Thursday, October 10, 2013

What is actually eu regret for?




i wonder,, what is ur problem?






 Assalamualaikum guys. Hey? sihat? hehe. Alhamdulillah.




So eu guys, terus buka topik.. Pernah ka kamu berasa menyesal bila telah melakukan something? have eu? 



Mesti pernah right? yap, because kita semua hanya manusia biasa. Still manusia biasa. Mesti tak lepas punya. Wa cakap lu..




Aku memang tak pernah menyesal. Kalaupun aku menyesal, itu mesti perkara yang aku rasa buruk, yang paling buruk pernah aku buat. Tapi, bila ianya a good things, apalagi perkara yang buat aku happy, of cos aku tidak akan rasa menyesal. Tidak akan. Aku ulang. Tidak akan.




So, apa sebenarnya aku mok cakap? Hm ntah la. Aku pun kurang sure. But, seriously, status zombi buat aku tersentak. Aku memang yakin ia takda kena mengena dengan aku.


but, thank eu syg., Lu buat wa tefikir jap.. 





bout? Bout eu. Memang susah mok bayangkan sebab saya menyukai anda. Dan apa akan jadi? bila anda tinggalkan saya kelak? Saya tahu, memang takda lagi kes orang tak boleh move on. Aku sendiri saksi. Aku boleh move on bila Mr A leave me long time ago.




tapi guys, trust me. Ia tak mudah. It's not easy to move on. Melainkan anda memang seorang individu yang kuat. Aku mengaku. Aku memang kuat. Aku saksi. Hahaha




Aku juga saksi kawan aku tak boleh mok move on. Betul-betul masih hoping dengan bekas gf dia. Mungkin didorong rasa terlalu sayang yang amat kuat. Tapi, fact. 



Fakta.. : kalau kau syg someone. Kau betul-betul syg someone, kau mesti boleh move on punya. Sebab just bayangkan., mungkin bila dia tahu kau tak bahagia, of cos dia akan sedih right? tanpa kau sedar, kau dah buat orang yang kau syg automatically sedih. Er, kau tak sedih ka buat begitu?



if me, totally aku sedih. Sedih yang teramat dahsyat.







Haha. Kebodohan aku terselah malam ni. Hahahahaha





kbai. dat's all for tonight. 




Salam~




p/s : kredit takda. takda kredit. Tapi nasib rekod ada. Aku tak sakit malam ni. Hmm.. 1434444444!






Tuesday, October 8, 2013

Thanks god~

Assalamualaikum guys!


nah~ ambek muka bajet kiut. kahkahkahkah!







eik? kenapa? hahaha. Tiba-tiba apdet terus pasang gambar sambil ketawa terbahak bahak. Bahaha 



why the becuz? sebab saya happy now guys! u know what? zombi dah boleh kontek dah.. abang dia suda belikan dia hp baru. Sim pun dia sudah tembus.. so,, tidaklah aku jadi gila until pertengahan bulan. Hahahaha



But, u know.. walaupun satu hari, hati aku macam kosong ja.. Macam pelik pun ada. Rasa tertinggal something lagilah ada.. hm




Mau cakap aku tak biasa, tidaklah jugak. Pasal sebelum ni aku memang single for two years. Itu bukan satu jangka masa yang singkat babe.. 




Lama tu..Lama mau jaga hati.. Hahahaha





Walaupun demikian, bila sudah start sayang dengan someone, memang akan tetap konfem semestinya rasa 'alone' bila dia takda dekat kita right? hm. Malam apa ni ek? kenapakah aku bejiwang macam bodo ni? hahahahaahhhaahhaha





Bodoh .






Ini bukan diri aku. Sangat membodohi bejiwang-jiwangi pokok kemangi masak belacan. Wahahahahhahahahhhhaha..




Sori guys. malam ni aku macam setan sikit. haha




bah. ok then.. Sibuk be text ma zombi jugak ni. Nanti dia rasa dia terabai lagi.. Biasa, lelaki mang begitu..




Right gurls??? hahaha




pity on u guys..



chaw!






Sunday, October 6, 2013

Lonely :'(







Assalamualaikum guys~



 Bila aku tengok handphone aku, aku akan rasa kesian. Kesian sebab satu hari dia sunyi. Yes, aku sangat berharap ada text dari zombi. Aku sangat berharap zombi kol aku.


tapi itu hanya harapan..




Baru sehari xda bekontek dengan zombi. Memang rasanya amat parah, tapi aku cuba untuk tahan. Mungkin lepas dua tiga hari dia akan pulih balik. I hope so.




Syg? macam mana kita dsana? are u ok? saya rindu kau.. em




Dah datang pun ombak rindu. Dari kemarin lagi dia sapa aku. Tapi baru sekarang aku say 'hi' sama dia. Hahaha. Yah, aku masih mampu ketawa walaupun sakit. Bahaha



Balek dari kerja tadi, aku cepat-cepat on fb, manalah tahu zombi ada on. Tapi aku kecewa sikit, zombi tak on. yes. aku faham. Aku sangat faham situasi zombi sekarang.





So, untuk hari mendatang, aku cuba latih diri aku untuk bersabar. Bersabar hadapi rindu yang semakin kuat ni.



Aku memang ada pengalaman. Trust  me, walaupun kau berpengalaman, bila rindu tu dah datang, percayalah kau tak boleh untuk berbuat apa-apa. Selain menahan dada kau, sambil bisik,



'I miss eu so much right now. :('






Hanya itu.





.

'kadang-kadang Allah jarakkan hubungan kita, kemudian dia datangkan pula dengan dugaan..puas kita menangis, mencari mana teman kesayangan kita, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita kerinduan yang berpanjangan..'




p/s : syg. . are eu feeling the same? ..







Saturday, October 5, 2013

The first test syg~






 Assalamualaikum guys. Yap, the second post for today.



I have a bad news. 



Handphone zombi kena curi. Patut pun dia takda mesej aku satu hari ni. Aku fikir dia masih tidur, sebab until tengahhari dia takda pun text aku.




So aku decide untuk tidur. dalam jam 3.30pm aku bangun. Then ada satu text dari zombi tapi dia guna unknown number.


He said..



'syg sy ne. Hp saya kena curi. Boleh kol guna number ni?'



So, aku tekejut gila. Aku terus telefon dia. Agak-agak, ada dalam sepuluh kali lebih jugak dia tak angkat. Apalagi aku risaulah mendadak.



Hishh.. budak ni, tak angkat fon la pulak. --''




At last dia angkat jugak. So, dia cerita mcm mana boleh jadi macam ni. Rupanya dorang tidur di jalan malam tadi. Mungkin didorong rasa penat, dorang tak kunci tingkap kereta pun. Adehh



Memang kalau benda dah nak jadi, janganlah pulak mok menyalahkan sapa-sapa. Zombi cakap satu benda pun perompak tu tak tinggal. 




Dompet, handphone, semua habis sapu rata. Dorang bertiga masa tu. Tiga-tiga tinggal sehelai sepinggang. Zombi cakap dia rasa macam orang asing sebab dah takda ic. Bahaha 



Just be patience syg. Semoga Tuhan limpahi rahmat kepada kau Pencuri. :)




So, aku ada tanya zombi, macam mana la ni. Zombi cakap dia akan cuba try tebus balek number dia sebelumni. Tapi tu pun mungkin dalam pertengahan bulan, sebab dia betul-betul takda duit. Lagi-lagi dia baru ja gaji beberapa hari yang lepas. Huu.. Kesian dengan zombi.



 'syg? sabar yah syg..syg cuba tahan ya..'


'ok syg. biasa jugak ni. em ;( kesian kau syg.'


'syg jgn macam-macam sana arr. Gigit-gigit talinga syg tu. Hahaha'


'-dalam hati- disinilah kau tahu siapa yang setia. Em'


Aku tahu hal ini mengingatkan aku kepada Mr. A .. Masa dulu sebelum berlaku peristiwa hitam, mula-mula pun hp dia hilang. Start hari tu, kami lost contact.


So, aku takut ini permulaan antara aku dan zombi. Tapi, aku tahu ini hanya test ja. Insyaallah aku akan cuba sabar. N syg? eu must be patience too.. 



U know that i love u so much right? :')




So, dats all guys. Just wanna share ma stori. Mungkin dua tiga hari mendatang kami berdua akan dipukul ombak rindu yang teramat dahsyat. hahaha. Aku hanya menunggu ni. Bahahaa



chaw.



p/s : aku akan merinduimu syg.. Iloveu beb. 




Welcome home. :)

Assalamualaikum guys!



miss me? Haahaha. Kunun. 



Aku rindu gila dengan engkau ni blog. Aku rindu gila dengan Tawau. Tapi yang sedihnya.., aku juga merindui Kota Kinabalu. Hei? KK? u're awesome man. Hakhakhak



Ok stop melalut pagi-pagi. Aku mok cerita stori mori semenjak aku d kk dua tiga hari ni.



Ok start.




First day..


Bertolak dari Tawau sekitar 5.43am. Huff. Awal beno kan? hahah. Yap, kami mahu cepat sampai d kk, so decide mau gerak awal sikit. Lepas tu gerak pegi ambil maci di Semporna. Sampai dalam pukul 7.. Haa gitu.,.


Sepanjang perjalanan aku hanya menikmati pemandangan ja. Aku tak mok terlepas satu pun. ye la, ni first time aku jalan jauh. M? bout mabuk? of cos. Aku memang mabuk bila jalan jauh. Pity.




Sampai kunak, kami singgah makan jap. Lepas tu sambung jalan balik. Tup tup tup dipendekkan cerita, sampai jugak kami di Ranau.. Kundasang.., N then..




Aku nampak Mount Kinabalu. Grr.. Cantik gila beb! Hahahha Jelas aku nampak time tu. Rasa nda puas pun ada. U guys just bayangkan ja, Cuaca masa tu panas terik, tapi takda pun rasa bahang matahari tu. Sejuk je rasa. Huff.



Singgah jap di kinabalu park. Tapi tak lama. Hanya untuk berehat dan ambil angin sikit. Then kami sambung balik perjalanan.






Aku sangat enjoy trip kali ni. Best! Dalam jam 5pm aku akhirnya sampai d kk. Hey! I'm arrive now! -teriak kuat dalam hati-




Wahh.. Punya besar Kk ni. Kalau mahu dibandingkan dengan Tawau, memang jauh beza ., but one thing yang Kk kalah besar dengan Tawau..U know what?


The food. I'm sorry to say it. But it's the truth. Memang makanan Kk terrible habis. Hahaha


Makan di pasar pilipin kk. Not bad la. Hehe









Lepas tu kami cari hotel. Then dapat! Tempat yang strategik dan berpatutan. Satu malam rm75. N with aircond. Dekat tingkap, n dekat dengan Centre Point. So.. i'm satisfied!



Hari pertama tamat dengan dengkuran yang teramat dahsyat. Kahkahkah





.. Second day..



Bangun dalam 7am. Sememangnya memulihkan kembali penat dari semalam. Hahaha.


Fels, kami pigi brekpes di restoran islamic. Betul-betul bawah hotel aku tu. Kedai tambi. The food? not bad. Aku cuma makan roti canai ja situ. Tapi saiz roti canai agak beza banding Tawau. Its bigger. Tapi sedikit sahaja.



Lepas tu dalam tengahari, kami pigi Likas. Ada urusan sana. Then habis dalam pukul 12am. Kami decide balek hotel untuk rehat.



Kebetulan, kawan sekerja aku Kak Ana pun datang ke Kk. So kami bejanji untuk jumpa di cp. Then aku pun rancang untuk jumpa buah hati pengarang jantung lebiulebiu aku. Haha Zombi.






Memang aku tahu, lokasi zombi agak jauh berbanding Pusat bandar. So, aku pun tak paksa zombi untuk jumpa aku. I'm just fine. Aku hanya risaukan dia ja.


Tapi dia tetap nekad. Dia still mahu jumpa aku. So, from telipok dia naik moto dia ke cp. Dah la tu, dia takda lesen pulak tu. Hahaha Nekad jugak budak ni..



Then, sambil tunggu dia datang, aku jejalan dulu dengan kak ana. Naik atas, turun bawah, mcm orang hilang akal ja. Hahaha


Dalam 1pm zombi sampai. So we meet at tingkat lapan ka ntah. Yang paling atas tu. Sambil pegang telefon.., conversation..



'syg di mana da ni?'

'sampai dah ni syg..syg dmana?'

'di tingkat lapan ni, paling atas. sy tunggu syg sini yea?'

'ok syg. tunggu ya. otw naik ni.'




Rupanya zombi dah lama perhatikan aku dari atas tu haa.. Dia cakap aku macam orang gila pusing sana pusing sini. Bahahha Taik punya zombi. Bahahaha



then we meet. Huu.., terubat juga rindu tengok muka budak ni. Thanks god! :')



Jejalan with zombi ..begila .. until 4 pm.. 



Sempat jugak makan ngan kesayangan ni. Mok jugak aku belanja, tapi aku just diam ja. Ya la, kadang orang laki ni tak suka kalau pompuan yang belanja. dorang rasa dorang yang berhak keluar duit. Yap, aku hormati itu.




So, habis makan ja, aku hantar zombi cari motor dia. Huu it's time to pisah gain. Aduhai. Berkali-kali jugak zombi say 'iloveu' dengan aku. Boleh nampak di mata dia. 


Aku pun begitu. sambil menanti dia jalan, aku terus cakap iloveu berulang kali. Hahaha rasa macam takda orang di sekeliling kami, Just two of us. Hahaha. Ntah orang sebelah mungkin rasa kami ni annoying. Tapi, ada ku kisah? bahahhaa



dan kami pun pisah depan cp.. Huuff.. But aku happy. Happy.. Itu date first yang official dan rasmi dengan zombi. Hahahha. i will remember it. Maklum la, cinta jarak jauh. 



so cerita second day tamat.



.. Last day in kk..




Akhirnya hari tu datang juga. The last day i'm in kk. Sedih tafff. Huu



Bangun sekitar jam 8 pagi. Sematamata mok beli souvenier untuk bawa balik rumah. Sedih bila jalan tu. Tapi puas pun ada. Then gerak dari kk dalam jam 11am. 



Tinggalkan tempat tinggal buah hati aku. Keluar ja dari kk aku bisik di dalam hati..


'syg.., panjang umur, kalau ada jodoh..sy akan datang lagi.'



Dengan air mata yg bgenang. But nobody knows. only eu God. :)




Setelah 12jam dalam perjalanan. akhirnya aku sampai di tempat aku. Tawau! Yeay! im coming gain!


Missu so much Tawau!.  Memang betul kata orang tua-tua, sehebat mana tempat orang, tetap tidak lawan juga tempat kelahiran kita. Yap. Sapot!



dat's all. ceritera mengenai percutian yang  tak seberapa ke Kota Kinabalu. Im promise. Aku akan datang kembali. Just wait.





-tamat-



Thanks guys!







p/s : awal pagi , badan masih sakit, tetap menjalankan tugas abadi. Mengemas rumah.. bahahhahah








Tuesday, October 1, 2013

K.K here i come.

Moning guys! Assalamualaikum.



Kali ni aku konfirm. Setelah kecewa 14hb lalu, kini aku benar-benar akan jejak kaki ke Kota Kinabalu.




woaaooahhh.. I'm so excited. Hhaha. 



Memandangkan kekasih hati aku menetap di Kk.,so im trying to meet him. Aku cuba sedaya upaya aku untuk menemui anda syg.



Aku pergi dalam dua tiga hari jak. Yes, i know. Itu tak cukup, Memang tak cukup. Tapi aku happy, sebab akhirnya dapat jugak aku pigi. HAHAHAHA





 Malam ni aku akan standby di rumah mak angkat aku. Kami gerak dari sana. Em. 




Kebelangan ni aku banyak masalah, but aku tak mahu cerita sini. It is to private. Aku cuba untuk face masalah ni. Plis, help me god. Hanya Engkau Yang Maha Berkuasa.



Mudah-mudahan segala urusan aku berjalan dengan lancar disana. Amin.. I hope all the things in ma mind right now, jadi mcm apa yg aku fikir. How I wish.




So, i'm gonna meet ma bos today. Aku akan apply cuti first. Aku tahu dia takkan bagi aku cuti. Tapi apakan daya bos, aku bukannya mok tinggalkan kau pun. Kahkahkah. sempat g aku berdrama.



Bahhaha


Ok,  dat's all. Im gonna miss eu blog! Tapi aku janji, sekembali aku dr sana, aku akan apdet cerita panas sensasi lagi terbakar menggila.. wakakakakak 

Bye! ok.meet the hantu.. XD






uhh~ senyuman yg tak kasi Zombi nafas~ Wakakakak
 

chaw~




p/s : kuih cincin? ill get u.. wakakkakakakkak