Friday, May 31, 2013

Marah lagi aku.




Post kedua. Ada kukesah?



Hampir sejam aku menunggu. Mungkin dorang ni ndak ingat kali yah ada manusia sedang menunggu dengan penuh kesabarannya disini.


Ndak pa lah. Manusia-manusia sekalian ni sangat gemar merendahkan semangat aku. Sial.



Aku tukar baju. Event malam ni CANCEL. Shut up u setan



--'





Alamat tukar Number fon lagi. Dan lagii

Hey guys~ Assalamualaikum!




Untuk kesekian kalinya aku akan bertukar number fon lagi. Aduhh. Sayang babe. Sayang betul mau tukar, sebab dah dua tahun aku guna sim DiGi ni.


Selepas peristiwa hitam, aku dah tak guna Celcom. Aku beralih kepada DiGi. And, now? Masalah yang sama. Gegara lama tak top up. WKAKAKAKAKKA


Mesti all of u cakap, apa kes sampai tak isi-isi kredit? Haaha. Yup, that's me. Aku yang sejak dari dulu single-mingle ni sudah malas top up. Because tak da hal yang urgent. Kekadang jak aku isi kredit. Bila DiGi suda bagi inbox warning dekat aku. :p


Banyak hal yang berlaku sehingga buat aku bertukar fikiran untuk tidak menggunakan Celcom gain. Dan after this, maybe aku akan guna DiGi lagi. But I promise ma self, walaupun tak da hal yang urgent, aku akan tetap top up. I will. Ecece. Macam lah aku cakap macam ni, operator Digi akan bagi balek number aku aktif. 



What to do? Nasi sudah menjadi bubur. 



0165839379 dah tak wujud. hukhukhuk



bye.



p/s : Malam ni aku pigi kenduri kahwin. I'll wear baju kurung kaler pink. hey? jangan ketawa. aku tahu aku nampak pondan pakai pink. --'

Thursday, May 30, 2013

Tetiba fikir pasal kahwin.


tengtengtengteng.. tengtengtengteng.. -muzik kahwin-

Assalamualaikum guys! 


Apa khabar u all? Sihat? haha. Macam lah kemarin aku tak tulis blog. :P 


Tetiba aku fikir pasal kahwin. Kahwin? Married? Untuk budak yang baru berusia 18 soon, aku rasa ianya terlalu awal. Sangat awal. Aku hanya berfikir sebab banyak kawankawan and kakak-kakak aku yang kahwin baru-baru ini. Dorang semua pun masih muda lagi. So? apa yang buat dorang ingin berkahwin pada usia yang muda? -.-


Aku hanya ada beberapa sebab. Antaranya,


1 - untuk menamatkan masa bujang. Bila seseorang sudah rasa boleh bertanggungjawab, mesti dia akan berkahwin lebih awal. Sebab, kahwin ni bukan perkara main-main babe. Kalau boleh, semua orang ingin perkahwinan mereka kekal hingga ke akhir hayatlah katakan. -.-



2 - Sebab mahu mempunyai anak. Hmm. Ini bukan sensitive facts. Ianya betul dan ada sebab munasabah. Biasanya, bila aku bercakap mengenai perkahwinan dengan rakan-rakan aku, mesti dorang akan say begini : kan bagus kalau kita masih muda, tapi kita ada anak yang sudah berusia 17tahun. mesti ramai yang akan kata awet muda right? Sangat menarik bila melihat seseorang ibu yang masih muda, tetapi beliau sudah mempunyai anak yang meningkat dewasa. huhh~ 




3 - untuk membahagiakan lagi parents mereka. Usually, hampir semua drama-drama Malaysia, parents mahu menimang cucu daripada anak mereka. Ini bukan dalam sinetron sahaja, ianya ada dalam realiti. Hal ni pun berkait rapat dengan sebab kedua. Memandangkan parents sudah pun lanjut usia, so mereka mahu menimang cucu daripada anak kesayang mereka dengan lebih awal sebelum menghembus nafas terakhir. All the parents in da world feels like that.



hmm. Hanya ada tiga sebab. Mungkin kalau difikir dengan lebih panjang, ada 50 kot sebab. HAHAHA. Panjang menjela. 


Sometimes aku berfikir, siapa jodoh aku sebenarnya? Hensem ka tidak? kaya ka? tinggi kah? Baik kah? hmm. Sesungguhnya Tuhan mempunyai rancangan yang baik bagi semua hambanya. All of us mempunyai jodoh masing-masing. Terpulang pada kita mencari jodoh yang telah ditetapkan itu. 


Harini aku bercerita about facts sikit. Jadi, taklah aku gila jak hari-hari. Sekali-sekala aku kena jadi budak matang sikit. -hanya di alam maya- HAHHAHAHA


ok guys. Hanya ini coretan saya ni kali. Bye~ Wasalam. ;)





p/s :sometimes aku ingin jodoh seperti aaron azis kah, seorang ustaz kah, penyanyi rock kah, dan semua. 
tapi hanya untuk sometimes. -.-

Wednesday, May 29, 2013

Sebab nila setitik, rosak pekerja chan furniture. -.-

Assalamualaikum kawan awesome!


Aku mok cerita something ni. Nampak tajuk? Faham maksudnya? Ok. Let me explain.



4 hari yang lalu, aku ada serve satu customer ni, orang kunak. Dia datang dengan husband dia. Kakak ni tengah cari katil beserta dengan mattress king size. So, aku pun serve. Sampai akhirnya dia membeli divan 6kaki, dengan tilam 6kaki 12inci, yang berharra RM1699. Mahal kan?



-the problems start-



Katil kakak tu terpaksa di order. Because, yg ada di kedai cuma 5kaki. Tapi, dia sanggup tunggu. Sampai lah masa order dia sampai..



So, aku tanya bos. Bila naik Kunak? Bos cakap esok. Sekali dengan barang estet Sime Darby. So aku pun meng-eyakan sahaja. Aku call customer, bagi inform barang nya akan jalan esok hari. So dia pun cakap YES.



Tibatiba.. TAK JADI NAIK KUNAK.. jengjengjeng. Aku terpaksa call kakak tu, cakap barang dia belum boleh jalan, pasal estet tidak buka. Hari tuh hari AHAD. No wonder estet tidak buka.


Tapi kakak tu still boleh SABAR. Tapi dari nada cara dia bercakap dengan aku, aku tahu yang kakak tu PANAS. Ya la, customer mana yang tak panas, kalau dijanji hari ini, tapi cancel pigi hari esok?? Can u ??



Hari esok, still tak jadi. Begitu juga hari keesokannya. Ya allah. Aku pun buntu. Tidak tahu mau cakap apa lagi dengan customer tu. Tidak tahu sudah menggulung ayat. HAHAHA.


Then, aku ambil keputusan aku tidak inform dia. 


4jam. dalam pukul 12tengahhari,


Ada satu salesgirl baru tempat kerja aku. Dia baru belajar cara serve customer. Customernya datang kedai mok beli katil + mattress jugak.. Then, dia punya customer duduk atas tilam order aku. Apalagi, without any words, terus tu customer deal dengan salesgirl baru tuh, her name EJA.


Yang bodohnya, si Eja ni tidak mau rekemen mattress lain, mok jugak dia ambil order ku. Nah! disini lah aku naik darah. Oleh kerana customer tu beli barang sampai 5ribu. So, Si bos pun meng-eyakan sahaja. Dia pun ambil aku punya order tu. 


Dan sekarang aku yang bermasalah. Mattress aku tu last stock. Dalam erti kata lain, tiada stock. Jadi? macam mana mau Solve?? 


Bos ku pun bertindak trep bijak, dia pigi tukar tilam customer aku dengan tilam yg harga 999. Mana sama babe! Kalau aku yang jadi customer, aku pun marah sebab tilam aku beli beribu dia hanya ganti dengan harga mok 1ribu tuh. Unfair.



Loading barang. Hantar ke kunak. Dipendekkan cerita. Customer aku Perasan tilam dia ditukar. Apalagi?? aku dimaki hamun. Seolah-olah aku punya salah. NAMA AKU YANG ROSAK. TOTALLY ROSAK. 


setakat ni aku hanya mampu sabar. Sabar selagi mampu. Yala, kita hanya makan gaji. -.-



sakit tangan aku. Sori guys, malam ni tepaksa buat cerpen. HAHAHA


kbye.

kawan sygs. luahkan perasaan ni sambil berkaraoke. -.-

Monday, May 27, 2013

.

rindu bestie ni. 


kbye.


Sunday, May 26, 2013

Happy.

Assalamualaikum guys!


Aku baru balek dari jalanjalan dengan kawan. I'm happy, So happy. Walaupun hanya kami bertujuh, tapi reunion tetap dijalankan. 


fels, kami pigi jalanjalan dulu. Oh! Aku ada beli jam. hehe. Hobi. Bila aku beli jam aku akan ajak kawan beli jam yang sama. Boleh dikatakan aku pengumpul tegar jam right now. I LIKE WATCHES!


Then, kami pigi karaoke. YEAY! happy time. Ketawa berabis aku. HAHAHA. Kami book 1 jam saja. becoz, kami hanya bereempat time tu. At last, baru ahcoi and the geng datang. Apa lagi babe? bantaiii haha


Dalam 12 lagu la begitu baru habis masa. Tapi sayangnya aku tidak boleh aplod sebab kad reader rosak. Grr. But, I promise u aku akan aplod esok beserta pictures ok? Wait for it.


Luckily ma aunt tidak marah. She's ok. Aku sangat lah takut kalaukalau dia marah sebab aku pulang lewat. Lewat? jam 4 dikatakan lewat? Yes babe. Bagi kamu hidup aku, jam 4 tersangatlah lewat. Sebab tu aku tidak jadi pigi makan dengan kawankawan. 


Tapi it's ok. Aku tetap gumbira. Nyanyi jap boleh? rasa sayang hey rasa sayangsayang hey! HAHAHA


ok then. Bila abang aku balek aku aplod pictures ok. Bye.


lots of love!


Saturday, May 25, 2013

anjing

Oleh kerana tajuk suda kejam, so pahampaham la yer guys.


Hari ni aku panas. Panas. Very hot. Aku pun ndak tahu esok jadi ke tidak. Siasia usaha aku untuk kumpul kawankawan. Aku panas bukan apa babe, aku ni mok jalan. Perjalanan jauh. So, sebelum aku jalan, aku mok jumpa kamu semua sayangsayangku.

Tapi??


Reunion tu diadakan esok, tak ada pun yang respon. So, terselah keanjingan disitu. Ada ku kesah? Bagus aku kerja kalau begitu. Pikir aku ni ndak stress ka di tempat kerja? Mau ambil cuti lagi. Ahad pulak tu! Hari haram cuti tempat aku. -.-



Tak apalah. Maybe dorang tu tidak perlu kumpul suda kan. Biarlah. 


Panas hati aku babe. Mcm mau menampar syak sekarang ni. Bodoh betul. Tanpa aku, kamu boleh jugak kan buat reunion esok? Nah. Pigi la kamu. Malas aku. Hilang semangat suda. Kimmak




Friday, May 24, 2013

alamak. tebongkar


itam manis. tinggi lagi. pandai nyanyi, main gitar, sedap lagi suara.
yg paling penting : alim lagi. alamakk -.-




om om sama -.-

ingat aku masa kita nyanyi Famous Last Words samasama. miss that ~


p/s ; ni la dia crush saya. WKAKAKAKAKAKKAKAKA crush rindu saya.. -pengsan- -bangun balek-

XD


just ignore the face~ kahkah

hey~ Assalamualaikum!


Today aku create post awal sikit. Ya lah, hari ni kan public holiday, so aku balik awal hari ni. Untung -.-
hari ni tutup buku. Guys? kamu tahu maksud nya? Maksud nyaa, buka buku baru. kedai aku tutup pada 24hb. so, it's means that 25hb bulan baru. Hehe


Oh yah! malam ni tugasan terakhir Versus right? Aku sokong Oh Chentaku and Kristal. I love them veryvery much. Aku tak kisah sapa yang menang pun, semua berbakat besar. :)


So, post kali ni tidak terlalu spesifik, hanya biasa-biasa sahaja. Eh, tadi ada Ayue datang kedai. Dia dari KK sebenarnya. I miss her. Lepas jugak rindu tadi dia datang. 


Kalau mau cakap pasal feeling aku, op cos lah aku sedih. Sebabnyaaa, kami sama-sama masuk kerja. Tu pun, dia yang rekemen aku. Tapi, at last.. dia yang keluar. Aku sakit hati sikit. Tak banyak pun. 


Masa dia last day, kami pakai uniform Chan. Aku sibuk sangat time tu. Aku tak sedar yang hari tu merupakan hari last Ayue kerja. Bila sampai waktu balik, baru aku ingat. So, aku betul-betul menyesal babe. 


If I know it, sudah tentu aku luang masa untuk dia masa hari tuh. -.-



But now, aku sudah boleh membiasakan diri aku  tanpa Ayue. Walaupun susah, aku cuba. Ya la, kawan tu babe. Kawan lama. -,- belum pernah berpisah sejak sekolah.


so, i think cukup sampai setakat ni. Aku pun belum mandi ni. Kahkahkah. 
bye!


p/s : macam ada suda jantung hatiku. Emmm. Esok aku post. :))**)) wakkak



Thursday, May 23, 2013

soon. i will be.,



Assalamualaikum to all of u!

Sangat cepat bila aku letak gambar birthday walaupun aku akan genap berusia 18tahun pada 4jun yang akan datang. Aku tahu bahasa aku agak kelam kabut sedikit,tapi it's normal sebab aku dah lama tinggalkan bangku sekolah aku. Haha


I think its gonna be 2weeks before ma birthday. Kalau mahu kata aku nervous, aku taklah gemuruh sangat. Aku tahu aku banyak kerjakan org time birthday merekamereki sekalian. Bila sampai masa aku nanti, aku tahu, i'll be dead obviously. 


Salah seorang kawan aku kata : Habislah kau tanggal 4!! HahahAHA


I said, ada ku kesah?? HAHAHAHA


dahsyat. sangat dahsyat. Aku dapat berlakon. Tapi aku takut jo. Ya la, aku banyak sudah kasi jahanam anak orang. N? now? giliran aku. Banyak sangat kawan aku yang dendam dengan aku ni. Haha Pity on them.


Guys, aku mahu cerita something ni. Ada satu boy ni, dia org baru dekat tempat kerja aku. He's Hookman. Dia try mok tackle aku. wkakakakka. Are he BLIND?? atau rabun kah hamba itu?? Kesian. I don't have any feeling to any man out there. 


Ma heart were closed tightly long time ago. I'm sorry. We only could be friends. I mean, BESTFRIEND. Aku baru habis siang ayam ni. Eh? ayam guna perkataan 'siang' eh? bukan untuk ikan jak ka?? HAHA. Nvm.


Oklah readers. aku dah setop dah ni. Aku aut dulu. Aku rasa aku akan mula bergiat kembali. Rasarasanya ma spirit come back again. LUV U!!


-Adios

Wednesday, May 1, 2013

sedikit jadi bukit~

Assalamualaikum readers..


sempena hari kereaktifan aku ni, aku telah buat header baru walaupun jelek tapi ada makna tu brad. emuahaha. geliknya aku dengar

tunggu jak la post ku yg panjang. disebabkan mood aku yg tiada sejak dua menjak ni. Ntahla. dun know.


ok la. chaw.


-sekian-


p/s : tolong kembalikan jiwa raga hamba untuk menulis kembali. kemon bibeh. hakhak!