Sunday, July 31, 2011

Selamat datang Ramadhan :)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

“Wahai orang-orang yang beriman, telah diwajibkan puasa ke atas kamu sepertimana telah diwajibkan ke atas orang-orang daripada sebelum kamu. Supaya kamu bertaqwa”
(al-Baqarah: 183)


May peace be upon you ~

Selepas berakhirnya Syaaban, kini adiknya Ramadhan pun datang menyapa. Cehh~ aku kembali menyusun kata2 yang penuh bunga. hahahahaha

Bulan suci inilah yang banyak mengajar manusia erti sabar yang sebenar. Bukan cuma untuk menahan haus daripada mok minum koka kola, bahkan mok makan nasi bambong pun mesti di tahan. Haha!

Anggota badan juga dikunci. Juga turut berpuasa pada bulan ini. Mata, telinga, kaki, bahkan mulut juga harus berpuasa pada bulan ini. Disertai juga dengan ibadat tarawih yang xwujud dalam bulan2 yang lain. Itu sebab Ramadhan ni sangat dangat mangat speshel. Hahaha

Pengalaman aku : 

Ok. Aku pecah rahsia. Sama dengan budak2 yang lain, aku juga pernah berfikir (masa aku kecik la) 'aduii. mati la kalau xmakan.' Ayat ni memang selalu muncul di mulut2 bebudak yang belum kenal erti rukun islam ketiga itu. 

Aku? ketika masih berusia 9tahun rasanya. Ya. Aku masih ingat. Masa tu aku puasa. Iman aku memang setengah time tu. Ahahha. Datang pulak kawan aku bawak air oren. Pehh~ disertai dengan ais batu yang banyak tu weiii. Em. Hasutan dia pun mula.


'ko puasa ka?'
'ya la. ko tanyak2 aku ni, ko endak puasa ka? -dengan mukak telan liur-
'endak. Hihiihihihiii. NI! aku ada bawak oren.Mok ka?' 
'Em. Nanti di tauk naaa.'
'Aiii. Mana ada yang tengok jugak.'



Mendengar rayuan berupa hasutan sang setan kawan aku tu. Apa lagi? aku pun minum minum dan minum. Ohhh. Haus aku dah hilang. Balek jak rumah, aku buat mukak2 loya. Hahhahaha. Aku mengaku. Ya. Sekali lagi mengaku. Nobadi is perfect. Macam aku. Ahahha

-tamat-

Aku xmok cerita banyak2. haha. Cukup la sikit sikit. Em. readers? Ada yang suda lupa dengan niat puasa? Atau doa buka puasa jak kamu ingat? nanannaa. Ahahahaaha! Jangan takut. Nanti aku sertakan semua. 

1minggu belakang ni aku sunyi. Sunyi betul. Aku malas mok kacau kawan2 aku yang bole tahan sibuk semua. Hahahaha. Ya. Aku sendiri. Again. 

Seperti tahun2 yang lalu, kemungkinan aku juga akan sedikit sibuk kalik ya. Aku ulang. Mungkin hanya sedikit. (hanya mok bagi keyakinan sama belog.nanti dia rasa terabai.hehe). Mungkin aku akan patah tulang. Hahhahhahhaha! sebab duduk sedjak kerja ku nanti. Duduk menjahit. Aduii. Sakit belakang coii. Cobaan~



niat dan doa sungkai (buka puasa)

niat untuk harian :


niat untuk sebulan :



Doa berbuka puasa :



Naaa. Jangan di tengok2 sedjak maa. Hapal ! hapal ! hahahaa. Em. Okei la. Aku ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua umat islam seluwuh dunia. Paling khas untuk pemili, kawan2 dan mistew aku. Puasa yaa. Jangan curi2 minum di tandas! Wakakakakaka!




Aku cabut dulu. Adios !


p/s: Aku mok pi balai polis. Mok repot orang hilang. Mistew aku hilang. Agaggaaggaggaga


Saturday, July 30, 2011

sabtuan.

Salam salaman pada semua pembaca pembaci . Haha! sabtu lagi? Em. berpeluang aku meng hapdet harta aku ni. Ekekee. Aku sakit. *deym. ayat mok mintak simpati.Haha


Aku rindu telipun aku. Aku rindu mistew aku. Aku rindu mesej yang selalu aku baca sebelum tidul. Aku rindu semua. Aduhh. Sebab tu aku sakit. Ahhahaa. Aku sakit? siapa mok peduli? Mcm aku ni harapan bangsa. Wakakkakaka!


Sebenarnya aku malu. Malu mok post jiwang jiwangan di wall Mr. A. Tapi I miss him. Teramat. Telepon ku pun mcm taik unta. Jarang suda aku pegang. Aduii. 


Nasib ada kau belog. Haha! aku cakap sini sedjak la ya. Mungkin Mr. A sibuk? Atau sibuk? ya la. Budak stpm . Memang bgtu. Atau? Mungkin Mr. A suda lupa sama aku?. Atau mungkin Mr. A memang suda lupa. Hahhahaha.


Belakang2 ni banyak betul kerja cekgu bagi. Pembentangan la. Apa la. Bikin folio la. Kaji pasal ilmuwan islam la. Aduii. Kalau balek rumah jak, langsung bukak pc *bukan mok sign in fb ya. Bukak pasal semua tu. Pening aku. Minggu depan suda mok di hantar. Deym


Kekadang aku bukak fb jugak. Tapi 5minit. Aku bukak, pastu keluar. Dan. Satu2 nya yang aku buat bila bukak, aku hanya mok tengok 'poke' Mr. A. Ada ka ? endak da? Dan. pigi di wall nya. Tengok2. Aduii. Sakit jantung aku. Wakakkakaka!


Mungkin aku kali ya yang lebih2. Atau ... Aiyaa. aku pun endak tauk. Em. Paci. Saya rindu kitak. hukhukhuk. Sungguh kesian aku. Sukak tepuk tangan sebelah. Ahhaha! 


Nasib aku la. Selalu d kasi begini. Haha! baru ko tauk menik! Biar sedjak la. Mok di apa suda? Kan readers? Kan? Sekarang dalam hati aku macam mok jak pigi curi telepon orang. Mok bunuh satu kali. Wakakkakakaka! Aku mok dengar suara paci. Haha. Kasian nya anak ni. Aduii


Rindu tu menyakitkan. Tauk ka? sakit itu rindu2 orang. Sekarang ni pun aku rindu beliau. Tuhan sedjak tauk. menaip naip. Last2? takaluar aiw mata mahal. wkakakakak! uuuuuuuuhh~

Sabar. Hanya mampu sabar. Sekian terima kasih. :')


p/s : sebenarnya kalau tepuk sebelah tangan bole bunyi. Bole! siapa bilang endak? ...tepuk sama kayu.. Wakakkakakkakaaka!!


Wednesday, July 27, 2011

. . .



~may peace be upon you~









Aku baru balek.













Aku baru makan.



















Aku penat.



















Tersangat.
















Aku 











Mok















tidur.












-Sekian-













p/s: aku xda mood. Aku cepat bangang bengang.

Tuesday, July 26, 2011

10 vs 4. Mana lebih laki?(lucky)

Hello! Again. Pembaca2 bertuah. Sila perhatikan kad nombor anda. Haa! 39 ! ada sesiapa yang kena? ya. Ya. Silakan. Anda memang bertuah. Hadiah? uit ~ Siapa yang cakap menang hadiah? ekekeee. Aku gila. Grr~



Hari ni aku sedih. 




Totally.





Spies.






adui. Keluar suda nama katun. Haha







Apa kaitan dengan blog aku? Op cos la ada. Dear blogie ku sayang. Listen carefully.






:



:'




:'(



Hahhahahhahahahhaha!! Aku tipu. Apamatcam? Bole ganti Pasa Sandar ka? Atau Era ka? Haha! Pendahuluan tadik hanyalah pancingan aku. Ianya berumpankan ikan sumpit. Wakakkakakakakk! See? Aku gila mendadak.


I've done stupid dupid things tadi. Aku buat perkara bodo. <-- aku translate. Haha! Aku round profil Mr.A sehingga bulan Januari.
Bole bayangkan? Berapa lama aku skroll? Endak lama. Cuma 2jam sedjak. Hahahahahaha! Gila kan? Duduk skroll profil dari bulan Julai sampai Januari. Em. Sememangnya kerja yang teramat kurang siuman. 



At last, aku diingatkan pada suatu tarikh : 10 M-enikA-ppanC-angkut







Apa jadi? Masa tu aku ada call Mr.A. Ya la. Aku mengaku. Aku urat dulu. *Aduiiii . Haha! Normal la ba tu. Kami kawan fb sejak November 2010. Suda lama aku mok telepon dia. *Tapi aku malu. Em. Tersangat malu. Tapi, dia cabar aku weii. Ahahhaha


Sehinggalah 10Mac. Baru aku beranikan diri mencapai henpon aku yang lama suda jadi bangkai. Wakakkakaka! Aku telepon. Den. Perkataan pertama yang aku dengar...



Helloo ? Aaaaaa ? Sekejap.. Jap..Ndak dengar ni..


Masa tu hp dia agak samar2. Ok. Pembetulan. Speaker hp dia agak samar sikit. Ndak jelas aku dengar suara dia. Oh god! Dunia aku berantakan. Again. Aku gila mendadak. etuikietukietukaiatukaiitu <-- jgn ikut!



Mr.A..Saya suda jatuh masa fels2 lagi. Ha? Jatuh? Aduiii. Paham2 la. Agaggaaggaa. Masa tu seklom Celcom ada buat promo YESRM3. Malas mok terangkan spesies apa. Dipendekkan cerita, ada 2 3 hari aku tekaut. Em. Aku tipu. Sebenarnya 4hari. Hehe. 

Ya. Ingatan aku masi kuat demuat. Oleh yang demikian bahawasanya rayang(adui.mampus bm!) aku digelar G.I.L.A.

G- ila
I- ngatan
L-a
A- nak ni 

Tapi. Aku xkisha. Haha!

Dengan termeterai entri ni, maka jatuh la saham asasi kaum wanita. Why ??


1 - Aku urat dulu
2 - Aku call dulu
3 - Aku ..... ter.. jatuh dulu .. Em. kesian.


Aku masih ingat. Aku panggil dia 'komek'. Wakkakakakakak ! Gelaran tu bertukar musim. Sampai la musim bunga. Hati aku tiba2 ada pokok. Pokok sakura. Hakhakhakhak
14. 10 + 4 = Fourteenth March : Tarikh keramat. Mesti ingat ! Xingat? Hati aku suda mati. Betukar keramau kemarau. Hahahaha .< to be continued



kesimpulan: 10 atau 4 bukan nya nombor bertuah. Itu hanyalah kebetulan. Dia maha mengetahui ;)



p/s : Aku xjiwang. Aku ulang. I'm not!. Tapi.. aku akan usaha. Hahhahahahahahaaha

Monday, July 25, 2011

5 'word' they would say

Hello! Hari ni aku akan membongkar 5 hakikat yang harus aku terima sepanjang bergelar sang manusia. Haha! Mengenai? Ianya mengenai karakter aku yang seringkali menjadi buah mulut kawan2 terbaik aku. 


Dimulakan.



semacam orang gila tanjung rambutan? ? ?

1 - G I L A

: : Deym. Ini kenyataan. Kawan2 aku selalu cakap aku 'gila'. Tidak  tahukah kamu wahai sedara sedari bahawasanya kata2 itu adalah satu doa? Em. Aku suda mcm Ustazah Siti Norbaya. Manis tak kurma ini? Haha! Disebabkan aku selalu membuat aktiviti kawan2 aku tergendala, oleh yang demikian word 'gila' tadi tidak akan lepas dari mulut dorang yang superdumper baik tu.





kiut tak? Haha

2 - C O M E L

: : Pfttttt (aku muntah). Aku xcomel. Juga xcantik. Aku jelek. Pendek. Kurus. Okei. Aku tipu. Aku sebenarnya a little bit of gemuk dan tinggi. Aku ulang. Just a little bit. Hakhakhakhak! Oleh sebab aku selalu memakai baju seragam sekolah aku yang sudah pendek, disertai dengan beg serupa bebudak darjah 5 tu, kompom aku digelar budak tadika penghisap hingus. Eyakk! Aku terima komen kawan2 aku. (For those who terasa? Aku block kau di fb. Wakakakkakaakka)





proffesor insiyur? Hahhaha
3 - S M A R T

: : Ini bagi kawan2 aku yang suka merayu2 mintak ajar pasal math. Okei. Aku mengaku. Again. Aku genius in math. Math memang makanan aku. 'Sharing is caring' right? Memandangkan aku selalu ingat pesan cekgu aku, 'Bila kita ajar orang lain, ilmu kita akan bertambah. Dan kita xkan mudah lupa.' Aku sungguh merinduinya.





Dia memang pelik tapi benar.
4 - P E L I K

: : Bagi orang yang faham akan seni, 'pelik' xwujud dalam kamus hidup mereka. And sebaliknya, bagi mereka yang seakan2 buta seni, mereka selalu merasa perbuatan orang lain adalah pelik. Ambil contoh mudah : Lady gagak Gaga. Aku mengaku. Aku kuat berimaginasi. Kekadang aku akan bayangkan aku sampai ke sekolah dengan menaiki atap bas. Den. Bermulalah story dongeng ke telinga kawan. Yang pelik, dorang enjoy. Bahkan ketawa sampai meleleh2 bebeng. Ok. Aku tipu.





batu terapung?

5 - K E R A S

: : Yang ni xda kena mengena dengan hati aku ok? Ma liver hat is soft. (paham2 la apa maksud aku. Haha!) Kebanyakan hobi aku memang xbole diterima oleh bebudak perempuan yang lain. Ala2 Saloma begitu. Hakhakhak! Aku 'gila' bike. Bukan semua g'gurl macam aku. For those who loved dis, dorang akan dicop sebagai 'tomboi'. Hei! Manusia yang berkata sebegitu rupa! Dunia dah moden. Zaman dah maju.<-- Ok. Aku kasi tebalik. Haha! Even bola sepak pun wanita bole main? Inikan just a bike? Peliisshh. 



dan sebagai konklusi...

Sememangnya aku gemar menjadikan diri aku eksperimen. Ianya seakan2 menyedarkan kita bahawa, kita perlu menilai diri sendiri sebelum menilai orang lain. Em. Ceramah aku sudah pun keluar. Wkakakaak! 
5 kenyataan dan hakikat yang mengikat dan harus aku terima seadanya. Kawan2 aku adalah segalanya. (Aku tipu lagi. Sekejap lagi aku bom kamu semua. Hahhahahhahahha)



p/s : Baru abis makan. Aku xmakan dari semalam. Erhhh ! Bantai. 

Saturday, July 23, 2011

Review KL 'gemster'

~may peace be upon you~


sa'te' day .. hari sabtu yang agak membosankan. Hari ni encik Dx90 telah di aqiqah sebentar tadi. Maksud aku 'beliau' telah di'cerak' dalam erti kata lain. Rasa2 nya bagi orang berbangsa bugis, dia akan paham maksud aku. hehe ~


nampak tajuk ka? yaa. Hari ni aku mok buat 'review'an mengenai filem yang telah meletup bedabomkebabom bulan lalu. Memang lama suda filem ni. Tak salah 9Jun yang lalu. Tapi suka hati aku la mok buat review'an. Bukan semua suda tengok filem ni. Jadi aku nak buat sinopsis sikit. Haha


-sungguh bergaya posing2 hero malaya-


Cerita ni bermula apabila Malek(Aaron Aziz) telah meringkuk dalam lokap yang disebabkan oleh perangkap Shark(Shamsul Yusof). Bukan sekejap dia terkurung di situ babe. 5tahun! Kalau aku di tempat dia, kompom bila aku keluar jak, aku ... aku !! akan bertaubat..op cos .. Haha !


Malek mempunyai 2orang adik. Jai(Ady Putra) dan Zetty(aku lupa nama dia. Yang aku tahu dia pelakon utama HalimahJongang). 


Nama filem pun 'KL Gemster Gangster', op cos la ada bab2 merampas kawasan. Ala. Mempunyai kesamaan dalam filem2 aksi gengsterisme, tapi yang ni agak lain sikit. (paham2 la maksud aku)


Mengenai watak yang aku minat? Aaron? no. Wrong! aku minat dengan karakter Jai(Ady Putra). Mok tauk kenapa? Bagi sesiapa yang telah menonton filem ni, mesti dorang perasan. Jai ni mempunyai satu tabiat iaitu, dia tak merokok, dia cuma gigit hujung rokok tu, and den? dia akan buang. Gigit lagi. Buang. Pelik bukan? At the end, kalau kamu orang kasi habis ini cerita, rokok dia finally mempunyai 'api'. It's burn.


-antara babak2 'menggigit' rokok-

dan . Sudah tentu pengarah muda yang berjaya menempah nama disebabkan filem2 arahan beliau yang menurut aku 'besh2' semua, Shamsul Yusof. Pembawaan watak Shark amat berkesan. Aku rasa dalam filem ni mungkin dia 'leng cai' yang ada kacukan cina tu. Haha! Antara dialog beliau yang bikin telinga aku 'panas', 'kalau Lu ada bukti, Lu panggil itu tiga paku turun. Tangkap sama Gua'

mirip betul dengan mukak bapak dia


Akibat inginkan kuasa, Shark sanggup membunuh bapa tiri dia King. Dia juga berjaya menghasut dan menyumbat duit ke dalam otak Jai untuk ikut di bawah kaki dia. And, dia juga telah menikam pujaan hatiku, Fadil(Zizan) semasa dia hendak menyelamatkan ibu Malek daripada kejaman misterius goblokness Shark. (cehh ! bahasa aku. Haha!)


gaia gaia gaia !


And. Seperti cerita2 aksi demaksi sebelum2nya, sudah tentu yang menang akan menang. Ops! maksud aku, yang baik akan menang. Haha! Bagi sedara sedari yang masih belum mencuci mata menonton filem ni, sila lah ke panggung wayang yang berdekatan. Haa? masih ada yang belum nonton? Aku bagi link dia. Nonton di Tiub awak youtube la. Yang ni ! yang ni !


Next. de maco men. n op cos, taf ! 

~hero malaya~

Memegang watak 'taiko' tebesarr di KL. em. Begitulah kiranya. Tetapi in de good way, dia mempunyai ciri2 kemanusiaan yang jarang dimiliki oleh gangster2 sedunia. As result, kongsi2 gelap KL sudah pun bubar di akhir cerita. Termasuk hero, Malek. Dia pun kawan sama tiga paku. 
Means - ditangkap. Haha!





Jadi, tak perlulah aku selitkan moral cerita ni. Kamu semua pun bole fikir ma. Sekali lagi, KaramSighWalia selalu berkata 'yang baik dijadikan teladan, yang buruk? pigi la buang. takkan mok simpan?' ahaha!

yang ni? tak da sangkut paut dgn filem ni ok?
gangster jugak ni. Tapi mempunyai hati yang lembut.
aahhaaha ! Mana tauk jumpa d jalan?
wkakakkakkakkak!


-TAMAT-


p/s : akan menemani encik Dx90 petang nanti. Hehe~ mok jalan2 tunggang dia, wach aut!

Thursday, July 21, 2011

anggota baru . XD

Assalamualaikum pembuka kata .. separuh dua .. dibagi tiga .. ahahahaha ..punya bodok kata pendahuluan kuk .. haha ! apa cer ?? cer apa ?? hari ni aku akan berkongsi tentang anggota keluarga yang baru masuk d pemly aku 3hari yang lalu ..



dia smart .. kiut ..miut .. handsome .. owsome ..dan grrrrr ~ aku bole jadi geram ..mok cubit pipi nya tapi endak da .. ahahaha ! so readers bole teka ?? can eu just imagined ?? siapakah gerangan si dia ?


op ! totally dia bukan manusia .. dan bukan binatang mahupun tumbuh-tumbuhan yang menjalankan proses fotosintesis ..ahhaaha .. want to know ?? skroll bawah2x sikit ..


/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/


TA DAAAAA !! 

it's a bike .. haha ! setelah peninggalan ego ,



hidup aku tiba2x jadi sunyi .. endak da kawan mok jatuh..tambling2 ..dan menjunam .. wakakkakkakak !! sesungguhnya aku sangat merinduinye kepun . . aahaha ! 
dia da ada tuan baru .. tapi dengar2x kabar tuan nya tu suda jatuh .. habis cermin ego pecah d depan .. kesian .. kesian .. :( .. Nampak sangat tuan dia tu endak pandai jaga ego .. punya lembik .. ahahahha


hati aku lebih tertarik dengan 'skuter' dibanding motor biasa .. lagipun motor biru yang paling atas tu ..abang aku yang punya .. ahaha .. lantak dia la .. endak urus .. 


dia klasik .. ada ciri dulu2 .. seakan2 pramlee bujang lapok .. wkakakaka !! bila di teliti .. cover depan dia mcm ex5 .. depan dia mcm lampu vespa .. and .. tempat duduk dia mcm basikal .. cantek betul oow ..


di Tawau .. hanya ada dua pernah aku tengok orang guna .. yang satu tu kaler hijau .. opis boi yang guna .. punya kiut ..tapi dia kasi hilang tempat duduk belakang nya .. ahahaha .. so?? bila mok bonceng orang ?? di tayar la jawab nya .. wakakkakakakkak !

kemungkinan sabtu ni baru kenduri doa selamat bagi encik Dx90 .. wilkum to ma pemly .. be a good son ok  ?? ahahaha !

note : aku memang fanatik ngan encik bike ..apa lagi miss skuter .. oh god ! tuhan maha mengetahui . haha !

ok la .. habis suda cerita .. haha ! jumpa di lain hari dan ketika .. insyaallah ..


~Assalamualaikum~


p/s : sedang mendisiplinkan diri . memandangkan ramadhan mok dekat suda .. haha ! puasa ?? op cos dah habis ganti .. dari taun lalu lagi .. heee ~

Thursday, July 14, 2011

Satu .. Empat

*kcing .. kcing* (bunyi duit pusen2x) haha !

Selamat petang brader2 .,sista2 sedunia .. yang tengah makan-makan .. baca buku..main mesej ..tidur .. duduk-duduk .,, dan ..eh ?? ada jugak yang kira-kira bintang ?? ahaaahahha !!


14 Julai ?? Today is the historical day *mattai B.I aku* Kenapa ?? sebab selama 13minggu..93hari..2232jam 133920minit aku mengenali Mr.A .. Sebenarnya aku endak ingat tanggal hari ni .. Sibuk belajar .,tulis nota.,kacau2x orang .,dan sibuk main chess ,, ahahah !! (temkiu untuk sifu chess aku : jonathan) 


Tadi ..masa subjek 'MATH' ., kawan aku ada tanya ..
'nik..pigi kepsi yuk ???' .

Dengan nada yang 1001 pelik aku pun jawab
 'ahh ?? kepsi ?? mok buat apa ?? tengok2x orang makan ka ? ahahahhaha !'

 'Endak la ..Sambut befday Midar (kawan aku) ..

nada pelik keluar lagi sekali ..
'eh ?? ya ka ?? tanggal berapa jugak ni hari ??' .

Kawan aku jawab dengan kompiden yang teramat
'14 ba .. apalaa ..tanggal pun endak ingat .'

'ooo .. 14 ....' 

aku terdiam sekejap .. disusuli dengan pekikan yang amat kuat .. *sampai satu kelas menengok . wakkakakak !* 


apaaaa ??? 14 ?????

-aku ngan kawan aku tadi diam ..kenak rasuk setan-

selang 5saat ..gempar satu kelas dengan jeritan 2ekor orang gila .. ahhahaa !! yaa .. aku hampir lupa .. hampir lupa hari aku terpaut sama Mr.A .. It's been 4month .. dan ia bukanlah tempoh masa yang singkat babe .. ahahaha !!


Definisi Mr.A bagi aku ..

  • endak sukak mengurus a.k.a 'endak urus'
  • cepat gemuruh cemburu
  • sangat cepat cepat cepat rindu :p
  • kilik dan sangat DEGIL macam aku
  • paham aku
  • kuat ketawa : hakhakhakhakhakhak !! atau wkakakakakkak !!
  • sukak nyanyi (padahal sumbing sumbang ..ahahhaahahaha)
  • sukak lagu2x mcm aku jugak
  • cepat sakit a.k.a LEMBIK
  • and last ..JIWANG sebab sukak nyanyi lagu cinta2 (haha !sowie to say sayang .. tapi hakikat qada' dan qadar pulak tu .. wkakakaakakk !!)


    Hehe .. 10 fakta yang sebetul-betul fakta ..hakhakhakhak !! Mr.A sangat menerima aku yang jelek macam biawak .aku yang emosional mcm unta ..keras macam steel ..dan sangat jauh ke sin un dari ciri-ciri wanita melayu terakhir ..wakkakakkkakakakak !!


    Aku yang endak da perasaan kekadang ..aku .. dan aku .. errr .. aku .. hahahahahh !! Temkiu Mr.A .. kitak hilang ?? maka aku akan jadi player yang kehilangan queen dalam game chess .. yang hilang semangat ..hilang semua-semua .. haha !!


    Dan berbalik pada topik kepsi tadi ..aku endak jadi pigi .. sebab kawan-kawan aku gerak jam2 .. hah ?? gila apa gerak jam2 ?? jaddi jam berapa mok balek ?? habis aku kenak bunuh nanti .. wkakakakakak !! so ...aku pun balek ..melupakan segala cita2x untuk melawat pakci kepsi yang bejanggut .. ahahaha !! *endak jugak keciwa*


    Pesan aku sama kawan2 aku : kirim salam sedjak sama ne pakci yaa ?? hakhakhakhak !!




    Aku mok cakap ..'HEPI BESDAY' untuk kawan aku Midar..semoga diberkati tuhan ..tercapai apa yang diingini  dan sinyum-sinyum selalu .. *biar dianggap gila* wakakkakaakak !! 
    note : sowie dar .. aku endak da adia :p


    For ma lovely dearest tersayangness Mr.A : *aduhh ! jiwang aku* Temkiu telah menjadi 'speacialist' saya .. menjadi pakar sakit jiwa untuk saya .. wkakakaakak !! sayang kamu !! biliun niun wekk.. eh ?? bialla :p



    Hanya sedikit pentaipan untuk hari ne .. ahahahahha !! memang BM aku tebongkar ..wakakakaakak !!

    ~Adios~
    ~Assalamualaikum~


    p/s : akibat ulser ..aku pendiam .. deym ~ errrrhhhh !! sakit coiiii .. hakhakhakhak !!

    Tuesday, July 12, 2011

    Am I krezi ??


    hello ! hello to all saudara saudari sekalian .. hehhee ..aku menulis lagi ?? yaa ..aku banyak mood hari ni ..(sebenarnya dari kemarin2x lagi hahaha) 

    apa ?? yok-e ..aku baru bangun ne ..balek2x jak dari skola ..bukak kasut..terus ambek satu bantal (tipu ! sebenarnya dua eeeekekekke) dan aku pun hilang ,,melayang .. hahha  ! terbawa2x oleh kesakitan kepalakan aku yang datang menyerang tiba2x .. aiyaa ! punya jelek rasanya hhahah !

    aku mok bagi tauk rahsia ne .. ce dekat ..ce dekat .. dekat lagi ! eh ! dekat betul suda tu .. op ! op ! ahahahakhak  ..aku ada penyakit yang beri beri de series ..besar woo ! penyakit yang mungkin kebanyakan orang mengalaminya nyekepun .. ahahha

    last night ..aku ada 'temu janji' dengan Mr . A ..bukan d taman .. ahahaha ! tapi d telipun .. haa !
    note : bagi yang kurang berminat sila jangan teruskan membaca 

    eh ? masih lagi membaca ?? okok ..aku kasi  tau la .. hahaha ! kalau aku suda mendengar 'suara maut' dari pengarang jantungbuahhatilolipop aku tu .. aku bole jadi orang gila .. aku serius ni taik ! wkakakakaka !

    kenapa aku cakap begitu ?? sebab .. fels .. aku akan mula 


    SENYUM2X SENDIRI
     (oh ! indahnya c**ta .. bole buat orang jadi gila ahahaa )

    kedua .. aku akan mula

    BERCAKAP SENDIRI

    Sebagai contoh .. mcm semalam .. habis jak sesi penteleponan ..aku rasa suara 'orang gila' tu mcm masi ada di telinga aku .. iayayyaya .. cilaka ! wkakakakkkaak ! yang paling aku ingat ! dia cakap ..


    "AIII .. KITAK ENDAK KENALL"


    sampai sekarang masi ada suara ghaib tu .. ahahaha ..lumrah dunia .. aku dah terkena penyakit 'gila' !!
    wkakakakaakak ! jangan risau ma lovely readers ,, penyakit jenis ne tak bejangkit yaa .. kalo bejangkit ?? maknanya ., kita serupa .. (ala 2x lagu ...apa tu ya ?? aishh ! lupa aku tajuknya ! hakhakhak)

    rupa2nya ..dalam diam ..Mr. A adalah pembaca setia aku .. wowoooo !! hakhakhakhak !!
    note for eu Mr. A : ohh ..sukak baca belog orang yaa ..pastu sindir2x lagi yaa .. ahahahaha :p

    dat's all for today ..in the sweet evening .. wkakakakakk !! jeleknya ba bahasa ingguris taik ! ahahahah

    aku cabuttt !!

    p/s : tengah dalam mood mok bakar orang..aahaha..akibat seorang gurl yang sukak bagi2x nuget sembarangan ..saitan ! ahahahhaa deym ~


    Monday, July 11, 2011

    Isnin lagi XD


    Assalamualaikum to all bloggie blogga dan bloggoo .. (ahh ! untuk semua nya la) hahaha  ! apa kabe semue nye i ?? sehat ka ?? gud2x ... kalo di tengok2x .,makin behabuk blog ku kesian .. makin sunyi .. hahaa ..bukan apa .,aku endak  tauk mok tulis apa .,jadi aku diamkan diri ..bepikir punya pikir sampai kusutt ! ahahaha

    rasa2x nya pictul d atas tu pasal apa ya ?? yeah ! batul ! itu mukak2x orang bosan tu .. ekekekee .. bosan ! bosan ! bosannn dan bosan ..

    bangun pagi ..mandi ..pakai baju .. pakai kasut .. jalan .. belajar .. rehat .. balekan . .naik bas .. dan sampai d rumah .. so ?? apa lagi dibuat ?? buat bodok2x ! ahahhaaa .. beputar2x sedjak kan hari2x ?? itu2x jugak di buat . . haha

    tadik aku adir skola ..tapik aku endak belajar (jeng jeng jeng !) hihiihihie ..aku pigi main catur dengan kawan .. yaa .. aku ada bawa dari rumah .. tiba2x kenak tangkap ! wakakkakakka ! kasiann .. 

    punya mengamuk aku sama e2 cekgu <---- don't try at school ahaaha ! biasa ..budak baik kan ..memang bgtu .. wkakakakka :p

    melalut2x aku d meja belakang .. ampas2x kerusi ku .. ahahhaa ! sekali cekgu tu dengar .,dia kasi balek jugak itu menan .. hhiihihiii .. jahat kan aku ?? suda la endak belatjar .,mengamuk lagi tiba2x ,..  hakhakhak !

    sori cekgunyaa .. sayang kitak! paham2x la belakang2x ni menik stress .. (ahaha ! stress apa ?stress bodok2x) dat's all ma lovely tukang2x baca ., syukran yaa syukran  .. hakhakhak !

    ~adios~


    Friday, July 1, 2011

    kadrepot ~ hahaha

    Salam bloggers kepada semua .. how r eu ?? ma lovely bradd n sista ?? ok ka ?? gud2x .. saiya pun oke .. 

    Memandangkan aku da janji mok upload repotkad aku .. jadi .,hari ni aku mok pengumumam wakakakakkak !!

    *gambal dia endak da .. kad reader aku rosak ! grr~*


    ta daa !!

    B.melayu - 83

    B.ingguris - 99
    *op ! jgn tekejut .. haha ! subjek ni ada penambahan markah .. itu pasal 99 ngee * 
    matematik - 91
    Science - 70
    Sejarah - 86
    Pend . Islam - 78
    Sastera - 76
    Perdagangan - 85
    Sibik - 80


    ...nampak ka ??  subjek senang mcm sibik pun aku nyawa2x .. 

    yaa ..jika dipendekkan .. aku hanya mendapat 6A 3B .. hahahahaah !! pend.islam aku B ??? aku pun endak tauk .. mungkin aku selalu anggap subjek ni senang kalik ! hakhakhakhak !! 

    Aku akan mendapat ganrajan ganjaran dr abam .. kawan .. kawan .. dan mami aku .. yipp yipp ! hahaaha .. !! 
    ok la .. pasal repotkad sedjak ni .. *sir lambat betul sain ! kenapa endak taun deppan jak d bagik ??*
    hakhakhakhakhak !! 


    ~Adios~
    ~Assalamualaikum~