aku..


'Ehem. Nik, lori marco.'


Dia patut tahu. Supaya dia tidak lagi terus menerus mengasi ingat aku. -.-


'Kak. Tinggal kenangan sudah.'




Dengan muka terkejut. Dia lama baru becakap. Dia tingu muka aku dalamdalam sambil cakap..

'Bila? Sabar dik. Bukan jodohmu. Sabar.'



Aku tak tahan. Aku sudah janji to ma self untuk tidak nangis lagi. Tapi aku tewas. She spoke to me again
.....



'Jangan tahan dik. Nangis la. Kau akan rasa lega nanti. Jangan tahan.'

Dia memang orang yang paling paham aku. Dia memang orang yang paling tahu pasal aku dan zombi. Terima kasih kak Hasma.




'Nik, kau kena sabar. Memang senang kak cakap, tapi kak faham. Kak sudah jugak rasa benda tu. Sakit. Kau kena fikir, ada yang lebih baik menanti. Untuk kebaikan, padam semua apa yang berkaitan dengannya supaya kau boleh lupa. Walaupun perlu masa.'




Aku cerita dengan dia macam mana boleh begini. Aku ada jugak cakap, aku susah payah jaga hati aku disini. Aku tak dihargai. Aku tewas. Tak boleh aku tahan air mata yang sudah seminggu aku tahan. At last, kak Hasma yang tingu semua kesedihan aku.


Ya, aku perlu padam. I have to move on. I should.

Kata orang, kenangan mesti disimpan. What I mean is, biarpun kita sudah padam, benda tu tetap akan kekal in our memory. :')



Puas aku pujuk hati aku. Dear heart? Bolehkah kamu? Tidak menyesal?

I must.

Aku akan tukar url blog ni juga. Supaya kau tak ingat juga dengan aku. Aku akan baikbaik saja.



Rasa sayang betul mau tukar benda yang sudah lama sedia kala macam tu. I really love ma blog. All da memory kena 'save' disini.


Walaupun ia tak mengandungi maklumat, tapi jalan cerita hidup aku ada disini. Since 2011.


Hemmm..



Hati masih sakit?
Ya.. :')

Bila mahu sembuh?
Tidak tahu...

Dapat ka sembuh??
InsyaAllah....



Ok. Itu sahaja. Start u day dengan semangat. Kemarin tu kenangan.

Bai guys. Assalamualaikum.

;')

image

Monday, May 5, 2014

Saya boleh faham.

image


Gud moning guys. ^_^







Start ur day with smilee.. Sssmmmmiilllleeeeee.. Hahahahaha










Zombi, he says to me, yang semua ni terlalu berat baginya. Its too hard for him. Sayang, sy faham. Memang susah. Jarak bebatubatu macam ni. -.-







Kau rasa sunyi sebab aku jauh.. Oleh sebab itu, kau pilih sampai disini. Tapi, hati kau.... Kau tidak bagi hati kau kuat..







Sayang, kau lemah. Saya faham. Saya faham sekarang.







Saya akan cuba perlahanlahan padam all my love to you. I'll try. Hanya mahu kw ok. Hanya mahu kw baikbaik jak.






Aku sayang kau tau.. Hakhak



Masih sayang.. Hakhak.. See? Aku tak benci kau. Hehe. Aku boleh terima. -.-







Bangga hati aku kuat. Huffttt..






Bai blog.. Bubaii.. Much love!




Sunday, May 4, 2014

'Stacy' is a stalker.

Hey!


Peace yo! Haha.


Assalamualaikum guys.



Jap. Kijap. I give u some pictures.





image

Laaagiiiiii...

image

Daaannnn laagiiii....

image




Stacy. Stacy.. Kau stalk aku eh? Haahaha. Suda aku balas pun tadi. :P






Miss you Gatal! Hahahaha








Em. Back to the mood. Readers, esok macam aku mau cuti bah. Aku penat bah. Haha







Cuti ka tidak ya? Aku paling ndak suka Mondays. I mean, kurang suka. -.-







Nanti la. Bila malam sikit mungkin aku dapat ilham la tu. Ececeece ayat. Hahahaha






Walaupun jauh di sudut hati, aku mahu zombi... Em, aku mahu our relationship kembali sedia kala.. Tapi its okay.. Dapat menjadi 'kawan' pun sudah cukup.








Asal boleh tengok dia dari jauh. Are he's okay? Sihat ka? Ok ka? Hakhak. I will be ur friend macam dulu Stacy. ^_^








Kita still kawan right??  Hee.



Ok then. Babaiii guys. Much loveeee!!!

image

Saturday, May 3, 2014

Aku memang jenis susah mau lupa pasal aku memang jenis telampau sayang.

image

Assalamualaikum.





Hey. ;')






Panjang sangat kan title? Haha. Untuk tidak tipu diri. Aku rindu zombi. Aku rindu.







Begitu besar cinta aku dengan kau. Sampai sekarang aku masih sayang. Sampai sekarang aku masih sayang. Till now.



Aku tahu kau memang sudah lupa aku sekarang. Sokie.





Memang salah aku. Bagi hati aku untuk kau mainkan macam tu saja. Memang salah aku. Aku fikir kau kuat. Aku fikir kau kuat sebab kau selalu bagi semangat sama aku dulu.





Tapi, its fake. Now I realized that.





Hati kau tak cukup kuat sayang. Kau fikir hebat bila mainkan perasaan orang macam ni. Bagi kau, ini semua mainmain. Hati aku kau anggap semacam kereta mainan. Like a toys.







Sekurangkurangnya, aku tak ego. Aku tetap bagi tahu aku rindu. Memang. I just want u to know. Maybe dengan cara kau tak reply, kau dapat lupakan aku. Aku hormati itu.






Untuk kesekian kalinya sayang, I love you. ;'(





Huft. Kenapa hati aku ni? Kenapa teruk begini? Hakhak.






Selamat malam wahai sahabat handai. Terima kasih. A lot.




...

'Mencintai seseorang tidak semestinya memiliki. Melihat orang yang tersayang bahagia merupakan kepuasan seseorang walaupun bukan bersamanya.'




Hate that I loved you.

image

Friday, May 2, 2014

He would be a troublemaker.

Selamat malam guys. -.-





Before im going to sleep, aku cerita sikit la ya disini. Hoho.





U guys boleh teka? Tadi pagi aku teserempak dengan sapa? Guess who?





Lelaki gatal yang trep comel trep handsome satu dunia yang cakap aku cewek sombong.




Huwaaaaaaaaaa!!!!  Kanapa pulak boleh tejumpa lagi ni????! Uuuuwaaaaaa!!



Erh. Aku tak tahu. Ndak mau tahu. -.-




Yang penting aku ndak mau tengok muka dia lagi lepas ni. Menyampah aku. Pui.




Guys. Kamu tahu apa dia cakap tadi pagi??




'Eh? Macam kenal ja ni. -tengoktengok aku-
Ni bukan... Em.. Cewek sombong tu ka? Nah kan jumpa lagi kita. *senyum kambing
Mau pi mana? Kerja ka?'




Huft. Aku dengar ja suara tu terus aku dapat tahu suda. Ni mesti lelaki gatal tu. Aku tak cakap pa pa pun. Bagi sama dia jelingan tajam, lepas tu chaw.





Nasib la ada bas cepat. Huuhh.. Safe for a while.



Ahhh!! Ndak mau aku ingat budak tu lagi! Kin pegal. Huuuuuhhh panas aku. -.-







Dear lord. Please. I dont want to meet him again. Dimana dan bila sahaja. Wa trauma. -.- wa betulbetul tak suka.

Back to the mood.

-.-




Abg syah belikan aku magnum! Wakakaakaka. Dengan buat muka 5sen sambil cakap,





'Bang, pwish... Mok makan magnum bah.. Pwishhh *genggam dua tangan'






'Tekak kau kan masih sakit. Tu suara tu macam apa ja. Ada hati mau makan aiskrim lagi?'





Buat muka sedih terus. Hahaha. Lepas habis kerja, tyme balikan sudah.....



Jengjengjeng.. .  tadaaaaaaaaaa!!!!

image




I GOT IT!!! hahahahahaha






Thank you abg Syahhh!!! ^_^





Balik kerja dengan hati yang gembira sebab dapat apa yang dihajati. Hehe. Makan magnum sambil menghirup udara segar. Di belakang pikap lagi tu. Siiiioookkkkk







Haha. Sikit pun ndak ingat sama boi minta puji pagi tadi. Huh bikin hilang mud! Wakaakaka.

image

Itu ja. Bai readers! Have a sweet dream yoo!



If i meet gim again tomorroww,, erhh ndak tahu apa mau cakap suda.




Aku akan lenyek muka dia yang trep cumel tu. Eeerrrhhhhh!! I told u before jangan kacau aku. Im cruel..






Adios.





P/s : tadi..tengahari.. Aku ... Aku tingu... Ya...kau.. Em.. Sakit dada ku tibatiba... Emmmmmm..,

Why should I?

Guys. Assalamualaikum. Gud moning jugak.






Nampak sangat aku kelam kabut ka? Hahaha. Nope. Cuma aku mahu share something dengan kamu semua.






Ingat ka? Sebelum ni aku ada post pasal seorang boi yang urat aku ni. Ihh. Ndak suka aku. Huh





Lepas tu.. Tau apa jadi??






Dia jumpa facebook aku!!





MACAM MANA BOLEH NI???? HUFT. *BATCAT






Aku ada letak meh nickname aku di belakang baju? Atau dimanamana?? Ihh.. Musykil aku.







Aku tak approve. Aku biar ja dia belalat sana. Dan guys kamu tahu apa dia buat?






Dia inbox aku. Dia cakap..



'Ni cewek yang kemarin tu kan? Yang sombong tu kan? Memang sombong. Kita mahu bekawan pun tak boleh :p'






Argggghhhhhh!! Dia cakap aku sombong??!! Berani nya dia.. Heish. Geram aku. Macam ja mahu aku tumbuk tumbuk mukanya tuh.






Aku tak reply.  Tahu apa dia cakap lagi?



'Takpa. Lambatlambat kita jadi kawan jugak nanti. Aku suka dengan orang kasar sama sombong ni. Kalau bukan hari ni, esok mungkin cik adik manis ;-)'







Ihhhhh.. Batcat aku. Eh, aku takkan approve. Ya aku sombong. Dan, adaku kesah?? Hahaha. Berani dia cakap aku kasar? Huhh..



Masih lagi terpikir ni. How can he found my fb just now?? I wonder....




Ni mesti kerja kawan kawan jahanam aku ni. Wehhh, hati aku tak boleh terima lelaki da babe. Kenapa kamu buat macam ni??



Be careful. Once aku jumpa org yang bersubahat dengan 'lelaki gatal' tu, kenak la dengan penumbuk aku ni.



>.<





Nda habis fikir aku. Huhh. Guys? Kamu ketawa? Shut up! Hahahahahahaha






Go to work now.





Kbai.




p\s : nda semudah itu kau mahu kawan dengan aku dear mr. GATAL. kau cubalah.. I will make u putus asa.. HAHAHAHAHAHAAHA. yes. I'm cruel. -.-

Thursday, May 1, 2014

Happyy.

Hey guys!!



Im so happy today. Walaupun penat bejalan dengan ma suithat, tapi ia berbaloi. Aku rasa happy bah. Haha



Siok. Gila. Hebat. Siok. Sewel. Penat. Best. Jempol. Gembira. Hahahaha


Nah, kau tingu berapa banyak perkataan aku gambarkan kejadian hari ni. Haha. Terima kasih Tuhan.

image

Hee. So, aku story sikit pasal tadi ar guys.

Fels, kami cadang mok nonton wayang. Tapi bila sampai di pawagam, barisan punyaaa panjaaangggg guys. Haha panjaaaanggggg sangat wa cakap lu.

Heish ni tak bole jadi ni. Kena tukar plan. Haahaha

So, we decide to kbox. Haha. Walaupun hanya half an hour tapi memadai. Sumbang suara walaupun tekak aku still sakit. -.-

Haha. Tambah sakit pasal beteriak bagai. Hahaha

Superb.

Lepas tu chaw. Pegi makan. Haha



Memang lapar gila tyme tu.





Lepas makan, apa lagi???




Its shoppinggg time. Wakakaka. Perempuan guys. Al maklum la. Haha. Macam satu Tawau aku conquer. Haha





Fikir mok borong tudung. Tapi, cardigan yang aku borong. Wakakaka




Lepas tu habis. Kalau cerita memang pendek ja cerita tu. Tapi, kalau in real life, macam mok patah kaki aku ni haa.. Hahaha




Terima kasih la sama onkol Liew sebab jadi driver kami satu hari. Haha tengs uncle!! ^_^



And, besurai. Balik dengan hati yang amat gembiraa. Yippii. Haha



Btw, ada satu boi ni, sibuk bah mengurat. Hahaha Heish, jangan boi. Aku mainkan kau nanti. Lepas tu tinggalkan kau macam tu ja. Kau mau?? Haha



Kejam nya aku. Haha



Untung dia nda tahu blog aku. Kahkahkah




Jangan teruskan boi. Nanti kau patah hati. Huuu. Hahahahaha



Thats all. Bai guys. Esok wa kerja balek. Huft tugas abadi. Hahaha



Assalamualaikum!

Ops. Thank you veriveri mush to ma suithat. I love youuuu!! ^_^

Happy workers day everibadi.


A very gud moning. And assalamualaikum readers!





Hey. I want to wish all of the workers in da world, selamat hari pekerja guys!! Hari ni hari kita. Hahaha

image

Bos aku baik sangat. (Baik la sangat) haha. Dia bagi kami cuti. Lepas tu, dia bagi kami gaji awal .. Waaaaaa siok nyaa..




Semacam dia mahu kami shoping sakan esok hari. Wakakaka




We will boss!

So, plan today??



Aku jalan. Wif all ma daling, dayang dayang. Wahaha



I want to rest ma mind dari semua perkara yang barubaru berlaku. I want to release ma stress.




Dan, aku dapat rasa hari ni merupakan hari nyaa... Waaa.. Kami conquer bandar Tawau ni kali. Wakaka



Wif all the moneys. -.-

Guys, ma makci want to cut ma hair. Uhhh. Aku tak suka. Aku tak suka. Kalau boleh aku mau rambut aku panjaaaaaangggggg batul. Ahaha



Want to hear what she says to me last night?



'Ni, besuk potong rambut kau ar.'


'Ndak mau. Biarla bah begini. Ok apa.'


'Potong. Macam apa ja panjang. Sikit ja. Bukan botak pun.'




Dengan muka dia yang comel tu. Wakaka I LOVE YOU MUM!




Dialah mak aku. Dia juga bapak aku. Dia makci aku. Dia semuanya. She's everything to me. I really love her veriveri much.


^_^

So, tak sabar mau luang masa dengan kawankawan aku macam dulu. Yeah. Im not alone.



Im happy now. Hahahaha. Im serious babe.




Tudung ?? Wait for me. Aku borong kau bahh.. Haaha..


Bye guys!!


Muah.. Wakaka

Up, Assalamualaikumm..