Wednesday, June 29, 2011

Contez “Saya kenal sangat si Hakim tu”



hello ! toki dogi koki koki .. hakhakhakhakhak !! aku ada join pertandingan menyelam ! wahahaha .. nak join sekali ke ?? nak join ?? klik nii .. bukan e2 .. ni haa .. hadiah nya beshh2 bilaka...



Pembetulan ! bukan pasal menyelam .. sebenarnya pasal 'hakim' yang aku sangat sangat kenal tu .. hhahaa 

let's stat

Bout mikah ..
Mikah ?? sapa Mikah tu ?? sebenarnya aku tak kenal si mikah ni .. yang aku tau ..aku ada buka belog kawan ..Tajuk belog tuan suda memikat hati hamba 'MA LIFE IS PUBLIC' ?? mcm atris buruan paparatsi doo .. wakakakakakka !
entah mcm mana aku 'terlihat' entri dia pasal 'tanda2 bahawasanya anda telah rasminya jatuh cinta'..
WOWW ! emejing title ! mcm ada magnet yang tarik biji mata aku untuk baca terus ..baca terus .. hahahhaa ! lawak siot ! sampai terkakai2x aku depan pc aku ..

Jadi ..memandangkan tuan hamba tak kenal dengan MIKAH ..tuan hamba hanya guna imaginasi tuan hamba untuk menggambarkan tuan penganjur sontes contest ini (yang aku tauu .. 'mamat' ni fobia ngan lisa surihani) wakakakkakakaakk 


~al kisah .toyyibb.. al kisah maka tersebut la kisah .. toyyyiiiibbb~


Pada jaman dahulu seberapa tidak kala ..ada seorang superman yang da bosan jadi otoman .. tapi dia tak pakai spender di luar yaa .. superman muslim ni ..hahhaahahah 
Dia superman jenis lain ..superman yang suka menulis ..mengarang ,,dan memparang .. wakkakaka eh ! salah ! salah ! mempunyai seorang puteri (cindeLISA)

Sedang asyik superman mengikat rambut puteri dia ..tetiba datang gergasi 'CAP KUDA' (musuh lama nya) di hadapannya ..lalu berkata 

Otoman ??? engko da jadi superman ??


a'ah ..kenape ??ko tak takut ke ??


hahahhahah !! Otoman punya besar aku tak takut ..ni pulak superman 'tulang' mcm engko ! puii ! 

Mereka pun berlawan..Si kuda memakai keris taming sari berbentuk senduk kuali manakala hero kita menggunakan periuk belanga warisan hang tuak .. 

*cucuk sana*

*cucuk sini*

*jurus sana*

*jurus sini*


Akhirnyaa ?? (op !! mesti hero menang kan ??) tapi aku tak suka ending hero menang beb..aku kasi tebalik ..superman tadi KALAH ..dan terkena sumpahan ..dia jadi manusia biasa yang bergelar ...

/

/

/

/

/

/

HAKIM IS HAKIM (MIKAH) JEMJEMJEM WAKAKAKKAKAK !!

...5 tahun kemudian...


Si hakim telah menjadi penjual pen yang berjaya ..sangat sukses ! juga mempunyai kedai foto2x(untuk begambar) memandangkan ke-proan nya mengambil side tepi .. wakakakakkakka

Tapi .. kalo F.Tahir da letak jawatan .. dia boleh claim balek .. tapi dia kekal menjadi penulis yang tersiottt banyak2x .. hahahhahaaa .. Dan hari ni aku berpeluang menjadikan dia 'watak utama' dalam filem sulung aku .. (free ..tu babe hahahaa)

Superman penjual Pen ??!????

Robohkan panggung !! Julai ini

~de end~
ini hanya la apa yang tuan hamba bayangkan ..
 *Akibat memang tak kenal ngan HAKIM ni *

OMG .. HAAAAAAAAA ..semputt ! wkakaakakkaka .. ok ..aku dah cerita mengenai hakim..hanya melalui cerita dongeng aku ..haha ! dah pikiran aku ?? nak buat mcm mana ??

To tuan hakim yang arip lagi siotsana .. saiya mesti menang ., kerana saya tak pernah menang .. hakhakhakhak !! walau terakhir2x pun jadi la .. -ikat kepala-

tertanda ..
encik tiya 
encik memo

Saturday, June 25, 2011

makan bakso 'ndak jadi'


Salam bloggers kepada semua.. -loading- ..berapa hari aku tak update yaa ?? 4hari rasa2xnya .. hehe

Otak aku kering.,endak da idea ..endak tauk mok cerita pasal apa ..so lebih baik aku diam diri untuk lekat2kan segala yang berlaku sejak dua menjak ni .. (BM aku mang tebongkar)

eh ! ada yang belum duduk ?? hakhakhakhak !! duduk ..duduk ..ambek kerusi dekat tibi tu ..apa ?? xda ?? pigi kedai beli dua ..wkakakkakakak !!

Aku masih belum menerima kadrepot repotkad ..Sir 'bertuah' aku belum lagi dia sain2x ..bila makci2x atau kawan2x aku tanya ..

mana repotkad mu ??


.
.


taun depann .. hakhakhak !

Kemarin aku ada jalan pigi tempat kawan aku ..Niat kami mok makan 'b.a.k.s.o' ..Tapi ..bila sampai sedjak .kedai 'bertuah' tu TUTUP !!! 

Naik gila kawan aku yang satu tuu ..hakhakhakhakhakhak !

endak jadi makan 'spesis' nee 


Jadi kedai tutup ..kami pun sangkut di kedai sebelah ..makan 'mee' dengan 'soto banjar' ..(lap mulut) aduhh ! aduhh ! kalo ingat balek ..emmemmeemmemmeemme .. hahahahahha !!


ni kawan aku yang 'makan'

haaa ..ne aku yang 'hantam'
Yang jeleknya ..aku balek guna kaki ..(ya la..takkan guna mulut) wakakakkaakakk !! Bukan dekat tu babe ..jaaauuhh ..panas2x lagi ,,aku sendiri lagii ..limpas dekat kuruban kuburan lagi ,,hakhakhakahkhak!!


/
/
/
/
/
/
/
/
/


okok ..aku tukar topik ya ..'team' aku KALAH ..walaupun dorang tewas .,tapi sebenarnya dorang la paling lawak ..lawak dan terrrrr lawakk .. haha ! mok petcah jak ini perut kalo ingat lucu2x nya .. bagi team SEPAH ,,JOZAN DAN NABIL ... tahniahh !! 

fuyyooo !! 300k tu babe ! nasib 'tiga abdul' yang dapat ..kalo nabil ?? bukan dia sendiri ka ?? haha ! 300k ?? main2x sendiri ?? beeeeeeeeeee .. 

mok letak gambar cek tauke ..ngan cik nora .. hahahhaahaaha !! kamu memang TERMMANNTOOP !!






dats all !! ma lovely readers !! ..hoyee ..-tepuk tangan- hakhakhakhakhak !! bubai ~

p/s : dah dua hari 'telipun' aku di pakai .. windu sama semangat kuk ..aiyayaayayaaa ~

~Assalamualaikum~

Monday, June 20, 2011

5 'benda penting' aku


1 : telipun batu gosok aku 


-benda ni da jadi kawan aku sejak telipun aku masuk dalam beskom ..bila aku marah ..dia la ni selalu ku ampas2x ..wakkakak !!-

2 : motor 'ego si jelek'


-dia suda kenak jual ..hukhukhuk ..missu ego..aggaagaa-

3 : kipas


-naaa ..endak da ini ..endak la aku tidur ..mattai ..hakhakhak !!-

4 : berukbang


-beruk ni paling berguna ..haha ! endak la akuk conteng2x sini kalo endak da ni haiwan-

5 : bantal 'busuk'


-pinjam seketjap dari mR.google .. ekekkee ~ yeaa ~team aku BIRU ! GO BIRU !!-


sebenarnya ada banyak lagi benda penting aku ..takkan mok letak semua ?? hakhakhakhak !! see ya~

~Adios~
~Assalamualaikum~


Sunday, June 19, 2011

Ini 'hari bapa' aku



Salam bloggers kepada semua.. 19/06 ?? Hari bapa jatuh pada hari ni ..Memandangkan beliau aku ‘jauh’ .,aku hanya mampu mengucapkan SELAMAT HARI BAPA untuk ma fader yang banyak jadi cekgu aku ..polis aku ..dan kadang kala menjadi ‘gengster’ untuk aku ..Biarkan aku bercerita detik terakhir aku bersama bapa aku ..


Waktu  menunjukkan 9.00 pagi ..Dimana itulah 'waktu geger' ketika aku masih  berusia 9 tahun lagi .. 
Yaa .. aku adalah 'pendikarian' ..Individu yang belajar semua mengenai hidup secara sendiri..Aku mula berdikari tatkala budak lain seusia aku masih berada di 'ketiak' ibu bapa dorang ..

Jika diimbas kembali ..Pada malam itu bapa aku sedang sibuk mengemas baju bagaikan orang yang hendak bercuti dan melancong ke CHINA ..(ala ..otak aku mcm budak2x time tu)


eh ??? bapak mok pi mana ??


endak ..bapak kemas2x baju sejak ,,tidur ..tidur la nak ..


Mendengar kata pujuk dari hero aku ..itu sudah cukup untuk menemani aku dalam 'mati kecil' ku itu ..Aku pun tidurrr ...

Besoknya ..aku melihat 3 beg berisi kain yang dikemas sejak malam tadi oleh bapa aku..Tanpa berfikir panjang ..aku mengambil tuala dan segera bersiap untuk pergi ke 'rumah kedua' aku iaitu sekolah ..

10:00 ..Masa ni aku dah ada dekat 'pokok mangga' depan rumah aku ..Sambil menunggu bas.,aku sempat berfikir ..


aku belum salam bapak ba nii .....


Belum sempat aku mengalihkan pandanganku,.aku trlihat wajah seiras bapa aku yang sedang berada dalam teksi yang kian menghilang dari  mata aku ..



bapak !!!!!!!!!



Dia menoleh ke belakang sambil memberikan senyumannya yang jarang aku  lihat kebelakangan ini ..
Lambaian tangannya masih segar dalam otak 'anak kecil' itu .. yaa .. aku masih ingat 

Aku pun larii ..tanpa pikir air mata aku sudah pun melanggar tapak bumi..Dengan tidak memikirkan kekuatan yang aku ada ..aku terus mengejar ,,,kejarr .. dan terus kejaaarrrrr

Malangnya ..aku hanyalah seorang budak lap ingus yang masih tidak tahu apa2x ..Teksi itu semakin hilang dari pandanganku.. Hati aku hancurrr !!



bapak tinggalkan aku ????



Aku batalkan hasrat aku untuk ke sekolah ..Aku balik ke rumah dan bukak balik bilik dimana bapa 'mengemas' kain2x baju nya semalam ..Aku masih ingat kata2x bapa semalam ..


endak ..bapak kemas2x baju sejak ,,tidur ..tidur la nak ..



Tinggallah aku meneroka bumi secara sendiri ..Berbekal kenangan aku bersama bapa aku ..Aku berjanji akan buktikan ..Aku pun BOLEH !! biar bapak jauh di sin unn .. hekhekhekhek ..

I miss u bapak ..
BTW.,nama 'raja' aku itu ialah EN.RUSLI


Aku sangat merindui 'gila2x nya'
nasihatnya ..dan paling aku rindu ..
senyuman di wajah polosnya itu .. 



..hepi father's day to beliau2x seluruh dunia ..


SELAMAT HARI BAPA  BAPAK !!!

mood: oh no ! menik nangis kali ne ... hakhakhak !!


Saturday, June 18, 2011

perang ! tuff ! tuff !


Salam bloggers kepada semua .. aku tak berapa ok hari ni .. aku gaduh dgn mr A ..haha ! lucu .. (okei .,ni nak kabe perasaan aku yang mcm mok runtuh)





yok-e ma lope...entri ni ditujukan khas untuk kitak ..readers benarkan aku cerita sikit masalah aku yaa .. haha ! bukan nya hari2x aku OK babe ..

Jika bergelar 'sepasang kekasih' .,tak semua manusia dapat 'melepaskan diri' daripada mengalami PEPERANGAN .. hakhakhakhak !! romeo and juliet sekali pun pernah jugak begaduh ..termasuk filem gempak TITANIC eu jump i jump .. hahaha !! it's normal ..

semua ni hanya disebabkan kecuaian aku .. yang seringkali mengabaikan 'pembalasan mesej' .. paham ka ?? aku sedar .. bagi kaum ADAM .,subjek 'reply his mesej' sangat2x penting .. 

endak da maksud yang lain .. aku hanya ingin 'mengukur' sejauh mana aku sayang MR a .. yaa .. ia nya 110% babe . .hakhakhakhak !! 

tapik..malangnya ..kitak salah paham.. tuduh saya sembarang .. mengatakan yang saya 'tak mok mesej suda' / 'endak anu suda' dan ....>..>.. kitak SALAH ..salah betuull 

tak ROCK la kalo mok cerita masalah aku yang mcm bukit tanjung batu tu .. haha ! tapik.,endak da alternatif lain ..selain mengadu kepada belog aku yang serba buruk ni .. syyuuhh -angin limpas-

mok dikatakan setiap hari aku dipenuhi dengan tekanan yang KUATTTTTTT !! jika aku lembik ..lama suda aku minum kloroks ni .. wkakaakkakakkk !!

dan ..yaa..semalam pun mc begaduh ngan ***Ci aku .. jika aku endak ingat BELIAU ..lama suda aku ambek kayu .. kuk ampas2x !! haha ! 

dengar ya ma lope .. saya endak main2x ..endak pernah ada dalam otak mok kes main2x kitak .. haha ! dan saya mok mintak maap ..tadi saya 'bukak' pesbuk kitak ..dan saya 'terlihat' ruangan2x chat hari khamis ..

jika ditanya secara peribadi .. hati aku tebakar .. bila baca semua d ruang chat tu .. haha ! tapik aku KEBAL.. benda tu tak penting bagi aku .. 

situasi seperti ini ..yang bab gaduh2x ni la .. dapat buktikan siapa yang paling 'berusaha' .. N op cos .. aku bukan seorang yang LEMBIK.. endak akan termakan la kalau gara2x kes kecik ne sedjak .. haha ! 

at last .. selama 3bulan4hari .. barulah mR a & miss B ber'wrestling' ..18/06/2011 .. akan aku ingat tarikh ni sampai bila2x ..n for de last thing ..


I  LOPE U MORE DEN U DO


lagu ni saiya bagi khas untuk kitak ..




..i love u bibeh..

Wednesday, June 15, 2011

cerpan ( cerita panjang )



Salam bloggers kepada semua.. apa kabar wahai sahabat2x ku .. tukang blogwalking ..tukang komen ..dan tukang jerit di kotak shoutbox ?? haha ! baik ka ?? alhamdulillah .. dah 2 hari aku 'sengaja' tak update belog aku .. untuk kali ne ..aku ingin berkongsi apa yang jadi selama '2 hari' yang mcm 2 tahun tu .. tehee ~


apa jadi pada hari SELASA ?? hari tu bole aku gelar sebagai 'hari balek pokok' .. if u are sabahan ..,kamu akan tahu apa maksud balek pokok ..bagi yang tidak memahami istilah 'balek pokok' .,ayat ini lebih kurang bermaksud 'balek modal' ..tapi bukan berkaitan dengan bisnes yaa ..aku tak minat bisnes2x ni ..hakhakhak!!


semuanya hanyalah mengenai POINT exam aku .. jika ditanya secara peribadi .. aku berpuas hati dengan point aku tu ..(itu jak aku mampu ..tawakal sedjak la.. haha) .. untuk tingkatan 4 .,aku mula mengenali 'sastera' ..subjek yang sinonim dengan perkataan kakak2x n abang2x form 5 .. jika kamu interview dorang .. kemungkinan dorang akan cakap mcm ni ..



sas ?? eh ! senang tu dek .. mcm d hujung jarii ! 



bagi aku tiada subjek semudah dan se 'best' MATH ..(alamak ! dah bukak cerita pasal math suda ni ..aiyaa!) ok ..ok .. balek pada sastera .,aku KALAH ngan saingan aku ..yang menyakitkan hati .. hanya berbeza 2 point jak ..haha ! lepas tu..kertas SEJARAH pulak dibagi .. alhamdulillah .. aku menang 2 point !! hahahahh !! balek pokok kan ?? yang buat aku mcm mok nangis ..cekgu aku tepuk belakang aku sambil cakap ..


'tahniah sumarni ! cekgu bangga ! kamu satu2x nya pelajar cekgu yang dapat A '
-tyme ne mata aku tak bole keluarkan air nya .. wkakaakkk!!-


takkan aku mok nangis ?? haha ! aku keras babe ..sebenarnya .,aku pun tekejut ! tekejut mcm mok pingsan ! (eh ! endak la sampai mcm tu) hakhakhakhak !! ..saingan aku kalah sejarah ?? dia kalah ?? kalau readers d tempat aku .,mesti kamu orang punya mata pun tekebil-kebil sampai skrg ..saingan aku tu terkenal dengan panggilan 'sejarawan' oleh rakan kelas aku .. thumbs up untuk sejarah dia .. N of course ,, aku tak sangka .,aku dapat 'beat' sejarawan TAWAU !! 
mood : aku masih tak percaya ! aiyaa !!


itu kes SEJARAH .. subjek yang membuatkan aku dapat tebus balek 2 point yang aku hutang tu .. 

selang 10 minit ..keputusan BI keluar .. kes ni aku  menang 8 point !! op! jangan gembira dulu .. ekkeekee ~ saingan aku ?? dia dapat tebus balek 8 point tu dari SIVIK ..yaaii .. balek pokok lagi .. ahahaha ! lucu betul ..



...itu apa yang terjadi hari SELASA...


hari ni ?? subjek apa pulak keluar ?? BM kertas satu banyak merunsingkan kepala budak sekolah .,terutamanya aku yang tak pandai nak kembangkan cerita ni ..kalau cerita dongeng .,ada la sikit.. haha !

sebelum markah diumumkan.. my cekgu tersayang sempat pesan.,



kelas .,cekgu mcm tak percaya ..orang yang cekgu rasa bole buat .,tapik dia tak boleh buat ..dan orang yang cekgu rasa 'kondem' .,boleh pulak dia buat .. 
'ugutan cekgu'



dengar jak cekgu cakap mcm tu .,aku rasa aku mcm mok tekencing .. wakakkakakak !! disebabkan rasa takut ..
aku becakap dalam hati aku ..'ni mesti kes keluar tajuk ni .. endak da lain ..tajuk mat rempit la ni ! ' bisik aku sendiri2x ..


jangkaan aku tidak meleset ! memang betul ! semua ni disebabkan rakan2x aku yang kurang memahami kehendak soalan ..kebanyakan dorang pilih tajuk 'mat rempit'.. yess ..aku pun sikit tejebak .,tapik bila fikir balek ..aku pilih tajuk 'sindiket dadah' ..


point aku memberangsangkan !! aku menang 83 point !! mesti kamu orang heran kan ?? 83 point ?? jadi .,saingan aku berapa ?? badly for her .. dia salah tajuk ..jika aku berada d tempat nya tadi ..aku akan nangis ..kompom hilang keras aku ..
mana tidak ?? lepas di umumkan point nya terus dia dapat 'booo' dari kawan kelas aku ..tapi dia tahan ..endak nangis ..aku salute dengan budak tu ..its okei ..ne baru sem 1..'pujuk aku dalam hati' (kompom dia endak dengar) hehehheee 


jadi .,itu la cerita d mana balek pokok dan modal betukar tambah ..lumrah ..satu saat kita akan menang dan begelar 'sang juara' dan ada satu ketika kita akan jatuh ..dan terus  luka ..


JUMAAT dipilih sebagai hari 'ambek repotkad' di sekolah aku .. semestinya aku bedebar2x .. akan kah aku mempertahankan tempat aku ?? atau kecundang ?? atau nyawa2x ?? hakhakhahakhkahk !! we'll wait and see ...

terima kasih kerana membiarkan mata anda membaca catatan aku yang penuh dengan situasi 'pelik' ,, hehehehee ~ 

~Adios~
~Assalamualaikum~

..nak mandi ! mandi ! hakhakhakhak !..

Monday, June 13, 2011

G.N n B.N


Salam bloggers kepada semua .. apa?? kamu orang endak paham tajuk ka ?? haha.. what is G.N ?? dan apa pulak maksud B.N tu ?? op ! bukan BARISAN NASIONAL yaa .. ekekee ..

Hari ni aku nak cerita pasal Gud news dan juga berita buruk .. tadi pagi aku sengaja datang lambat sikit pigi sekolah ..hanya untuk tengok reaksi kawan2x aku mcm mana .. adakah dorang akan cakap begini ..



uishh ! c menik mana aa ??endak adir ka dya ?? 'kawan satu'



jelek nya ..mok d kc kenak dya ne hari ..endak adir pulak ! 'kawan dua'



hakhakhkahak !! nampak sangat dorang ada rancangan JAHAT atas aku .. eleh ! salah orang kamu kc kenak babe .. haha ! dalam lingkungan jam 7 lebih baru aku sampai bandar ..cepat2x pigi rumah lia ..sama2x jalan pigi sekolah .. melepas jugak rindu aku sama spesis lipas tuu .. wakkakaakkak !!

okei .,bebalik pada berita baik .. mcm mana mok mula yaa ?? aku start ngan berita buruk la dulu .. markah BM aku lowwwww .. aku kalah ngan spesis saingan aku ...-tepuk dahi-
Walaupun hanya berbeza 3 point dari dia .,aku tetap rasa sakit hati ..mcm mok kuk koyak2x aku punya kertas tuuu ... haha !!

Dan ..de gud news is .. paper MATH aku memuasssssskaaaannn !! aku berjaya mempertahankan wilayah kekuasaan aku ..

...alhamdulillah..
. 
pagi tadi .,hanya dua subjek yang dibagi .. BM n MATH sedjak .. tunggu2x besok lagi ni .. aiyaaa .. bole jatok jantung kalo hari2x begini .. wkakakkakak !!

aku harap endak jelek jugak point nya yaa ..LULUS dan bukannya nyawa2x ikan .. hakhakhak!!

ok readers .. that's all for tonight ..(pek ! mcm apa sajak aku becakap bi !) ..hekhkehekhek .. see yaa ~

~Assalamualaikum~

Sunday, June 12, 2011

it's ovaaaa !!





Setelah menjadi orang 'bodo' selama dua minggu .,kini tiba masa untuk menjadi 'pandai' kembali .. hakhakhakhak !! aku rasa cuti sekolah kali ni ..lebih membodokkan aku yang bosan tahap gaban tinggal di rumah 'suci' aku tu .. wkakakakak !!

At last ..esok merupakan penggal kedua..sem kedua ..dalam tahun ni ..
Bermula la segala gentar ..rasa takut dan seram menutupi diri aku yang sedikit 'gila' .. Esok juga la proses 'pembahagian kertas keramat' (ehem..maksud aku kertas exam) .. haha !!

kali ni aku tak rasa yakin untuk menggondol 'fels place' dalam kelas aku .. memandangkan semua orang belumba2x ..dan bukan mcm dulu lagik .. kali ne bole dikatakan macam 'tamparan hebat' untuk aku ..

Tapi ..aku ambil ringan ..selalu main .. sering kali tak menulis nota .,dan sewaktu dengannya .. endak heran la kalau2x aku kecundang ni kali .. syuhhh~ syuhhh ~ -menjauh sial-

N sebagai janji aku .. teruk atau endak .,aku akan upload repot kad aku nanti .. harap2x tak seburuk kasut abang aku .. wakkakakakak !!

Esok aku akan jumpa semangat aku.. 'liok' ..aku rindu betul dgn budak tu .. mok tendang kalo bole .. hakhakhakhak !! 


See u in de classs liok !! 


~Assalamualaikum~

dapat autograf siti !!



Salam bloggers kepada semua ..terus terang I’m not in de mood now .. darah aku naik mendadak semalam ..endak tauk la mok cakap macam mana .,Aku sakit hati ni .Terpaksa la readers jadi pendengar aku sekejap yaa ..

Mok di cakap aku kuat marah .,endak la sekuat dulu ,, Alhamdulillah sekarang da bole kawal sikit2x (walaupun bukan hundreds) ..Jika diimbas kembali ,.lebih kurang 2 tahun yang  lalu .,aku digelar ‘panas baran’ dan mesti tak lepas perkataan ni dari mulut kawan2x aku ..
'eh ! sikit2x marah !'..Kes semalam memang aku endak bole kawal suda ..yala .. sabar ada batas babe ..


- hirup segelas air puti sambil menarik nafas stress -


Punca ?? 

Sebenarnya ,,semua nie hanya sebab flat number motor patah .. yaa .. hanya disebabkan e2 ..
Makci aku da baik betul repair motor abang aku yang hangkang tu (motor aku da kenak jual) .last2x abang bodo aku tu pigi kasi patah dia punya flat number ..Bukan sikit makci aku ongkos babe ..masuk 200 lebih.,itu pun setakat ganti tayar ..brek..dengan meter nya .,Tiba2x patah pulak flat tu ! aku kesian dgn makci aku ..
Mcm mana aku endak angin ?? Kebelakangan ne makci ada cerita yang dia kusut n sangat sempit ..Kalau mok cerita masalah pemly aku .,sampai tahun depan pun endak habis2x kali .. tehee ~
Aku pun marah .,jadi aku cakap la dengan abang aku ..

*kei.,ne jgn ikut ,babak ni aku kenak hasut setan*


Woiii !!?! kenapa kau ni cincai betul ! bisanya patahhh ! e2 la kalau endak pandai pelan2x ! "marah aku"

Mana aku sengaja baa .. "abang aku backup diri dia"

e2 la kau ! Alasan mu tu .,kalau kau hati2x.,kan endak patah tu barang !! kenapa kau bodo betul ne ??! "marah aku lagi"




Tetiba ..makci aku dengar .,dia suruh  kami dua orang keluar ..Aku pun batcat ..aku gaduh ngan abg aku di luar ,.




Aku : kau tauk ka makci kusut ?? kau tauk ka tu ?? kau tauk ka endak ??kau ni punya sial !!endak kau pikir ka semua tu !! setan kau baa !!

*masa tu memang aku da 100% kenak sampuk setan dan totally tak sedar ,, aku ternampak KAYU .,tanpa ku pikir panjang ,..aku terus lempar abang aku guna kayu tu ..*

Abang : ADOIII !! hushgytjkutyshgfuieoskbhsvmndyhfi !!! 

(Dia da paham perangai aku ..bila aku marah .,dia diam ..diam ..diam ..
 itu jak dia buat . kala 2x orang bodo !!)




....Selang 5 minit ....



Aku masuk rumah .,Masuk tandas ,dan siram muka aku ..Aku bepikir dalam tandas ,,tertanya2x kenapa baran aku datang balek .. hanya disebabkan sekeping flat number yang patah ?? sekeping jak ?? aku sanggup lempar abang aku guna kayu ??..Aku keluar dari tandas ..dan terus paksa diri untuk tidur ..

Keesokannya .,aku da baik balik ngan abg aku .. mana endak ..kami memang mcm anjing dgn kucing ..*op ! kucing aku yaa haha !* ..mcm budak2x .,kalau begigit sekalipun  .,endak sampai 24 jam .,dorang akan main guli sama2x .,main gambal dan akan betarik2x rambut ..haha !! begitu la lumrah ..

Terima kasih kepada keyboard .,mouse aku dan skrin pc aku .. saksi dimana aku OK atau KO ..Kalau la dorang 'bernyawa'.,lama suda aku bagi aiskrim sebagai hadiah ..hakhakhakhak !!

Patah kata aku untuk bloggers ..

*Jadikan segala yang berlaku sebagai kain kusut yang belum diseterika .,.Cepat2x ambil gosokan dan iron la dia .. InsyaAllah semuanya akan halus .,sehalus kepala botak Harith Iskandar .. hahahhahahah !!*



Perasan tak tajuk POST aku tak da kena mengena dgn post aku ?? perasan tak ?? hakhakhakhak !!

segala 20sen akan berbalas 50sen ..

~Adios~
~Assalamualaikum~

Saturday, June 11, 2011

header baru ??



Assalamualaikum -tarek napas- .. fuhhh ~ aku da bole benapas suda ne ..hehe .. baru jak abis siapkan header ..macam mana ?? ok tak ?? bole la .. aku masi belum campin lagi edit header ne ..

tengok la tu .. endak kemas betul haha ! cincai sedjak 

So .,jika diperhatikan ada nama aku .. dan 2 katun melambangkan budak lelaki and puanpuan .. yang tu paham2x la ek .. hakhakhak !! yes ..that's me and ma inspiration .. nampak seluar pendek nya tu ..ada huruf 'a' kan ?? itu initial nama dia .. eheeheeii

Ok .. kita tukar topik .. hari ni aku tak da buat pa2 selain buat header dan header dan header .. haha .. punya bosan hidup aku .. -makan kuek kiriman beliau-

Aku nak cerita sikit pasal tuan belog ne ..-cecite cecite- hahahhaah ! dari  hujung rambut hingga ke ujunnnnn kakiiiikk .. mcm aku punya url .. (kepalak-kakik.blogspot.com) .. pelik kan ?? aku endak tauk suda mok letak apa ?? hantam sedjak la .. janji ada url .. ehehe

Kita mula dengan ciri2x fizikal tuan belog ne .. berketinggian 156cm ..seberat 53kg .,saiz kasut 4 (alamak !! gajahnya akuk) wakkakakakak !! seorang yang teramat amat simple . . dia main hantam jak ... haha !

She's emotional (dulu .. la) .,50% pemaaf .,ceria.,riang .,gila-gila .,dan little bit 'kilik' ..hahahaha ! eh ! jangan buat mukak takut . .saya endak makan orang .. spesis makan nasi jugak saya .. hehe

Sebenarnya .,dia takkan tunjuk dia punya sedih depan orang .. tapi tebalik .,dia akan nampak gembira jak satu hari tu .. Macam budak yang excited gara2x dapat motor baru !! haaa ! lebih kurang begitula ..Can eu just imagined ??

She's not pretty .,not cute ataupun apa2x la semacam erra ka datok siti ka .. hakhakhak !! Tapik .,dia seorang yang sweet dan amat memahami .,terutamanya bila sama kawan nya .. yang jeleknya .,dia ne kalau endak sukak satu barang.. tetap endak sukak la tu .. jangan d paksa .. paling benci dia yang namanya 'PAKSAAN' ..

.....cek telipun.....(oh no ! tak da tut tut ..)

eh ! sambung balek cerita .. bout her love ?? Pernah kecundang sekali dan tak minat suda cintan cintun apa ni ..TAPI she's found 'him' .Seorang yang sekilik dia .. sweet ..pokoknya satu kepalak pendek kata .. hakhakhak !! N dia amat menyayangi Mr . A nya tuu .. 

Tentang kawan ?? dia seorang yang ambek berat.,sayang kawan .. terutamanya spesis yang bernama 'LIOK' n 'TIEYA' dan paling pantang DITIPU !! Seperti yang aku cakap tadik .. dia hanya 50% pemaaf .. not hundred okei ?? Knownly as 'gadis tambling belakang' atau 'cewek keras' oleh kawan2x dia ..haha ! juga seorang yang tidak serius ..sukak main2x ..main2x jak dia tauk .. tehee ~

N last .. Bout her pemily .. Anak sulung dari 3 adik beradik .. Dia .,her brother .,n last her sister ..Sangat sayang sama beliau dan makci nya .. juga sekepala dengan abang gila nya .. wkakakakak !! berbeza dengan di sekolah .,dia amat pendiam kalau d rumah .. (ya la ., endak da kawan mok gila2x hahaha)

rasa-rasanya .,readers bole bayangkan ka orang nya macam mana ??uit ! jgn bayangkan erra .. jauh betul tuu .. hakhakhakhak !! Aku da cerita sepata dua kata pasal 'budak ni' ..satu pesanan aku .. If eu know her .,eu'll say .. 'eh ! kilik budak ne !' .. pegang cakap aku .. hakhakhakhak !!
da abis cerita pasal gadis tak berapa ebat ne .. hakhakhakhak !! haa ?? yaa .,aku mang sukak ketawak .. nangis ka apa ka mesti ketawak .. hakhakhakhak !! temkiu telah melonggarkan otot2x mata untuk membaca belog aku .. ini hanya belog tentang peribadi .,kehidupan aku .. dan tut aku .. tut tuttt .. wkakakakakk !!

see ya ~ Assalamualaikum

Thursday, June 9, 2011

genap satu minggu



Assalamualaikum to all readers .. pencinta belog .. hakhakhakhak !! hari ne menik tukar format penulisan belog menik .. untuk bagi mudah readers untuk membaca di sini .. hehhee .. genap satu minggu aku tak update blog ni .. mcm behabuk pun ada .. sampaikan mouse aku pun da ada sarang labah2x .. hahah ! -kidding yaww-

What am i doing last week ?? tak da yang menik buat  .. aku cuma jadi bangkai d rumah .,makan tidur .. dan sewaktu dengannya .. hahahaa ~ eya la ,, cuti pun di bagi dua minggu .. apa nak buat o dua minggu tu ?? aiyaaa .. punya bosan aku .. 

aku rindu mok conteng blog kuk ne ,, mok luahkan apa yang aku rasa selama satu minggu yang lalu ,, tapi .,readers jgn risau .. aku okok jak .. sentiasa hepi .. dan hepi .. dan heeeeeeeeeepiii .. (ok .ne da buktikan yang aku hepi betul) hahahaa 

menik akan buat header baru .. tukar tema blog aku ne .. aku rasa aku nak ambek kaler hitam kali .. hahah ! melambangkan yang aku ne seorang yang keras .. wkakakakkak !! ya la . . semua orang ada cita rasa sendiri babe .. 

ok .. akuk mok start betukang ne .. mok ubah header dan semua la .. hahhahaah~ mungkin akan membuang masa yang agak lama kali ..bergantung pada kelajuan beruk bang aku ne .. heeeeee ..

rindu ngan readers semua .. sayang kamuuuuu !!! (perasan dulu sekejap yaaw) .. start hari ne .,akuk endak guna bahasa kuk lagi .. disebabkan nasihat dari cik farhanah kita ne .. temkiuu untuk nasihat nya . . :)

Thursday, June 2, 2011

tengah malam 1/2 buta



~Assalamualakum~

Selamat malam pencinta belog .. malam ?? malam lagi ka ne ?? hahaha ,, masok subu suda ne .. waktu menunjukkan jam 12 : 43 AM ..(awal moning oo) ,, agaggagagga 
why I'm begadang ?? hikhikhikhikk .. endak da .. hanya untuk test2x mcm mana dunia bilog masa subu2x .. beshh jugak rupanya .. 
endak da kerja lain  .. sibuk baca belog orang ..blogwalking .. tegur2x ..kacau2x .. dan sama waktu dengannya ,, hakhakhakhak !! I did it ! saiya berjaya tahan untuk tidak tidur sampai sikarang ,,
naa .. bisuk baru kitak publas tidur ini .. aggagagagga
biasanya mata  menik bole tahan sampai jam sepuluh atau sebelas paling lama .. hekhekhekhek .. nak tauk apa rasia nya ?? sttttt tt .. saiya minum nescafe .. wkakakakkak !! dia memang berguna untuk tahan2x tidur ne .. haha !
BUT ,,, endak bagus untuk diamalkan selalu .. WHY ?? bekoz cekgu kuk cakap endak baik .. endak bagus la tu maksud nya . . hhaha 
dan sebagai pelajar yang berwibawa ..dam mithali ..kita haruslah mendengar segala nasihat dan tunjuk ajar cekgu .. SATU MALESIA !! wkakakkakka !!

okei la yaa .. out la menik .. MA LOPE pun suda tidul .. at last .. saiya berjaya kalahkan gadang nya .. miakakkakaak !!
  -ketawak jahat-

*sentiasa bermuhasabah diri*