Tuesday, April 29, 2014

Masih ada kesan.

image

Bangun di awal subuh semata mata mahu menunaikan kewajipan.


Semata mata mahu berjumpa dengan Yang Maha Esa.

Ketika diri sangat rapuh kini. Ketika hati tidak lagi mempunyai jiwa. Sekalipun darah yang mengalir, aku
tidak merasainya kini.


Ya Allah, adakah aku masih bermimpi? Kenapa aku masih belum sedar lagi?

Tolong hamba.. Hamba kerdil Ya Allah. :')

Hanya Engkau yang tahu pada ketika ini, aku sedang menangis. Hati aku menangis. Ketawa dan senyum yang aku lemparkan dapat menipu semua manusia di sekelilingku.


Hakikatnya, hati aku sedang menangis teresak-esak. Mengharapkan pertolonganmu.


Jika boleh diundur waktu, kembalikan jiwa hamba yang dulu Ya Allah.



Setiap kali bangun, aku seakan-akan hilang arah. Tidak tahu apa yang bermainmain di fikiran aku.



Yang jelas, hati aku berdenyut. Ia sakit.


.

Guys, gud moning.

Assalamualaikum.


Tak sabar rasanya ingin lompat ke tarikh 1hb ni. Aku ingin meluangkan masa dengan sahabat baik aku sejak sekolah lagi.


Cik Wahidah Bt Sudin.



Saya amat merindui kamu. Saya perlukan kamu ketika ini sahabat.

2days left.



Moga dipermudahkan.

Guys, semoga hari ini penuh berkat bagi kamu semua. Senyum, tanda semangat. ;)

Saya pergi dulu.

Monday, April 28, 2014

Zaman dahulu..

image

image

image

image

Stacy.. :')






25.06.2013
~when we get to know each other..

KK im coming


Gd moning. And Assalamualaikum to all of you.





Rutin harian. Dapat apdet blog direct
dari ma fon. Tak perlu buka pc bagai. Hahaha




How do u feel today? Ok ka? Ok bah. Hidup kena semangat sikit. Haha barula punk. Hahahaha





Did u see the title??


Yes.. Im going to KK. Hurrrayyy. 




Tak sabar rasanya. Aku tak sabar mau nampak Mount Kinabalu dekat dekat. Aku tak sabar mau jumpa kuih cincin there. Haha wait for me dears!






Masa aku pigi KK 2hb October last year, that was ma fels time pigi sana. Tak sangka pulak aku akan pigi balik.


:)))


Betapa banyak pesanan kawankawan aku bila dorang dapat tahu aku akan ke sana. Masing masing pesan ole-ole. Wakaka jahanam punya kawan.


'Menik, kuih cincin ya? Menik, strawberi ya? Menik ole-ole ya?



Haha. Heish. Tak habis habis. Ok fine. Nanti aku belikan kamu. Sayyangg kamuu! Haha

image


Beautiful isn't it ?? Cantikkk wa cakap lu. Cantikk betull.



Masa limpas dekat mount ni hari tu, rasa macam dia dekat ja.. Rasa macam mok sentuh pun boleh. Haha bongok.



-.-




I want to mengurat there. Wakakakakakakaakakaka Sumarni, u got to change. Kau dah tua dah. Aiyoo.




Haha. Just kidding. ^_^




Hopefully semua bejalan lancar soon. InsyaAllah. Hee




Kotaa Kinaabaaluuuu!! The giant is coming!!! *teriak



Thats all guys. Eh? Bangun bangun cari rezeki.. Come onn!


Bye!

:*

Sunday, April 27, 2014

A buzy day.

Hey guys. Assalamualaikum.





Selesai menunaikan kewajipan. Alhamdulillah aku semakin tenang. Alhamdulillah.





Setiap sekali, selepas solat, aku rasa tenang.




Terima kasih Tuhan..


Emph.. Hari ni merupakan hari yang sibuk. Sangat sibuk wa cakap lu.






Al maklum la, lady boss aku dah kembali kerja. So, pahampaham ja la, kalau dia ada, konfem aku jadi orang paling sibuk d dunia.





Hee



And today, at ma work, aku sikit pun tak ingat zombi. Alhamdulillah.





Even hakikat tu pahit macam mana, aku mesti cuba telan. InsyaAllah. Ada hikmah.



Aku percaya yang Tuhan telah aturkan sesuatu yang lebih baik untuk aku. Aku tahu di setiap ujian yang diberikan mesti ada ganjaran di sebaliknya.


Sekarang tiada lagi ucapan, 'selamat pagi syg, gudnite syg, iloveyou so much syg'..


Ia hanya tinggal kenangan. In ma memory. Aku adalah orang yang takkan padam kenangan. Walaumacam mana sekalipun, zombi tetap orang yang pernah aku sayang dulu.




Aku tak benci zombi. Tipu kalau aku cakap aku tak terkilan atas apa yang dia dah buat. Because, jauh di sudut hati, aku percaya jodoh.




Kalau ada jodoh, tidak kan kemana right? Hehehe

Ur text, ur picture in ma fon, and the most special, ur records still aku save. Even nama kau pun tak aku ubah langsung.





Tahu kenapa? Sebab hati aku masih sayang dengan kau. To be honest, imissyou so much.





Aku tahu aku perlu masa. I dont know. Mungkin 2years, 3years?? Uhh.. Untuk aku padam ingatan aku. Untuk aku buang all ma feelings to eu.



Even masa aku kecewa dengan Mr A dulu, aku perlu dua tahun untuk aku buka pintu hati aku. Agak lama jugak.



Then, after two years, aku jumpa kau.

Epmh, dont be sad Sumarni. Dont.




Tapi sygnya, kau rabun zombi. Kau tak nampak cinta aku. Its okay.





I can accept it now. Dan u see?? Siapa yang tidak tahan? Siapa yang tinggalkan siapa? Siapa yang mungkiri janji?? Whoo??

Yeah, thats eu. Kau yang tak tahan. Kau yang mungkiri janji kau. Kau yang tinggalkan aku.



Kau tak nampak betapa susah aku jaga hati aku disini. Betapa susah aku cuba pujuk hati aku untuk lupa dengan kau.



Its hard.

Hey, its not the end of the world. Aku still ada friend aku. Aku still ada semua. ;)




Im happy with that.



We will be friends. Hai stacy?? Could u be my friend gain?
Hakhakhakhak.






Penat aku cuba tipu diri aku. Huftt.





Bai blog. Bai guys.



Lots of love!!

When i realize that..

Gd Moning guys. Assalamualaikum.

Sehari dah berlalu. Sangat susah guys.






Bila bangun pagi, aku macam hilang ingatan. Aku macam amnesia. Aku perlu beberapa minit untuk sedar yang zombi sudah tak ada lagi.





And once bila aku sedar, hati aku... Hati aku sakit sangat.. I can denied it. Aku lemah guys..

image

Aku akan cuba. Aku tahu its not easy to forget. Semua kerja aku mesti ada kaitan dengan zombi. Logo Marco hari hari aku tengok. Aku sakit guys..





Di tempat kerja, aku cuba senyum. Try to be as usual. Ya. Aku memang boleh, tapi once bila aku balik.. Aku tak boleh tahan. Aku macam mau jatuh.





Dalam kereta aku duduk di tepi sekali. Dengan macam tu, no one will see me crying. Yes, im crying.





Aku dah cuba berkalikali, aku dah cuba nasihat hati aku supaya jangan nangis. You dont have to cry. Dont.



But, aku lemah. Aku penat. Aku penat purapura senyum walhal hati aku sakit guys.






Zombi, aku... No. Nothing..

image

Aku tak boleh terima that he foolen me. Dia permainkan aku.




Last night,  aku cerita dengan Yunus. Dia tekejut. Aku tak boleh tahan. Sambil aku cerita, sambil tu aku nangis.





He say to me that..

'Jangan nangis. Jangan nangis. Dia bukan menghargai air matamu tu. Tak guna kau nangis. Aku tahu susah. Aku faham. Tapi pelan-pelan, kau perlu masa'







Aku rasa lega sikit bila sudah cerita dengan Yunus. Aku tak tahu mau kongsi dengan sapa lagi. I only have him.











Only god knows. Dia Maha Mengetahui.




'Ya Allah. Kuatkan hati aku ya Allah. Aku tahu aku lemah. Bagi aku kekuatan untuk lupakan dia. Amat susah. :'('







Its okay , sudah nasib aku begini. Hakhakhak..


Pity.



Memori aku sarat dengan kau zombi. Sarat. Terima kasih kau dah buat aku macam ni.


.



Aku tahu Tuhan Maha Adil.




Thats all. Bai guys.


Saturday, April 26, 2014

Jumaat.25.04.2014

image



Assalamualaikum dear readers.


Hey. T.T


Aku tak tahu mau mula macam mana. Aku fikir ni semuaa macam.. Uhh.. Celebrate monthsarry ke 8 dengan sungguh tragis.


Dear guys. He leaves me.



Dengan alasan tidak tahan. Dengan alasan jarak yang tersangat jauh. Dia bosan.

Why u doing this to me? Kenapa sekarang? Why not 2 or 3 bulan yang lalu??? Whyyyy?!


Hancur hati aku guys bila dengar dia cakap macam tu. Seolah-olah aku dipermainkan. Aku rasa sangat bodoh..

image

Merasa yang diri ini..yang.. Em ..entahlah..


Aku lemah. Kemarin aku rasa macam mau balik. Dengan perasaan hancur macam tu. Aku rasa aku tak cukup kuat..



Tapi lebih dua jam aku bediam. Berfikir..



'Dia bukan jodoh kau. Dia bukan Adam untukmu Hawa. He's not. Dia tak layak langsung untuk dapat cinta kau. Dia tak layak. Cintamu terlalu besar. Even baru diuji dengan jarak macam ni dia sudah goyah. Kau jangan nangis. Tak guna air matamu mengalir percuma bagi insan yang tak tahu menghargai. Try to face it. Kau kena lupakan. You must.'



Sebab tu aku kerja. Aku kerja dan tak jadi balik. Fikiran aku bercelaru.



Sungguh tak percaya.




Aku cuba untuk sembunyikan kesedihan aku. Aku cuba jadi hipokrit. Aku cuba senyum seolah-olah tiada apa yang berlaku..



Tapi the fact is, i can't. Aku lemah.

Bila balik kerja, aku lepaskan semua kesedihan aku. Aku menangis, marah, kecewa, sakit hati. Hati aku hancur guys. Hancur.



Its broke now. Berkeping-keping. Dia tak sisa sikit pun.



;'(

image

Aku dengar rekod last yang dapat aku rakam. He dont serious guys. Aku dipermainkan.


Ya Allah, apa salah aku. Kenapa aku diuji begini? Aku cukup sabar ya Allah. Aku tahu Kau cuba cakap dia bukan jodoh aku. Tapi why?? Kenapa sekarang??




Kawan.. Begitu senang dia cakap. Aku bukan orang macam tu dear lelaki. Aku tak mudah buang orang yang aku sayang macam tu ja. Tak mudah bagi aku.


Hati aku kosong. Sempat berkongsi kisah cinta dengan Abang Madi time balik kerja. . he spoke to me that..



'Jangan kecewa. Ini bukan pengakhiran. Percaya satu, dia bukan jodohmu. Percaya itu. Jangan menangis. Jangan.'







Terima kasih. :')




Its ok. Bukan sekali dua aku dibuat macam ni. Dah banyak kali. I dont trust love anymore.

Kau tutup pintu hati aku. Kau tak sedar kau buat macam tu. Aku takkan benci kau.


Sebab kau insan yang pernah aku sayang dulu.



Mana janji kau? Mana semua tu? Kenapa kau goyah? Kenapa?




Baru aku tahu. Cinta aku terlalu hebat. Terlalu besar. Kau tak layak.



Ya, aku akan lupakan kau. Aku akan cuba sedaya upaya aku. Aku tidak bersendirian..



Aku masih ada kawan. Even kenangan dengan kau banyak. Aku takkan buang sikit pun..

image



Jika masa boleh diputar, aku takkan bagi hati aku. Jika tahu jadi begini.


Aku takkan menyesal. Let it be ma memory.



'Bila seseorang suka kepada kita, dia akan pasang niat. Dia takkan sesekali hancurkan hati kita. Dia takkan putus asa. Biarpun jarak macam mana, kalau cinta dia besar, dia takkan goyah macam tu saja. Ingat, dia hanya bukan jodohmu.'


Kawan aku, Satria. She spoke to me last night.

Aku percaya dengan jodoh. Aku percaya Allah atur semua. Right??

Tapi perlu masa untuk aku fix balik hati aku. Aku pun tak tahu mau 'gam' macam mana lagi. Ia sudah tidak sesempurna dulu. Ia cacat.

;')

Haha. Yes. I can laugh. Hahaha

.

Totally dissapointed.




What I need now is, time. Aku perlu masa. Ya.



Jangan risau. Aku kuat. Kau langgar janji yang kau sendiri buat. Kau langgar.




Hufffftt.  Pedih mata aku. Tak boleh keluar air mata sudah. Hahaahaha




That's all guys. Im fine. Just fine.



Allah loves me. Aku tahu itu.




Kbai.



Assalamualaikum.

Friday, April 25, 2014

Awake.

Jam menunjukkan pukul 1.30pagi.

Aku terjaga. Mencuba untuk tidur semula tetapi payah.

Apa yang aku fikirkan?

Otak aku berat sekali. Semacam ada batu yang besar sedang menghempasnya kini.

Setelah sedar, rupanya aku.. Em ntahlah..

image

Ya Allah, hanya Engkau yang tahu apa yang bermain di fikiran aku sekarang.

Ya Allah. Aku lemah. Aku akui itu.

:'(

Aku merasa dipermainkan ya Allah. Hati aku... Uhhh


Kepada insan yang teristimewa itu: sampai saat ini, saya masih berfikir. Adakah kamu perlukan saya? Adakah kamu fikirkan saya? Adakah kamu sudah membuang saya jauhjauh? Tolong. Saya perlukan jawapan. Sms saya sampai sekarang tidak berbalas. Saya tidak tahu saya salah apa kepada kamu. Andai saya telah melukakan hati kamu, saya minta maaf. Saya hanya manusia biasa, yang seringkali tidak sedar. Jangan buat saya begini. Tolong. Im begging u. Please..

Ya Allah, aku sedar kini. Aku lupa kepadamu. Cintaku kepada manusia lebih besar daripada cintaku kepadamu. Andai dia jodoh yang telah Kau tetapkan, aku terima. Andai semua berakhir sampai disini sahaja, beri aku kekuatan untuk menghadapi ini sekali lagi. Aku lemah ya Allah. Hanya insan kerdil yang sering kali mengharapkan pertolonganmu.

:'(




Saya masih menunggu. Bagi saya jawapan. Jika benar hati kamu sudah berbahagi, biarkan saya sendiri.




Jika benar 25 ini, yang terakhir.. Jika benar kau telah melupakan segala janjimu kepadaku dulu.. Jika benar kau hanya mempermainkan hati 'silemah' ini.. Jika benar itu semua..



I will accept that. I will. Walaupun its hurts me a lot.

Why u doing this to me? Saya tidak faham.

Uhhh.

Astaghfirullahalazim.



..

image

Sungguh, jauh si sudut hati, saya sentiasa memikirkan anda. Jauh di sudut hati, saya merindukan anda.



Its okay. It is ur test, Sumarni.




Dimana kamu letakkan janji kamu? Saya tercari-cari..




Assalamualaikum.

Wednesday, April 23, 2014

Im lost.

Assalamualaikum to all of you.



Awal aku bangun.. Awal betul.


Baru hari ni jumpa pencipta, lepas setahun lebih aku jahil.

Entah. Aku pun tidak tahu.


Rasa macam sebak sikit. No one ask me. Kemarin, aku tibatiba tefikir, sudah berapa lama aku begini. Sedih tengok diri sendiri.




Thats why. Balik rumah, terus ambil buku solat and read it.



Aku tak kata aku lupa. Aku hanya ingin membacanya semula lepas sudah setahun lebih hilang entah kemana.

image

Rasa macam.. Ehm. Entahlah.

Kau Maha Mengetahui. Ya Allah~




Aku salah. Aku tahu aku salah.


Sedih tengok diri kau jadi macam ni, Sumarni.

:'(


Guys , hopefully hari ni merupakan hari baik untuk kamu semua.



Thats all.




.

Tuesday, April 22, 2014

Im sorrryyy.

Assalamulaikum guys..

Im sorry.. Aku rasa bersalah sangat dengan zombi..

Uhh..im feeling guilty now..

:'(

Tadi pagi, aku jumpa zombi. Oleh sebab aku tak dapat kawal feeling aku, aku tertolak zombi sampai dia jatuh guys..

Aku nampak dia apdet his status just now. Dia marah betul.



Aku tak sengaja.

Hukum la aku. Aku tak kisah. Tapi aku sedih sebab garagara tadi pagi, kaki zombi berdarah. Terseliuh lagi.

Uhh god. Aku tak tahu seteruk itu. Patutlah zombi tak text aku smpi sekarang.. Aku tahu dia marah dgn aku.

Sebab tu status dia macam tu.



Saya tidak sengaja. Saya betulbetul minta maaf. Saya tidak tahu jadi seteruk itu. Im sorryy.  :'((

Im sorrryyyy..

Please forgive me..

:'(

Monday, April 21, 2014

Im sick.

Hello..

Assalamualaikum to all of you..

Im sick.

Tetiba ja. Temperature aku naik together with pening kepala sekali.

Aku sedih.

Today, zombi dtg Tawau. And, aku pulak tak boleh kerja.

:'(

Sedih..

Syg, be careful. Hatihati bila turun barang.

Im sorry..

I really miss eu right now.

image

Huftt..

Just wait and see. 




Bye guys.

;')

Sunday, April 20, 2014

When .....

image

Assalamualaikum guys..




Kenapa ek?



Sejak kebelakangan ini, zombi sibuk terus. Beberapa minggu yg lalu sampailah sekarang.




Harihari zombi sibuk.


Kadang aku tahan untuk tidak sms dia sebab aku takut dia buzy guys.

Mana tidak, dia pun susah betul mau text aku. Sebagai seorang yg memahami, aku takkan tanya itu, ini.



Never.

Aku tahu zombi sibuk. Masa free dia mesti 'tidur' sebab penat. Bila buka mata, dia kerja.


Hujung minggu mesti jarang contact sebab zombi balik kampung. Aku tak mau la kacau zombi with his family.

Tapi,

I can't denied yang aku rindu sangat dengan zombi.

As for now, Yunus lah tempat aku becerita. Dia memang sahabat baik aku. Sejak dulu.


Did u see that picture yg aku share tu??


Zombi mesti ingat tempat tu..

Syg?? Did u remember??

Aku?? Yess..mestilah aku ingat. Tiaptiap hari aku jalan disitu.

Imagine yang kita tengah duduk sana while becerita. Even masa kekadang singkat. Hahak

It's oke. Kata abg Syah, kalau jodoh memang takkan kemana.

Just smile prettyy ;))

Always think positively..

Itulah yang selalu Yunus cakap dengan aku. And one more, benda yg tidak kurang penting...

'I had make ma promises to eu. That I will not leaving u..It only happen, when u say to me I dont love you anymore. At that time, I will try ma best to forget eu.'


Dear readers,,

Hari ni aku penat sangat. Esok aku cuti. Cuti rehat la katakan. Haha

Takkanlah mau kerja 24/7 terus kann????

Happy sebab dapat apdet blog macam aku apdet status.Yipppii!!!

Hahaha

Thats all for today, bye guys!



Much love.

:*

image

Bangun awal pagi..

Hey..

Assalamualaikum guys!!


Gd moning.
.hahaha

Awal kn aku bangun today?? Yup.. Hari ni hari mingguu,  so aku mau pigi pasar di Takada tu... Hehe..

Tapi nampak gaya ni, aku naik bas la ni..habis encik abg masi tidur lagi ni haaaa.. Ayyooo



Zombi skrg pulak di kg. Huu. So sad hidup aku..sunyi..haha


Tengah tungguu kawan jahanam aku bangun nie.. Lambat pulak dia ni hari.. Haha


Oi bangun oiii!!

Ahaha




Kbai!!



P/s:  bangun pagi dpaksa minum buah warna merah macam DARAH ..iskisk iskkkkk.

Blogging in my hp now.

Hai..
Gud midnight guys..ahaha

Aku cuma mw test ja.. Finallyy,, aku boleh apdet blog aku disini..yess!!


Timkiu la.. Setiap masa wa cakap lu..hehe

Itu ja..tidur bangun tidur bangun..aiyaaa..haha

Sakit kepala..

Kbai!

Tuesday, April 15, 2014

Tiba-tiba

Assalamualaikum guys~



huft. Tak sangka-sangka aku cuti hari ni. Tiba-tiba bangun pagi, rasa macam nda mau pigi kerja. Haha. Malas satu badan.



Kesian dengan rumah aku. Habuk tebal satu inci. Hahaha. So, hari ni aku mesti menjalankan tugas abadi, kemas rumah. Haiyoo





someone bagi aku tudung. ^.^



Banyak kali jugak la kedai telefon aku. Aku rasa Kak amie kali. Hahaha. Ada lebih duapuluh kali suda telefon, ndak jugak aku angkat. Hahaha



Jahat.





Haish, aku malas la. Aku ni cuti. Malas mau kasi serabut kepala aku dengan urusan kerja yang tidak habis-habis tu.. benci.





Pagi-pagi lagi aku ada text ma syg.. tapi as usual, dia tak reply sampai sekarang. Baru ja buka fb, baca status dia..oh, rupanya tengah enjoy disana. Takpa, hari cuti dia kan.. Biarlah dia rehat. ;)





Dirumah pulak, air mati. Hadeh. Macam ndak boleh rasanya aku mengemas kalau air mati bah. Susah betul. Baru jak hidup balek ni. 




Itupun mau dekat jam 1 suda.. hadooii





Cuti yang sangat tidak best. Hahahhaa. Lepas ni aku mau tidur sampai petang. Rehat otak.. yala, apa guna cuti kalau tak rehat kan? kan?






Start today, aku akan biasakan diri untuk sendiri. Aku boleh. Ala, dulu pun boleh, kenapa sekarang tidak? huh.




For kak Amy and Kak tini, i'm so sorry, aku cuti mendadak. Tapi, jangan risau, esok aku turun kerja. Bukan lama sangat aku cuti. hahahha





Okey then. Itu sahaja. Bai guys !




XD




p/s : rasa happy pulak sendiri di rumah ni. Nasib la boleh buat macam-macam. Tidaklah aku rasa macam di hutan jak. AGAGGAGAGAGGA~



Monday, April 14, 2014

143

Assalamualaikum. Heyy~


~Christina Perri - A thousand years.~




Sambil mendengar lagu ni, sambil tulah aku apdet engkau blog. Hufft *mengeluh. Dapat kau teka perasaan aku sekarang ni? Dapat?



Haha.




Aku sakit. Aku sakit sangat. Aku rindu zombi. Rindu sangat. Haha.







Aku memang faham situasi zombi. Bukan kemarin aku kenal zombi. Tapi guys, tipulah kalau cakap aku ndak kecewa. Tipu tu. -.-




I'm reallly reaalllyy dissapointed. It's not ur fault syg. Bukan. Bukan salah zombi sekali pun. 



Semua ni salah aku. Salah aku yang susah mau kawal feeling aku. Aku ni manusia ja. Haha. Memang la kita ni dikurniakan berbagai-bagai jenis feeling kan? 



And, we're not robot.




eh? aku kecewa la, aku kecewa sebab tak dapat jumpa zombi. Aku sedih. So untuk menjernihkan keadaan, aku nda mau la zombi fikir aku hilang mud bila text dengan dia. Aku cuma nda mau kasi sakit hatinya. Aku terlalu menyayangimu sayangg. I'm serious.



;')




Ingat masa first dulu? masa aku cakap aku suka zombi, aku memang serious. Masa tu, aku memang fikir kedepan, semua ni mesti jadi punyalah. Semua ni mesti sangat susah. 



Bukan sekali aku macam ni. Second time. 




Tapi, aku yang pilih. Aku yang pilih. Aku tak pernah pun menyesal. Dan, mahu kau tahu blog, aku sedih kadang-kadang. Sometimes aku rasa zombi hanya layan aku.


Hanya tidak mahu aku fikir yang aku ni bertepuk sebelah tangan. Mungkin. Mungkin sebab tu dia cakap 'ya' masa dulu. Haha


Aku tak kisah. Let it be. Dah aku yang pilih ni semua.





 Mesti sabar doh. Tapi, aku tengok zombi tu macam tiada pa-pa jak. Macam ok ja. Haha. Macam,,,


.. kau tahu kan apa maksud aku? Lelaki guys, Kalau boleh dorang nda mok la tunjuk feeling dorang tu. Kaum adam ni memang famous sangat dengan 'ego' dorang tu.


Tapi aku tidak. Once aku cakap aku sayang, aku memang sayang. Once aku cakap aku rindu someone. I'm really mean it.



 "Aku kesian dengan kau ni Sumarni. Kesian betul. Hahaha" -suara satu-



"Kau rasa zombi kau tu rindu dengan kau ka? huh?" -suara dua-




"Patience. Semua ni mesti bebayar jugak nanti. Kau kena sabar." -suara tiga-




Disini aku mau buat satu pengakuan. 



'syg.. sejak pertama kali saya cakap saya sayang kita, sampai sekarang sayang saya nda pernah kurang. Sampai sekarang. Tapi terbalik. Rindu saya pulak yang sudah bertambah ni, makin bertambah makin bertambah.Tapi, kita jangan risau, saya boleh. Saya kuat. Ingat lagi, masa syg paksa saya cakap 'janji' dulu? Saya malas mau cakap pasal janji. Sebab manusia ni, memang mudah lupa sama dorang punya janji ni. Manusia. Semua memang begitu. Tapi insya-Allah, kata orang kalau ada jodoh memang nda kemana kan? Hahak. Imissyouu tahuu.. Imissyouu.. :('




Aku perlu sendiri buat masa ni.








Huu~ setiap kali lepas aku apdet disini, aku rasa lega. Sebab tu bila tinggalkan kau behari-hari aku tak sanggup. Kau memang teman aku sejak dari dulu. 



Thanks a lot dear blog.






ada pepatah orang putih cakap..




' distance is just a test to see how far love can travel '





dat's all for tonight. Zombi masih lagi otw balik KK. Takecare suithat. Hatihati di jalan. 



Alex, tolong jaga kekasih hati aku tu. Awas kalau something happen to him. Aku BAKAR kau. Haa Haa Haa!! *ketawa jahat





bye. Adios amigos.





p/s : fakta : bila aku sedih, aku akan dengar lagu metal. Hahaha. Tak percaya? Sudah..... :P







Sunday, April 13, 2014

Waa..lama tak apdet..

Assalamualaikum guys!


helloooooooooOO!!



hahahhaa. macam betahun rasanya aku tak apdet kau ya blog. Im so sorry sayang. Keadaan sama sekali tidak mengizinkan tuan hamba.



nah ambek muka bagaikan senyum orang gila. wakakkakak




err.. -.- aku tahu zombi mesti lari lepas tengok muka aku mcm ni. HAHA




nampak ? hahahha hah, yap. tulah senyum orang yang amat haapppyyy semenjak dua menjak ni.. hahaha






eh? blog, jangan lah sedih. Kau pikir aku gembira tak apdet kau lama betul ni? hahha aku sedih doh. hahhaha





so, apa cerita sekarang? em. aku ok ja. Macam sedia kala. Macam biasa juga.



Zombi? Of kos la kami ok juga. Macam sedia kala. Cuma, rindu tu dah betangki wa cakap lu. hahhaa. Tonight zombi datang Tawau. Eh, I mean, besok baru dia sampai.



Hati-hati di jalan sayangg. Be careful. Iloveyouu tahuu.. ;)




oh yah! Guys, aku rasa bersalah sangat sebab tak dapat datang ke rumah kawan baik aku, merangkap saudara aku. Lia Fahriana Makmur.



Aku tahu kau kecewa syg. Tapi apa boleh buat, memang aku tak boleh pigi. Tak boleh.



So ma speech to you:



Happy bufday yang ke 21. Dah tua dah sayang oii.. hahhaha. mesti kau matang. mesti. harus itu. Tapi orang cakap kita mesti sentiasa senyum. Awet mudalah katakan. hehe
and one more thing, hopefully kau sentiasa dalam rahmat Allah S.W.T aminnnamin aminn~ About present? of kos ada syg. Mesti.. dan kau tahu apa tu? haha. aku bocor rahsia disini. ..emm.. Itu adalah....TUDUNGGG! Yah, aku bagi kau tudung sebagai hadiah. Aku tak paksa kau syg. Tapi, once kau dah sedia, kau boleh guna tudung yang aku bagi sama kau. Dan aku harap ianya tudung yang pertama sekali kau guna.. hehehe Iloveyou sahabatt!



peace! ^^''



that's all for now. Biasanya aku bangun lambat kalau balik hari ahad ni. Tapi entah kenapa, tak mau la pulak tidur balik. adoyaiiii.. hahaha



N iwant to text ma sygg.. I miss him very very muchh!




chaw!



p/s : rindu kepada blog dah terubat.. so what's next? -naik kening-