Saturday, August 31, 2013

onkol~

Assalamualaikum guys !



hm. Aku baru ja on call ngan zombi.


Dia cakap dia rindu aku. Yes, i can't denied it too. I miss eu so much beb. Hehe



Senyum terus dah ni.. wakakkakaa


Temkiu syg~



;)


p/s : sambung date d fb.. disebabkan ketiadaan kredit.. Haha jahanam . wakakka


Friday, August 30, 2013

#love story Part 3

2 hari berlalu..
  

Najwa langsung tidak mencuba mesej Sharul kerana dia tidak mempunyai kredit . Najwa hanya menunggu masa yang sesuai.

Pada suatu malam di alam facebook...

-direct messages-


'Najwa.,boleh aku minta nombor fon kau? hiihi'

monolog- ' HAHAHAHA! akhirnya! ndak tahan jugak ni boi. :P'
  

'em? nombor ic ka nombor ekor? HAHAHA! 
  

'adui. Macam kenal jak ayat tu. --''

'HAHA. ok. ok 016XXXXXXX'

'aik? kenapa kau bagi? kenapa ndak jual mahal? HAHAHHAHAHA! ' 

'adeii. Balas sindiran lah tu. --''



Sharul akhirnya mendapat nombor telefon Najwa. Tapi, Najwa tetap menjadi gadis yang berani kerana cuba untuk meminta nombor telefon Sharul lebih awal berbanding si lelaki.


Keesokan harinya. Di malam hari,


'zzzz, 'zzzzzz' 


'eik? sapa mesej ni?' 


-opening new messages-

'Oiii. Najwa latipahh.. Hahahaha'

monolog - Hahahaha! Budak ni mesej aku! HAHAHA

'macam mana mok reply ni? aku takda kredit pun. Ish biarlah.'


Najwa berasa gembira. Sharul akhirnya mencuba untuk mendekatkan diri dengan Najwa. Perkara yang sama berlaku pada keesokan
malam.


Sharul masih mencuba mesej Najwa. Namun, masih tidak berbalas.

Perkara yang sama juga berlaku pada hari seterusnya.


Hinggalah Najwa nekad meminjam Handfhone kawannya, Dila. Memang tak masuk akal perbuatan Najwa. Tapi, Najwa memang jenis budak yang tidak kisah pun.



'Dila, bawak sini hf kau.'
'kau mau buat apa?'
'Aihh. jan la banyak tanya. Bagi la aku sekejap.'

Dila pun memberi hf nya kepada Najwa. Dila bingung. Apakah yang membuatkan Najwa berkelakuan aneh sebegitu. Kelakuan Najwa
berterusan selama seminggu.



Najwa dan Sharul messaging di hf Dila. Memandangkan Najwa merupakan DiGi user, jadi amatlah jimat jika Najwa menggunakan
hf Dila untuk mereply mesej daripada Sharul.



Najwa mula menyedari dia menyukai Sharul ketika kali pertama dia melihat Sharul di kedainya. Oleh kerana rasa malu dan takut,
Najwa cuba untuk menyembunyikan perasaannya itu.


Sehinggalah Najwa nekad untuk membeli sim pack Celcom. Oleh kerana Sharul Celcom user, jadi Najwa menukar rangkaian kepada Celcom.
Berharap ia berbaloi.


Jika mengenang peristiwa lama, Najwa memang sudah tawar hati untuk mengguna Celcom semula. Entah kenapa, didorong rasa yang 'aneh'
terhadap Sharul, Najwa berharap ini bukan satu permulaan yang buruk.


bagi Najwa, life must go on and on.




-continued-
#love story Part 2 

Wednesday, August 28, 2013

--''






p/s : XD



--''











SAKIT HATI AKU

Wordless Wednesday




p/s : i love u beb..tiga kebun kelapa sawit.. awakkakakaa

 

Tuesday, August 27, 2013

#love story Part 2



Perbualan dengan Sharul di gudang, sentiasa terngiang-ngiang di otak Najwa. Jika dia teringat akan reaksi Sharul apabila ditipu,
dia senyum dengan sendirinya.

sampailah suatu masa ketika Najwa balik rumah seperti biasa. Najwa login Facebook.


Ada satu add dari budak lelaki.

'em? siapa ni?'

Najwa buka tab baru. Najwa mahu tahu siapa budak lelaki yg add dia.
'Eh? macam kenal ja ni..'

Dan setelah diamati, rupanya itu fb Sharul. Sharul add Najwa. Najwa pun ketawa sambil melompat-lompat dan berfikir,

'aik? mcm mana dia boleh tahu fb aku ni? Kami bukan ada mutual friends pun..'

Memang susah jika orang tu tidak mempunyai mutual friends. Inikan pula lokasi Najwa dan Sharul yang boleh dikatakan jauh.
Diantara Tawau dan Kota Kinabalu.


Tapi bagi Najwa itu tidak penting. Dia sudah cukup gembira bila crush nya cuba untuk merapatkan diri dengannya.
Najwa pun cakap terima kasih kepada Sharul.

-direct messages-


'eh?temkiu boi!'
'sama-sama. ;)'

'em, macam mana kau tahu nama facebook aku ni? kita bukan ada mutual friends pun..?'
'aku dapat fb kau di home page. Muahahhahaha'

Najwa merasa disindir. Agaknya itu percubaan Sharul untuk membalas perbuatan Najwa tempoh hari.

'oh? begitu? hahahahaha!'
'ahh, tidaklah. Aku dapat fb kau dari Rara.'



Then, Najwa jeles. Hahaha

monolog 'dia dapat fb aku dari Rara??? HUhh! ingatkan dia stalker ka, apa ka. Damn!'


Selepas itu, Najwa dan Sharul mula menjadi kawan rapat. Sentiasa messaging di fb. Dan until beberapa hari, Najwa cuba beranikan
diri dan mula bertanya kepada Sharul..,


'Stacy..Boleh aku minta nombor kau? -dengan muka merah malu. wakkaka-'
'em? nombor ic ka nombor ekor? HAHAHA'

monolog 'eh? jual mahal la pulak boi ni. Huhh!'


'HAHAHA. Adeii. nom fon la dupang. --''
'haha. ok. 019XXXXXXX'

'aik? kenapa bagi? kenapa tidak jual mahal?? WKAKAKAKA!'

Sharul berasa tersindir. Dan cuba untuk cover malu sambil cakap,

'eh, aku takut kau nangis kalau aku tak bagi. :P'


'HAHAHA!'


-continued-
#love story Part 1 

#love story Part 1

25.08.2013


The story begin..




Najwa merupakan seorang pekerja di sebuah kedai perabot di Tawau.
Bekerja di dalam sebuah kedai yang besar dan sudah pun mempunyai nama membuatkan Najwa berasa bangga dan teruja.
Sudah 8bulan dia bekerja di kedai perabot itu.



Kebanyakan barang-barang yang ada d kedai itu daripada pengeluar seperti China, Semenanjung Malaysia, juga ada di area Sabah seperti
Kota Kinabalu.

Pada suatu hari, ada seorang budak lelaki yang bernama Sharul datang ke kedai tersebut.
Dia merupakan pekerja salah satu supplier barang di kedai Najwa.

Seperti biasa, Sharul kelihatan serius dan jarang bercakap dengan orang-orang di kedai.
Kecuali dengan storekeeper, Abg Black dan pekerja wanita lain yang terima barang.


Buat pertama kali, Najwa suka melihat gaya Sharul bila serius. Najwa cuba untuk senyum dan bawa Sharul bercakap.
Tapi dia malu..

'eh, comelnya budak ni angkat barang,,aduhai rambutnya,,comel!'


Masa tu Najwa still baru lagi di kedai itu. Baru masuk 6bulan.


Najwa ditempatkan di showroom belakang. Berdekatan dengan gudang. So, tiap hari Najwa menunggu budak lelaki itu. Bila lori supplier datang,,
dia akan curi-curi tengok hookman yang datang.


Tapi, Sharul jarang dtg ke kedai.



Selang beberapa hari, Sharul pun muncul di kedai Najwa. Najwa hepi. Masa tu Najwa temankan Kak Hasma terima barang.


'Najwa, kau kasi tengok dia tempat mana mok susun.'

'ok kak (dengan jantung mok pecah) hahaha'


and The convesation begin..


monolog 'kesian jugak budak ni sorong barang. Ahhh, biarlah janji aku tengok dia'


'emm, mok letak mana yah?'

'disini. Kau susun jak sini.'


perbualan tu terhenti sekejap. selang beberapa minit. Sharul pun bertanya..

'Lama sudah kau kerja sini?'
'em? baru sepuluh hari.'

'Sepuluh hari??' Sharul bingung sebab dia rasa dia pernah tengok Najwa di kedai 2bulan yang lalu. Dia pun rasa pelik.

Dan Najwa menjawab,


'ahh,tidak lah. Mok 6bulan suda. HAHAHAHA!'


Sharul merasa tertipu.
'HAHAHAHA! Besar gaji kau sini?'

'gaji?? anu,kecil ja. ;)'


Sharul pun berfikir, dan menjawab..

'Kau tipuk lagi ni???!'


Najwa ketawa terbahak-bahak.


Perbualan tu merupakan pertama kali Najwa bercakap dengan Sharul setelah beberapa mengganggap Sharul sebagai crushnya.



Kekadang dia berasa putus asa sebab Sharul sangat jauh. Kota Kinabalu.




Najwa pun balik dengan rasa ygn puas sebab dapat bercakap dengan 'crush' sekaligus menipunya. --''


-continued-

Monday, August 26, 2013

25.08.2013

Guys. kamu semua mesti tahu kan? hahaha


yes. today we're couples. from now on.







ok. biar aku cerita dari A till Z. --''




..

rutin berjalan seperti biasa. Selalu texting. But tonight, aku ingin bertanya kepada Stacy, something yang mesti jugak diselesaikan dengan secepat mungkin.


And the conversation begin .




'kita siyes ndak da cewek ka? maksud sy, boleh sy tahu kita anggap sy apa?'


'ada cewek sy. kili namanya. Hahaha. sy anggap kita cewek sy la. Haha bole begitu? Anggap kw cewek sy? Bgus kc jadi cewek betul-betul.'


'hahahahhaa.'


...
...


'sekarang kw cewek sy suda. wkakakaka'




dat's all.. sori conversation ditapis. Hahaha.










Wednesday, August 21, 2013

stacy jumpa najwa

hey!



esok bersamaan 22 AUG.., stacy akan berjumpa najwa untuk meminta tandatangan.. Hahaha




wait!



kbai muah wakakka

Tuesday, August 20, 2013

confused part two



hey guys.


assalamualaikum.



For the second time, aku ter'konpius gain. Keliru dengan feeling aku terhadap stacy. Em.



Aku pun kurang pasti, mungkin stacy feel the same way macam mana aku rasa. Tapi oleh kerana ego la
katakan..


Or, maybe stacy just want to be friend to me. I guess




Tapi bila text, mesti stacy cakap dengan aku, 'i missu, i like u, saya sayang kau'. Hemm.. what do u think??


Aku rasa kami dah macam couple dah sekarang. Yes. Hanya couples yg rasa macam tu. Tapi, we're not couples. We just friends. Bestfriends.

Masih terlalu awal untuk aku cakap. Aku rasa baru sebulan aku rapat dengan Stacy..I think, it must be longer... Untuk tahu hati budi masing-masing..

Al-maklum la, hati aku ada bekas.. jadi aku agak berhati-hati sikit..




--''





Ok then, till tomorow.. Aku masih texting dengan stacy ni.. Kekadang bila aku marah, dia mengalah. Then, bila dia membebel, merajuk, aku lagi pujuk.. Hahahhaa lucu kadang.



k bai.









p/s : oupus oku dika zombi.. :)







Friday, August 16, 2013

c dadek jalan..

hai guys..



baru ja c dadek jalan. Aku tetiba rasa diri aku hilang something. Lepas aku selidik, rupanya hati aku. Sebelah lagi hati aku hilang.



Aku tidak boleh tipu diri. Masa hantar c dadek tadi, aku janji dengan diri aku sendiri untuk tidak menangis. Hmm tapi apakan daya, air mata aku jatuh. Aku sedih guys.



Adik yang sekian lama tidak jumpa, tiba-tiba sekejap ja balik lagi. Tinggalkan aku sendiri. :'(




gain. I'm alone now.



hati aku sakit sangat. Macam dihiris pun ada. Ya Allah, sangat besar dugaan yang kau beri pada hambamu.




apa yang aku harap ialah, dadek rajin belajar d sana, jaga bapa bagus-bagus, tolong jadi abang yang baik untuk Tika. Sebab kakak tidak mampu. :(



Kakak rindu kau lan..





ok done. Aku dah tak mok menulis panjang lebar lagi. Air mata aku macam tiada suis now. Mnegalir begitu saja.


-




p/s : kalau boleh aku undur masa, aku mok perlahankan masa, supaya aku boleh main sama dadek.. I miss u so much..




Sunday, August 11, 2013

raya time

menjelang hari raya yang ke lapan belas tahun semenjak aku bernafas, aku rasa ni tahun raya yang paling best pasal aku dapat rasa macam mana susahnya bekerja.



bekerja sambil berpuasa.





then, tahun lalu aku raya sendiri. Maksud aku, tiada teman di hati. Tapi berbeza tahun ni, sebab aku ada Stacy. dia teman aku. Teman kilikili bersama. Aku sayang Stacy.




ok, fels aku akan story apa yang berlaku menjelang hari raya yang sangat mulia ini. Hee





Fels hari raya -





Lepas dari solat, aku terus bermaaf-maafan dengan family aku. Salam-salaman. Sedih aku. Ye la, mungkin ni kali terakhir kita salam dengan dorang. Mana kita tahu right?



Then, kami buat kenduri kesyukuran. Kebiasaannya, org islam akan buat kenduri pada hari raya pertama. Aku sangat sibuk masa tu, hee.



Habis syak kenduri, aku rehat jap. Tunggu call dari kawan. Tapi.. tiada juga mengkol.. so, rancangan untuk berjalan hari raya pertama cancel. huuuuu~





Second hari raya -



Hari raya kedua aku rancang untuk jalan dengan kawan-kawan aku. Em, rancangan tu memang jadi tapi kesian. Sebab pada mulanya kami berjanji mok jalan beramai-ramai. Tapi yg jadi?? hampehh.. hanya kami bertiga.. wakkakakakakakkaka



ada ku kesah.?? aku still jalan jugak.. --''






Raya ketiga -



Hm! ni raya yang paling best pernah aku rasa! because??? tambang aku save, tenaga aku save, semua aku save.. HAHAHA


mana tak?? semua main tumpang orang jak. hahahha memang muka tak tahu malu. --''




N u know what? Ni satu-satunya raya yang ada gambar. I mean ada pictures. em, korang faham-faham la bahasa aku.. deym~




ok ! mula start skroll gambar! kemonnn.. XD




di rumah cikgu..














sekian-





XD


p/s : sori lama tak hapdet,, ekekekkekee.. piss !


Monday, August 5, 2013

hi

Genap seminggu aku tak apdet blog. Banyak yg terjadi sepanjang satu minggu ni.




So, malam ni aku apdet. Walaupun aku memang mok lelap, tapi aku tahan sekejap. Aku mok buat satu post malam ni. --''




Sejak kebelakangan ni, aku sangat rapat dengan Stacy. Selalu texting, dm, calling.. Aku rasa happy dengan Stacy. Kami sebenarnya just kawan rapat seja. Kawan rapat I repeat.




Sekurang-kurangnya, Stacy lah tempat aku berkongsi cerita, berkongsi fikiran, berkongsi semua. Aku gembira aku dapat kenal Stacy.





Then, dalam minggu lalu, aku banyak ditegur oleh kawan, diorang cakap aku kurus. Hmm. Bukan satu babe, ramai. Mok dekat sepuluh orang cakap begitu. They say, 'menik,kenapa kau nampak slim seja nie?' 'menik, kau kurus lah!' 'ee, menik macam mana kau boleh kurus ni? petua?'




hmm. Diorang fikir aku gembira lah ni kurus. Hahahha. Yes. aku mengaku aku sendiri perasaan. I lose ma weight. Bukan sikit, tapi banyak babe.





Aku perasan bila aku pakai t-shirt S, dia tak fit langsung. punya kurus pinggang aku. Hahahha Sama kes dengan seluar. Semua habis longgar. haiyaaa





I think ini mungkin sebab  selalu naik turun tangga, jarang makan, kuat marah, banyak fikiran, stress.. ya mesti sebab tu. maybe after Hari Raya aku akan cuba gain balik berat badan aku. Aku tak kata aku mok gemuk. Aku cuma mahu as usual..






And sekarang aku hanya kira hari. Lagi dua hari mok raya, tapi aku nda ada persiapan langsung. Baju nda ada, tudung lagi lah. --''




Terpaksa aku keluar malam raya pigi kaut baju. Sebab kami gaji malam raya guys. So sad. Memang tak ada persiapan langsung kalau begitu. hmm





Mengenai suasana hari raya? Aku tak rasa langsung. Hambar jak ni tahun. Ya la, aku tahu aku sibuk. Sangat sibuk.





Tapi, aku ingin ucap, selamat hari raya to all of u readers. Memang sebagai manusia, kita tak lepas dari kesalahan right? so, aku ingin minta maaf kepada femily aku, kawan aku, dan semua yang kenal aku.




Mana tau aku ada buat salah , tercakap kasar, termakan ka terminum ka.. haha.. so please forgive me guys.. kosong kosong ok?




XD






ok then, until raya aku akan try muat cerita lain.. Sehingga berjumpa di lain lembaran.. Calo bete
wwkakkaakkakakkak




p/s : aku harap aku jumpa baju kurung yang smart., Amin,, --''