Wednesday, August 24, 2011

de twice double 'U' (ww)























p/s : Ya. Imagenasi aku banyak. Hahahhaa. Ejaan aku juga banyak. Em. Banyak salah. Hahaha


Sunday, August 21, 2011

entri laju2. Haha


Salam.




Setelah menyepikan contengan untuk beberapa hari, rasa-rasa nya aku sudah mula merindui belog kesayangan kiti miti aku ni. Haha. Beberapa hari ni, aku tak bole buat post. Aduiii. Sampai duduk terkakai depan pc sambil genggam rambut penuh kabatcatan. Hahhahaa. Deym


Sedar tak sedar, minggu depan adalah minggu terakhir bulan Ramadhan. Em. Cepat nya waktu berlalu. Aku rasa hari ni baru hari pertama aku berpuasa. Hahhaha


Dipendekkan cerita, kebelakangan ni aku SIBUK. Ok. suda di bold tu ayat. Haha! Banyak mok dibuat. Ya la, Raya sudah mok dekat maa. Hehe


Persiapan raya aku? Bole dikatakan 90perathus suda. Baju suda. Kasut suda. Tudung suda. Semua suda. Hoyeahh ! *Baju orang sak belum siap.Oposot ! Hakhakhakhak !


Kemarin aku ada jalan dengan abang aku. Kami pigi beli kasut. Setelah dipikir2, akhirnya aku pun ambek keputusan. Aku angkat Mr.Ever kemarin. Yang coklet. Yummy~ (kenapa tulisan aku manja2 ni? wakakakka)


Abang aku pun sama. Tapi dia angkat kaler kelabu asap2. Sekejap sak kami bejalan kemarin. Abis abang aku mengadu sakit kepala. Dia mok cepat2 balek, pastu tidur. Haha. *penipuan yang endak makan! Haha


Kekadang aku malas mok jalan dgn abang aku tu. Ya la. Orang mesti tengok2 kami dua. Deym! Dorang pikir kami pasangan tut tut. Sebab kami nampak sebaya sedjak. Hakhakhak! Lagi satu, dia tu lembap! kalau bejalan, kalah2 perempuan. Aduss~


Hari memantapkan iman jugak la kemarin tu. Hahhaa. Ditambah dengan puasa. Bejalan lagi. Em. Hepi jugak la. Tapi sayangnya, aku endak da di Tawau nanti Raya. Maksud aku, hari raya kam satu jak aku ada, kam dua dan tiga aku endak da. Raya kam empat baru aku balek Tawau. hehe



Aku pigi mana? shhhhhhhhhh . Hehe. Ada la. *cehcehh 



Ok la. Last puasa ada event anjuran sekolah. Dorang mok buat reunion buka puasa untuk kakak2 abang2 tahun-tahun yang lalu. Aku ikut! Memeriahkan suasana. dan. Dan . . . Juga untuk Makan !! wakakkakakkak


-Sekian-

p/s : Maaf. Pictul endak da. Aku malas. Masa aku sempit. Hahaha. L.D wait for me !!!



Tuesday, August 16, 2011

pada zaman dulu2 kala


ohok . ohok . ohok ohookk !!

(aik ? aku batuk2? haha ! siapa lagi sebut2 nama ku ni? Hahahhah)


Hi frends! Fuhh ~ melepas nafas lega. Haha. Lega from what? Lega from ebitin. (sori. Bi aku agak gila). Hakhakhakhak !


Baru berpeluang untuk menghapdet lagi. Em. Semacam kalah2 sibuk perdana menteri kan? Haha. Yaa. That’s me. Aku memang menteri. Menteri perikanan. Wkakaakakakak!!


Selepas membuka and masukkan sedikit lagu ke dalam pendrive kawan aku, last2 aku terjumpa akan gambar masa aku belum matang. Hahaha. Ianya membuat aku terkakai sampai tekeluaw air mata. Hahahaa. 
Ralat: aku masih budak2 time tu.


Ni hanya separuh dari manusia gila. Haha! Yang lain suda balek awal masa tu.




Bg aku ketawak ya? … Wakakkakakakakakakakakkaakkakaaka!! Sweet kan gaya aku? Haha. See? Aku tinggi kan? Haha. Ya la. Tinggi dari kawan2 wanita sedunia aku. Hehehe.


Let me tell eu de synopsis of the isturik. Sebenarnya time ni kami habis ambil repotkad. Apa ? tahun bila? Haa. Dets a very gud question. Hehe. Pictul ni diambil semasa aku  tingkatan 3. Wakakkakaakak!!


Ya. Aku mengaku. Umur suda 15 tapi mcm budak2 lagi kan? Hahaaha. Kawan aku main snap sak. Endak da kode2 nya. Aishh. Org belum ready. Cehhcehhcehh*
Aku sangat merindui peristiwa tersebut. Hukhukhuk. Aku rindu kawan2 aku. Ada yang tak sambung tingkatan 4. Em aku rindu Rensi,Yana,  Miau (mama rock), dan teman aku untuk begaduh tiap hari, hahaha Natan. I missu buddy!



Bole rewind balek ka e2 masa? Hehee. Untuk pengetahuan eberibadi, yang paling tengah tu, yang sweet mcm Rani Mukerje tu adalah insipirasi aku. Idola aku. Semangat aku. Dia cekgu SEJ kami. Juga merangkap guru kelas yang sering pening kepala melayan budak sakit jiwa mcm kami. Haha.


Cekgu Masnah. Nama yang selalu meniti di bibir kawan2 aku kalau dorang tak siap SEJ. Haha. Note: cekgu ni ganas tauk ! Hahaha


A picture can tell us everything (naa. buat pertama kalinya B.I aku fels class.) Haha! Nasib aku jumpa ‘harta’ ni. Aduii. Berharga betul ni. Just bayangkan 10tahun akan datang, aku bagi kawan2 aku tengok balek ni. Mesti dorang tekencing2 punya la!. Wkakaakakakakakka!!
Tak percaya? Suda la. Hahaha. :P

-Sekian-



p/s : aku trauma. Hari ni aku ketinggalan bas. Hahhaha. Cobaan. Grrrrr~


Sunday, August 14, 2011

5 ow redi

Helo demelow ! 5 ow redi ?? hahahaha. Itu english sebenarnya ( 5 already ). Hari ni aku be'mood mok hias2 belog jelek kuk. Haha. Penat na rayang. Segala macam aku tukar. (termasuk gambar mistew.) Wakkakaka!


Mengikut perancangan, hari ni aku mok gunting rambut. Tapi, dengan izin tuhan, hujan pulak tadik. Adoyaii. Endak jadi segala matcam. Hahhaha.

Lupakan pasal rambut. Now, aku tukar topik. Em, bout pictul 'hati tangan' tu sebenarnya mempunyai maksud yang tersendiri. Hehe. *mungkin Mr. A paham kali. 

Oh ! ya ! tentang mistew aku. Sejak 1minggu lebih yang lalu, aku sunyi. Mistew endak tauk pigi mana. Hilang-hilang dia. Haha. Den, aku pun parsa pasrah. Biarkan sedjak *walaupun aku hampir gibap.

At last? apa yang jadi? tidur aku dikejutkan dengan nada mesej telipun aku yang agak bising. Hahha. Deym. Jika mok diulas, masa tu dalam otak aku berfikir, 'adoiss,sapa lagi mesej subuh2 ni?'. Aku pun baca dengan mata kuyu. (haha! aku baru bangun bowww)


Dan . . .

Secara drastiknya mata aku berubah macam ni ...



Ianya dari Mr. A !!!!!!!!!!!!!! Hahhahahahaha ! Ya tuhan. Kesabaran aku tertebus jua. *cehcehceh bahasa. Haha !


Tapi sialnya telipun aku endak da keredit. Jadi, aku pun balas dengan menggunakan khidmat RQ. Wakakakkaka! Lepas tu, aku pun bangun sahur. Hehe 


Sejak seminggu yang lalu, aku sering dihasut oleh jembalang2 kawan aku. Banyak yang cakap, 'naaa.. Ditinggalkan suda kau tu bodok!' (disertai dengan ketawak setan) . hahha


Aku hanya balas 'Biar la. Kalau betul, aku kasi patah sim ku!!' . wakakkakakaka! Semua jembalang2 tadi tekejup. Haha.

Dan. Hari ni 14 pun menjulang. (maaf atas bahasa yang gila). Kerana dua mesej mistew tadi subuh, again aku menjadi orang gila. hahahha. Senyum2 sendiri. Makan pun aku endak hantam. Hahhaaha.

Moral cerita ini : kesabaran amat penting. 


-Sekian-




p/s : maaf. Hari ahad memang ada virus jiwang. Hahahaha

Saturday, August 13, 2011

stress kawan aku suda

~may peace be upon you~


s.t.r.e.s. dan yang paling last s. Aku agak stress sekarang. Haha! Bunyi mcm semacam pelik kan? tapi ya. Itu kenyataan. Hahahhaa!

Jadual aku amat padat sehinggakan masa begitu endak cukup bagi aku. <---- mcm artis suda aku. wakkakaka!

Waktu aku dipenuhi dengan tugasan yang cekgu bagi, lain lagi kerja di rumah, lain lagi baju yang mok di jahit., lain lagi itu, lain lagi ini. Adoiss. Geger aku. Hahahha!

Masuk hari ni suda dua hari aku round satu pusat bandar Tawau. Maksud aku kedai kasut yang ada di sini. Malangnya kasut yang aku cari tu endak da di Tawau. Ya tuhan. Kenapa satu pun endak da? Hahhaa




Mungkin keberadaan Miss.Loafers bukan di Tawau. Mungkin dia ada di Kk. atau di mana ka. Tapi aku pernah nampak beberapa orang memakainya. Ya. Hanya beberapa sedjak. Hakhakhak! 

Hidup ku sial ! selalu malang. Hahhahaa. Kasian. 

sekarang hati aku ada dua. Maksud aku dia bebelah bagi. Kemarin masa aku jalan2 dgn kawan aku, aku ada ternampak Mr.EverlasT warna hitam. Aduhh! suda cukup dia tikam jantung ku. wkakakaka! Den, kami round lagi, aku terjumpa pulak kasut yang sama. Tapi kali ni dia coklat. Peberet aku tu weii..

Aku dalam dilema. Hahhaa. Menunggu akan Miss. Loafers yang endak tauk ada di mana, atau aku pilih sedjak Mr.Ever?? Ada dua warna pulak dia. Hitam and Coklat. (kalau tanya aku, aku lebih suka warna coklat) tapi, hitam pun semmmattttt beb! 

timkim. timkim. dan timkim. Endak lama rambut aku gugur gara2 memikir terus. Wkakakakakaka!

-Sekian-

p/s : agak lama menyepikan diri. Ianya hanya kerana aku sunyi. jadi aku diam. aku pun sunyi. Wakakaa! Besok? apa jadi besok? hehe


Monday, August 1, 2011

a pendulum ?


Hai frends ! peace yoo! hahaha. Hari ni aku akan menggambarkan satu lagi benda bukan hidup, semestinya benda, dan ianya memang benda. Tada! perhatikan gambar raja rajah di bawah ratu. Wakakakaka! Ya. Itu ialah pendulum murid2 sekalian. Xtahu? Aduii. Em. dalam erti kata lain ianya disebut sebagai pemberat. Endak paham lagi? Parah la aku menerangkan. Aggaggagaa


Kekadang hidup manusia semacam itu pemberat. Dia akan berhayun ke depan dan ke belakang. Maju dan mundur dan sewaktu dengannya. Pergerakan nya bergantung kepada ilham si 'penghayun' itu sendiri. xpercaya? Pigi kau ambek pemberat satu. Em. Dua la kau ambek. ahahhaha


Tumpukan sepenuh perhatian. Dan. Cuba hayunkan pemberat tu. Adakah dia maju? Atau? Mundur? atau? dia tidak bergerak?<----kalau jadi yang ni? aku nasihatkan kamu cepat jumpa doktor hahahhaa! Ok.Aku buat lawak.


Dalam masa ni, aku rasa jika aku hayunkan satu pendulum, mungkin dia endak bergerak. Ya la. Seperti yang aku terangkan tadi ianya bergantung dengan perasaan sang penghayun. Em. Secara jujur, aku sangat lembik masa ni. Aku semacam hilang semangat. Yang pelik, ke mana dia hilang? 





Yang aku pasti aku sangat sunyi. Dalam bahasa Belandanya 'Im Alone'. Dikelilingi oleh kawan2 yang agak ramai. Agak supportive. Tapi malang, aku masih sendiri. Biasanya kawan2 aku yang sering meminta pendapat aku tentang sometim. Dalam erti kata lain, aku kaunselor dorang.


Pernahkah kamu berfikir? sesungguhnya kaunselor itu sendiri la yang memerlukan bimbingan seseorang. Yang memerlukan pendapat orang lain. Disebabkan aku sering mendengar masalah kawan aku, aku memang endak akan bukak mulut untuk cerita masalah aku sendiri. Biar aku yang tanggung.


Keseribuan kalinya aku cakap, aku sayang kawan aku. Apa pa pun, friendship selalu kam satu. Hampir setiap hari aku mendengar keluhan kawan aku berkaitan pemili, keadaan hidup dorang, masalah sinta sintun ni. Em. Suda sangat sebati aku rasa. 


Aku? Mok luahkan sama siapa? kalau bukan sama engkau wahai belog. Jujur again, aku sangat rasa puas hati bila habis mengetok ngetok kei board jelek aku ni. Semua aku luahkan sama kau. Bila aku susah, aku mintak tolong dengan kau. Bila aku senang, aku endak lupa sama kau. Meski aku tahu kau memang 'bisu'. Dan. Sakit hati aku bole lepas bila habis mengetok badan mu ini wahai kei board jelek. Haha!


'dia' biarkan aku tergantung. Kenapa? jika suda merasa bosan, kenapa endak jujur sama aku? Kenapa perlu biarkan aku tergantung macam mayat hidup? Apa dia rasa bila dia buat orang begini? Gembira sambil beketawak? Atau buat kenduri selamat? Hahhaa. Aku merapu again. 


Pelishh. Beri la koma. atau penanda wacana ka, atau fullstop ka. Jangan biarkan aku tergantung begini. Aku sakit. Sangat sakit wahai manusia. Oh. aku suda bukak topik lain. Agaggagagaa


Pendek kata. Ambil kesimpulan. hidup ni mesti ada ilham, mesti ada tujuan yang jitu demi mencapai........ satu malaysia!! Wakakkakaak!! See? aku bukan orang yang serius. Sebenarnya aku gila. Ya. Gila. 


Sekian.
~Assalamualaikum~


p/s : aku mok cuci kasut. Em. sungguh jelek bila kasut tak bercuci. :p