Friday, March 16, 2012

chords : back to december Taylor Swift

 credits : cekik-cekik
 
Standard Tuning
 No Capo


D   Bm G (2x)

D
I'm so glad you made the time to see me
Bm
How's life, tell me how's your family
G                        D   A
I haven't seen them in a while
D
You've been good, busier than ever
Bm
We small talk, work and the weather
G                              D  A
You're guard is up, and I know why

Bm                    A
Because the last time you saw me
           D                          G
It's still burned in the back of your mind 
            Bm          A                  G    
You gave me roses and I left them there to die

   D
So this is me swallowing my pride 
            F#m
Standing in front of you saying 
                    G
"I'm sorry for that night" and I go 
D                A              
Back to December all the time
   D
It turns out freedom ain't
(D)
Nothing but missing you
F#m      
Wishing I'd realized what I had 
     G
When you were mine 
       D
I'd go back to December, 
A                           G 
Turn around and make it all right
     Bm *once         A*           
I go back to December all the time


D   Bm G (2x)

D                         
These days I haven't been sleeping
Bm
Stayin' up playing back myself leaving
G                                      D  A 
When your birthday passed and I didn't call
       D            
Then I think about summer all the beautiful times 
Bm
I watch you laughing from the passenger side
G                               D  A
And realized I loved you in the fall

Bm                     A
And then the cold came the dark days
     D                  G
When fear crept into my mind
            Bm                   
You gave me all your love and
      A           G
All I gave you was goodbye


   D
So this is me swallowing my pride 
            F#m
Standing in front of you saying 
                    G
"I'm sorry for that night" and I go 
D                A             
Back to December all the time
   D
It turns out freedom ain't
(D)
Nothing but missing you
F#m      
Wishing I'd realized what I had 
     G
When you were mine 
       D
I'd go back to December, 
A                         G 
Turn around and change my own mind
     Bm               A            
I go back to December all the time


D  Bm G (2x)
 
            Bm            G 
I miss your tan skin your sweet smile
   D              A
So good to me, so right
            Bm              G
And how you held me in your arms
               D
That September night
                   A           Bm -stop  
The first time you ever saw me cry
                              G -stop
Maybe this is wishful thinking
                          D
Probably mindless dreaming
(D)                                     A *once
If you loved again I swear I'd love you right

       Bm *once         A*              G*
I'd go back in time and change it but I can't
          Bm*              A*          G*
So if the chain is on your door I understand

    D
But this is me swallowing my pride 
            F#m                             
Standing in front of you saying 
                    G
"I'm sorry for that night" and I go 
D              A
Back to December...
   D  
It turns out freedom ain't
(D)            
Nothing but missing you
F#m                              
Wishing I'd realized what I had 
     G  
When you were mine 
       D  
I'd go back to December 
A                           G                           
Turn around and make it all right
       D         
I'd go back to December
A                         G
Turn around and change my own mind
     Bm *once         A*        
I go back to December all the time

D  Bm G         D  Bm G *once
        All the time
 


-Sekian-

p/s : wish if i can ..

Wednesday, March 14, 2012

14 march 11 till 2012


Hello readers, and hello to you too blog !

Lama aku tak conteng kau..yes, hari ni adalah hari speshel. Sangat. Disebabkan hari ni jugaklah aku ada sebab untuk conteng kau blog.


14th March


Hari ni masuk setahun aku kenal Mr. A. Semalam aku mimpi, aku text dengan dia. Hmm. Bila aku sedar, itu hanya mimpi dan aku kembali merebahkan diri aku untuk cuba tidur tapi ndak bole suda.


And aku tak harap pun kau mok baca blog jelek aku ne, even sebelum ni kau pembaca setia blog ni. Mungkin, url blog aku pun kau suda lupa. Kau buang jauh-jauh.


Aku masih ingat lagi, blog ni la jadi kayu pengukir semangat aku masa dengan kau dulu. Aku sedih disini, aku marah disini,tapi bila kau dah tak ada, aku pun kurang berminat untuk terus menconteng blog ni. Memang banyak kenangan pasal kau disini. Dan aku tak akan padam satu pun.


Kau masih ingat hari ni? Owh sori, mungkin aku yang terlalu over atau entahlah. Buat apa kau ingat hari ni, bagi kau aku ni bukan penting sangat pun. Tapi bagi aku, kau sangat penting.


Sampai hari ni aku masih menunggu text dari kau. Sim celcom aku tak aktif, tapi masih boleh terima call-in and text-in. Aku mok kasi patah tu sim, tapi ndak bole. Sebab dalam sim tu ada text2 kau yang dulu. Even h/phone aku bole save 80 text jak, tapi 80 tu la yang aku baca tiap malam. Tiap-tiap malam.



Aku cuba untuk lupakan kau, aku cuba untuk terima orang lain, tapi ndak bole. Ya, mungkin aku perlu masa. Tapi masuk setahun aku masih rasa kau ada dengan aku sejak kemarin.


Sekarang dah terbalik, aku adalah pengikut setia kau. Membaca setiap post kau, walaupun hanya mampu aku baca, dan tak mampu untuk like lagi-lagi untuk bagi komen. Tiap-tiap hari menunggu, mungkin kau suda ada pengganti aku? Atau memang dari dulu dah ada? Atau aku yang bodoh? ..


Kata orang, jika kita ingin melupakan someone, kita harus buang semua yang ada kaitan pasal dia. Dan aku tak buat pun. Aku bukan nya ingin lupakan kau. Aku tak mok. Tak akan. Gambar kau, text kau, dan semua aku tak nak buang. Aku sayang kau.



Dan hari ni aku mok bagi tahu kau satu rahsia, em, nombor2 yang tak kau kenal, yang selalu text atau miscall tu, aku. Itu aku. Tapi jangan risau, lepas hari ni, aku tak akan kacau kau lagi. Aku akan cuba mendisiplinkan diri aku. Cuba untuk terima kenyataan kau bukan milik aku.


Ya, kali ni post amat mendalam sedikit, hakhakhak! Walaupun aku ni bukan orang yang serius pun. Aku hanya ingin menyimpan catatan hari ni di dada kau blog. Terpaksa bangun awal pagi untuk siapkan satu post dan pigi cc untuk buka blog, tapi ia amat berbaloi.


- S e k i a n -

missu a lot . ngehh ngehh

p/s : selang dua hari kawan baik aku setahun dengan Mr dia. Yap, kami selang dua hari jak, tapi aku tegantung tengah jalan. Hakhakhak. Em, good luck to you Mr A. ;)