Thursday, October 10, 2013

What is actually eu regret for?




i wonder,, what is ur problem?






 Assalamualaikum guys. Hey? sihat? hehe. Alhamdulillah.




So eu guys, terus buka topik.. Pernah ka kamu berasa menyesal bila telah melakukan something? have eu? 



Mesti pernah right? yap, because kita semua hanya manusia biasa. Still manusia biasa. Mesti tak lepas punya. Wa cakap lu..




Aku memang tak pernah menyesal. Kalaupun aku menyesal, itu mesti perkara yang aku rasa buruk, yang paling buruk pernah aku buat. Tapi, bila ianya a good things, apalagi perkara yang buat aku happy, of cos aku tidak akan rasa menyesal. Tidak akan. Aku ulang. Tidak akan.




So, apa sebenarnya aku mok cakap? Hm ntah la. Aku pun kurang sure. But, seriously, status zombi buat aku tersentak. Aku memang yakin ia takda kena mengena dengan aku.


but, thank eu syg., Lu buat wa tefikir jap.. 





bout? Bout eu. Memang susah mok bayangkan sebab saya menyukai anda. Dan apa akan jadi? bila anda tinggalkan saya kelak? Saya tahu, memang takda lagi kes orang tak boleh move on. Aku sendiri saksi. Aku boleh move on bila Mr A leave me long time ago.




tapi guys, trust me. Ia tak mudah. It's not easy to move on. Melainkan anda memang seorang individu yang kuat. Aku mengaku. Aku memang kuat. Aku saksi. Hahaha




Aku juga saksi kawan aku tak boleh mok move on. Betul-betul masih hoping dengan bekas gf dia. Mungkin didorong rasa terlalu sayang yang amat kuat. Tapi, fact. 



Fakta.. : kalau kau syg someone. Kau betul-betul syg someone, kau mesti boleh move on punya. Sebab just bayangkan., mungkin bila dia tahu kau tak bahagia, of cos dia akan sedih right? tanpa kau sedar, kau dah buat orang yang kau syg automatically sedih. Er, kau tak sedih ka buat begitu?



if me, totally aku sedih. Sedih yang teramat dahsyat.







Haha. Kebodohan aku terselah malam ni. Hahahahaha





kbai. dat's all for tonight. 




Salam~




p/s : kredit takda. takda kredit. Tapi nasib rekod ada. Aku tak sakit malam ni. Hmm.. 1434444444!






Tuesday, October 8, 2013

Thanks god~

Assalamualaikum guys!


nah~ ambek muka bajet kiut. kahkahkahkah!







eik? kenapa? hahaha. Tiba-tiba apdet terus pasang gambar sambil ketawa terbahak bahak. Bahaha 



why the becuz? sebab saya happy now guys! u know what? zombi dah boleh kontek dah.. abang dia suda belikan dia hp baru. Sim pun dia sudah tembus.. so,, tidaklah aku jadi gila until pertengahan bulan. Hahahaha



But, u know.. walaupun satu hari, hati aku macam kosong ja.. Macam pelik pun ada. Rasa tertinggal something lagilah ada.. hm




Mau cakap aku tak biasa, tidaklah jugak. Pasal sebelum ni aku memang single for two years. Itu bukan satu jangka masa yang singkat babe.. 




Lama tu..Lama mau jaga hati.. Hahahaha





Walaupun demikian, bila sudah start sayang dengan someone, memang akan tetap konfem semestinya rasa 'alone' bila dia takda dekat kita right? hm. Malam apa ni ek? kenapakah aku bejiwang macam bodo ni? hahahahaahhhaahhaha





Bodoh .






Ini bukan diri aku. Sangat membodohi bejiwang-jiwangi pokok kemangi masak belacan. Wahahahahhahahahhhhaha..




Sori guys. malam ni aku macam setan sikit. haha




bah. ok then.. Sibuk be text ma zombi jugak ni. Nanti dia rasa dia terabai lagi.. Biasa, lelaki mang begitu..




Right gurls??? hahaha




pity on u guys..



chaw!






Sunday, October 6, 2013

Lonely :'(







Assalamualaikum guys~



 Bila aku tengok handphone aku, aku akan rasa kesian. Kesian sebab satu hari dia sunyi. Yes, aku sangat berharap ada text dari zombi. Aku sangat berharap zombi kol aku.


tapi itu hanya harapan..




Baru sehari xda bekontek dengan zombi. Memang rasanya amat parah, tapi aku cuba untuk tahan. Mungkin lepas dua tiga hari dia akan pulih balik. I hope so.




Syg? macam mana kita dsana? are u ok? saya rindu kau.. em




Dah datang pun ombak rindu. Dari kemarin lagi dia sapa aku. Tapi baru sekarang aku say 'hi' sama dia. Hahaha. Yah, aku masih mampu ketawa walaupun sakit. Bahaha



Balek dari kerja tadi, aku cepat-cepat on fb, manalah tahu zombi ada on. Tapi aku kecewa sikit, zombi tak on. yes. aku faham. Aku sangat faham situasi zombi sekarang.





So, untuk hari mendatang, aku cuba latih diri aku untuk bersabar. Bersabar hadapi rindu yang semakin kuat ni.



Aku memang ada pengalaman. Trust  me, walaupun kau berpengalaman, bila rindu tu dah datang, percayalah kau tak boleh untuk berbuat apa-apa. Selain menahan dada kau, sambil bisik,



'I miss eu so much right now. :('






Hanya itu.





.

'kadang-kadang Allah jarakkan hubungan kita, kemudian dia datangkan pula dengan dugaan..puas kita menangis, mencari mana teman kesayangan kita, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita kerinduan yang berpanjangan..'




p/s : syg. . are eu feeling the same? ..







Saturday, October 5, 2013

The first test syg~






 Assalamualaikum guys. Yap, the second post for today.



I have a bad news. 



Handphone zombi kena curi. Patut pun dia takda mesej aku satu hari ni. Aku fikir dia masih tidur, sebab until tengahhari dia takda pun text aku.




So aku decide untuk tidur. dalam jam 3.30pm aku bangun. Then ada satu text dari zombi tapi dia guna unknown number.


He said..



'syg sy ne. Hp saya kena curi. Boleh kol guna number ni?'



So, aku tekejut gila. Aku terus telefon dia. Agak-agak, ada dalam sepuluh kali lebih jugak dia tak angkat. Apalagi aku risaulah mendadak.



Hishh.. budak ni, tak angkat fon la pulak. --''




At last dia angkat jugak. So, dia cerita mcm mana boleh jadi macam ni. Rupanya dorang tidur di jalan malam tadi. Mungkin didorong rasa penat, dorang tak kunci tingkap kereta pun. Adehh



Memang kalau benda dah nak jadi, janganlah pulak mok menyalahkan sapa-sapa. Zombi cakap satu benda pun perompak tu tak tinggal. 




Dompet, handphone, semua habis sapu rata. Dorang bertiga masa tu. Tiga-tiga tinggal sehelai sepinggang. Zombi cakap dia rasa macam orang asing sebab dah takda ic. Bahaha 



Just be patience syg. Semoga Tuhan limpahi rahmat kepada kau Pencuri. :)




So, aku ada tanya zombi, macam mana la ni. Zombi cakap dia akan cuba try tebus balek number dia sebelumni. Tapi tu pun mungkin dalam pertengahan bulan, sebab dia betul-betul takda duit. Lagi-lagi dia baru ja gaji beberapa hari yang lepas. Huu.. Kesian dengan zombi.



 'syg? sabar yah syg..syg cuba tahan ya..'


'ok syg. biasa jugak ni. em ;( kesian kau syg.'


'syg jgn macam-macam sana arr. Gigit-gigit talinga syg tu. Hahaha'


'-dalam hati- disinilah kau tahu siapa yang setia. Em'


Aku tahu hal ini mengingatkan aku kepada Mr. A .. Masa dulu sebelum berlaku peristiwa hitam, mula-mula pun hp dia hilang. Start hari tu, kami lost contact.


So, aku takut ini permulaan antara aku dan zombi. Tapi, aku tahu ini hanya test ja. Insyaallah aku akan cuba sabar. N syg? eu must be patience too.. 



U know that i love u so much right? :')




So, dats all guys. Just wanna share ma stori. Mungkin dua tiga hari mendatang kami berdua akan dipukul ombak rindu yang teramat dahsyat. hahaha. Aku hanya menunggu ni. Bahahaa



chaw.



p/s : aku akan merinduimu syg.. Iloveu beb. 




Welcome home. :)

Assalamualaikum guys!



miss me? Haahaha. Kunun. 



Aku rindu gila dengan engkau ni blog. Aku rindu gila dengan Tawau. Tapi yang sedihnya.., aku juga merindui Kota Kinabalu. Hei? KK? u're awesome man. Hakhakhak



Ok stop melalut pagi-pagi. Aku mok cerita stori mori semenjak aku d kk dua tiga hari ni.



Ok start.




First day..


Bertolak dari Tawau sekitar 5.43am. Huff. Awal beno kan? hahah. Yap, kami mahu cepat sampai d kk, so decide mau gerak awal sikit. Lepas tu gerak pegi ambil maci di Semporna. Sampai dalam pukul 7.. Haa gitu.,.


Sepanjang perjalanan aku hanya menikmati pemandangan ja. Aku tak mok terlepas satu pun. ye la, ni first time aku jalan jauh. M? bout mabuk? of cos. Aku memang mabuk bila jalan jauh. Pity.




Sampai kunak, kami singgah makan jap. Lepas tu sambung jalan balik. Tup tup tup dipendekkan cerita, sampai jugak kami di Ranau.. Kundasang.., N then..




Aku nampak Mount Kinabalu. Grr.. Cantik gila beb! Hahahha Jelas aku nampak time tu. Rasa nda puas pun ada. U guys just bayangkan ja, Cuaca masa tu panas terik, tapi takda pun rasa bahang matahari tu. Sejuk je rasa. Huff.



Singgah jap di kinabalu park. Tapi tak lama. Hanya untuk berehat dan ambil angin sikit. Then kami sambung balik perjalanan.






Aku sangat enjoy trip kali ni. Best! Dalam jam 5pm aku akhirnya sampai d kk. Hey! I'm arrive now! -teriak kuat dalam hati-




Wahh.. Punya besar Kk ni. Kalau mahu dibandingkan dengan Tawau, memang jauh beza ., but one thing yang Kk kalah besar dengan Tawau..U know what?


The food. I'm sorry to say it. But it's the truth. Memang makanan Kk terrible habis. Hahaha


Makan di pasar pilipin kk. Not bad la. Hehe









Lepas tu kami cari hotel. Then dapat! Tempat yang strategik dan berpatutan. Satu malam rm75. N with aircond. Dekat tingkap, n dekat dengan Centre Point. So.. i'm satisfied!



Hari pertama tamat dengan dengkuran yang teramat dahsyat. Kahkahkah





.. Second day..



Bangun dalam 7am. Sememangnya memulihkan kembali penat dari semalam. Hahaha.


Fels, kami pigi brekpes di restoran islamic. Betul-betul bawah hotel aku tu. Kedai tambi. The food? not bad. Aku cuma makan roti canai ja situ. Tapi saiz roti canai agak beza banding Tawau. Its bigger. Tapi sedikit sahaja.



Lepas tu dalam tengahari, kami pigi Likas. Ada urusan sana. Then habis dalam pukul 12am. Kami decide balek hotel untuk rehat.



Kebetulan, kawan sekerja aku Kak Ana pun datang ke Kk. So kami bejanji untuk jumpa di cp. Then aku pun rancang untuk jumpa buah hati pengarang jantung lebiulebiu aku. Haha Zombi.






Memang aku tahu, lokasi zombi agak jauh berbanding Pusat bandar. So, aku pun tak paksa zombi untuk jumpa aku. I'm just fine. Aku hanya risaukan dia ja.


Tapi dia tetap nekad. Dia still mahu jumpa aku. So, from telipok dia naik moto dia ke cp. Dah la tu, dia takda lesen pulak tu. Hahaha Nekad jugak budak ni..



Then, sambil tunggu dia datang, aku jejalan dulu dengan kak ana. Naik atas, turun bawah, mcm orang hilang akal ja. Hahaha


Dalam 1pm zombi sampai. So we meet at tingkat lapan ka ntah. Yang paling atas tu. Sambil pegang telefon.., conversation..



'syg di mana da ni?'

'sampai dah ni syg..syg dmana?'

'di tingkat lapan ni, paling atas. sy tunggu syg sini yea?'

'ok syg. tunggu ya. otw naik ni.'




Rupanya zombi dah lama perhatikan aku dari atas tu haa.. Dia cakap aku macam orang gila pusing sana pusing sini. Bahahha Taik punya zombi. Bahahaha



then we meet. Huu.., terubat juga rindu tengok muka budak ni. Thanks god! :')



Jejalan with zombi ..begila .. until 4 pm.. 



Sempat jugak makan ngan kesayangan ni. Mok jugak aku belanja, tapi aku just diam ja. Ya la, kadang orang laki ni tak suka kalau pompuan yang belanja. dorang rasa dorang yang berhak keluar duit. Yap, aku hormati itu.




So, habis makan ja, aku hantar zombi cari motor dia. Huu it's time to pisah gain. Aduhai. Berkali-kali jugak zombi say 'iloveu' dengan aku. Boleh nampak di mata dia. 


Aku pun begitu. sambil menanti dia jalan, aku terus cakap iloveu berulang kali. Hahaha rasa macam takda orang di sekeliling kami, Just two of us. Hahaha. Ntah orang sebelah mungkin rasa kami ni annoying. Tapi, ada ku kisah? bahahhaa



dan kami pun pisah depan cp.. Huuff.. But aku happy. Happy.. Itu date first yang official dan rasmi dengan zombi. Hahahha. i will remember it. Maklum la, cinta jarak jauh. 



so cerita second day tamat.



.. Last day in kk..




Akhirnya hari tu datang juga. The last day i'm in kk. Sedih tafff. Huu



Bangun sekitar jam 8 pagi. Sematamata mok beli souvenier untuk bawa balik rumah. Sedih bila jalan tu. Tapi puas pun ada. Then gerak dari kk dalam jam 11am. 



Tinggalkan tempat tinggal buah hati aku. Keluar ja dari kk aku bisik di dalam hati..


'syg.., panjang umur, kalau ada jodoh..sy akan datang lagi.'



Dengan air mata yg bgenang. But nobody knows. only eu God. :)




Setelah 12jam dalam perjalanan. akhirnya aku sampai di tempat aku. Tawau! Yeay! im coming gain!


Missu so much Tawau!.  Memang betul kata orang tua-tua, sehebat mana tempat orang, tetap tidak lawan juga tempat kelahiran kita. Yap. Sapot!



dat's all. ceritera mengenai percutian yang  tak seberapa ke Kota Kinabalu. Im promise. Aku akan datang kembali. Just wait.





-tamat-



Thanks guys!







p/s : awal pagi , badan masih sakit, tetap menjalankan tugas abadi. Mengemas rumah.. bahahhahah








Tuesday, October 1, 2013

K.K here i come.

Moning guys! Assalamualaikum.



Kali ni aku konfirm. Setelah kecewa 14hb lalu, kini aku benar-benar akan jejak kaki ke Kota Kinabalu.




woaaooahhh.. I'm so excited. Hhaha. 



Memandangkan kekasih hati aku menetap di Kk.,so im trying to meet him. Aku cuba sedaya upaya aku untuk menemui anda syg.



Aku pergi dalam dua tiga hari jak. Yes, i know. Itu tak cukup, Memang tak cukup. Tapi aku happy, sebab akhirnya dapat jugak aku pigi. HAHAHAHA





 Malam ni aku akan standby di rumah mak angkat aku. Kami gerak dari sana. Em. 




Kebelangan ni aku banyak masalah, but aku tak mahu cerita sini. It is to private. Aku cuba untuk face masalah ni. Plis, help me god. Hanya Engkau Yang Maha Berkuasa.



Mudah-mudahan segala urusan aku berjalan dengan lancar disana. Amin.. I hope all the things in ma mind right now, jadi mcm apa yg aku fikir. How I wish.




So, i'm gonna meet ma bos today. Aku akan apply cuti first. Aku tahu dia takkan bagi aku cuti. Tapi apakan daya bos, aku bukannya mok tinggalkan kau pun. Kahkahkah. sempat g aku berdrama.



Bahhaha


Ok,  dat's all. Im gonna miss eu blog! Tapi aku janji, sekembali aku dr sana, aku akan apdet cerita panas sensasi lagi terbakar menggila.. wakakakakak 

Bye! ok.meet the hantu.. XD






uhh~ senyuman yg tak kasi Zombi nafas~ Wakakakak
 

chaw~




p/s : kuih cincin? ill get u.. wakakkakakakkak




Sunday, September 29, 2013

Hepi befday

Assalamualaikum guys!



29.09.13



Befday kawan aku. Mr A..


Hepi befday kawan, Semoga kau mendapat rahmat Allah, dan sentiasa berjaya didalam apa yang kau lakukan., Amin..




:)







Wednesday, September 25, 2013

Happy Monthsarry.. :')

Assalamualaikum guys!



how r eu? alhamdulillah good.. hehe







em, akceli aku mok cakap hepi monthsary kepada myself.. Yeay! hahaha. We both suda satu bulan dah. Masih terlalu awal, tapi aku bersyukur. Bersyukur a lot. Macam sekejap ja rasa masa tu kan?




 Sedang asyik aku skroll facebook.. tiba-tiba aku terjumpa satu status ni..



''Relationships are about trust and if you have
to play detective in your relationship, then
it's time to move on.''


 Em, jangan tanya aku dari mana aku dapat. .. Itu status Mr A. Bila aku ingat balik..,semalam aku ada apdet status macam ni haa.. 




''for our monthsarry, i will say :

'I trust u. Ilysm.'

XD''




macam kebetulan status Mr A tu kan? hahah! Yes. U're right. Relationship is all about trust. Trust to her/him. Without any compliment.




Aku sering membiasakan diri, aku sering menjadikan kepercayaan sebagai satu asas bila aku ada someone. I mean, bila aku dah ada someone. 



For zombi, I trust u. Whereever u are. Dimana saja kau berada, apapun kau buat, dengan siapa, aku memang tak kisah. Because u know what? Aku jenis yang tak mudah jeles. Kalau boleh aku akan jeles bila dah ada seribu sebab. Yes.



Aku sporting. Hahahaha. Ye la, itu baru boifren pun. Bukan nya kau tahu dia tu akan jadi jodohmu right. Itu semua rahsia Tuhan. Aku hanya menjalani dan ikut flow ni. Kemana dia jalan, aku akan ikut sahaja. 




Sampai masa dia sangkut, aku akan redha. Itu mesti bukan jodoh kita. 




So, ma speech to ma syg :



'hey! For this one month, u being ma everything, i would like to say, THANK U. thank eu for be ma man, ma strongness, dan semuanya. Aku sayang anda. Sepenuh hati sayang. :')'



 Let the distance make us more stronger, lebih percaya, lebih sayang, lebih semua. Hakhakhak!





em almost jam 8 dah ni. Btw, aku rindu zombi.




ketiadaan kredit membuat aku sakit. ngehngehngeh.


chaw! 






p/s : 25.09.13 08.49pm ..:)
 




Monday, September 23, 2013

Alone



Kesepian mendorong aku untuk buat post malam ni. Aku sunyi. Handphone pun begitu. Ye la, orang takda kredit. Haha




and, yes zombi ada text aku cakap lebiu.. missuu.. uhh, Kalau aku boleh reply syg., i will say,




imissuuudamnmuch :'(




aku juga amat merindui anda. Walaupun aku ada login fb, tapi aku tak tegur anda. Aku bagi chatbox off. kenapa?



Sebab aku mahu anda tahu, rindu mengajar kita erti sabar. Sometimes eu have to be patience. Sometimes.



rindu dapat ajar kita jadi matang. Even rasa dia taklah sebagus mana, tapi sekurang-kurangnya kita sedar kita sangat sayang kepada someone tu. Yes trust me.



Aku sangat gemar menghilangkan diri selama dua hari. Bagi aku, satu hari tak cukup untuk rasa akibat miss someone. But, bila dah dua hari, percayalah ia semakin sakit. Hahahha My hobby.. ekeke



totally like dis. --''

 And, u know what? lelaki memang cepat sangat rindu someone. Hahaha it's a fact boy. fakta tau! Berbanding wanita, lelaki sangat teramat cepat merindui orang. Zombi juga begitu. Ye la, he's a man. Em. --' weird. hahhaa





ma syg, i hope eu dapat tahan until besok. I try ma best ok. Yap, aku takkan biar anda lama-lama menunggu. Aku tahu menunggu itu suatu penyiksaan. eceeeece ayat. wakakkaa




i want eu to know something. eh? salah! 'The Thing' i guess.



ILOVEU! SOMUCH! :)




don't be sad. aku juga rindu kepada anda syg.. hey? aku nda mok imagine muka kau yg buruk tu.. bahahahhahahaa.. Sorry..



sorry syg..i missuu tuu..


:')


kbai!




 

Sunday, September 22, 2013

Malas.

Assalamualaikum!



Hey, betahun rasanya aku nda apdet ni. Wakakaka. oh, itu hanya feeling aku jea. Hanya sekejap jak aku nda apdet. Tapi mang rasa betahun sebab usually aku akan apdet tiap-tiap hari.


Hm, sebenarnya aku ada jugak apdet, tapi aku saved as draft. Dan bila feeling hilang, aku biarkan macam tu ja. Ndak sambung balik apa yg aku post tu. ekkee.


So now, i'm gonna tell u ma condition right now. :)



first, aku bahagia dengan zombi. 3days lagi kami baru satu bulan. Sayang, i loveusomuch tau! Hahaha. Tapi kalau mau dikira , almost 3months dah kami kenal. :)




Sepanjang aku with zombi, aku dapat rasa yang dia orang yang manja, caring, lawak, bodoh, hahahaha. Sori syg, but it's the truth.




Dan, sometimes aku perasan yang zombi jenis orang yang tidak mahu panjangkan hal jika kami fight. Tapi, rasa-rasanya setakat ni belum ada fight pun.  Hm, aku tunggu bila aku fight besar dengan zombi ni.


Nampak sangat aku tak bersyukur right? HAHAHA


and, bila aku cuba untuk pancing marah zombi, mesti dia akan cakap 'em, lupakan ja'. Dan, he always try to change the topic. 


dan bila aku tanya kenapa tidak panjangkan hal tu.., dia cakap, dia tidak mahu sebab dia tahu apa penghujungnya. 



Haii, he is manja but sometimes matang jugak. Boleh berfikir ke depan..i sayang u .. 



'jarak' sememang merupakan cabaran terbesar bagi kami. Yes because he's in kk, dan aku? Tawau beb. Punya jauh.. wakakakkaa



dan satu-satunya chance untuk jumpa bila dia ada outstation delivered barang pi kedai aku. U guys dapat imagine betapa singkat masa untuk kami jumpa. Dahlah tu, satu bulan for once pulak tu. Hadehh. Rasa macam mau mati pun ada. Bahahahha




Tapi, it's ok. It's a challenge. Dan aku actually dah dua kali dengan org jauh ni. Sebelumnya taklah jauh sangat, em.. aku tak mok la kenang kisah lama .. hahaha 




baru-baru ni, 19hb zombi ada datang kedai. Haii dapat lepas rindu ngan dia kejap. Tapi u know what? masa dia balik aku tak dapat tahan sebak. And yes aku nangis. Hadehh kin malu.. 



Tapi memang sakit. it's totally pain. Sakit tengok zombi jalan tinggalkan aku. Hmm. But i understand. tak pa, bukan nya tak jumpa pun.. 



Ireallywanttomeetunow syg. . imissuu.. 13parking lori..wakkakaka besar tuuuu.. hahaa


ok, dat's all .. thank u blog, always ada for me. Aku ja yang kadang tak gunakan kau. Uh, bodoh. wakakkaa


bye! lots of love!







 

Wednesday, September 4, 2013

Wordless Wednesday







missu so badly syg. :'(


 

Tuesday, September 3, 2013

sad







 hey guys.


tonight aku sedih. Aku debat dengan makci aku. Aku pun tak faham kenapa boleh jadi macam ni.



I think, its just because, belakangan ini ma attitute sedikit pelik. Tidak seperti biasanya. Aku tahu makci aku perasan aku berubah. 


Aku memang berubah. Selalu dekat dengan phone. Phone. dan phone. Aku tahu makci aku amat membenci orang yang meluangkan sepenuh masanya dengan phone ja. Yes i really know it.



 Aku tahu makci aku amat menyayangi aku sepenuh hatinya. Aku tahu yang dia sangat risau terhadap aku. Tapi the one thing i want u to know mum.,




Aku dah besar sekarang. Even umur aku baru masuk 18, aku sudah boleh berfikir panjang. And, i dont want to dissappointed eu.



I love u so much.



so guys, bila ja malam ni aku fight dengan my mum, so aku dah tak boleh kol zombi for tonight. I want to rest ma mind. Sori syg.,



And for eu ma syg, aku minta maaf sebab tak dapat kol kau malam ni. U know what? I love u so much beb. it's just only for a little while. Just a little. I promise.




:')



p/s : totally in badmood. --''







Monday, September 2, 2013

It's just a Question.






hey guys. 



Bila saja terlintas di otak aku, apa akibat bila aku quit from chan., aku terus tanya zombi. Masa tu kami onkol.



'syg, boleh tanya sikit'


'apa syg? tanya lah. free jg. Hahaha'



'em, anu. Macam mana yah kalau sy berhenti di chan?'




'hm? emm..haii..'





Zombi terus diam sejap. Seolah-olah dia tersentak. Yes, i can understand what u feel syg. Mungkin bila saya berhenti d chan, we're not easy to meet gain. Saya tahu kita sedih. Tapi just forget it. 



It's just a question. Not THE question.





Tak kira apapun zombi, i want eu to know. Jika kita memang ada jodoh, tidak akan kemana syg. Trust it. Jalani ja ni . Saya selalu ada sama kita zombi. I lebiu so much.




-sekian-





p/s : ma syg bangun awal jugak..hahha hip hip huray! hahaaha



 

Sunday, September 1, 2013

Embrassed

Peace be upon eu guys~


exactly like dis --''



malu? malu about what? 

ok..aku cite, aku cite. haha



Hari ni alhamdulillah bos aku berangin baik. So, kami balikan awal hari ni. Aku sangat hepi alias gembira gemburi. Kahkahkah




Aku pun terus 'punch out' then bergegas ambil beg aku di loker. Sambil aku menunggu driver datang, aku duduk di luar kedai.


..




Fikiran aku tetiba kosong. Then, aku terfikir ma syg. Tanpa aku sedar, aku tersenyum-senyum sendiri. Bukan setakat senyum beb, tersengih-sengih macam orang gila pun ada. Kahkhakhakah!





Disebabkan fikiran aku terlalu kuat memikir ma syg, aku tak sedar pun kawan lelaki aku tengok-tengok aku dari tadi. Rupanya dorang dah lama perhatikan aku guys!


bila aku sedar, aku pun tengok dorang dua tu. --''



Dorang pun ejek aku. sambil cakap..,



'eh eh eh, ada orang senyum-senyum mcm org gila hahahhaha' -kawan 1-


'mcm org gila! hahaah eleh, ingat boyfren lettew. :P' -kawan 2-





OMG!!!




Maluuuuuuu beb! ahahahahhaa. Merah padam muka aku. Macam perasaan mau tapok di poket pun ada. Hahahaha.




Aishh, because of eu ma syg. People gonna think dat i'm a crazy girl. ngee~ but it's ok. i dont care. ;)




Sampai sekarang aku masih rasa malu yang teramat.. Hahaha gile !




-sekian-



p/s : aku mok berterima kasih kepada bos aku. Temkiu bos. Kekadang kau baik. kahkahkahkah!




Saturday, August 31, 2013

onkol~

Assalamualaikum guys !



hm. Aku baru ja on call ngan zombi.


Dia cakap dia rindu aku. Yes, i can't denied it too. I miss eu so much beb. Hehe



Senyum terus dah ni.. wakakkakaa


Temkiu syg~



;)


p/s : sambung date d fb.. disebabkan ketiadaan kredit.. Haha jahanam . wakakka


Friday, August 30, 2013

#love story Part 3

2 hari berlalu..
  

Najwa langsung tidak mencuba mesej Sharul kerana dia tidak mempunyai kredit . Najwa hanya menunggu masa yang sesuai.

Pada suatu malam di alam facebook...

-direct messages-


'Najwa.,boleh aku minta nombor fon kau? hiihi'

monolog- ' HAHAHAHA! akhirnya! ndak tahan jugak ni boi. :P'
  

'em? nombor ic ka nombor ekor? HAHAHA! 
  

'adui. Macam kenal jak ayat tu. --''

'HAHA. ok. ok 016XXXXXXX'

'aik? kenapa kau bagi? kenapa ndak jual mahal? HAHAHHAHAHA! ' 

'adeii. Balas sindiran lah tu. --''



Sharul akhirnya mendapat nombor telefon Najwa. Tapi, Najwa tetap menjadi gadis yang berani kerana cuba untuk meminta nombor telefon Sharul lebih awal berbanding si lelaki.


Keesokan harinya. Di malam hari,


'zzzz, 'zzzzzz' 


'eik? sapa mesej ni?' 


-opening new messages-

'Oiii. Najwa latipahh.. Hahahaha'

monolog - Hahahaha! Budak ni mesej aku! HAHAHA

'macam mana mok reply ni? aku takda kredit pun. Ish biarlah.'


Najwa berasa gembira. Sharul akhirnya mencuba untuk mendekatkan diri dengan Najwa. Perkara yang sama berlaku pada keesokan
malam.


Sharul masih mencuba mesej Najwa. Namun, masih tidak berbalas.

Perkara yang sama juga berlaku pada hari seterusnya.


Hinggalah Najwa nekad meminjam Handfhone kawannya, Dila. Memang tak masuk akal perbuatan Najwa. Tapi, Najwa memang jenis budak yang tidak kisah pun.



'Dila, bawak sini hf kau.'
'kau mau buat apa?'
'Aihh. jan la banyak tanya. Bagi la aku sekejap.'

Dila pun memberi hf nya kepada Najwa. Dila bingung. Apakah yang membuatkan Najwa berkelakuan aneh sebegitu. Kelakuan Najwa
berterusan selama seminggu.



Najwa dan Sharul messaging di hf Dila. Memandangkan Najwa merupakan DiGi user, jadi amatlah jimat jika Najwa menggunakan
hf Dila untuk mereply mesej daripada Sharul.



Najwa mula menyedari dia menyukai Sharul ketika kali pertama dia melihat Sharul di kedainya. Oleh kerana rasa malu dan takut,
Najwa cuba untuk menyembunyikan perasaannya itu.


Sehinggalah Najwa nekad untuk membeli sim pack Celcom. Oleh kerana Sharul Celcom user, jadi Najwa menukar rangkaian kepada Celcom.
Berharap ia berbaloi.


Jika mengenang peristiwa lama, Najwa memang sudah tawar hati untuk mengguna Celcom semula. Entah kenapa, didorong rasa yang 'aneh'
terhadap Sharul, Najwa berharap ini bukan satu permulaan yang buruk.


bagi Najwa, life must go on and on.




-continued-
#love story Part 2