Sunday, September 29, 2013

Hepi befday

Assalamualaikum guys!



29.09.13



Befday kawan aku. Mr A..


Hepi befday kawan, Semoga kau mendapat rahmat Allah, dan sentiasa berjaya didalam apa yang kau lakukan., Amin..




:)







Wednesday, September 25, 2013

Happy Monthsarry.. :')

Assalamualaikum guys!



how r eu? alhamdulillah good.. hehe







em, akceli aku mok cakap hepi monthsary kepada myself.. Yeay! hahaha. We both suda satu bulan dah. Masih terlalu awal, tapi aku bersyukur. Bersyukur a lot. Macam sekejap ja rasa masa tu kan?




 Sedang asyik aku skroll facebook.. tiba-tiba aku terjumpa satu status ni..



''Relationships are about trust and if you have
to play detective in your relationship, then
it's time to move on.''


 Em, jangan tanya aku dari mana aku dapat. .. Itu status Mr A. Bila aku ingat balik..,semalam aku ada apdet status macam ni haa.. 




''for our monthsarry, i will say :

'I trust u. Ilysm.'

XD''




macam kebetulan status Mr A tu kan? hahah! Yes. U're right. Relationship is all about trust. Trust to her/him. Without any compliment.




Aku sering membiasakan diri, aku sering menjadikan kepercayaan sebagai satu asas bila aku ada someone. I mean, bila aku dah ada someone. 



For zombi, I trust u. Whereever u are. Dimana saja kau berada, apapun kau buat, dengan siapa, aku memang tak kisah. Because u know what? Aku jenis yang tak mudah jeles. Kalau boleh aku akan jeles bila dah ada seribu sebab. Yes.



Aku sporting. Hahahaha. Ye la, itu baru boifren pun. Bukan nya kau tahu dia tu akan jadi jodohmu right. Itu semua rahsia Tuhan. Aku hanya menjalani dan ikut flow ni. Kemana dia jalan, aku akan ikut sahaja. 




Sampai masa dia sangkut, aku akan redha. Itu mesti bukan jodoh kita. 




So, ma speech to ma syg :



'hey! For this one month, u being ma everything, i would like to say, THANK U. thank eu for be ma man, ma strongness, dan semuanya. Aku sayang anda. Sepenuh hati sayang. :')'



 Let the distance make us more stronger, lebih percaya, lebih sayang, lebih semua. Hakhakhak!





em almost jam 8 dah ni. Btw, aku rindu zombi.




ketiadaan kredit membuat aku sakit. ngehngehngeh.


chaw! 






p/s : 25.09.13 08.49pm ..:)
 




Monday, September 23, 2013

Alone



Kesepian mendorong aku untuk buat post malam ni. Aku sunyi. Handphone pun begitu. Ye la, orang takda kredit. Haha




and, yes zombi ada text aku cakap lebiu.. missuu.. uhh, Kalau aku boleh reply syg., i will say,




imissuuudamnmuch :'(




aku juga amat merindui anda. Walaupun aku ada login fb, tapi aku tak tegur anda. Aku bagi chatbox off. kenapa?



Sebab aku mahu anda tahu, rindu mengajar kita erti sabar. Sometimes eu have to be patience. Sometimes.



rindu dapat ajar kita jadi matang. Even rasa dia taklah sebagus mana, tapi sekurang-kurangnya kita sedar kita sangat sayang kepada someone tu. Yes trust me.



Aku sangat gemar menghilangkan diri selama dua hari. Bagi aku, satu hari tak cukup untuk rasa akibat miss someone. But, bila dah dua hari, percayalah ia semakin sakit. Hahahha My hobby.. ekeke



totally like dis. --''

 And, u know what? lelaki memang cepat sangat rindu someone. Hahaha it's a fact boy. fakta tau! Berbanding wanita, lelaki sangat teramat cepat merindui orang. Zombi juga begitu. Ye la, he's a man. Em. --' weird. hahhaa





ma syg, i hope eu dapat tahan until besok. I try ma best ok. Yap, aku takkan biar anda lama-lama menunggu. Aku tahu menunggu itu suatu penyiksaan. eceeeece ayat. wakakkaa




i want eu to know something. eh? salah! 'The Thing' i guess.



ILOVEU! SOMUCH! :)




don't be sad. aku juga rindu kepada anda syg.. hey? aku nda mok imagine muka kau yg buruk tu.. bahahahhahahaa.. Sorry..



sorry syg..i missuu tuu..


:')


kbai!




 

Sunday, September 22, 2013

Malas.

Assalamualaikum!



Hey, betahun rasanya aku nda apdet ni. Wakakaka. oh, itu hanya feeling aku jea. Hanya sekejap jak aku nda apdet. Tapi mang rasa betahun sebab usually aku akan apdet tiap-tiap hari.


Hm, sebenarnya aku ada jugak apdet, tapi aku saved as draft. Dan bila feeling hilang, aku biarkan macam tu ja. Ndak sambung balik apa yg aku post tu. ekkee.


So now, i'm gonna tell u ma condition right now. :)



first, aku bahagia dengan zombi. 3days lagi kami baru satu bulan. Sayang, i loveusomuch tau! Hahaha. Tapi kalau mau dikira , almost 3months dah kami kenal. :)




Sepanjang aku with zombi, aku dapat rasa yang dia orang yang manja, caring, lawak, bodoh, hahahaha. Sori syg, but it's the truth.




Dan, sometimes aku perasan yang zombi jenis orang yang tidak mahu panjangkan hal jika kami fight. Tapi, rasa-rasanya setakat ni belum ada fight pun.  Hm, aku tunggu bila aku fight besar dengan zombi ni.


Nampak sangat aku tak bersyukur right? HAHAHA


and, bila aku cuba untuk pancing marah zombi, mesti dia akan cakap 'em, lupakan ja'. Dan, he always try to change the topic. 


dan bila aku tanya kenapa tidak panjangkan hal tu.., dia cakap, dia tidak mahu sebab dia tahu apa penghujungnya. 



Haii, he is manja but sometimes matang jugak. Boleh berfikir ke depan..i sayang u .. 



'jarak' sememang merupakan cabaran terbesar bagi kami. Yes because he's in kk, dan aku? Tawau beb. Punya jauh.. wakakakkaa



dan satu-satunya chance untuk jumpa bila dia ada outstation delivered barang pi kedai aku. U guys dapat imagine betapa singkat masa untuk kami jumpa. Dahlah tu, satu bulan for once pulak tu. Hadehh. Rasa macam mau mati pun ada. Bahahahha




Tapi, it's ok. It's a challenge. Dan aku actually dah dua kali dengan org jauh ni. Sebelumnya taklah jauh sangat, em.. aku tak mok la kenang kisah lama .. hahaha 




baru-baru ni, 19hb zombi ada datang kedai. Haii dapat lepas rindu ngan dia kejap. Tapi u know what? masa dia balik aku tak dapat tahan sebak. And yes aku nangis. Hadehh kin malu.. 



Tapi memang sakit. it's totally pain. Sakit tengok zombi jalan tinggalkan aku. Hmm. But i understand. tak pa, bukan nya tak jumpa pun.. 



Ireallywanttomeetunow syg. . imissuu.. 13parking lori..wakkakaka besar tuuuu.. hahaa


ok, dat's all .. thank u blog, always ada for me. Aku ja yang kadang tak gunakan kau. Uh, bodoh. wakakkaa


bye! lots of love!







 

Wednesday, September 4, 2013

Wordless Wednesday







missu so badly syg. :'(


 

Tuesday, September 3, 2013

sad







 hey guys.


tonight aku sedih. Aku debat dengan makci aku. Aku pun tak faham kenapa boleh jadi macam ni.



I think, its just because, belakangan ini ma attitute sedikit pelik. Tidak seperti biasanya. Aku tahu makci aku perasan aku berubah. 


Aku memang berubah. Selalu dekat dengan phone. Phone. dan phone. Aku tahu makci aku amat membenci orang yang meluangkan sepenuh masanya dengan phone ja. Yes i really know it.



 Aku tahu makci aku amat menyayangi aku sepenuh hatinya. Aku tahu yang dia sangat risau terhadap aku. Tapi the one thing i want u to know mum.,




Aku dah besar sekarang. Even umur aku baru masuk 18, aku sudah boleh berfikir panjang. And, i dont want to dissappointed eu.



I love u so much.



so guys, bila ja malam ni aku fight dengan my mum, so aku dah tak boleh kol zombi for tonight. I want to rest ma mind. Sori syg.,



And for eu ma syg, aku minta maaf sebab tak dapat kol kau malam ni. U know what? I love u so much beb. it's just only for a little while. Just a little. I promise.




:')



p/s : totally in badmood. --''







Monday, September 2, 2013

It's just a Question.






hey guys. 



Bila saja terlintas di otak aku, apa akibat bila aku quit from chan., aku terus tanya zombi. Masa tu kami onkol.



'syg, boleh tanya sikit'


'apa syg? tanya lah. free jg. Hahaha'



'em, anu. Macam mana yah kalau sy berhenti di chan?'




'hm? emm..haii..'





Zombi terus diam sejap. Seolah-olah dia tersentak. Yes, i can understand what u feel syg. Mungkin bila saya berhenti d chan, we're not easy to meet gain. Saya tahu kita sedih. Tapi just forget it. 



It's just a question. Not THE question.





Tak kira apapun zombi, i want eu to know. Jika kita memang ada jodoh, tidak akan kemana syg. Trust it. Jalani ja ni . Saya selalu ada sama kita zombi. I lebiu so much.




-sekian-





p/s : ma syg bangun awal jugak..hahha hip hip huray! hahaaha



 

Sunday, September 1, 2013

Embrassed

Peace be upon eu guys~


exactly like dis --''



malu? malu about what? 

ok..aku cite, aku cite. haha



Hari ni alhamdulillah bos aku berangin baik. So, kami balikan awal hari ni. Aku sangat hepi alias gembira gemburi. Kahkahkah




Aku pun terus 'punch out' then bergegas ambil beg aku di loker. Sambil aku menunggu driver datang, aku duduk di luar kedai.


..




Fikiran aku tetiba kosong. Then, aku terfikir ma syg. Tanpa aku sedar, aku tersenyum-senyum sendiri. Bukan setakat senyum beb, tersengih-sengih macam orang gila pun ada. Kahkhakhakah!





Disebabkan fikiran aku terlalu kuat memikir ma syg, aku tak sedar pun kawan lelaki aku tengok-tengok aku dari tadi. Rupanya dorang dah lama perhatikan aku guys!


bila aku sedar, aku pun tengok dorang dua tu. --''



Dorang pun ejek aku. sambil cakap..,



'eh eh eh, ada orang senyum-senyum mcm org gila hahahhaha' -kawan 1-


'mcm org gila! hahaah eleh, ingat boyfren lettew. :P' -kawan 2-





OMG!!!




Maluuuuuuu beb! ahahahahhaa. Merah padam muka aku. Macam perasaan mau tapok di poket pun ada. Hahahaha.




Aishh, because of eu ma syg. People gonna think dat i'm a crazy girl. ngee~ but it's ok. i dont care. ;)




Sampai sekarang aku masih rasa malu yang teramat.. Hahaha gile !




-sekian-



p/s : aku mok berterima kasih kepada bos aku. Temkiu bos. Kekadang kau baik. kahkahkahkah!