Wednesday, October 26, 2011

de twice double 'U' (ww)




-Sekian-


p/s : aku masih simpan. Huffttt~ betapa bodohnya aku. T_T


pagi punya senaman



aik ? HAHAHAHAHAHA


                  
-Sekian-


p/s : much love for Ularssawa masako. <3 



Tuesday, October 25, 2011

n The Times answered it~


menjawab segala penipuan yang telah kamu lakukan.


Salam. 


Esok aku cuti. Semua orang cuti. Sempena? Sempena deepavali. Hehhee. Maksudnya kira macam dorang raya la tu esok. Hepi2 ok?


Ada 6 hari lagi sebelum exam. Aku takut. Agagagaga~ Lupakan pasal exam tu. Ndak urus! hakhakhak!. Aku memang jahat. Jiaaahahahhahatt ...


Ok den.



-Sekian-

haha~  T_T dan waktupun menjawab.





p/s : aku tengah gigih plan 'magic show' untuk hari anugerah tu nanti. Yap. Haku magician. Em? Endak percaya? Tungguuu ... 



Monday, October 24, 2011

err ~ aku nak jadi....

Heyp !! 
K. Hari ni aku mok imbas kembali zaman-zaman kegemilangan aku dulu. Em. Mengenai cita-cita aku. Wahahhaha! Bila dengar jak tajuk tu, rasa macam pelik pun ada, rasa bodoh pun ada. Agagagaa~

Masa tuuu..


yang pegang senapang kontot tu. Blerkk !

Dengan berbekal azam aku yang rajin untuk ke sekolah, bila dengar jak cikgu cakap pasal cita-cita, aku pun mula..

Cikgu !@#$% : Klasss !! -sambil mengetuk meja dia guna duster- dengar sini !! eii ! Dengar dulu.
Murid-murid bertuah : Ya cikgu! -berpaling merapatkankan kaki di kerusi masing-masing.- Termasuk aku.
Cikgu !@#$% : Besok cikgu mau kamu cerita tentang cita-cita kamu. Faham? -kening ziana zun-
Aku : (monolog) cita-cita?? apa tu?? kawan zirafah ka?? Em..

Tahap dewa kebodohan aku pun datang.



Malam hari tu aku tanya ngan makcik aku.


Haku : Mc, cita-cita tu apa?
Makcik haku : cita-cita tu apa yang kamu mok jadi nanti besar.
Haku : oooooooooooo (pqrstu) 




Krokkk. Krokk.





Tibalah hari konbokesen untuk pengumuman cita-cita anak murid tahun 4. Kombo konon? Em. Kombo meal. Wakkakakkak!



Aku takut. Aku tiba-tiba takut. Sambil menenangkan diri, haku cuba memberi semangat kepada diri aku sendiri sambil cakap, 'Cita-cita aku?? em. Cakap jak la. Bukan nya kenak rotan pun kalau aku salah cakap.'



Cikgu tersayang aku telah pun memasuki kelas zoo aku. Aku masih ingat konsep cikgu tu. Kalau ada 'macam-macam ni' mesti ikut huruf nama. Aku menarik nafas lega. Nama aku bermula dengan S. TAPI jangan tanya nama aku apa, aku tumbuk kau !! 



Kelas zoo tiba-tiba senyap. Haku pun sibuk ingat dialog apa aku mok cakap nanti. Masa tu aku masih budak. Sekarang suda warga emas. Ekkeke ~


Aku dengar cikgu panggil nama aku. S******I !! TAPPPP !! Aku terkejut! Tangan yang berada dalam hidung aku tiba-tiba stuck !! Naseb haku tak mati masa tu gara-gara keracunan saiz tangan.



Masa tu aku masih kecil. Otak aku belum lagi menerima khidmat anmum essential. Aku belum faham mengenai protes dan erti kenak tindas.



Aku pun maju ke depan kelas. 



Masa tu cikgu sediakan kerusi satu buah di depan sekali. Kawan-kawan termasuk haku akan naik atas kerusi tu n mulakan ceramah motivasi masing-masing.



tuk. Tak . Tuk tuk.



'Hai. Nama shaya ******. Kamu kenal  jugak kan kawan2. Nanti besar aku mok jadi polis. Eya. Aku mok tembak makcik sebelah rumah ku pasal selalu larang aku main sama anaknya.'


Bila seorang kanak-kanak berkata seperti itu, maka mereka tidak dianggap berdosa.



Kelas zoo kemudian ketawakan aku. Kuat dan sangat kuat. Termasuk cikgu aku. Masa tu aku berubah fikiran. Aku mok jadi tukang buat bom. Boleh aku bom satu kelas tu. Wakakkakaakkaa!



Dan bila cikgu aku tanya kenapa aku mok jadi sedemikian, aku pun jawab.



'makcik tu jahat ba cikgu. Kadang-kadang dia larang anak nya main sama shaya.' -Aku sudah pun merangkannya awal2 tapi mungkin cikgu tu ada kanser otak-



Fuhhh ~ lepas seksaan aku. Tangan aku mula panas semula setelah kembali normal. Haku pun balek ke tempat duduk aku dan duduk dan duduk. Masa tu aku rasa haku macam Jiti Nuwhajija sebab diberi tepukan yang amat kuat kerana kejujuran aku. 



Haha! mereka bukan tahu aku sudah pun bertukar fikiran. Aku ingin jadi tukang buat bom atom. Wakakkakakakaka !!


bila kanak-kanak berifkir sebegitu... Ya. Mereka tidak berdosa.


-Sekian-



p/s : aku ada beli gelang gila. Haku suka suka sangat. Ada huruf M. Em? M? ya. Itu nama aku jugak. (+_D)


Sunday, October 23, 2011

aku takkan datang blog yang ada tuttt macam ni .

~may peace be upon you~
hey readers !!

em? apashal tajuk aku mcm tu? Ohh. Aksheli, mungkin bukan aku jak yang akan melakukan sedemikian tetapi, most blogger2 tegar yang ada di luar sana. Right?


Fels,
yang mempunyai muzik 'autoplay' cang gini haaa ~


-sori to say it. Bat, memang akan mengganggu konsentret haku yang memang lambat loading. Ahahaa! Em. bila kita sibuk follow some tutorial yang memang penuh dengan segala mcm koding, sudah pastinya muzik yang tak boleh disetop akan menambah lagi tensen di otak? Kan? lagi2 kalau sound tewsebut di hide kan. Oh no! Tak semua orang suka lagu yang ko pasang tu babe~



yang lambat loading. grrrr ~

- Haa ~ yang ni lagi bikin haku gila. Alamat niat baik haku yang ingin melawat belog rakan seperjuangan tersayang, tetapi oleh sebab operator gogil nya lambat wakeap, TAPPPPPP !! dengan nada yang amat marah haku akan terus tekan tab (X) okie. 



yang ada 'kilik to enter' bla bla bla





- Aku tahu aku memang bukan seorang yang penyabar. ("_T). Haku tahu 'kilik to enter' tu memang superb, memang cantikkan blog korang n bla bla bla. TAPI sudah semestinya para pengunjung korang akan ke blog korang N semestinya akan klik enter tanpa dengar arahan berbaca korang tu. Kankan? So, bagi aku 'kilik to enter' tu memang parah la. Agaggagaga~



Aku memang manusia. Individu memang mcm tu. Bukan semua apa yang kita buat orang suka. Em. Sori. Like i said, belog haku adalah diari aku jua. Ermp. 




Memang belog aku tak secantik belog blogger2 tegar di luar sana. Tapi sekurang2 nya aku tahu mcm mana nak kurangkan tensen korang tuuu. Agaggaggga~ 



-Sekian-



p/s : muzik aku bole disetopkan. TQ. adios amigos begosbegoskegosheoiejsssosjf ! rauuoiro37862%^&^8 Sori. Tab tertekan sendiri. Blerkkk ! :p aku kuat marah?? em? agaknya haku... NO KOMEN ! wakakkakkakakkak !



Saturday, October 22, 2011

benarkah fair n lovely ajaib??

kin panas, batcat pun ada tapi d kabe2. ahahhaha


hey gain~ 

ADOISHH !! !@#$%^&*()!! 
hari ni aku hapdet engkau dua kali?? apasal?? hakhakhak! Ya la. Aku suda banyak mood. Terlalu banyak. So? Apa ka salah aku hapdet dua kali. Lagipun aku endak jadi buat aktivitusin ni hari bab makcik aku jalan. Em.


hari ni aku mok cerita sikit sakit hati aku? Whattt?? sakit hati?? ya la tu. ("-"). Aksheli aku ingin mewar-warkan kepada para bloggers n readers fairnlovely di luar sana, bahawasanya TOLONG LETAKKAN LINK ANDA. *ecececceeeeehh


Aku bukan apa, aku just frust bila aku mok follow some blog yang telah memfollow aku, tetiba link blog dia endak da. Ermpp!! hampehh!!


look at dis. Tiada pun link untuk ke blog beliau.


Aku.. er.. aku hanya ingin membalas jasa baik tuan hamba yang penat baca komen di shoutbox, then klik link pengkomen anda untuk tinggalkan kesan dan seterusnya memfollowkan belog tersebut. Ada paham?? 


Yap. memang hobi aku jenjalan sambil bw, but ingat la wahai readers aku ingin juga membalas jasa anda. Aku ingin juga melihat belog kesayangan anda dan sewaktu dengannya. Ermp. Aku dah start merapu. Wkakakakkka!


Eniway, kepada follower yang baru jak memfollowkan diri ke blog aku ni, aku harap kamu hepi la yaa? Ya la. Ma blog is just my online diary. /m\ and mungkin sekali sekala aku akan kongsikan sedikit info mengenai something. 


Dat's all ~ 



-Sekian gain- tehee ~



p/s : sori. title aku sekadar muqaddimah. Ia juga bersifat pancingan ataupun pendek kata umpan. Ekkeke (pendek yang kata, panjang?? TAK.) @#$#@@!!




Hapdet son ~


Hahahahaha !! kena candid time ni ! ahahhaha ;p
May peace be upon you ~
Hi ~


kira kira hari, ada lebih kurang satu minggu lagi sebelum aku exam sem 2. Em. kawan2 aku yang lain sudah habis exam dorang. Sekolah aku jak lambat. Agaggaga ~


Rasa? bedebar pun ada. Takut lagi la ada. Semua la ada. Hakhakhak! Aku semakin hari semakin pemalas. Kalau pasal belog dgn onlain, punya rajin, qwertyuiop!!  anak sapa la ni ~


Sem kali ni satu2 nya subjek yang aku target 'bole la' adalah Meths. Aku sangat suka Meths. Kalau dalam kelas, aku jak orang yang betul2 semangat belajar pasal Meths. Huahuahuhauhua~ Kawan2 aku semua memaki2 subjek ni. Habis bikin pening bilang dorang <--- memang pening pun. 


Subjek yang lain, sejarah dan sewaktu dengannya tu aku endak ambil tahu. Aku endak urus tu. Ahahhaha ~ Nanti kalau result hangkang barulah menangis darah. Ngeee ~ 


Kemarin aku endak pi sekolah. Aku teman abang aku pi hospital. Kes tangan patah nya hari tu. Kadang2 aku kesian tengok dia. Jari telunjuk tangan kanan nya patah. Endak boleh guna suda. Em.


Bagi aku hancur masa depan. Ya la. tangan kanan ba tu. Banyak gunanya. Sekarang bila suda patah? Apamatcam? Aggaggagaa. Tapi jangan risau, aku tetap sayang kamu abang gilakk !! Wakkakakak ;p


Okok la. Aku mok pi rumah makcik aku. Mok jait-jaitan. Haha. See yaa ~


-Sekian-



p/s : pada kawan aku jean, apasal datang lambat semalam? penat aku tunggu. Time kamu datang tu aku tidur suda laa. Apalaa. !@#$%%^&&(*(())!!


Wednesday, October 19, 2011

de twice double 'U' (ww)


-Sekian-


p/s : kongrets untuk jiran aku merangkap kakak kepada sahabat aku. Dia baru jak dapat baby gurl. kongrets ! XD


Tuesday, October 18, 2011

update status ~


aku endak da 'brans' mok tekan post. Hemm

RALAT : entri kali ni penuh kesarang labah-labahan. jika takut, jangan teruskan.


Salam. Hey guys ~
apa kabar sekalian readers? sehat? alhamdulillah. Aku pun sehat. Memandangkan minggu ni minggu last bagi trial form5 dan form6. Gud luck untuk kawan2 aku dan juga untuk Mr. A.

Semalam aku mimpi. Guess what? Ya. Aku mimpi Mr. A. Maybe aku terlalu ingat betul pasal dia. Tu sebab aku sampai bole bawak2 pi mimpi. Kasiann. Ahhaha


Mimpi pasal apa? Em. Aku mimpi aku ukur tinggi dengan dia. Aku sampai paras mata nya jak. Bajet tinggi aku. Wakakaka. Den, aku mimpi aku main pingpong dengan dia. Op ! Aku tahu kamu ketawakan aku! Sila jangan! ;p


Sekejap2 bila aku onlain, aku lawat wall Mr. A. Nampak apa yang dia hapdet. Nampak status nya. Nampak macam2. Tapi beberapa hari ni, besbuk nya kosong. dia Tak hapdet. Mungkin sibuk ulangkaji trial kalik. Haha. Kasian baginya.


-dudukbersila-


Wahai mambang tanah mambang api mambang air mambang angin mambang biru air laut. Sampaikanlah salam rindu aku sama Mr. A. Bilang sama dia aku hemhemhem. Hukhukhukhuk.


Aku selalu curhat sama kawan aku, Jessica. Dia banyak tahu pasal aku dan aku. Bila dia tanya,


nik, dia ada mesej kau ka?
ndak da. :(
suda la tu nik. Jgn la ko harap. Memang kompom ndak da suda tu.
Em. Bialla. 



Bialla. Bagi aku bialla. Sori aku tahu aku banyak ulang perkataan yang sama. Bialla. Ajajjajajaa ~ 





-Sekian-


p/s : exam mok dekat. boleh pulak aku hapdet2 kucing ganas ku ni. Hakhakhak <--- ketawa plastik .
Deym ~ 



Friday, October 14, 2011

woot wooot ~

sengaja terletak. <--- aik ?? terletak sengaja ?? wahahhhaa ~


pisss ~ heloo readers ~

kepenatan mula membelenggu hidup aku yang makin hari makin penat penat penat. Cehh! aku guna bahasa kuda. Wakakakkaa.

Tadi aku balek jamjam 3. sampai rumah jam 3.30. Bole la dikatakan lambat. Library jadi tempat lepak aku dengan kawan2 aku sekalian. Haha. Pembetulan. Bukan untuk lepak, tapi untuk belajar la . <-- ayat suda di bold. jadi? pahampaham la yaa . Hakhak !


Em.



sori otak aku bisu.




-Sekian-



p/s : hari ni aku kurang makan. Kurang ?? betul la !! tsskk tssskk 

Thursday, October 13, 2011

HBD aneng !

Salam. 
hei readers ~ 
Tadi aku baru habis sambut birthday kawan aku aneng. Malas mok sinopsis. Aku penat. Em bawah ni ada pictul budak terbiar ~ Wkakakkakaka !


cekit dout ~


Guna timer. Tu pasal jelek ~ ahkdhsuyedkj


Aku suka pictul ni.

Pictul ni terpaksa pakai timer. Aku yang take. Habis tebongkar gara2 belari. Wahahhahahahahaha~

Aku lagi suka yang ni. 

Aku juga suka suka suki yang ni. hehehehe 

Dari kiri : eyuki, Aku, Jean 

HAHAHA ! Aku endak da cara lain selain mencacatkan kepala aku. Deym ~ kawan aku ambil tempat ku baaa aiii. ("-")

ni kenak edit. Hakhak. Yap! nama pendek aku. Menik a.k.a Kinem.

Aku mok wish hepi befday to aneng. May god bless u Always. Okok? Adia endak da. Kau suda bassar. Hakhakhakhak !


-Sekian-


p/s : esok library. library esok. Esok library. Library agaggagagaggagaa ;p



Wednesday, October 12, 2011

de twice double 'U' (ww)


p/s : aku bole buat mcm tu ! -berdiri sambil melipat kaki lapanriburatus kali. Hahha ;p

Tuesday, October 11, 2011

aku rindu kamu . tsskkk tsskk

heii guys~

aku tahu bukan aku . Aku rindu kamu . T__T


saya selalu tengok wall awak bila saya rindu. agagaggagagaga~ 'Mr A' Em. mood aku jelek. Jeleekkk !!


-Sekian-


p/s : andukkk baaaa . andukkk . kasiaaaaannn . baaa a a



Sunday, October 9, 2011

-.-

note : re-edit

may peace be upon you readers ~

hi ! ada satu minggu belog aku senyap. Kesian. Hahhaha ~ Aku bukan malas. Aku hanya tidak mempunyai berukbend nyekepun. Ekkeke

Sepanjang satu minggu yang dulu2 ne, banyak la jugak aktiviti aku buat. Kemarin last funfair di Tawau. Aku ada pigi. Lawat spacegun dengan tagada. Lepas tu bejangkar di rumah hantu gara2 pening. Wahhaha

Aku balek awal. Dalam jam sepuluh setengah begitu. Aku kan budak baik. Agaggaga ~

Rasa2 nya mood aku hilang setelah lama endak menaip balek di belog ne. Ok la. Aku mok cari mood. Mood face. Hakhakhakhak !!

o ya ! ne ada gambal2 funfair hari tu. cari la budak yang ganjil. Aku la tu. ;p











satu2nya pictul yang rosak. grrr ~ kamera perosak ! wakaka~edit - ed~

pictul masa sukan. pemly frends aku. dari kiri melson, agra dan bf aku ah coi.

Pembetulan. Maksud aku bff. Hmm.


-Sekian-


p/s : aku curang . aku khianati celcom . maaf . 

Saturday, October 1, 2011

s.p = s.p

senaman minda . (-.-")
ce sebut dengan menggunakan kaler yang betul ??

Helo again sahabat2 sekalian !

Mulakan pagi anda dengan senaman mata seperti yang ada dalam gambar di atas. Pagi? ya la tu pagi. (-.-"). Mok jam dua petang suda ne. ekkekee~ Aku bangun awal hari ni dsebabkan kerja2 kebajikan yang harus aku buat. Antaranya: gosok baju, cuci kain, gantung sana, gantung sini, dll.


Aku sedang kira2 jam ne. -tengok jam dinding buruk- Em. ada 4 jam lagi sebelum aku gerak bandar. Mok pigi jenguk2 fanfay. Jenguk sak? Nope. Aku akan begila dan menggila - gila sampai gila di sana. Whahahaa ;p


Aku endak fikir sangat bajet mok pigi pampe tu. Kawan baik superkiutmiutest aku yang spen. Haha. Dia bagi aku 20tokens. Bertuah kan aku? Tak keluar sensen pun. Hakhakhakhak! 


Aku mok terjah spacegun dulu. Aku mok teriak biar satu Tawau dengar suara monstewr aku. Deym~ Tapi yang bikin jelek nya, konsert lagenda rock belanggar ngan plan aku ni. Aduii. Aku endak bole kansel. Kalau aku kansel jugak, alamat kenak pulau laa aku hari isnin nanti. Satu meja dengan lembu ft. tedong. Wkakkka ;p ;p



Puiii ! Puiii ! menjauh sial . hahaha ~



-Sekian-


wip ma bestie ~ (^___^)


p/s : bulan baru . tekanan baru . fakkkk