Friday, September 30, 2011

sukan ekan = Sukaneka

hai !


-bunyi2 tulang yang hampir patah-

Definisi kemarin bagi aku, amat best. Kemarin sukan sekolah aku. Cuaca endak panas , endak sejuk. Kira ok la. Tapi akibatnya, aku jadi HITAM. Women In  Black. Wahahahaha

Badan aku gatal. Satu hari bertilamkan rumput. Teguling sana, teguling sini. Tambling kiri kanan. Haha. Sukan tu mula jam 7. Tapi kami agak lewat disebabkan menunggu mak mak datin yang amat disayangi nye kepun. ;p


Sampai jak di padang, sukan dimulakan dengan bersenam. Pewhh ~ mcm budak2 jak. Tapi enjoy jugak la lompat sana sini. Lepas tu acara perbarisan rendah. Diikuti dengan sukaneka. 


Aku terlibat dalam semua acara. Team aku menang salah satu nya. Nama gem nya, 'shaolin soccer'. Kita mesti tendang bola dengan membelakang. Paham? Sori bahasa aku agak ralat disebabkan keretakan tulang rusuk. Whahahhaa


Den, sukan2 yang lain. Paling last sekali acara tarik tali lelaki. Rumah hijau yang angkat. Lepas tu acara penyampaian hadiah. Lepas tu kami balek. Pigi ABC. Hahhaha. Lepas tu pigi highway buat bodo. round bandar. Lepas tu kami naek bas, dan sampai rumah. Hahha



*Amat singkat cerita kali ni*



Em. Pictul sukan semuanya ada sama kawan aku. Besok2 la aku aplod letak sini. okok ? hehe. Esok jenguk funfair. Beteriak2 di sana. Lepaskan semua tekanan udara. ;p


-Sekian-


huuuu ~ rockstar ! haha . full la kompleks nanti . >.<



p/s : Esok jugak konsert rock !!!! piiiiweeeeeeeeeeett ~ akan menggegar stadium Tawau. XD


slmt hari ke'tuak' -an Mr . A ;)

may peaaacccccee be upon you .
hai frends ~

-bunyi bunga api meletup-
keba keba kebaBOMMMM!

sebelum tu aku ingin mengucapkan 'selamat datang' kepada encik terhormat kita, Mr A. Em. Amaran. Entri kali ni penuh jiwang lagi bunga. Jadi, pada yang kurang berminat, jangan teruskan. Haha

yang ke 18 ?? eya ka ? >.<

Aku ingin mengucapkan 'Selamat Ulang Tahun' anda yang ke 18 ka endak silap? Hakhakhakhak! . Apa? Apa? Jangan mok buat mukak jelek situ. Eya. Aku ingat. Dan akan terus di ingat. Insya-allah.


Mengenai ketuak-an anda yang memang tuak suda, jadi aku doakan anda dirahmati oleh tuhan, sentiasa senyum, endak kusut2, sentiasa gembiwa2 di samping yang tewsayang. Amin. Em. Adia? endak da ! tewtt!


Memandangkan anda sudah memasuki kawasan saya, jadi di kesempatan ini, saya ingin mengatakan bahawasanya saya amat merindui anda. Hahahahaha. Bunyi macam pelik? Tapi bialla. :p


Sedarkah anda bahawa kemarin genap satu bulan anda hilang kabar. Menghilang. Atau dalam bahasa belanda nya, GONE. Haha! 



Anda hilang. Tinggalkan saya sendiri tanpa ada satu atau dua kata. Hahhaha. Aku sedar. Sangat sedar. Tapi bialla. Menurut aku, anda sudah berubah fikiran dan hanya sama seperti manusia lain yang sering kasi sakit aku. Hahahhaa. Aku salah? aku minta maaf.


Sampai sekarang aku masih belum 'reject' anda dari otak aku. Masih ada. Masih utuh. Baik mcm semula. Even message anda masih aku simpan sampai sekarang. Wahai Mr. A, aku tiada alternatif lain selain menulis di belog ni. :'(


Aku masih sayang anda. Aku masih masih masih. (sori readers, biar aku jiwang sekejap). 

dan dengan menggunakan khidmat rq, aku telah wish anda semalam. Aku harap 6ber aku masih anda simpan. Kekadang aku terfikir. Kenapa tiba2 anda hilang? hanya disebabkan anda tiada telefon? ataupun bla blabla. Kenapa endak guna fb? dan sewaktu dengannya?


sampai hari ni aku masih menunggu anda. Oleh sebab dasar sakit hati, aku telah nyakaktifkan akaun canggirow. dan aku guna kembali fb abang aku, pakiu. Tapi itu pun aku tukar nama. Em.


Atau anda memang jenis yang mudah meninggalkan orang lain? Lepas tu cari baru. Den mula lagi mcm dulu. Den dot dot dot dot. Yang jadi mangsa, aku. Haha! memang lucu. Aku ulang. Aku yang mangsa. Aku. Ok . stop! haha


Bila melihat gambar anda, status terbaru d besbuk anda, aku fikir anda sudah pun membuang aku jauh2. Jauh di sin un. Wakakkakaka. Endak pa. Aku sayang anda Mr.A. 



Again. Aku ingin cakap, hepi befday yaa? senyum2 selalu ma lope. :'(. Ok. Aku sayang anda. Hakhakhakhakhak! Sori. Aku jiwang paci butun? wakkakakkakkaka






-Sekian-



p/s : Temkiu kerana sudi singgah d belog aku. Mushh love . ~menik~  T_T

re-edit


Wednesday, September 28, 2011

de twice double 'U' (ww)



-Sekian-


p/s : esok aku sukan ! yawrrrrrr ! aku x-saited . over kompiden . wahahhahaa ;p

Tuesday, September 27, 2011

hari ke-emo-an sedunia.


Hei.


Aku suka lagu di atas. Tiap hari aku dengar. Em. tadi aku tersentuh. Bukan tersentuh karan ka apa ka. Tapi masa aku balek dari sekolah tadi, aku ada ternampak seorang budak lelaki yang sedang berdiri di depan kedai roti. Agak kesian.

Aku teringat akan adik lelaki aku yang berada di kampung. I missu bradd. :'( . Masa tu aku dgn kawan2 mok pigi beli aiskrim di kedai acai. Kami berlima. Tapi last2 kawan aku yang satu tu balek awal. Jadi, aiskrim ada lebih satu. 


Aku kesian. dan aku pun bagi sama budak laki tu. Agak2 10 tahun umurnya. Sebaya adik aku. Aku cakap, 'dek, mok aiskrim ka?' . Dia mengangguk. Aku pun bagi. Dia cakap 'terima kasih'. Sungguh lembut suara budak tu.


Hampir2 lagi aku menangis. Mana orang tua budak tu? kenapa dia bekeliaran di situ sambil melihat roti yang ada di kedai tu. Em. Sungguh aku mensyukuri hidup aku sekarang. Walaupun tidak seberapa, tapi alhamdulillah aku masih mempunyai makci yang sangat sayang sama aku. Juga mempunyai abang yang gila2. Hkahkahkahk !


Semoga tuhan merahmati budak tu. Amin. 


Lusa adalah hari sukan bagi sekolah aku. Aku rumah putih. Rumah yang agak pelik tapi ganas. Wahahhaa. Aku mesti menang! Lusa juga adalah befday seorang insan yang paling aku sayang. Teramat sayang. Setiap hari aku hanya menengok pictul anda yang berada di bar sisi kiri belog aku. Aku sangat merindui anda. ukhukhukhuk.


Sori. Aku agak emo.



-Sekian-



p/s : teringat masa kita berketawak bersama. I missssuu ma braddd d. Apa kau buat sana tu yaa? HAHA

Monday, September 26, 2011

kamu ::






p/s : drakk . drakk . draaaaaaakkk .


Sunday, September 25, 2011

hijau tukar kelabu T_T


buatan sendiri >.<


Salam.

Em. mengenai pictul di atas. Berkaitan dengan apa? YA ! betul wahai muridku sekalian. Itu adalah lambang sembang bagi facebook yang pada masa kini hampir kesemua individu mempunyai laman sosial tersebut.

Warna hijau melambangkan rakan kita tu onlain. Kalau kelabu, it's oflain. Dem. Kenapakah aku mengajar simbol2 sebegini? Macam la readers endak tauk. Hakhakhak !!

Sebenarnya aku ada nampak si anu onlain. Dalam erti kata lain warna hijau dia punya lambang sembang. Em. Aku takut. Bercampur segan dan juga malu. Malu untuk tegur dia duluan.


In one minute, suara mula begema dalam hati aku.



'Sapa aku mok tegur dia?'



hakhak. Yes. Aku sedar diri aku siapa. Sangat sedar. Mungkin dia tidak mengenali aku disebabkan ketidakwujudan canggirow. Maksud aaku canggirow suda dead. Dead dalam fb. hakhak !


Bialla. Bialla aku hadir dengan identiti yang lain. Yang mungkin dia memang tidak akan kenal. Tidak akan tahu. Dan. Dan. Aku endak tahu mok cakap apa lagi. Haha. 


Si anu baru jak oflain seminit yang lalu. Aku bodo. sangat Bodo. Tiba2 pulak rasa menyesal. Aii. It's ok la. dalam situasi ni, dia yang tinggalkan aku. Dia yang duluan buat bodo. Even aku macam orang yang terlalu obses untuk kejar2 individu tersebut. Em. Aku merapu. Maaf.

Ok. Aku tutup la topik. Whahahhahaa. Aku sangat sedih. Ukhukhukhukhukhuk.


-Sekian-


p/s : tiada kena mengena dengan mana2 individu. Em. Aku tipu. Ya, ianya mengenai anda. Saya tersangat merindui anda. Anda masih wujud bagi saya. Tapi....              >.<



Friday, September 23, 2011

Random N owsem


It all began
at the show one weekend
i was a friend of your cousin said
"hey how you've been"
And with your checkered shirt on
And my Reebok shoes on
Let's watch something random
turned to something awesome

And I smile I love no,
I laugh happier somehow
No I don't know what is up with me
I laugh too much recently
No, They don't know much about us
When we're exchanging glances
We'll figure out one day,
what happened on your 24th birthday

It all began with a simple
confession
You had an urge to kiss me and
I was on the verge to miss you
and it happen,
no
we don't understand
no
i won't even budge
before we didn't hang out much
So save me in your playlist
so,
You wont forget this
And if this dont quite go your way
You'll still have me on replay

With your checkered shirt on
And my Reebok shoes on
Let's watch something random
turned to something awesome

And I smile I love no,
I laugh happier somehow
No I don't know what is up with me
I laugh too much recently
No, They don't know much about us
When we're exchanging glances
We'll figure out one day,
what happened on your 24th birthday







p/s : what happen on his 18th birthday ? >.<

Hari bebas kereta ~






Hi ! sungguh awal aku bangun. Sebenarnya aku malas. Malas bila mok bangun awal. Tapi hari ni aku rajin. Sebab aku endak sekolah. Wahahaha

Hari ni merupakan hari bebas kereta. Maksud kita harus menggunakan kenderaan awam sebagai alternatif lain. Pada pengetahuan aku, Jepun juga telah mengadakan hari bebas kereta sebegini.

Bagus jugak la kerajaan buat begini. Sekurang2 nya dapat menyedarkan rakyat tentang keburukan kereta. Em. Maksud aku asap kereta. Hehe

Tapi bukan semua yang menyambut baik perkara sebegini. Ada jugak yang buat endak peduli. Buat2 endak tahu. lantak dorang la. I'm still student. So memang aku akan guna bas awam. Wahahhaa

Em. mengenai kenapa aku tak ke sekolah hari ni? Sebab yang paling munasabah and the almost waras is, aku MALAS. grrr ~ virus kembali menyerang diri tuan hamba.

Jadi sekarang aku sendiri di rumah. Bertemankan sang berukbang yang sudah lama menjinakkan diri dengan aku. juga bertemankan tibi yang memang agak bosan kalau pagi2. Hmm

Lepas ni aku mok gerak. Gerak gerak khas. Hakhakhak ! 
adios ~


-Sekian- 


p/s : onthefloor. LAlalala. Onthe floor. Wakkakakakkakakaa ;p



Thursday, September 22, 2011

The Changcuters

-drumm-
duduudududududuuduud
mempersembahkan

5 hero hero .
muahahhahhhaa

3
2
1


/
/
/
/
/


Tria Changcut
Sang Vokalis
Bandung, 22 Juni 1982
Zodiak : Cancer
Hobi : Menyanyi
Makanan Favorit : Tiramisu & Brownies
“PIAWAI, LIHAI DAN ADUHAI”

Qibil Changcut
Sang Gitaris
Bandung, 10 Maret 1982
Zodiak : Pisces
Hobi : Membakar uang
Minuman Favorit : Ice Chocolate Banana
“GILA DAN DIGILAI”

Dipa Changcut
Sang Bassis
Medan, 7 Mei 1982
Zodiak : Taurus
Hobi : Belajar
Rokok Favorit : Marlboro Lights
“GARANG TAPI BAIK HATI”

Alda Changcut
Sang Gitaris
Bandung, 8 November 1981
Zodiak : Scorpio
Hobi : Berdiam diri
Film Favorit : Film Bisu
“DIAM ITU EMAS”

Erick Changcut
Sang Drummer
Semarang, 15 Juli 1982
Zodiak : Cancer
Hobi : Memecut
Kamus Favorit : Kamus Inggris – Indonesia
“PELARUT DUKA, MEMADAMKAN DENDAM”
















p/s : jgn tanya aku. atau buat muka bodo kenapa aku minat dorang ni . Em . k bai .

Tuesday, September 20, 2011

Aliff S. - Lelaki spt Aku




-Sekian-

p/s : SELAMAT HARI JADI pada kawan aku . Em . Salah . maksud aku sahabat yang sudah aku anggap keluarga , siska a.k.a amanda . Semoga tuhan merahmati mu . ;)

Monday, September 19, 2011

1 of seven

(awie rafael - pulanglah)


Salam.

apa kaitan lagu dengan post kali ni? Haha. Sengaja. disebabkan oleh lirik monday, tuesday, wednesday and so on yg ada pada lagu tersebut. 

Isnin.


Permulaan hari dalam satu minggu. Hari Isnin adalah 'hari' yang biasanya akan terdengar keluhan 'urrgghh isnin lagi' pada setiap bibir2 manusia. Endak kisah la dorang pelajar ka , pekerja ka, or suri rumah sekalipun. Mereka akan sentiasa menganggap Isnin sangat speshel jika dibandingkan dgn hari2 yg lain.

Aku masih terkesan akan sambutan penutupan bulan kemerdekaan pada Khamis lalu. Pendek kata, 'syok'. Sangat meriah dari tahun2 yang lepas. 

Tapi, yang demmush madapaker nya, kelas aku kalah. Jatuh menjunam. Hahhaaha. Aku endak kisah kelas aku kalah. Aku kesian dgn cekgu aku. Dia sangat sedih. Kelas yang dahulunya dia banggakan, tiba2 jadi kelas paling uncid. Wahahhaha. Bikin malu.


Aku potong cerita. Hari tu aku balek agak lambat. Sampai rumah jam 5.30. Aku di marah berabis. Ishishish. Kesian. Sampai hari ni aku masih dimarah. Can't belivit? Sabo je la. Ahhaha. 


Em. cerita aku sudah pun habis. Let the pictul ambek alih tugas aku. Biar dia yang menceritakan semuanya. readers? skroll sampai bawah. Hiyakkk !

  : aku seorang nerd. Wakkakakak. Ne group yang menang conteng2.

: nampak? aku jelek kan? ahaha. ne persiapan terakhir sblm
mula konsert becacing. Ahahha


: seriously. Im not kiut. But aku tetelan biji kedondong. Wkakakka


: aku menang lagi ! ihakk ! 


: jean wanna kiss me. mu mumum u muu.


: Aku sorang jak pandang paci2 sebelah jalan.


: Aku gila. Meroyan macam nenek kebayan. HahahhHAHHA

-Sekian-

p/s : semua tu kenangan sweeti de mush.~akan kita kenangi bila tiba masa(hujan-kotak hati). ehehhe


Sunday, September 18, 2011

papan pemuka sudah tukar wajah

Helo ! 

Post kedua dalam sehari yang sungguh boring. Haha. 


Menghabiskan masa dengan bw, dan buat bebodo2 sambil onlain muka buku, tiba2 aku dikejutkan dengan wajah baru desbod papan pemuka yang agak lain drpd yang lain.


At fels, aku terkejut. WHAT ??? apa sudah jadi ? Pc aku kenak virus? atau belog aku rosak? whahahahah *aku amat bodo.


Ingin meng'aplod' imej lama dan yang baru, tetapi oleh kerana lain yang agak laju(demmuch) tu, aku sabar. Besok2 la aku upload yee. Dan. bezakan antara wajah lama and yang baru.



wajah lama. wajah baru besok2 la yee. hahhahaha


-Sekian-


p/s: aku masih terkejut. I'm shock ! .disebabkan kehilangan pen biru kesayangan aku. Wahahhaa

aku tukang lupa


doh ! sebelum tu. ehem em. Salam petang bagi blogger2 yang masih bw, yang masih sibuk dengan urusan masing2 dan sewaktu dengannya.

Ya. sejak kedepanan ni, aku sering mudah lupa. Mungkin disebabkan faktor2 kimia yang melanda. ekekke. Just imagined aku wish befday kawan aku(maksud aku kawan baik) lepas 2 hari ?? aduii. Sesuatu kesilapan yang tidak seharusnya mendapat maaf. Ahahha

Aku putar topik.


Batuk. Aku batuk ft selsema yang amat. Bukan aku sendiri, kebanyakan orang di sekeliling aku turut menerima nasib yang sama. Alhamdulillah ma batuk is already beransur pulih.


Ada satu malam tu aku endak boleh bernafas. Oh god ! terasa macam aku sedang diuji. Bayangkan jak nafas mu endak boleh panjang? nehh. Agak susah la jugak untuk tidur. 


Em. hari ni aku berkesempatan untuk mengucapkan tahniah untuk jiran aku yang sudah pun melangsungkan perkahwinan dengan pilihan hatinya. Harap bahagia2 kamu yaa. Hehhe. 


-Sekian-

p/s: Ya. aku sedar. Sedar akan post aku tak seberapa panjang. Kali ni aku malas. Dem! urggh


Saturday, September 17, 2011

kotak !




Chord Kotak Pelan Pelan Saja

[intro] C F
C Em F G
ku tahu kamu pasti rasa
C F G
apa yang ku rasa
C Em F G
ku tahu cepat atau lambat
Am Dm G
kamu kan mengerti
C Em F G
hati bila dipaksakan
C F G
pasti takkan baik
C Em F G
pantasnya kamu mencintai
Am Dm E Am
yang juga cintai dirimu
F G
cuma kamu

[chorus]

F G C
lepaskanlah ikatanmu
Dm G C Em
dengan aku biar kamu senang
F G C Am
bila berat melupakan aku
F Dm C
pelan-pelan saja
C Em F G
tak ada niat menyakiti
C F G
inilah hatiku
C Em F G
pantasnya kamu mencintai
Am Dm E Am
yang juga cintai dirimu
F G
cuma kamu

[chorus]

F G C
lepaskanlah ikatanmu
Dm G C Em
dengan aku biar kamu senang
F G C Am
bila berat melupakan aku
F Dm C
pelan-pelan saja

[solo] Am G F E

Am G F E

Am G F

Dm G C
pelan-pelan saja

[chorus]

F G C
lepaskanlah ikatanmu
Dm G C Em
dengan aku biar kamu senang
F G C Am
bila berat melupakan aku
Dm Em F
pelan-pelan saja
Dm G C
pelan-pelan saja
[ending] C F C

F C
pelan-pelan saja .



-Sekian-



p/s : down ! kelas aku kala ! dem ! dem ! HIAHIAHIAHAIHAIA ! demmmmm !

Wednesday, September 14, 2011

de twice double 'U' (ww)



-Sekian-



p/s : sebenarnya 5. Budak laki tu salah cakap. 3 X 2 = 6. dan sebenarnya bukan tambah. tapi darab. haha


benarkah FACEBOOK boleh membahayakan ?



Salam.


malas mok buat muqaddimah yang berbunga2. Em. Terus kepada tajuk. benarkah bahawasanya FACEBOOK boleh membahayakan ??



jeng jeng jeng.




Sebenarnya masa aku di sekolah tadi, topik ni hangat dibincangkan oleh pengetua aku sendiri. Oleh kerana aku bertanya akan kewujudan laman muka buku nya itu, lalu timbullah persoalan yang berbagai2.

Facebook atau laman sosial yang familiar dengan panggilan 'fb' amat membantu individu2 yang berada di muka bumi. Bagi aku?? definisi fb adalah salah satu laman sosial yang boleh berfungsi sebagai alternatif untuk bidang bisnes, atau suka suki mencari kwn, ataupun lebih terus terang, dalam mencawi jodoh. wakkaka


Ya. dalam mencawi pasangan bebagai. Dipendekkan cerita, fb ni sudah diharamkan di satu negara in dis earth. Teka, what country??








.









it's china. Ya. China telah mengharamkan penggunaan laman sosial ini. Ini sebab melalui fb, koordinat seseorang individu akan dapat ditentukan hanya dengan sekali login. Bila anda mengakses fb tersebut, secara tidak langsung kedudukan anda akan dapat diketahui.


Macam mana ni boleh jadi?? fikir luas2. Dengan kewujudan internet, semua kita boleh buat. Boleh buat itu, yang ini dan yang tadi. Em. Cuba readers fikir sejenak.. adakah penjenayah memiliki akaun fb?? adakah mereka berada dalam kalangan orang yang giat mengakses akaun fb? giat berkomen?





Nope.





Mereka tidak tergolong. Jika ada, ia akan memudahkan kerja polis dalam mengetahui kedudukan si penjenayah tersebut. Berbalik kepada kes Osama, adakah dia mempunyai fb? Juga tidak. Dengan menggunakan telefon, tentera amerika juga dapat mengesan kedudukannya sehingga membuatkan dia mati ditembak. Kesahihan berita tersebut masih diragui sehingga sekarang. Wallahualam.



Dan. Bagi bukan penjenayah atau sewaktu dengannya,hal ini akan menyebabkan anda akan lebih terdorong kepada 'penganiayaan'. Why?? bukan semua orang boleh ketawa bersama kita, malah bukan semua yang menyukai kita. So. Kelos ur eyes. dan fikirkan dunia tanpa INTERNET.



adakah ia senang ??





atau ??





u can't live widout it ???





Op ! jangan tuding jari dengan aku. Aku hanya mendengar fakta ni dari seorang yang mahir mengenai IT. Berita buruk, Malaysia adalah satu negara yang mempunyai ramai penduduk yang memilik akaun fb. Atau dengan kata lain. Banyak. Oh. Aku sedih mendengarnya. Apa akan jadi satu hari nanti ??




Again. Jeng jeng jengg.





-Sekian-



p/s : esok adalah hari penutupan bulan kemerdekaan di sekolah aku. Aku x-saited. hehehe

Tuesday, September 13, 2011

usaha = lif

helo again !

Kerajinan atau dalam bahasa belandanya, HARDWORKING telah mendorong aku untuk men'design' kan kembali belog yang sungguh kesian. Haha

Ya. Hobi aku. Seiring dengan perubahan persekitaran, minat aku juga ikut berubah. Jika diperhatikan, kali ni aku pilih warna yang agak jarang budak 'gegurl' guna, HITAM. Aku suka hitam. Aku agak ganas bulan ini. Wakakkakakaka

Tajuk belog ini sekali lagi berubah. Suda namanya hobi, mestilah di tukar2 terus. Hahha. Aku dan gee-tar ?? ya. Aku dan encik gitar. Tajuk tersebut sangat menjelaskan usaha aku untuk mencebuwi bidang petik memetik. Sori. Bahasa aku agak skema.

Baru2 ni aku bermimpi bahawasanya aku akan menjadi pemain harapan dunia. Em. Maksud aku pemain gitar. Note : mimpi memang game masa tidur. 

Lepas tu aku berfikir. Apa salah nya aku belajar?? Benda tu bukannya susah pun. -nada kencang- wakakkakkak! Tiap hari aku hanya dapat meminjam gitar kawan aku. Memandangkan aku belum mempunyai seekor pun spesies itu.


Dengan azam. Aku ingin membelinya. Em. aku sudah peynetik fanatik sama dia. Okok. Aku tukar topik. Sejak kebelakangan ni, rutin harian aku berubah. Aku semakin rapat dengan dua orang kawan aku yang dulunya agak jarang2. 


Them are man. Bebudak lelaki yang selalu meminta nasihat mengenai sesuatu suatu. Hahhaa. Sebenarnya berkawan dengan spesies yang lain akan menyebabkan otak kita berfungsi dengan lebih meluas. 

Sebagai contoh : Aku girl. Dorang Bui. Secara tidak langsung, kami selalu bertukar2 fikiran disebabkan berlainan spesies. Dorang selalu tanya mengenai sifat aneh perempuan. Kenapa begini dan bukan begitu? Dan. Dan. Dan apabila jadi begini, apa yang harus dibuat. Em. Dan lain lain.


dan tadi aku telah berjaya menghasut nya mengenai dunia blog. Bukak sedjak mulut, kawan bui aku yang satu tu terus tanya pasal blog. Mcm mana mok buat belog dia cakap. Dan. Bermulalah cerita aku yang penuh hepi ending. 


Sebenarnya kewujudan blog amat membantu individu sama ada dari perkongsian info, maklumat, berkongsi apa yang mereka lalui dan lain lain. Sekarang belog sudah menjalar ke remaja2 yang sering menggunakannya sebagai diari mudah alih. Mcm aku. 


Pada akhir nya, kawan aku meminta aku untuk mewujudkan sebuah belog untuk nya. Dah siap pun setengah jam yang lalu dengan kehilangan beberapa signal yang amat bikin aku batchat. Wkakakkakaka.


Aku endak sendiri suda. Semakin ramai blogger2 SABAH. Tidak lah aku mengeluarkan bahasa skema jak terus semata2 ingin mengasi faham blogger2 kawasan yang lain khasnya semenanjung. 


op ! endak da kena mengena dengan post.
sengaja jak. endak tauk mok letak apa.
hakhakhakhakhak ! ;p


-Sekian- 



p/s : aku suka tulis panjang2. Bila panjang, ianya ada maksud. Bila bermaksud, ianya mesti wujud. dan bila wujud, ianya ... Er . Er . . salam satu blogger ! wakkakakkakakakkakakka


Monday, September 12, 2011

no beruk, no ketok2. haha

~may peace be upon you~


heloo ! lama sungguh aku tak menghapdet harta pusaka aku ni. Haha. Disebabkan ketiadaan haiwan peliharaan aku yang amat manja dengan aku, encik. beruk. 

rasanya kita masih berada dalam bulan syawal. Belum terlambat untuk aku mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada sahabat2 blogger yang sering meluangkan masa untuk membaca sedikit celotehan aku yang amat2 marapu. Haha

Bagi aku, sambutan raya tahun ini meriah berbanding tahun2 yang lepas. Tahun ni aku sambut raya dengan kawan2 aku. Beraya dari rumah ke rumah, makan kuih, mintak duit raya. <----- tahun ni?? duit raya aku setakat 'bole lah' ekekkee

Ikutkan hati, hidup aku kosong bila endak boleh buat post di belog ku yang sungguh kesian. Em. aku ulang. Hidup aku kosong. Belog ni sudah menjadi kawan aku. Maksud aku kawan rapat.

Oh ! mengenai url aku. Aku sudah tukar baru2 ni. Aku hanya ingin privasi untuk seketika. Hanya ingin menenangkan diri daripada urusan2 yang banyak tergendala sejak kebelakangan ni.

Ceh ! ayat aku. seakan2 sesibuk prime minister U.K. wakakkaakaka ! Berbekal ihsan kawan aku, aku berpeluang membersihkan habuk2 yang melekat di 'harta' aku ni. Hehe

Aku rindu untuk menulis. Mengetok kei bod yang teramat jelek. Dan, Dan. Aku rindu untuk membuka besbuk aku.

Ya. aku telah nyahaktifkan ia. Macam aku cakap tadi. Aku inginkan sedikit privasi. Aku sangat terkacau. Disebabkan oleh sedikit virus2 yang menyerang secara tiba2. Wakkakakakaka. Oh. Aku gila.


Em.



-Sekian-





p/s : again aku menangis. Menangis kerana merinduimu. Oh god ! matttai . Hakhakhakhak !