Wednesday, February 26, 2014

#love story Part 4






Hari berlalu begitu sahaja. Najwa tak sedar yang mindanya sedikit demi sedikit cuba untuk melupakan kekasih lamanya. Dia tahu semua orang mesti move on. 


Tapi baginya, dia sangat menyayangi kekasih lamanya sehinggakan tempoh masa dua tahun masih belum cukup untuknya.




Sebulan berlalu. Najwa keliru. 





Hampir setiap hari dia texting dengan Sharul yang digelarnya 'Stacy' sejak pertama dorang jumpa di kedai tempat Najwa bekerja. Dia semakin keliru mengenai perasaannya terhadap Stacy.




Sering bertanya kepada dirinya sendiri,



'eh, aku suka eh dengan boi tu? eh? takkan la pula..Konfirm dia takda perasaan langsung dengan aku..'




Jika sehari berlalu tanpa ada mesej dari Sharul, Najwa berasa rindu. Mungkinkah perasaan rindu yang ada, hanya begelar 'kawan' semata-mata? 



Sharul pun sama. Dia selalu cakap dia rindu dengan Najwa bila sehari takda contact atau call. Itu membuat Najwa semakin keliru. Keliru dengan banyak. 




Sampailah suatu malam, seperti biasa, mereka akan bermesej pada waktu malam..


'zzz..zzz'



'eh? sharul?'


-opening messages-



monolog 'hm, ni masa yang sesuai untuk aku tanya. Ya la, daripada bertepuk sebelah tangan, mana tahu dia pun suka dengan aku. Takpa la kalau dia tak suka, aku bukan rugi apa pun.' 



dengan memberanikan diri Najwa pun bertanya sekaligus menjelaskan perasaannya sejak dari mula dia kenal Sharul..



Tanpa dijangka, Sharul pun mempunyai perasaan yang sama. Cuma dia malu untuk beritahu Najwa, disebabkan karakter nya yang pemalu. Tapi Najwa sebaliknya. 


Seorang gadis yang kurang malu, peramah, serta boleh dikatakn kuat mengurat la jugak. Hahaa




Till now, selepas enam bulan, mereka masih mencuba untuk mengenal hati budi masing-masing. Kedua-duanya cuba untuk bertahan selama mungkin. Berharap ini adalah cerita terakhir mereka dalam 'novel' masing-masing.





 :')




Guys.. aku karang  cerita ni hanya untuk kenangan aku. Manalah tahu satu hari nanti jodoh aku dengan zombi tidak panjang, aku dapat baca balik semua kenangan aku.



kekadang melupakan something yang pernah jadi perkara paling indah dalam hidup kita bukanlah satu cara yang baik, sebaliknya,  kita mesti try untuk face it. 


kata orang, semakin cuba untuk melupakan something, semakin kuat ingatan itu.



dis is a true story guys. Takda tokok tambah pun. Cerita macam mana aku boleh kenal zombi at first. mungkin eu guys pelik, sebab befikir macam mana aku boleh jatuh hati dengan orang yang bukan tinggal di area aku, Tawau.



Tapi, jatuh hati dengan someone yang menetap di Kota Kinabalu. Sangat jauh wa cakap lu brader. Hahhaa.





Ya, aku malu sebab ma syg sudah pun tahu url blog aku. So, aku tak boleh sudah simpan rahsia apa pun dari dia. But this is ma promises to him. 



Aku janji, bila sampai befday dia, aku akan bagitahu yang aku ada satu blog. Biarlah dia tahu isi hati budak perempuan yang tak comel, buruk, kasar dan gila. Hahhaa




sangat malang kau zombi dapat budak perempuan sebegini rupa. Bahahhahahaa





Dats all guys. Aku masih belum ada mood mahu muncul di facebook. semakin malas aku rasa. Hahha menyampah pun ada. Mok menghadap muka kawan aku yang semakin berubah tu,, fuhh tak sanggup gua brader. Hahaha





okeh. Wa sudah penat. Wa mau mengemas. malam ni wa tidur awal. Memandangkan zombi pun takda kredit, aku pun sunyi, so tidur ja la yang patut right? 



time to rest ur mind now. Eu too guys!



bai.












 


Tuesday, February 25, 2014

25.02.2014

Assalamualaikum. hai guys !




yeay! hepi befday to us! hahahhaha.



Hari ni merupakan befday aku yang keenam with zombi. We're six months now. waa.. satu tempoh masa yang boleh dikatakan agak lama jugak la babe.



mahu bertahan dengan someone, memahami, serta stay together with him. Haha, bukanlah satu perkara yang senang.




Syg., tenkiu for everything. Terima kasih untuk semua. For ur care, ur love to me, dan semuaa. I love u syg. I love u so much. Big much.




Malam ni aku sangka malam yang sama macam 25Jan yang lalu. Malam yang sadis, penuh taik mata, ups! .. .I mean air mata. Yahh, tadi pagi kami ada sikit gaduh kecil. So, i think belanjutan sehingga malam.



Tapi, when night come, ia tidak seperti yang aku kira. Zombi call aku.



Aku nampak usaha dia untuk pujuk aku. Aku sayang kau zombi. 


Kekadang perangai mu yang ini la yang buat aku tak sampai hati mau marah lama-lama dengan kau sayang. Hahaaha. Dia cuba untuk buat aku ketawa untuk lupa apa yang jadi tadi pagi.. 


And what,?



Aku tak ambil kira pun hal tadi pagi..aku lupa. Yang aku ingat, malam ni malam speshel, befday kami dua. =)






the words 'syg..ilove u somuch' mungkin paling banyak yang pernah dicakap berbanding sebelum ini. Haha. sampai kawan zombi, Alex, pun mau muntah mendengar.




HAHAHHAHA. Sweet tapi gila. hahhaha




Im so hepi tonight. Tenkiu syg.  Sekarang baru aku faham maksud 'cinta jarak jauh' ni. Mesti ada satu yang faham, mesti ada satu yang sabar. Hem.



i told eu before. Ini bukan senang. Bukan macam cerita drama di tv 3 jam tujuh malam tu. Bahhahaa. Ini nyata. Mungkin bagi sesetengah orang yang gemar baca novel, mungkin akan tahu apa penghujung cerita ni. Mesti berakhir happily ever after right?


haha. Tapi nope. Selagi masih diberi peluang, selagi tu aku akan cuba all my best to prove it to eu syg. Aku bukan main-main. Ya, aku masih mungkin macam budak-budak, kuat nangis apa semua, tapi aku siyes. Serius.






Dan hopefully, kau pun sama. befikir macam aku juga. Dun wori pasal bulan July soon. Anggap dia tu tak wujud pun.. Hanya bulan August yang wujud. Hahha 



becus? August kita one year. hahaha. Rupanya ada maksud mau kasi hilang tu bulan July. Baahhahaha






k. guys. Dats all for tonight. Sudah habis pun onkol ngan zombi. Handphone dia low. So, take care syg. I miss euu..



-Sekian-



p/s : 25 25 25 25 25 25.. it's all bout 25.. dua puluh lima sahaja. hahha 




Monday, February 24, 2014

i'm back!

hai!


peace be upon all of ma readers! hahaha.


HAHHAHAHHAHHAA..


dengar tak ketawa besar aku?? dengar? ya, i'm totally hepi because hari ni aku berjaya membuka kembali blog aku yang teramat aku rinduii..


oh mai... I miss uu so muchh !


story? fuhh, mesti la betimbun. Kalau dia makanan, sudah lama dia basi. Ahhaha Bout ma life now, apa yang dah jadi setelah sekian lama aku tak berkongsi dengan kau wahai blog.




tentang cinta aku.. How about him?




about ma family. about everything,.


=)


Sama kes dengan facebook dan semua akaun yang aku ada. Semua ikut terbengkalai. Tapi, aku hanya merindui, teramat merindui blog aku.


yang lain aku tak kisah sangat pun. But, u know what guys? banyak perubahan aku nampak bila aku buka facebook aku. Kawan-kawan aku, semuanya berubah. Yah, i know that people changed. People changed brader.




hm. Bout zombi? tomorrow merupakan befday aku dengan zombi yang keenam. We're six months now. Waa.. aku tak sangka babe. hahaha.



Sepanjang enam bulan with zombi, aku dapat rasa dia seorang penyabar, sangat patience guy i told eu.



aku sangat gembira sebab dapat apdet on 24th. Oh ma dear, i love eu so much. Aku tak tahu macam mana mau cakap banyak sayang aku sama kau. Haha.




A lot brader. Thanks!




so blog, dun wori. Selepas ini aku akan terus apdet kau. And, aku takkan berasa sunyi lagi. Because i have u. Again, i missu.





Dats all. I dont want to make any status on ma fecbook right now. Biar la kawan-kawan aku berfikir yang aku belum lagi wujud. Haha




-sekian-




p/s : zombi, patience sayang. I dont have any credit right now. Patience. IMISUU! =)